Wamech P.A.Wąsik Sp.J.

Kraków

Opinie o Wamech P.A.Wąsik Sp.J.

krzysiek 2012-03-10 12:48
Pracowałem 1,5 roku w Wame [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] .
Miło ten okres wspominam. Właściciele, Państwo Piotr i Albina Wąsik to naprawdę porządni ludzie, dbający o pracowników.
Zawsze na czas wypłaty, jasne i przejrzyste rozliczenia.
Może nie do końca odpowiednie zarządzanie i nie zawsze odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach, co bardzo często blokowało możliwość rozwoju firmy, ale to tylko moja opinia.
Zyczę im powodzenia
19
Tymczasowy pracownik 2015-03-11 17:05
Zycze wszystkim takich pracodowaców,takiego super majstra który jest człowiekiem do rany przyłóż,który nigdy pomocy nie odmawia (pozdrawiam pana Jacka);) Super brygadzisty pana Józia,jest to człowiek o olimpijskim spokoju i zawsze otwartych dziwach gdy trzeba wspomoc lub rady (pozdrawiam pana Józia);) ludzie ogolnie spoko,chodz jest czlowiek ktoremu dali troche wladzy..i to byl bład. Bo jest zwykla swinia i donosicielem. Ciekawe jak bedzie gdy sie przeniosa do Skawiny...:)
4
szczery 2015-03-17 15:51
Osoba o której piszesz zepsuła firmę. Ryba psuje się od głowy...
17
tymczasowy pracownik 2015-03-21 13:03
chodzi Ci o osobe z warsztatu oczywiscie?
1
Były pracownik 2016-03-26 07:50
Firmę przeją syn (Wojtek) powoli robi się coraz gorzej kontrola pracownika na każdym kroku, wymagania w górę a stawki... dostaniesz jako montażysta ok 1400zł, spawacz 1600, jeśli coś zepsujesz dostajesz po godzinach za darmo, rotacja ludzi ogromna, dobrze ze sam juz uciekłem:) Panuje ciche przyzwolenie szefa na to żeby brygadziści dosłownie gonili i robią to, poniewaz im wolno, tak to jest jak trochę władzy chłop dostanie.
24
Wojciech Wąsik 2016-04-11 21:30
Szanowny Panie,
Od kiedy prowadzę Firmę Wamech, a minęło już przeszło 6 lat, namawiam wszystkich naszych współpracowników, żeby zabierali głos w kwestiach, które są dla nich niejasne lub stanowią przeszkody w codziennej pracy. Szkoda, że nie każdy korzysta z tej szansy i jest zmuszony dzielić się swoimi subiektywnymi odczuciami z opinią publiczną. Traktuję to jako swój osobisty błąd komunikacyjny.

Postanowiłem się jednak odnieść się do zarzutów przedstawionych w powyższej opinii, gdyż godzą zarówno w wizerunek mój jak i wszystkich współpracowników, którzy przez ostatnie 25 lat działalności Firmy wkładają serce w to co robią.

Kilka faktów. Rotacja w naszej Firmie sięga kilku % zatrudnionych i głównie dotyczy młodych pracowników produkcyjnych, którzy upatrują swoich szans na zachodzie. Wielu z nich wraca, z nowym bagażem doświadczeń, zmotywowanych szacunkiem z jakim są traktowani w naszej Firmie. (warto tutaj wspomnieć o najstarszych pracownikach, których dzieci kontynuują w drugim pokoleniu współpracę) Większa rotacja, choć nie nazwał bym jej ogromną, jest wśród pracowników tymczasowych zatrudnianych poprzez Firmy pośrednictwa pracy, na co niestety nie mamy wpływu.

Wynagrodzenia, o jakich Pan pisze są absolutnie nieadekwatne do realiów panujących na naszym rynku (szczególnie w obszarze, gdzie zlokalizowana jest Firma). Wynagrodzenia są zależne od stanowiska, doświadczenia i kompetencji. W związku z wysoką specjalizacją Firmy, wynagrodzenia są i muszą być wyższe niż przez Pana przedstawione. Nie wiem zatem skąd te dane.

Odniosę się również do zarzutu związanego z organizacją pracy. Zawsze ceniłem sobie profesjonalizm i kompetencje, dlatego niezależnie od doświadczeń zebranych w innych Firmach, każdy jest zobowiązany do ciągłego pogłębiania swojej wiedzy i angażowania się w proces rozwoju. Tylko w ten sposób nasi pracownicy, niezależnie od obejmowanego stanowiska, mają wpływ na długofalowe zatrudnienie i godne warunki wynagrodzeniowe. Niewątpliwie nasi brygadziści i kontrolerzy zdają sobie z tego sprawę i sumiennie wykonują zadania za co im serdecznie dziękuję.

Z poważaniem,
(usunięte przez administratora)
29
Tatar 2016-04-24 08:55
Byly pracownik, moze warto jednak w imieniu grupy sie wypowiadac. Pracowalem w duzo gorszych miejscach ale tam przynajmniej pracownicy byli jednoscia i byli zdyscyplinowani i wzajemnie za siebie odpowiedzialni
2
Jacek 2017-07-29 16:56
Byłem nie polecam...
Gonia ludzi jak by to bylo jakies bydło,
wiecznie mówia mało i mało " dasz rade wiecej zrobic"
6
fafik 2017-07-31 17:33
totalna bzdura, chyba malo pracowales w firmach produkcyjnych.. takiego szacunku włascicieli do pracownika to raczej ze swieca szukac - wszedzie dobrze gdzie nas nie ma! skoro ktos powiedział, ze dasz rade wiecej zrobic to pewnie tak bylo.. firma ma swoje plusy i minusy jak kazda, ale na pewno godna polecenia!
27
operator 2017-10-15 17:02
Czy szukają suwnicowych??
Zostaw swoją opinię o Wamech P.A.Wąsik Sp.J. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wamech P.A.Wąsik Sp.J.