Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o "Format", "Lambda"

Pracowałeś w firmie "Format", "Lambda" i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
latajacy holender - 2013-09-08 13:57:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam,jak to sie stało ze wszystkie opinie znikneły na temat firmy lambda,przecierz to najwiekszy oszust na rynku firm izolacyjnym,oszukuja na wszystkim co sie da,na mieszkaniach,nadgodzinach,najgorsze jest to ze jeden taki kiesownicek cwiok z pod jasła pan (usunięte przez administratora) ,ma grubke swoich pupilków którym pozwalał na wszystko,picie,bumelowanie,czyli nie chodzenie do pracy,a dni mieli oczywiscie zapłacone,a biednego uczciwgo pracownika pomiatał jak stara [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do podłogi,nie mówiac o odpisywaniu polowy dniówki,jesli chwycony został ktos na paleniu papierosa w palarni,facet ma nie równo pod sufitem,wyzywał ludzi od najgorszych,i sie wcale tym nie przejmował ze go słyszy cała załoga ludzi pracujacych,a jego pupili robili co chcieli,a i premie jakie dostawali,za co pytam za te bumelowanie,no i oczywiscie została ekipa do samego konca,bo to była praca na godziny,a nie na akord,a uczciwi dostawali kopa po 2lub 3 miesiacach,tak jak ja,nie mówiac o kierownikach sztukach takich jak bucik i mroznik,co na niczym sie nie znali tylko na gonieniu ludzi do pracy,ogulnie nie polecm tej firmy,choc jeszcze obiecuja prace w niemczech,mowie NIEEEEEE.
zdjecie uzytkownika
poszkodowany - 2013-10-30 14:29:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
cieszę się ,że się ktoś tym zainteresował,czekam już na kaucję 3 miesiące.odezwę się prywatnie.DZIĘKI.w grupie siła
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2013-10-31 12:26:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dajcie znać do kogo się zgłosić ja też nie otrzymałek kaucji do dziś.
zdjecie uzytkownika
Rufio - 2013-12-13 11:22:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może dlatego, że biuro lambdy znajduje się piętro wyżej niż goworku i ktoś przyszedł pogadać :):)
zdjecie uzytkownika
Jacy - 2014-08-01 02:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest sens wylewać tyle złości na forum? Mam wątpliwości czy ktoś z zarządu czyta takie dyrdymały, tym bardziej, że Format istnieje na rynku od 1990 roku i już na pewno nie jedna podobna sytuacja wielkiego rozgłosu nie zrobiła. Na pewno jest to firma, która działając w branży budowlanej wystawia siebie na duże ryzyko - rynek na chwilę obecną nie może przyjąć tyle firm na raz. Chociaż wydaje mi się, że w Formacie głównym źródłem są stali partnerzy, których Format pozyskał przez te wszystkie lata swojej działalności.
zdjecie uzytkownika
broda21 - 2014-08-06 21:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jest sens,ponieważ ja szukałem czegoś na temat firmy...i po przeczytaniu wyżej zamieszczonej opinii raczej nie jestem zainteresowany pracą z takimi ludżmi...bandyterka...
zdjecie uzytkownika
kitek - 2014-08-13 15:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [broda21 - 2014-08-06 21:02:55]:
dalej takie same G ówno jak było 8 lat temu i teraz ludzi za nic maja pociotki tylko pracują dalej a reszta won
zdjecie uzytkownika
zenek - 2014-08-31 11:37:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to prawda żurek co tydzień wymienia ludzi z dobrych na gorszych
nadgodziny są nie płatne kasa marna nie ma tu przyszłości tylko będą pracować ci którzy donoszą
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-09-05 10:16:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Fakt..firma zmienia ludzi w zależności od potrzeb rynku..robi to w taki sposób a nie inny tzn.pozwala w/w z nazwiska kierownikowi dobierac sobie zespół pracowników.Czy sa wydajni? czy fachowcy? Nie mnie oceniac ...tylko inwestorowi.Jak w każdej wiekszej społeczności sa plusy i minusy pracy za granicą....a że firma nie do końca wywiazuje sie z umowy..to inna para kaloszy.Generalnie trzon firmy stanowia nowo przybyli..pracujacy po 2-3 miesiace a potem odchodzą...bo widzą co to za team...Fakt- faktem nie ma innej alternatywy na rynku więc własciciele robia co chcą....
zdjecie uzytkownika
Łysy123 - 2014-10-06 21:04:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Porażka porażka i jeszcze raz porażka nie płaca za nadgodziny jeszcze ucinaja godziny tłumaczac sie nieefektywmym czasem pracy jak jest duzo godzin to tłumacza że jest płacone ze przerób a jak jest mało godzin to znowu na godziny.A Pana Zibena oczywiscie goraco pozdrawiam radze z daleka omijac nigdy nie mailem z takim czlowiekiem doczynienia..... mógłbym opowiedziec duzo na jego temat ale kto sie na niego nawinoł to wie jaki to Człowiek... no i chyba by było na tyle.
zdjecie uzytkownika
Jacy - 2014-10-07 01:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@broda21 Na każdej przeciętnej firmie podobne żale są wieszane więc co - sugerując się tymi wpisami tych firm również nie wybierzesz? W takim razie życzę powodzenia przy szukaniu pracy. U każdego pracodawcy zawsze znajdzie się coś, o co można się przyczepić. "Format" pod tym względem nie jest wcale wyjątkiem.
zdjecie uzytkownika
miedziany - 2014-10-28 21:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie zwerbowali na budowę do Finlandii. Musiałem podpisać że zgadzam się wpłacić do firmy kaucję 400 euro,potrącone z wypłaty. Musiałem też podpisać że wszystkie sprawy z podatkiem załatwi za mnie firma. Teraz żałuję.
zdjecie uzytkownika
rozwiniesz? : ) - 2014-11-05 13:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
miedizany, takie stweirdzenia jak Twoje, że MUSIAŁEŚ to zabawne są - akurat jak jesteśmy dorośli to chyba możemy podejmować za siebie decyzje. Ale możesz napisać o co chodzi z tym 'musieniem' podpisywaniem. 400 euro to sporo. ciekawe czy firma jeszcze przyjmuje nowych pracownikow do pracy. tylko finlandia jest do wyboru?
zdjecie uzytkownika
miedziany - 2014-11-06 20:27:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest jeszcze do wyboru Islandia i Nowa Zelandia. A do Finland to trzeba podpisać kaucję 400 euro potrącone z wypłaty.
zdjecie uzytkownika
Mały - 2014-11-21 01:15:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miedziany - 2014-11-06 20:27:04]:
400 euro ?! Ale niby na co potrącają taką kwotę ? Ej bo ja mam sie do nich zgłosić na rozmowę niedługo i wolałbym wiedziec o tego typu kruczkach/niedopowiedzeniach. A w ogóle ile wychodzi na rękę po pracy w Finlandii? Bo własnie tam chciałem jechać. Tylko zakwaterowanie mógłbym sam sobie załatwić, bo chyba jest to mozliwe prawda?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Format", "Lambda"
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x