Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o HOBIJ International Work Force BV Holandia

zdjecie uzytkownika
antek - 2013-05-17 15:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Demon piszesz "Nikomu nie polecam tej firmy. a raczej odradzam. pojechalismy w 3 do "pracy" w holandii i kazdy z nas przepracowywal tylko 2 dni w tygodniu zeby zarobic na chate i ubezpieczenie". Dlaczego pracowaliście tylko 2 dni w tygodniu? Pytam się bo zastanawiam się nad współpracą z HOBIJ International Work Force BV Holandia
zdjecie uzytkownika
kala - 2013-06-28 16:29:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowal ktos przy sortowaniu odzieży z tej firmy? Wypowie sie jeszcze ktos na ich temat, bo dostalem wlasnie propozycje wyjazdu i nie wiem czy jechac czy nie, bo opinie maja same negatywne
zdjecie uzytkownika
hubert - 2013-07-08 15:00:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tak samo jak antek i kala szukam informacji ale to raczej takich bardziej ogólnych bo dopiero myślę nad wysłaniem aplikacji
zdjecie uzytkownika
xmen - 2013-07-10 19:29:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora] Nie wpłacajcie zaliczki 200zł bo nagle po 2 tygodniach braknie dla was pracy i i zaliczka przepada.
Robota którą załatwiają beznadziejna, ciągle problemy z wypłatami.
Kordynator nie ma pojęcia co robi.

OMIJAJCIE TĘ FIRMĘ SZEROKIM ŁUKIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
hubert - 2013-07-10 20:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To trzeba tam jakąś zaliczkę wpłacać? Na poczet czego jest ta zaliczka? Bo wogóle to jest jakieś dziwne dla mnie
zdjecie uzytkownika
Ju - 2013-08-20 13:53:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję przez agencję Hobij w Hessingu. Praca fizyczna, momentami ciężka, ale jak dla mnie dobrze płatna. Moje mięśnie nigdy nie używane w fizycznej pracy, są teraz jak ze stali. Nigdy nie byłam w tak dobrej kondycji fizycznej. Agencja jest uczciwa, co piątek wypłata na konto, plus tzw solaris na maila - wykaz ile godzin się przepracowało, za co są potrącenia - podatek, ubezpieczenie, itp. Wszystko można sprawdzić, jeśli ktoś jest nieufny może zapisywać sobie godziny pracy i potem porównać. W razie niezgodności można wszystko wyjaśnić z managerem, chociaż mi osobiście nic takiego się nie zdarzyło przez te kilka miesięcy. W hotelu pracują kompetentne osoby, nigdy nie miałam problemu z otrzymaniem szczegółowych informacji zarówno na temat wypłat jak i innych spraw. Wydaje mi się że negatywne opinie są wystawiane przez osoby które myślą że przyjadą do Holandii i za samą obecność, bez znajomości języka, będą zarabiać kokosy. Tutaj zderza się ich wyobrażenie o Holandii z rzeczywistością. Są słabi psychicznie, a potem winę zrzucają na Hobija. Ja osobiście polecam tą agencję nie wyobrażam sobie tutaj pracy przez innego pośrednika.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-20 22:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ju, ale płaca za nadgodziny? W ogóle dużo się ich zdarza w Hobij? No i jak wygląda sprawa z zakwaterowaniem, po ile osób się mieszka?
zdjecie uzytkownika
Behemot - 2013-08-21 11:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam sie z powyzszym. praca jest, godziny sa, wyplaty na czas. Wiadomo ze czasem cos sie gdzies nie powiedzie ale duzo rzadziej niz w innych firmach. I uwierzcie wiem to na pewno bo pracowalem przez rozne biura ktore byly beznadziejne.
Prawda jest tez ze za granice wyjezdza duzo cpunow i pijakow co to mysla ze pieniazki im z nieba spadna. Ciezko sie zyje z takimi ludzmi wiec moj apel: jak nie chcecie pracowac zostancie w domu!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-21 12:27:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Behemot, a możesz napisac coś o zakwaterowaniu z Hobij? Po ile osób i czy zdarzają się obcokrajowcy w pokoju? Płatne to coś? Z góry dzięki.
zdjecie uzytkownika
Behemot - 2013-08-22 18:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No moge ale zalezy gdzie chcesz jechac. Jak na poludnie to maja domki jednorodzinne i bungalowy. Na polnocy maja hotel robotniczy. Pokoje po 2 lub 3 osoby w pokojach sa lazienki. W pokoju na Litwinca albo Lotysza mozna trafic ale nie jest zle. Gorzej jak trafisz na syfiarza co nie chce sprzatac i smierdzi. Oplaty okolo 85 euro za dwojke i chyba cos kolo 65 za trojke. W sumie nie mialem nigdy problemu zeby sie przeprowadzic jak mi towarzycho w pokoju nie odpowiadalo.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-22 23:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie da się znaleźć czegoś taniej na własną rękę? Jak daleko jest od tych kwater do pracy? Hobij zwraca za dojazdy? Coś zapewnia?
zdjecie uzytkownika
Poppy - 2013-08-24 09:41:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mozesz szukac mieszkania prywatnego w Holandii ale musialbys miec kogos zeby razem wynajac bo tutaj jest bardzo drogo. Ja tak zrobilam i mieszkam ze znajomymi. Dobre jest u nich ze nie robia problemow jak ktos sie chce wyprowadzic. Za dojazdy nie zwracaja ale jak u nich mieszkasz to do pracy cie zawoza i nie ma za to dodatkowych oplat. W innych firmach z wyplaty pobieraja za transport.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-27 18:23:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poppy, a czym wożą, podstawiają rano jakiś autokar? :D Ile orientacyjnie płaci się tam za mieszkanie, a ile bierze hobij?
zdjecie uzytkownika
Poppy - 2013-08-27 22:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
albo daja samochod i sie do pracy jedzie w kilka osob albo zawozi koordynator. W Hessie tyle ludzi pracuje ze samochody jezdza na okraglo. Jak mieszkasz blisko pracy to daja rower.
Z tymi mieszkaniami to jest roznie, za pokoj prywatnie placi sie okolo 400euro, a u nich to miedzy 65 a 85 euro za tydzien. Ale wszystko juz jest, no wiesz; internet, pralka itd.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-27 22:35:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To fajnie, ale nie jest tak, że pralka na 30 osób w małej pralni bez suszarni, czy 4 kuchenki w jakiejś wspólnej kuchni i rano tłok większy niż na dworcu? Każdy ma własną na 4-6 osób? W ogóle dzięki poppy za info o hobij.
zdjecie uzytkownika
Poppy - 2013-08-28 16:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spoko, nie ma za co. Ja teraz jestem na polnocy w Hotelu. Jest duza pralnia, 6 pralek i 6 suszarek. Ludzie chodza na zmiany wiec tloku nie ma ani w kuchni ani w pralni (no chyba ze jakis debil 2 pary majtek i podkoszulke pierze zamiast cala pralke nazbierac wrrrr). W weekendu moze byc tlok bo wtedy wszycsy sa na chacie. Najgorzej jak sie patologia nazjezdza...ostatnio troche bylo wiesniakow, wszystko psuja cholera
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-28 22:29:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za korzystanie z tej pralni i suszarni są jakieś opłaty, czy można prac pare skarpetek bez konsekwencji? To ile jest kuchenek? Piekarniki są?
zdjecie uzytkownika
Jenny - 2013-08-30 11:18:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no co wy, za korzystanie z pralek i suszarek sie nie placi. Z piekarnikami jest gorzej bo jak pani z biura przywiozla 2, to jeden od razu ukradli a drugi popsuli...mamy teraz dostac nowy. Mikrofale sa.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-30 20:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a dostęp do czajników elektrycznych chyba nie jest ograniczony? to nie jest tak źle da się jakoś funkcjonowac tylko pytanie na jak długo ?;p
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-09-08 03:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w HOBIJ International Work Force BV Holandia Uden- Holandia dają telefon służbowy?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-09-09 20:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
telefonu nie daja ale karte startowa z Lebary daja za darmo.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-11 12:49:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anonim, daja tylko starter, rachunki opłaca sie samemu, czy jak to wygląda? Jakie koszta w ogóle ponoszą pracownicy w Hobij?
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-09-11 20:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie polecam. [usunięte przez moderatora] w Polsce obiecują prace a na miejscu okazuje sie ze oni nie odpowiadaja za oddział w polsce i nic kompletnie nie wiedza, co się w polskim biurze dzieje. Obiecują normalne domy do mieszkania a dają ludzi na domki letniskowe w ktorych nie ma nic, zadnych mebli, ogrzewania, tylko smród i chłód. To skandal. Po tel od nich trzeba się od razu zbierać z Polski bo praca podobno czeka a na miejscu okazuje się ze nie wiadomo kiedy praca bedzie.
Sprzataczce tez trzeba płacic za sprzatanie 5 euro a przychodzi co dwa tyg. Ciekawe co ma sprzatac w domku letniskowym jak tam nie ma nic, pewnie zeby szpiegowac, bo sprzatac trzeba samemu, bo sa kary sa bałagan. A ich nie obchodzi ze nie ma mebli, daja za to kary. Zostawiaja ludzi w jakichs lasach w domkach letniskowych i maja radzic sobia sami. Przetrzymują ludzi w swojej agencji do wieczora a potem wieczorem wywoza do tych domkow myslac ze ludzie wystraszeni zostana tam. Biuro ich jest ogromne i bogato wyposazone, pewnie z tych wszystkich biednych ludzi zdarli kase. Na miejscu w tej agencji udaja ze nie wiedza nic, robia z ludzi baranów.[usunięte przez moderatora], omijajcie ich z daleka
zdjecie uzytkownika
lauva - 2013-09-12 12:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sluchajcie ja niedawno podpisalem umowe z hobij, w pracy bylem 2dni i koniec, codziennie czekm na telefon i nic. chce zrezygnowac z tej firmy ale obawiam sie z bede musial placic jakas kare, bo w jednej z umow jest cos o placeniu dla nich za wczescniejsza rezygnacje, tzn przed uplywem 3misiace. czy ktos tam pracowal wie jak to faktycznie wyglada? blagam pomozcie
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-09-12 12:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest 1 tydz od podpisania umowy na jej zerwanie bez konsekwencji
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HOBIJ International Work Force BV Holandia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x