logo MEDCOM

MEDCOM

Warszawa

Opinie o MEDCOM

robi 2014-12-15 20:31:48
Witam praca w MEDCOM tak wygląda tyrasz za 2 na premie starszych kolegów ,dostaniesz pseudonim ,ja też dostałem ['pogania mnie łysy] . Robota od 7 do 20 plus pracujące soboty jak masz słabą psychikę to długo nie pociągniesz musisz być twardzielem 70 nadgodzin minimum
3
Bolo Manolo 2014-12-30 22:41:53
Szanowni koledzy nie czepiajcie się kierownika, przecież to wspaniały i uczciwy człowiek. Pracę daje a jak czasem pogoni to nie ma co się denerwować, tylko zakasać rękawy. A w ogóle to firma wspaniała i płacą bardzo dobrze.
Pozdrawiam wszystkivh !
4
Wieśniak 2015-01-01 01:02:20
Jak Ci nie pasuje to zawsze możesz poszukać innej firmy. Jest okazja żeby nieźle zarobić to trzeba cisnąć.
maniek 2015-02-04 20:46:54
Bolo ale ci się żart udał. Dawno się tak nie uśmiałem. A który to taki wspaniały ? Może ten młody co to głowę nosi coraz wyżej że dach niedługo przebije? Schodzi firma na psy widać że coraz gorzej się dzieje. Ludzi nie szanują i nie słuchają tego co mówią. A trzeba słuchać bo coraz więcej zaczyna rozglądać się za nową robotą. Po co to przyjmować tych nowych ? Nauczyć ich roboty a oni szybko uciekną bo za te pieniądze co im teraz dają to wiadomo że długo nie zostaną. Tą nową od tych sreberek widać że też zajadą a ona zasuwa bo myśli chyba że ją tutaj kto doceni. Ciekawe ile kobita pociągnie w tych lakierach ? Dużo się zmieniło i zmienia cały czas na gorsze. A zarobki ? Wiadomo że o podwyżce nie masz co marzyć a ile można ciągnąć te nadgodziny ? Mnie się już rzygać chce od tej ciągłej roboty. Z domu w nocy wychodzę i w nocy wracam. A dzieciaki swoje to i tak podziwiam że do mnie na pan nie mówią i nie zastanawiają się co to za facet co przy matce czasem się kręci. Kiedyś jakoś z przyjemnością człowiek leciał do tej roboty a teraz ? Wiadomo że jak się nie podoba to można poszukać innej roboty jedyne co można teraz usłyszeć. Tylko tym sposobem to w końcu kiedyś sami brygadziści zostaną a i chyba kierownik jeden z drugim będzie musiał zakasać rękawy i wziąć się za robotę.
Jozek 2015-02-05 20:24:47
Jeden wielki Burdel na kólkach!!!! Praca od Rana do samiutkiego wieczora!! 13h dziennie ! i to nie zart. Na dodatek zero poszanowania! Jak białe murzyny! Brygadzista traktuje cie jak niewolnika!! Jednym słowem Porażka!!!
5
kkk 2015-02-08 09:52:16
dobrze podsumowane, ale są ludzie i są parap........ i taki przez rodzine na stanowisku posadzony myśli, że jest bogiem, panem twojego życia i śmierci, a ty zapier......... biały murzynie i siedź cicho ! ale nie myślcie, że tylko u was na produkcji jest taka lipa, gdzie indziej też już coraz "weselej" zaczyna się dziać
1
karabin 2015-03-12 11:17:20
Ostatnie nominacje potwierdzają że małpie nie powinno się dawać karabinu a prostakowi władzy. Obojgu odbija
1
lolek 2015-03-22 15:39:41
Zastanawiające czemu tak bystry gość jak prezes zatrudnia szkodników którym na dodatek płaci dużą kasę ? Szkodnik jeden z drugim przez beton proradziecki w głowie powodują zahamowanie wszelkich działań, również tych konstruktywnych. Brak jakiegokolwiek działania ma stwarzać pozory działań oszczędnościowych, a naprawdę w dłuższej perspektywie przyniesie duże straty dla firmy. W sumie to duża sztuka, żeby tak na prawdę prawie nic nie robić, a zarobić i jeszcze dużo szumu narobić, jak to niby się trzeba narobić, żeby nawet nadgodziny robić.
Pańskie oko konia tuczy, dlatego też prezes powinien częściej schodzić na niziny i zajrzeć w każdy kąt, żeby zobaczyć jak mu się firma kiedyś przez takich posypie.
Poza tym to mało budujące i motywujące np dla pracowników na produkcji, pracujących uczciwie za grosze, którzy muszą patrzeć na podobnych szkodników a i obawiać się donosów z ich strony. Bo powszechnie wiadomo, że szkodnik, to również donosiciel i kłamca, który głównie na tym zbudował swoją pozycję w tej firmie.
2
stary brygadzista 2015-03-29 23:19:18
jest coraz gorzej, ale nam brygadzistą chyba płaca wiecej zeby sprzedawac informacje kto i co bo lubią wiedziec o wszystkich szczegułach. podobno podsłuchy są juz zamontowane nawet w toalecie i szatni. o magazynie juz nie wspomne.
2
Szalona decha 2015-04-03 00:46:19
No, jeśli ktoś lubi słuchać wypiardów to montuje podsłuch w kiblu.
Ciekawe jak jest przy odsłuchu tego i jak człowiek zajada batonik a tu z głośnika wydobywa się prrrrrrrrrrrrr. Może jak technologia niebawem pozwoli to i smród z kibla przy nagraniu będzie. A taki szpiegun to po odsłuchu zwymiotuje wszystko z całego tygodnia !
Hahaha !
Van Diesel 2015-06-03 18:57:24
No brygadziści są do kablowania i do krycia nierobów a takich to tutaj jest trochę. Największy kabel w Piasecznie !

2
Król Julian 2015-06-24 21:59:21
Praca jak praca, zarobki, jak zarobki, ale ludzie i atmosfera beznadziejni. Zwykle to ludzie tworzą atmosferę w pracy, a tutaj atmosfera tworzy ludzi, a dokładnie pozbawia ich bycia ludźmi. Im gorszą mendą będziesz, tym lepiej sobie tutaj poradzisz.
inżynier 2015-06-30 19:38:59
Nie przypominam sobie bym był mendą , nikogo nigdy nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a mnie nieraz i owszem
i to naj mniejsi nie mając pojęcia o czymmówią , bo żeby zabierać zdanie w kwestiach technicznychto trzeba troszkę wiedzieć !
5
lol 2015-07-12 19:38:22
tu nie ma koleżeństwa, za to wielu chętnych, żeby cię podpier , obgadać, świnie podłożyć, podpuścić, zadrwić, każdy, każdego się obawia, bo tylko kasa się liczy, więc nikt nie ma oporów, żeby cię sprzedać, byleby ratować swój tyłek, a że można by inaczej, nawet nie pomyśli, bo tylko cyferki na pasku ma przed oczami
dlatego ciężko się pracuje
kruk 2015-07-26 22:08:32
jakżeś wlazł między wrony to musisz krakać jak i ony bo cię rozdziobią, a mili byli ale szybko to ukryli jak dłużej pracować chcieli
Michał 2015-07-30 17:48:23
Witam,
Czy orientuje się ktoś na czym polega faktycznie praca na stanowisku Specjalisty ds sprzedaży sieci handlowych? Warto wysyłać cv? Orientuje się ktoś w zarobkach?
Inżynier=nierób 2015-08-21 22:34:42
@inżynier
Jak myślisz że posiadając wiedzę zdobytą na studiach jesteś inżynierem to się mylisz, jesteś tylko posiadaczem dyplomu. Większość inzynierów w tej firmie to nieroby i ignoranci.
1
ktos 2015-08-29 13:30:25
Firma jest OK. Jest herbat kawa woda, na czas wypłata i wszystkie świadczenia naprawdę super. Fakt jest trochę zbieraniny którzy przykleili się z innych firm i tak siedzą. A propos zbieraniny, ten rudy z kolczykiem i wyciętymi włosami powinien zmieniać, bo gacie ma na wierzchu i jest to nie smaczne wręcz obrzydliwe. Podobno chce wyrwać jakiegoś chłopaka, bo jak idzie to porusza się tak jak by chciał żeby ktoś go poderwał. No ale tacy chyba też powinni być Ale nie tu.
ktoś inny 2015-08-29 20:35:37
A oto wypowiedź a propos tolerancji, fajnych stosunków i koleżeństwa. A swoja drogą ciekawe skąd ty wiesz jak chodzić i się poruszać, kiedy facet chce poderwać drugiego faceta ? Mnie osobiście to lata , czy ktoś jest rudy, czy brunet, ma kolczyk, czy koło na czubku głowy, czy mu gacie widać, czy półdupska, albo jak chodzi – człowiek się liczy i to jaki jest. A to, że jak piszesz jest zbieranina z innych firm, to znaczy, że ty żeś się przykleił do medcomu i świata poza nim nigdy nie poznałeś, tak że za tą kawę, herbatę i wodę, możesz po nogach całować. Ale kolego mogę ci powiedzieć, że ta zbieranina poradzi sobie wszędzie, ale ty byś zginął, jakby cię medcom kopnął, bo takich się w większości firm tępi.
Donek-Jebonek 2015-09-07 18:07:16
@ktoś
Jeżeli już piszesz na forum to proszę bez błędów. I tym przypadku "niesmaczne" piszemy razem ponieważ jest to przymiotnik. "Nie" piszemy roździelnie tylko z czasownikami. A jeżeli coś jest niesmaczne to Twój post. A co do kolczyka i sposobu chodzenia to raczej nie Twój interes.
wzrokowiec 2015-09-09 09:26:38
Drodzy koledzy! Kultura osobista, szacunek dla współpracowników oraz pewne normy cywilizacyjne wymaga aby poczucie estetyki innych nie było gwałcone przez wystawianie na widok publiczy pewnych częsci ciała, które nawet na plaży pozostają zakryte. Koledzy usilnie namawiam Was do zainwestowania w solidny pasek lub szelki. Z poważaniem M.N. Iksiński.
zygi 2015-09-13 17:15:07
@ktos @ wzrokowiec czy inny jaskiniowiec
mam wrażenie, że zapuszczasz się niebezpiecznie w rejony gumisiów,chłopie,jak oni cię chycą zza tej ściany, to ci z pewnej części ciała zrobią jesień średniowiecza i wiosnę ludów razem wzięte
Marszałek Rokosowski 2015-09-16 21:41:27
No to fajowo się zaczyna. Chycą i co dalej ?
Wszadż kij w odbyt czy może muduł ?
montazysta medcom 2015-09-18 19:12:35
A ja nie mam nic do zarzucenia w brygadzie atmosfera jest ok, wiadomo są ludzie którzy wszystkiego wiedzieć nie mogą, ale to jak wszędzie. Jest kilka osób z którymi miło i fajnie się współpracuje trzeba pilnować swojego nosa i swojej pracy. Ale brygada w której jestem widzę że różni się od innych to pewnie dlatego.
igor34 2015-09-19 20:42:03
A ja tam nie wiem o co chodzi i zawsze na czas zdążam.
mateusz1978 2015-09-19 20:44:10
Nie zdąrzam, tylko zdąrzam !
nierób 2015-09-19 20:47:04
A ja tam mam wszystko w gdzieś. Brygadzista mnie lubi, daję mu prezenty i mam dobrze. Pracować też nie muszę. Jakoś leci a pensyjka super !
smerf 2015-10-15 10:24:31
My z produkcji to jestesmy ludzie prości i proste mamy potrzeby. Zjeść, odpocząć, napić się, "zabawić" i czasem komuś przywalić. Nie potrzebujemy durnych zabaw, żeby się zintegrować. Niech zawody robią se ci co za biurkiem pracują.
papa smerf 2015-10-15 20:21:45
Smerf co to za szufladkowanie współpracowników,chyba że wszystkich reprezentujesz.
Jednym takie zabawy podobają się a innym nie, udział w nich jak i cały wyjazd jest dobrowolny.
Kwestia jeszcze tego co masz na myśli mówiąc "ludzie prości"?
asfd 2015-10-23 05:59:26
"produkcja zarabia od 2000 złotych w górę, także całkiem nieźle." Koper weź się walnij w głowę i nie wracaj...
Szukam pracy 2015-11-09 23:44:13
Witam serdecznie wszystkich aktywnych
Piszę tutaj z zapytaniem, a mianowicie czy warto aplikować i interesować się zatrudnieniem w firmie medcom? Nie chodzi teraz o ukończone studia czy moje wykształcenie (studia i tytuł to gucio, najważniejsza jest praktyka), chodzi mi o to, czy w tej firmie dają szansę pracować tym, którzy jeszcze nie mieli nic wspólnego bezpośrednio ze stroną techniczną czy konstruktorską urządzeń projektowanych i produkowanych "u Was" (totalny świeżak) oraz czy istnieje realna możliwość rozwoju osobistego w postaci szkoleń oraz współpracy międzynarodowej (wyjazdy na kontrakty)?
Z góry dziękuję za odpowiedź i serdecznie pozdrawiam
2
cienias 2016-01-16 13:00:14
Jakieś echa ostatniej sytuacji z czwartku
1
ktos 2016-01-16 13:18:26
A co było w czwartek?
WAKAT 2016-01-25 19:27:03
Hej jakie są godziny pracy na magazynie ? i jakie zarobki :? jest ogloszenie ze szukaja asystenta dzialu logistyki ( praca od poniedzialku do piatku) tak jest napisane , czy aby napewno nie ma pracujacych wekkendów??? moze ktos cos wiecej napisac :

z gory dzieki za info . pozdrawiam.
log 2016-02-11 18:37:43
jakie warunki pracy sa na magazynie?jakie zarobki?
ON 2016-02-18 19:43:22
1800 TO DLA CIEBIE DOBRA STAWKA:??? W DZISIEJSZYCH CZASACH TO SMIESZNE... ZA PRACE NA MAGAZYNIE TO SIE DOSTAJE 25OO ZL
3
słowik 2016-02-27 17:52:03
Jak ci nie odpowiada praca w tej firmie to jedź do Niemczech. W 2015 średnie miesięczne zarobki w Niemczech według Statistisches Bundesamt (niemiecki odpowiednik naszego GUS-u) to 3,527 euro miesięcznie (ok 14 tys. zł). I nie narzekaj. Auf Wiedersehen.
kaziutak 2016-02-27 19:35:29
sami widzicie, koles stwierdził, ze 1800zł to dobry hajs, wiec nie liczcie, ze zarobicie w tej polackiej biedzie wiecej niż 2500 czy niech bedzie 3000zł wiesnioki bed [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] u byźmesmena i za miche kartoszku, byle dostać cokolwiek. Jak u kitajców.
1
szukający 2016-02-28 18:58:30
Może ktos sie wypowie jakie są realia pracy na magazynie :? jakie zarobki w modecom???
szukający 2016-03-04 22:05:29
rogal_ ale jakies konkrety ?stawka godzinowa? pensja stala plus premia? jak to wyglada:???
erc 2016-03-06 12:56:01
Dlaczego tyle ścinków kabli się wywala? Nawet metrowe i szczególnie grube. Nie można zrobić wspólną, posegregowaną przedziałami grubości kabli skrzynie drewnianą plus przedziałek na rzeczywiste ścinki poniżej 5cm i uszkodzone. I wykorzystywać je na przykład na zwory. Co roku setki tysięcy złotych wywalane są na ścinki. To pewnie jakieś 15% zamawianych kabli. Zdecydowaną większość można i trzeba wykorzystać. Jakaś zmowa milczenia z której korzystają tylko brygadziści?
1
stary pracownik 2016-05-06 22:20:20
pracowalem w Medcom ok 2 lata. Faktycznie atmosfera była kiepska, lecz zarobki całkiem całkiem. Tylko brak szacunku ze strony kierownictwa i brygadzistów. Jak nie chciałeś zostawać nadgodzin bo przykładowo nie mogłeś z jakiegoś powodu i odmówiłeś to juz byłes najgorszy
1
iga 2016-05-07 13:47:45
Oczywiście że Przedstawicie medyczni w Medcomie zarabiają fortunę. Wyścig szczurów. Płacą wysokie prowizje od sprzedaży aparatury medycznej :-)
Pytajnik 2016-05-16 22:18:27
Czy mamy miesięczny okres rozliczeniowy za pracę w firmie?
To czy za nadgodziny zrobione w kwietniu, pracodawca nie powinien wypłacić wynagrodzenie najpóźniej do 10-go maja?
mucha 2016-09-08 19:38:49
W hali jest duszno i gorąco. Wszyscy kręcą się jak muchy w oleju.
Nie ma klimatyzacji, rury wentylacyjne pozapychane kurzem, uciążliwy hałas stłoczonych do granic możliwości brygad.
Kolejki do toalety.
(3 kabiny na tyle chłopa to kpina). Pora coś z tym zrobić.!
6
Mnich 2016-09-08 21:34:38
Mi się wydaje, że warto spróbować w tej firmie, generalnie bardzo dobrze płacą i to chyba najważniejsze
Sok 2016-10-24 21:23:02
Chyba tobie.
1
Nick 2016-10-26 20:18:22
Generalnie co znaczy bardzo dobrze ? 4 -5 tys płacą? Generalnie może i nie najgorzej w porównaniu z Pcimiem dolnym i generalnie może i wystarczająco jak tylko na swoje dupsko zarabiasz. Generalnie płacą średnią stawkę warszawską i generalnie z roku na rok staja się mniej konkurencyjni. Czyli typowa "polska " firma z tendencją zniżkową. Niby och ach a jednak ludzie odchodzą, niestety jak to przeważnie bywa Ci normalniejsi a cały kondens zostaje.
Zdemotywowany 2016-11-29 10:37:45
Czy wrócą jeszcze dobre czasy i zarobki ?
Xxx 2016-11-29 16:09:42
Nie
1
Zostaw swoją opinię o MEDCOM - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEDCOM