brak logo

Accace

Warszawa

Opinie o Accace

233 2013-11-08 21:59
Zdecydowanie odradzam pracodawce
6
Karol 2014-01-12 22:36
Zgadzam się z przedmówcą. Zarobki to (usunięte przez administratora)totalne, moje były wynegocjowane kilkunastoma mailami, w których uzasadniałam dlaczego nie mogę zgodzić się na ich głodowe stawki. Poza tym atmosfera na ogół przyjazna, z mało profesjonalnym teamem, bo niestety kto zobaczy jaka jest syt. ucieka. Lepiej nie wdawać się w szczere dyskusje, bo nieopatrznie ktoś cię może wsypać na imprezie firmowej, chcąc się lepiej zbliżyć do pozostałych z hot newsem!
guest 2014-01-22 16:54
A ja sie nie zgadzam. Ogolnie atmosfera przyjazna, zachecajaca do pracy.. Pracy jednak duzo, wiec tylko dla ambitnych, ale to jak w kazdym biurze. Stawki jak wszedzie indziej choc trzeba negocjowac. W porownaniu z wiekszymi potentatami nawet lepsze. Choc prace od czegos zaczac trzeba. Tempo duze, ale firma ma najgorsze za soba. Sie docenia po fakcie... A i ludzie sa profesjonalni... Jak wszedzie jeden lepiej drugi gorzej...
1
gość 2014-03-23 11:54
nie polecam - cięgła rotacja pracowników, brak możliwości negocjowania wynagrodzenia...
1
gość 2014-05-17 18:37
Tak naprawdę wszystko zależy od personelu zarządzającego, i atmosfera i rotacja.... Szukając na managerów i szefów działów ludzi sobie podobnych trudno oczekiwać innych efektów... A to było kiedyś naprawdę fantastyczne miejsce pracy!!! jednak cieszę się, że już tam nie pracuję. Trzymam kciuki za wszystkich , którzy probują swoich sił. Walczcie o siebie!
Bezimienny 2014-07-30 15:47
Witam,
wspolpracuje z firma juz pare miesiecy I nie moge jej zarzucic braku profesjonalizmu. Oczywiscie bledy sie zdarzaja, tak jak wszedzie, ale zawsze jest szybka reakcja I poprawa. Wspolpracowalem z innymi biurami outsourcingowymi I podejscie do Klienta bylo kompletnie inne niz w Accace. Tutaj jednak kieruja sie haslem "Klient nasz Pan" I zawsze mozna sie dogadac.
Osobiscie polecam wspolprace!!!
Pracownik 2014-07-30 16:00
W chwili obecnej jestem zatrudniona w Accace I kompletnie sie nie zgadzam z Twoim komentarzem. Jest swietna atmosfera, oczywiscie duzo pracy, ale firma stara sie wspierac pracownikow I widac, ze sie rozwija. Co do samych Managerow - wiedza co robia I moim zdaniem to kompetentne osoby. Wymagajace ale z pomyslami.
gość 2014-11-28 10:07
Pracuje w Accace od 6 miesięcy i jestem meeega zadowolona. Już kilkukrotnie negocjowałam warunki umowy i za każdym razem każdy szedł mi na ręke. Wsparcie w rozwoju i super atmosfera. Jeszcze nigdzie nie pracowało mi się tak dobrze.
Accace zenada! 2014-12-05 14:48
moje doswiadczenia nie sa dobre. wspolpraca z firma byla ciezka i wciaz sa problemy z ciagle zmieniajacymi sie opiekunami to 3 w ciagu roku i druga zmniana kierownicza w Accace - nie iadomo z kim sie kontaktowac trzeba dzwonic i dowiadywac sie na recepcji.
Mila obsluga , natomiast pod wzgledem merytorycznym odnosze wrazenie jakbym rozmawiala ze studentami, ktorzy dopiero zaczynaja uczyc sie fachu;/

Za taka obsluge i brak kompetencji szkoda ryzykowac wspolpracy z firma Accace, to moje osobiste zdanie!

Mam nadzieje ze chociaz pracownikow traktuja na poziomie, bo obsluga firm krucho niestety, profesjonalizmu brak, a pomoc w jakiejkolwiek sprawie odnosze wrazenie ze zalatwiana jest od niechcenia;(
2
władca kosmicznych rowerów 2015-01-26 17:41
widzę że temat wynagrodzeń w firmie Accace nadal pozostaje tak naprawdę nienaruszony, a mianowicie nikt tutaj nie podaje żadnych istotnych konkretów czyli stawek netto/brutto. czy jest szansa że ktoś jednak podzieli się takimi infoirmacjami tutaj na forum publicznym? z góry dziękuję, jako osobie pracy szukającej znacznie życie to ułatwi
bookjunior 2015-01-28 22:58
Jako młodsza księgowa z pewnym doświadczeniem około ( usunięte przez administratora ) tys netto, podwyżki trzeba negocjować bo obiecują z początku duże pieniądze i możliwości a potem nagle się wypierają i udają ze nic się nie stało. Zero dodatków na święta.
Angel 2015-02-19 07:23
Każdy ma prawo do swojego zdania... Ile ludzi tyle opinii. Zmiana opiekuna w outsourcingu? To standard nawet w normalnych wewnętrznych strukturach są zmiany, nikt niczego nie jest w stanie zagwarantować. Uważam, że ocena jest kwestią mocno indywidualną u mnie na plus :-).
były pracownik 2015-05-05 20:25
Początki w Warszawie firma miała trudne ale choć było dużo pracy to naprawdę pracowało się bardzo dobrze z fantastycznymi ludźmi. Niestety zmiana kadry zarządzającej nie wpłynęła pozytywnie na pracę i na zespół gdyż zarządzanie przez osoby mające zerową wiedzę księgowo-podatkową oraz niewielką jak się okazało także prawną spowodowało, że pracownicy przestali mieć do niej zaufanie. Jednak uważam, ze jest to firma mająca wielkie możliwości i dobry menedżer potrafi odpowiednio zmotywować i zachęcić do współpracy cały zespół. Trzymam kciuki za obecnych pracowników Accace.
ktoś 2015-05-07 16:20
a dają umowę o prace czy zlecenie ?
ktoś 2015-05-07 16:25
i jak wygladaja rozmowy rekrutacyjne ?:)
gosiu 2015-06-05 08:27
a jak dostac sie tam do pracy? poprosttu isc zaniesc CV? wyslac mailem? jak wy zaczeliscie tam pracowac? przez znajomego?
gosc 2015-12-02 22:08
Pojawila sie nowa osoba, a stara ekipa uciekla... czyzby szlo ku lepszemu?
Dajcie znac, czy warto tam sie starac o prace?
1
pracownik 2015-12-07 15:33
Na ten moment są oferty na: księgowego, staż na młodszego księgowego, specjalistę ds. kadr i płac oraz direktora podatkowego.

Co do stażu to zapewniam, że jeśli tylko pokażecie swoją pracowitość i chęć rozwoju dostaniecie standardową umowę.
gość 2016-01-12 23:09
najgorszemu wrogowi nie polecam! a te super opinie wystawia dział HR! To tyle.
4
gość 2016-02-18 12:02
jedna na "milion" - gratuluję statystyk.
gość. 2016-03-03 15:33
całe szczęście że Ci się wydaje "ek" ale zatrudnianie niedoświadczonych stażystów przedkłada się na jakość świadczonych usług.
Gosc 2016-05-15 20:57
Wypowiem sie na temat dzialu ksiegowosci bo tam pracowalam. Atmosfera bardzo przyjazna, mozna sie bardzo duzo nauczyc w krotkim czasie, wynagrodzenia jak we wszystkich tego typu firmach. Polecam dla osob ktore chca sie rozwijac nie tylko merytorycznie ( koniecznosc kontaktu z klientem, rowniez w jezykach obcych itp)
łucja 2016-06-16 15:45
Gosc' wlasnie widzialam oferte pracy na Młodszego Ksiegowego i aplikowałam, weszłąm tu by dowiedziec sie czegos wiecej na temat atmosfery tam i wynagrodzenia, w ogłoszeniu nie pisali nic o stwkach i umowie, na co moge liczyc? wiem ze szkolenia oferuja,prawda?
2
Małgorzata 2017-01-15 22:18
Generalnie atmosfera bardzo przyjazna, nie czuje się tutaj korporacyjnego wyścigu szczurów, napięcia w rozmowie z szefem, atmosfery nieufności, wręcz przeciwnie. Można liczyć na zdobycie doświadczenia przy różnych zleceniach np. obsługa księgowa, kadrowo-płacowa dużych międzynarodowych firm, co przydatne jest później jako doświadczenie i do cv. Na pewno trzeba znać języki (ang, niemiecki) bo przydaje się w rozmowie z klientami. Fajne są konkursy i gry:) gdzie nagrodą może być, hm...bonus finansowy. Darmowe owoce nie są pewnie jakąś rewelacją, ale to pierwsza firma w której podsuwają zdrowe jedzenie pracownikom. Myślę, że dla tych co wykazują się samodzielnym myśleniem, szybko się uczą jest szansa na awans. Ogólnie firma cały czas zwiększa liczbę pracowników i wg mnie popracować warto.
Zuzia 2017-01-16 09:57
Czy firma robi jakieś nowe rekrutacje? Nigdzie nie widziałam a bardzo bym chciała w Accace pracować, chociażby ze względu na atmosferę i warunki rozwoju. Może ktoś wie o nowych przyjęciach to proszę o informacje.
Joanna 2017-01-16 16:28
Zuzia
Zależy co Cię interesuje, na ich stronie Accace.pl są jakieś ogłoszenia.
Adam 2017-01-18 11:15
Zuzia

A jakie stanowisko Cię interesuje? Z tego co wiem często szukają młodszych księgowych.
Mela 2017-02-08 20:47
Fajnie mi się pracuje w Accace , bo to dobra firma.11
Zola 2017-02-13 14:30
Dzień dobry

Przeczytałam całość opinii i mam pytanie do osób, które wystawiają opinie 50/50.
Czy dla osoby początkującej bez doświadczenia jest to dobry start czy lepiej sobie darować ?
Aplikowałam na stanowisko asystent księgowości i zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną.
Podobno chcą zatrudnić 2 osoby z czego jedna chyba na umowę o prace, a druga umowa zlecenie.
Zola 2017-02-13 14:31
Dzień dobry

Przeczytałam całość opinii i mam pytanie do osób, które wystawiają opinie 50/50.
Czy dla osoby początkującej bez doświadczenia jest to dobry start czy lepiej sobie darować ?
Aplikowałam na stanowisko asystent księgowości i zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną.
Podobno chcą zatrudnić 2 osoby z czego jedna chyba na umowę o prace, a druga umowa zlecenie.
Wojtek 2017-02-13 15:24
Zola,
Lepiej sobie darować brzmi dosyć dziwnie:) jeśli masz zatrzęsienie ofert z firm międzynarodowych to plus dla Ciebie i możesz porównywać zarobki, ale generalnie zawsze dobrze uczyć się w firmach trochę mniejszych niż BIG4, bo tam to dopiero ciśnienie jest i stres. Ponadto jesli zdobędziesz już odpowiednie kompetencje możesz prosić o więcej. Tutaj możesz mieć mniejszy stres, różnorodność, bo możesz mieć więcej projektów, też międzynarodowych, a takicj jest sporo, więc i szybciej się nauczysz jeśli masz odpowiednią motywację. Grunt to potem wpisać do cv konkrety, spółki patrzą czy kompleksowe usługi świadczyłaś, jak duży stopień skomplikowania, czy US GAAP, HBII, jakie ystemy. Tutaj pracują na Navision, to jeden z njlepszych, w innych biurach na popularnych systemach księgowych ale takich od których firmy już zaczynają odchodzić.
Zola 2017-02-13 15:33
Drogi Wojtku,
Dziękuję Ci za Twoją odpowiedź. Raczej rzadko wyszukuje opinii na temat danego pracodawcy, ale jak coś gdzieś przypadkiem się trafi to każdy czyta i zawsze coś w głowie zostaje. Mnie bardziej chodzi pod kątem takim, że dla mnie wiąże się to z przeprowadzka do Warszawy - gdzie zawsze jest jakieś ryzyko że pracodawca jednak nie spełnia warunków tak jak było to wcześniej uzgodnione i potem jest problem bo jakoś się trzeba utrzymać i rachunki zapłacić :-) - a dla mnie najważniejsze jest ze starając się na takie stanowisko nie będę przez 3 miesiące kierować dokumentów czy robić kawy, bo chciałabym się nauczyć jak najwięcej :-) więc jeżeli ta firma daje takie możliwości to dla mnie jest ok bo o to mi tez chodzi :-)
Wojtek 2017-02-14 10:58
Zola,
Parzyć herbatę na pewno będziesz dla siebie :) Spełniać warunki trzeba obustronnie. Firma zatrudnia chyba 330 osób i jest międzynarodową firmą więc standardy zachowuje, spokojnie:)
Jola 2017-02-23 19:58
Wszystkie informacje są na pewno po części prawdziwe, ale czy ktoś może przybliżyć ile możemy się spodziewać na stanowisku młodszy księgowy? Albo w jakim przedziale można negocjować warunki z firmą?
Zenobiusz 2017-02-25 18:36
Fajnie pracuje mi się w firmie Accace. Są tu fantastyczni ludzie , pomocni i bez zadęcia. Firma też dba o pracowników i ogólnie można się douczyć dzięki firmie.
Lidia 2017-03-06 10:08
Wojtek, a co możesz powiedzieć na temat dodatkowych świadczeń oferowanych przez pracodawcę?
Zostaw swoją opinię o Accace - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Accace