brak logo

GlobalForce Services sp. z o.o.

Kraków

Opinie o GlobalForce Services sp. z o.o.

doktorek 2009-12-06 21:17:24
Syf kila i etc.[usunięte przez moderatora]
hahaha 2011-12-29 19:37:38
bylem tam jedem wielki syf dokładnie tak jak kolega wyzej pisze.....
do dzis czekam za pieniedzni i wiem juz ze ich nie zobacze.
traktuja ludzi jak smieci
[usunięte przez moderatora]
1
Ted 2012-04-03 19:43:53
Dzięki yahoo za informację.Od dłuższego czasu obserwowałem te ogłoszenia od Global Force i mnie zastanawiała częstotliwość powtórek.Teraz to się wyjaśniło.To się w głowie nie mieści że w centrum EU takie rzeczy się dzieją
GlobalForce Services Sp. z o.o. z siedzibą w Krako 2013-11-26 14:47:17
Witamy, Ta wypowiedź nie dotyczy firmy GlobalForce Services sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie. Proszę o podawanie dokładnych nazw firm oraz siedziby, żeby nie narazić imienia niewłaściwej firmy.

Z poważaniem
GlobalForce Services Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie
GlobalForce Services Sp. z o.o. z siedzibą w Krako 2013-11-26 15:00:52
Witamy, jesteśmy agencją rekrutacyjną i bezpośrednio nie zatrudniamy pracowników. Rekrutujemy kandydatów na zlecenie pracodawców. Powyższa opinia dotyczy pracy u naszego klienta, dla którego przeprowadziliśmy rekrutację. Opinie na temat tego pracodawcy były i są nadal podzielone. Jeszcze w lipcu 2013 pracowały tam 3 osoby rekrutowane przez naszą agencję i nie miały problemów z wypłatą wynagrodzenia. Przed rozpoczęciem współpracy sprawdzamy wiarygodność pracodawców jak tylko to jest możliwe, jednak nie jesteśmy w stanie przewidzieć jaka będzie kondycja finansowa pracodawcy za kilka tygodni lub miesięcy.


W razie pytań zapraszamy do kontaktu tel. (usunięte przez administratora) />

Z poważaniem
GlobalForce Services Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie
GlobalForce Services Sp. z o.o. Kraków 2013-11-26 16:15:52
Witam,

Częstotliwość ukazywania się ogłoszeń na dane stanowisko nie świadczy o tym czy firma jest dobrym pracodawcą, czy nie. Szczególnie w przypadku agencji rekrutacyjnej, która nie zatrudnia pracowników, tylko przeprowadza rekrutacje na zlecenie pracodawcy. Zdarza się, że mamy 2-3 projekty na podobne stanowiska szczególnie przy określonej specjalizacji agencji ilość i częstotliwość ogłoszeń na to samo stanowisko może jest duża. Projekty rekrutacyjne dotyczą kilku takich samych stanowisk, co także zwiększa częstotliwość ukazywania się ogłoszeń.


W razie pytań zapraszamy do kontaktu (usunięte przez administratora)

Z poważaniem
GlobalForce Services Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie
ytong 2014-05-06 11:47:18
Michał, czy tak ciężko pojąć, ogarnąć, zrozumieć, że krakowskie GlobalForce Services Sp. z o.o. NIE JEST PRACODAWCĄ tylko POŚREDNIKIEM? Oni nie zatrudniają u siebie, tylko prowadzą rekrutacje dla firm, które się do nich zgłoszą po pracowników. Więc pytanie "ciekawe, czy o pracowników dbają równie dobrze" powinieneś odnosić do firm z Niemiec czy Kanady, a nie do GlobalForce Services, które tylko i wyłącznie rekrutuje dla wspomnianych Niemców czy Kanadyjczyków...
2
franc 2014-11-28 18:16:38
Faktycznie zabawna sprawa z tymi ogłoszeniami, bowiem GlobalForce Services zajmuje sie przecież pośrednictwem pracy, a ich ostatnie ogłoszenia pochodza własnie ze wrzesnia - sprawdzałem na ich stronie internetowej. Ktos wie czym spowodowany jest przestój z nowymi ogloszeniami, może agencja ma obecnie jakieś problemy?
Strzykawka 2014-12-01 21:01:47
Jeśli kogoś interesuje praca w firmie GlobalForce Services sp. z o.o. to polecam zobaczyć nową ofertę pracy. Uważam że bardzo ciekawa sprawa. Dla naszego klienta, niemieckiej agencji pracy tymczasowej, poszukujemy kandydatów na stanowisko: Elektryk Miejsc...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5720602?keywords=&region=
gosc 2015-08-07 20:16:51
Dajcie spokoj z tym lajnem, wyjechalem do pracy, obiecywali i swiecili w oczy, na miejscu okazalo sie jaka jest to praca i jak to wyglada. Potrzebowali fachowca, doswiadczenie, jezyk itd. a wyladowalem w firmie gnoj. Dajcie spokoj z nimi, to banda oszustow.
2
Olo 2015-10-02 10:39:15
Tragedia i Masakra. Po Podpisaniu umowy przez pracownika Agencja inkasuje kase od pracodawcy i potem liczysz na siebie w razie problemow bo agencje juz nie obchodzisz. Nie polecam. Zero ogarniecia.
ekspert 2015-10-04 18:33:47
Tak jak wspominano powyżej jest to firma pośrednicząca głownie dla firm irlandzki, ponieważ siedziba szefa znajduje się Dublinie. Poszukuje przeważnie pracowników dla firm branży samochodowej. Za znalezienie pracownika inkasuje od pracodawcy od 2000-4000 euro. W momencie problemu z pracodawcą w czasie trwania kontraktu musisz radzić sobie sam, przecież Global już skasował prowizję. Powołuję się w ogłoszeniach, albo na 10-letnią współpracę lub strategicznego partnera z przyszłym pracodawcą. A prawda jest taka 10-letnia współpraca polegała na tym, że raz 8-lat temu rekrutowała dla pracodawcy i po niedługim czasie wszyscy mechanicy z tamtą uciekli w dosłownym słowa znaczeniu a Global nawet o tym nie wiedział. Rekrutacja dla Panda Recycling Dublin a ściślej Spanners ltd spółki-córki. Spotkanie w Krakowie z managerem , rozmowa itp. wszystko ładnie, pięknie. Szydło z worka wyszło dopiero po rozpoczęciu pracy, tenże manager znał tylko jedno słowo "szybko", wyśmiewanie się z innych pracowników to jego metoda. Miejsce pracy to jedno wielkie nieporozumienie. Praca miała być w Dublinie i zakwaterowanie. Okazało się, całkowicie bujdą na resorach . 50 km od Dublina. W warsztacie brakowało po prostu głównych narzędzi wiertarek, kluczy pneumatycznych, węży pneumatycznych podnośników, młotów , części zamiennych itp. itd a znano tylko słowo „szybko”. Z ekipy, która rozpoczęła pracę 23 marca 2015r. 5-osobowej , 3 osoby po niedługim czasie wyjechały z własnej woli, ponieważ warunki pracy były po prostu tragiczne. Nie wspominam o tym, że firma Spanners przywłaszczyła sobie ostatnie tygodniówki i ekwiwalent za urlop. Global oczywiście umył od tego ręce i w dalszym ciągu rekrutował w lipcu mechaników do tejże firmy pomimo tej wiedzy przekazanej przez byłych pracowników. Nie przeszkodziło im nawet to, że przeciwko Spanners w Dublinie prowadzone są sprawy o mobbing, przez byłych pracowników. Za taką prowizję za pracowników po prostu można zejść na dno.
4
GlobalForce 2015-10-06 16:11:22
Witamy wszystkich zainteresowanych opinią o naszej firmie oraz naszych klientach (pracodawcach). Przypominamy, że nasza agencja nie zatrudnia, tylko poszukuje kandydatów. Pracodawcy, z którymi współpracujemy są sprawdzani pod kątem wiarygodności lub są to firmy, z którymi już wcześniej współpracowaliśmy. Rekrutujemy na oferty pracy od rzetelnych pracodawców. Warunki zatrudnienia ustalają pomiędzy sobą pracodawca i pracownik. Z naszej strony dokładamy starań, żeby warunki zatrudnienia były dla pracownika zrozumiałe.

Odnośnie wspomnianej oferty z Irlandii:
Z 3 pracowników, którzy już nie pracują z naboru styczniowego 2 osoby zrezygnowały same.
- Jeden pracownik nie złożył wypowiedzenia i wyjechał z dnia na dzień. Przyczyna - prawdopodobnie ze względu na ofertę pracy w Niemczech. Po miesiącu otrzymaliśmy telefon, że Pan chciałby wrócić do pracy.
- Drugi poinformował pracodawcę, że musi wrócić do Polski ze względów rodzinnych. Przed wyjazdem i kilka dni po powrocie do Polski deklarował chęć powrotu.
- Trzeci Pan został zwolniony z z powodów dyscyplinarnych.

POZOSTALI DWAJ PRACOWNICY NIE ZGŁASZALI I NIE ZGŁASZAJĄ PROBLEMÓW I SĄ ZADOWOLENI.

Co do przywłaszczenia tygodniówek i ekwiwalentu - pracodawca poniósł koszty związane z nagłym opuszczeniem stanowiska pracy oraz inne koszty związane z zatrudnieniem pracownika, plus szkody spowodowane przez jednego z Panów na warsztacie oraz koszty zakwaterowania (pracodawca ma okres wypowiedzenia i musiał opłacać puste pokoje) opłacanego przez firmę. Firma jest w trakcie przeprowadzki do nowego warsztatu, stąd prawdopodobnie zamieszanie z wyposażeniem i tymczasowym zakwaterowaniem przy starej siedzibie. Pracodawca zadeklarował gotowość do przedstawienia swoich racji na drodze prawnej.

Rąk nie umywamy, ponieważ byliśmy cały czas w kontakcie z pracodawcą i pracownikami, którzy zakończyli pracę. Przekazywaliśmy na bieżąco informacje od pracowników do pracodawcy.

PONADTO:
W FIRMIE PRACUJE NADAL 2 OSOBY ZE STYCZNIOWEGO NABORU I 3 KOLEJNE Z LIPCOWEGO. JESTEŚMY W KONTAKCIE Z PRACOWNIKAMI I NIE MAMY SYGNAŁÓW O OPISANYCH POWYŻEJ SYTUACJACH W PRACY.

Odnośnie naszego wynagrodzenia za rekrutację - pokrywa je pracodawca, to nie jest prowizja, tylko wynagrodzenie za przeprowadzenie procesu rekrutacji i znalezienie pracowników. Nie pobieramy i nie pobieraliśmy nigdy opłat od kandydatów (jest to zabronione prawnie). Stawka wynagrodzenia zatrudnionego pracownika nigdy nie była i nie jest zależna od naszego wynagrodzenia.



W razie pytań lub chęci uzyskania referencji od osób, które podjęły pracę za naszym pośrednictwem w Polsce i za granicą, prosimy o kontakt.

Z poważaniem
Zespół GlobalForce
5
kaffi 2015-11-15 22:09:06
witam ma propozycje wyjazdu jako lakiernik do angli czy ktoś coś wie o tym temacie
Pracuś 2015-11-16 07:06:13
Witam pana :)
Aktualnie jestem w tej pracy w Anglii, nie jest taka zła jak ja tu piszą , mi sie zdecydowanie podoba , nie zawsze jest kolorowo ale praca to praca ,czasami jest cieżko , nie wiem dlaczego tak zle tutaj piszą o tej agencji , wszystko jest dobrze , zarobki sa w porządku wiec także polecam !
pracuś 2015-11-16 07:09:32
Jeśli mam pan jakieś pytanka to proszę pytać
3
kaffi 2015-11-16 08:13:02
proszę o podanie swojego email porozmawiamy poza forum
Michal 2016-03-08 11:11:17
Pracowałem razem z Rysiek w Dublinie !!!! Nie polecam tej Agencji!!!! Po miesiacu wrocilismy do Polski. Praca zupelnie inna niz obiecali. Po dotarciu na miejsce pracy jestes zdany na siebie. Omijacie tą Agencje Szerokim Łukiem.
Kamil 2016-07-27 12:31:57
Nie Polecam !!!! Firma Globalforce Inkasuje tylko kase od pracodawcy za twoj podpisany kontrakt i rozpoczeta prace !!!! Od momentu rozpoczecia pracy nic juz dla nich nie znaczysz i firma nie jest w stanie niczego zapewnic !!!! Tylko KASA KASA i KASA !!!!! Obiecuja złote góry a po przyjezdzie do pracy wszystko jest inne niz było wczesniej ustalone w ofercie. Nie POLECAM !!!!!!
GlobalForce 2016-09-28 20:52:53
Witam,

Nigdy nie mieliśmy takich ofert.
Kolejny raz jesteśmy myleni z inną agencją pracy tymczasowej z Wielkiej Brytanii o podobnej nazwie.

Z poważaniem
GlobalForce
GlobalForce 2016-10-07 17:45:32
Szanowni Państwo,

Prosimy o podanie konkretnej sytuacji, nazwy pracodawcy i przedstawienie się.

Powyższa opinia jest bardzo ogólna i krzywdząca dla naszej firmy oraz może dotyczyć jednego przypadku na 1000. Takie oszczerstwa i epitety wygłaszane na forum publicznym przez byłych pracowników zwolnionych najczęściej dyscyplinarne, godzą w dobre imię naszej firmy oraz osobiście obrażają cały zaangażowany w proces rekrutacji zespół. Nasza agencja nigdy nikogo nie oszukała i nie okłamała.
Wszystkie warunki zatrudnienia ustalane są podczas osobistego spotkania z pracodawcą.
Nie zawsze jesteśmy w stanie przewidzieć zachowanie pracodawcy ( wywiązanie się z umowy z pracownikiem oraz przewidzieć czy oferowane warunki pracy będą spełnione w 100%. - taka sytuacja także może się wydarzyć podczas poszukiwania pracy bez udziału agencji pośredniczącej). Staramy się minimalizować takie ryzyko przez weryfikację pracodawcy i sprawdzenie opinii o pracodawcy. Większość ofert pracy pochodzi od sprawdzonych pracodawców, z którymi współpracujemy od wielu lat.

Nasza firma nie jest pracodawcą i nie z nami ustalane są warunki. Decyzję o podjęciu pracy kandydat podejmuje sam i w przypadku gdy pracodawca nie wywiązuje się z umowy ma prawo dochodzić swoich praw przed sądem. Wszystkie warunki, które przedstawiamy kandydatom otrzymujemy od pracodawców podczas rozmowy rekrutacyjnej warunki zatrudnienia i wyjazdu są potwierdzane z pracodawcą.
Od ponad 15 lat rekrutujemy pracowników z Polski do pracy za granicą i wyjechało z nami setki zadowolonych osób. W większości naszych projektów oferowana jest pomoc w znalezieniu zakwaterowania, szkolenia wprowadzające, pomoc w załatwieniu formalności związanych z pracą za granicą. Zawsze jest możliwość kontaktu do nami w przypadku problemów z pracodawcą chętnie pomagamy w takich sytuacjach (chociaż nie leży to w naszych obowiązkach - nie jesteśmy pracodawcą).
Nigdy nie rekrutowaliśmy "taniej siły roboczej" a wysokość wynagrodzenia nie jest uzależniona od naszego wynagrodzenia. Jeszcze raz powtarzamy, że nie jesteśmy agencją pracy tymczasowej tylko agencją rekrutacyjną. Umowa o pracę nie jest podpisywana z nami tylko bezpośrednio z pracodawcą. Angielskie agencje także pobierają wynagrodzenie od pracodawców za swoje usługi rekrutacyjne czyli w tej sytuacji wynagrodzenie będzie niższe? Nasi pracodawcy oferują rynkowe wynagrodzenie, stabilną pracę, szkolenia i pomoc w rozpoczęciu pracy i życia w danym kraju.

Jeszcze raz prosimy o podanie nazwy pracodawcy u którego był Pan zatrudniony oraz przedstawienie się. Pana opinia bez podania powyższych szczegółów jest krzywdząca i będzie podstawą do skierowania sprawy do sądu w celu dochodzenia odszkodowania z tytułu strat związanych ze zniesławieniem naszej firmy. Większość naszych rekrutacji kończy się zadowoleniem zatrudnionych kandydatów i pracodawców.


Z poważaniem
Zespół GlobalForce Services Sp. z o.o.
76wedf 2016-10-07 20:05:15
hej no to oni chyba właśnie rekrutują pracowników za granicą mam rację? czy dobrze tutaj trafiłem? bo kojarzę jakieś oferty do Niemiec oraz do Anglii..
Romek 2016-11-07 17:37:41
Jak ktos Chce jechac do pracy jako mechanik To niech kupi sobie odrazu walizke narzedziowa Oczywiscie pistolety pneumatyczne sciagacze, gwintowniki, Bo nic nie dostaniecie ja pracuje w DAF I dostalem tylko przewod pneumatyczny No zapewnia tez narzedzia specjalistyczne i duzy pistolet do koół Reszte musisz miec swoje koszt to okolo 10tys:)
Zostaw swoją opinię o GlobalForce Services sp. z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GlobalForce Services sp. z o.o.