brak logo

Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW

Poznań

Opinie o Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW

robie bo musze 2010-05-04 13:16:01
Nie polecam f( usunięte przez administratora )Podsumowując firma bez perspektyw a juz tym bardziej bez perpsektyw na mój rozwój zawodowy... robie bo musze...jeszcze...ale jak kierownik bedzie dalej nowe głupoity wymyslał to juz wolę na magazynie albo na kasie robić w markecie.
000 2010-05-12 13:49:15
Witam.Jak widzę twoją opinie o tej pracy to mi się płakać chce.Jeśli ci nie pasuje taka wypłta to zapraszam do innej oczywiście stacje benzynowe i markety zatrudnią taką osobę jak ty bo widocznie tylko do tego się nadajesz,chodz jak masz problemy ze sprzedażą to nawet do marketu cię nie zatrudnią a o stacij to zapomnij.Życze powodzenia dla ludzi z taką inteligencją jak ty.Jeśli chodzi o magazyn to H&M w gądkach jest zawsze dla ciebie otwarty i zarobisz na masełko i chlebek.Pozdrawiam
000 2010-05-12 13:52:43
W TUZ-ie pracująludzie którzy chcą pracować i dobrze zarabiac podstawa jest dość wysoka i oczywiście prowizja od sprzedaży.Jeśli widziałeś prace w której płacą za sciemnianie to daj mio namiary.Pozdrawiam
NEXT EX 2010-08-05 08:05:49
Generalnie zgadzam się co do wypowiedzi przedmówcy. Pojechał po bandzie :), ja ze swojej strony dodam tylko tyle że rejony przydzielane PH są bardzo odmienne pod względem potencjału np: Swarzędz vs. Szczepankowo czyli 60-80 tys mieszkańców vs. 5tys.
W stylu negatywnej motywacji to faktycznie kieRowniK osiągnął wysoki poziom. Firma w stylu daj z siebie wszystko i spadaj. Co prawda płacą, a to ile zarobisz zależy od widzimisie[usunięte przez moderatora]
anonim 2010-08-13 12:24:02
000 - 2010-05-12 13:49:15Witam.Jak widzę twoją opinie o tej pracy to mi się płakać chce.Jeśli ci nie pasuje taka wypłta to zapraszam do innej oczywiście stacje benzynowe i markety zatrudnią taką osobę jak ty bo widocznie tylko do tego się nadajesz,chodz jak masz problemy ze sprzedażą to nawet do marketu cię nie zatrudnią a o stacij to zapomnij.Życze powodzenia dla ludzi z taką inteligencją jak ty.Jeśli chodzi o magazyn to H&M w gądkach jest zawsze dla ciebie otwarty i zarobisz na masełko i chlebek.Pozdrawiam( usunięte przez administratora ) Suma summarum okazuje się że zarabiam ( usunięte przez administratora )czyli tyle co wszędzie na stanowiskach gdzie nie ma odpowiedzialności, nie ma stresu i kretyna nade mną który w dodatku nawet nie ma kwalifikacji na bycie kierownikiem. W tym roku tj. 2010 skończył pierwszy rok studiów na zarządzaniu, a jego dotychczasowe doświadczenie to handlowiec! Powodzenia...
KieRowniK 2010-08-31 16:56:40
Witam,

Bardzo mnie bawią powyższe opinie. Wypowiadam się właśnie jako Kierownik Działu Handlowego. Zapraszam wszystkie zainteresowane osoby do przekonania się, czy faktycznie tak jest.

I tutaj na wstępie pragnę pozdrowić tych pseudo "handlowców" piszących wcześniejsze wypowiedzi: nikt nie każe wam uczciwie pracować - to Wasz wybór. W mojej firmie niestety, ale za ściemnianie się nie płaci. Nielogiczne, prawda? Głupotą jest, że firma oczekuje wyniku za wypłacaną pensję stałą - przecież pieniądze powinny się lać strumieniami: mi, pracownikowi się należy! Przecież łaskawie zaszczycam Was swoją obecnością! To nic, że chodzę "w kratkę", że nie przyjeżdżam rano do firmy i udaję, że mam spotkania i tak przez cały dzień! Nie sądzicie, że to jest okradanie firmy? Dla mnie taka osoba wprost powinna być nazywana po imieniu!

Panie Witoldzie: odnośnie wody, to jestem ciekaw, który z przedstawicieli handlowych w innych firmach dostaje "wyprawkę" na drogę: może wodę gazowaną? a może kanapkę? a może frytki do tego? ;-) Zabawne!

Dziwne jest też, że firma płaci pracownikowi za pracę, a Ten jej nie wykonuje, tylko sobie siedzi np. na stacji benzynowej lub pizzerii a potem niczym wytrawny aktor gra swoją rolę biednego pracownika, który tak ciężko pracuje, ale niestety, nie ma wyniku bo...

Panowie, jesteście żałośni! Widać waszą klasę jako pracownika oraz człowieka. Przemawia przez Was rozgoryczenie, że ktoś się rozpoznał na Waszych ściemach i nie pozwolił Wam dalej udawać. Wybaczcie, ale jeśli uważacie, że pracodawca to "dojna krowa" to świadczy o Waszym płytkim patrzeniu na świat oraz o tym, że nie do końca sobie radzicie z emocjami. Ja nie pracuję "bo muszę" - pracuję bo chcę i nikt mnie do tego nie zmusza. Jeśli Wy nie potraficie podejmować samodzielnych decyzji, to być może nie powinniście pracować w ogóle...?

Ocenę niniejszych wypowiedzi pozostawiam wszystkim czytającym internautom.
Nie będę się tu już więcej wypowiadał, bo nie ma sensu walczyć na inteligencję z ludźmi nieuzbrojonymi...
bezznaczenia 2010-08-31 18:52:18
Drogi Kierowniku. ( usunięte przez administratora )jakich malo na tym swiecie. Twoje grubianstwo jest wrecz nie do opisania, a brakiem inteligencji mozesz cieszyc sie tylko Ty. Gdyby za glupote placono- bylbys miliarderem, a Twoje pseudo teorie wsadz sobie w kieszen. Dzieki temu, ze tam jestes nie warto sie fatygowac na spotkanie rekrutacyjne, bo lepiej z krowa w oborze pogadac.( usunięte przez administratora ) Wydaje sie Tobie, ze jestes Panem w swoim domku- mylisz sie- szacunek zdobywa sie inna droga. A tak na koniec: zapoznaj sie KP- woda sie nalezy przy wysokich temp. Pozdrawiam serdecznie ofertowiczow, tych przemoczonych jak i tych jedzacych czasami pizze- bo powietrzem nie da sie zyc. PS: Ciekawe jak dlugo plodziles ten tekst....
ktoś wyżej nad kierownikiem 2010-09-01 10:52:10
Myślę, że dość tych przykrych słów - przecież rozmawiamy o darze życia jakim jest woda. Niektórzy o tym wiedzieli i przysłowiowy łyk wody dostali - wystarczyło podejść i poprosić o butelkę wody, która jest na stanie a nie po odejściu rozwodzić się nad problemem, którego nie ma a oskarżenia prezentowane przez szacownego przedmówcę mijają się z prawdą. Zawsze tak było "kto nie umie pływać na wodę narzeka"
Pozdrawiam
Quiczo 2010-09-02 13:49:14
Znam firmę SOLID i znam TUZ - dzieci jednego ojca. Co się tyczy TUW TUZ; to pracują tam również byli handlowcy z SOLID-u, stąd też sporo się nasłuchałem. ( usunięte przez administratora ) Traktowanie ludzi często poniżej godności; śmieszne dyrektywy pisane przez śmiesznych ludzi i ci kierownicy właśnie; próbujący wykonać to czego wykonać nie można. ( usunięte przez administratora ) Co na to kodeks pracy?! Nawet w regulaminie wewnętrznym nie pisze nic o tzw. karach; stąd też jest to łamanie prawa pracy, a miejsce osoby łamiącej prawo jest w więzieniu. ( usunięte przez administratora ) .. Tam gdzie nie ma szacunku dla pracownika; nie ma również szacunku dla pracodawcy; stąd też i atmosfera chora w firmie. Choć i w ( usunięte przez administratora ) potrafię się znaleźć ludzie wartościowi, wyrozumiali, mądrzy... po prostu ludzie, choć z szamba i oni perfumerii nie uczynią. A ten pan kierownik co tutaj wypisuje "górnolotne" głupoty, no to ja nie wiem... gratuluję wam panowie tego typa :)
Witold :) 2010-09-13 08:47:35
Niestety Panie [usunięte przez moderatora] źle pan typuje bo wpis z woda nie należy do mnie, co nie zmienia faktu że uważam że w biurze powinien być dystrybutor z wodą, życzę wszystkim obecnym pracownikom żeby była działająca klimatyzacja, niepalna instalacja elektryczna, nagradzanie za wyniki no i ta nieszczęsna woda, w biurze a nie w teren. Panu również życzę sukcesów w końcu jako człowiek inteligentny na pewno wie Pan jak go osiągnąć.
mr. X 2010-10-29 11:45:14
Widzę że nic się nie zmieniło
ktoś. 2011-02-16 02:09:16
Nic się nie zmieniło i nic się nie zmieni, zabawa w przedszkole.
2011 2011-02-25 18:58:42
Nareszcie jakieś zmiany, atmosfera w biurze to połowa sukcesu. T( usunięte przez administratora )
anonim 2011-03-04 05:15:25
Witam.Słyszełem że pan kierownik został zdegradowany na stanowisko PRZEDSTAWICIELA OD ASYSTENTÓW czy cos w tym stylu.Wreszcie zmieni się atmosfera w biurze,wkońcu oddział może ruszy bo do kierowania oddziałem trzeba mieć trochę pojęcia nie wystarczą słowa typu co się dzisiaj wydarzyło ;co się wydarzy ile i za ile.Nie trzeba było być wrózką i przepowiadać przyszłość żeby wiedzieć jakie słowa usłyszy handlowiec po powrocie kierownika z terenu \\\"panie .......co się dzisiaj wydarzyło a dlaczego tak mało?????Oczywiście nie wspominam już o odprawach które były prawie codziennie i wyglądały jak licytacja.Oddział powinna prowadzić osoba która wie jak promować odzdział i jak dogodzić klientowi.Na koniec chciałbym pozdrowić pana byłego kierownika ,głowa do góry okulary na dół hehe
andrzej 2011-08-12 00:36:25
jezeli sugerujesz sie opiniami forumowiczow, to jestes po prostu glupi...( zaden sponsorowany wpis ). sam sie przekonaj, a potem sie wypowiadaj
KIERAS 2013-04-08 13:44:07
Zdecydowanie nie polecam chyba że na okres próbny a w tym czasie znaleźć coś lepszego . Rycie bani o kontakty praca nie ma nic wspólnego z przedstawicielem handlowym latasz po domach klatkach i szukasz ludków których da się przekonać do zmiany ubezpieczyciela zachęcasz ich atrakcyjną cena ale co z tego jak o odszkodowaniu w 90% mogą zapomnieć. Strasznie cięzko wyciągnąć odszkodowanie ZDECYDOWANIE NIE DLA ZAINTERESOWANYCH PRACĄ W TEJ FIRMIE JAK I DLA OSÓB CHCĄCYCH SIĘ W NIEJ UBEZPIECZYĆ!!
2
były pracownik 2014-07-29 11:33:47
OSOBOM * MÓJ BŁĄD
były pracownik 2014-10-29 15:09:44
Otóż Warszawa niestety do całokształtu oddziału w Poznaniu- ma dużo. Przyjeżdżają, narzucają pracownikom co mają robić a co nie. Sami nie mają zielonego pojęcia o sprzedaży. Pan Rafał przekazuje wiedzę książkową, pozyskaną na swoich ciekawych studiach, co nie ma nic wspólnego z doświadczeniem, sprzedażą face to face. Jego interesujące pomysły mijają się z rzeczywistością. Drogi "Maksio" :)- pracowałam w tej firmie długi czas, i przekonałam się na własnej skórze, że nie zawsze pozycję w firmie zdobywa się doświadczeniem i wynikami. Żywym przykładem na to jest w/w kierownik regionalny. Szkoda mi go, bo żyje w pewnym zaczarowanym świecie, w którym wszystko jest takie piękne i kolorowe. Kiedyś przyjdzie ten moment, że ten świat stanie się szary, a on się w nim nie odnajdzie. I tak jak zapytałeś, czy tak ciężko zrozumieć to przełożonym, czy za wszelką cenę trzeba być docenionym w ich oczach..otóż, nikt z pracowników nie ubiega się o dobrą pozycję w firmie, tylko o plan i pieniądz- ciężką pracą. Dla przełożonych, są to tylko cyfry, tabelki, które w każdym miesiącu powinny świecić na zielono. Nie ważne czy ktoś miał urlop, był na l4. Ma być zielono i koniec kropka. Takimi poczynaniami, zniszczyli już oddział w Poznaniu, ciekawa jestem jak wygląda sytuacja w innych miastach. Pozdrawiam :)
były pracownik 2014-11-28 09:52:14
Oczywiście, że ludzie pracujący na stanowiskach w Poznaniu, znają się na swojej pracy i nie potrzebują ciągłej kontroli kierowników z Warszawy. W/g mnie wystarczy kontrola samego kierownika z Poznania i wszystko by szło jak należy. Kieras, zna się na rzeczy. Pare dobrych lat, trzyma się na tym stanowisku. Nie to co w innych miastach... ale co ja tu mogę napisać... żal mi tylko obecnych pracowników, że po takim stażu pracy, mają taką pensje jaką mają... żal !
Arko 2015-05-25 16:28:10
Dodatek paliwowy z reguły nie starcza tym, którzy jeżdżą w celach.. no powiedzmy niekoniecznie służbowych po mieście.. Mi wystarczał na spokojnie. Nie pracuję już tam, bo chciałem spróbować czegoś nowego. Niestety nowe nie znaczy lepsze.
król 2016-01-31 04:33:47
mistrzu jak sie chce pracowac i zarabiac, to sie idzie do dobrych miedzynarodowych firm a nie jakichś krzaków, gdzie głupiejesz od ofertowania po mieszkaniach z idiotą kierownikiem nad głową. Branża FMCG, farmaceutyczna, tam są dobre zarobki jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak należy.
alo 2016-05-11 10:34:52
może zlaęzy na jakim stanowisku pracujesz, i ile wyrobisz.
Zostaw swoją opinię o Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW