Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Clar system

Pracowałeś w firmie Clar system i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim z claru - 2014-06-03 09:26:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gershon - 2014-06-02 23:17:07]:
Kiedyś były ale się rozpadły.
Poza tym w cale one nie walczyły o człowieka tylko ciągle składki brali i narzekali że małe są.
zdjecie uzytkownika
gershon - 2014-06-03 13:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim z claru - 2014-06-03 09:26:15]:
no to od zbierania składek to oni chyba nie byli... Niektóre firmy zamiast związkowców z pracy zatrudniają niejako takich profesjonalnych na zlecenie, którzy załatwiają i negocjują za nich sprawy... może to jest wyjście
zdjecie uzytkownika
EWA - 2014-06-10 22:15:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwaga ta firma nie opłaca składek i pracując u nich możesz być pewien że po odejściu nie zarejestrujesz się na zasiłku na bezrobotnych.
Chciałam wyjaśnić to z byłym kierownikiem ale on niema odwagi nawet telefonu odebrać, nawet zwolnił mnie za pośrednictwem swojego brygadzisty, który nie ma pojęcia o pracy i nadzorowanie pracowników, przesiaduje całe dnie w pakamerze i nawet palcem nie kiwnie ale o czym tu gadać jak podobno to jest jego znajomy!
Zapomniałam dodać że moim przełożonym był wielmożny pan Janusz Pawlak, tchórz i kłamca nie dbający o pracowników, ale to może się odbić wielką czkawką na obiekcie, bo zaczął otaczać się ludźmi niewiarogodnymi i którzy więcej plotkują niż pracują.
zdjecie uzytkownika
REALISTA - 2014-06-26 09:01:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CLAR SYSTEM JEST POŚREDNIKIEM NA RYNKU PRACY I TO CO POWINIEN ZAROBIĆ PRACOWNIK DOSTAJE CLAR SYSTEM MAJĄ CZYSTE PIENIĄDZE NIC NIE ROBIĄC A PRACOWNIK DOSTAJE DUŻO MNIEJ OD NAJNIŻSZEJ KRAJOWEJ I JESZCZE Z WIELKĄ ŁASKĄ ,RADZĘ IM DALEJ TY LEPIEJ ,NIE POLECAM NIKOMU TEJ FIRMY
zdjecie uzytkownika
dzidek - 2014-07-05 19:38:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zakład pracy chronionej ? a kogo on chroni [usunięte przez administratora]
zdjecie uzytkownika
gringo - 2014-07-06 00:55:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
az tak zle jest, szukam teraz pracy , jest kilka propozycji od nich i nie wiem czy w to wchodzic czy sobie odpuscic, ale z tego co piszecie to tylko na mine sie mozna wpakowac, ma ktos jakies pozytywne doświadczenie?
zdjecie uzytkownika
EWA - 2014-07-08 09:23:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Uwaga praca w tej firmie nie daje gwarancji że potem zarejestrujesz się na zasiłku na bezrobotnych.
zdjecie uzytkownika
anonim z claru - 2014-07-10 12:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej firmie żądzą krętacze a na pewno największym jest dyrektor A.M. z warszawy!
zdjecie uzytkownika
Tera - 2014-07-30 18:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [EWA - 2014-07-08 09:23:10]:
No cóż muszę się zgodzić z wypowiedzią.
Okazało się że firma nie odprowadzała żadnych składek z tytułu mojego wynagrodzenia!
Skąd wiem, poszedł-am do zus sprawdzić swe składki,okazało się że firma nic nie odprowadzała z tytułu mojego wynagrodzenia a naddatek musiałam jeszcze podatek dochodowy zapłacić.
Kłamcy, złodzieje a kierownictwo niema pojęcia o zarządzaniu.
Też pracowałam u Pawlaka kiedyś; dobry kombinator jest z niego i nie wspominam dobrze pracy dla niego!!!
zdjecie uzytkownika
clarowiec - 2014-08-03 11:51:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tera - 2014-07-30 18:37:45]:
( usunięte przez administratora )
Jak by poznań wiedział co tam się dzieje w warszawie to już dawno by rozwalili by te towarzystwo w warszawie!
zdjecie uzytkownika
robak - 2014-08-03 15:23:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zrobiłem mały research o Clar system z racji tego , że szukam tu pracy. Nie interesowały mnie ich podstawowe oferty pracy, których mają bardzo dużo, ale są to oferty dla pracowników najniższego szczebla, tj. pracownik ochrony, osoby sprzątające czy też zajmujące się higieną szpitalną. Szukam informacji o pracy tutaj w roli Facility Managera. Doczytałem , że taka osoba u nich musi z dobrym stopniu znać angielski, być po studiach wyższych czy też mieć uprawnienia SEP, więc wydaje mi się, że to już dość konkretna oferta pracy jak na Clar System. Nigdzie nie mogę znaleźć jednak żadnych informacji o zarobkach na takim stanowisku. Będę wdzięczny jeżeli ktoś kto zna realia pracy jako taki FM podrzuci tu więcej informacji
zdjecie uzytkownika
pracownik Clar System - 2014-08-03 19:40:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na tym forum nie szukaj informacji na temat stanowiska Facility Managera. Tutaj wylewają swoje żale i złości pracownicy s z serwisu sprzątającego. Odnośnie zarobków na stanowisku Facility Managera to jak sobie wynegocjujesz podczas rozmowy kwalifikacyjnej tak masz pożniej. Zapewniam Cię że nie są to zarobki na poziomie najniższej krajowej. Dla pracownika na stanowisku Facility Managera firma płaci bardzo godziwe wynagrodzenia (niezła podstawa i prowizja od sprzedaży) Na tyla dobra że warto walczyć i klienta. Bardzo ważna informacja firma płaci całe wynagrodzenie umowę o pracę (wszystko jest wpłacane z pełnym ozusowaniem, inaczej mówiąc wszystko jest na legalu bez umów zleceń) Nie mogę Ci podać jakie podstawę możesz wynegocjować.
powodzenia na rozmowie rekrutacyjnej.
pozdrawiam
zadowolony pracownik Clar System
zdjecie uzytkownika
EWA - 2014-08-03 23:28:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik Clar System - 2014-08-03 19:40:00]:
Ale bzdety wygadujesz!
Pracowałam i miałam dwie umowy zlecenie z dwóch firm aby uzyskać najniższą średnią krajową w sumie!
Oszczędności na wszystkim, a ostatnim nawet okresie i chemii zaczęło nawet brakować, zero jakiejkolwiek organizacji na obiekcie a przełożony mówił że o niczym nie chce słyszeć i róbcie tak abym wam do tyłków się nie dobrał!
Porażka ta firma.
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2014-08-04 09:04:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie piszę bzdetów. Ty pracowałeś na stanowisku koordynatora lub brygadzisty i tak zapewne miałeś. Inaczej jest na stanowisku Facility Managera. Zapewniam ciebie wiem co mówię.
zdjecie uzytkownika
EWA - 2014-08-04 15:47:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zadowolony - 2014-08-04 09:04:41]:
Dzięki bogu tak daleko w firmie nie zaszłam.
Z moim doświadczeniem i praktyce może powinnam zajść tak daleko ale w tej firmie pracowałam i szorowałam podłogi a poza tym miałam spokojną głowę.
Bo wstydziła bym się spojrzeć w lustro i ludziom w twarz, mam jeszcze godność i nie potrafię oszukiwać ludzi tak jak to robią w tej firmie!
zdjecie uzytkownika
REALISTA - 2014-08-10 10:42:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MAŁE SPROSTOWANIE FACILITY MANAGERA I CLAR SYSTEM TO JEDNA FIRMA KTÓRA ISTNIEJE POD RÓŻNYMI NAZWAMI CHYBA NAWET JEST ICH 5 I NIESTETY DLA DOBRA LUDZI TRZEBA JĄ OMIJAĆ WIELKIM ŁUKIEM BO TO JEST [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] O JAKIM SIĘ NIKOMU SIĘ NIE ŚNIŁO W KOSZMARNYM ŚNIE
zdjecie uzytkownika
pracownik Clar System - 2014-08-10 16:02:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żeby cokolwiek pisać na jakiś temat to trzeba mieć na ten temat jakiekolwiek pięcie. Szkoda czasu tłumaczyć komuś kto nawet nie jest wstanie zrozumieć co do niego się mówi. poleca stronę www.clarsystem.pl tam są szczegóły.
zdjecie uzytkownika
skrzywdzona - 2014-08-15 17:43:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pan D. N. z Poznania jedne chorobowe akceptuje, jedne nie i szantażuje zwolnieniem z pracy (a jest to zakład pracy chronionej, zastanawiam się tylko kogo: pracownika, czy pracodawce), bo człowiek rzekomo symuluje i niby przysługuje człowiekowi urlop KIZowski a potem bezczelnie nie przedłuża umowy, a urlop przepada. Niedługo zatrudni tam całą rodzine, bo żona i kuzyn już są. Ludzi chorych, a wykorzystuje jak woły pociągowe!!!!
zdjecie uzytkownika
skrzywdzona - 2014-08-15 17:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie dodałam jak komus lekarz zaleca 7 godz pracy , lepiej niech sie nie przyznaje , bo to pierwszy krok do przeniesienia lub zwolnienia. Zresztą koordynator tak wyzyskuje, że podsuwa pracownikom kartki z pieczatka lekarza , ze zgadzaja sie na prace w godzinach popoludniowych i nocnych, nieważne czy im na to zdrowie pozwala!!
zdjecie uzytkownika
BYŁY PRACOWNIK I SZCZĘŚLIWY - 2014-08-16 08:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [skrzywdzona - 2014-08-15 17:54:42]:
To już nie jest zpch od czerwca br.
zdjecie uzytkownika
REALISTA - 2014-08-17 12:29:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W POZNANIU SĄ ZAREJESTROWANE DWIE SPÓŁKI PRZY JEDNYM ADRESIE A CHODZI O CLAR SYSTEM A JAK SIĘ DOBRZE POSZUKA TO OKAŻE SIĘ ŻE TE SPÓŁKI SĄ POWIĄZANE Z GRECJĄ I SŁOWACJĄ ,JAK CLAR SYSTEM DOSTAJE DWA I PÓŁ TYSIĄCA NA JEDNĄ OSOBĘ TO TRZEBA WSZYSTKICH OPŁACIĆ NA STOŁKACH I DLATEGO MUSI MIEĆ PRACOWNIK DODATKOWO SYMBOL ;P; JAKO WARIAT ŻEBY MIELI CZYSTE PIENIĄDZE,A PRACOWNIK AŻ Z ŁASKĄ DOSTANIE MOŻE TYSIĄC ZŁOTYCH
zdjecie uzytkownika
Bartek-siedlce - 2014-08-23 11:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PK - 2014-02-21 21:37:37]:
Mnie też tak samo urządzili że zwolnili mnie z dnia na dzień.
Najpierw cię chwalą nominują a potem zwalniają.
zdjecie uzytkownika
Malgośka - 2014-08-28 09:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się z częścią wypowiadających się. Ja akurat mam umowę o pracę od 2-3 lat. Zarobki jak wszędzie, praca jak wszędzie... koordynatora mam specyficznego ale bardzo porządnego L.G osoby z umów zleceń zawsze będą narzekały co jest oczywiste, wspomnę tylko, że moim zdaniem odkąd zmienił się kierownik biura z P. Asi- hetery na P. Iwonkę to łatwiej mi załatwić wszystkie sprawy w biurze. Chodzi mi o to, że nie wszyscy koordynatorzy, osoby z biura i brygadziści są źli.
zdjecie uzytkownika
weni - 2014-08-28 15:58:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Malgośka - 2014-08-28 09:17:10]:
no bo oczywiście nie są. Tylko, że w każdej firmie parę takich niespełnionych osób się trafi, a potem ludzie znając ich myślą, że w całej firmie jest tak samo. A tak oczywiście nie jest. Dla chcących podjąć pracę przez te firmę polecam zapoznać się z ich ofertami pracy. Obecnie najciekawsza jest chyba na koordynatora kontraktów...
zdjecie uzytkownika
młoda - 2014-08-28 17:59:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jesteś nowy w pracy w tej firmie, uu współczuję. Ta ciągła niepewność, że możesz wylecieć bo nie jesteś lizusem i znajomym koordynanora.Całkowity brak doświadczenia kierowaniem ludzi.Grupę brygadzistów tworzą osoby znajomych kierownictwa.. Najważniejsza jest atmosfera w pracy, przez nią chce sie uczęszczać do niej i z ochotą wykonywać swoją prace. W Clar System szacunek do człowieka jest usytuowany bardzo nisko. Na porządku dziennym są plotki, dwulicowość i przedłużanie godzin pracy przez kierownictwo ciągłym nicnierobieniem (kawka,ciacho,ploteczki,'patrzenie na ręce'innych pracowników) oraz oszczędzanie na wszystkim. Niektórzy tyrają za dwóch inni spędzają czas na kombinowaniu co zrobić, żeby nic nie robiąc godziny zleciały.. Wypłata? Tak, ale musisz być cierpliwy i się upomnieć... Clar System Małopolska
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clar system
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski