Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Clar system

Pracowałeś w firmie Clar system i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracownik Clar System - 2014-08-10 16:02:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żeby cokolwiek pisać na jakiś temat to trzeba mieć na ten temat jakiekolwiek pięcie. Szkoda czasu tłumaczyć komuś kto nawet nie jest wstanie zrozumieć co do niego się mówi. poleca stronę www.clarsystem.pl tam są szczegóły.
zdjecie uzytkownika
skrzywdzona - 2014-08-15 17:43:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pan D. N. z Poznania jedne chorobowe akceptuje, jedne nie i szantażuje zwolnieniem z pracy (a jest to zakład pracy chronionej, zastanawiam się tylko kogo: pracownika, czy pracodawce), bo człowiek rzekomo symuluje i niby przysługuje człowiekowi urlop KIZowski a potem bezczelnie nie przedłuża umowy, a urlop przepada. Niedługo zatrudni tam całą rodzine, bo żona i kuzyn już są. Ludzi chorych, a wykorzystuje jak woły pociągowe!!!!
zdjecie uzytkownika
skrzywdzona - 2014-08-15 17:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie dodałam jak komus lekarz zaleca 7 godz pracy , lepiej niech sie nie przyznaje , bo to pierwszy krok do przeniesienia lub zwolnienia. Zresztą koordynator tak wyzyskuje, że podsuwa pracownikom kartki z pieczatka lekarza , ze zgadzaja sie na prace w godzinach popoludniowych i nocnych, nieważne czy im na to zdrowie pozwala!!
zdjecie uzytkownika
BYŁY PRACOWNIK I SZCZĘŚLIWY - 2014-08-16 08:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [skrzywdzona - 2014-08-15 17:54:42]:
To już nie jest zpch od czerwca br.
zdjecie uzytkownika
REALISTA - 2014-08-17 12:29:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W POZNANIU SĄ ZAREJESTROWANE DWIE SPÓŁKI PRZY JEDNYM ADRESIE A CHODZI O CLAR SYSTEM A JAK SIĘ DOBRZE POSZUKA TO OKAŻE SIĘ ŻE TE SPÓŁKI SĄ POWIĄZANE Z GRECJĄ I SŁOWACJĄ ,JAK CLAR SYSTEM DOSTAJE DWA I PÓŁ TYSIĄCA NA JEDNĄ OSOBĘ TO TRZEBA WSZYSTKICH OPŁACIĆ NA STOŁKACH I DLATEGO MUSI MIEĆ PRACOWNIK DODATKOWO SYMBOL ;P; JAKO WARIAT ŻEBY MIELI CZYSTE PIENIĄDZE,A PRACOWNIK AŻ Z ŁASKĄ DOSTANIE MOŻE TYSIĄC ZŁOTYCH
zdjecie uzytkownika
Bartek-siedlce - 2014-08-23 11:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PK - 2014-02-21 21:37:37]:
Mnie też tak samo urządzili że zwolnili mnie z dnia na dzień.
Najpierw cię chwalą nominują a potem zwalniają.
zdjecie uzytkownika
Malgośka - 2014-08-28 09:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zgadzam się z częścią wypowiadających się. Ja akurat mam umowę o pracę od 2-3 lat. Zarobki jak wszędzie, praca jak wszędzie... koordynatora mam specyficznego ale bardzo porządnego L.G osoby z umów zleceń zawsze będą narzekały co jest oczywiste, wspomnę tylko, że moim zdaniem odkąd zmienił się kierownik biura z P. Asi- hetery na P. Iwonkę to łatwiej mi załatwić wszystkie sprawy w biurze. Chodzi mi o to, że nie wszyscy koordynatorzy, osoby z biura i brygadziści są źli.
zdjecie uzytkownika
weni - 2014-08-28 15:58:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Malgośka - 2014-08-28 09:17:10]:
no bo oczywiście nie są. Tylko, że w każdej firmie parę takich niespełnionych osób się trafi, a potem ludzie znając ich myślą, że w całej firmie jest tak samo. A tak oczywiście nie jest. Dla chcących podjąć pracę przez te firmę polecam zapoznać się z ich ofertami pracy. Obecnie najciekawsza jest chyba na koordynatora kontraktów...
zdjecie uzytkownika
młoda - 2014-08-28 17:59:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jesteś nowy w pracy w tej firmie, uu współczuję. Ta ciągła niepewność, że możesz wylecieć bo nie jesteś lizusem i znajomym koordynanora.Całkowity brak doświadczenia kierowaniem ludzi.Grupę brygadzistów tworzą osoby znajomych kierownictwa.. Najważniejsza jest atmosfera w pracy, przez nią chce sie uczęszczać do niej i z ochotą wykonywać swoją prace. W Clar System szacunek do człowieka jest usytuowany bardzo nisko. Na porządku dziennym są plotki, dwulicowość i przedłużanie godzin pracy przez kierownictwo ciągłym nicnierobieniem (kawka,ciacho,ploteczki,'patrzenie na ręce'innych pracowników) oraz oszczędzanie na wszystkim. Niektórzy tyrają za dwóch inni spędzają czas na kombinowaniu co zrobić, żeby nic nie robiąc godziny zleciały.. Wypłata? Tak, ale musisz być cierpliwy i się upomnieć... Clar System Małopolska
zdjecie uzytkownika
0000000000000000000000000 - 2014-09-16 22:20:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej;D mam pytanie????? jeżeli ktoś się orejetuje to proszę o info. ile metrów przypada na 1 cały etat.Będe wdzięczna. Gosia
zdjecie uzytkownika
????? - 2014-09-17 20:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [0000000000000000000000000 - 2014-09-16 22:20:02]:
To zależy od przełożonego, wynagrodzenia i liczba godzin.
Średnio od 480m do 1200m.
zdjecie uzytkownika
000000000000000000000000000000000000 - 2014-09-18 22:14:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DZięki za info ale jeżeli etat to zrozumiałe ze 8 godz .choć my powinniśmy pracować 7 godz.Ale 1200m to do zarąbania
zdjecie uzytkownika
opinia. - 2014-09-20 22:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest prawda,ten kto .dobrzekabluje nic nierobi ,kradnie.awansuje
zdjecie uzytkownika
opinia. - 2014-09-21 12:01:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chodzibyla dorotkaw przychodni,ktora zle sprzatala,ale do prokuratura ,awansowala.chodzi,podsluchuje i do pani kordynatorki,kabluje.
zdjecie uzytkownika
opinia. - 2014-09-21 12:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chodzibyla dorotkaw przychodni,ktora zle sprzatala,ale do prokuratura ,awansowala.chodzi,podsluchuje i do pani kordynatorki,kabluje.
zdjecie uzytkownika
Czesio - 2014-10-07 14:09:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma ok praca ok ale kto faceta po podstawówce awansuje na brygadzistę. Trzeba mieć pojęcie jak kierować ludzmi. A nie straszyć ich zwolnieniem. HANYSIE PODAJ SIĘ DO DYMISJI LUDZIE NA TO CZEKAJĄ.
zdjecie uzytkownika
anonim z claru - 2014-10-08 13:33:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Czesio - 2014-10-07 14:09:57]:
"Nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera"
A tak poważnie znam ludzi po szkole którzy nie mają pojęcia o branży utrzymania czystości i przynoszą wstyd w firmie.
A są też ludzie w firmie którzy nie mają szkoły i dosłownie są po podstawówce ale ich wieloletnie doświadczenie i znajomość branży jest bardzo przydatna i ceniona.
Więc zastanów się co piszesz! Może mu zazdrościsz, co!?
W dzisiejszych czasach samo zamiatanie miotłą już nie wystarczy!
Poważne i ceniące się firmy sprzątające na rynku zatrudniają ludzi na różnych stanowiskach ludzi wyłącznie z doświadczeniem zawodowym, od zwykłego zamiatania ulicy do kierownika, a szkoła jaką ukończył schodzi na drugi plan.
Tak robią firmy które chcą się utrzymać na rynku!
zdjecie uzytkownika
czesio - 2014-10-10 13:52:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie trzeba mieć odrobinę pojęcia o sprzątaniu i szacunek do ludzi którymi się zarządza a nie robić z ludzi wariata sprzątaczka i pracownik gospodarczy też człowiek a nie śmieć. Pokaż mi kierownika po podstawówce najwyżej brygadzista i to tylko w firmie sprzątającej.
zdjecie uzytkownika
bono - 2014-10-10 16:13:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie z przedmowca!! tu nie chodzi o wyksztalcenie tylko podejscie do czlowieka. Niejeden burak po studiach, zachowuje sie jak prostak, a dobry czlowiek bez szkoly ma duzo lepsze podejscie. Bo sam byl kiedys tym, ktory byl tym gorszym i pamieta jak to jest. A praca w Clar system dobra, dla pracowitych ludzi, zgodzicie sie ze mna>?
zdjecie uzytkownika
pika - 2014-10-10 17:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam pracownikiem firmy Clar system, i nie zgadzam się z opiniami dotyczącymi wynagrodzeń. Przez pięć lat mojej pracy w tej firmie nie zdarzyło się by kasa nie była na czas.Zawsze dostawałam to co było obiecane ,to prawda ,że miałam dwie umowy ,umowę o pracę i nie ozusowany UZ ale pieniądze się zgadzały.Jeżeli macie braki w wynagrodzeniu to wina koordynatora bo to on jest odpowiedzialny za naliczanie kasy.Zawsze można monitować w centrali,co do dofinansowań to niestety nie macie racji nie wzrosły a zmalały.Inne firmy płacą podobnie obecnie na rynku jest mizernie, a atmosferę w pracy tworzą pracownicy ,przecież to my pracujemy na obiektach.
były pracownik Clar
zdjecie uzytkownika
malkik - 2014-10-14 00:23:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kanciarze i tyle
zdjecie uzytkownika
REALISTA - 2014-10-14 09:48:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JEDNO PYTANIE TO DLACZEGO KAŻĄ SIĘ STARAĆ O SYMBOL ,P, BO ZA SYMBOL P DOSTAJĄ DODATKOWĄ KASĘ TYLKO SZEŚĆ STÓW IMAJĄ NAPEWNO DOFINANSOWANIE Z UE ,PRACOWNIK ZAPIEPRZA A CLAR SYSTEM MA CZYSTĄ KASĘ ,MOŻE BYŁEŚ KAPUSIEM BO W CLAR SYSTEM TYLKO DONOSICIELI CENIĄ
zdjecie uzytkownika
Załamana - 2014-10-15 19:31:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bartek-siedlce - 2014-08-23 11:46:11]:
Zwykłe konsorcjum biorące do pracy niewolników.
Należałoby zadać pytanie - kiedy skończy się niewolnictwo w Naszym Kraju, skończą się beznadziejne przetargi, a kapitał ludzki będzie doceniony. Wszystkie tego typu firmy wyzyskują ludzi. Samo oskładkowanie umów zleceń nic nie zmieni, jedynie tyle że pracujący otrzymają niższe wynagrodzenia. Należałoby zebrać siły ludzi pracujacych i przeciwstawić się temu wyzyskowi w kraju. Tylką tą drogą możemy podążać jeśli chcemy godnie żyć.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-20
Żródło: Gowork.pl
Bydgoszcz
(kujawsko-pomorskie)
Grupa kapitałowa Clar System Sp. z.o.o w związku z dynamicznym rozwojem, poszukuje pilnie personelu do pracy przy utrzymaniu porządku terenu zewnętrznego z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności. Praca dla Panów. Wymagane prawojazdy kategorii "B"   Obowiązki: wykonywanie prac sezonowych m.in - grabienie liści - odśnieżanie - koszenie trawy   Oferujemy - umowa o pracę - dopasowanie etatu - różne godziny pracy Zainteresowa
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
anonim z claru - 2014-10-16 10:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma clar system to nie jest już fakt od czerwca br. zakładem pracy chronionym!
Taką dostałem informacje od PFRON-u jak zacząłem starać się o zwrot dotacji.
Powiedziano mi że w/w zakład nie spełnia norm o zatrudnianiu osób niepełnosprawnych i cofnięto im dotacje już nawet za zeszły rok a urząd skarbowy i zus do tyłka im się zaczął się dobierać za nieprawidłowe rozporządzanie państwowymi pieniędzmi. Clar zaczął się odwoływać od postanowień urzędów i ma za nic ich i dalej zatrudnia ludzi z grupą i dostaje dotację!
Powinno się zabrać im w ogóle zabronić zatrudnianie ludzi z grupą bo nie mają pojęcia o ich traktowaniu i ich możliwościach w pracy.
Ludzie na stanowiskach podejmują błędne decyzje kompromitujące ich decyzje które nie mają odbicia w rzeczywistości.
Ludzi traktują poniżej norm przyzwoitości ale to u nich normalne, aby pochwycić człowieka z grupą i kasować za niego kasę, a jak upomnisz się o zwrot i refundacje to cię wyśmieją, tłumacząc że pieniędzy nie mają albo że twój stopień grupy nie podlega dotacji.
Totalna bzdura, każdy stopień niepełnosprawności jest dofinansowany w zależności od symbolu grupy, za co ma być refundacja, czy stały koszt refundacji i od dochodu w gospodarstwie domowym.
Tłumacząc że PFRON obniżył w tym roku dofinansowanie też nie jest prawdą bo w br. w marcu wzrosło dofinansowanie od państwa dla zakładów o 25% i ani razu przez ostatnie 10lat ani razu nie obniżono tylko wzrosło, zabrania tego ustawa o zatrudnianiu osób niepełnosprawnych itp.
To zakład pracy i jego organy odpowiadają za prawidłowe rozporządzanie otrzymanymi pieniędzmi, ale wiadomo jak mało rozdadzą na pracowników to, to co zostanie im z puli pieniędzy to mają dla siebie czyli idzie do kasy firmy!
Wszelkie dokładne informację można uzyskać w PFRON na miejscu u nich a nie przez internet lub tp.
Można też sięgnąć po dziennik ustaw z tego roku o zatrudnianiu i finansowaniu osób niepełnosprawnych.
Firma nie godna polecenia ale macie swoje prawa i upominajcie się o swoje bo się wam zawsze należy, twierdzenie że nie ze strony firmy jest fałszywe i mijają się z prawdą!
zdjecie uzytkownika
opinia. - 2014-10-24 15:16:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sama,sobie dolek ,wykopalas,sa,wolne miejsca na dworcu,do wc na starsza babcie,klozetowa,mozesz ,tam awansowac.Zycze ci powodzenia.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clar system
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x