Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Accenture Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Accenture Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
m. - 2012-06-25 21:21:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja też chciałam i weź tu człowieku bądź mądry? A na jaką pensję można liczyć w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
Hanto - 2012-08-27 19:25:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Czy praca w tej firmie jest naprawdę tak bardzo niestabilna? Jak widzę brak stabilności to jeden z najczęściej przewijających się wątków niepochlebnych opinii o tej firmie.
zdjecie uzytkownika
Gość123 - 2012-11-08 23:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Nie zgadzam się z żadną negatywną opinią na temat pracy w Accenture. Pracuję tam od ponad 2 lat (Outsourcing) i jestem bardzo zadowolona. Atmosfera pracy super, możliwości rozwoju i kasa ok. Jeśli ktoś chce pracować i przykłada się do tego to wszystko jest dobrze.
Pierwsze słyszę o imprezach na siłę czy kłamstwach ze strony HR.
No ale nic.. Każdy może tu pisać co chce..
Wszystkim, którzy szukają fajnej, rozwojowej pracy zachęcam do Accenture.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-18 15:25:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Witam. Jestem umówiony do firmy Accenture na rozmowę w sprawie pracy i chciałem dowiedzieć się jak się teraz pracuje w tej firmie. Ile średnio miesięcznie mogę zarobić i na jakich warunkach zatrudniają nowe osoby? Jak tam jest z socjalem? Jak traktują tam swoich pracowników? Jest jakiś system premiowy?
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2013-06-21 20:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
To ile można zarobić na praktykach? :)
zdjecie uzytkownika
stuyd - 2013-06-23 19:54:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Gość123 napewno wiesz jak w Accenture przedstawia się sprawa zatrudniania osób po praktych? Czy to jest w ogóle realne?
zdjecie uzytkownika
k - 2013-08-15 08:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, pracuje ktoś w Accenture? Jak tam z rozwojem zawodowym? bo kiedyś próbowałem aplikować i co jakiś czas dostaję na maila oferty ze szkoleniami. Płaca za szkolenia? Jak często się one odbywają?
zdjecie uzytkownika
Jaa - 2013-09-05 12:14:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
Ja również chciałbym ostrzec przed firmą Accenture.Wziałem udział w rekrutacji. 4 etapy. na koniec podziękowano mi bo za wysokie były moje wymagania finansowe... zaznaczam, że już na pierwszym spotkaniu Accenture zostąło poinformowany o ich wysokosci!!!
Dodatkowo, mam wrazenie jednego panującego tam chaosu. Osoby z ktorymi mialem spotkanie, nie wiedzialy z kim spotkalem sie wczesniej. totalny brak komunikacji. Poza tym, są bardzo malo elastyczni co do godzin spotkan. Oni po prostu informują: spotkanie o 10tej albo 13tej. Dla osoby pracującej takie godziny rozmów są po prostu nie do przyjęcia.
Zawiodłem się na nich strasznie. zaproponowano mi kwotę ok 20% mniejszą niz moje oczekiwania! to jest bardzo duzo!
Warto też wspomnieć ze oni mają 1h bezplatnego lunchu i umowa na okres probny proponowali na 6 mscy!

Odradzam!!!!
zdjecie uzytkownika
Arek - 2013-09-06 15:18:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jaa, a możesz napisac ile oczekiwałeś? Bo ja mam zawsze z tym problem, a nie chce zrazić od razu firmy, choćby był to Accenture. Komuś jeszcze proponowali okres próbny 6 miesięcy?
zdjecie uzytkownika
Arek - 2013-09-11 14:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
M2, to nie wiesz jak tam w Accenture jest z pensjami? Płaca od projektu, jakieś prowizje, czy stawka godzinowa? No i nie wiesz co z tym okresem próbnym?
zdjecie uzytkownika
jaa - 2013-09-12 08:49:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znam stawki na moje stanowisko jakie panują na rynku i niestety to co Accenture zaproponowało, to bylo nawet mniej niż zarabiam obecnie. Stawka taka bardzo przecietna, bez rewelacji zadnych!
zdjecie uzytkownika
Miki - 2013-09-12 13:35:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaa, to możesz napisać o jakie stanowisko chodzi i ile Accenture zaproponowało, skoro i tak odrzuciłeś ofertę?
zdjecie uzytkownika
klient - 2013-09-17 14:10:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem jedno...najgorsza firma z jaką miałam okazję współpracować! Serdecznie odradzam jakiegoolwiek kontaktu!
zdjecie uzytkownika
klient - 2013-09-17 14:11:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aplikujesz na własne ryzyko! Nie polecam!
zdjecie uzytkownika
derk - 2013-09-18 11:39:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
klient, a możesz podać więcej szczegółów? No i przedewszystkim byłes klientem, a nie pracownikiem? Bo to forum z opiniami o pracodawcy.
zdjecie uzytkownika
Asiunia - 2013-09-22 13:09:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Opinie są przerysowane.
Praca jest ciężka (zdarza się mocno po godzinach) ale atmosfera jest dobra. Zarobki bez szału ale przyzwoite.
Większość negatywnych opinii piszą aplikujący, uważam że oceny powinni wystawiać pracownicy a nie osoby aplikujące bo to wypacza obraz.
Ja jestem zadowolona i mimo że nie chcę wiązać się z tą firmą do końca życia to jako kilkuletni epizod to świetne miejsce.
zdjecie uzytkownika
wons - 2013-09-22 18:33:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Asiunia, to ile już pracujesz w Accenture? No i zdradzisz ile Ci zaproponowali na start? Nadgodziny oczywiście płatne z bonusem 50% lub do odebrania tak?
zdjecie uzytkownika
karll - 2013-12-10 18:26:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Accenture bardzo krótko, po czym sam się zwolniłem. Dlaczego?
Ta firma to jest centrum outsourcingu, trzeba przyznać żle nie płacą (ja miałem 4800 brutto - pozycja audytora do spraw rozliczeń), faktem jest również że jest to duża stabilna firma..... ale w takim centrum nie ma totalnie miejsca do jakiegokolwiek myślenia, wszystko opiera się na wklepywaniu danych i innych mało mądrych procedurach, nie wiadomo przez kogo wymyślonych i do czego potrzebnych. Studia wyższe nie są zupełnie potrzebne aby pracować w Accenture. Jak ktoś jest inteligentny, myśli kreatywnie, ma ciekawe pomysły aprzede wszystkim AMBICJE to niech tam broń Boże nie aplikuje bo się będzie męczył jak pies.
p.s. ludzie jak piszecie o pracodawcy to PODAWAJCIE ZAROBKI + stanowisko, np. w UK w ogłoszeniach wszędzie się pojawiają ile płacą na danym stanowisku. U nas nie wiedząc czemu pensja to wielka tajemnica. A na tym tracimy my - pracownicy.
zdjecie uzytkownika
alek - 2013-12-14 20:03:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
karll, to było 4800 podstawy plus ewentualne premie, czy coś w tym stylu? Skoro studia wyższe nie sa wymogiem, to o co pytają na rekrutacjach, stawiaja na doświadczenie?
zdjecie uzytkownika
karll - 2013-12-15 01:42:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alek - 2013-12-14 20:03:16]:
alek, studia nie są potrzebne, miałem na myśli, że wiedza, umiejętności analityczne oraz myślenie które się nabywa/zdobywa po 4,5 roku studiów ekonomicznych na czołowej uczelni w Polsce, jest zupełnie nie potrzebne aby wpisywać dane do excela czy czytać zescanowane faktury rozliczeniowe między wallmartem a jakimś producentem z azji - czyli pracować w Accenture, ale dzisiaj byle kto jest panem/panią mgr. więc jak ktoś nie ma mgr, to na rekrutacje nie jest proszony. Ja pracowałem w UK przez 4 lata, więc dlatego się do mnie się odezwali i potem zatrudnili. Rozmowa rekrutacyjna pytania bardzo tendencyjne, nic inteligentnego - czyli na miarę ich możliwości, to znaczy ludzi wykonujących wyżej opisaną pracę. Ja miałem 4800, nie miałem żadnej premii w umowie.
zdjecie uzytkownika
re - 2013-12-23 17:50:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
karll, co masz na myśli piszac, ze pytania były bardzo tendencyjne, można poprosić o jakies przykłady? Rozmowa to tylko formalnośc, zdarza się, że kogoś po rozmowie nie przyjeli do accenture?
zdjecie uzytkownika
krakowiak - 2013-12-29 19:54:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich, jeśli ktoś szuka pracy w Krakowie to odradzam Accenture. Praca w outsourcingu niestety w nie najlepszym wydaniu, klepanie, nadgodziny, brak organizacji pracy i kiepska kadra zarządzająca (leaderzy bez umiejętności rozmawiania ze swoim zespołem i nie umiejący podejmować decyzji). Kasa tez gorsza od tego co proponuje teraz konkurencja. Młodszemu księgowemu rzucą jakies 3000 brutto + benefity z kasą na sodexo, która nie wystarcza na miesięczne jedzenie w stołówce. Ogólnie brak rozwoju i praca w nadgodzinach - nie polecam tylko dla zdesperowanych bez pracy.
zdjecie uzytkownika
krakowiak - 2013-12-29 20:00:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie zauważyłem że to forum o Warszawie - tak ku przestrodze info o Krakowie ;)
zdjecie uzytkownika
re - 2013-12-30 14:31:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak jest w Warszawie? Tez macie stołówkę? No i ile dają miesiecznie z tych bonów sodexo? Co jeszcze w ramach benefitów?
zdjecie uzytkownika
TentyTy - 2014-06-05 17:03:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem zaskoczony, że nikt nie pisze o którym Accenture jest opinia. Accenture ma trzy profile działalności: outsourcing, solutions, konsulting. Większość negatywnych opinii jest o outsourcingu, ale tutaj chyba cała branża nie ma dobrych opinii i to, co powyżej jest pisane o Accenture w kontekście outsourcingu, można z pewnością przyłożyć do całej branży. Jeżeli chodzi o konsulting, zdecydowanie polecam, szczególnie jeżeli ktoś ma zacięcie technologiczne.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Accenture Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x