logo HOBIJ International Work Force BV Holandia

HOBIJ International Work Force BV Holandia

Uden

Opinie o HOBIJ International Work Force BV Holandia

ee 2012-04-26 18:46:32
może powinienes sprobowac wyjechac poprzez inną agencję? jest tyle ogloszen o pracę w holandii i tyle rożnych agencji, może któras potraktuje cię lepiej. Niestety nic nie moge Ci polecic bo nie korzystałam z żadnej z tych agencji...powodzenia
daria 424 2012-07-11 00:22:53
Witam Proszę o udzielenie informacji na temat International Work Force
olek 2012-12-08 13:20:10
Nikomu nie polecam ani firmy Hessing ani biura HOBIJ !!!
artur 2012-12-27 04:57:14
Hobij, nie było najgorzej ale jak sie skonczyła praca to zostałem bez zadnego wsparcia ze strony hobij, mieszkałem na willemhubertstraat w den bosch i nic wiecej, obiecywali nastepna prace ale jak ja chcialem jakies pieniadze na zycie to mówili ze tak przeleja a nie przelewali na konto, i tak spedzilem miesiac, dobrze ze dziewczyny ktore mieszkały obok mi pomagały jakos z pozywieniem bu nie wiem co by było, a kiedy juz znalezli mi prace to niby mialem sortowac smiecie, tak tylko ze uprzedzalem a[usunięte przez moderatora] koordynatorkę ze nie jestem w stanie pracowac bo nie jadłem i mam słaby organizm i chciałbym zeby mi chociaz jakas zaliczke dali zebym sobie kupil cos do jedzenia ale ona miala to gleboko gdzies, poszedlem do pracy i tam zemdlałem bo bylem słaby, od razu pierwszy dzien był moim ostatnim dniem w pracy, pozniej a[usunięte przez moderatora] zadzwoniła do mnie i mówi ze załatwili mi busa do polski i jeszcze miala pretensje ze nie mam pieniedzy na swoje wydatki to jej mowie ze mam w polsce rodzine i wszystko wysylam do polski ale widocznie ta pani a[usunięte przez moderatora] mysli ze jesli ktos zarabia w holandii to ma kasy opór to chyba ona sama tak ma nawet nie probowala sie postawic w mojej sytuacji, wiec po tym jak mi powiedziala ze bede mial busa do polski to ja jej powiedzialem zeby mi lepiej dali jakas prace bo chce pracowac tylko ze słaby byłem nie jadłem kilkansacie dni wiec co mialem robic? ona sie na to nie zgodzila niech sie ciesza ze nie poszedłem do lekarza tam w holandii bo mieliby niexle po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sku za takie traktowanie ludzi , koniec konców wylądowałem na ulicy i taka oto jest firma hobij international workforce
Pracownik 2013-01-14 21:06:05

Nie polecam!

[usunięte przez moderatora], co innego mówią w Polsce co innego jest na miejscu, Moja dziewczyna dzisiaj wyjechała do pracy jako order picker w Helmond, po wizycie w biurze, otrzymały samochód, pojechały na lokacje, okazał się to domek letniskowy bez ogrzewania, brud, syf, oczywiście bardzo zimno (obecnie temperatura na zewnatrz ok -2). Po telefonie do biura, agencja tłumaczyła się brakiem wolnych miejsc na normalnych lokacjach, jak się tylko coś zwolni zostaną przeprowadzone. Niemiły holender był zdziwiony, ze takie warunki nie odpowiadają polakom, "przecież tak macie w Polsce".

Praca miała być na dłuższy okres czasu, dopiero tu na miejscu dowiedziały się, ze jutro idą do pracy przy sałatkach, pozniej gdzies jeszcze, następnie jako order picker.

Po kolejnym telefonie do biura, niemiła pani zaproponowała dwa wyjscia, albo wam się podoba i zostajecie, albo pozostaje wam powrót do Polski.!

Mam nadzieję, ze ktos to przeczyta przed wyjazdem do pracy przez tą agencję, szkoda waszego czasu, pieniędzy i nerwów.

Sam pracuje przez polską agencję pośrednictwa, ale smiało mogę stwierdzić, ze jest w porządku, są plusy i minusy jak wszędzie.

Omijajcie szerokim łukiem HOBIJ International Work Force. !!!
qBa 2013-01-19 13:45:04
Obiecali w Opolu robotę w Helsing a przez 2 tyg byłem 1 dzień w pracy więc zjechałem bo nie wytrzymałem Dno odradzam
zbyszek 2013-03-18 13:27:26
ja również tej firmy nie polecam choć gdy pracowałem było ok jak zachorowałem te .... nawet nie zgłosili że choruję sam sie zglosilem do ubezpieczyciela teraz hobij walczy zebym nie dostal chorobowego ktore mi sie nalezy
antek 2013-05-17 15:30:50
Demon piszesz "Nikomu nie polecam tej firmy. a raczej odradzam. pojechalismy w 3 do "pracy" w holandii i kazdy z nas przepracowywal tylko 2 dni w tygodniu zeby zarobic na chate i ubezpieczenie". Dlaczego pracowaliście tylko 2 dni w tygodniu? Pytam się bo zastanawiam się nad współpracą z HOBIJ International Work Force BV Holandia
kala 2013-06-28 16:29:02
pracowal ktos przy sortowaniu odzieży z tej firmy? Wypowie sie jeszcze ktos na ich temat, bo dostalem wlasnie propozycje wyjazdu i nie wiem czy jechac czy nie, bo opinie maja same negatywne
hubert 2013-07-08 15:00:49
Ja tak samo jak antek i kala szukam informacji ale to raczej takich bardziej ogólnych bo dopiero myślę nad wysłaniem aplikacji
xmen 2013-07-10 19:29:27
[usunięte przez moderatora] Nie wpłacajcie zaliczki 200zł bo nagle po 2 tygodniach braknie dla was pracy i i zaliczka przepada.
Robota którą załatwiają beznadziejna, ciągle problemy z wypłatami.
Kordynator nie ma pojęcia co robi.

OMIJAJCIE TĘ FIRMĘ SZEROKIM ŁUKIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!
hubert 2013-07-10 20:40:25
To trzeba tam jakąś zaliczkę wpłacać? Na poczet czego jest ta zaliczka? Bo wogóle to jest jakieś dziwne dla mnie
Ju 2013-08-20 13:53:37
Pracuję przez agencję Hobij w Hessingu. Praca fizyczna, momentami ciężka, ale jak dla mnie dobrze płatna. Moje mięśnie nigdy nie używane w fizycznej pracy, są teraz jak ze stali. Nigdy nie byłam w tak dobrej kondycji fizycznej. Agencja jest uczciwa, co piątek wypłata na konto, plus tzw solaris na maila - wykaz ile godzin się przepracowało, za co są potrącenia - podatek, ubezpieczenie, itp. Wszystko można sprawdzić, jeśli ktoś jest nieufny może zapisywać sobie godziny pracy i potem porównać. W razie niezgodności można wszystko wyjaśnić z managerem, chociaż mi osobiście nic takiego się nie zdarzyło przez te kilka miesięcy. W hotelu pracują kompetentne osoby, nigdy nie miałam problemu z otrzymaniem szczegółowych informacji zarówno na temat wypłat jak i innych spraw. Wydaje mi się że negatywne opinie są wystawiane przez osoby które myślą że przyjadą do Holandii i za samą obecność, bez znajomości języka, będą zarabiać kokosy. Tutaj zderza się ich wyobrażenie o Holandii z rzeczywistością. Są słabi psychicznie, a potem winę zrzucają na Hobija. Ja osobiście polecam tą agencję nie wyobrażam sobie tutaj pracy przez innego pośrednika.
anonim 2013-08-20 22:51:39
Ju, ale płaca za nadgodziny? W ogóle dużo się ich zdarza w Hobij? No i jak wygląda sprawa z zakwaterowaniem, po ile osób się mieszka?
Behemot 2013-08-21 11:06:21
Zgadzam sie z powyzszym. praca jest, godziny sa, wyplaty na czas. Wiadomo ze czasem cos sie gdzies nie powiedzie ale duzo rzadziej niz w innych firmach. I uwierzcie wiem to na pewno bo pracowalem przez rozne biura ktore byly beznadziejne.
Prawda jest tez ze za granice wyjezdza duzo cpunow i pijakow co to mysla ze pieniazki im z nieba spadna. Ciezko sie zyje z takimi ludzmi wiec moj apel: jak nie chcecie pracowac zostancie w domu!
anonim 2013-08-21 12:27:27
Behemot, a możesz napisac coś o zakwaterowaniu z Hobij? Po ile osób i czy zdarzają się obcokrajowcy w pokoju? Płatne to coś? Z góry dzięki.
Behemot 2013-08-22 18:29:58
No moge ale zalezy gdzie chcesz jechac. Jak na poludnie to maja domki jednorodzinne i bungalowy. Na polnocy maja hotel robotniczy. Pokoje po 2 lub 3 osoby w pokojach sa lazienki. W pokoju na Litwinca albo Lotysza mozna trafic ale nie jest zle. Gorzej jak trafisz na syfiarza co nie chce sprzatac i smierdzi. Oplaty okolo 85 euro za dwojke i chyba cos kolo 65 za trojke. W sumie nie mialem nigdy problemu zeby sie przeprowadzic jak mi towarzycho w pokoju nie odpowiadalo.
anonim 2013-08-22 23:28:53
Nie da się znaleźć czegoś taniej na własną rękę? Jak daleko jest od tych kwater do pracy? Hobij zwraca za dojazdy? Coś zapewnia?
Poppy 2013-08-24 09:41:52
mozesz szukac mieszkania prywatnego w Holandii ale musialbys miec kogos zeby razem wynajac bo tutaj jest bardzo drogo. Ja tak zrobilam i mieszkam ze znajomymi. Dobre jest u nich ze nie robia problemow jak ktos sie chce wyprowadzic. Za dojazdy nie zwracaja ale jak u nich mieszkasz to do pracy cie zawoza i nie ma za to dodatkowych oplat. W innych firmach z wyplaty pobieraja za transport.
anonim 2013-08-27 18:23:32
Poppy, a czym wożą, podstawiają rano jakiś autokar? :D Ile orientacyjnie płaci się tam za mieszkanie, a ile bierze hobij?
Poppy 2013-08-27 22:26:49
albo daja samochod i sie do pracy jedzie w kilka osob albo zawozi koordynator. W Hessie tyle ludzi pracuje ze samochody jezdza na okraglo. Jak mieszkasz blisko pracy to daja rower.
Z tymi mieszkaniami to jest roznie, za pokoj prywatnie placi sie okolo 400euro, a u nich to miedzy 65 a 85 euro za tydzien. Ale wszystko juz jest, no wiesz; internet, pralka itd.
anonim 2013-08-27 22:35:05
To fajnie, ale nie jest tak, że pralka na 30 osób w małej pralni bez suszarni, czy 4 kuchenki w jakiejś wspólnej kuchni i rano tłok większy niż na dworcu? Każdy ma własną na 4-6 osób? W ogóle dzięki poppy za info o hobij.
Poppy 2013-08-28 16:10:46
Spoko, nie ma za co. Ja teraz jestem na polnocy w Hotelu. Jest duza pralnia, 6 pralek i 6 suszarek. Ludzie chodza na zmiany wiec tloku nie ma ani w kuchni ani w pralni (no chyba ze jakis debil 2 pary majtek i podkoszulke pierze zamiast cala pralke nazbierac wrrrr). W weekendu moze byc tlok bo wtedy wszycsy sa na chacie. Najgorzej jak sie patologia nazjezdza...ostatnio troche bylo wiesniakow, wszystko psuja cholera
anonim 2013-08-28 22:29:24
Za korzystanie z tej pralni i suszarni są jakieś opłaty, czy można prac pare skarpetek bez konsekwencji? To ile jest kuchenek? Piekarniki są?
Jenny 2013-08-30 11:18:43
no co wy, za korzystanie z pralek i suszarek sie nie placi. Z piekarnikami jest gorzej bo jak pani z biura przywiozla 2, to jeden od razu ukradli a drugi popsuli...mamy teraz dostac nowy. Mikrofale sa.
anonim 2013-08-30 20:01:26
a dostęp do czajników elektrycznych chyba nie jest ograniczony? to nie jest tak źle da się jakoś funkcjonowac tylko pytanie na jak długo ?;p
Anonim 2013-09-08 03:15:05
Czy w HOBIJ International Work Force BV Holandia Uden- Holandia dają telefon służbowy?
Anonim 2013-09-09 20:51:31
telefonu nie daja ale karte startowa z Lebary daja za darmo.
anonim 2013-09-11 12:49:40
Anonim, daja tylko starter, rachunki opłaca sie samemu, czy jak to wygląda? Jakie koszta w ogóle ponoszą pracownicy w Hobij?
gość 2013-09-11 20:01:10
nie polecam. [usunięte przez moderatora] w Polsce obiecują prace a na miejscu okazuje sie ze oni nie odpowiadaja za oddział w polsce i nic kompletnie nie wiedza, co się w polskim biurze dzieje. Obiecują normalne domy do mieszkania a dają ludzi na domki letniskowe w ktorych nie ma nic, zadnych mebli, ogrzewania, tylko smród i chłód. To skandal. Po tel od nich trzeba się od razu zbierać z Polski bo praca podobno czeka a na miejscu okazuje się ze nie wiadomo kiedy praca bedzie.
Sprzataczce tez trzeba płacic za sprzatanie 5 euro a przychodzi co dwa tyg. Ciekawe co ma sprzatac w domku letniskowym jak tam nie ma nic, pewnie zeby szpiegowac, bo sprzatac trzeba samemu, bo sa kary sa bałagan. A ich nie obchodzi ze nie ma mebli, daja za to kary. Zostawiaja ludzi w jakichs lasach w domkach letniskowych i maja radzic sobia sami. Przetrzymują ludzi w swojej agencji do wieczora a potem wieczorem wywoza do tych domkow myslac ze ludzie wystraszeni zostana tam. Biuro ich jest ogromne i bogato wyposazone, pewnie z tych wszystkich biednych ludzi zdarli kase. Na miejscu w tej agencji udaja ze nie wiedza nic, robia z ludzi baranów.[usunięte przez moderatora], omijajcie ich z daleka
1
lauva 2013-09-12 12:10:52
sluchajcie ja niedawno podpisalem umowe z hobij, w pracy bylem 2dni i koniec, codziennie czekm na telefon i nic. chce zrezygnowac z tej firmy ale obawiam sie z bede musial placic jakas kare, bo w jednej z umow jest cos o placeniu dla nich za wczescniejsza rezygnacje, tzn przed uplywem 3misiace. czy ktos tam pracowal wie jak to faktycznie wyglada? blagam pomozcie
gosc 2013-09-12 12:33:26
jest 1 tydz od podpisania umowy na jej zerwanie bez konsekwencji
2013-09-12 12:50:12
za domek letniskowy (drewniana śmierdzaca buda) bez mebli, ogrzewania, tylko jakis tapczan trzeba płacic im 85 euro na tydz.
kłamia w zywe ocz i traktuja ludzi jak smieci
anonim 2013-09-12 13:13:51
gosc, to jak w tym domku przygotować posiłek? Ile osób mieszkało w tym domku i jaki był dojazd do pracy?
lauva 2013-09-12 15:56:47
ale tak na 100% można zerwać umowę bez żadnych konsekwencji w ciągu pierwszego tygodnia? bo mi zaraz mija i nie wiem co mam robic...boje sie kary a nie mam bladego pojecia o przepisach w holandii
gosc 2013-09-12 22:05:56
można w ciągu tygodnia zerwać umowe. Pierwszego dnia podpisalam umowe i tego samego dnia zwiałam jak wywiezli nas na domki letniskowe w jakichs lasach. Zadzwonilam do tych [usunięte przez moderatora] ze rezygnuje i wiecej z nimi nie rozmawiałam. Dali reszcie rowery i mieli dojezdzac do pracy ponad 10 km. Zostawili ich tam zeby radzili sobie sami, nawet ci biedni ludzie nie wiedzieli jak wyjechac z tych lasów. Jeszcze sie rzucali ze sa rozczarowani bo stracili na mnie swoj cenny czas i nie wiem co jeszcze. nie warto sobie nimi zawracac głowy.
praca nie wiadomo kiedy miala byc, a chciaeli zeby natychmiast przyjezdzac do Holandii.

W ich biurze z Polski wymagaja zeby rozmawiac przez skypa bo nie chca zadnych kryminalistow, wszystko wyglada ok, kobieta obiecuje nie wiadomo co a potem okazuje sie ze to zwykli [usunięte przez moderatora].

jesli chodzi o domki to bylo tam wejscie i dwa pokoje w ktorych miescilo sie tylko lozko i troche miejsca zeby wejsc na to lozko. Zadnych mebli. nic.A sprzataczce trzebabylo placic 5 euro na tydz, ciekawe za co, a i tak miala przychodzic co dwa tygodnie. ciekawe po co, jak tam nic nie bylo. standardowo byly dwie klitki w tej budzie. garnkow nie widzialam
goscm 2013-09-12 22:08:01
w umowie ktora podpisywalem bylo ze mozna bez zadnych konsekwencji w ciagu tyg wszystko rzucic i wracac. Moze ludzie podpisuja rózne umowy ale moja taka byla
kdgk 2013-09-12 22:16:51
rowniez odradzam
pojechalam do helmond do pracy w fashion wheels i do przetworstwa warzyw. praca miala byc zaraz a na miejscu okazalo sie ze nie ma.
strata kasy na bilety i czasu na tych bandytow
anonim 2013-09-13 15:14:51
To Hobij nic nie zrwaca za podróz na miejsce? No i co jak ktoś nie chce korzystac z usług sprzataczki i tak musi płacić?
gosc 2013-09-13 19:38:17
jedziesz do Holandii na własną rękę, nie obchodzi ich w jaki sposób tam się dostaniesz, nie zwracają za dojazd.
Ze sprzątaczki nie możesz zrezygnować. Czy mieszkasz w pałacu czy w namiocie, ona i tak przyjdzie sprzątać. Oczywiście nie sprząta Twojego pokoju tylko pokój główny. Więc w przypadku domku letniskowego jest to korytarz wejście, chyba tylko tam zamiata no i szpieguje bo kary muszą się skądś pojawiać
anonim 2013-09-17 09:47:38
gosc, a co z formalnościami? Co musze sam zrobić, a co robi Hobij? Wyrobią mi SOFI, czy trzeba mieć wczesniej?
gosc 2013-09-17 19:40:27
sofi wyrabiają od razu jeśli nie masz. Jada z Tobą do urzędu i tego samego dnia już masz
gosc 2013-09-17 19:44:55
jak juz wyrobią Ci sofi to wtedy wracasz do biura i podpisujesz umowe.
Nie trafiłem dobrze, wiec nie polecam hobij.
Jeśli ktoś chce pracowac w helmond to daja tylko domki letniskowe. nie wierzcie ze beda normalne domy i godne warunki, poprostu nie sa w stanie załatwić normalnych domkow, a kase biora jak za wille. Może w innych miastach jest normalnie
anonim 2013-09-18 12:25:25
gosc, a w hobij dają normalne domy? Bo troche zbaczasz z tematu. W ogóle wiele osób pisze o tym helmond, to konkurencja hobij?
gosc 2013-09-18 21:34:45
Helmond to miasto do ktorego hobij wysyla do pracy (produkcja sałatek, pakowanie odzieży). Nie licz ze jak pojedziesz do helmond do pracy to dadzą Ci normalny dom, tylko letniskowe niestety
tomo 2013-09-19 14:55:26
gosc, to jak wygladaja te letniskowe domki? Jest jakas telewizja, internet? co ze sprzetami AGD? Pozdrawiam.
gosc 2013-09-19 20:05:03
jak sobie kupisz to sprzęt masz, a jak nie to nie masz. Domki jak to domki, jest tapczan i stół i dach nad głową. I tyle
tomo 2013-09-19 21:00:52
gosc, ogrzewane dobrze są? Łazienki macie w domkach, prysznice? Zawsze jest ciepła woda i takie tam standardy?
gosc 2013-09-19 21:56:35
standard jest taki: budujesz drewnianą budę wstawiasz tapczan i stół doprowadzasz prąd. Brak ogrzewania, chyba ze kupisz jakiś piecyk, który zeżre Ci tyle prądu ze opłata za mieszkanie wzrośnie ponad te 85 euro na tydzien. I w tym chłodzie masz tez prysznic. to jest domek letniskowy na lato na wakacje dla wczasowiczow a nie dla pracownikow wiec masz w nim to co przywieziesz ze soba lub kupsz. brak neta
tomo 2013-09-20 11:46:11
gosc, dzieki za informacje. To rozumiem, że zima po sezonie i wtedy zjazd do domu? Czy hobij załatwia robote na cały rok?
Zostaw swoją opinię o HOBIJ International Work Force BV Holandia - Uden
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HOBIJ International Work Force BV Holandia