brak logo

Comparex Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Comparex Polska Sp. z o.o.

admin 2015-07-13 21:36
Twoja wiedza i doświadczenie w firmie Comparex Polska Sp. z o.o. może pomóc wielu osób szukającym tam pracy. Zachęcamy do komentowania na forum.
14
gośćponiedziałkowy 2016-11-28 16:55
Nie polecam. Szalenie nieprofesjonalny proces rekrutacji. Pani rekrutująca obiecuje wysłać e-mail z potwierdzeniem - nie wysyła, nie żegna się z osobą, którą rekrutuje. Obecny na rozmowie dyrektor cały czas patrzył w ekran laptopa, wykazując się brakiem szacunku do kandydata, ironizował, sprawiał wrażenie nastawionego negatywnie i nie dało się z nim nawiązać kontaktu. Dodam przy tym, że była to rekrutacja na stanowisko kierownicze. Dramat.
7
Troll 2016-11-29 17:50
Nie polecam. Obiecują dużo w rezultacie jest zupełnie inaczej. Niby międzynarodowa korporacja a standardy gorsze niż u prywaciarza. Nie polecam. Omijajcie szerokim łukiem. ( usunięte przez administratora )
8
Mike 2016-11-29 17:53
Nie polecam.
5
Xxx 2016-11-30 10:30
Kiepska firma. Kiepskie podejście do pracownika.
Nie polecam
6
Tomasz P. 2016-12-01 13:13
Niestety co by nie mówić i jak nie patrzeć nie polecam Comparex. Sama rozmowa juz nie napawała mnie optymizmem a jak zacząłem tam prace okazało sie ze jest jeszcze gorzej.
Jeśli cenisz sobie poczucie prywatności, czas prywatny to nawet nie próbuj tam aplikować.
Firma wyssie z Ciebie ostatni wolny czas, cała Twoja energię i chęć do życia.
Omijajcie ta firmę jak najdalej można.
9
Jacek 2016-12-03 15:45
Nie polecam

7
ADAM T. 2016-12-08 09:53
Zgadzam się z opiniami powyżej. Nie polecam!
4
Albert 2016-12-15 20:52
Omijajcie ta firmę szerokim łukiem.
5
YYY 2017-01-22 19:43
Może ktoś napisać więcej szczegółów dlaczego owa firma jest taka zła?
Ja wyglądają zarobki i skąd ten hejt?
1
Ja 2017-03-21 12:14
Nie polecam, omijajcie szerokim Łukiem,( usunięte przez administratora )
3
Obecna 2017-04-06 11:14
Z przykrością muszę stwierdzić iż spośród powyższych 12 opinii ,11 w zupełności odpowiadają rzeczywistości, dlatego 11 ponieważ 1 opinia to zapytanie.
Firma zaściankowa, nie znająca się na standardach wobec pracowników ale i co gorsze wobec Klientów również :-( (przykre to).
Z czystym sumieniem odradzam pracę w Comparex Poland, brak perspektyw, dużo stresu, bardzo niska kultura organizacyjna.
12
Były_pracownik 2017-04-06 20:13
Kiedyś w Comparex-ie było miło i sympatycznie, chciało się tam przychodzić i pracować, ale wszystko się zmieniło.
Atmosfera zaczęła podupadać, kierownictwo niezbyt udolnie zarządza i nie szanuje pracowników. Nadgodziny w dziale Sales oraz IT to norma. Był czas, że nowi pracownicy o wiele lepiej zarabiali, niż ci stali, zasłużeni, którzy znali firmę od podszewki. Kiedyś ktoś z pracowników słusznie stwierdził, że bardziej opłaca się zwolnić i zatrudnić od początku, bo zarobki przynajmniej wzrosną....
Ścieżka kariery to kpina, bo w realu praktycznie nie ma możliwości zmiany stanowiska, a jeśli są to bardzo niewielkie, a o awansie można praktycznie w ogóle zapomnieć . Szkolą tylko IT oraz czasem Salesów.
Pani od HR dostrzega głównie czubek swojego nosa.

Jeśli zaczniesz tam pracować, pamiętaj: robisz to na własne ryzyko i odpowiedzialność.
Na początku będzie pewnie ok, później już niekoniecznie.
14
StaryWyga 2017-05-16 20:49
Potwierdzam te wszystkie negatywne opinie wyżej, które są 100% prawdą. W firmie jest wielki chaos. Praca po godzinach to standard i to nie tylko w dziale IT i Sales. Możliwości awansu i rozwoju bardzo niskie. Pani od HR jest bardzo słabo zorganizowana, nie ogarnia wielu rzeczy. W firmie panuje ogólny nieład.
11
Mick 2017-06-30 06:38
A jak z zarobkami u technicznych? Brutto...
Klientka 2017-07-31 12:21
witam,
Nie mialam zamiaru wlaczac sie do tej nierownej dyskusji, bo to zupelnie nie moja sprawa, lecz ciekawosc opinii, ktore ostatnio uslyszalam (chcialam sie rekrutowac) pokrywa sie faktycznie mniej wiecej z tym co juz zostalo napisane.
To tak ze słyszenia - podobno zarobki u technicznych sa bardzo zroznicowane od kokosów po marne grosze, slyszalam ze im dluzej ktos pracuje tym mniej zarabia, czesto pracuje sie bez umowy o pracę (firma IT :o ), poniewaz brakuje rąk do pracy to zajmujesz sie tzw. "wszystkim i niczym". Ponoć ludzie nie są doceniani więc wzrasta niezadowolenie, jeżeli ktoś nie pracuje "na pokaz" to nigdy się nim nikt tam nie zainteresuje. Zmienił się manager IT i podobno rozpoczęła się fala ewakuacji z działu, w przeciagu roku wymienila się cała ekipa.
HR - z mojego doświadczenia najslabszy punkt, niekompetentna, niesympatyczna, niewzbudzajaca zaufania, slaba wizytowka firmy. A z usłyszanych: zalicza mnóstwo wpadek, które próbuje zamieść pod dywan lub zyczliwie podrzuca je komuś innemu. Symbol negatywnych zmian.
Atmosfera - mówią, że kiedyś była. a podobno dziś duża rotacja, panuje krótkowzroczność, brak stabilizacji, brak w firmie autorytetow i prawdziwych liderów za to czujne oko HRu - bat jest dobry na konia no ale w IT.. ? a wiec korpo.

Podobno są tez plusy, jak to że można otrzymac słuzbowe auto czy zdac egzaminy.
5
Ala 2017-08-03 18:12
Hejka, może ktoś napisać o zarobkach w IT? Jakieś widły na kilku poziomach? Ile nadgodzin i jak są rozliczane, praca zdalna - są jakieś limity, nakazy, normy? Kiedy dostaje się auto a kiedy nie. Czy są jakieś benefity? Jak firma dba o work-life balance? Są różne opinie w różnych miejscach, staram się zdobyć konkretne informacje.
1
JestSuper!WiecOCoCiChodzi? 2017-08-09 21:49
Moim zdaniem Comparex to idealne miejsce do pracy! Pracują tu wybitni handlowcy, doskonali specjaliści, najlepsi w swojej klasie menadżerowie i prawdziwi liderzy. Aktualnie panuje okres stabilności i rozwoju, wszyscy są uśmiechnięci i unika się nagłych i niewytłumaczalnych zmian. Pensje i premie zawsze są na czas, nie ma tutaj mowy o jakiś opóźnieniach. W firmie jest bardzo mała rotacja pracowników, a na stanowiskach menadżerskich w zasadzie nigdy nikt się nie zmienia. Zarząd szanuje pracowników, liczy się z ich zdaniem i nieustannie pomaga rozwijać im kompetencje. Można powiedzieć, że bardzo dba się tutaj o pracownika. Nie zwalnia się ludzi bez powodu i zawsze daje się szansę aby porozmawiać o błędach. Dział HR jest bardzo otwarty, pomocny i uśmiechnięty. HR można zaufać bo nigdy nie doniesie powierzonych tajemnic do kogoś na górze, jest bardzo szczery i uczciwy, dobro pracowników stawia ponad wszystko. Zarząd nigdy nie kieruje się emocjami, ambicjami albo usłyszanymi plotkami. To zawsze zdrowy rozsądek bierze nad nimi górę. Kierownicy i dyrektorzy dbają o work life balance swój i pracowników. Kierownicy jeżeli wymagają czegoś od nich to od siebie tego samego tez. Atmosfera jest tutaj świetna a współpraca i komunikacja nie wymagają nawet pojedynczych poprawek! Mogę śmiało polecić pracę tutaj!
5
Szkoda gadać o Comparex 2017-08-10 14:32
Ustawiony fake post powyżej aby podnieść reputacje, która upada z dnia na dzień.
Uśmiałem się za wszystkie czasy, jak ktoś może takie brednie i bajki opisywać ( domyślam się kto to taki).

Dla przykładu część zespołu IT oraz wieloletni manager IT przeszła do Firmy, która nokautuje na każdym kroku Comparex.

Ciekawe dlaczego ?
4
SuperJuzBylo 2017-08-10 23:28
Proszę bez sarkazmu, bo jeszcze ktoś byłby skłonny uwierzyć i tam nie daj boże się zatrudnić :)
4
Nie pracuje 2017-08-16 20:35
Przykro czytać te wszystkie komentarze bo jaki kiedyś tam pracowałem było naprawdę ok.
Mimo wszystko zmiany, które miały miejsce i to co się działo i z tego co wiem, nadal dzieje w dziale handlowym doprowadziły, że długim stażu postanowiłem opuścić statek - tonący....
Brak szacunku do człowieka oraz jego wolnego czasu w tej firmie stał się normą. Zerowa motywacja doprowadziła do masowych odejść po przepracowanych setkach nadgodzin. Wymagania i targety są ciągle podkręcane poza granice możliwości. Duże różnice płacowe między pracownikami w tej firmienie są rzadkością. Robiąc to samo można zarabiać nawet 3 lub 4 tys. mniej. Jak odchodziłem dużo osób pracujących po kilka lat szukało pracy i jednomyślnie mówią, że życie po Comparexie istnieje.
Kiedyś to był dobry pracodawca a teraz oferuje tyle co pracownikom marketów. Nie polecam.

A jeśli chodzi o Panią E to "Nosił wilk razy kilka poniosą i wilka"
Ewidentnie w tej firmie Królowa musi abdykować... Cóż zarząd nadal pozostawia ja w swojej strukturze chociaż w ogóle nie pasującą do całej organizacji. Wierny lizus donosi wszystko do zarządu więc miejcie się na baczności.

Są też plusy: dają służbowe auto oraz opiekę medyczną.
5
były pracownik 2017-09-12 20:55
Niestety bardzo zły pracodawca - ryba psuje się od głowy, tak jest i w tym przypadku.
Nadgodziny to norma - oczywicie bezpłatne aż sami się proszą o kontrolę z PIPu, zero szacunku dla pracowników, zarobki bardzo różne w zależności od stopnia "umocowania" managera.
2
Zostaw swoją opinię o Comparex Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Comparex Polska Sp. z o.o.