logo HOBIJ International Work Force BV Holandia

HOBIJ International Work Force BV Holandia

Uden

Opinie o HOBIJ International Work Force BV Holandia

anonim 2013-09-13 15:14:51
To Hobij nic nie zrwaca za podróz na miejsce? No i co jak ktoś nie chce korzystac z usług sprzataczki i tak musi płacić?
gosc 2013-09-13 19:38:17
jedziesz do Holandii na własną rękę, nie obchodzi ich w jaki sposób tam się dostaniesz, nie zwracają za dojazd.
Ze sprzątaczki nie możesz zrezygnować. Czy mieszkasz w pałacu czy w namiocie, ona i tak przyjdzie sprzątać. Oczywiście nie sprząta Twojego pokoju tylko pokój główny. Więc w przypadku domku letniskowego jest to korytarz wejście, chyba tylko tam zamiata no i szpieguje bo kary muszą się skądś pojawiać
anonim 2013-09-17 09:47:38
gosc, a co z formalnościami? Co musze sam zrobić, a co robi Hobij? Wyrobią mi SOFI, czy trzeba mieć wczesniej?
gosc 2013-09-17 19:40:27
sofi wyrabiają od razu jeśli nie masz. Jada z Tobą do urzędu i tego samego dnia już masz
gosc 2013-09-17 19:44:55
jak juz wyrobią Ci sofi to wtedy wracasz do biura i podpisujesz umowe.
Nie trafiłem dobrze, wiec nie polecam hobij.
Jeśli ktoś chce pracowac w helmond to daja tylko domki letniskowe. nie wierzcie ze beda normalne domy i godne warunki, poprostu nie sa w stanie załatwić normalnych domkow, a kase biora jak za wille. Może w innych miastach jest normalnie
anonim 2013-09-18 12:25:25
gosc, a w hobij dają normalne domy? Bo troche zbaczasz z tematu. W ogóle wiele osób pisze o tym helmond, to konkurencja hobij?
gosc 2013-09-18 21:34:45
Helmond to miasto do ktorego hobij wysyla do pracy (produkcja sałatek, pakowanie odzieży). Nie licz ze jak pojedziesz do helmond do pracy to dadzą Ci normalny dom, tylko letniskowe niestety
tomo 2013-09-19 14:55:26
gosc, to jak wygladaja te letniskowe domki? Jest jakas telewizja, internet? co ze sprzetami AGD? Pozdrawiam.
gosc 2013-09-19 20:05:03
jak sobie kupisz to sprzęt masz, a jak nie to nie masz. Domki jak to domki, jest tapczan i stół i dach nad głową. I tyle
tomo 2013-09-19 21:00:52
gosc, ogrzewane dobrze są? Łazienki macie w domkach, prysznice? Zawsze jest ciepła woda i takie tam standardy?
gosc 2013-09-19 21:56:35
standard jest taki: budujesz drewnianą budę wstawiasz tapczan i stół doprowadzasz prąd. Brak ogrzewania, chyba ze kupisz jakiś piecyk, który zeżre Ci tyle prądu ze opłata za mieszkanie wzrośnie ponad te 85 euro na tydzien. I w tym chłodzie masz tez prysznic. to jest domek letniskowy na lato na wakacje dla wczasowiczow a nie dla pracownikow wiec masz w nim to co przywieziesz ze soba lub kupsz. brak neta
tomo 2013-09-20 11:46:11
gosc, dzieki za informacje. To rozumiem, że zima po sezonie i wtedy zjazd do domu? Czy hobij załatwia robote na cały rok?
gosc 2013-09-20 20:49:03
podpisujesz umowę na trzy miesiące, ale w każdej chwili mogą Cię wyrzucić bez tłumaczenia dlaczego. Jeśli sam rezygnujesz to płacisz karę. Ogólnie to jest tak, że raz praca jest a raz nie. Możesz pracować np tylko dwa dni w tygodniu, różnie z tym jest. Teoretycznie to praca jest na cały rok, mogą Ci np co jakiś czas zmieniać branżę. Ale jeśli zostawią Cię w jakichś domkach letniskowych, a tu idzie zima, to rozchorujesz się i zjazd do domu niestety. Pozdrawiam
Lysy 2013-09-21 10:19:50
ale wy opowiadacie historie o tych karach. w Holandii zadnych kar za zerwnie uwmowy nie wolno dawac. Gdyby komukolwiek kare dali to sami moga zaplacic jeszcze wiecej.
tomo 2013-09-21 12:24:05
gosc, jak wysoka jest ta kara? Przecież przy takim zatrudnieniu okres wypowiedzenia powinien wynosić 2 tygodnie i tyle. Coś takiego było zawarte w umowie, bo Lysy pisze, że w Hobij nie ma żadnych kar.
gosc 2013-09-24 22:10:20
Może dają różne umowy. W mojej była mowa o karach, niestety nie mam jej przy sobie ale wynosiła ok 1500 zl + kasa za jakies ich straty w oczach pracodawcy. Nie orientuje się czy one są legalne ale w mojej umowie tak bylo. Hobij to wielkie [usunięte przez moderatora], ale z tego co czytam o innych agencjach to wszedzie sa przekęty
Jeszcze się podpisuje oświadczenie, że trzyma się język za zębami i nie rozpowiada się na prawo i lewo jak jest w agencji
tomo 2013-09-24 22:22:31
No to lepiej uwazaj co piszesz o hobij ;). w ogóle obarczyli Cie jakimiś karami? Pamiętasz za co? Ile średnio zarabiałes, jesli to nie tajemnica?
gosc 2013-09-27 12:14:32
nie było kar. stawka normalna jak wszedzie ponad 8 euro na godzine ale jak dla mnie lipa straszna jesli chodzi o ta agencje
gosc 2013-09-27 12:16:38
to ponad 8 euro na godz to oczywiscie brutto, za prace w swieta i weekendy płaca więcej
2013-09-27 18:27:46
Czesto sie zdarza pracowac w weekendy? Po ile godzin? Wtedy jest 150% lub 200% stawki? Za nadgodziny hobij tez lepiej płaci?
Kolo 2013-10-01 15:21:41
za wszystko placa, za nadgodziny, nocki i weekendy. Stawka najnizsza w Holandii jest 9 euro (jak nie jestes na wiekowce) wiec nie ma zadnych przekretow.
Kazek 2013-10-05 12:48:48
Kolo, a jaka stawka jest dokładnie za noc? 150% tak jak w Polsce? W weekend 200%? Czy jednak w Holandii jest inaczej?
Kolo 2013-10-09 15:10:50
nocki placa 150%, weekend tez 150%
para 2013-11-14 14:06:55
odradzam ! co innego mówią z polskim biurze co innego okazuje się gdy jest się na miejscu w Holandii , nawet stawki nie zgadzają sie z tym co wysyłają na e-mail , porażka , jak na chwile obecna w porownaniu do innych biur to jest na samym końcu , jedyną zaletą jest to że wyrobienie numery SOFI zajmuje góra 20 min i na tym sie konczą pozytywne strony tego biura
qwerty 2013-11-14 15:13:00
para, to ile wynosza te rzeczywiste stawki w Hobij? No i możesz napisać jak w Twoim przypadku wyglądało zakwaterowanie i za co płaciłas przy wyjeździe?
Para2 2013-12-12 12:18:59
Ja oceniam Hobij Warder (Hessing) i Susteren (AA Bakerij). W Warder mieszkałam pół roku, oceniam tamtą lokację i firmę w której pracowałam bardzo dobrze. Nie musiałam się martwić o dojazdy do pracy, ubezpieczenie, podatki. Darmowe pralki, suszarki (w innych agencjach się płaci za takie rzeczy) kuchnia duża i przestronna jest gdzie przygotować posiłki. Zawsze ciepła woda (w innych agencjach może być z tym problem) pokoje ogrzewane. W salonie bilard, ping pong, piłkarzyki, internet. Magda (menagerka) posiada dużą wiedzę na temat swojej pracy, cokolwiek zapytałam ona rzetelnie odpowiadała. Po prostu pełny profesjonalizm. Nie spotkałam się z taką wiedzą i doświadczeniem w innych agencjach. Nie ma żadnych ukrytych kosztów, nie płaci się za dojazdy do pracy ani inne rzeczy, jedyne koszty jakie się ponosi to koszt wynajmu pokoju i ubezpieczenia. No i oczywiście podatek. Co piątek wypłata na konto, solarisy na mail, ja jak czegoś nie wiedziałam to szłam i się pytałam. Podobnie ma się rzecz z Susterem, Karolina zawsze miło i profesjonalnie odpowiadała na pytania. Transport zapewniony, domek w którym mieszkałam był po prostu świetny, ciepło, kameralnie, położony w pięknej uzdrowiskowej okolicy - do dyspozycji miałam darmowy basen, saunę, grotę solną i inne atrakcje. Zarobki zależne od przepracowanych godzin, generalnie przy oszczędnym życiu naprawdę da się dużo odłożyć. Jeśli np. na konto dostaje się 250 e tygodniowo to robiąc normalne zakupy wydaje się ok 50-60 euro tygodniowo. 200 można odłożyć. Teraz mieszkam na prywatnym mieszkaniu, wydaję dużo więcej, bo już trzeba mieć swoje auto, płacić za nie podatek, podatek za dom, i ogólnie jest więcej do załatwiania. Na pewno nie doszłabym do miejsca w którym jestem gdyby nie Hobij, przez ten cały czas pracy nawiązałam ciekawe znajomości, dowiedziałam się różnych rzeczy. Holandia to nie jest kraj w którym płacą za samą obecność, trzeba się napracować ale warto.
Gabi 2013-12-12 19:16:21
A mnie sie w Hobiju na prawde podoba. Nie wyobrazam sobie pracy gdzie indziej. Godziny sa, dach nad glowa jest i wyplata na czas. O wszystkim mozna z nimi porozmwawiac i sie dogadac. Czasami debile przyjezdzaja, narobia syfu to sie ich usuwa a potem pisza bzdury. Na Hobiju mozna polegac i to jest dla mnie najwazniejsze. Ze sie czasami nie zgadza co mowia w Polsce z tym co jest w Holandii, moze tak byc, ale jak masz troche rozumu to popros w biurze w Polsce o nr telefonu do jakiegos koordynatora czy managera w Holandii i sobie zadzwon i porozmawiaj!
2
igor 2013-12-26 23:23:29
Para2, a możesz napisac w jaki sposob aplikowac, by dostac sie tam, gdzie Ty? Jak to było w Twoim przypadku, krok po kroku? Z góry dzięki.
1
uden 2014-01-08 22:17:55
Ja również odradzam!!! Tragedia , warunki mieszkaniowe w opłakanym stanie. Wypłata... nie skomentuje( w Polsce mówili, że będzie kolorowo) Czasami bywało tak, że dzień wcześniej dopiero ok. 21 w piątek dowiadywałam się, że w sobotę mam na 6 do pracy a miało być wolne a ja już w tym czasie byłam gdzieś np na imprezie!!! Porażka . Kaucje... to jakaś komedia , zamiast dać rozłożyć to na jakieś raty to odwalili od razu całość i wynagrodzenie wyniosło z 20 E na przeżycie ! Nigdy więcej.
bolo 2014-01-12 17:59:41
Ja nie podzielę opinii powyżej, nie było tak najgorzej, zarobiłem wystarczająco, zależy jeszcze jakie kto ma wymagania.
zawiedziona 2014-01-14 22:13:09
Jesli ktos mieszka w holandii to jest straszne biuro okropne jestem tu juz 2 rok ale na takich (usunięte przez administratora)nie trafilam'warunki mieszkaniowe sana poczatek podejrzewam takie jak wszedzie ale na siano robia wszystkich i to ladnie na pierwszy rzut oka wszystko sie zgadza ale jak ktos dobrze policzy to....szkoda gadac najmniejsze wyplaty mialam wlasnie z tego biura,panie z biura dno odradzam
1
Arek 2014-01-17 17:37:35
No to jak warunki mieszkaniowe nie odbiegaja od standardu to chyba nie jest źle, gorzej jakby było coś nie tak, to opinia na plus.
landsky 2014-01-21 14:22:15
Czy miał już ktoś rozmowę w Warder w sprawie pracy?
kuba 2014-01-25 22:39:50
Podbijam, bo tez mnie interesują wrażenia z rozmowy rekrutacyjnej, a zwłaszcza pytania jakie padają, bo chciałbym sie przygotowac odpowiednio.
Wave 2014-02-20 19:40:00
Ja wyjeżdżam za tydzień do pracy. Zobacze jak będzie, najwyżej będzie szybki powrót. Na całe szczęście mam babcię w Hilversum więc jak będzie naprawdę okropnie i niezgodnie z umową to lecę z nimi. Należą do VIA więc warunki powinny być godne.
Nowy 2014-02-28 11:59:23
Witam.

Czy ktoś z Was pracuje przez agencje Hobij w Amsterdamie? chodzi mi dokładnie o oferte dla operatorów wózka widłowego.Pozdrawiam
Reks 2014-02-28 15:21:40
Rozumiem, że skoro ryzykujecie i piszecie, że bedzie taki szybki powrót, to hobij stawia przejazd, bo inaczej ja byłbym bardzo ostrożny.
1
krzych 2014-03-09 16:59:09
Hobij to widac biuro jak biuro, może sa i lepsze do pracy w Holandii, ale to wiadomo tez, że zależy gdzie się trafi.
takata 2014-03-13 16:10:20
Ja z hobajem podpisałam umowę dokładnie miesiąc temu i co w pracy byłam tylko 2 dni. Jedna wielka żenada! Pani koordynatora, nie interesuje się sytuacją pracowników a jak dzwoni sie do nich do biura ( dosyć często ) to tłumaczą się tym ze jest słaby okres na prace.
1
klara 2014-03-20 13:42:09
W Work Force sp z o.o. jest ten sam problem. Ściągnęli ludzi do pracy, której nie ma...
1
ralf 2014-03-21 15:34:37
ale przed wyjazdem z Hobijem do pracy podpisuje się jakieś umowy? nie gwarantują tam pewnej roboty na określony czas?
1
jol 2014-04-17 16:22:16
Czy ktos wyjezdza po Swietach z Hobijem do pracy??
1
kam 2014-04-19 19:54:38
jeśli chcesz się zabrać to będę jechał 29 kwietnia do miejscowości warder - pracuję w hessingu, w warder i okolicach mieszkają ludzie pracujący w hessingu
jol 2014-04-26 00:02:57
To by bylo spoko, ja mam niby oferte do Hessinga w Uden, ale cos tez babka przez telefon juz teraz mowi, ze maja tam dwa czy trzy Hessingi. Pojechalbym z Toba, moze do poniedzialku sie wszystko okaze i zabralbym sie z Toba, pozdro.
jol 2014-04-26 17:09:28
Halo, odezwij sie- prawdopodobnie wlasnie we wtorek 29go bede jechal
HOBIJ-EW 2014-06-11 20:56:33
Witam,
pracowałem przez Hobij kilka miesięcy, śmiało mogę polecić wyjazdy z nimi, liczba dni pracujących to 4-6, wypłaty na czas i bez żadnych niby pomyłek, transport do pracy jest, zakwaterowanie ok, nawet na Warderze, o którym tu już jakieś legendy powstają wcale nie jest tak źle jak piszą.
Zaś co do samej pracy, hmmm ludzie sobie chwalą bardzo Sligro, jeśli macie okazje tam jechać to nie zastanawiajcie się ani chwili szczególnie jeśli wciąż jesteście w Polsce. Z kolei jeśli chodzi o Hessing, sam nie wiem co napisać, praca nie jest zła, trochę zimno, niestety plan otrzymuje się z dnia na dzień, raczej nie gonią za tempo, angielski raczej nie potrzebny, w innych zakładach przez tydzień powiedziałem więcej mniż tam przez ponad 3 miesiące.
Dobra praca na trochę, jedziesz na wakacje zarobic to będzie ok.
No i to by było na tyle chyba.
Ja bardzo sobie cenię współpracę z nimi i śmiało polecam.
(usunięte przez administratora)
kate 2014-06-12 19:22:22
Hej, czy ktoś wie jakie warunki są w hotelu Hotel & Restaurant Het Tramstation

Molentiend 12, czy jest tam kuchnia? i możliwość przygotowywania sobie jedzenia? Czy są pralki?

tommen 2014-06-16 16:14:10
możesz jeszcze podać na przykład jakieś widełki płacowe na jakie można liczyć w HOBIJU? na jaką kasę można liczyć?
2
jol 2014-06-20 16:12:28
jestem z hobij od 2 miesiecy- najwieksze NIEPOROZUMIENIE W MOIM ZYCIU!! Nie wyjezdzajcie od nich!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
nowa 2014-06-24 17:07:50
hej czy wyjezdza ktos w weekend za posrednictwem Hobij w okolice Hoorn ?
Zostaw swoją opinię o HOBIJ International Work Force BV Holandia - Uden
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HOBIJ International Work Force BV Holandia