Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Clar system

Pracowałeś w firmie Clar system i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-12-12 08:21:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czy tu wpisują się same lizusy ale w tej firmie nie ma szacunku dla pracownika matactwa mam na to dowody i nie mam zamiaru puścić tego płazem idę do sądu pracy
zdjecie uzytkownika
Czempion - 2014-12-12 17:57:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ALINA - 2014-12-06 19:37:32]:
Ale czy IT nie mają w outsourcingu? Kto ma w takim razie pod kim dołki kopać?
zdjecie uzytkownika
opiniodawca - 2014-12-20 14:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim życzeniem świątecznym jest aby ta firma przestała oszukiwać ludzi których zatrudnia u siebie!!!!
Kto się przyłącza....... .
zdjecie uzytkownika
mpk - 2014-12-27 12:54:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja się przylanczam mnie tez oszukali z urlopem i to az na 10 dni
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2015-01-10 23:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chamstwo w tej firmie góruje a kierownictwo zero pojęcia o usłudze w branży utrzymania czystości a mobbing na każdym kroku!
Omijajcie tą firmę z daleka a na pewno oddział w warszawie!
zdjecie uzytkownika
radecki - 2015-01-14 18:12:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich.
Od 02.01.2015 podjełem pracę w Clar System jako pracownik gospodarczy na pół etatu.
Podczas wypełniania dokumentów dostałem do podpisania umowę z Hospital System na kwotę 10 zł brutto, następnie kolejną umowę z firmą Asystent Sp.z o.o na kwotę 7,50 zł brutto. Od koordynatora dowiedziałem się, że 10 zł brutto jest, bo to jest za składką zdrowotną, a od kwoty 7,50 będzie odprowadzany podatek dochodowy.Po odjęciu ubezpieczenia zdrowotnego zostaje 9.10 zł, na drugiej umowie mam 7,50, czyli 1,60 zł gdzieś się ulotniło.Od kwoty 7,50 po odliczeniu podatku na rękę zostaje 6,15, co daje miesięcznie 492 zł.
Czy jest zgodne z prawem zatrudnianie pracownika poniżej minimalnej krajowej ?
Kto tak naprawdę mnie zatrudnia ?
Czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi ten cały mętlik ?
Pozdrawiam czytajęcych.
zdjecie uzytkownika
obserwator z firmy - 2015-01-14 21:49:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [radecki - 2015-01-14 18:12:28]:
Zgodne jest zatrudnianie ludzi poniżej krajowej jeśli obustronnie wyrażacie zgodę i podpiszecie umowę.
Robię tyle umów aby ominąć podatek a ty poniesiesz większe koszta w urzędzie skarbowym, musisz się z tym liczyć że dostaniesz od każdej PIT i będziesz w urzędzie się rozliczał.
Daj sobie spokój z tą firmą bo później będziesz miał problem z zarejestrowaniem się w urzędzie pracy.
zdjecie uzytkownika
bogus - 2015-01-15 10:54:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gosie luch do miotly we wronkach
zdjecie uzytkownika
bozena - 2015-01-16 14:38:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie z ta opinia pani gosia traktuje ludzi jak smieci
zdjecie uzytkownika
już.nie.idiota - 2015-01-23 22:28:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Clar System to bezwzględny wyzysk ludzi. Umowa -zlecenie z Hospital=10 Pln/mc i odprowadzane składki do ZUS (od kwoty 10 Pln/mc) i druga umowa-zlecenie z Asystent= 7 Pln/godz i nieodprowadzane składki, bo masz już ubezpieczenie w Hospital. Co na to odpowiednie służby?
zdjecie uzytkownika
czesio - 2015-01-27 19:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na obiekcie w dąbrowie górniczej to dopiero brygadzista traktuje ludzi jak śmieci jakby to on płacił wynagrodzenia a poza tym co to za biurokracja że na listach obecności są tylko cyferki wpisywane nawet podpisu się nie składa tam się pisze co chce ludzie ubrań roboczych nie dostają a jak dostaną to takie tandety że szok niedługo sobie sami miotły pokupujemy bo ci z góry wałki kręcom na firmie kase trzepią nawet nie wiem do kogo się zwrócic w razie problemu taki bur... mają jedynie to że wypłata na czas i atmosfera pomiędzy pracownikami ok
zdjecie uzytkownika
radecki - 2015-01-27 20:09:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [już.nie.idiota - 2015-01-23 22:28:01]:
U mnie jest tak samo, identyczne firmy i ten sam system. Napisz jak długo pracowałeśi czy były jakieś kłopoty ze zwolnieniem?
zdjecie uzytkownika
..12 - 2015-01-28 14:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
taka prawda najpierw chwalom robiom kursy muwiom rze jestes najlepszy a co do czego dochodzi to cie zwalniajom rzebu obiekt uczymac
zdjecie uzytkownika
21` - 2015-01-28 14:31:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cały rok mnie w konia robili za okres 2014 1600 placila a powinni 1680
zdjecie uzytkownika
ada - 2015-02-11 18:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam !
To cała prawda o tej firmie , pracowałam jako kierownik obiektu- nie informuje się osób pracujących na umowie zleceniu o możliwości zgłoszenia się do dobrowolnego ubezpieczenia chorobowego, a w efekcie zachorowania lub wypadku można po przepracowaniu 3 miesięcy nabyć prawo do płatnego L-4.Dla nich to nie ludzie to niewolnicy.Przywozi się z Poznania Panią doktor , która z automatu osobą z II grupą wstawia zaświadczenie o możliwości pracy w systemie 8 godzinnym i w ten sposób każda taka osoba średnio robi prezent firmie 20 godzin miesięcznie pracując za darmo. Państwo w państwie naginanie prawa
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2015-02-15 08:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Clar system to firma rządzących bezgłówków np.(brygadziści stójkowi)np taki hanys nie robi nic , i kto mu za to płaci ,chyba Dyrektor z Katowic ma za dużo kasy.O
zdjecie uzytkownika
ann - 2015-02-16 06:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej,
a ktoś pracuje w administracji (kadry/płace/dział finansowy) w Poznaniu
i mógłby podzielić się wrażeniami?
głównie chodzi o atmosferę…
zdjecie uzytkownika
Żaba - 2015-02-18 19:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A kadrowe są bez wiedzy. Ktoś musi to zmień
zdjecie uzytkownika
kazo - 2015-02-19 14:22:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Kościanie jeszcze trochę to same przygłupy będą pracować . A to tylko dlatego ,że albo mają zasłużoną literkę P albo są znajomymi pani kierownik. Mowa tutaj o obydwóch szpitalach . Poznań nie zdaje sobie sprawy kogo zatrudnia
zdjecie uzytkownika
mazur - 2015-02-19 15:33:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bozena - 2015-01-16 14:38:06]:
zgadzam sie z bozena
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-02-24 14:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w lublinie jest to samo chamska kadra same nic nie robia oszukuja rozdzielaja miedzy siebie premie do pracy nie chodzi kadra bo po co ale pensje biora cala.a do tego nie ktore tlumoki to nie maja pojecia o sprzataniu awielkie panie koordynatorki.do tego zlodzieje i oszusty w poznaniu co nie maja pojecia o niczym
zdjecie uzytkownika
Monik - 2015-02-25 08:08:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dwie czarownice miotly im dac zero szacunku ze strony magdy i kaski wielkie panie wyzej sraja niz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maja wywalic magde i kaske to bedzie na pewno lepsza atmosfera w pracy
zdjecie uzytkownika
krzykacz_1234 - 2015-02-27 23:24:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam sie ze maja zla opinie bo nie umia uszanowac dobrego czlowieka z grupa czy bez grupy Jedynie mozna bylo dojsc do porozumienia moze z trzema osobami ale ale zeby niedowiedzial sie gruby garbus ktory ma tez grupe krzyczy na ludzi mysli ze krzykiem wszystko zalati TROCHE WIECEJ SZACUNKU DLA LUDZI
zdjecie uzytkownika
podwładny - 2015-03-04 12:24:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W moim przypadku jest tak, że koordynatorka z Gniezna przyjeżdża na obiekty pod wpływem alkoholu a za kierowcę robi jej mąż. Czy to normalne? W każdym innym zakładzie pracy zostałaby zwolniona a tu hmm dziwne, że przełożeni pozwalają na takie rzeczy.
zdjecie uzytkownika
ines - 2015-03-05 23:47:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Duży plus dla Clar system, że na swojej stronie jasno opisuje etapy rekrutacji i zamieszcza formularz, który krok po kroku prowadzi aplikanta. Z tego co napisano to ostatecznego wyboru pracownika dokonuje kierownik działu poszukującego pracownika. Podobno każdy z kandydatów otrzymuje informację zwrotną, czy przeszedł rekrutację, czy nie - to też plus bo nie czek asie w nieskończonosc.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clar system
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Clar system?
Zadaj pytanie