Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o HOBIJ International Work Force BV Holandia

zdjecie uzytkownika
Poppy - 2013-08-24 09:41:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mozesz szukac mieszkania prywatnego w Holandii ale musialbys miec kogos zeby razem wynajac bo tutaj jest bardzo drogo. Ja tak zrobilam i mieszkam ze znajomymi. Dobre jest u nich ze nie robia problemow jak ktos sie chce wyprowadzic. Za dojazdy nie zwracaja ale jak u nich mieszkasz to do pracy cie zawoza i nie ma za to dodatkowych oplat. W innych firmach z wyplaty pobieraja za transport.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-27 18:23:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poppy, a czym wożą, podstawiają rano jakiś autokar? :D Ile orientacyjnie płaci się tam za mieszkanie, a ile bierze hobij?
zdjecie uzytkownika
Poppy - 2013-08-27 22:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
albo daja samochod i sie do pracy jedzie w kilka osob albo zawozi koordynator. W Hessie tyle ludzi pracuje ze samochody jezdza na okraglo. Jak mieszkasz blisko pracy to daja rower.
Z tymi mieszkaniami to jest roznie, za pokoj prywatnie placi sie okolo 400euro, a u nich to miedzy 65 a 85 euro za tydzien. Ale wszystko juz jest, no wiesz; internet, pralka itd.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-27 22:35:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To fajnie, ale nie jest tak, że pralka na 30 osób w małej pralni bez suszarni, czy 4 kuchenki w jakiejś wspólnej kuchni i rano tłok większy niż na dworcu? Każdy ma własną na 4-6 osób? W ogóle dzięki poppy za info o hobij.
zdjecie uzytkownika
Poppy - 2013-08-28 16:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spoko, nie ma za co. Ja teraz jestem na polnocy w Hotelu. Jest duza pralnia, 6 pralek i 6 suszarek. Ludzie chodza na zmiany wiec tloku nie ma ani w kuchni ani w pralni (no chyba ze jakis debil 2 pary majtek i podkoszulke pierze zamiast cala pralke nazbierac wrrrr). W weekendu moze byc tlok bo wtedy wszycsy sa na chacie. Najgorzej jak sie patologia nazjezdza...ostatnio troche bylo wiesniakow, wszystko psuja cholera
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-28 22:29:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za korzystanie z tej pralni i suszarni są jakieś opłaty, czy można prac pare skarpetek bez konsekwencji? To ile jest kuchenek? Piekarniki są?
zdjecie uzytkownika
Jenny - 2013-08-30 11:18:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no co wy, za korzystanie z pralek i suszarek sie nie placi. Z piekarnikami jest gorzej bo jak pani z biura przywiozla 2, to jeden od razu ukradli a drugi popsuli...mamy teraz dostac nowy. Mikrofale sa.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-30 20:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a dostęp do czajników elektrycznych chyba nie jest ograniczony? to nie jest tak źle da się jakoś funkcjonowac tylko pytanie na jak długo ?;p
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-09-08 03:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w HOBIJ International Work Force BV Holandia Uden- Holandia dają telefon służbowy?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-09-09 20:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
telefonu nie daja ale karte startowa z Lebary daja za darmo.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-11 12:49:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anonim, daja tylko starter, rachunki opłaca sie samemu, czy jak to wygląda? Jakie koszta w ogóle ponoszą pracownicy w Hobij?
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-09-11 20:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie polecam. [usunięte przez moderatora] w Polsce obiecują prace a na miejscu okazuje sie ze oni nie odpowiadaja za oddział w polsce i nic kompletnie nie wiedza, co się w polskim biurze dzieje. Obiecują normalne domy do mieszkania a dają ludzi na domki letniskowe w ktorych nie ma nic, zadnych mebli, ogrzewania, tylko smród i chłód. To skandal. Po tel od nich trzeba się od razu zbierać z Polski bo praca podobno czeka a na miejscu okazuje się ze nie wiadomo kiedy praca bedzie.
Sprzataczce tez trzeba płacic za sprzatanie 5 euro a przychodzi co dwa tyg. Ciekawe co ma sprzatac w domku letniskowym jak tam nie ma nic, pewnie zeby szpiegowac, bo sprzatac trzeba samemu, bo sa kary sa bałagan. A ich nie obchodzi ze nie ma mebli, daja za to kary. Zostawiaja ludzi w jakichs lasach w domkach letniskowych i maja radzic sobia sami. Przetrzymują ludzi w swojej agencji do wieczora a potem wieczorem wywoza do tych domkow myslac ze ludzie wystraszeni zostana tam. Biuro ich jest ogromne i bogato wyposazone, pewnie z tych wszystkich biednych ludzi zdarli kase. Na miejscu w tej agencji udaja ze nie wiedza nic, robia z ludzi baranów.[usunięte przez moderatora], omijajcie ich z daleka
zdjecie uzytkownika
lauva - 2013-09-12 12:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sluchajcie ja niedawno podpisalem umowe z hobij, w pracy bylem 2dni i koniec, codziennie czekm na telefon i nic. chce zrezygnowac z tej firmy ale obawiam sie z bede musial placic jakas kare, bo w jednej z umow jest cos o placeniu dla nich za wczescniejsza rezygnacje, tzn przed uplywem 3misiace. czy ktos tam pracowal wie jak to faktycznie wyglada? blagam pomozcie
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-09-12 12:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest 1 tydz od podpisania umowy na jej zerwanie bez konsekwencji
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-12 12:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za domek letniskowy (drewniana śmierdzaca buda) bez mebli, ogrzewania, tylko jakis tapczan trzeba płacic im 85 euro na tydz.
kłamia w zywe ocz i traktuja ludzi jak smieci
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-12 13:13:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gosc, to jak w tym domku przygotować posiłek? Ile osób mieszkało w tym domku i jaki był dojazd do pracy?
zdjecie uzytkownika
lauva - 2013-09-12 15:56:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale tak na 100% można zerwać umowę bez żadnych konsekwencji w ciągu pierwszego tygodnia? bo mi zaraz mija i nie wiem co mam robic...boje sie kary a nie mam bladego pojecia o przepisach w holandii
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-09-12 22:05:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
można w ciągu tygodnia zerwać umowe. Pierwszego dnia podpisalam umowe i tego samego dnia zwiałam jak wywiezli nas na domki letniskowe w jakichs lasach. Zadzwonilam do tych [usunięte przez moderatora] ze rezygnuje i wiecej z nimi nie rozmawiałam. Dali reszcie rowery i mieli dojezdzac do pracy ponad 10 km. Zostawili ich tam zeby radzili sobie sami, nawet ci biedni ludzie nie wiedzieli jak wyjechac z tych lasów. Jeszcze sie rzucali ze sa rozczarowani bo stracili na mnie swoj cenny czas i nie wiem co jeszcze. nie warto sobie nimi zawracac głowy.
praca nie wiadomo kiedy miala byc, a chciaeli zeby natychmiast przyjezdzac do Holandii.

W ich biurze z Polski wymagaja zeby rozmawiac przez skypa bo nie chca zadnych kryminalistow, wszystko wyglada ok, kobieta obiecuje nie wiadomo co a potem okazuje sie ze to zwykli [usunięte przez moderatora].

jesli chodzi o domki to bylo tam wejscie i dwa pokoje w ktorych miescilo sie tylko lozko i troche miejsca zeby wejsc na to lozko. Zadnych mebli. nic.A sprzataczce trzebabylo placic 5 euro na tydz, ciekawe za co, a i tak miala przychodzic co dwa tygodnie. ciekawe po co, jak tam nic nie bylo. standardowo byly dwie klitki w tej budzie. garnkow nie widzialam
zdjecie uzytkownika
goscm - 2013-09-12 22:08:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w umowie ktora podpisywalem bylo ze mozna bez zadnych konsekwencji w ciagu tyg wszystko rzucic i wracac. Moze ludzie podpisuja rózne umowy ale moja taka byla
zdjecie uzytkownika
kdgk - 2013-09-12 22:16:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rowniez odradzam
pojechalam do helmond do pracy w fashion wheels i do przetworstwa warzyw. praca miala byc zaraz a na miejscu okazalo sie ze nie ma.
strata kasy na bilety i czasu na tych bandytow
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-13 15:14:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To Hobij nic nie zrwaca za podróz na miejsce? No i co jak ktoś nie chce korzystac z usług sprzataczki i tak musi płacić?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-09-13 19:38:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedziesz do Holandii na własną rękę, nie obchodzi ich w jaki sposób tam się dostaniesz, nie zwracają za dojazd.
Ze sprzątaczki nie możesz zrezygnować. Czy mieszkasz w pałacu czy w namiocie, ona i tak przyjdzie sprzątać. Oczywiście nie sprząta Twojego pokoju tylko pokój główny. Więc w przypadku domku letniskowego jest to korytarz wejście, chyba tylko tam zamiata no i szpieguje bo kary muszą się skądś pojawiać
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-17 09:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gosc, a co z formalnościami? Co musze sam zrobić, a co robi Hobij? Wyrobią mi SOFI, czy trzeba mieć wczesniej?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-09-17 19:40:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sofi wyrabiają od razu jeśli nie masz. Jada z Tobą do urzędu i tego samego dnia już masz
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-09-17 19:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak juz wyrobią Ci sofi to wtedy wracasz do biura i podpisujesz umowe.
Nie trafiłem dobrze, wiec nie polecam hobij.
Jeśli ktoś chce pracowac w helmond to daja tylko domki letniskowe. nie wierzcie ze beda normalne domy i godne warunki, poprostu nie sa w stanie załatwić normalnych domkow, a kase biora jak za wille. Może w innych miastach jest normalnie
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HOBIJ International Work Force BV Holandia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x