Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o HOBIJ International Work Force BV Holandia

zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2013-01-14 21:06:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Nie polecam!

[usunięte przez moderatora], co innego mówią w Polsce co innego jest na miejscu, Moja dziewczyna dzisiaj wyjechała do pracy jako order picker w Helmond, po wizycie w biurze, otrzymały samochód, pojechały na lokacje, okazał się to domek letniskowy bez ogrzewania, brud, syf, oczywiście bardzo zimno (obecnie temperatura na zewnatrz ok -2). Po telefonie do biura, agencja tłumaczyła się brakiem wolnych miejsc na normalnych lokacjach, jak się tylko coś zwolni zostaną przeprowadzone. Niemiły holender był zdziwiony, ze takie warunki nie odpowiadają polakom, "przecież tak macie w Polsce".

Praca miała być na dłuższy okres czasu, dopiero tu na miejscu dowiedziały się, ze jutro idą do pracy przy sałatkach, pozniej gdzies jeszcze, następnie jako order picker.

Po kolejnym telefonie do biura, niemiła pani zaproponowała dwa wyjscia, albo wam się podoba i zostajecie, albo pozostaje wam powrót do Polski.!

Mam nadzieję, ze ktos to przeczyta przed wyjazdem do pracy przez tą agencję, szkoda waszego czasu, pieniędzy i nerwów.

Sam pracuje przez polską agencję pośrednictwa, ale smiało mogę stwierdzić, ze jest w porządku, są plusy i minusy jak wszędzie.

Omijajcie szerokim łukiem HOBIJ International Work Force. !!!
zdjecie uzytkownika
qBa - 2013-01-19 13:45:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obiecali w Opolu robotę w Helsing a przez 2 tyg byłem 1 dzień w pracy więc zjechałem bo nie wytrzymałem Dno odradzam
zdjecie uzytkownika
zbyszek - 2013-03-18 13:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja również tej firmy nie polecam choć gdy pracowałem było ok jak zachorowałem te .... nawet nie zgłosili że choruję sam sie zglosilem do ubezpieczyciela teraz hobij walczy zebym nie dostal chorobowego ktore mi sie nalezy
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-05-17 15:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Demon piszesz "Nikomu nie polecam tej firmy. a raczej odradzam. pojechalismy w 3 do "pracy" w holandii i kazdy z nas przepracowywal tylko 2 dni w tygodniu zeby zarobic na chate i ubezpieczenie". Dlaczego pracowaliście tylko 2 dni w tygodniu? Pytam się bo zastanawiam się nad współpracą z HOBIJ International Work Force BV Holandia
zdjecie uzytkownika
kala - 2013-06-28 16:29:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowal ktos przy sortowaniu odzieży z tej firmy? Wypowie sie jeszcze ktos na ich temat, bo dostalem wlasnie propozycje wyjazdu i nie wiem czy jechac czy nie, bo opinie maja same negatywne
zdjecie uzytkownika
hubert - 2013-07-08 15:00:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tak samo jak antek i kala szukam informacji ale to raczej takich bardziej ogólnych bo dopiero myślę nad wysłaniem aplikacji
zdjecie uzytkownika
xmen - 2013-07-10 19:29:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora] Nie wpłacajcie zaliczki 200zł bo nagle po 2 tygodniach braknie dla was pracy i i zaliczka przepada.
Robota którą załatwiają beznadziejna, ciągle problemy z wypłatami.
Kordynator nie ma pojęcia co robi.

OMIJAJCIE TĘ FIRMĘ SZEROKIM ŁUKIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
hubert - 2013-07-10 20:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To trzeba tam jakąś zaliczkę wpłacać? Na poczet czego jest ta zaliczka? Bo wogóle to jest jakieś dziwne dla mnie
zdjecie uzytkownika
Ju - 2013-08-20 13:53:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję przez agencję Hobij w Hessingu. Praca fizyczna, momentami ciężka, ale jak dla mnie dobrze płatna. Moje mięśnie nigdy nie używane w fizycznej pracy, są teraz jak ze stali. Nigdy nie byłam w tak dobrej kondycji fizycznej. Agencja jest uczciwa, co piątek wypłata na konto, plus tzw solaris na maila - wykaz ile godzin się przepracowało, za co są potrącenia - podatek, ubezpieczenie, itp. Wszystko można sprawdzić, jeśli ktoś jest nieufny może zapisywać sobie godziny pracy i potem porównać. W razie niezgodności można wszystko wyjaśnić z managerem, chociaż mi osobiście nic takiego się nie zdarzyło przez te kilka miesięcy. W hotelu pracują kompetentne osoby, nigdy nie miałam problemu z otrzymaniem szczegółowych informacji zarówno na temat wypłat jak i innych spraw. Wydaje mi się że negatywne opinie są wystawiane przez osoby które myślą że przyjadą do Holandii i za samą obecność, bez znajomości języka, będą zarabiać kokosy. Tutaj zderza się ich wyobrażenie o Holandii z rzeczywistością. Są słabi psychicznie, a potem winę zrzucają na Hobija. Ja osobiście polecam tą agencję nie wyobrażam sobie tutaj pracy przez innego pośrednika.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-20 22:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ju, ale płaca za nadgodziny? W ogóle dużo się ich zdarza w Hobij? No i jak wygląda sprawa z zakwaterowaniem, po ile osób się mieszka?
zdjecie uzytkownika
Behemot - 2013-08-21 11:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam sie z powyzszym. praca jest, godziny sa, wyplaty na czas. Wiadomo ze czasem cos sie gdzies nie powiedzie ale duzo rzadziej niz w innych firmach. I uwierzcie wiem to na pewno bo pracowalem przez rozne biura ktore byly beznadziejne.
Prawda jest tez ze za granice wyjezdza duzo cpunow i pijakow co to mysla ze pieniazki im z nieba spadna. Ciezko sie zyje z takimi ludzmi wiec moj apel: jak nie chcecie pracowac zostancie w domu!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-21 12:27:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Behemot, a możesz napisac coś o zakwaterowaniu z Hobij? Po ile osób i czy zdarzają się obcokrajowcy w pokoju? Płatne to coś? Z góry dzięki.
zdjecie uzytkownika
Behemot - 2013-08-22 18:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No moge ale zalezy gdzie chcesz jechac. Jak na poludnie to maja domki jednorodzinne i bungalowy. Na polnocy maja hotel robotniczy. Pokoje po 2 lub 3 osoby w pokojach sa lazienki. W pokoju na Litwinca albo Lotysza mozna trafic ale nie jest zle. Gorzej jak trafisz na syfiarza co nie chce sprzatac i smierdzi. Oplaty okolo 85 euro za dwojke i chyba cos kolo 65 za trojke. W sumie nie mialem nigdy problemu zeby sie przeprowadzic jak mi towarzycho w pokoju nie odpowiadalo.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-22 23:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie da się znaleźć czegoś taniej na własną rękę? Jak daleko jest od tych kwater do pracy? Hobij zwraca za dojazdy? Coś zapewnia?
zdjecie uzytkownika
Poppy - 2013-08-24 09:41:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mozesz szukac mieszkania prywatnego w Holandii ale musialbys miec kogos zeby razem wynajac bo tutaj jest bardzo drogo. Ja tak zrobilam i mieszkam ze znajomymi. Dobre jest u nich ze nie robia problemow jak ktos sie chce wyprowadzic. Za dojazdy nie zwracaja ale jak u nich mieszkasz to do pracy cie zawoza i nie ma za to dodatkowych oplat. W innych firmach z wyplaty pobieraja za transport.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-27 18:23:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poppy, a czym wożą, podstawiają rano jakiś autokar? :D Ile orientacyjnie płaci się tam za mieszkanie, a ile bierze hobij?
zdjecie uzytkownika
Poppy - 2013-08-27 22:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
albo daja samochod i sie do pracy jedzie w kilka osob albo zawozi koordynator. W Hessie tyle ludzi pracuje ze samochody jezdza na okraglo. Jak mieszkasz blisko pracy to daja rower.
Z tymi mieszkaniami to jest roznie, za pokoj prywatnie placi sie okolo 400euro, a u nich to miedzy 65 a 85 euro za tydzien. Ale wszystko juz jest, no wiesz; internet, pralka itd.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-27 22:35:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To fajnie, ale nie jest tak, że pralka na 30 osób w małej pralni bez suszarni, czy 4 kuchenki w jakiejś wspólnej kuchni i rano tłok większy niż na dworcu? Każdy ma własną na 4-6 osób? W ogóle dzięki poppy za info o hobij.
zdjecie uzytkownika
Poppy - 2013-08-28 16:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spoko, nie ma za co. Ja teraz jestem na polnocy w Hotelu. Jest duza pralnia, 6 pralek i 6 suszarek. Ludzie chodza na zmiany wiec tloku nie ma ani w kuchni ani w pralni (no chyba ze jakis debil 2 pary majtek i podkoszulke pierze zamiast cala pralke nazbierac wrrrr). W weekendu moze byc tlok bo wtedy wszycsy sa na chacie. Najgorzej jak sie patologia nazjezdza...ostatnio troche bylo wiesniakow, wszystko psuja cholera
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-28 22:29:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za korzystanie z tej pralni i suszarni są jakieś opłaty, czy można prac pare skarpetek bez konsekwencji? To ile jest kuchenek? Piekarniki są?
zdjecie uzytkownika
Jenny - 2013-08-30 11:18:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no co wy, za korzystanie z pralek i suszarek sie nie placi. Z piekarnikami jest gorzej bo jak pani z biura przywiozla 2, to jeden od razu ukradli a drugi popsuli...mamy teraz dostac nowy. Mikrofale sa.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-30 20:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a dostęp do czajników elektrycznych chyba nie jest ograniczony? to nie jest tak źle da się jakoś funkcjonowac tylko pytanie na jak długo ?;p
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-09-08 03:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w HOBIJ International Work Force BV Holandia Uden- Holandia dają telefon służbowy?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-09-09 20:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
telefonu nie daja ale karte startowa z Lebary daja za darmo.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-11 12:49:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anonim, daja tylko starter, rachunki opłaca sie samemu, czy jak to wygląda? Jakie koszta w ogóle ponoszą pracownicy w Hobij?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HOBIJ International Work Force BV Holandia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski