Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Clar system

Pracowałeś w firmie Clar system i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kakandu - 2015-04-26 10:11:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracuje w ochronie mam w tej robocie przesrane
zdjecie uzytkownika
pracus - 2015-04-26 11:43:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Monik - 2015-02-25 08:08:03]:
sluszna racja zlodziejstwo i kumoterstwo
zdjecie uzytkownika
kakandu - 2015-04-26 13:48:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
monik znasz tesz pracujesz pod myszkowskim
zdjecie uzytkownika
pablo - 2015-05-03 20:43:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oda Do Poety - 2015-04-22 20:44:25]:
Po co się udzielasz skoro nie jesteś w temacie
zdjecie uzytkownika
mała - 2015-05-14 08:38:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jalesz - 2015-04-03 11:44:07]:
jasne ja pracuję w tej firmie i mam 1200 złoty za 160 godzin i premię tylko na papierku nie da rady dłużej na święta nie dają nic gnają do pracy brygadziści nie można odpocząć a my jak te głupki zapierda.... za te marne grosze opisują się 1750 brutto a na umowach płaca 1600
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-05-14 19:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Masakra !!! Nie dość że trzeba czekać na wypłatę do 15 dnia danego miesiąca, to zawsze coś się nie zgadza (zaniżają zarobki). Pracowałem przez Clar System na magazynie przez 5 miesięcy i każdego miesiąca miałem zaniżoną wypłatę. Trzeba się prosić o swoje a i tak zawsze zostaniesz oszukany. NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
Niedoszły pracownik - 2015-05-25 22:20:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, pani z firmy Clear System kazała mi zrobić książeczkę Sanepidu do pracy na basenie w Poznaniu (zapewniała, że mam się nie martwić). Po zrobieniu badań umówiłem się na spotkanie ale "tej" pani nie było za to była inna która stwierdziła, że w ogóle takiej oferty pracy nie mają. Na pytanie kto teraz mi zapłaci za badania rzuciła numerem telefonu, że mam dzwonić do "tamtej" pani. Dodzwonić się tam to też jest sztuka. Generalnie wyzysk i pogardzanie ludźmi w trudnej sytuacji życiowej.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-05-28 23:21:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mnie zaś interesuje koordynator Pan Jakub Kanarkowski,jakie macie zdanie na jego temat
zdjecie uzytkownika
gustaw - 2015-05-30 21:10:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Niedoszły pracownik - 2015-05-25 22:20:21]:
przede wszystkim to straszne zamieszanie z zagmatwaniem w tej firmie. Troszkę jest to dla mnie wszystko za bardzo robione bez głowy... Nie wiem czy z takim sposobem zarządzania uda im się długo utrzymać na rynku. Niemniej rekrutują dalej sprzątaczy i sprzątaczki głównie biurowe więc może nie jest najgorzej
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-06-09 19:04:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś dostał już wypłatę bo dziś już 9 ty a ja nadal nie mam
zdjecie uzytkownika
jacek Kolczyński - 2015-06-10 03:29:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2015-05-28 23:21:57]:
Pan Jakub to człowiek, który personalnie nie istnieje już w Clar System. Miewał swoiste podejście do pracownika czyli bardzo bezpośrednie zapominając, że nie do każdego człowieka można podchodzić z wulgaryzmami na ustach. Jako koordynator sprawował się doskonale znał się na rodzajach chemii potrzebnej do eykonywania danej usługi, można było liczyć na jego pomoc w dziedzinie technicznej wykonwnia danej roboty. Tak jak wspomniałem problemem był stosunek do ludzi w tym tak newralgicznej grupy jakimi są niepełnosprawni. Zbyt wiel wymagał Pan od ludzi Panie Jakubie a zbyt mało od siebie, na przyszłość proszę pamiętać, że ludzie to nie roboty, nie maszyny, lecz myslące i czujące istory. Osobiście życzę dużo powodzenia w następnej firmie i lekkiej zmiany w podejściu do ludzi.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-06-10 22:01:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o co tutaj chodzi z tymi roznymi firmami nas na obiekcie jest 4 a pracujemy w dwoch roznych firmach a zadna nie nazywa sie clar system
zdjecie uzytkownika
EWA - 2015-06-13 12:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2015-06-10 22:01:28]:
Tradycyjnie aby ominąć podatek i jak najmniejsze składki opłacać jest w jednej firmie wiele innych firm.
Pracowałem na obiekcie gdzie było nas 15 osób i każdy w innej firmie pracował ale podlegaliśmy jednemu płatnikowi.
Dobre co, takie krętacze jak clar system to daleko szukać.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-06-13 22:30:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a na jaki okres daja umowy bo wyzej sa wpisy ze krotkie ,a przeciez ktoras z kolei jest juz stala
zdjecie uzytkownika
k.m - 2015-06-18 16:29:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U nas wchodzi ta firma od lipca jakie są umowy i czy ludzie bez grup mają szansę...
zdjecie uzytkownika
wkurzona - 2015-06-18 21:04:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bez grupy zadnych ,najlepiej stopien umiarkowany i jeszcze literka P lub O ,umowy beznadziejne poczytaj wpisy powyzej to wszystko jest zgodne z prawda
zdjecie uzytkownika
m.k - 2015-06-22 11:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może coś napisać o Jacku J...koordynator i Marku Trę. ..... technolog jakimi są pracodawcami ....
zdjecie uzytkownika
dzidek - 2015-06-22 22:01:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kk - 2013-03-30 00:05:30]:
ty zadowolony nie pier..l głupot bo z twojej wypowiedzi wnioskuję że albo jesteś ponad szarymi pracownikami albo jesteś zwykłym dupolizem nie mającym zielonego pojęcia o nie uczciwych praktykach stosowanych przez rzeszę oszustów cwaniaków prawników wobec szarych pracowników.
ja coś wiem na ten temat bo procesuję się z tymi oszustami i jak na razie jestem na fali.
Po przegranym przetargu zlikwidowali moje stanowisko pracy i uznali że rozwiązanie umowy o pracę nie nastąpiło z ich winy.
Sąd pierwszej instancji przyznał mi rację ale ci oszuści oczywiście wymigują się od odpowiedzialności.
więc jeszcze raz mówię nie pierd.l bzdur.
zdjecie uzytkownika
ino - 2015-06-24 13:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Oda Do Poety - 2015-04-22 20:44:25]:
takich bzdur juz dawno nie czytalem
zdjecie uzytkownika
wkurzona - 2015-06-26 21:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podajcie namiary na związki zawodowe,idę z firmą do Sądu i chce ich powołać by przedstawili swoją wersję prawidłowego traktowania pracownikow w tej tak wysoko cenionej firmie,Na marginesie to i firma i związki istnieją tylko dzieki tym ludziom na dole
zdjecie uzytkownika
barbara - 2015-06-30 00:37:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz widziałam ogłoszenie od clar system, poszukują do serwisu sprzątającego http://praca.konektia.pl/oferta-pracy/zachodniopomorskie-szczecin-personel-sprzatajacy-34-etatu-zagan-id65590 nie wygląda to źle, pomimo tego, że to 3/4 etatu, czyli 30 godzin w tygodniu, pewnie po 6 dziennie, to płaca 1313 złotych.
zdjecie uzytkownika
ANONOM - 2015-06-30 12:46:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [barbara - 2015-06-30 00:37:37]:
Od tego Ci podatek zabiorą i inne składki to dostaniesz około 800zł...
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-06-30 14:30:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A do tego pogróżki ,ja Was w każdej chwili mogę zwolnić,nie przyzwyczajajcie się za bardzo.To słowa koordynatorki z rejonu Bydgoszczy.Jakośc pracy nie istotna,wiem sama po sobie.A broń Boże być inteligentnym trzeba mieć 02-P i to do potęgi.
zdjecie uzytkownika
Wiking - 2015-06-30 18:50:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadza sie premia jest tylko na papierku szukajom gupich a silnych
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-07-30 14:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że jednak wszystko powinno być spisane na umowie, a jeśli jest też tam jasno określona premia to nie powinno być problemu z jej wypłaceniem, no chyba, że jest zapis "premia uznaniowa" to co innego.. ciekawe jak to jest właśnie określone, może ktoś z was mógłby sprawdzić i przytoczyć treść
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clar system

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Clar system?
Zadaj pytanie
alert