brak logo

GlaxoSmithKline

Warszawa

Opinie o GlaxoSmithKline

anonim 2008-10-29 16:13:30
Zarobki słabe, ale tylko przez pierwszy rok, a później jeżeli ktoś jest dobry to zaczyna zarabiać
koko 2009-08-19 16:07:35
Polecam jako pracodawcę - ja jestem bardzo zadowolony z pracy w GSK :)
anonimek 2010-10-05 10:57:07
Glaxo to najgorszy pracodawca, panuje tam kumoterstwo, zawiść, wyścig szczurów. Nikt nie docenia pracownika na średnim szczeblu. Wszystko ładnie wygląda na początku, z zewnątrz, a potem wychodzi brak kompetencji większości menedżerów, tylko nieliczni maja poukładane w głowach.
Zły pracodawca, wykańczający psychicznie.
2
pimpek 2010-11-12 12:24:53
praca w GSK ? hm... trzeba mieć mocne nerwy, aby wytrzymać, chyba nadeszły "złe" czasy dla firm farmaceutycznych :(
2
nowy 2013-04-23 13:37:21
Witam serdecznie,

pojawiło się ogłoszenie na farmaceutycznego na Warszawę. Czy mógłby ktoś napisać jaka atmosfera w tym dziale, jacy ludzie, ile wizyt dziennie, jakie auto (pytam bo mam dziecko i dwuosobowe auto to delikatny problem), czy można korzystać z auta po za godzinami pracy, jaki socjal itp. Będę wdzięczny za jakakolwiek informację.

Pozdrawiam.
1
wersa 2013-04-24 12:21:40
Pracowałam poza GSK w 2 różnych korporacjach.Mając porównanie stwierdzam, że to bardzo dobra Firma. Niestety po restrukturyzacji nie mogę tam wrócić z urlopu macierzyńskiego, ale przyznam, że wiele bym dała aby móc dla nich pracować nadal. Jasne zasady pracy, ale przede wszystkim doskonałe produkty. Dziwią mnie opinie, które tutaj zamieszczono... Chyba pisały je osoby którym się nie chce pracować albo nie mają porównania do innych firm.
jaro 2013-12-02 01:41:04
Mam pytanie co do części składowych zarobków w glaxo. Jest takie coś jak 3ci filar. Ile dokłada realnie do tego pracodawca. Wiem że może maksymalnie 7% ile to wynosiło w Państwa przypadku w Glaxo?
2
roza 2013-12-19 16:37:49
ja pracowałam w tej firmie 29 lat i byłam bardzo zadowolona wrecz dumna ze pracuje w takiej firmie przez ostatnie 20 lat od 9 lat wszystko sie zaczęło psuć zła atmosfera bardzo duże wymagania i nie docenianie pracowników z doswiadczeniem najlepiej zwolnic bo juz nie są przydatni etc,etc z tego co wiem nadal się tak postępuje a szkoda !! bardzo dobrze wspominam tylko 20 lat pracy w tej firmie
Kochaniekocha 2014-02-28 22:04:15
Zarobki słabe??? Moim zdaniem oferują niezłe pieniądze ludziom, którzy wypracowują dobre wyniki - jak wszędzie zresztą.
gal 2014-03-10 23:11:00
To może napiszcie jakies konkrety, widełki płacowe, wówczas będzie lepsza mozliwośc oceny warunków w GlaxoSmithKline.
3
sancho 2014-03-15 13:31:32
powiedzcie coś o stażu w GSK. Widziałem na ich stronie, że właśnie tak najczęściej przyjmują pracowników. Jest szansa żeby zostać tam na dłużej?
enzo 2014-03-15 22:00:55
Szanse na zostanie po stażu zerowe, nie łudź się, w takich firmach na etatach nie pracują ludzie ze stażów
1
syd-q@gazeta.pl 2014-09-23 15:52:53
Nawiążę kontakt z osobami, które pracowały w GSK na produkcji.
kraker 2014-11-13 22:43:00
może posprzątał a może zamknął ludziom buzie. Albo tak się poprawiło że nikt już nic nie pisze:) wszystko jest możliwe w tej firmie. Co do stażu to polecam ale o zatrudnienie jednak cięzko chyba że jest się wybitnym. Bo w trakcie dużo się uczysz ale jednak i tak nie jestes na tyle doświadczony żeby od razu Cie przyjeli
szujka 2015-01-12 23:40:50
macie rację pisząc , że jeżeli chodzi o branżę farmaceutyczną to ta firma jest potężna. Bardzo wiele osób, moich znajomych ze studiów związanych właśnie z farmaceutyką chciałoby w przyszłosci pracować w tej firmie. Niewiele jest równie prestiżowych. Ciekawi mnie czy pracownicy GSK są zadowoloeni ze swojej pracy...
polka 2015-01-27 02:53:15
hej, ja jestem obecnie w trakcie kończenia studiów na kierunku farmacja, pisze magisterkę i w czerwcu tego roku chce się bronić. Szukam pracy już w sumie od zaraz, gdyż będę miała indywidualny tok i mogę sobie pozwolić na pracę. Chciałabym zdobyć porządne doświadczenie związane z moim wykształceniem, myślicie że warto próbować w GlaxoSmithKline?
Bandit 2015-02-10 08:45:26
Branża farmakologiczna w jakiej operuje GlaxoSmithKline wymaga również ciągłego poszukiwania nowych rozwiązań i prób. GSK jest chyba jedną z najbardziej znanych firm, które do tego opisu pasują. Wiem, że można niezłe pieniądze zarobić o ile ktoś przykłada się do swoich obowiązków. Zastanawiam się tylko ja ktersaz jest z możliwością mltisportu chociaż.
Anon 2015-05-19 13:08:29
Ja osobiście zostałem po stażu. I nie był to staż tzw. menedżerski. Więc szansa jest
zorientowana 2015-07-15 10:09:31
Z GSK w Polsce został tylko cień tego, co było jeszcze kilka lat temu. Permanentna restrukturyzacja, teraz przedstawicieli została tu tylko garstka (z setek pracujących w latach ubiegłych). Nieprawdopodobna ilość procedur, brak leków, ciągły monitoring. Dystrybucja leży, marketing praktycznie nie funkcjonuje. Subiektywnie oceniam, że firma jest bardzo źle zarządzana. Wszystko wskazuje na to, że za chwilę będzie koniec GSK w Polsce.
1
truskawka 2015-08-19 02:03:57
zabierz kotwicę a godność i samodzielne myślenie zostaw przed bramą, poszukiwanie osób do pracy to także oznaka dużej rotacji rozczarowanych warunkami i atmosferą pracowników
ghjkl 2015-08-20 00:12:36
niby szukają ciągle, ale czy tak łatwo tam się dostać?
wg mnie ogłoszenia ciągle wiszą bo na etapie rozmów dużo osób odrzucają
lalal 2015-09-10 14:34:48
a z badań klinicznych jest może ktoś?? Może cos powiedzieć? jak wyglada rekrutacja np?
meff 2015-11-20 14:42:58
Hej.

Ma ktos info nt pracy ph w GSK w dziale Consumer Healthcare?
JAREK 2016-01-31 10:29:52
PRACOWAŁEM.
GDYBY NIE MENADŻERKA Z BIURA, KTÓRA ZABIŁA PROCEDURAMI I POLITYKAMI CAŁĄ FIRMĘ BYŁOBY OK.
KIEDYŚ TO BYŁ ZNAKOMITY PRACODAWCA, DZISIAJ ABSOLUTNIE NIE POLECAM.
Iza 2016-01-31 22:43:45
Potwierdzam, "Kasia" załatwiła całą organizację swoimi pomysłami na biznes, stworzyła procedury jednocześnie nigdy nie będąc w terenie.
Tak to jest jak z recepcjonistki ktoś w ekspresowym tempie awansuje naprawdę wysoko.
A zarobki są ok.
3
JANEK 2016-04-07 20:34:08
i tak będą zwolnienia w czerwcu. szkoda zachodu.
Daria_K 2016-04-27 13:09:11
Ile teraz Glaxo płaci przedstawicielom na sieciach ?
2
Olek 2016-05-02 09:34:38
Od 4 w zależności od tego, kim jesteś.
prawda 2016-05-05 17:34:21
Ludzie się boją, bo w czerwcu przychodzi nowy dyrektor sprzedaży. Ale prawda jest taka, że glaxo płaci dobrze i ludzie chcą tam pracować.
Jeżeli chodzi o przedstawicieli, to warunki finansowe ustalane są indywidualnie (oczywiście są jakieś widełki)- ale w zależności od tego ile możesz zaoferować od siebie, tyle samo możesz wynegocjować na papierze. Dział sprzedaży to osobno farmacja i osobno rynek masowy. W tej chwili w większości flota dla ph to golfy.
Benefity tak samo jaki w innych poważnych firmach: opieka medyczna, karta sportowa, różne dodatki i bonusy.
1
Daria_K 2016-05-06 08:36:07
Czy 3500 netto podstawy dla handlowca z 10-letnim stażem na sieciach jest realne ?
Prawda 2016-05-07 00:31:56
Spokojnie tyle wynegocjujesz.
Janek 2016-05-23 15:55:00
Prezesik miesiąc temu obiecywał wszystkim prace, po czym w tamtym tygodniu wywalił kilkanaście osób.( usunięte przez administratora )
3
pomaranczowa wątroba 2016-05-31 13:41:10
WERSA nie wiedzialaś, ze Glaxo wywala kobiety po macierzyńskim?? toż to tajemnica polisznela! Firma, ktora latami okladala sie reklamami mamusiek z dziećmi - tak wlaśnie traktuje kobiety!!!
...ja podobnie: wyleciałam , bo 'restrukturyzacja', hłehłehłe
2
rekrut 2016-06-02 13:13:42
Czy ktoś może zdradzić coś odnośnie pracy warunków płacowych przedstawiciela handlowego? Ile można zarobić ? Jak wygląda podstawa, premia, godziny pracy?
PREZES 2016-06-13 23:56:36
ZARABIAM 150 000 PLN MIESIĘCZNIE I NIE SZANUJĘ SWOICH PRACOWNIKÓW. TAK MAM. I TRZYMAM CIĘ POMIĘDZY OBCASEM I KAFELKIEM POD PISUAREM.
2
k 2016-06-14 21:36:28
Znam kilka osób, które po stażu tam pracują. Mit
adam 2016-06-17 06:55:32
Firma juz ma tak nędzny zespół przedstawicieli, że nie ma kto stać na stoisku na konferencji medycznej. Skandal.
2
adam 2016-06-19 22:17:14
klara, to nie incydent. Taki bałagan utrzymuje się już długo. Prezesik nie widzi (lub udaje że nie widzi) co się dzieje, a czajniczek nie ogarnia tematu - chłopczyk bez doświadczenia i charyzmy.
3
B..... 2016-07-16 01:36:12
Pracuję tu długo, naprawdę długo. Przeszedłem całą ścieżkę rozwoju czyli tzw kariery zawodowej. Obecnie jestem odpowiedzialny za tłumaczenie ludziom, że fekalia bryzgające im na twarz to zwykła bryza morska występująca podczas yachtingu, i że jest to całkowicie naturalna rzecz, że ta ma być. Staram się też zwalniać ludzi tak, jakby to było składanie im życzeń świątecznych, że niby jest miło, że to jest dla nich najlepsze. Tak, jestem pozbawionym skrupułów typem, i robię to dla pieniędzy. A ludzie? Cóż, to tylko ludzie...
4
Margaret 2016-09-02 23:49:40
Ile zarabia się w tej firmie na stanowiskach "Submission"/związanych z przygotowywaniem dokumentacji leków?
Margaret 2016-09-03 10:01:57
Hej, Klaro! Dziękuję za odpowiedź. Pracuję już od kilku lat, ale w zupełnie innych branżach niż farmaceutyczna. Studia kończyłam również niezwiązane z tą branżą. Dobrze znam dwa języki. Słyszałam, że oni chętnie biorą młodych ludzi bez doświadczenia. Tak, czy owak czy w tej sytuacji 3500 netto / m-c byłoby osiągalne?
Margaret 2016-09-04 21:59:25
ZTCW to jest coś takiego jak widełki dla danego stanowiska, szczególnie jak chodzi o stanowiska juniorskie.
Lemon 2016-09-27 18:04:05
Czy staże są u nich płatne?
Alina 2016-10-09 23:03:39
w GLAXO zostały tylko repy i trzech na krzyż menadżerów bez planu na siebie oraz bez tzw. - wiecie czego.
LUPO 2016-10-18 17:55:20
Przedstawiciele, marketingowcy, menedżerowie i kadra zarządzająca ogółem to ludzie o przeciętnym IQ bez wyobraźni i inteligencji, którymi można łatwo zarządzać i sterować, dlatego są na takich stanowiskach. Wcześniej ktoś wspomniał o osobie, która tworzy procedury nie mając pojęcia o tym, z awansu od recepcjonistki na wyższe stanowisko. Wymagania co do przedstawicela kosmiczne, a w rzeczywstości to jest łatwa praca i łatwy zarobek nie małych pięniędzy. Właściwie grupa zawodowa przedstawicieli i ludzi od marketingu jest nie potrzebna.
LUPO 2016-10-21 20:21:48
Młodzi... nie będę komentować.
turbo 2016-10-23 20:40:43
Operator produkcji obecnie po zmianie wysokości wynagrodzenia zarabia więcej niż dotąd.
Początkowo jest się zatrudnionym przez pośrednictwo pracy Grafton. Konwersję do GSK przechodzą najlepsi.Pracownicy koncernu mają prywatną służbę zdrowia w Luxmed.
(usunięte przez administratora) Oferta pracy jest jeszcze nadal aktualna. Kto ma doświadczenie na produkcji,zwłaszcza w farmacji może
aplikować.Rozmowa jest 2 etapowa:przez Grafton i przez GSK.
Obecnie nabór i rekrutacja jest chyba bezpośrednio przez GSK,przynajmniej tak wynika z ogłoszenia.
Praca w oparciu o standardy farmaceutyczne,program na skaner MERP, praca częściowo z dokumentami,częściowo z automatycznymi maszynami,komputerem i skanerem.Podział na strefę czystą i szarą.Zachowanie zasad czystości i sterylności.Odzież robocza.Każdy pracownik otrzymuje swój identyfikator,login i hasło do systemu.Są szafki pracownicze na odzież,prowiant i rzeczy podręczne.
System pracy: część koncernu pracuje na 3 zmiany w systemie 5 dni po 8 godzin,część w systemie 4-brygadowym.jest dodatek za 4 -brygadówke.
Charakter pracy wielozadaniowej.Jeżeli ktoś ma doświadczenie,szybko ogarnia temat to z pewnością
łatwo się wdroży.Można sprawdzić się i pracować dla lidera branży.
4
Maria 2016-11-07 17:51:06
Ciekawe jak zmierzyłeś to "przeciętne IQ" w poszczególnych grupach ....
LUZAK 2016-11-12 19:02:08
Jedna osoba na strefie czystej na dwóch maszynach robiących dwa różne leki -zapomniałeś o tym napisać?????????.Merp dobre sobie -totalna porażka więcej pracy niż z Sap.Harmonogramy zmieniające się w piątek i panika przed weekendem.
.Jeśli jesteś operatorem produkcji zatrudnionym jeszcze za Polfy to są pieniążki jeśli pózniej to nie ma szału.Dodatek za 4 brygadówkę - ile??? A o atmosferze w pracy lepiej nie pisać.Ludzie z nadzoru którzy byli normalni ''KONTYNUUJĄ KARIERĘ POZA STRUKTURAMI GSK''
1
Ja 2016-11-30 19:54:17
Jak wygląda system 4-brygadowy w GSK i na jakie wynagrodzenie można liczyć na początku w fabryce w Poznaniu?
Zostaw swoją opinię o GlaxoSmithKline - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GlaxoSmithKline