Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Clar system

Pracowałeś w firmie Clar system i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
eryk - 2014-05-08 18:33:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
( usunięte przez administratora )5 lat pracy biegania ze szczotą za 1200 zł? kpiny!!!!
zdjecie uzytkownika
Tito - 2014-05-13 01:45:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety w Polsce tak jest. Praca jest dobra dla osób, które albo nie mają ambicji albo warunki nie pozwalają na podjęcie niczego innego.
zdjecie uzytkownika
POLITECHNIKA - 2014-05-14 18:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WSZYSTKIE OPINIE SIĘ ZGADZAJĄ DLACZEGO NIK SIĘ GŁOSNO NIE ODEZWIE TO WSZYSTKO NADAJE SIĘ DO TELEWIZJI
zdjecie uzytkownika
kalu - 2014-05-16 20:21:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja pracuje w clear system w krakowie pracuje na umowę zlecene auto sluzbowie mam i jestem zadowolony zawsze będzie tak ze opinia firmy nie będzie super daje przykład np firma jakaś tam ze wypisujecie bzdury i wgl bo wam sie nie chce pracować taka prawda owszem wypłaty sa smieszne ale to jest polska bo najlepiej nic nie robiąć zarabiać po 3 tys miesieczne
zdjecie uzytkownika
PK - 2014-05-16 23:16:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kalu - 2014-05-16 20:21:18]:
Gadasz bzdury!
Ja też pracowałem i miałem auto służbowe, harowałem po 20godz przez 7dni w tygodniu i z dnia a dzień mi bez żadnego uzasadnienia podziękowano po dwóch latach.
Wyprostowałem problemy na obiektach aby wszystko było bez zarzutu, byłem na każdy telefon i tak mi się odwdzięczył pan dyr.A.M z warszawy!
Teraz pracuje na konkurencji i mam podpisany kontrakt na 5lat i większą kasę i szacunek podwładnych.
Auto służbowe itp. Firma obecna wysłała mnie na tygodniowe kursy i od razu przydzielono mi 15obiektów.
Obecna firma jest ze mnie zadowolona a administracja na obiektach ma ze mną dobre kontakty i poleciła mnie innym obiektom gdzie moja dyrekcja wynagrodziła mnie prowizją za podpisanie z innymi obiektami umowę.
W clar system mogłem sobie żyły wypruwać a i tak ciągle było źle i niedobrze.
Więc jak porobisz trochę w clar system to w tedy możesz się wypowiadać o innych!
Ja pracowałem i nie żałuje że pan dyr. A.M z warszawy mnie się pozbył z firmy, bo teraz mam o 120% lepiej!
zdjecie uzytkownika
Tito - 2014-05-17 01:06:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe dlaczego satysfakcjonuje Cię umowa zlecenie - czyżby student ? Dla głowy rodziny to całkiem kiepskie rozwiązanie.
zdjecie uzytkownika
POLITECHNIKA POZNAŃSKA - 2014-05-17 12:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DO KALU. A KTO MÓWI O ZAROBKACH DO 3TYS I TO JESZCZE W CLAR SYSTEM HAHAHAHA TU CHODZI O SZACUNEK DO PRACOWNIKÓW ROBIĆ MOŻNA NAWET ZA 500ZŁ NA PÓŁ ETATU ALE JEŚLI BĘDĄ SZANOWALI PRACOWNIKÓW BO OSOBA SPRZĄTAJĄCA NIE JEST ŚMIECIEM PRZYNAJMNIEJ POTRAFIMY SPRZĄTAĆ W PRZECIWIEŃSTWIE DO OSÓB KTÓRE SIEDZĄ ZA BIURKIEM I OBŻERAJĄ PAZURY DAĆ TAKIM ŚCIERĘ TO NIE BĘDĄ MIELI POJĘCIA O CO CHODZI.
zdjecie uzytkownika
TERESA z WARSZAWY - 2014-05-21 11:15:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałam na prokuraturze w warszawie i powiem że ta firma co teraz nas obiela a chodzi o clar system to już chyba najgorsza firma jaka przyjęła sprzątanie na obiekcie!
Dobrze pracuje na innym obiekcie w innej firmie ale mam szacunek i jako zakład pracy chronionej to mam stu procentowe zwroty bo w clar system nic nie zwracali, powiedzieli że po roku a tu co teraz to od razu.
Mam teraz również szacunek!
zdjecie uzytkownika
kalu - 2014-05-25 21:54:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wiadomo jest ze dyrektorzy albo kierownicy nie są uczciwy wobec wlasny pracownikow ja narazie pracuje tam i jakos mi tam idzie owszem nie cierpie ten pracy bo ciagle zlecenia sa ale coz w domu nie wysiedzisz pracowałem w gorszy firmach taka np ze charowałes ponad 15 godzin a byles traktowany jak nie wiem co moze na inny obiektach sa inne opinie ja trafilem na kolesia ktory wydaje sie w porzadku i na szefowa ktora nas kieruje zobaczymy bo i tak tam dlugo nie popracuje bo planuje cos innego ale chce sobie dorobić na prawo jazdy kat c i isc do mpo ;p i sory ze was urazilem no w polsce to tylko umowy zlecenie i nie jestem studentem zawsze tak będzie ze ludzie z wyzszy stanowiskach będą z nami gardzić bo taka prawda jest moze sie trafić 1 do 10 ze warunki pracy sa godne zaufajnia i szef wporzadku oby na taki ludzi trafiać pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-05-28 09:17:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NAJGORSZE JEST TO ZE TO WSZYSTKO CO TU PISZA TO PRAWDA DZIEJE SIE TAK WSZEDZIE W KUJAWSKO POMORSKIM TO MASAKRA PIEKNIE NA POCZATKU A POTEM WYZYSK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!INSPEKCJO PRACY PEFRONIE GDZIE TE INSTYTUCJE SA!!!!!!!!! DOTACJE IDA NA SWAWOLE TYCH NA GORZE A TY NEDZNY CZLEKU DO ROBOTY I MORDA W KUBEL
zdjecie uzytkownika
gershon - 2014-05-28 14:32:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2014-05-28 09:17:03]:
ciężko się z Tobą nie zgodzić - ale dopóki własnego interesu nie otworzysz w tym kraju to w taki sposób będziesz traktowany
zdjecie uzytkownika
begg - 2014-05-28 16:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W clar system widnieje bardzo dużo ofert. Moze mi ktoś uchylić tajemnicy, jak wygląda atmosfera w firmie? Z góry dzięki za pomoc!
zdjecie uzytkownika
Legnica - 2014-05-28 19:10:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam pracowalam w tej firmie w miejscowosci Legnica. Firma Clear system powinna zmienic nazwe na KLAM SYSTEM !! Osoby niepelnosprawne ktore sa tam zatrudniane sa wykorzystywane i szantazowane. Aby dostac umowe oprace na caly etat kobiety musza udawac ze sa chore psychicznie i wyrabiac sobie orzeczenia o niepelnosprawnosci z literka P !! W przypadku braku takiej literki w papierach nie ma co liczyc na wiecej niz 3/4 etatu. Pani brygadzistka Krystyna K.-K. wrecz zmusza kobiety do wyrabiania sobie takich papierow w przeciwnym razie traca prace badz wogule nie sa do niej przyjmowane. Czy to aby jest zgodne z kodeksem pracy ? pan koordynator zatrudnia swoich synow do mycia okien w firmie ale szkoda ze tylko biora za to pieniadze a kobiety tam zatrudnione wykonuja cala robote za nich bo sa zastraszane i szantazowane. czy ta firma moze zajac sie inspekcja pracy i czy pan prezes wie ze osoba z orzeczeniem o niepelnosprawnosci z literka P jest nie godna zaufania i nie wiarygodna? Czy tez oto wlasnie chodzi w tej firmie zeby z ludzi zrobic wariatow i nikt nie mogl nic z tym zrobic.?
zdjecie uzytkownika
REALISTA - 2014-05-30 21:20:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM W TEJ FIRMIE TYLKO CHODZI O KASĘ ,JEŚLI KTOŚ MA GRUPĘ UMIARKOWANĄ TO NA DANĄ OSOBĘ DOSTAJE CLAR SYSTEM DWA I PÓŁ TYSIĄCA A JAK MA DO TEGO SYMBOL ;P: TO DOSTAJĄ DODATKOWO SZEJSET ZŁOTY I MAJĄ NA CZYSTO TRZY TYSIĄCE STO A PRACOWNIK DOSTANIE Z ŁASKĄ TYSIĄC ZŁOTY
zdjecie uzytkownika
anonim z claru - 2014-06-01 16:20:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [REALISTA - 2014-05-30 21:20:52]:
Potwierdzam a od marca tego roku wzrosły jeszcze dofinansowywania takich firm o 7% jeszcze. Dodatkowo jeśli uda się utrzymać pracownika z grupę przez rok w firmie to dostają za takiego każdego pracownika prawie 10tys zł. dodatkowo co roku.
Ulgi, nie płacą ZUS-u tylko państwo płaci, mają ulgę w podatku i rabat przy braniu samochodów służbowych w lizingu, refundacje sprzęty biurowego itp.
Dobre co?!
A ty co masz z tego?!
zdjecie uzytkownika
REALISTA - 2014-06-02 15:29:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
KTOŚ TU NIE UMIE LICZYĆ ,ZA CZŁOWIEKA KTÓRY MA STOPIEŃ UMIARKOWANY DOSTAJE CLAR SYSTEM ROCZNIE DWADZIEŚCIA PIĘĆ TYSIĘCY A JAK TA OSOBA MA DODATKOWO SYMBOL ;P; TO ROCZNIE MAJĄ DODATKOWO SIEDEM TYSIĘCY DWIEŚCIE ,CLAR SYSTEM NA JEDNĄ OSOBĘ DOSTAJE TRZYDZIEŚCI DWA TYSIĄCE A PRACOWNIK DOSTAJE OCHŁAPY PONIŻEJ NAJNIŻSZEJ KRAJOWEJ I TRAKTUJĄ GORZEJ NIŻ PSA
zdjecie uzytkownika
gershon - 2014-06-02 23:17:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale to chyba bez interwencji pracownika to się nie zmieni zbyt szybko. Nie macie jakichś związków w Clarze?
zdjecie uzytkownika
anonim z claru - 2014-06-03 09:26:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gershon - 2014-06-02 23:17:07]:
Kiedyś były ale się rozpadły.
Poza tym w cale one nie walczyły o człowieka tylko ciągle składki brali i narzekali że małe są.
zdjecie uzytkownika
gershon - 2014-06-03 13:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim z claru - 2014-06-03 09:26:15]:
no to od zbierania składek to oni chyba nie byli... Niektóre firmy zamiast związkowców z pracy zatrudniają niejako takich profesjonalnych na zlecenie, którzy załatwiają i negocjują za nich sprawy... może to jest wyjście
zdjecie uzytkownika
EWA - 2014-06-10 22:15:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwaga ta firma nie opłaca składek i pracując u nich możesz być pewien że po odejściu nie zarejestrujesz się na zasiłku na bezrobotnych.
Chciałam wyjaśnić to z byłym kierownikiem ale on niema odwagi nawet telefonu odebrać, nawet zwolnił mnie za pośrednictwem swojego brygadzisty, który nie ma pojęcia o pracy i nadzorowanie pracowników, przesiaduje całe dnie w pakamerze i nawet palcem nie kiwnie ale o czym tu gadać jak podobno to jest jego znajomy!
Zapomniałam dodać że moim przełożonym był wielmożny pan Janusz Pawlak, tchórz i kłamca nie dbający o pracowników, ale to może się odbić wielką czkawką na obiekcie, bo zaczął otaczać się ludźmi niewiarogodnymi i którzy więcej plotkują niż pracują.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-25
Żródło: pracuj.pl
Poznań
(wielkopolskie)
Grupa Kapitałowa Clar System S.A. (www.clarsystem.pl)  - wchodząca w skład koncernu  AB Facility, działającego w Europie Środkowej -  w związku z dynamicznym rozwojem – poszukuje Kandydatów na stanowisko:Facility Manager/Business Development Manager Miejsce pracy: Poznań Główne zadania:Przeprowadzanie wizji lokalnej nowego obiektu niezbędnej do prawidłowej kalkulacji oferowanej usługiPrzygotowanie kalkulacji usługi zgodnie ze specyfikacją (samod
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
REALISTA - 2014-06-26 09:01:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CLAR SYSTEM JEST POŚREDNIKIEM NA RYNKU PRACY I TO CO POWINIEN ZAROBIĆ PRACOWNIK DOSTAJE CLAR SYSTEM MAJĄ CZYSTE PIENIĄDZE NIC NIE ROBIĄC A PRACOWNIK DOSTAJE DUŻO MNIEJ OD NAJNIŻSZEJ KRAJOWEJ I JESZCZE Z WIELKĄ ŁASKĄ ,RADZĘ IM DALEJ TY LEPIEJ ,NIE POLECAM NIKOMU TEJ FIRMY
zdjecie uzytkownika
dzidek - 2014-07-05 19:38:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zakład pracy chronionej ? a kogo on chroni [usunięte przez administratora]
zdjecie uzytkownika
gringo - 2014-07-06 00:55:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
az tak zle jest, szukam teraz pracy , jest kilka propozycji od nich i nie wiem czy w to wchodzic czy sobie odpuscic, ale z tego co piszecie to tylko na mine sie mozna wpakowac, ma ktos jakies pozytywne doświadczenie?
zdjecie uzytkownika
EWA - 2014-07-08 09:23:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Uwaga praca w tej firmie nie daje gwarancji że potem zarejestrujesz się na zasiłku na bezrobotnych.
zdjecie uzytkownika
anonim z claru - 2014-07-10 12:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej firmie żądzą krętacze a na pewno największym jest dyrektor A.M. z warszawy!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clar system
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x