Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Clar system

Pracowałeś w firmie Clar system i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ja - 2015-06-09 19:04:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś dostał już wypłatę bo dziś już 9 ty a ja nadal nie mam
zdjecie uzytkownika
jacek Kolczyński - 2015-06-10 03:29:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2015-05-28 23:21:57]:
Pan Jakub to człowiek, który personalnie nie istnieje już w Clar System. Miewał swoiste podejście do pracownika czyli bardzo bezpośrednie zapominając, że nie do każdego człowieka można podchodzić z wulgaryzmami na ustach. Jako koordynator sprawował się doskonale znał się na rodzajach chemii potrzebnej do eykonywania danej usługi, można było liczyć na jego pomoc w dziedzinie technicznej wykonwnia danej roboty. Tak jak wspomniałem problemem był stosunek do ludzi w tym tak newralgicznej grupy jakimi są niepełnosprawni. Zbyt wiel wymagał Pan od ludzi Panie Jakubie a zbyt mało od siebie, na przyszłość proszę pamiętać, że ludzie to nie roboty, nie maszyny, lecz myslące i czujące istory. Osobiście życzę dużo powodzenia w następnej firmie i lekkiej zmiany w podejściu do ludzi.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-06-10 22:01:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o co tutaj chodzi z tymi roznymi firmami nas na obiekcie jest 4 a pracujemy w dwoch roznych firmach a zadna nie nazywa sie clar system
zdjecie uzytkownika
EWA - 2015-06-13 12:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2015-06-10 22:01:28]:
Tradycyjnie aby ominąć podatek i jak najmniejsze składki opłacać jest w jednej firmie wiele innych firm.
Pracowałem na obiekcie gdzie było nas 15 osób i każdy w innej firmie pracował ale podlegaliśmy jednemu płatnikowi.
Dobre co, takie krętacze jak clar system to daleko szukać.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-06-13 22:30:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a na jaki okres daja umowy bo wyzej sa wpisy ze krotkie ,a przeciez ktoras z kolei jest juz stala
zdjecie uzytkownika
k.m - 2015-06-18 16:29:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U nas wchodzi ta firma od lipca jakie są umowy i czy ludzie bez grup mają szansę...
zdjecie uzytkownika
wkurzona - 2015-06-18 21:04:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bez grupy zadnych ,najlepiej stopien umiarkowany i jeszcze literka P lub O ,umowy beznadziejne poczytaj wpisy powyzej to wszystko jest zgodne z prawda
zdjecie uzytkownika
m.k - 2015-06-22 11:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może coś napisać o Jacku J...koordynator i Marku Trę. ..... technolog jakimi są pracodawcami ....
zdjecie uzytkownika
dzidek - 2015-06-22 22:01:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kk - 2013-03-30 00:05:30]:
ty zadowolony nie pier..l głupot bo z twojej wypowiedzi wnioskuję że albo jesteś ponad szarymi pracownikami albo jesteś zwykłym dupolizem nie mającym zielonego pojęcia o nie uczciwych praktykach stosowanych przez rzeszę oszustów cwaniaków prawników wobec szarych pracowników.
ja coś wiem na ten temat bo procesuję się z tymi oszustami i jak na razie jestem na fali.
Po przegranym przetargu zlikwidowali moje stanowisko pracy i uznali że rozwiązanie umowy o pracę nie nastąpiło z ich winy.
Sąd pierwszej instancji przyznał mi rację ale ci oszuści oczywiście wymigują się od odpowiedzialności.
więc jeszcze raz mówię nie pierd.l bzdur.
zdjecie uzytkownika
ino - 2015-06-24 13:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Oda Do Poety - 2015-04-22 20:44:25]:
takich bzdur juz dawno nie czytalem
zdjecie uzytkownika
wkurzona - 2015-06-26 21:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podajcie namiary na związki zawodowe,idę z firmą do Sądu i chce ich powołać by przedstawili swoją wersję prawidłowego traktowania pracownikow w tej tak wysoko cenionej firmie,Na marginesie to i firma i związki istnieją tylko dzieki tym ludziom na dole
zdjecie uzytkownika
barbara - 2015-06-30 00:37:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz widziałam ogłoszenie od clar system, poszukują do serwisu sprzątającego http://praca.konektia.pl/oferta-pracy/zachodniopomorskie-szczecin-personel-sprzatajacy-34-etatu-zagan-id65590 nie wygląda to źle, pomimo tego, że to 3/4 etatu, czyli 30 godzin w tygodniu, pewnie po 6 dziennie, to płaca 1313 złotych.
zdjecie uzytkownika
ANONOM - 2015-06-30 12:46:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [barbara - 2015-06-30 00:37:37]:
Od tego Ci podatek zabiorą i inne składki to dostaniesz około 800zł...
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-06-30 14:30:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A do tego pogróżki ,ja Was w każdej chwili mogę zwolnić,nie przyzwyczajajcie się za bardzo.To słowa koordynatorki z rejonu Bydgoszczy.Jakośc pracy nie istotna,wiem sama po sobie.A broń Boże być inteligentnym trzeba mieć 02-P i to do potęgi.
zdjecie uzytkownika
Wiking - 2015-06-30 18:50:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadza sie premia jest tylko na papierku szukajom gupich a silnych
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-07-30 14:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że jednak wszystko powinno być spisane na umowie, a jeśli jest też tam jasno określona premia to nie powinno być problemu z jej wypłaceniem, no chyba, że jest zapis "premia uznaniowa" to co innego.. ciekawe jak to jest właśnie określone, może ktoś z was mógłby sprawdzić i przytoczyć treść
zdjecie uzytkownika
henk*** - 2015-08-06 22:51:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PIKA - 2014-11-14 15:06:15]:
rozumiem, że ty już dla siebie TO zmieniłaś, skoro tak głosno i pewnie o TYM krzyczysz? może podpowiesz, jak zmienić ma jednostka TO, co w Polsce jest zatwardziałym systemem nie do ruszenia prze szaraków? Może zostałaś prezesem spółki, co? ;-)
zdjecie uzytkownika
Dżołana - 2015-08-09 11:40:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wiking - 2015-06-30 18:50:02]:
W Starachowicach jest podobnie.Koordynatorami są nieodpowiedni ludzie.I to od nich trzeba by zacząć. Ale nikogo nie interesują zwykli pracownicy.Są nikim i niczym.Są NIEPEŁNOSPRAWNYMI ROBOTAMI.Pracujemy ponad siły,praca jest awykonalna dla jednej osoby.
zdjecie uzytkownika
12wert - 2015-08-14 19:17:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam pracy przez clar system w krakowie , obiecuja etat zwłaszcza do Pana Hojana a potem sie okazuję ze pracy nie ma . W insytucie raz zapewniali ze praca za 1750 zł na ręke za miesiiac się okazało ze praca w tym samym miejscu za 800 zł
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-23 22:16:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-08-23 22:17:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kto potrafi powiedzieć jak pracuje się z koordynatorką (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-08-24 09:58:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ojej chyba ciężko pracuje się z koordynatorka której podlega ZUS Grudziądz
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-08-25 12:05:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ta firma CLARSYSTEM to porazka,ludzie na stanowisku brygadzistka czy koordynatorka to POMYLKA...nie potrafia ludzi docenic chcacych pracowac CIEZKO PRACOWAC natomiast potrafia w perfekcyjny sposob pozbyc sie ich i to jest zalosne. Malo tego ,ludzie na umowie o prace maja do zrobienia DUZO NIE DUZO,natomiast ludzie na umowach zlecenie to maja zaiwaniac swoje i jeszcze najlepiej byloby gdyby ogarneli pozostale rejony w zamian za NIE DOKLADNIE ZROBIONE LUB ZLE... czy w ogole tam w tej firmie ktos nad brygadzistami i koordynatorami ma jakis wglad? czy kazdy sam sobie rzadzi sie swoimi prawami? niech ktos z CLARSYSTEM zwroci na to uwage. Rejony sa nie do ogarniecia,dla jednej osoby. Ludzie robia jak moga a i tak zle ciagle i temu nikt tam nie chce isc plus dochodza marne pieniadze.
zdjecie uzytkownika
opbewk - 2015-08-26 23:41:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się z przedmówcą!!!Koordynatorzy i brygadzistka(niby nie pracuje, a jednak pracuje!), to POMYŁKA. I to od samego początku.Nigdy nie dbali o ekipę, mieli w d.... rodziny pracowników, ale wymagania jakby w firmie zarabiało się po 5000 PLN.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-29 20:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
julek - 2015-08-29 20:38:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
przeglądałem oferty pracy i natknąłem się na dużo ogłoszeń z tej firmy. chciałem zapoznać się z opiniami na jej temat i jestem w szoku. a szkoda, bo szukają sporo osób praktycznie na terenie całej Polski. głównym wymogiem jest orzeczenie o niepełnosprawności. i zarobki nie do końca przekonujące bo np taka sprzątaczka może zarabiać od 875 zł brutto.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-08-30 21:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie poszukują pracownikow na terenie całej Polski,za najniższą krajową z 1000 a nawet czasami 1200m do posprzątania i bezwzględnego podporządkowania oczekuja.Ja w tej firmie pracowałam i najlepiej by po skończonej pracy umyła nogi koordynatorce i wypiła tą wode.Niestety nie miłe mi to było i oświadczono mi ,że nie chcą ze mną dłużej współpracować.I chwała im za to bo dzisiaj mam inna prace szefów "normalnych",ktorzy doceniają mój umiarkowany stopień niepełnosprawności,
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clar system

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Clar system?
Zadaj pytanie
alert