Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o HOBIJ International Work Force BV Holandia

zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-27 22:35:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To fajnie, ale nie jest tak, że pralka na 30 osób w małej pralni bez suszarni, czy 4 kuchenki w jakiejś wspólnej kuchni i rano tłok większy niż na dworcu? Każdy ma własną na 4-6 osób? W ogóle dzięki poppy za info o hobij.
zdjecie uzytkownika
Poppy - 2013-08-28 16:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spoko, nie ma za co. Ja teraz jestem na polnocy w Hotelu. Jest duza pralnia, 6 pralek i 6 suszarek. Ludzie chodza na zmiany wiec tloku nie ma ani w kuchni ani w pralni (no chyba ze jakis debil 2 pary majtek i podkoszulke pierze zamiast cala pralke nazbierac wrrrr). W weekendu moze byc tlok bo wtedy wszycsy sa na chacie. Najgorzej jak sie patologia nazjezdza...ostatnio troche bylo wiesniakow, wszystko psuja cholera
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-28 22:29:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za korzystanie z tej pralni i suszarni są jakieś opłaty, czy można prac pare skarpetek bez konsekwencji? To ile jest kuchenek? Piekarniki są?
zdjecie uzytkownika
Jenny - 2013-08-30 11:18:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no co wy, za korzystanie z pralek i suszarek sie nie placi. Z piekarnikami jest gorzej bo jak pani z biura przywiozla 2, to jeden od razu ukradli a drugi popsuli...mamy teraz dostac nowy. Mikrofale sa.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-30 20:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a dostęp do czajników elektrycznych chyba nie jest ograniczony? to nie jest tak źle da się jakoś funkcjonowac tylko pytanie na jak długo ?;p
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-09-08 03:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w HOBIJ International Work Force BV Holandia Uden- Holandia dają telefon służbowy?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-09-09 20:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
telefonu nie daja ale karte startowa z Lebary daja za darmo.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-11 12:49:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anonim, daja tylko starter, rachunki opłaca sie samemu, czy jak to wygląda? Jakie koszta w ogóle ponoszą pracownicy w Hobij?
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-09-11 20:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie polecam. [usunięte przez moderatora] w Polsce obiecują prace a na miejscu okazuje sie ze oni nie odpowiadaja za oddział w polsce i nic kompletnie nie wiedza, co się w polskim biurze dzieje. Obiecują normalne domy do mieszkania a dają ludzi na domki letniskowe w ktorych nie ma nic, zadnych mebli, ogrzewania, tylko smród i chłód. To skandal. Po tel od nich trzeba się od razu zbierać z Polski bo praca podobno czeka a na miejscu okazuje się ze nie wiadomo kiedy praca bedzie.
Sprzataczce tez trzeba płacic za sprzatanie 5 euro a przychodzi co dwa tyg. Ciekawe co ma sprzatac w domku letniskowym jak tam nie ma nic, pewnie zeby szpiegowac, bo sprzatac trzeba samemu, bo sa kary sa bałagan. A ich nie obchodzi ze nie ma mebli, daja za to kary. Zostawiaja ludzi w jakichs lasach w domkach letniskowych i maja radzic sobia sami. Przetrzymują ludzi w swojej agencji do wieczora a potem wieczorem wywoza do tych domkow myslac ze ludzie wystraszeni zostana tam. Biuro ich jest ogromne i bogato wyposazone, pewnie z tych wszystkich biednych ludzi zdarli kase. Na miejscu w tej agencji udaja ze nie wiedza nic, robia z ludzi baranów.[usunięte przez moderatora], omijajcie ich z daleka
zdjecie uzytkownika
lauva - 2013-09-12 12:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sluchajcie ja niedawno podpisalem umowe z hobij, w pracy bylem 2dni i koniec, codziennie czekm na telefon i nic. chce zrezygnowac z tej firmy ale obawiam sie z bede musial placic jakas kare, bo w jednej z umow jest cos o placeniu dla nich za wczescniejsza rezygnacje, tzn przed uplywem 3misiace. czy ktos tam pracowal wie jak to faktycznie wyglada? blagam pomozcie
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-09-12 12:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest 1 tydz od podpisania umowy na jej zerwanie bez konsekwencji
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-12 12:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za domek letniskowy (drewniana śmierdzaca buda) bez mebli, ogrzewania, tylko jakis tapczan trzeba płacic im 85 euro na tydz.
kłamia w zywe ocz i traktuja ludzi jak smieci
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-12 13:13:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gosc, to jak w tym domku przygotować posiłek? Ile osób mieszkało w tym domku i jaki był dojazd do pracy?
zdjecie uzytkownika
lauva - 2013-09-12 15:56:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale tak na 100% można zerwać umowę bez żadnych konsekwencji w ciągu pierwszego tygodnia? bo mi zaraz mija i nie wiem co mam robic...boje sie kary a nie mam bladego pojecia o przepisach w holandii
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-09-12 22:05:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
można w ciągu tygodnia zerwać umowe. Pierwszego dnia podpisalam umowe i tego samego dnia zwiałam jak wywiezli nas na domki letniskowe w jakichs lasach. Zadzwonilam do tych [usunięte przez moderatora] ze rezygnuje i wiecej z nimi nie rozmawiałam. Dali reszcie rowery i mieli dojezdzac do pracy ponad 10 km. Zostawili ich tam zeby radzili sobie sami, nawet ci biedni ludzie nie wiedzieli jak wyjechac z tych lasów. Jeszcze sie rzucali ze sa rozczarowani bo stracili na mnie swoj cenny czas i nie wiem co jeszcze. nie warto sobie nimi zawracac głowy.
praca nie wiadomo kiedy miala byc, a chciaeli zeby natychmiast przyjezdzac do Holandii.

W ich biurze z Polski wymagaja zeby rozmawiac przez skypa bo nie chca zadnych kryminalistow, wszystko wyglada ok, kobieta obiecuje nie wiadomo co a potem okazuje sie ze to zwykli [usunięte przez moderatora].

jesli chodzi o domki to bylo tam wejscie i dwa pokoje w ktorych miescilo sie tylko lozko i troche miejsca zeby wejsc na to lozko. Zadnych mebli. nic.A sprzataczce trzebabylo placic 5 euro na tydz, ciekawe za co, a i tak miala przychodzic co dwa tygodnie. ciekawe po co, jak tam nic nie bylo. standardowo byly dwie klitki w tej budzie. garnkow nie widzialam
zdjecie uzytkownika
goscm - 2013-09-12 22:08:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w umowie ktora podpisywalem bylo ze mozna bez zadnych konsekwencji w ciagu tyg wszystko rzucic i wracac. Moze ludzie podpisuja rózne umowy ale moja taka byla
zdjecie uzytkownika
kdgk - 2013-09-12 22:16:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rowniez odradzam
pojechalam do helmond do pracy w fashion wheels i do przetworstwa warzyw. praca miala byc zaraz a na miejscu okazalo sie ze nie ma.
strata kasy na bilety i czasu na tych bandytow
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-13 15:14:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To Hobij nic nie zrwaca za podróz na miejsce? No i co jak ktoś nie chce korzystac z usług sprzataczki i tak musi płacić?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-09-13 19:38:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedziesz do Holandii na własną rękę, nie obchodzi ich w jaki sposób tam się dostaniesz, nie zwracają za dojazd.
Ze sprzątaczki nie możesz zrezygnować. Czy mieszkasz w pałacu czy w namiocie, ona i tak przyjdzie sprzątać. Oczywiście nie sprząta Twojego pokoju tylko pokój główny. Więc w przypadku domku letniskowego jest to korytarz wejście, chyba tylko tam zamiata no i szpieguje bo kary muszą się skądś pojawiać
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-17 09:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gosc, a co z formalnościami? Co musze sam zrobić, a co robi Hobij? Wyrobią mi SOFI, czy trzeba mieć wczesniej?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-09-17 19:40:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sofi wyrabiają od razu jeśli nie masz. Jada z Tobą do urzędu i tego samego dnia już masz
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-09-17 19:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak juz wyrobią Ci sofi to wtedy wracasz do biura i podpisujesz umowe.
Nie trafiłem dobrze, wiec nie polecam hobij.
Jeśli ktoś chce pracowac w helmond to daja tylko domki letniskowe. nie wierzcie ze beda normalne domy i godne warunki, poprostu nie sa w stanie załatwić normalnych domkow, a kase biora jak za wille. Może w innych miastach jest normalnie
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-18 12:25:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gosc, a w hobij dają normalne domy? Bo troche zbaczasz z tematu. W ogóle wiele osób pisze o tym helmond, to konkurencja hobij?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-09-18 21:34:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Helmond to miasto do ktorego hobij wysyla do pracy (produkcja sałatek, pakowanie odzieży). Nie licz ze jak pojedziesz do helmond do pracy to dadzą Ci normalny dom, tylko letniskowe niestety
zdjecie uzytkownika
tomo - 2013-09-19 14:55:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gosc, to jak wygladaja te letniskowe domki? Jest jakas telewizja, internet? co ze sprzetami AGD? Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HOBIJ International Work Force BV Holandia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x