logo Clar system

Clar system

Poznań

Opinie o Clar system

anne 2017-01-25 21:50
ja pracowałam w fimie kilka lat. Okres ten uważam za stracony. Otworzyłam własną firmę przez franczyzę, kontakt znalazłam na http://polskafranczyza.pl/index.php i teraz wiem, że żyję:) tzw franchising sami sprawdźcie. Powodzenia!
2
Zrywak 2017-01-30 20:04
Czy Clar ma w ofercie etat brygadzisty w Krakowie? Zależy mi i jesli ktoś wie proszę o informacje,? Ile dni w tygodniu jest praca? Bardzo dziękuję!!
malpa1977 2017-02-01 12:02
to najgorsza firma jaka moze byc brygadzisci wyrzywaja sie na pracownikach strasza dyscyplinarkami ublizaja
5
malpa1977 2017-02-01 12:02
to najgorsza firma jaka moze byc brygadzisci wyrzywaja sie na pracownikach strasza dyscyplinarkami ublizaja
8
Sprzatająca 2017-02-06 22:54
Zawsze można zmienić pracę o ile mamy takie zdolności. Ta firma ma taki a nie inny charakter pracy a ludzie najlepiej by sobie posiedzieli. Firma spoko musi chyba pomyśleć o zmianie załogi!! może to konkurencja?
2
mek 2017-02-09 13:59
po podwyżce najniższej krajowej na 2000 brutto firma pozmieniała etaty z całego na 3/4 - zakres obowiązków bez zmian oczywiście. Biedni przedsiębiorcy, muszą oszczędzać, bo niedługo na chleb im zabraknie...gdyby nie PFRON umarliby z głodu...Osoby pracujące u nich od ponad 10 lat nie mają wciąż stałej umowy, bo po wygaśnięciu drugiej przenoszeni są do siostrzanej spółki i biznes się kręci...Wyzysk i czerpanie korzyści z niedoinformowania i niezaradności życiowej pracowników, których większość z nich to osoby niepełnosprawne a także dojenie PFRONu, który, dziwię się, że jeszcze funkcjonuje....
10
Patrol 2017-02-19 11:16
Widziałem ofertę na stanowisko pracownika ochrony. Słyszałem, że to dobra firma i chce złożyć cv ile moge dostać na poczatek kasy? Czy podpisuję umowę o pracę? Jak duże obiekty są do ochrony? Czy wypłata jest płatna w terminie bo to dla mnie jest ważne?
Patrycja 2017-03-01 12:37
Czy wiesz, gdzie firma informuje o aktualnych propozycjach współpracy? Jeśli nie warto zajrzeć do wywiadu http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,20180,wywiad-ewelina-waskowiak-monika-przyborska
xyz 2017-03-05 19:24
Czy ktoś prcował jako Koordynator projektu ?
Xyz
Patrycja 2017-03-08 10:13
Pracownik Gospodarczy-jak wyglądają warunki pracy na tym stanowisku?
kaban 2017-05-09 13:03
pracuję w UDT Bydgoszcz ostatnio jedna z pań sprzataczek ,ktorą zatrudnia firma CLAR w Bydgoszczy powiedziala mi,ze musiala przyjsc z urlopu do pracy poniewaz kierownik ww firmy stanowczo powiadomil ją, że jak nie stawi sie do pracy to ją zwolni, bezczelny typ
2
Piotr 2017-05-09 18:29
@kaban Gdybyś znał trochę przepisy kodeksu pracy to wiedziałbyś, że są przepisy zezwalające na ściągnięcie pracownika z urlopu z ważnych powodów. Wydaje mi się, że jeśli jest to możliwe to trzeba być człowiekiem.
Znam Piotra 2017-05-09 19:59
Gdybyś znał znaczenie słowa mobing to nie mędrkowałbys tutaj na forum...
Nie te czasy Panie Czarny Piotrusiu.
1
Znam Piotra 2017-05-09 20:00
Gdybyś znał znaczenie słowa mobing to nie mędrkowałbys tutaj na forum...
Nie te czasy Panie Czarny Piotrusiu.
Pirol 2017-05-16 18:50
Ja uważam, że jak człowiek pracuje w firmie i zachodzi potrzeba przerwania urlopu to chyba można postąpić jak człowiek. Przecież urlop dostaje sie w całej wysokości.
Były pracownik 2017-06-02 00:05
Uwaga ❕
Powiem krótko zwięźle i na temat, z tego co czytam to większość ma rację. Jeśli się SZANUJECIE to z dala od tej firmy sami oszuści zakłamana władza.Firma oferuje najniższą krajową bez żadnej premii gdzie wymagania duże i dokładają coraz więcej pracy . Brygadziści nieżyczliwi, traktują cię z góry i szydzą z ciebie. A dokładnie p. T.B.na obiekcie Cargill w Kiszkowie potrzebne mu SZKOLENIE z - CZŁOWIECZEŃSTWA - empatii - jak mówić prawdę - szacunku dla drugiego człowieka. Mobbing to u niego podstawa. Oferuje śmieszne miesięczne i dwumiesięczne umowy, są też osoby, które pracowały bądź pracują jeszcze bez umów i zdolności do pracy. Po każdej przepracowanej umowie trzeba wykorzystać urlop, bo następna umowa będzie z innej spółki. Pracownicy nie otrzymują pasków wynagrodzeń. Jako,że jest duża rotacja pracowników odzież ochronną jeden nosi po drugim. Nie ma szafek śniadaniowych, więc śniadanie trzeba przechowywać w pomieszczeniu ze środkami chemicznymi.Środki czystości typu mopy, trzonki, wózki do sprzątania wszystko to jest na pograniczu, a najlepiej gdybyś kupił sam. Firma "doi " PEFRON aż miło, a pracownik ma zero jakiegokolwiek pakietu socjalnego, brak zwrotów za recepty i za przejazd.WYZYSK TOTALNY !!! Ja się więc pytam gdzie kontrole PIP, PEFRON-u itp ??? Wysoce nierzetelni wyzyskiwacze ... czas najwyższy poinformować prokuraturę.
4
Pucuś 2017-06-08 22:25
Clar system chyba ciągle sie rozrasta? Mają taka dużą ofertę pracy.
BB 2017-06-18 22:37
W katowicach kierowniczka przesiaduje u konkurencji i słyszałam że idzie do nich razem ludzimi do chorzowa
1
BB 2017-06-18 22:38
W katowicach kierowniczka przesiaduje u konkurencji i słyszałam że idzie do nich razem ludzimi do chorzowa
1
Pucuś 2017-06-20 18:23
Myślę, że każdy człowiek bez względu na wykształcenie czy wykonywaną pracę zasługuje na szacunek. Jeśli dzieje się coś niewłaściwego to ktoś powinien się tym zająć i zgłosić.
5
SEBUS 2017-06-24 20:16
Witam.Pracowalem na termach maltanskich ludzie to jest sadyzm za 10 zl na godzine nie da sie za takie wynagrodzenie godnie zyc.Nie polecam tej pracy !!!.
2
Pucuś 2017-06-24 22:23
Widzę, że firma bardzo stara się żeby mieć dużo ofert pracy. Niestety dużo osób tylko narzeka. Tak to już jest i długo pozostanie. Osoby z mniejszym wykształceniem nie dostana pracy dyrektora ale roszczenia mają,
Bolo 2017-06-26 09:49
Pracować trzeba wszędzie żadna praca nie hańbi, szanujący się człowiek nie pozwoli sobie na traktowanie poniżej godności . Czytając komentarze stwierdzam,że firma lubi się wysługiwać ludźmi chorymi robiąc im wodę z mózgu .. takich im potrzeba. A Ty Pucuś pewnie liżesz d*** tym dyrektorom i stad masz takie podzielne opinie.
3
SEBUS 2017-06-28 14:09
Bolo zadna praca nie hanbi to fakt tylko wynagrodzenie niskie juz tak !!!
Pucuś 2017-07-05 08:29
Zawsze można samemu organizować sobie prace i nie pracować na nikogo!
SEBUS 2017-07-10 09:58
To wstyd zenujace wynagrodzenie umowa smieciowa brak przyszlosci poraszka !!! Omijajcie szerokim lukiem ta prace to jest wyzysk czlowieka !!!
3
Szukam 2017-07-12 10:47
Może ktoś napisać czy miał osobisty kontakt z panią prezes tej firmy?
Klocek 2017-07-13 11:48
Jeśli ktoś nie czuje powołania do pracy przy porządkach czy też w ochronie obiektów to zawsze może pracować w innej dobrej firmie. Ostatecznie może założyć własną firmę i będzie wiedział jak to jest dobrze.
Pucuś 2017-07-16 12:40
Nikt nie zmusza nikogo do pracy przy porządkach. Jeśli tylko wykształcenie pozwala to można podjąć pracę bardziej ambitną. Jeśli nie można to niestety nie macie wyboru.
anis 2017-08-05 08:10
omijac wielkim lukiem firme w TORUNIU iprace w urzedzie na MAZOWIECKIWJ na czele z brygadzistka G
Patrycja 2017-08-07 11:05
@anis Nie do końca rozumiem Twój wpis. Czy chodzi Ci o firmę Clar system? Co konkretnie wpływa na Twoją opinię? Mam nadzieję, że będziesz mogła rozwinąć swoją wypowiedź.
Waldi 2017-08-16 12:14
Jeśli ktoś nie ma kompetencji do wykonywania bardziej odpowiedzialnych prac to musi pogodzić się z tym co robi. Clar system ułatwia znalezienie pracy dla osób bez wykształcenia, doceniajmy to i pracujmy.
Edek 2017-08-17 18:24
Witam,
w dniu jutrzejszym mam spotkanie rekrutacyjne na Referenta ds. kadr i płac, ale jak czytam te wszystkie wypowiedzi to aż strach mnie obleciał. Czy ktoś pracował w tej firmie na zbliżonym stanowisku i jest w stanie coś na ten temat powiedzieć?
Olka 2017-08-19 13:20
Szkoda, że niektóre osoby nie potrafią pogodzić się z pracą jaką wykonują. Żadna praca nie hańbi a ta którą wykonują niektóre osoby jest bardzo potrzebna. Mam wielki szacunek dla osób sprzątających.!
Nikt 2017-08-24 19:25
Witam ,firma cichociemna w niej pełno innych firm ,nie wiadomo do jakiej firmy Cię zatrudnią ,czasami nawet sami nie wiedzą co robią ,nie wiem dlaczego jeszcze za nich nie wzięła się izba skarbowa i przetrzepała im nosa ,Koordynatorzy którzy nie patrzą jak człowiek pracuje za ich marne grosze a to co usłyszy od innych (podpierda,,,,,,,,,, ) pracowników w lużnych z nimi rozmowach jest dla nich najważniejsze ,dziwie się że tacy ludzie którzy wyrwane z kontekstu słowa uważają je za najważniejsze i deklasują tym pracowników ,brak słów ,za sprzęt który się np zepsuł od pracy na nim potrącają z wynagrodzenia ,dziwne ,wciskają ciemnotę że niby samemu się naprawiało gdy nawet do tego po awarii się nie dotykała ,życzę aby ta firma jak najszybciej była na dnie
Tymon 2017-08-25 09:54
Nie ma idealnego pracodawcy, wszędzie mogą zdarzyć się kłopotliwe sytuacje. Może potrzeba więcej spokoju?
Patrycja 2017-08-29 13:24
Z ogłoszeń o pracę wynika, że firma jest otwarta na zatrudnianie osób z orzeczeniem o niepełnosprawności. Na stronie internetowej Clar system oraz w treści oferty nie ma jednak informacji na temat tego na jakie warunki zatrudnienia można liczyć, ani w jakich godzinach i jakim systemie odbywa się praca. Możecie powiedzieć coś więcej na ten temat?
nikt 2017-09-03 16:42
Filia w Białymstoku ,NIE polecam innym !! Koordynatorzy to cichociemni ,tak kantują na umowach ,dzisiaj podpisujesz jedną a za dwa tygodnie inną z inną firmą która jest w tak zwanej grupie ,co roku zmieniają umowy o pracę mając 4 firmy w jednej !!! Koordynatorzy nie patrzą na wykonywaną pracę i jak ludzie pracuję i harują, fakt za nędzne wypłacane w terminie pieniądze ,pół etatu ,3/4 etatu itp ,najniższe stawki ,ale to się zmieni jeszcze nie jedna osoba pozwie ich do sądy i wówczas się okaże kto jest górą
nikt 2017-09-03 16:42
Filia w Białymstoku ,NIE polecam innym !! Koordynatorzy to cichociemni ,tak kantują na umowach ,dzisiaj podpisujesz jedną a za dwa tygodnie inną z inną firmą która jest w tak zwanej grupie ,co roku zmieniają umowy o pracę mając 4 firmy w jednej !!! Koordynatorzy nie patrzą na wykonywaną pracę i jak ludzie pracuję i harują, fakt za nędzne wypłacane w terminie pieniądze ,pół etatu ,3/4 etatu itp ,najniższe stawki ,ale to się zmieni jeszcze nie jedna osoba pozwie ich do sądy i wówczas się okaże kto jest górą
Pańcia 2017-09-03 20:10
Najprostsze prace zawsze są opłacane bardzo nisko. Nie rozumiem pretensji do firmy, sami wybieramy taka pracę. Można wyjechać do różnych prac porządkowych za granicę wówczas zarobki będą znacznie wyższe.
Jacek 2017-09-08 07:52
W IKEA Poznań mamy kolesiostwo na maxa.
Koordynatorzy ciągle walczą ze sobą myśląc że to ich prywatna firma.Zmieniają się i ciągle to samo.
Nawet ekonomia pracy się nie liczy.Coraz więcej osób z Ukrainy i ciągłe zmiany.Sprzeczki,bluznierstwa,bałagan.
Dziwi mnie że IKEA się jeszcze na to godzi bo czasami ręce opadają.Kolesiostwo i układy na maxa.Trzeba szukać czegoś normalniejszego i stabilnego.
1
Dfghjk 2017-09-08 19:43
Nie koordynatorzy tylko chyba brygadziści!
Z resztą trzeba się zgodzić.Myślą ze to ich prywatne i wszystko mogą.
Te ciągłe narzekania na kogoś.W kantynie i palarni ciągle wojenki i narzekania.Same bluzganie i presja jeśli nie jesteś akurat w tym obozie.
1
Maria 2017-09-10 08:01
Ja pracuje w Białymstoku już ok. 3 lat na jednym z większych obiektów w obsługiwanych przez Clar System, nie miałam nigdy żadnych zastrzeżeń do pracy osób nadzorujących , wypłaty są na czas, praca jest stała, a zarobki jak wszędzie w firmach sprzątających, kwestia negocjacji z kierownikiem.
Polecam Maria.
1
Pacynek 2017-09-10 21:05
Ja wiem jedno, że Clar system to dobra firma i tyle w temacie.
1
Były pracownik 2017-09-11 03:57
Po prostu firma clars system w pozaniu nie nadajie sie zeby zlecenia brac za trudniajiom alkocholików do pracy do szpitala tak jest zeczywistos na szpitalu na gruwaldzkiej
2
jagr 2017-09-12 08:37
Clar - firma dno ,stanowiska majstrów zajmują ludzie niekompetentni,ZERO organizaccji , mobbing i wykorzystywanie pracownika.Ludzie chorzy z grupami , nieczęsto pracują ponad własne siły , a kierownictwo nie robi nic.Ma to za przeproszeniem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Oszczędność na wszystkim,pracując przez pół roku w/w firma nie zaopatrzyła mnie nawet w ubranie robocze,nie mówiąc o butach.SOCJAL ZERO ,Tylko wyzysk i nastawienie na łatwe pieniądze!Jednym słowem Żenada,DNO i KUPA MUŁU.MOJA RADA OMIJAJCIE TĘ FIRMĘ SZEROKIM ŁUKIEM !!!!!!!
3
jagr38@interia.pl 2017-09-17 09:16
Clar serwis to firma dno.Kierowniczka zakręcona9zresztą co można wymagac po byłej fryzjerce),Na stabowisku majstra,kobieta nieogarnięta, mająca problem ze sobąś i swoją głową.Firma niezorganizowana(najniższa krajowa wyzysk i mobbing ludz z grupami,brak środków czyszczących-zakup raz w miesiącu,jak brakuje ,to masz sobie kupić sam).Jedna wielka n-mafia,układy na lini pracownik -majster,a kierowniczka no cóż,byle by kasa się liczyła i dostatnie życie to spa-hotel diamond,to siłownia.Żyć nie umierać.Dlatego ,ktokolwiek będzie miał oferte z borga z firmy Clar , niech ją omija szerokim łukiem.Lepiej być biedny i mieć swój honor ,niż dostawać grosz(najniższa krajowa)i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak to powiedział klasyk na wysokości lamperii.Podsumowując firma Clar -jeden wielki bajzel,dno i kupa mułu!!!!!!!!!!
1
jagr38@interia.pl 2017-09-17 10:05
Zmienić,nie poto się uczyłem , żeby takie nieuki mną kierowały!A sprzątać , to potrafi kazdy,chyba ,że pracuje w Borgu i ma dwie lewe ręce!Moja babcia ma 80 lat i sprząta lepiej , niż niejedna sptzśataczka z Clara na Borgu!
1
Ja 2017-09-23 11:40
Po zmianie przepisów nawet przeniesienie do siostrzanej spółki liczy się jak kolejna umowa i po33 miesiącach umowa na stałe.
1
jagr38@interia.pl 2017-09-24 12:28
W Jasionce pani majster steierdziła,że skoro ktoś nie ma autobusu na Borga,to przecierz nie musi pracować w tej firmie,a pani kierownik niejaka Mikosz-Polak(z wykrztałcenia fryzerka)stwierdziła ,że to nie onóz pracy i nikogo na siłę nie będą tu trzymać.Ale najlepsze jest ,to , co przeczytałem ostatnio w ogłoszeniu o pracę;zwracają pieniądze za dojazdy i dokładają się do kupna leków.ŚMIECHU WARTE,przez pół roku ,pracowałem we własnym ubraniu i butach.A to tylko kropla w morzu ,co firma Clar,wyprawia z pracownikami.Osobiście pokazałem palec,to chcieli całą ręke,no i jeszcze jedna sprawa,pozwalali kraść pracownikom (palety,aluminium itp,a przy zwróceniu uwagi,usłyszałem odpowiedż ,że praconik jest biedny i jeśli pan chce ma pan również przyzwolenie na kradzież.Tak właśnie wygląda cała prawda o pracy w w/w firmie.Ogólnie firma DNO ,Charakteryzuje ją złodziejstwo,kombinatorstwo i nieróbstwo.A pani Majster,niejaka Marysia -faworyzuje swoich pracowników i tworzy z nimi klikę.Dlatego na koniec zczerze, FIRME CLAR OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKEM.Z tak beznadziejną firmą ,jeszcze się nigdy nie spotkałem.To firma dla ludzi dorabiających do renty,gdzie pracują ludzie ponad siły i tzw;kliki.JEDNYM SŁOWEM FIRMA ZŁODZIEJSKA,KOMBINATORSKAW RZESZOWIE JEST WIELE INNYCH FIRMPOZDRAWIAM
1
Zostaw swoją opinię o Clar system - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clar system