brak logo

Accenture Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Accenture Sp. z o.o.

menia 2015-12-02 19:41:50
co ty wogole mowisz, jezeli ktos posiada odpowiednie wykształcenie, dosiwadczenie na tym stanowisku w tym charakterze, ma kursy i certyfikaty to zatrudni sie wszedzie !
1
byly-pracownik 2015-12-02 20:26:38
Goraco nie polecam Accenture na Chocimskiej. Zero profesjonalizmu (zarowno na rekrutacji, jak i podczas dalszej wspolpracy), managerowie, ktorzy dostali swoje posady chyba tylko za zasiedzenie lub znajomosci - zero kompetencji. Charakter pracy jak dla malpy - naucz sie procesu i klep w kolko to samo. Polowa pracownikow to studenciaki, ktorzy albo mysla, ze tak wyglada praca w korporacji albo sa pozbawieni ambicji (przykladem jest osoba na stanowisku "seniora", pracujaca na codzien w Excelu, ktora nie wiedziala jak dziala tabela przestawna. Przyklady mozna mnozyc). Atmosfera tez slaba - wszyscy spieci, malo kto mowi sobie "czesc", notorycznie nieodpisywanie na maile (sytuacja szczegolnie powtarzalna w przypadku, gdy osoba, do ktorej piszesz na wyzszy level) i wyczuwalny brak szacunku dla drugiego pracownika - klimaty korporacji wczesnych lat 90. Dodajmy do tego mase bezsensownych przepisow, zasad, regul, ktore sa zupelnie niepotrzebne albo archaiczne (przykladowo "szkolenie online" z tego, ze nie mozna brac lapowek od pracownikow instytucji publicznych - bardzo przydatne w pracy, gdzie sie klepie swoj proces i nie ma sie kontaktu z osobami z zewnatrz). Moglbym tak pisac bez konca. Jesli masz odrobine ambicji, unikaj tej firmy :)
9
ponizej_krytyki 2015-12-08 20:47:05
Byłem w tej firmie na rozmowie i opinię mam jednoznacznie negatywną. Po pierwsze- zatrudniają studenciaków na śmiesznie-płatne staże, często dłuższe niż 6 miesięcy (!?!). Po drugie- po upływie tych 6 miesięcy- jeśli oferują jakąkolwiek pracę- to zarobki są śmieszne a praca często na drugim końcu Polski lub za granicą (o czym dowiadujesz się dopiero pod koniec stażu!). Po trzecie- mało się u nich nauczysz, bo 80% ludzi jak nie więcej to właśnie studenciaki na stażu, bez wcześniejszego doświadczenia. Po 4.- zatrudniają na śmieciówki.

O samej rozmowie rekrutacyjnej lepiej nie wspominać bo:
- spóźnienia/nieobecności osób rekrutujących są normą (nawet 0,5 godzinne obsuwy, a po co komu punktualność)
- pytają głównie o oczekiwania finansowe, jeśli zejdziesz bardzo nisko to jeszcze masz szansę się załapać (pytanie, czy w ogóle warto)
- na praktyki z programowania rekrutują kilkoma etapami, a jeśli już je zaczniesz, to okaże się, że będzie pracował raczej jako tester niż uczył się programować (nonsens)
- narzucają terminy spotkań w godzinach południowych i nie są elastyczni.

Ogólnie firma prezentuje się fatalnie- bardziej przypomina śmieciowy outsourcing niż międzynarodowa korporację. Najgorsze jest jednak to, że Accenture chętnie promuje się na uczelniach wyższych, a uczelniane biura karier (np. na SGGW w Warszawie) jeszcze ich rekomendują swoim absolwentom !
3
las 2015-12-12 22:44:57
wydaje mi się, że jak ktoś idzie na staż, to nie powinien się z góry nastawiać, ze na pewno dostanie tam pracę, to tak nie działa.. To przywilej, że w ogóle proponują stanowisko.
abc 2015-12-16 11:56:06
Zgodzę się z tyn, że staż nie gwarantuje pracy. Ale spójrzmy na dzisiejsze realia (np. w branży IT). Programy stażowe mają na celu przyciągnąć młode osoby, które za niewielkie pieniądze wdrożą się do jakiś zadań, a następnie zostaną w firmie. Na rynku brakuje programistów więc każda firma podchodzi do sprawy w ten sposób. Jeśli korporacja nie potrafi zatrzymać stażystów (bo oferuje marne grosze i śmieciówkę), to zyskuje na tym konkurencja, która z otwartymi ramionami przyjmuje (po części doszkolonych)juz stażystów. Co do promocji na uczelniach wyższych - płacisz i możesz się reklamować. Dziś jak masz kasę - to wiele możesz! Moim zdaniem lepiej zapłacić uczelni za super reklamę - przynajniej skutecznie przyciągnie tania siłę roboczą.
Wydarz 2015-12-27 01:06:36
Staż nigdy nie gwarantował nigdzie pracy, ale warto ogólnie się tą branzą zainteresować, bo Accenture jest liderem na swoim rynku, więc warto poczytać ogłoszenia
zaintersowany 2016-01-05 17:10:12
Mnie trochę niepokoi ogromna ilość ofert, jakby tam rotacja była bez przerwy. W korpo przepracowałem naście lat i taki wysyp ofert kojarzy mi się raczej z efektem masowych wykopków. Ale spróbuję, co mi tam :-), Za mniej niż 3000 netto nie pójdę.
grrr 2016-01-05 22:46:50
ja tam sie ciesze ze jest tyle nowych ofert pracy u nich. Firma niczego sobie, dobrze bedzie wygladalo moje cv jak sobie wpisze ze u nich popracowalem
Chris 2016-01-08 21:19:38
Hey,
Dziwia mnie przezycia co niektorych gdyz, sciezka ktora przeszedlem i przechodze jest zupelnie inna, aczkolwiek z tego co widze wiekszosc wypowaida sie o Wawce, to moze i prawda, w LDZ(tam gdzie pracuje) nie ma takiej lipy ;)
Kasa - Dupy nie urywa, ale też nie najgorzej
Atmosfera - Bardzo dobra
Dodatkowe benfity jak w kadzej kropo, multisport, imprezy, social, szkolenia
Projekty - Jedne ciekawe, drugie mniej
Trudno o awans? Szczerze? Dużo zależy w dużej mierze od Ciebie i jak się umiesz ustawić, kiedy i jak zaangażować, bądźmy szczerzy, jak ktoś potrafi walczyć o swoje, bez problemu(wiem z doświadczenia :D ), jak nie... no to faktycznie... 2 lata to może być mało na awans :)
2
domik 2016-01-09 01:37:11
Możecie napisać jeszcze co dokładniej macie na myśli pisząc socjal. Ciekawi mnie również, czy umowy o pracę dla studentów są tu realne i czy da się zdobyć taką na czas nieokreślony.
jgkdsjg 2016-01-10 19:49:54
Z tytułem inżyniera to praktyk szukaj jak nie masz doświadczenia. :)
wrrr 2016-01-10 23:35:18
Dużo ofert pracy bo dużo osób odchodzi jak nie ma realnych szans na podwyżki, awanse.
Mira 2016-01-10 23:38:40
Student to ma szanse ale na umowę śmieciową.
khal 2016-01-11 12:47:58
No to prawda ze studentow bez doswiadczenia malo kto chce. Dobrze jest pojscie na praktyki/staż, malo placa ale mozna sie czegos nauczyc i jak sie spodobasz to juz zostaniesz
Sylwek 2016-01-24 22:49:53
Mam kolege w accenture w wawie. Na konsultanta sapa płacą od 10 000 netto a na senior analityka 8 000 zł netto. Oczywiście po mocnych nagocjacjach. Projekty troche mierne bo głównie w PL i czechach i duże kolesiostwo.
dogar 2016-01-25 14:22:07
@Sylwek, to całkiem dobre zarobki, bo taki konsultant SAP zazwyczaj zarabia 6-8 tysięcy, a tu jest od 10 tysięcy w góre jak piszesz. Słyszałem tez, ze maja pełen pakiet benefitów.
bro 2016-01-27 19:45:44
O wszystko. To zależy do poziomu zblazowania panienek z rekrutacji. Jak możesz sobie sprawdzić na linkedin.com jakoś to zbytnio wykształconych i obytych nie należą. Dobrych manier do Warszawy na pewno nie przywożą. Standardowe chamstwo pańci z hałeru.
łuki 2016-01-31 20:31:53
widzę @bro, że sporo goryczy w Twojej wypowiedzi.. zastanawiam się z czego to wynika. Według mnie nie ma znaczenia, czy w HR Accenture siedzą pracownicy pochodzenia warszawskiego czy innego..
mar 2016-02-03 21:39:38
witam, 10k netto przy jakim doświadczeniu? ile średnio może zarobić konsultant sap z 2 letnim doświadczeniem na projektach i np. cerytfikatem z SD.
Wydarz 2016-02-04 19:38:10
No ale wiesz @łuki, nie wszystkim dogodzisz, niektórzy są jak @bro i nie poradzisz, ja ogólnie uważam, że tak jak mówisz jest raczej dobrze i nie ma o co się pieklić
pyt 2016-02-07 17:49:53
jakaś wielka rekrutacja na pracuj.pl wielu konsultantów szukają. czy może mi ktoś naświetlić skąd taka rekrutacja? nowy ogromny projekt? wielka rotacja? ot, takie cykliczne ofertowanie?
jednym słowem warto brać udział w rekrutacji????
fall 2016-02-07 19:09:38
Teraz to chyba nie ma żadnej rekrutacji, bo ostatnio nie pojawiła się ani jedno ogłoszenie pracy. Widocznie wszystkim odpowiadają warunki i zarobki, a posiadanie 2 letniego doświadczenia @mar nie jest niczym dziwnym.
nikki 2016-02-08 14:09:53
Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie właśnie tej firmy.
Aplikowałam na stanowisko Content Manager z j. angielskim + inny obcy, dzień po zadzwonła do mnie Pani od firmy, zajmującej się rekrutacją i przeprowadziła rozmowę wstępną w obu językach, była bardzo miła i powiedziała na końcu że wszystko jest okej.
Po tygodniu zadzwoniła już inna, miała dla mnie dobre wiadomości, że od tego momentu przekazują dokumenty aplikacyjne bezpośrednio do pracodawcy i nadal on będzie ze mną się kontaktował.

I tu się zaczynają wątpliwości, dlatego że już 4 dni nikt się nie odzywa i kiedy sama spróbowałam zadzwonić do Pani HR skierowano mój telefon do skrzynki poczty głosowej, i tak kilka razy. Nie chciałam się narzucać, ale bardzo mi zależy na tej pracy.
Na razie nie wiem, czy mogę w ogóle spodziewać się na spotkanie osobiste i zatrudnienie, gdyż jestem studentką bez poważnego doświadczenia.

Ktoś powie, czy marnie się martwie i jest jakaś szansa?
Po prostu do tej pory nie spotykałam się z 2-3-etapową rekrutacją i to mnie męczy.
tomasz_932 2016-02-08 15:56:27
nikki, nie podchodź do tego tak ambicjonalnie.
Na początku będziesz miała problem ze znalezieniem pierwszej pracy no chyba że jesteś wybitna w tym co robisz.
Ale jak już znajdziesz pierwszą pracę w zawodzie, to dalej będzie z górki.Myśl pozytywnie i nie przejmuj się tak.

I osobiście pozwolę sobie poradzić Ci, żebyś nie nastawiała się za bardzo na pracę w Accenture. Mam wielu znajomych którzy przewinęli się na studiach przez praktyki w tej firmie, ale dziwnym trafem nikomu nie zaproponowali ciekawej oferty już po zakończeniu praktyk.

I jeszcze jedno: Jeśli rekrutujesz się gdziekolwiek przez firmę outsourcingową, a nie bezpośrednio, to musisz uwzględnić to, że rekrutacja będzie trwać znacznie dłużej niż typowo a nieraz zdarzy się, że po 2. lub 3. etapie rekrutacji kontakt się nagle urwie.
nikki 2016-02-08 18:08:07
Dzieńkuję bardzo za odpowiedż :)
Problem polega na tym, że ze swoim kierunkiem studjów bez znajomych wątpie, że dostanę pracy we właściwej brąży po ich ukończeniu, tym bardziej, że aktualnie jestem na dziekance, ale to już inny temat...

Przydało by się dorobić, a wpis w CV o takiej firmie wygląda bardzej pozytywnie, niż Biedronka, dlatego się staram. A miał Pan może kogoś ze znajomych na podobnym stanowisku (content manager/analyst)?
Wydarz 2016-02-09 19:29:26
Wiesz co, próbuj @nikki bo praca jest i dostać ją się da, musisz tylko się postarać, a z pewnością się wszystko uda, w Accenture warto próbować, zaufaj nam :)
Kathy 2016-03-01 15:43:13
"zaufaj nam" - widać, że dział HR śledzi wpisy na portalu.
Szkoda, że nic z tym nie robi! Sama obserwacja kolejnych wypowiedzi niezadowolonych kandydatów i dodawanie pochlebnych opinii na swój temat - nie poprawi candidate experience.
nos 2016-03-01 20:19:02
z zaufaniem bywa różnie, ja wolę ufać sobie ;) Dlatego poczekam cierpliwie na ofertę od nich i wtedy rozważę co i jak. Jednak słyszałem raczej pochlebne opinie o Accenture :)
mon 2016-03-03 14:25:48
Mam pytanie do Was, przeszlam wszystkie etapy rekrutacji w Accenture - tak mnie poinformowano. Jednak, stwierdzili, że teraz nie są w stanie mi nic zaproponować, bo nie mają przyjęć, ale proszą o cierpliwość. Czy ktoś z Was może sie wypowiedziec czy faktycznie nie ma przyjec w Warszawie teraz i dać komentarz ?
cebula 2016-03-03 20:30:38
z tego co wiem to nie ma teraz rekrutacji żadnej, tez szukałam i na razie nikogo nie szukają ale kurde ale to, że idziesz na rekrutacje przeprowadzają ją a później nic ;/
mon 2016-03-04 09:05:38
no wlasnie, tez jestem tym faktem dosc zawiedziona, a rekturacja przebiegla sprawnie, bylo wiele rozmow ale bardzo szybko proces przebiegal i potem... cos takiego...
łapka 2016-03-05 20:47:48
jak dla mnie to norma.. nie szukałbym tu winy firmy. Wskażcie mi chociaż 10 firm, które zawsze wszystkich informują o wynikach rekrutacji. Szkoda im na to czasu pewnie.
mon 2016-03-07 10:08:21
oni poinformowali, ze trzeba czekac a nie ze nic nie powiedzieli. Dali jasna informację, ale nie dali informacji ile trzeba czekac
niko 2016-03-07 20:54:41
no to tym bardziej, nie rozumiem problemu. Skoro czekać trzeba, to czekajcie, a na pewno się odezwą jak podejmą decyzję. Chyba firmie Accenture zależy na dobrych opiniach
rudy2319 2016-03-07 22:51:39
Firma kompletnie olewa kandydatów. Po ponad 3 tygodniach od rozmowy brak informacji ze strony Accenture....

Postanowiłem zadzwonić do osoby rekrutacyjnej i dopytać, babeczka była mocno zdezorientowana przez długi moment nie wiedziała co powiedzieć a po chwili....stwierdziła że nie ma w ogóle mojego CV w bazie.

Cyrk bo inaczej tego nazwać nie można. Nie polecam.
ard 2016-03-08 14:06:33
Słuchajcie-jeśli w ogóle się nie odezwali po kolejnym z zaawansowanych etapów rekrutacji to rzeczywiście coś nie gra.Ale jeśli osoba z korpo dzwoni albo wysyła maila,że na tą chwilę nie zatrudniają ale proszę czekać bo w przyszłości coś się znajdzie to po prostu mydlą oczy.Jak słyszysz takie śpiewki to powinnaś zrozumieć:nie ma dla ciebie roboty i tyle.Niestety oni( duże korpo) nie nazywają rzeczy po imieniu,ewentualnie dają do zrozumienia.Tak samo miałem w Sitel-i to mogę opisać.Druga rozmowa poszła mi słabo i wychodząc ze spotkania od razu wiedziałem,że nic z tego.Mieli się odezwać w przeciągu tygodnia,zeszło im trochę dłużej.Babeczka nie powiedziała "nie przyjęliśmy Pana",TYLKO "na tym etapie nie możemy zaoferować Panu stanowiska,pozwolę zachować sobie CV etc,czyli po prostu NIE powiedziane ustami korporacji.W Accenture jest to samo.Ktoś pisał,że nie ma przyjęć.Na pracuj.pl codziennie od jakiegoś czasu jest wysyp ich ofert,dodają hurtowo,że czasami cała strona to oferty jedynie od nich,tak więc szukają na potęgę.
wear 2016-03-10 12:40:16
ale dobrze, ze chociaż oddzwaniają i mówią, ze nie zatrudnią, bo czasem o taka kulturę trudno naparwde.. n a co do zaorbków to na start chyba najmniej 2 tys sie dostanie.
1
jan2340 2016-03-10 21:58:31
A ja tam mam opinię pozytywną
maciek 2016-03-17 15:31:07
a dlaczego masz pozytywną opinie? zawsze warto używać argumentów, bo inaczej każda opini ajets niewiarygodna, ja np. słyszałem, ze mają naparwde dobry socjal w firmie.
marti444 2016-04-07 14:01:59
Chciałam się zapytać o pracę na stanowisku Billing Clerk with English.Po polsku to po prostu fakturzystka.Ciągle ponawiają tą ofertę,orientuje się ktoś dlaczego?
serdeczna 2016-04-14 13:55:40
@marti444 - może dlatego, że ja się zwolniłam ;)
Ania 2016-04-16 15:33:51
Ojej @serdeczna a może napiszesz dlaczego się zwolniłaś? Ja też widzę to ogłoszenie i zastanawiam sie nad chyba zarobki są ok a napiszesz coś a propos atmosfery
och 2016-05-07 20:54:34
Atmosfera rzeczywiście dopisuje @Ania, bo relacje są dość rozsądne.
WawLR 2016-05-22 16:14:04
Czy jest ktoś kto pracuje lub pracował w Warszawie w Accenture na stanowisku z wymaganym językiem SZWEDZKIM i chciałby się podzielić doświadczeniem? Jak wygląda z elastycznością godzin w Accenture?
curious 2016-05-27 11:44:39
Witam, czy ktoś pracujący w Accenture (Warszawa Annopol) na stanowisku Billing Clerk with English jest w stanie napisać jakie są obecnie zarobki netto na start?
bobi 2016-05-31 15:07:40
Zarobki na Annopolu to około 2 k na reke. nie polecam
1
curious 2016-06-02 19:54:27
dzięki za informację,to wynagrodzenie z cyklu poszukiwany jeleń co za miskę ryżu będzie dymał.
1
hjjh 2016-06-17 22:33:03
@curious a może podałbyś jakieś szczegóły - co konternie ci sie nie podobało? co trzeba zmienić ???
były pracownik juhu 2016-07-18 11:46:08
Zgadzam się z przedmówcą.
Również jestem byłym pracownikiem tej super firmy [chwała Bogu, chociaż do bogobojnych nie należę].
Profesjonalizmu - ZERO - ludzie zapraszają na pierwszy dzień na zapoznanie się z firmą i narzędziami, kiedy ja zadałam pytanie do pracownicy działu HR, która prowadziła spotkanie, zapoznawała wszystkich [głownie studentów jeszcze studiujących, bo takich ludzi zatrudnia ta firma, świeżo po studiach lub jeszcze studiujących, ale trafiają się pracownicy z dłuższym stażem, tak jak przykładowo ja - 10-letni staż pracy] na moje pytanie czy grupowe ubezpieczenie istnieje dziwnie się na mnie spojrzała, bo w tamtym czasie nie było!!! kiedy zapytałam o rozliczanie czasu pracy jeśli zdarzą się nadgodziny, też dostałam dziwne spojrzenie, po czym "tak tak mamy narzędzie", chociaż firma stara się by nie było nadgodzin, ale w niektórych działach ZAPOMNIJCIE o pracy przez 8h tylko.
Zgadam się z przedmówcą co do opieszałości, wyniosłości osób na wyższym levelu...nie pogadasz. Traktują Cię gorzej. Co więcej, miałam przyjemność [wątpliwą] pracować w dziale połączonym, w którym było dwóch Team Leaderów, młodszych ode mnie, i jako kobieta wśród mężczyzn [IT] czułam od nich że nie powinno mnie tam być, że jestem gorsza pomimo, że jakieś tam większe czy mniejsze doświadczenie miałam, pomimo, że starałam się, to cały czas niewystarczająco, bo jestem kobietą! Co więcej...menagerowie byli w innych krajach i totalnie mija się to co ja sobą reprezentowałam a co przekazywane było dalej. Co więcej, jak pisała jedna z osób - L4. Broń Cię Panie Boże brać w tej firmie L4!!! Nie ważne czy masz jedno, dwójkę dzieci, nieważne że dzieci chorują, że taka kolej rzeczy, że tak się zdarza - w tej firmie od razu podejrzewają Cię o to, że ściemniane L4, że tak naprawdę szukasz innej pracy a nie chorujesz...cyrk! Mobbing psychiczny!
Korpobełkot to kolejny temat drażliwy...nie pogadasz normalnie z ludźmi, chyba że mózg już jest na tyle spaczony :(
Nie mam doświadczenia w wielu firmach...pracowałam raptem w jednej prywatnej firmie i jednej korporacji prócz obecnie tu wspominanej, ale atmosfera, podejście ludzi, wiedza i chęć podzielenia się nią z innymi, kompetentność ludzi pracujących w tej firmie, umiejętność komunikacji - tego brakuje.
Aha...no i tekst, którego nie zapomnę - "powinnaś być wdzięczna i dumna że pracujesz w takiej firmie jak Accenture"....buehehehehehehehe...
basioa 2016-07-18 12:55:44
co do ostatniego tekstu to jak najbardziej się z nim zgadzam
Zostaw swoją opinię o Accenture Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Accenture Sp. z o.o.