Profil firmy "Format", "Lambda"

"Format", "Lambda"

Warszawa

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o "Format", "Lambda"

grześkoo 2016-03-02 20:34:40
mariooo, jedziesz do Szwecji jako zbrojarz? wyjazd miał być 29 lutego i jest przesunięty na 7 marca nie wiadomo z jakich przyczyn a dziś dzwoniłem i znowu jest przesunięty.
0
mariooo 2016-03-03 19:46:45
Ja jechac mialem na kartton gips.od spotkania juz miesiac czekam na odp. Cos mi sie wydaje ze oni rekrutuja i wskoczyc na robote mozna tylko jesli kogos wyleja za picie itp...
0
ja29 2016-03-04 17:46:02
Witam,czy koś z was pracuje lub może wie jakie są warunki na budowie tunelu w Niemczech ?
0
gruby 2016-03-09 20:34:46
Witam,pracuje ktoś może w Niemczech z tej firmy?Jakie tam są zarobki dla kawalera?I ogólnie jakie warunki i atmosfera w pracy ?
1
henry 2016-03-12 16:20:31
Witam wszystkich.Ostatnio byłem w tej firmie na tzw.egzaminie na zbrojarza ,podpisałem mnóstwo papierów i pani stwierdziła , że po świętach mogę się spodziewać wyjazdu do Niemiec (budowy są we Frankfurcie na tunelu i jeszcze jedna gdzieś na tunelu ale nie pamiętam gdzie).Interesuję mnie czego się można spodziewać na tych budowach ,tj warunki ,zarobki ilość godzin wypłaty? Pracuje może już tam ktoś z was?Zastanawiam się n tym wyjazdem bo opinie na forum są różne.
0
łejdin 2016-03-13 21:45:56
No te sprawdziany są po to by sprawdzić czy ktoś nie kłamie w swoim cv. Widać, że szukają specjalistów, bo w ofercie na dźwigowego do Szwecji chcą doświadczenia minimum 5 lat. A dla mnie to jest sporo.
0
skrępowany 2016-03-15 20:22:33
Wybiera się ktoś może na wyjazd do Niemiec za zbrojarza?Ponoć po świętach ma być wyjazd .A tak przy okazji jakieś obiektywne opinie o warunkach pracy na tunelach w Niemczech?
0
fistek 2016-03-15 21:49:20
O rany posiadanie 5 letniego doświadczenia @łejdin rzeczywiście stanowi spory wymóg do spełnienia, ale po prostu zalezy im na profesjonalnych kandydatach, a pewnie ma to odzwierciedlenie w zarobkach.
0
wir 2016-03-23 19:03:33
zlodziejska firma,pracowalem uwaga,ostrzegalem to co pani G mowi w Warszawie to bajki,inaczej wyglada na budowie,ozcywiscie na niekozysc pracownika ostrzegam
1
luk 2016-03-26 15:21:23
Siema WIR ja niby mam wyjazd 31 marca ale mam dużo wątpliwości co do tej firmy i tego co mówią w tym biurze bardzo kombinują z tego co widzę czy mógł byś mi coś przybliżyć na ten temat jak tam jest naprawdę ja niby jadę na tunel do Niemiec jako zbrojarz Z GÓRY DZIĘKUJĘ
0
fear 2016-03-30 17:45:59
te komentarze @luk to traktuj z przymrużeniem oka bo dużo osób jedzie bez znajomości języka itp. a później za to, że nie dają sobie rady piszą negatywy tutaj, lepiej przeczytaj dobrze umowę i tyle, powodzenia!
0
Wirek 2016-04-06 22:47:57
Pracowałem na zakładach BASF,jako monter.A teraz napiszę jak jest,400 euro kaucji,chyba z pierwszej wypłaty,kaucja.Następnie robisz 10h piszą 8h,niby bank godzin,ja tych godzin osobiście nie widziałem,sobota robisz 8h bank godzin,jak komos to pasuje to tak to jest,tylko pomysł ile godzin w banku,a kasy za te godziny nie widziałem.Więc grzecznie dziękuję,a co mowi Pani G to co innego na miejscu budowy.Uwaga!!!!!!
1
wujek samo zło 2016-04-11 20:35:46
Jeżeli ktoś nie zna języka i mieszka w jakiejś biednej miejscowości i nie potrafi znaleźć pracy to może jechać od nich bo te 5tys zł odłoży w miesiącu.Jeżeli ktoś jest inteligentny/ambitny i ma szkołę oraz kwalifikacje to raczej odradzam.Ponieważ zarobi 4x wiecej u szweda/duńczyka/norwega, ale podstawą jest język.I wtedy zamiast kierownictwa z Lambady,którzy mają IQ rzodkiewki to pracujecie z naprawdę inteligentnymi ludźmi na celujących warunkach.Bo nie ma co się okłamywać,ale w lambadzie pracują same kiepy bez ambicji.
2
coooo 2016-04-18 13:22:02
jest ok poza brakiem kasy lewe 200 euro zaliczki podpisuje sie kaucje ktore kiedys moze oddadza i nigdy nie dostaniesz tyle co mowia 1800 na miesiac nie da rady a i godzin czasami powyzej 12 platne oczywiscie za 8 nigdy wiecej niemiec moze w innych krajach maja dobrze ale w niemczech lipa i zlodziejstwo
2
coooo 2016-04-18 13:31:45
ja bylem ponad pol roku w niemczech soboty i nadgodziny nie platne co miesiac ponad 200 h srednio wplaty 1400-1500 euro kasa jest ale nie taka jak obiecuja lewe zaliczki nie wiem po co po 200 euro podpisujesz jak komus tak pasuje to polecam mi wychodzilo po obliczeniach okolo 6.5 euro na godzine znalazlem cos lepszego wiec to rzucilem najmniej wyjdzie ci 5 euro na czysto w razie jakiegos wolnego itp POLECAM WAM wyplacaja ta kase
2
Rudy 2016-04-21 20:55:49
Pracowałem w Niemczech od nich i było dokładnie tak jak kolega wyżej napisał 1400_1500 max i zaliczka,a po tylu godzinach to zatyrany jak pies!
2
blondyn 2016-04-28 13:58:33
Nie rozumiem zupełnie o co chodzi wam!
ja u nich pracuje od kilku miesiecy w niemczech wczensiej pracowałem na szwecji i było OK. teraz tez jest ok.
zaliczki moze i jakieś są ale mi sie to co do reki zgadza, wiec .... nie wiem o co wam chodzi!!!
1
Wer 2016-04-28 21:57:32
Ja pracowałem,co innego biuro a co innego budowa pracowałem w Niemczech,jak kolega pisał zaliczki,soboty do roboty bez kasy,nadgodziny bez kasy itd.
1
ferek 2016-04-29 18:12:40
Ogólnie @Wer to żeby dostać się to wymagana jest znajomość minimum jednego języka obcego: j. angielski i / lub j. francuski i/lub niemiecki. W zależności od tego jaki znasz język to biorą Cię do Szwecji, Francji, Niemiec
1
lololo 2016-04-29 20:47:52
ferek ty chyba bredzisz..skad masz takie informacje ze trzeba jezyk znac?
no chyba ze za tlumacza tam chcesz robic... nie wprowadzaj innych w bląd
2
błagam 2016-05-05 22:32:49
To raczej ty nie wprowadzaj @lololo widziałem ogłoszenie na kierownika robót zbrojarskich i czarno na białym jest napisane, że do Szwecji - angielski, Francja - francuski, Niemcy - niemiecki. Sorry ale co teraz bez języka za granicą zrobisz to ja nie wiem..
0
lololo 2016-05-06 09:36:07
do @blagam, na kierownika tak, może i język wymagany ale nie na zwykłego pracownika.. więc żeby się dostac do nich do pracy nie potrzebny język. O mnie się nie martw, pracuje w szwecji i daje sobie radę. A Ty co zrobisz? Czytanie ze zrozumieniem się kłania
3
monter 2016-05-16 22:27:26
orientujecie sie moze czy sa jakies przyjecia w firmie czy beda jakies nowe kontrakty?
1
rocko 2016-05-17 16:05:31
Witam.Nie mam nic do tej firmy, akurat ta oferta nie była dla mnie atrakcyjna, ale odniosłem wrażenie że nie są zainteresowani poszukiwaniem pracowników którzy posiadają doświadczenie zawodowe i jakiś staż pracy jako zbrojarz.Dla nich możesz nie wiedzieć co będziesz robił wystarczy że będziesz cęgami umiał kręcić.Zatem jeśli ktoś nie ma nawet zielonego pojęcia na czym polega praca zbrojarza a chce pojechać niech przez kilka dni nauczy się cęgami kręcić,reszta nie jest im potrzebna i ważna.Dla mnie to trochę dziwne ale może ma to sens.
Piszę to dlatego że byli ludzie naprawdę z daleka i przyjechali na darmo bo nikt im nie powiedział że to jest najważniejsze i to decyduje czy ktoś może wyjechać.Cęgami nauczyć można się w kilka dni,doświadczenie zdobywa się latami,gościu co przeprowadzał egzamin chyba tylko to potrafi zweryfikować,bo nawet nie zadał trudu sobie i nam by sprawdzić czy ktoś z nas zna się na rysunku,wie co będzie robił, śmiem twierdzić że dla gościa rysunek to czarna magia a im potrzebni są akurat tacy ludzie. Pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją i rekrutacją.
0
Gaj 2016-05-20 20:56:04
Pewnie sam jesteś nieudacznikiem i napewno uszami kierownika
0
zbrojarz 2016-05-27 11:56:13
pracowałem w niemczech na tunelu na systemie 20 na 10 pracujesz soboty i niedziele i zjazd do polski na 10dni bezpłatnego urlopu robisz po 10 czasem 12 godzin za sobote kierownik pisze 4 godziny niedziele gratis ogólnie pracujesz 190 godzin płacone za 160 czyli 1400euro praca na akord pełny gaz i do przodu nie polecm=am
0
żona 2016-05-28 16:38:39
Panowie czytam te wpisy i się zastanawiam czy mój mąż pracuje w innej firmie czy po protu wy pisze aby pisać.
mąż pracuje w niemczech system 20 na 10 - bardzo dobra rzecz mam go 8 dni w domu, wypłata jest bardzo dobra - wiem , bo przychodzi na moje konto.
1800 to minimum były miesiace gdzie dostawał i 2200 wiec naprawde nie wiem o co chodzi.
ja ich polecam, fakt przez te 20 dni pracuje ale kasa z tego jest, a w końcu jedzie sie tam do pracy a nie na wakacje.

polecam ich !!!!!!!!
0
zbrojarz 2016-05-28 16:47:51
werfikacja umiejętności musi być, jak ktoś chce pracować jako zbrojarz musi kręcić cęgami inaczej się nie ma po co do nich wybierać.
mówią to jak sie do nich dzwoni.
każdy komu poleciłem ich mówił mi o tym, wiec nie wiem z kim Ci twoi koledzy rozmontowali ale na pewno nie z tymi dziewczynami które odbierają telefony bo one zawsze o tym mówią.
więc jak się nie dzwoni i nie pyta o szczegóły tylko jedzie w ciemno to tak się to kończy że robi się wycieczkę do Warszawy.

ludzie pamiętajcie jak chcecie pracować jako zbrojarz to musicie umieć kręcić cęgami długimi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
qlala 2016-06-11 16:13:45
Fajnie, że można liczyć na bezpłatne zakwaterowanie. Wbrew pozorom nawet o takie rzeczy nie trzeba się martwić, zastanawia mnie jednak jak to wygląda z zarobkami.
0
Rudy 2016-06-14 20:03:00
Firma kretaczy!!! Uwaga!!!
0
pao 2016-06-15 11:37:34
na pewno jeśli chodzi o zarobki to jest to kwestia indywidualna, ale na pewno można zarobić do 2000 zł.
0
lololo 2016-06-15 11:58:59
@pao chyba do 2000 euro a nie zł
0
qlala 2016-06-15 16:18:51
też wydaje mi się, że to chodzi o stawki na euro, poza tym większość też ofert jest głównie na Szwecję albo na Chorwację, wiec to też są miejsca, gdzie naparwde dobrze można zarobić, bo jst stabilna sytuacja.
0
fizyczny 2016-06-19 22:46:32
jasne że jak pracujesz po za polsko to masz stawki w euro lub korony szwedzkie.
ja u nich robiłem w niemczech i szwecji.
zwolniłem sie i teraz chce wrócić i oferta mają bardzo dużo!!
wiem jedno jak się przemęczych przez niemcy to później szwecja i francja swojo otworem na ciebie.
ja byłem w niemczech pół roku, zapieprzałem ale teraz jak zadzwonię i dobrze pogadalem to mam szwecje zagwarantowano i tam jade.
ja z nimi problemów nie miałem polecam ich
0
sdf 2016-06-19 22:50:33
wiaodmo ze za granica to na prawde całkiem sporo to mozna zarobic :) widze ze np. cieśli do Szwecji poszukuja oferuja legalne zatrudnienie możliwość rozwoju zawodowego atrakcyjne wynagrodzenie
0
niemiec 2016-06-19 22:56:39
ja pracuje u nich systemie 20 na 10 w niemczech. jak dla mnie fajnie , przejazdy sa na koszt firmy , zakwaterowanie masz, trzeba tylko sobie coś ugotować, a ja mam pensje od 1900 do 2230.
wiec nie wiem, czy ty pracowałeś u nich, albo czy w ogóle pracowałeś, bo mam watpliwości - może tobie ktoś płaci za anty reklame ich ? skoro wypisujesz takie bzdury.
0
wiola 2016-06-20 08:11:20
Piszecie w większości o technicznych stanowiskach a ja widziałam pracę hostessy w Chorwacji. Praca jest na jachcie..wiecie dużo słyszy się o takim "stanowiskach" ale może tutaj to wygląda ok? Jeśli ktoś coś wie dajcie sygnał!
0
lololo 2016-06-20 17:52:47
@wiola chyba Ci się firmy pomyliły
0
franl 2016-06-20 18:03:31
Faktycznie ja też widzę sporo ofert technicznych typu Dźwigowy, Cieśla czy Zbrojarz, ale naprawdę Hostessy w Chorwacji ta firma również poszukuje :) Ja co prawda zainteresowany jestem ofertą Dźwigowego w Szwecji, ale może moja córka się zdecyduje na taką pracę sezonową.
0
ZBROJJJJ 2016-06-23 20:27:58
SIEMA.MAM PYTANIE CO DO TEJ SZWECJI I FINLANDII JAKIE ZAROBKI SA NA STANOWISKU ZBROJARZA I NIEWIECIE KIEDY JAKIES WYJAZDY ?POZDRO
0
ert 2016-06-23 20:51:16
@franl teraz to widze ze szukaja dźwigowego w Szwecji wymagane sa tutaj uprawnienia IŻ – aktualne, doświadczenie na w/w stanowisku minimum 5 lat, znajomość języka angielskiego będzie dodatkowym atutem
0
pawcik 2016-06-25 12:47:40
Witam,czy był ktoś w Francji??mam jechać za tydzień na budowę metra...jako zbrojarz...jak coś ktoś???to proszę piszcie,pozdrawiam
0
wilga 2016-06-25 12:51:54
@ert szwecja za zimna, uderzam na Chorwację jako hostessa. na serio musze obsługiwać jachty?
0
Hostessa 2016-06-25 19:48:14
Ja widziałam tą ofertę i zamierzam na nią odpowiedzieć a w zasadzie już to zrobiłam. Lubię morze i statki więc czemu nie.
A widzę że to co jest tu wypisywać nie dotyczy tej oferty.
0
Zbrojarzy 2016-06-25 19:51:12
U nich wyjazdy są ciągle.
Szczególnie do Francji.
Ja dostałem ofertę i jadę tam. Nie ma co. Francja jest u nich ok.
0
Francia 2016-06-25 19:54:29
Francia jest u nich ok.
Ja byłem i jadę znowu. Naprawdę są fajne zarobki i można pozwiedzać to i owo.
Mi się tam podobało byłem kiedyś w Nicea i Paryż. Jestem za i jadę.
0
Szwecja zbrojarz 2016-06-25 19:59:19
Usiądź do mapy i zobacz temperatury oni mają taką samą pogodę jak w Polsce.
Więc co za zimno chyba na samej północy. Bo w pozostałych częściach jest ok.
0
rtgh 2016-06-25 20:00:53
no to moze nawet i lepiej ja tam bym wolał jechac w chłodniejsze miesjce niz tam gdzie sa mega upały.
0
pawcik 2016-06-26 08:32:41
a zarobki we Francji ok??to jakie były??możesz coś więcej napisać o tej Francji?
0
dfgh 2016-06-26 11:07:44
w Szwecji posuzkuja dźwigowego w wymaganach napisali ze wazne jest uprawnienia IŻ – aktualne, doświadczenie na w/w stanowisku minimum 5 lat, znajomość języka angielskiego będzie dodatkowym atutem
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Format", "Lambda"