brak logo

ZASTAL

Zielona Góra

Opinie o ZASTAL

LUDOJAD 2010-10-05 17:30:54
O kant [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z taką firmą! Pracowałem tam dwa lata temu, zarobki trochę lepiej niż najniższa, ogólnie syf i potykanie się o złom, jeszcze do tego dwóch łysych łaziło po hali i pastwiło się nad ludźmi. Wieżyczek tylko brakowało strażniczych. Śmierdzi tam komuną i jeszcze dodam, że tamtejszy szef ma swoich podwładnych, którzy zachowują się jak wytresowane pieski.(usunięte przez administratora). Pozdrawiam.
1
Lubstal-kupstal 2010-10-22 13:32:38
Majstrów tyle co pracowników ale majster czasem zdaje się głupszy od pracownika ,co miesiąc są zebrania na których oskarża się pracowników o kradzież złomu a majstry najwięcej kradną nic nie potrafią zamówić a zabierają się za robotę kiedy się kończy termin a ludziom wyliczają czasy(usunięte przez administratora)
1
xxx 2011-01-11 18:33:17
Zupełnie zgadzam sie z powyższymi opiniami z tym, że teraz to już jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] premie pozabierali czasy, o których mowa są tak wyliczone, że nie idzie się wyrobić i zdaniem przełożoych nikt nic nie robi a jak już to za wolno i za mało. A za niedługo mają zamontować monitoring na zakładzie także już otrzyma status (usunięte przez administratora) Nie polecam nikomu pracy zwłaszcza, że w Castoramie zarabiają więcej
kotek 2011-11-01 20:25:55
Lubstal dnia dzisiejszego a kilka lat wstecz to nie ta sama firma wszystich ogarneła nie moc .Ja sądze że jest brak jaj władzy firmy nawet[usunięte przez administratora] nie da rady,roboczo godzina za wysoka i premiowanie słabe .Firma zaczyna spadać do rangi Almaru,i lepsi pracownicy zaczynają szukać innych firm.Jeśli chcesz iść do lubstalu zastanów sie dwa razy .
jabuu 2012-07-01 15:47:29
PRACOWAŁEM TAM I DOBRZE WIEM JAK JEST. WIĘC JEŚLI MASZ OCHOTE BYC POMIATANYM, LUBISZ JAK KTOŚ STOI NAD TOBĄ Z BATEM , NIECHCESZ SIĘ ROZWIJAC ZAWODOWO I PRZYTM BYLE JAK ZARABIAC ,TO WYMARZONE MIEJSCE DLA CIEBIE. POTRZEBUJĄ CAŁY CZAS. PODSUMOWUJĄC LUBSTAL TO [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , [usunięte przez administratora]
1
SZOGUN 2012-08-03 20:57:30
Nikt nie zadaje sobie sprawy z tego co się dzieje wewnatrz firmy Lubstal. [usunięte przez administratora], na nikogo nie można liczyć, MY produkcyjni TANIA SIŁA ROBOCZA, za każdym razem dostajemy po dyni, przychodza młodzi ze stawkami za h jak ludzie którzy pracuja od lat, powod bo nikt tam juz nie chce pracowac. Władza bo tak można nazwać ludzi, którzy tą firma kieruja, nie doceniają tego co maja, brak ludzkiego podejścia. Premie i podwyżki obiecywane są od roku \"obiecywane\" a nie dawane. Dziwnym trafem wszystkie zlecenia są na minusie za panowania teraźniejszego dyrektora, dlaczego to pytanie zadaje zainteresowanym czytelnikom. Dlaczego ludzie odchodza za panowania terażniejszego dyrektora, to pytanie zadaje zainteresowanym czytelnikom.
Trzymają sie stołka dbajać o swoje 4 litery, zganiajać cała winę na ludzi, którzy działają na ich zawołanie. Począwszy od marketingu (dziwie sie ze oni to jeszcze wytrzymuja) kończąć na produkcji. Sobie do zarzucenia nie maja nic. Jak robota kupiona to zle, kto winny marketing,który działa pod presją rzadzących, nie wykonana w terminie, winne zaopatrzenie i produkcja działające pod presją rządzących. A ciągle mało i mało Jak tu robić jak nie ma kim robić. Kupia robotę i tak nie można jej sprzedać, norma niewyrobiona -brak premi. Założenia maja jak BBC...kalkulatory chodzące.
Koles z marketingu biega spocony i szuka materiału na zlecenia na laser czy laduje konstrukcje na auta, co za organizacja. Ale i jedyny jak zapytasz to zawsze pomoże, jak nie wie to sie dowie i wroci z informacją - widac ze mu zalezy. Podejdzie poda reke, zapyta jak idzie.Takich ludzi trzeba.
Dyro ze swoim Bawołem to chodzący egocentrycy, bez szacunku do ludzi - fałszywi, niesłowni, sztuczni. Bawół już chyba zaliczyły kazde miejsce w tym zakladzie, teraz czycha na stołek samego prezesa, sprzedawczyk wazelina. Lubstal odradzam, to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . Przysłuzysz sie dla firmy nie usłyszysz slowa uznania, zrobisz coś zle posypia się nagany czy zwolnienia. Jak tu się motywować. Nic tylko chodzić i pić w trakcie pracy biorąc przykład z rządzących.
Nadarzy się okazja i ja ucieknę idąć sladami poprzedników, mądrzejszych poprzedników.
1
batman 2012-10-30 20:52:10
W Lubstalu pracuje już bardzo długo, jednak przyszedł czas aby rozstać się z ta chora firma i raz na zawsze porzegnac się z idiotami ,którzy dorwali się do władzy. Te ‘laurki’ co serwowane było ostatnio to chyba dyr. i prezesowa powinni sobie nawazjem wreczyc jako dyplom za doprowadzenie do ruiny kikedys nawet spoko firmy.
Zaluje tylko, ze stracilem tyle czasu i codziennie musialem ogladac pajaca w białym kasku,który oprucz darcia ryja nic nie potrafi. Mam już dość chamstwa, głupoty i ponizania, dlaczego my charujac jak dzikie osly musimy placic za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zm na gorze?!! Ciekawe czy ta psujaca się glowa tej ryby tez obnizyla sobie pensje, bo to pzeciez oni powinni beknąć za doprowadzenie firmy do upadku.
Przez ostatnie 3 miesiace mielismy w h..j roboty.Pracowalismy po 12h,7 dni w tyg, na 3 zmiany! pracowaliśmy tez na zmiane ranna zeby potem wrocic na nocke,czy ktoś nam podziekowal-tak,dali kwity na obnizke pensji. W tym samym czasie nasz kochany dyr chodzil po hali,krzyczał na wszystkich ,ze się opier…my, darl się na mistrzow,kierow no bo to my wzielismy wszystkie zlecnia na jeden termin a nie ON .buractwo
Wszystkich ma za glabow i tempych roboli.Co jakiś czas zrobil zebranie na którym caly czas powtarzal, ze to nasza wina,ze przekraczamy godziny,ze robimy zle.Nigdy jednak nie wspomniał o tym ze roboty były kupowane za mniejsze godziny niż kiedyś ze doprowadzil do odejścia wielu dobrych fachowcow, ze nie mamy czym pracować, bo na wszystko albo zaluje pieniędzy albo myśli ze kradniemy.
Firmy bardzo nie polecam, a jeśli ktoś szuka dyr. co doprowadzi jego interes do bankructwa to pan m. to dobry adres.
1
qw 2012-11-04 20:49:18
święte słowa
ZA UPADEK FIRMY ODPOWIADA DYREKTOR ORAZ LUDZIE KTÓRZY POWIERZYLI MU TĄ FUNKCJĘ.
ani on ani członkowie rady nadzorczej nie maja pojęcia jak powinna funkcjonować taka firma.

1
STEFAN 2013-01-21 12:31:16
WITAM PRACOWAŁEM TAM KILKA ŁADNYCH LAT JAK SIE COFNAC PARE LAT WSTECZ TO ZAROBKI W LUBSTALU BYŁY BARDZO DOBRE A ZOBACZYC TERAZ TO JAKBY COFNELI SIE CZASIE .DYREKTOR NIE NADAJE SIE NA TO STANOWISKO CO ZAJMUJE BO TYLKO NAJEMNIKĄ DAJE ZAROBIC KASE A PRACOWNICY NIE MAJA CO ROBIC.[usunięte przez administratora]
wierny 2013-06-10 20:31:32
Witam Ciebie nie wiem czy twoje pytania są poważne czy to jakiś sarkazm ,ale odpowiem jak umiem .Wypłata jest na czas choć nie jest to wcale szał ,ZUS jest płacony ,kart multisport i jak i innych bonusów jest brak, oficjalnie zakaz palenia ale i tak jarają ,a praca jak praca jeden dzień lżej a inny ciężej ,a kontakt z władzą jest różnie ale się przeżyje no i majster [usunięte przez administratora]się uspokoił ,tylko nowy kierownik [usunięte przez administratora] trochę fisiuje ale parę razy dostanie zrypkę to będzie już normalny.Pozdrowienia od ludu pracującego.
xyz 2013-08-20 08:13:09
coś się przyczepił do tych pieniędzy?
gdy firma i jej kierownictwo mają wizję i wiedzę jak prowadzić firmę, przedstawią to załodze i będzie nadzieja na lepsza przyszłość to każdy pracownik jest w stanie pójść na ustępstwa.
Ale gdy dyrektorzy i kierownicy to DYLETANCI to co ci z tych pieniędzy na czas jak za kilka miesięcy nie będzie firmy a przez ten czas nasłuchasz się że jesteś nierobem.
wyz 2013-08-21 16:31:39
po co ci szkolenia? - abyś był lepszy od szefa produkcji?
1
2013-09-26 20:31:43
JEST TO ZAKŁAD KTÓRY SIĘ TOCZY KU ZASTALOWI CZYLI DNO WYPUSCIŁO TYLU DOBRYCH PRACOWNIKÓW KTORZY MUSIELI ODEJSC Z POWODU OBNIZENIA ZAROBKÓW.BYLY BARDZO DUZE PROBLEMY Z ODPRAWA KTORA IM SIE NALEZAŁA ZAZNACZAM NALEZALA I PADL POMYSL Z LUBSTALU ZE MOGA WROCIC JAK ODROBIA ODPRAWE POZDRAWIAM CHŁOPAKÓW KTORZY ODESZLI NIE WYŁAMALI
Q 2013-10-02 21:21:26
Też pracowałem w tym zakładziku. I zadaję sobie pytanie - Jak dyrektorem zakładu może być ktoś kto mówi - JA SIĘ NA TYM NIE ZNAM.
Chyba, że ŁYSY albo ŻNIWIARZ się zna... a to inna sprawa :)
1
2013-10-03 20:26:56
to się w głowie nie mieści co oni wyprawiają tylko same wspolczocia dl nich a dla zakładu upadłość i to jaka to jest wyzysk wyzysk to nie może tak być żeby człowiek człowieka tak znieczłowieczył to się nadaje do reportazu
1
2013-10-11 13:47:47
a kto wypisuje takie komentarze? konkurencja, zwykli pracownicy czy dyrektorzy lub właściciele?
Bolek 2013-12-13 22:07:08
zarobki w lubstalu - stawki 11-19 z tego co wiem. opisy dają przede wszystkim pracownicy zawiedzeni kilkuletnią pracą w tej firmie. nie ma funduszu socjalnego, zakład nie daje kaski ani bonów na święta, zarobki wahają się ok 1400 -2400. premii nie ma jak nie wyjedziesz w delegacje, jak pojedziesz to masz 100-200. to są realia. dyrektor od rozpoczęcia funkcji był 4 razy na hali i zrobił 1 zebranie dla pracowników, kieruje firmą której nie zna od "środka" - liczą się cyferki i zyski dla Tolaka. kiera na produkcji ciężko spotkać a jak czegoś potrzebujesz to musisz iść do dyrektora bo tam go na pewno znajdziesz. majster ze znanej "bajki" jako tako interesuje się robotą choć dużo nauki technicznej przed nim. ryży jak zawsze albo do rany przyłóż albo zwalnia i opiernicza wszystkich. fachowców zostało jeszcze ok 10-12 wg. moich wyliczeń. pozdrawiam "starych" pracowników
2
MAG/TIGspawaczZG 2014-03-11 08:47:57
Weź pod uwagę ,że na stanowisku szefa produkccji jest tępy karierowicz.Który wydrze się na Ciebie jeśli w pobliżu będzie ktoś kto jest wyżej niż on w "hierarchi".Ktoś kto Coś zrobionego dobrze i tak oceni jako zjeb...,po krótkim czasie czeka Cie kompletne wypalenie zawodowe....a miało być tak pięknie
johnrambo 2014-03-25 23:48:43
(usunięte przez administratora) W chwili obecnej najlepiej być dyrektorem żeby być kimś. Dyrektorów jest jak psów! Tylko pytanie po co? Jeden lepszy od drugiego. Jak jesteś w akcie desperacji to zatrudnij się i pracuj. (usunięte przez administratora) .... weźcie to pod uwagę. Dobranoc pchły na noc.
joł 2014-05-12 23:07:33
a widzieliście? - Lubstal zdobywa szczyty - W GŁUPOCIE hahahaha
Joł2 2014-07-28 16:49:01
Ojj to chyba szanowny Pan dyrektor podpisuje się jako Zbyszek. Wejdźcie na stronę tej zakichanej firmy i zobaczycie zdjęcie z waszym cudotwórcą na szczycie jakiejś góry z logo Carbo. Żywa reklama za niemałe pieniądze. Czy jesteśmy zadowoleni z warunków? To chyba kpina... ludzie pracują bo przecież mają rodziny i trzeba z czegoś żyć co? Ale co to za życie. Ludzie się zwalniają, odchodzą bo nie mają już sił na walkę w męce. Wielkie gadanie, że będzie lepiej i guzik :) obiecanki cacanki.
hahaha 2014-08-09 18:28:44
zbychu to chyba ludzik z dawnych czasów - przecież oni tą kasę z unii przepuścili, zresztą nie tylko z unii hahaha - NO ALE DYREKTOR WSPINACZ ALBO NAPINACZ wszystko uzdrowi dajcie mu tylko excela
Joł2 2014-08-19 18:59:31
Cóż za cukrowanie o Lubstalu "Zbyszku". Takich głupot to ja nigdzie nie wyczytałem, ani nawet ich nie dostrzegłem pracując w firmie. Poprzedni dyro pokupował maszyny za grubą kasę, które teraz albo się rozpadają albo stoją bezużyteczne. Kasa z unii zaprzepaszczona. Obecny dyro siedzi bo jego wypłata jest niemała. Podobno jak zarabia mniej jak żona to wpada w kompleksy. Potrzeba tam rewolucji jak na Ukrainie albo po prostu niech zamkną ten zakład. Lubstal nie odnosi sukcesów. Ostatnie zlecenia od przeszło roku to wielka kpina. Sukces jest wtedy gdy ludzie mogą po pracy być dumni z tego co zrobili, a nie lamentują, że muszą przyjść tam w kolejny dzień.
joł 2014-08-19 22:07:16
reasumujmy... od około 5 lat w firmie siedzi około 6 niedouczonych kierowników - dyrektorów - którzy nie mają pojęcia o organizacji i sposobie zarządzania np zasobami ludzkimi, o wiedzy inżynierskiej nie wspomnę. Zła filozofia, złe zakupy, zły przykład z góry, mobbing... można tego wymieniać i wymieniać. Dyrektorzy nie mają sobie nic do zarzucenia a tak naprawdę to w (usunięte przez administratora) byli i(usunięte przez administratora) widzieli. :)
1
joł 2014-08-20 21:51:23
to określenie powyżej było bardzo delikatne - w obliczu przepuszczenia kilkudziesięciu milionów - można ich nazwać także inaczej...na literę Z haha
ROBI 2014-11-04 22:40:16
pracowałem w lustalu jakis czas temu w ktorej nigdy nie zapomne jak było zle a nawet bardzo zle i kiedy miałem odejsc to mowiono mi ze nie znajde pracy w zielonej a mi sie udało i choc zarabiam mniej to nigdy nie wrocił bym do lubstalu jedno z upadajcych firm miano almaru samych pijakow i majstrow cwaniakow którzy jak gestapo patrza jak upierdolic roboli wiadomo o kogo chodz ..e..n kawał chama i prostaka
Monter 2014-12-16 16:54:24
Witam. Nic się w tej firmie nie zmieni, ponieważ "władza" jest ślepa i nie szanuje ludzi ciężko pracujących. Zatrudnili znowu jakiegoś jelenia, który chodzi w seledynowej kurtałce i nawet ręki pracownikowi nie może podać, bo się pobrudzi. Gościa ściągnęli z daleka i dali mu sporą kasę, za którą mogliby podwyższyć pensję najmniej zarabiającym w tej firmie. A typek ma niby podnieść swój dział marketingu. Jak niby ma to zrobić, jak marketing kuleje od dawna. Jedna czarna ciągle robi jasiek kuchy i próbuje zwalić robotę na innych, a druga blondi nawet jak będzie pracować tutaj 10 lat to i tak nic się nie nauczy bo nie chce. Żenada.
Dali nam nowych majstrów, którzy widać garną się do pracy bo są młodzi. Może zastapią w koncu rud.ego i ke.vina, bo pracować się nie da.
dyro 2014-12-29 23:37:15
Tam do wymiany jest CAŁA góra - może z jednym wyjątkiem.
Tyle lat tolerować miernotę na swoim podwórku WSTYD.
Na hali pracują porządni pracownicy, których Łysy Pi.jak na spotkaniach wyzywał od nierobów
cienias 2014-12-30 12:38:33
dyro, ktory to wyjatek wg ciebie do zostawienia?jest szansa na poprawe?nowy dyr nowy kiero od handlu, widzicie cos nowego w ich pracy?
Pozdro 2015-01-29 13:37:05
Kto tam pozostał w mistrzówce? Jak zima? Bardzo mroźno czy da się wytrzymać? Poprzedniego dyra trzymają nadal czy dostał kopa tam gdzie powinien? Jak tam się miewa dział technologów? Jak działa góra? W miarę czy tak samo jak przez ostatnie lata? Podwyżki były lub coś na święta?
Pozdro
maly 2015-03-25 20:41:09
W zastalu to jednego dyrektora (tylko chyba jeden jest) powinni wywalići od razu produkcja poszła by do przodu. Bo jak się ludzi szanuje to lepiej pracują :)
1
Ernest 2015-08-17 18:14:40
zgadzam się z małym ten dyrektor to jest jakiś debil tylko morde wydziera na pracowników a sam nic nie umie
4
Ciekawski 2015-10-24 21:42:55
Witam wszystkich,mam prośbę czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie jak wygląda sytuacja w lubstalu widziałem ogłoszenie z zapotrzebowaniem na pracowników ale chciałbym parę obiektywnych wiadomości ( finanse/jaka praca/jk majstrowie kierownictwo i wogle cała reszta ) proszę o info.Pozdrawiam
Jan 2016-06-15 08:18:29
Omijać tą firmę z daleka
tajemniczy gość 2016-10-13 17:35:01
Ernest, Mały, macie rację. Mam nadzieję, że jeszcze trochę wytrzymacie i dacie radę zanim dyr. w końcu odejdzie na emeryturę (bo chyba o tym jedynym dyr. mowa) ;). wtedy może produkcja pójdzie w dobrym kierunku i rządy obejmie ktoś kto zna się na rzeczy i umie rozmawiać z ludźmi. Bo na chwilę obecną oj słabo, słabo w tej kwestii....
rtghy 2016-10-13 18:06:56
doszły również oferty na stanowisko spedytora tutaj
1
Zostaw swoją opinię o ZASTAL - Zielona Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZASTAL