brak logo

Wamech P.A.Wąsik Sp.J.

Kraków

Opinie o Wamech P.A.Wąsik Sp.J.

krzysiek 2012-03-10 12:48:29
Pracowałem 1,5 roku w Wame [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] .
Miło ten okres wspominam. Właściciele, Państwo Piotr i Albina Wąsik to naprawdę porządni ludzie, dbający o pracowników.
Zawsze na czas wypłaty, jasne i przejrzyste rozliczenia.
Może nie do końca odpowiednie zarządzanie i nie zawsze odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach, co bardzo często blokowało możliwość rozwoju firmy, ale to tylko moja opinia.
Zyczę im powodzenia
Tymczasowy pracownik 2015-03-11 17:05:24
Zycze wszystkim takich pracodowaców,takiego super majstra który jest człowiekiem do rany przyłóż,który nigdy pomocy nie odmawia (pozdrawiam pana Jacka);) Super brygadzisty pana Józia,jest to człowiek o olimpijskim spokoju i zawsze otwartych dziwach gdy trzeba wspomoc lub rady (pozdrawiam pana Józia);) ludzie ogolnie spoko,chodz jest czlowiek ktoremu dali troche wladzy..i to byl bład. Bo jest zwykla swinia i donosicielem. Ciekawe jak bedzie gdy sie przeniosa do Skawiny...:)
1
szczery 2015-03-17 15:51:38
Osoba o której piszesz zepsuła firmę. Ryba psuje się od głowy...
14
tymczasowy pracownik 2015-03-21 13:03:15
chodzi Ci o osobe z warsztatu oczywiscie?
1
Były pracownik 2016-03-26 07:50:20
Firmę przeją syn (Wojtek) powoli robi się coraz gorzej kontrola pracownika na każdym kroku, wymagania w górę a stawki... dostaniesz jako montażysta ok 1400zł, spawacz 1600, jeśli coś zepsujesz dostajesz po godzinach za darmo, rotacja ludzi ogromna, dobrze ze sam juz uciekłem:) Panuje ciche przyzwolenie szefa na to żeby brygadziści dosłownie gonili i robią to, poniewaz im wolno, tak to jest jak trochę władzy chłop dostanie.
14
Wojciech Wąsik 2016-04-11 21:30:07
Szanowny Panie,
Od kiedy prowadzę Firmę Wamech, a minęło już przeszło 6 lat, namawiam wszystkich naszych współpracowników, żeby zabierali głos w kwestiach, które są dla nich niejasne lub stanowią przeszkody w codziennej pracy. Szkoda, że nie każdy korzysta z tej szansy i jest zmuszony dzielić się swoimi subiektywnymi odczuciami z opinią publiczną. Traktuję to jako swój osobisty błąd komunikacyjny.

Postanowiłem się jednak odnieść się do zarzutów przedstawionych w powyższej opinii, gdyż godzą zarówno w wizerunek mój jak i wszystkich współpracowników, którzy przez ostatnie 25 lat działalności Firmy wkładają serce w to co robią.

Kilka faktów. Rotacja w naszej Firmie sięga kilku % zatrudnionych i głównie dotyczy młodych pracowników produkcyjnych, którzy upatrują swoich szans na zachodzie. Wielu z nich wraca, z nowym bagażem doświadczeń, zmotywowanych szacunkiem z jakim są traktowani w naszej Firmie. (warto tutaj wspomnieć o najstarszych pracownikach, których dzieci kontynuują w drugim pokoleniu współpracę) Większa rotacja, choć nie nazwał bym jej ogromną, jest wśród pracowników tymczasowych zatrudnianych poprzez Firmy pośrednictwa pracy, na co niestety nie mamy wpływu.

Wynagrodzenia, o jakich Pan pisze są absolutnie nieadekwatne do realiów panujących na naszym rynku (szczególnie w obszarze, gdzie zlokalizowana jest Firma). Wynagrodzenia są zależne od stanowiska, doświadczenia i kompetencji. W związku z wysoką specjalizacją Firmy, wynagrodzenia są i muszą być wyższe niż przez Pana przedstawione. Nie wiem zatem skąd te dane.

Odniosę się również do zarzutu związanego z organizacją pracy. Zawsze ceniłem sobie profesjonalizm i kompetencje, dlatego niezależnie od doświadczeń zebranych w innych Firmach, każdy jest zobowiązany do ciągłego pogłębiania swojej wiedzy i angażowania się w proces rozwoju. Tylko w ten sposób nasi pracownicy, niezależnie od obejmowanego stanowiska, mają wpływ na długofalowe zatrudnienie i godne warunki wynagrodzeniowe. Niewątpliwie nasi brygadziści i kontrolerzy zdają sobie z tego sprawę i sumiennie wykonują zadania za co im serdecznie dziękuję.

Z poważaniem,
(usunięte przez administratora)
3
Tatar 2016-04-24 08:55:47
Byly pracownik, moze warto jednak w imieniu grupy sie wypowiadac. Pracowalem w duzo gorszych miejscach ale tam przynajmniej pracownicy byli jednoscia i byli zdyscyplinowani i wzajemnie za siebie odpowiedzialni
Sony 2016-10-26 15:22:31
Ogarnijcie jak Pan Wojtek odpowiada na zarzuty, niby wszystko mówi ale zero konkretnych informacji , dlatego każdy może sobie dopisać co chce. Dobry psycholog z niego i tyle umie wkręcać ludziom nie do końca pewne i konkretne zdania a robi to tak ze się nawet nie połapiesz jak się na ten haczyk chwycisz.

A co do samej pracy wszędzie wygląda podobnie oszczędności i wykorzystywanie pracownika, zawsze mało i mało. Tyle ze pieniążki nie duze ale zawsze na czas. Jak cie nie będą już potrzebować to i tak cie wyrzuca.
9
O1Tobor 2016-10-29 19:42:15
Z całym szacunkiem, ale szef firmy jest głupcem. Otacza się ludźmi z biura, którym ufa a oni wciskają mu kit na każdym kroku i on w to wierzy. Ludzie, którzy nie mają za grosz pojęcia o tej pracy, którzy naciągają go non stop na niepotrzebne koszty. Mowa tu przede wszystkim o "managerach" i kontroli jakości, którzy całymi dniami przesiadują w biurze nie robiąc nic a gdy szef się zjawia nagle udają, że coś robią sprawdzając drugi raz to co wcześniej już sprawdzili. W sumie to równie dobrze mogłoby ich nie być a firma by dużo lepiej na tym wyszła. Najgorsze jest to, że Ci ludzie na prawdę mają pustkę w głowie. Wiedza teoretyczna zdobyta na studiach, która w ogóle nie odnosi się do wykonywanej pracy. Mnie osobiście wstyd byłoby wchodzić w jakąkolwiek konwersację odnośnie pracy, którą się w Wamechu wykonuje gdybym był na ich miejscu. A na koniec taka rada dla szefa. Gdyby szef chciał słuchać ludzi z warsztatu, firma była by już dużo dalej niż jest. Ludzie Ci, to naprawdę dobrzy i inteligentni fachowcy. Wystarczyłoby tylko z nimi porozmawiać, spytać o radę, czy pomysł. Dla mnie jest to nie do pomyślenia jak ludzie, którzy nie mają żadnej wiedzy praktycznej w produkcji mogą wiedzieć lepiej niż pracownicy, którzy na co dzień mają z tym styczność. To tak jakby Pani sprzątająca (do której nie mam absolutnie nic) mówiła szefowi jak ma zarządzać firmą czy konstruktorom jak konstruować. Oczywiście mogłaby, pod warunkiem że na prawdę się na tym zna a nie TYLKO UDAJE.

Powyższy tekst nie ma na celu nikogo urazić. Ma być jedynie przestrogą.
26
Zostaw swoją opinię o Wamech P.A.Wąsik Sp.J. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wamech P.A.Wąsik Sp.J.