logo HOBIJ International Work Force BV Holandia

HOBIJ International Work Force BV Holandia

Uden

Opinie o HOBIJ International Work Force BV Holandia

kdgk 2013-09-12 22:16
rowniez odradzam
pojechalam do helmond do pracy w fashion wheels i do przetworstwa warzyw. praca miala byc zaraz a na miejscu okazalo sie ze nie ma.
strata kasy na bilety i czasu na tych bandytow
gosc 2013-09-13 19:38
jedziesz do Holandii na własną rękę, nie obchodzi ich w jaki sposób tam się dostaniesz, nie zwracają za dojazd.
Ze sprzątaczki nie możesz zrezygnować. Czy mieszkasz w pałacu czy w namiocie, ona i tak przyjdzie sprzątać. Oczywiście nie sprząta Twojego pokoju tylko pokój główny. Więc w przypadku domku letniskowego jest to korytarz wejście, chyba tylko tam zamiata no i szpieguje bo kary muszą się skądś pojawiać
gosc 2013-09-17 19:40
sofi wyrabiają od razu jeśli nie masz. Jada z Tobą do urzędu i tego samego dnia już masz
gosc 2013-09-17 19:44
jak juz wyrobią Ci sofi to wtedy wracasz do biura i podpisujesz umowe.
Nie trafiłem dobrze, wiec nie polecam hobij.
Jeśli ktoś chce pracowac w helmond to daja tylko domki letniskowe. nie wierzcie ze beda normalne domy i godne warunki, poprostu nie sa w stanie załatwić normalnych domkow, a kase biora jak za wille. Może w innych miastach jest normalnie
gosc 2013-09-18 21:34
Helmond to miasto do ktorego hobij wysyla do pracy (produkcja sałatek, pakowanie odzieży). Nie licz ze jak pojedziesz do helmond do pracy to dadzą Ci normalny dom, tylko letniskowe niestety
gosc 2013-09-19 20:05
jak sobie kupisz to sprzęt masz, a jak nie to nie masz. Domki jak to domki, jest tapczan i stół i dach nad głową. I tyle
gosc 2013-09-19 21:56
standard jest taki: budujesz drewnianą budę wstawiasz tapczan i stół doprowadzasz prąd. Brak ogrzewania, chyba ze kupisz jakiś piecyk, który zeżre Ci tyle prądu ze opłata za mieszkanie wzrośnie ponad te 85 euro na tydzien. I w tym chłodzie masz tez prysznic. to jest domek letniskowy na lato na wakacje dla wczasowiczow a nie dla pracownikow wiec masz w nim to co przywieziesz ze soba lub kupsz. brak neta
gosc 2013-09-20 20:49
podpisujesz umowę na trzy miesiące, ale w każdej chwili mogą Cię wyrzucić bez tłumaczenia dlaczego. Jeśli sam rezygnujesz to płacisz karę. Ogólnie to jest tak, że raz praca jest a raz nie. Możesz pracować np tylko dwa dni w tygodniu, różnie z tym jest. Teoretycznie to praca jest na cały rok, mogą Ci np co jakiś czas zmieniać branżę. Ale jeśli zostawią Cię w jakichś domkach letniskowych, a tu idzie zima, to rozchorujesz się i zjazd do domu niestety. Pozdrawiam
Lysy 2013-09-21 10:19
ale wy opowiadacie historie o tych karach. w Holandii zadnych kar za zerwnie uwmowy nie wolno dawac. Gdyby komukolwiek kare dali to sami moga zaplacic jeszcze wiecej.
2
gosc 2013-09-24 22:10
Może dają różne umowy. W mojej była mowa o karach, niestety nie mam jej przy sobie ale wynosiła ok 1500 zl + kasa za jakies ich straty w oczach pracodawcy. Nie orientuje się czy one są legalne ale w mojej umowie tak bylo. Hobij to wielkie [usunięte przez moderatora], ale z tego co czytam o innych agencjach to wszedzie sa przekęty
Jeszcze się podpisuje oświadczenie, że trzyma się język za zębami i nie rozpowiada się na prawo i lewo jak jest w agencji
gosc 2013-09-27 12:14
nie było kar. stawka normalna jak wszedzie ponad 8 euro na godzine ale jak dla mnie lipa straszna jesli chodzi o ta agencje
gosc 2013-09-27 12:16
to ponad 8 euro na godz to oczywiscie brutto, za prace w swieta i weekendy płaca więcej
Kolo 2013-10-01 15:21
za wszystko placa, za nadgodziny, nocki i weekendy. Stawka najnizsza w Holandii jest 9 euro (jak nie jestes na wiekowce) wiec nie ma zadnych przekretow.
Kolo 2013-10-09 15:10
nocki placa 150%, weekend tez 150%
para 2013-11-14 14:06
odradzam ! co innego mówią z polskim biurze co innego okazuje się gdy jest się na miejscu w Holandii , nawet stawki nie zgadzają sie z tym co wysyłają na e-mail , porażka , jak na chwile obecna w porownaniu do innych biur to jest na samym końcu , jedyną zaletą jest to że wyrobienie numery SOFI zajmuje góra 20 min i na tym sie konczą pozytywne strony tego biura
Para2 2013-12-12 12:18
Ja oceniam Hobij Warder (Hessing) i Susteren (AA Bakerij). W Warder mieszkałam pół roku, oceniam tamtą lokację i firmę w której pracowałam bardzo dobrze. Nie musiałam się martwić o dojazdy do pracy, ubezpieczenie, podatki. Darmowe pralki, suszarki (w innych agencjach się płaci za takie rzeczy) kuchnia duża i przestronna jest gdzie przygotować posiłki. Zawsze ciepła woda (w innych agencjach może być z tym problem) pokoje ogrzewane. W salonie bilard, ping pong, piłkarzyki, internet. Magda (menagerka) posiada dużą wiedzę na temat swojej pracy, cokolwiek zapytałam ona rzetelnie odpowiadała. Po prostu pełny profesjonalizm. Nie spotkałam się z taką wiedzą i doświadczeniem w innych agencjach. Nie ma żadnych ukrytych kosztów, nie płaci się za dojazdy do pracy ani inne rzeczy, jedyne koszty jakie się ponosi to koszt wynajmu pokoju i ubezpieczenia. No i oczywiście podatek. Co piątek wypłata na konto, solarisy na mail, ja jak czegoś nie wiedziałam to szłam i się pytałam. Podobnie ma się rzecz z Susterem, Karolina zawsze miło i profesjonalnie odpowiadała na pytania. Transport zapewniony, domek w którym mieszkałam był po prostu świetny, ciepło, kameralnie, położony w pięknej uzdrowiskowej okolicy - do dyspozycji miałam darmowy basen, saunę, grotę solną i inne atrakcje. Zarobki zależne od przepracowanych godzin, generalnie przy oszczędnym życiu naprawdę da się dużo odłożyć. Jeśli np. na konto dostaje się 250 e tygodniowo to robiąc normalne zakupy wydaje się ok 50-60 euro tygodniowo. 200 można odłożyć. Teraz mieszkam na prywatnym mieszkaniu, wydaję dużo więcej, bo już trzeba mieć swoje auto, płacić za nie podatek, podatek za dom, i ogólnie jest więcej do załatwiania. Na pewno nie doszłabym do miejsca w którym jestem gdyby nie Hobij, przez ten cały czas pracy nawiązałam ciekawe znajomości, dowiedziałam się różnych rzeczy. Holandia to nie jest kraj w którym płacą za samą obecność, trzeba się napracować ale warto.
Gabi 2013-12-12 19:16
A mnie sie w Hobiju na prawde podoba. Nie wyobrazam sobie pracy gdzie indziej. Godziny sa, dach nad glowa jest i wyplata na czas. O wszystkim mozna z nimi porozmwawiac i sie dogadac. Czasami debile przyjezdzaja, narobia syfu to sie ich usuwa a potem pisza bzdury. Na Hobiju mozna polegac i to jest dla mnie najwazniejsze. Ze sie czasami nie zgadza co mowia w Polsce z tym co jest w Holandii, moze tak byc, ale jak masz troche rozumu to popros w biurze w Polsce o nr telefonu do jakiegos koordynatora czy managera w Holandii i sobie zadzwon i porozmawiaj!
2
uden 2014-01-08 22:17
Ja również odradzam!!! Tragedia , warunki mieszkaniowe w opłakanym stanie. Wypłata... nie skomentuje( w Polsce mówili, że będzie kolorowo) Czasami bywało tak, że dzień wcześniej dopiero ok. 21 w piątek dowiadywałam się, że w sobotę mam na 6 do pracy a miało być wolne a ja już w tym czasie byłam gdzieś np na imprezie!!! Porażka . Kaucje... to jakaś komedia , zamiast dać rozłożyć to na jakieś raty to odwalili od razu całość i wynagrodzenie wyniosło z 20 E na przeżycie ! Nigdy więcej.
zawiedziona 2014-01-14 22:13
Jesli ktos mieszka w holandii to jest straszne biuro okropne jestem tu juz 2 rok ale na takich (usunięte przez administratora)nie trafilam'warunki mieszkaniowe sana poczatek podejrzewam takie jak wszedzie ale na siano robia wszystkich i to ladnie na pierwszy rzut oka wszystko sie zgadza ale jak ktos dobrze policzy to....szkoda gadac najmniejsze wyplaty mialam wlasnie z tego biura,panie z biura dno odradzam
1
landsky 2014-01-21 14:22
Czy miał już ktoś rozmowę w Warder w sprawie pracy?
Wave 2014-02-20 19:40
Ja wyjeżdżam za tydzień do pracy. Zobacze jak będzie, najwyżej będzie szybki powrót. Na całe szczęście mam babcię w Hilversum więc jak będzie naprawdę okropnie i niezgodnie z umową to lecę z nimi. Należą do VIA więc warunki powinny być godne.
Nowy 2014-02-28 11:59
Witam.

Czy ktoś z Was pracuje przez agencje Hobij w Amsterdamie? chodzi mi dokładnie o oferte dla operatorów wózka widłowego.Pozdrawiam
takata 2014-03-13 16:10
Ja z hobajem podpisałam umowę dokładnie miesiąc temu i co w pracy byłam tylko 2 dni. Jedna wielka żenada! Pani koordynatora, nie interesuje się sytuacją pracowników a jak dzwoni sie do nich do biura ( dosyć często ) to tłumaczą się tym ze jest słaby okres na prace.
1
klara 2014-03-20 13:42
W Work Force sp z o.o. jest ten sam problem. Ściągnęli ludzi do pracy, której nie ma...
1
jol 2014-04-17 16:22
Czy ktos wyjezdza po Swietach z Hobijem do pracy??
1
kam 2014-04-19 19:54
jeśli chcesz się zabrać to będę jechał 29 kwietnia do miejscowości warder - pracuję w hessingu, w warder i okolicach mieszkają ludzie pracujący w hessingu
jol 2014-04-26 00:02
To by bylo spoko, ja mam niby oferte do Hessinga w Uden, ale cos tez babka przez telefon juz teraz mowi, ze maja tam dwa czy trzy Hessingi. Pojechalbym z Toba, moze do poniedzialku sie wszystko okaze i zabralbym sie z Toba, pozdro.
jol 2014-04-26 17:09
Halo, odezwij sie- prawdopodobnie wlasnie we wtorek 29go bede jechal
HOBIJ-EW 2014-06-11 20:56
Witam,
pracowałem przez Hobij kilka miesięcy, śmiało mogę polecić wyjazdy z nimi, liczba dni pracujących to 4-6, wypłaty na czas i bez żadnych niby pomyłek, transport do pracy jest, zakwaterowanie ok, nawet na Warderze, o którym tu już jakieś legendy powstają wcale nie jest tak źle jak piszą.
Zaś co do samej pracy, hmmm ludzie sobie chwalą bardzo Sligro, jeśli macie okazje tam jechać to nie zastanawiajcie się ani chwili szczególnie jeśli wciąż jesteście w Polsce. Z kolei jeśli chodzi o Hessing, sam nie wiem co napisać, praca nie jest zła, trochę zimno, niestety plan otrzymuje się z dnia na dzień, raczej nie gonią za tempo, angielski raczej nie potrzebny, w innych zakładach przez tydzień powiedziałem więcej mniż tam przez ponad 3 miesiące.
Dobra praca na trochę, jedziesz na wakacje zarobic to będzie ok.
No i to by było na tyle chyba.
Ja bardzo sobie cenię współpracę z nimi i śmiało polecam.
(usunięte przez administratora)
kate 2014-06-12 19:22
Hej, czy ktoś wie jakie warunki są w hotelu Hotel & Restaurant Het Tramstation

Molentiend 12, czy jest tam kuchnia? i możliwość przygotowywania sobie jedzenia? Czy są pralki?

jol 2014-06-20 16:12
jestem z hobij od 2 miesiecy- najwieksze NIEPOROZUMIENIE W MOIM ZYCIU!! Nie wyjezdzajcie od nich!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
nowa 2014-06-24 17:07
hej czy wyjezdza ktos w weekend za posrednictwem Hobij w okolice Hoorn ?
Maciula 2014-06-25 20:43
Siemanko,ja mam się skontaktować telefonicznie jutro do HOBIJ'a i maja mi wszystko wytlumaczyc,a moze nawet i podac termin wyjazdu.Dajcie znać kto jedzie to na fejsie poklikamy i uzgodnimy co i jak xD
Johnny 2014-06-25 21:54
Siema,25.07.14 bede jechał z Hobij do pracy w Sligro Amsterdam dokladnie do miejscowosci Warder...daj znac jesli sie tam wybierasz w tym czasie tez....pzdr
nowa 2014-06-25 23:55
Hej ja jade w niedziele rano do miejscowosci Warder ale praca w Zwaagdijk
johnny 2014-06-26 09:33
Hej to spotkamy sie na miejscu...;)
2
nowa 2014-06-26 18:56
Hej.i co wiesz juz kiedy jedziesz?
gość 2014-06-28 16:46
Można podpisać z nimi kontrakt na 6-8 tygodni?
nowy 2014-07-17 16:43
Hej w przyszły piatek jade do Warder moze wybiera sie tam tez ktos???
kamm 2014-07-17 19:12
Wróciłam po dwóch tygodniach, jedyne co mi ten wyjazd dał to nerwy. Zero wypłaty w piątek, czekaliśmy tydzień na pracę za którą i tak nikt Nam nie zapłacił. Dodatkowo straciłam na ten cały wyjazd około tysiąca złotych a przez tych oszustów i idiotów wróciłam z niczym. Więc jeśli macie za dużo kasy to jedźcie i silne nerwy. Jeśli to jest wasza ostatnia deska ratunku to zrezygnujcie z Niej, to banda ludzi, którzy robią z Ciebie idiotę. Błagam was ludzie nie jedźcie tam...
4
Karolinahujawachala 2014-07-21 11:19
chyba cie (usunięte przez administratora)co ty za głupoty piszesz pewnie z hoobij nie radze do tej agencji pojechac
Maro 2014-07-22 13:23
Co wy piszecie, nie ma nic za darmo.
Jak koleżanka była w okresie w którym nie było sezonu to się nie dziwie że nie miała pracy. Ja jade i wiem że jak będe pracowity ,punktualny, dokładny, i prubując zyskiwać doswiadczenie (pchac się do trudnych prac)itp zaangażowanie to zyskasz szacunek nie tylko u holendra.
Widzę że większosc tu piszących nie wie co to praca lub jest to ich jedna z pierwszych praci, spodziewają się od razu kokosów.Piszę to jako os, która już pracowała b.długi okres czasu w polsce, ale i mam też kilka lat przepracowanych za granicą. Pierwsze trza zdobyć szacunek , który się zdobywa zaangażowaniem.
melisa 2014-07-28 23:31
Słuchajcie, a jak to jest z językiem? Czy naprawde jest konieczny, jakieś testy czy coś?
1
CAO 2014-08-03 14:34
Agencja Hobij na pewno nie przestrzega przepisów CAO
Artykuł 28 Zwrot kosztów
Pracownik tymczasowy ma prawo do otrzymania takiego samego zwrotu kosztów, jak pracownik
zatrudniany przez zleceniodawcę na takim samym lub porównywalnym stanowisku, jeżeli i o ile
agencja pracy tymczasowej może go wypłacić w formie rekompensaty wolnej od obowiązku podatkowo-
składkowego. Chodzi tutaj o koszty podróży, koszty wyżywienia i inne niezbędne koszty
ponoszone w związku z pracą na danym stanowisku.
Komentarz:
Krótko rzecz biorąc jeżeli jeździsz swoim autem powyżej 10km w jedną stronę powinieneś otrzymać rekompensatę pienieżną, co jest gwarantowane w przepisach CAO, więc agencja ich nie przestrzega. Skoro do tego punktu się nie stosują to pewnie i inne pozostawiają wiele do życzenia.
2
sds 2014-08-05 11:48
CO ty ( usunięte przez administratora ) jak jesteś jak niewolnik to idz tam pracuj mi wiszą jeszcze z 500 euro wogole nie zarobilem ledwo co na bilet mialem bo tak dostalem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] finansowo w tej agencji dobrze ze oszczednosci jakies mialem bo nie wiem za co bym wrocil pamietam pracowalem ostatnie 2 tygodniowki po 45 h za 65 euro i 40 h z sobota i niedziela za 110 euro to wez mi nie wklejaj kitu.Ludzie nie pisałbym wogole na jakis opiniach po to zeby wkrecac kit nawet by mi sie niechcialo cokolwiek pisac ale naprawde radze nie jechac z tej agencji Otto to przy tym pikuś
3
prac 2014-09-01 06:28
hobij interland gdynia
oszusciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
oszukani 2014-09-01 11:51
HOBIJJJJJJJJJJJJJJJJ FIRMA TO DNOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OSZUSCI I DZIADOSTWO
OSTRZEGAMYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
1
jaca 2014-09-03 12:21
Czy jest jakiś test językowy przeprowadzany?jeśli tak to możecie napisac jak wygląda?
stała 2014-09-08 21:43
jezeli ktos siedzi na hotelu i tylko chleje albo pali trawe to sie nie dziwie ze wraca do domu z niczym. ja pracuje przez ta agencje 7 miesiac i nie narzekam sa wyplacalni w razie problemow lub pytan kontakt jest ok. praca w porzadku wiadomo ze jak nie ma sezonu np na warzywa to z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ci pracy nie zalatwia. widzialam rozne osoby ktore tam pracowaly i jezeli komus zalezy na pracy to nie ma problemu a jak ktos mysli ze za siedzenie i nic nie robienie beda mu placic to potem wystawia takie opinie jak ta powyzej.
stala 2014-09-08 21:46
na miejscu masz test na kompie z jezyka ang ale jezeli ci nie pojdzie celujaco to i tak nic sie nie stanie wiadomo ze podstawy sa potrzebne chociazby zeby dogadac sie z przelozonym w pracy
Zostaw swoją opinię o HOBIJ International Work Force BV Holandia - Uden
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HOBIJ International Work Force BV Holandia