Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Centromost Stocznia Rzecznia w Płocku Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Centromost Stocznia Rzecznia w Płocku Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Jam - 2014-05-03 10:58:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozdrawiam panie z kadr, teraz może tylko jedną- nie wiem, ale kiedyś były dwie- czemu ? I to jest zagadka. Na 100-u ludzi dwie kadrowe- nie dziwię się że stocznia pada. Gdybym zatrudniał ok. 100 osób to- księgowa i kadrowa były by w jednej osobie, jeden majster i 2 brygadzistów- ale nie głupich, . A jeśli chodzi o zarząd, - rynek zbytu to nie tylko Holandia czy miejscowy rynek, trzeba być po prostu rozgarniętym, a nie tylko trzepać kasę i uważać się za pępek świata.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-05-03 19:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jam w kadrach to siedzą trzy panie , tylko ściemniają na biurze przepustek ( elektronicznym ) !! Ciekawe czy córunia i Mir ... mają umowy na stałe zapewne mamusia nie zwolni jak i tej drugiej juz prawie ? księgowej bez szkoły . Całe to towarzystwo to wielka mafia nietykalny koleś z byłej epoki Fabisiak i ten cwaniaczek Kazimierczak to jest zagadka . Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
stary - 2014-05-07 13:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co taka cisza? Wątki się skończyły?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-05-07 13:35:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co taka cisza ?? Dostali po 400 zeta i chleją
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-05-07 13:35:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co taka cisza ?? Dostali po 400 zeta i chleją ????
zdjecie uzytkownika
były - 2014-05-07 17:19:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać , że brakuje ludzi odważnych,niebojących sie powiedzieć jakie są fakty.Kiedyś tak nie było.Ten zakład i ludzie w nim pracujący są specyficzni.Nikt nie mówi i robi co trzeba kiedy naprawdę jest ku temu powód.Kiedy było dobrze pod względem finansowym, wręcz za dobrze wtedy zaczął się wyścig szczurów.Zaczęło się poróżnianie,kombinowanie z kasą (umowami)itp. Ludzie zaczęli się poróżniać, jedni mieli lepiej,drudzy gorzej.To nie wina ludzi STOCZNIOWCÓW tylko systemu płacowego,dania wolnej ręki co do podziałów pieniędzy nieokrzesanym brygadzistom.Wtedy zaczeły się kłopoty ale dyrekcja tego nie zauważała.I tak powoli ci co dzielili kaskę na wypłaty powoli uszczuplali i tak marny majątek firmy.A póżniej nastał smutny koniec i trwa do dziś ale gorszy w skutkach bo przecież ci co dzielili jada na jednym wozie z innymi a tu już się nie da zakombinować.Smutna prawda ale takie są fakty.Z bólem serca to piszę,bo każdego dnia myślę o kolegach z którymi tu pracowałem i żałuję ich losu.
zdjecie uzytkownika
byly - 2014-05-07 19:44:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalem tam ucieklem z tamtad niedawno i dzieki bogu ,szkoda mi tylko paru kolegow , wi wisza kase tylko za luty a wam
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-05-07 20:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do były >>> Jak czytam to paplaninę to mnie szlag trafia !!! a gdzie ty byłeś kolego jak stoczniowcy szli na most !!! narażali życie i tak nic to nie dało bo stocznia upadła. Już cie nie ma!!!! chodz i walcz najlepiej odejść !!!! to i Zapomniałeś o jednym jak dzielili to i tobie .
zdjecie uzytkownika
były - 2014-05-08 06:57:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie Pajacuj, gdybać możesz co i jak ,ja ci nie podpowiem.Zagadki trzeba rozwiązywać samemu oby nie w godzinach pracy.
zdjecie uzytkownika
boj - 2014-05-09 22:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wreszcie pada ta stocznia czy nie bo już nic nie kumam, a Pawełek nadal szaleje
pamiętam jak zaczynał pracę od internetu, pierwszy nigdy nie powiedział robolowi DZIEŃ DOBRY , on w ogóle to jeszcze tam udaje że pracuje czy już się przeniósł do Auchana na wiadomy dział
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-05-10 00:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdzie zaczynał i kim był parę ludzi wie ,ale kim jest to chyba oczywiste Cyt ,, ojciec nikim matka nikim a syn budowniczym " To się boj nie dziw ,że dzień dobry to od tego[usunięte przez admina] nie usłyszysz . Boj pamiętaj zero podniesione do potęgi zawsze jest zerem .
zdjecie uzytkownika
norek - 2014-05-10 16:34:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli największym problemem w Centromoście jest przede wszystkim kierownictwo? po za nimi atmosfera jest ok?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-05-10 19:04:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Problemem jest widmo upadłości !!!! Tylko jak to bywa zawsze niestety obarcza się roboli !!! Zle pracują i tak jak powiedział prezes ,,jak nie chcą to droga wolna" . Szkoda ,że jemu ktoś nie powie jak nie potrafisz rządzić to droga wolna . Kogo zatem winić za ten bałagan kto rządzi - kierownictwo !!!!! Każdy jest kozak jak przyjdzie obcy kapitał da kontrakty , zaliczki i można dupe wozić kilkanaście lat . Dojechać do emerytury i ogłosić upadłość .
zdjecie uzytkownika
Upadły. - 2014-05-15 18:50:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozdrawiam zapracowanych.
zdjecie uzytkownika
robol - 2014-05-16 13:55:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Upadły. - 2014-05-15 18:50:06]:
Dziękuje Panie prezesie
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-05-18 12:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Apel do kierownictwa !! Może wreszcie ktoś przyjrzy się temu co dzieje się z majątkiem stoczni w zakresie narzędziowni . Rozliczy tego kolesia prezesa z jego gospodarności i handlu na prawo i lewo . Ma bardzo ciekawe oferty od materiałów po elektonarzędzia niczym na allegro.
zdjecie uzytkownika
tymoteusz - 2014-05-19 02:20:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowniku, a skąd masz takie informacje? to brzmi jak poważny zarzut.. wcześniej pisał ktoś coś o upadłości - widmo nadal realne?
zdjecie uzytkownika
y - 2014-05-19 09:15:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tymoteusz - 2014-05-19 02:20:53]:
To jest jak z kochankiem - wszyscy wiedzą a mąż dowiaduje się na końcu .Czy tam jest napisane ,że handluje narzędziami własności stoczni???
zdjecie uzytkownika
norek - 2014-05-19 15:19:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może przestańmy się tutaj skupiać tylko na prezesie, a pogadajmy o tym jak obecnie wygląda sytuacja w samej stoczni z perspektywy pracownika
zdjecie uzytkownika
Bożydar - 2014-05-19 18:19:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jak Norek? wszyscy pracują i wierzą, że ten statek wypłynie jeszcze na głębokie wody bo nadzieja umiera ostatnia.
zdjecie uzytkownika
pawel - 2014-05-21 22:03:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
perspektyw brak, kasy brak, na życie brak co tu dalej opisywać i na czym się skupiać, nędza i bryndza i jak tu się nie wkórwić kiedy tylu hui w koło,kiedy władza tego zakładu przypomina zoo, kiedy do drzwi domu pukają komornicy itp.itd.Można tak bez końca jak w tej piosence Liroya pt. Jak tu sie nie wkórwić, Bardzo pasuje do całej sytuacji stoczni(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Grabowswki Paweł - 2014-05-29 10:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuje Panie Prezesie za wyrozumiałość, powiodło mi się zdecydowanie. Szkoda tylko, że na stoczni tak zle się dzieje.Przykro mi. Pozdrawiam wszystkich.
zdjecie uzytkownika
norek - 2014-05-29 14:55:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli obecnie co? wszystko zbliża się praktycznie w kierunku tego, że z Centromostu już niedługo pozostaną tylko wspomnienia?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-05-31 20:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oooo obudził się pajac Zorro łąpiesz ja anemik zółwie idioto podaj adres to ci pokaze zdrajce .
zdjecie uzytkownika
hnjbhhjd - 2014-06-04 20:19:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [norek - 2014-05-29 14:55:36]:
Karnisterek jedz tam skąd wróciłeś
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-06-09 16:32:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem jedno nie raz byłem świadkiem jak dawano nam do podpisywania jakieś oświadczenia, aneksy , odwołania itp. tak było w pokoju nr.1 przypominało to czasy PRLu, gdy kazano podpisywać różne papiery. Tak robiła SB, tak p. A...ZATKAŁO KAKAO.Niech się to wreszcie rozwali, szkoda dobrych ludzi, oczywiście z produkcji. POZDRAWIAM WAS CHŁOPAKI.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-06-09 20:16:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-06-09 16:32:23]:
Po tym wpisie , który pasuje jak kij do .... w całej tej stronie nic nie winika !! To jakieś gorzkie żale wyrwane z byłej epoki co ni jak do centromostu nie pasują . Pani A akurat w tym pokoju za PRLu nie siedziała . SB ? to już przeginasz ostatniego ubeka pożegnano w 96 - 97 jak stocznia upadała , Chociaż te ochłąpy , które przejąl centromost troche z ubeckich metod mają do dziś . Piszcze prezyjnie o co wam chodzi . Jakie papiery ?????
zdjecie uzytkownika
Były - 2014-06-09 23:46:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2014-06-09 20:16:23]:
Dajcie już z tym spokój co było i jak było każdy pracownik o tym wie,a to że zastraszali jeszcze kilka lat temu,cytuje Panią Bre....ką jak pan nie podpisze to może być różnie,dała do zrozumienia że mogę tego żalować.Ja sie nie zgodzilem i skorzystalem na tym,lecz niektórzy się zgodzili a potem żałowali.Chodzi o półroczne przrestojowe,rzekomo na własną prośbę.Totalne nieporozumienie,siegające ciosów poniżej pasa przez firmę.
zdjecie uzytkownika
Jam - 2014-06-21 08:14:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napiszcie biedni pracownicy kiedy ostatni raz wam zapłacili kasę za pracę i jakie zaległości w wypłatach macie.
zdjecie uzytkownika
norek - 2014-06-21 13:08:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jam - 2014-06-21 08:14:06]:
skoro nie dostają wypłat to nie ma co ich dalej chyb już nazywać pracownikami centromostu w płocku
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-06-22 17:24:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam post tego ,Jam , i nie wiem o co temu bogaczowi chodzi ironicznie drwi z pracowników.Z tego co wiem to centromost płaci !! Może z opóżnieniem i niestety za pracę bo ktoś te pływaki robi. Może ten gościu to jakiś mecenas co chce pomóc ??? Bo jak nie jest pracownikiem z tego co widać to niech .spier... jak taki ciekawy . A tego , norka , wpis to już totalny debilizm ,, poznasz głupiego po wpisie jego " A kim niby są idioto ??? Nadal pracownikami CENTROMOSTU i tylko im współczuć zostaje a nie pisać bzdury takie jak wy !!!!!
zdjecie uzytkownika
Jam - 2014-08-02 18:25:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To kiedy idziecie na zieloną trawkę ? Szczaw i mirabelki - to będzie wasze żarcie.
zdjecie uzytkownika
Adek - 2014-08-05 18:34:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty jam ty naprawdę jeste [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy tylko udajesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ca
zdjecie uzytkownika
Jam - 2014-08-10 08:36:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No i co - panowie prezesi będą trzepać kasę jeszcze przez rok- a Wy będziecie tyrać za grosze- wypłacane po terminie, a w końcu będziecie walczyć w sądzie o kilka zaległych pensji. Dla takiego prezesa- rok to kupa kasy,a dla was? Taki ktoś jak "Jam" dawno temu olał to badziewie- ale ciekawi mnie co się tam dzieje. Nie to żebym życzył robotnikom żle- ale nie lubię tych najmądrzejszych biurokratów.
zdjecie uzytkownika
ziaba - 2014-09-19 21:19:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeszcze walcze walcze w centrali i nawet placa zalymm polizgiem na orlenie w 2miechy prawie osiem tysi oby tak dalej pozdro dla stoczniowcw
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-09-26 06:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te 8 tysi teraz a za miesiąc ,góra półtora znów będzie po 1,500 i to w ratach ,bo robota na Orlenie się za miesiąc skończy...
zdjecie uzytkownika
Grabsiu - 2014-10-13 21:05:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozdrowienia chłopaki, trzymajcie się ciepło, zimą idzie. Czas na wielkie zmiany.
zdjecie uzytkownika
fred - 2014-10-29 02:17:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Grabsiu - 2014-10-13 21:05:10]:
póki co to myślę, że cieszcie się chwilowym dobrobytem i w mędzyczasie myślcie nad tym co trzeba będzie zmienić gdy znowu te piękne czasy się skończą. Dobrze , że na zimę coś się poprawiło przynajmniej. Ale wiadomo , że trzeba raz na zawsze rozwiązać sprawy tak , aby pracownicy wreszcie mogli żyć spokojniej
zdjecie uzytkownika
Grabsiu - 2014-12-15 16:00:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wesołych Świąt dla wszystkich bez wyjątków. Niech się jak najszybciej poprawi sytuacja Was wszystkich.Tego Wam szczerze życzę i pozdrawiam.Do siego roku.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2014-12-16 04:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wierzę że stocznia o tak dobrej renomie na zachodzie niby upada.Pracuję na jednym z kadłubów który wyszedł z pod rąk specjalistów z tej stoczni i mogę powiedzieć jedno~nie muszę na nim gonić rdzy tak jak koledzy na chińskich g.... .Dla informacji,pracuję na pierwszej ROSSECIE z 2003 r.
zdjecie uzytkownika
shrek - 2014-12-16 22:23:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jacek - 2014-12-16 04:14:59]:
O jakiej stoczni piszesz czyżby Beka bo to raczej nie możliwe cz masz na myśli Centromost
zdjecie uzytkownika
JAR.......... - 2015-01-12 10:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich pracowników stoczni szkoda zeby taki zakład padł może to był błąd wchdzić w układ z holędrami a i może wodzowie juz zadługo są ja kiedys tam pracowałem ale musiałem zrezygnowac z pracy z powodu wyjazdu rubcie wszystko zeby firme ratowac bo jeszcze przyjadą dobre lata
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-01-31 08:33:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich jak tam sytuacja w stoczni?
zdjecie uzytkownika
goral - 2015-03-21 22:15:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tu teraz już nic nikt nie wymodzi szkoda tych ludzi kturzy naprawde za.....li na cwaniaczków nygusów oni zawsze wcisno język między pośladki.Jak napisałem prawde to administrator na drugi dzień mie usunoł ale on też prace znajdzie u taty dziwie się panu panie K. Żyjemy podobno w kraju gdzie wolność słowa jest prawem ,ludzie przekonaliscie sie nie raz jak domagaliscie się zarobionych pieniędzy od szefostfa to byliscie prowodyrami.Jeszcze raz wróce do panów kasztański,kapósta ifiglowaty,chyba trzeba będzie jeszcze raz zapytać tylko już gdzie indziej czy majstrowie łapją się na wcześniejszą emeryture.Koledzy waciaki (bo tak nas nazywali)wspułczuje sam tułałem się od firmy do firmy ale nie lizodupem nigdy nie byłem.
zdjecie uzytkownika
Wieloletni pracownik - 2015-03-22 04:56:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [goral - 2015-03-21 22:15:55]:
Tam już tylko zostali najsłabsi, niewierzący w siebie i swe możliwości. Oni już nie są w stanie nic wskórać. Ostatnio przejeżdżałem obok zakładu w tygodniu i co widzę pusty parking, nikt nie pracuje. Jakie było moje zdziwienie. A kiedyś szefostwo mówiło ludziom że za parę lat będziecie jezdzić Mercedesami tak miało sie dużo zmienić. Póki co sami widziciejak jest. Pozdrawiam Stoczniowców.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-05-27 12:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
siemka wszystkim dawno nie bylo wpisu slyszalem ze cos sie ponoc poprawilo. jak co prosze o komenty
zdjecie uzytkownika
JAM - 2015-06-18 18:51:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tu taka cisza- czy stocznia już nie istnieje?
zdjecie uzytkownika
Wojtasiewicz - 2015-06-24 14:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Jam jak nie jesteś pewny to wystarczy spojrzeć w KRS online chociażby i tam się utwierdzić w przekonaniu. Też ostatnio przeglądam w miarę regularnie oferty pracy i z centromostu rzeczywiście od dawien dawna nic nie było umieszczane. Może to znak, że wreszcie ustabilizowali swoją strukturę i nie potrzebują częstej rotacji.
zdjecie uzytkownika
NOWY - 2015-06-26 18:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PODOBNO WAN JUZ ZACZOL BURZYC BUDYNKI NA STOCZNI WIECIE COS O TYM
zdjecie uzytkownika
melka - 2015-08-20 17:45:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tak nic @nowy o takich akcjach nie słyszałam, solidnie mnie zaskoczyłaś. w sumie na ich stronie internetowej żadnej takiej wzmianki nie ma. co więcej, jak widze zajmują się też handlem złomem u nich w stoczni i ciekawi mnie jakie zatrudnienie z tym związane może zaproponowac mi firma obecnie i na jakich warunkach

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Centromost Stocznia Rzecznia w Płocku Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centromost Stocznia Rzecznia w Płocku Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert