brak logo

AC S.A.

Białystok

Opinie o AC S.A.

Mesjasz 2009-03-03 01:21:37
Zero planowania i myślenia ekonomicznego...
2
as 2012-06-07 21:36:03
Mesjasz - 2009-03-03 01:21:37

Zero planowania i myślenia ekonomicznego...
Pracowałem kiedyś (usunięte przez moderatora), był ale to co teraz się dzieje to totalna żenada najniższa krajowa premia to pożal się Boże i to jak zwolnienie weźmiesz ponad 3 dni to się pożegnaj przerwa 15 minut na 8 godz palenia niema w(usunięte przez moderatora), jak u chińczyków ale firma rośnie, czyjmi rękoma rośnie się pytam porażka totalna ale bezrobocie (usunięte przez moderatora),!!!!! za marne grosze robią co chcą właściciele dyrektor (usunięte przez moderatora), szok dobra koniec tematu brak mi słów
1
alonzo 2012-09-23 15:20:03
Fakt firma do bani tylko wyroby są dobre,a co do zarobków do lipa.Nie chcą i nawet rozmawiać o podwyższ-kach bo rzekomo jest kryzys.Nie którzy nie znają się na rzeczach i sprawach i pełnią stanowiska swoje.Dyrektor produkcji ma swoich dziobaków i tylko im ufa,reszta go nie interesuje wstydzi się nawet rozmawiać o podwyższkach.Żenada i obciach .Ocenę wstawiłem by wyrazić swoją opinię o firmie.
wyrobnik 2013-06-18 13:50:42
wklejam opinię z drugiego profilu AC jaki ktoś założył, jakby ktoś nie czytał:

"pracownik - 2012-12-07 12:32:54 odpowiedz | cytuj
Potwierdzam opinię na temat zarobków,nie zgadzam się co do wyrobów,że są dobrej jakości.W tej pracy liczy się ilość nie jakość.Układy,układziki.(usunięte przez moderatora),zatrudniają przez agencje pracy,a jak się kończy okres po którym miałby przejąć pracownika zakład to albo zwalniają takiego pracownika,albo zmnienjają agencję pracy.SKANDAL "

Ciekawa sprawa, to w umowie brygadziści mają zapisane kochanki .. chyba składam tam papiery na brygadzistę :) ok taki żarcik .. to kwalifikuje się na (usunięte przez moderatora), i odpowiednie kary .. ale w tym kraju nikt o pracownika nie dba - ludzie też dają się wykorzystywać, pracują za darmo i jeszcze dają (usunięte przez moderatora), ale skoro to wszystkim odpowiada i prezesowi firmy też to widocznie tak ma być. Pozdrawiam pracowników.
Zadowolony 2014-01-25 08:24:29
Gratuluję dobrego samopoczucia włodarzom AC. Miały być szkolenia, premie, podwyżki i eldorado. Wyszło jak zwykle. Pomimo że pracy coraz więcej firma tnie na premiach, w 2013 pula premii rocznych niższa niż w 2012, podwyżek brak, jak to wyżej napisane układy, układziki. Może paru osobom jest dobrze, nie przeczę. Całej reszcie pokazano ich miejsce w szeregu. Tak trzymać, mamy kapitalizm :)
perdo 2014-03-08 09:10:08
W 2013 podwyżki były ale tylko wybranym pracownikom(usunięte przez administratora)
no 2014-03-28 14:25:07
jaka jest stawka dla pracownika produkcji i premi?
jerzy 2014-04-04 10:40:51
żenada,zatrudniają przez agencje pracy tymczasowej,gdzie w umowie pisze 1500zł brutto,a gdzie płaca minimalna.(usunięte przez administratora)12 godzin na nogach w pracy z przerwą 20minut,swoje ubranie.Nie polecam
jerzy 2014-05-10 08:42:34
UFFF...w końcu 1 wypłata ,z nockami,świętami AŻ 1080zł.Poszaleję ,nie wiadomo co zrobić taką kasą...
1
trelemorelee 2014-05-16 09:30:05
Syn zgłosił się na staż do tej Firmy i załatwiał już dokumenty w PUP z dofinansowania z UE na staże. I w pewnym momencie dzwoni Pani kadrowa i pyta czy nie chciałby popracować u nich ZA DARMO? Żenada .... komentarz pozostawiam czytelnikom.
2
Ten 2014-05-28 19:56:24
Zarobki - minimum krajowe, planowanie - zero sensu, dyrektor produkcji - człowiek bez jaj i dużo obiecuje, a nic nie spełnia, pełen cygan i brudas. Zarząd do bani. tylko kasa. Kupują najdroższe samochody (250-300 tyś. zł), a pracownikom każą pracować prawie za darmo, i na każdym nalepka sponsorowane przez UE, a oni własne cztery litery do domu wożą. Tylko chodzą i oczkami przebierają, kogo by tu zwolnić, komu zabrać premię, gdzie dokręcić śrubę. Najgorszy jest ten, grubas co śmieje się jak idiota. Nie wiem skąd go wzięli, ale nie jest do końca normalny.
6
XXX 2014-06-17 13:51:38
Zarobki na produkcji 1500 + premia, która jest zabierana za byle co. Ale nie ma się co martwić, bo zawsze muszą dać najniższą krajowa :). Zatrudnienie przez agencję, ac tylko dla wybranych, chyba że masz grupę. Za nadgodziny nie chcą płacić, chyba że ich przyciśnie to dają nagrodę dyrektora, żeby uniknąć wykazywania nadgodzin. W kadrach nic nie można się dowiedzieć sensownego, jak ktoś zaczyna zadawać pytania, to odsyłają do tzw. dyrektor personalnej, która jest jak Pigi z Mapet Show i zaczyna straszyć. żenada, ale to jest Białystok.
6
Wiesia 2014-07-08 13:53:21
Zatrudniają, później zwalniają. Wszystko przez agencję. Najlepiej to czekać aż zadzwonią. Pracowałam przez kilka miesięcy na wiązkach, a kierownika widziałam ze dwa razy, częściej dyrektora. Godziny nadliczbowe to standard, ale dokładnie nie wiesz jak zostały naliczone, bo dostajesz premię dyrektora i się ciesz.
2
Staszek 2014-07-08 17:00:31
Jeśli zaczniecie pracę w AC (czego nie polecam)i otrzymacie najniższą krajową to nie liczcie na szybką podwyżkę. Mój kolega po 2 latach pracy otrzymał 20zł brutto!! Osobiście bym porwał taki wniosek na oczach odpowiedzialnych za tak niską podwyżkę!!. Jeśli macie co jeść i nie ciśnie was, poszukajcie czegoś lepszego zanim tam papiery zaniesiecie.
3
hehe 2014-07-18 19:32:44
Nie patrzcie na opinie powyższe, gdyż te Polskie cebule myślą, że po roku pracy awansują na wyższy szczebel. Odnośnie linii produkcji, nie jest to praca fizyczna po której człowiek czuje zmęczenie, to nie dziwcie się że za ,,najniższą" stawkę krajową. Każdy kto narzekał na tą pracę, ciekawe co aktualnie robi, pewnie płacze jak ciężko żyć. A co do jakości towaru, nie patrzą na ilość, gdyż cała elektronika itd jest przedtem sprawdzana.
lalal 2014-07-28 22:04:18
Od czegoś trzeba zacząć,firma jak każda inna, chociaż można jakieś doświadczenie zdobyć, które kompletnie się nie przyda ale jest co w Cv wpisać, po mojemu lepsze 1300 niż nic
1
tentamten 2014-08-26 16:49:41
chyba wpadłeś koles w jakies kompleksy? piszesz o tak bzdurnych rzeczach że żal czytać. Piszesz o ludziach których nie znasz, poprawiasz tym samym własne ego? Po co przyszedłeś tu do pracy? Widać jakim jesteś pracownikiem, tylko pozazdrościć! Twoje dzieci niestety będą patrzyły jak inne dzieci jedza kanapke z szynką bo "tatuś" tak pracuje i na tyle go tylko stać
1
r&D 2014-09-01 02:18:21
AC to firma będąca esencją dzisiejszych czasoów. Kto ma mózg niech wyjeżdża z tego kaju, może sie uda... im mlodszy tym łatwiej...
Przydupasy kierownictwo i inne robactwo zostanie tu i będą dalej zarządzać kryzysem bo nie znają językow... skoro sami g. mają to jak mają komuś dać zarabiac
3
jan 2014-09-01 05:27:03
tak jak wyżej zatrudniają przez agencje płaca najniższa kiedy kończy się trzecia umowa zwalniają
1
r&D 2014-10-08 19:44:27
Może powiedz co się stało z Panem Prezesem MŁ. on chyba walczyl i mu podziekowali. Na koniec wywdzieczyli sie mu za wkład w walke o lepsze jutro, to w stylu AC. Chlop miał swoje poglądy, mowił jak jest, nie lizal i musial odejsc. Gdyby brał 1,7 tys na łape jak wiekszosc lizusów niszczacych rynek z r&D to pracowal by do dzis. W ac panuje zasada bierny, mierny, ale wierny, wyścig szczorów to tylko pozory, wizji ta firma nie ma żadnej.
5
r&D 2014-10-08 19:53:16
Wyjazd za granice zamiast pracy w polsce daje tą przewage ze poznajesz jezyk obcy, zapewniam iz koles po podstawowce ze znajomoscią hiszp, niem, albo franc. jest dzis bardziej porząday niz inż z j. polskim po automatyce czy elektrotechnice. ac nie wprowadza nowych prod, na rynek, powtórki ze staga nie będzie. Firma jedzie marketingowo na dorobku ludzi których przemieliła. Ale wiadomo jak sie ma kredyty to sie siedzi cicho, aby nie odpasc. Zarobki nie pozwalajace na egzystencje na poziomie. Czasy LPG odchodzą do lamusa, boli ale tak niestety jest, wystarczy ocenic spadającą sprzedaz ac r/r, A wyjazd skierowany jest dla ludzi młodych, odważnych oportunistów i dygaczy z ac nie uwzględniam. Ok jestescie kierownikami, ale na rynku poza ac nie ma dla was miejsca. Nie robcie krzywdy swoim dzieciom i nie wmawiajcie im że walczycie o jakies jutro i że polska dogoni kiedys cywilizacje zachodnie... plis... wystarczy ze PB zarobilo na was i waszych rodzicach, którzy utrzymywali was abyscie piastowali swoje wegetatywne stanowiska. Poswiecajcie sie dalej pozdrawiam..
1
r&D 2014-10-08 20:26:08
ze co?? - ciekawe uzasadnienie dla niskich płac i mentalnego pomiatania ludzi pracujących w ac.: placimy wam malo bo na zachodzie moze być gożej, a jednocześnie w ten sposob przy okazji walczymy o lepsze jutro w polsce,.. heh...

Czyli czekacie az na zachodzie będzie gozej niz w polsce, wtedy w Polsce relatywnie bedzie lepiej....., no to sobie troche poczekacie :) ..........tyle wam powiem.... Ale kiedys ktos sie wku.. i i zlapie za widly, pomiatajcie ludźmi dalej. Pani Prezes Kasia wyciąga 50 tys na lape, tyle wynika z raportu jaki ac składa wobec udzialowcow. Jednoczesnie jak Pani R. widzi kogos posiadajacego rodzine na utrzymaniu to uznaje za stosowne ze płaci mu pieniadze jak robotnikowi fabryki z "Ziemi obiecanej". Mało tego R., wstaje z rana , widzi swoje odbicie w lustrze patrzy sobie w oczy i myśli, ale jestem zaje..ista!! :)
Zyski jej spadają rok do roku, wiec na czyms trzeba oszczedzac, wiadomo na plebsie najlatwiej, sama sobie nie odbierze kasy, jest niezbędna dla funkcjonowania firmy, Przecież zasłuzyla! Gdyby mogla popracowac na tasmie to by dopiero pokazala jak to sie robi:) Jej zdaniem widocznie robotnicy sa sami sobie winni ze nie zarabiają tyle ile ich odpowiednicy na zachodzie, widocznie sa nie wydajni :) Ona na pewno by byla wydajna, ale nie ma czasu by nam to udowodnic!!
3
r&d 2014-10-27 23:27:56
jestem na zachodzie....
to ze wchodze na polskie stroniki nie znaczy ze siedze w tym niedojechanym przez ruskie czolgi, zrytym kraju.. ale widze ze zatkalo... bo słaba odpowiedz, zadnego odniesienia sie do podanych faktow. JasniePanstwu w ac jest cięzko jak nie maja wypchanych dwóch kieszeni forsą. Jedna pelna kieszen to dla nich krysys i recesja.
stefan 2014-11-20 02:54:14
firma super, dają wolne i wogole... relacje z szefem kompensują niskie płace, jak przychodze do domu zona pyta sie czy jest szansa na podwyzke, ja jej odpowiadam ze olac podwyżke, gdunt to relacje z szefem i to ze daja wolne. :) w takiej sytuacji zrozumiale jest ze kasa sie nie liczy, bo jedyne co ac ma do zaoferowania to wolne i relacje z szefem. jak sie dzieci cie spytają tato dlaczego jestes nikim, odpowiedz , jak to dlaczego , bo liczylo sie to ze mialem wolne i relacje z szefem, a ze wszyscy byli takimi mopami jak ja , to chyba nie bylo tak najgozej, no bo przeciez wszyscy byli mięczakami, to ja mialem sie wychylac..:)
3
anonim 2015-01-23 14:43:41
Mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing. Chwalą się wszędzie swoją giełdą i filią za granicą, niby tak się rozwijają a w ciągu ostatnich kilku miesięcy zwolnili dużo ludzi bo nie ma pracy. Na niektórych działach mobbing jest na porządku dziennym a szefostwo przymyka oko i nic z tym nie robi.
4
ja 2015-02-22 14:08:00
na których działach jest mobbing?
ana 2015-04-01 17:20:02
jest duże bezrobocie i pasożytują na ludziach
1
ciekawy 2015-05-25 12:22:54
jak wyglada praca doradcy terenowego w tej firmie? dali ogłoszenie na dolny slask i zastanawia mnie ciagla rotacja na tym stanowisku na dolnym slasku, bo ogłoszenia sa równo co pół roku?
killer 2015-05-25 12:52:56
prosta baba tym zarzada i jeszcze nie padło? to chyba cud!!!!
2
Ten 2015-06-02 09:13:56
Nie warto. Dział handlowy do bani, w wiceprezesem na czele.
3
xxx 2015-06-16 17:38:15
Czy przyjmują tam teraz do pracy na produkcje ???
anonim 2015-10-09 22:26:37
LPG TECH
Piter 2016-03-16 07:38:03
Właśnie takim podejściem powodujemy, że w Polsce pracodawcy mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracownika... "lepszy rydz niż nic" no bez jaj!!! jeśli sami nie będziemy wymagać, żeby więcej nam płacili za naszą pracę i będziemy jeszcze z pocałowaniem rączki dziękować za jakieś ochłapy a nie wypłatę to sytuacja nigdy się nie zmieni. Dajcie dla Niemca czy Norwega stawkę 5 euro na godzinę w jego kraju to wyśmieje szefa w twarz i powie, że nie jest niewolnikiem. A w Polsce? oo supcio lepiej 1300 niż nic :( smutne ale prawdziwe...
prawdatu 2016-09-05 11:26:29
Brak szacunku dla pracowników, chaos, brak komunikacji, wystraszony dyrektor produkcji, przemądrzały dyrektor generalny, brak odpowiedzialności, zrzucanie winy na innych, brak ładu i składu. Wyrzucanie z pracy pracowników z 20,16,10 i 6 letnim stażem.
1
ana 2016-10-06 20:12:11
już brakuje rąk do pracy,a AC w dalszym ciągu wykorzystuje pracowników,zwykły [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a pracują tam ludzie z grupą,gdzie jest PIP
inż. 2016-10-19 19:25:53
Pracowałem w AC i trzeba przyznać, że płacą mało i nie ma co oczekiwać więcej. Na obecną chwilę firma bez wizji. Jak ktoś jest młody to warto wyjechać w ogóle z Białegostoku, bo wiele firm działa tu na niskich kosztach pracownika.
prawda 2016-10-21 19:59:06
przecież mają takie zyski,a jest taki wyzysk pracowników,ludzie pracują za najniższą krajową jak roboty
Zostaw swoją opinię o AC S.A. - Białystok
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AC S.A.