Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Accenture Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Accenture Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pytająca - 2015-08-06 17:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chciałabym wysłać aplikację na stanowisko Content Quality Junior Auditor with Russian. Problem w tym, że o ile jestem biegła w rosyjskim, o tyle angielski mam niestety na niższym poziomie. Orientuje się ktoś, czy u osoby na tym stanowisku angielski rzeczywiście musi być "fluent"?
zdjecie uzytkownika
zzzz - 2015-09-02 11:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [alek - 2013-12-14 20:03:16]:
Dobre, ktos pisal ze zarabial 4800 brutto. Mnie odwalili bo chciałem 2700 na reke. Wszystkie te centra serwisowe to szukanie bialych murzynow.
zdjecie uzytkownika
maryśka - 2015-09-03 17:19:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zzzz widzę sporo rozbieżności są w waszych komentarz jeśli chodzi o wysokość wynagrodzenia. jeżeli natomiast rzeczywiście naprawdę 4800 brutto można zarobić to ja w to wchodzę, zatrudnienie w takiej firmie można traktowac jednak przede wszystkim jako inwestycję w karierę moim zdaniem bo prestiż w cv liczy się też
zdjecie uzytkownika
Maja - 2015-09-07 12:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam współpracę z firmą Accenture. Zero profesjonalizmu w procesie rekrutaji (nie szanuje się czasu kandydata, brak odpowiedzi po zakończonych rekrutacjach). Słuchając wypowiedzi swoich znajomych, którzy ubiegali się o stanowiska w Accenture oraz samodzielnie uczestnicząc w jednym procesie, mogę z ręką na sercu napisać, że OBECNI PRACOWNICY CZUJĄ SIĘ ZAGROŻENI I ODRZUCAJĄ CAŁKIEM FAJNE KANDYDATURY. Żyjemy w XXI wieku i logicznym jest, że jeśli ktoś jest od nas lepszy - nie chcemy go zatrudniać aby samemu mieć szansę na awans wewnętrzny, premię, itd. Proponowałabym działowi HR przeprowadzać rekrutacje bardziej "umiejętnie" i przynajmniej nie zapraszać na interview ciekawych "kandydatur" - bo zarówno rekruterzy, jak i kandydaci tracą czas. Osobom zainteresowanym pracą w Accenture proponuję nie być zbyt wylewnym na rozmowach bo możecie "sprzedać swoje pomysły", a pracownicy Accenture dzięki temu zabłysną przed swoimi przełożonymi podpisując się swoim nazwiskiek pod Waszymi strategiami, pomysłami, itp.
zdjecie uzytkownika
Baśka - 2015-09-07 12:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [maja_nie_poleca - 2015-05-21 14:00:55]:
Wiesz, wystawiać się na targach pracy może każda firma mniejsza, większa. Nie sztuką jest wykupić stoisko kilkumetrowe za parę tysięcy - co to dla korporacji (żadne koszta). Z własnych obserwacji wnioskuję, że Accenture obrał kierunek uczelni wyższych i stara się rekrutować młode osoby, studentów, aby wniosły do firmy "świeżą krew". Jeśli zatrudnia się w każdym dziale tylko swoich popleczników (często nie mających pojęcia o pracy na danym stanowisku) - ktoś musi wykonać za nich pracę. Studenci bez doświadczenia są tanim kąskiem. Jeśli stawiasz pierwsze kroki w karierze - to dobry trop, być może czegoś się nauczysz ale jeśli już coś potrafisz - to warto rozejrzeć się za inną firmą, która po stażu być może "zainwestuje w Ciebie" i da możliwości rozwoju.
zdjecie uzytkownika
Piotrek - 2015-09-07 13:40:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak czytam te wpisy i widzę, że coraz więcej osób ma negatywne opinie o Accenture. Moi znajomi, którzy pracują w Warszawie pomimo tego, że jeszcze tam są zatrudnieni - mają też coraz gorsze zdanie o warunkach pracy, atmosferze, polityce personalnej itp. Zgodzę się z przedmówcami, że trudniej teraz dostać pracę w Accenuture. Wynika to z tego, że więcej osób dostaje się do firmy z polecenia znajomych, rodziny, itd. Mało tego, tacy pracownicy są bardziej uprzywilejowani i "nietykalni". Wysokie absencje spowodowane zwolnieniami, spóźnieniami, demoralizującym wpływem na zespół nie stanowią przesłani do zwolnienia takiej osoby. Protegowany może robić chce, a przełożeni, managerowie mogą tylko zamknąć oczy i udawać, że nic nie widzą. Z perspektywy "uprzywilejowanego pracownika" - taka praca to sielanka - chyba w żadnej innej firmie nie ma takich luzów jak tu. Na wszystko przymyka się oko. Słuchając opowieści znajomych o tym co wyprawia się w Accenture, nie dziwię się, że sporo dobrych osób ucieka z tej firmy. Żaden pracownik, szanujący swój czas i pracę nie chce tolerować takiej nagannej postawy współpracowników. Jeśli firma nic nie potrafi zrobić z takimi "przodownikami pracy" - życzę powodzenia w nowych rekrutacjach, które też wiele pozostawiają do życzenia.
zdjecie uzytkownika
Niezadowolony - 2015-09-08 23:05:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też miałem do czynienia z p. Martą od rekrutacji. Brak właściwego podejścia do kandydata, zero odpowiedzi po zakończonej rekrutacji, nawet nieprofesjonalny strój na rozmowie. Odradzam uczestniczenia w rekrutacjach bo to strata czasu. I tak biorą swoich ludzi, a rekrutacja to fikcja i robienie statystyk (przecież trzeba przełożonym pokazać, że się ileś kandydatów przesłuchało). Żal tej firmy bo schodzi na psy :(
zdjecie uzytkownika
Andzia - 2015-09-08 23:10:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chcę przestrzec przed pracą w siedzibie na Chocimskiej. Cwaniactwo, kumoterstwo i ustawiane rekrutacje. "Zwykły szarak z ulicy" nie szans żeby tam się dostać. Nie polecam współpracy z Accenture.
zdjecie uzytkownika
Twixy - 2015-09-09 16:52:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w Accenture w Warszawie na Puławskiej to koszmar. Typowe korpo - głupie procedury, nie ma awansu dla ludzi uczciwych ("bez pleców"), pchają wyżej tylko swoich ludzi. Żenada. Odradzam to korpo.
zdjecie uzytkownika
abix - 2015-09-09 20:23:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WItam Zastanwiam sie nad Accenture ale widze sporo negatywnych opini. Ktos z pracownikow moglby napisac o socjalu, czy jest dofinansowanie do przedszkola?, czy faktycznie nie można awansowac?
zdjecie uzytkownika
Zibi - 2015-09-10 21:26:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kiedys pracowalem w accenture ale odszedlem po 2 latacg. Dopłaty do przedszkols sa, karta multisport, sodexo, luxmed lub medicover, bilety do kina, etc. Co do awansow- chybs szybciej zmienisz firme niz awansujesz. mialem najwyzsze oceny i nawet premii nie dostalem - ale kumpel z nizsza ocena dostal lewel wyzej. Zal...
zdjecie uzytkownika
pawel - 2015-09-12 12:46:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
odradzam ta firme. obecnie jedna wielka klika rodzinno-przyjacielska. jak masz uklady- przewegetujesz spokojnie do emerytury, ale ja startujesz bez plecow to przygotuj sie na niezly zapierdziel Nie licz tez na nagrody!
zdjecie uzytkownika
poszukujacy - 2015-09-12 12:54:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak jest teraz z kasa? jestem poczatkujacym programista javy i nie bardzo orientuje siee jakie stawki w warszawce. myslicie ze tytul inzyniera wystarcczy zebym dostal prace?
zdjecie uzytkownika
Alicja - 2015-09-15 16:29:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mysle ze wystarczy aby wzieli cie do pracy. teraz brakuje javowcow wiec na pewno ciebie wezma/ z kasa moze byc roznie. z tego co moja znajoma opowidala to juz kokosow nie placa / LePiej na pewno zarobisz u konkurencji. Moj brat po studiach dostal prace w comarchu, a mam tez znajomych w samsungu, hp, roche, asseco,codilime. powodzenia
zdjecie uzytkownika
Adamo - 2015-09-23 16:34:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ma ktoś rozeznanie czy jest szansa aby sie dostac do marketingu?
zdjecie uzytkownika
Bas - 2015-09-28 15:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja aplikowałam na Global Customer Experience Agent with English and Russian. Rozmowę telefoniczną przeszłam pozytywnie. Sprawdzono mój angielski (rekruter), po czym poinformowano mnie, że rosyjski będzie sprawdzony przy następnej rozmowie i będzie w tej sprawie kontaktował się ze mną już pracodawca, czyli w domyśle HR Accenture. Niestety, do rozmowy telefonicznej nie doszło. Dostałam zaś e-mail z informacją, że jednak moje doświadczenie i wykształcenie nie spełnia ich oczekiwań. Trochę to dziwne.
zdjecie uzytkownika
Adamo - 2015-09-28 16:07:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie już nic niue zdziwi w tej firmie. Miałem podobnie do Ciebie Bas - otrzymałem mailika z info, że niestety doświadczenie i wykształcenie nie spełnia ich oczekiwań. Zastanawiam się, po co dzwonią do kandydatów i zapraszają ich do biura na rozmowy - skoro i tak obsadzają wakaty swoimi ludźmi.Straciłem sporo czasu na ich durne rozmowy i testy językowe. Przecież jak aplikowałem jakiś czas temu wysłałem CV, w którym dokładnie opisałem zakres obowiązków i profil ukończonych studiów (łącznie z tematem prac dyplomowych). Jestem zażenowany elokwencją rekruterów, którzy nie potrafią wczytać się w dokumenty aplikacyjne kandydatów. Przestrzegam przed tą firmą !!!! Jak zresztą większość moich przyjaciół, którzy podobnie do mnie stracili czas na zabawy z rekruterami :(
zdjecie uzytkownika
galanonim - 2015-09-30 14:38:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Generalnie firma sobie kpi z potencjalnego pracownika. W moim przypadku aplikowałem na stanowisko analityka poprzez headhuntera, odezwali sie z mailowo ! czy przyjade do warszawy na rozmowe techniczną - do warszawy mam pół polski do przejechania... dziś każda szanująca się firma która chce zatrudnić osobę techniczną która nie mieszka w mieście gdzie znajduje się firma, przeprowadza rozmowę techniczną przez telefon ! ale nie w Accenture... generalnie wybrałem się na rozmowę z czystej ciekawości jak to wygląda i w sumie to... nie wygląda. Rozmowa techniczna gdzie nikt mojej wiedzy nie sprawdził, była pseudo durna HR-owa rozmowa, zapytano się mnie czy będzie dla mnie problemem przyjechać jeszcze raz aby ktoś jeszcze ze mną porozmawiał ! Pomijam już nawet fakt że stanowisko na które rekrutowali okazało się zupełnie inne od opisu który przedstawił headhunter ! Minął już jakiś czas od mojej rozmowy tam i nikt nawet nie pofatygował się żeby mi napisać zwykłego maila o stanie sytuacji. W życiu nie spotkałem się z takim brakiem profesjonalizmu w takiej firmie, a mają się za nie wiadomo co, potencjalny kandydacie jeśli to czytasz - daj sobie spokój, szkoda Twojego czasu, firm takich jest masa ;)
zdjecie uzytkownika
Pan X - 2015-10-01 16:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kpina to co wyprawia Accenture. Galanonim spróbuj wystąpić do nich o zwrot kosztów podróży. Każda szanująca się firma dokonuje zwrotów kosztu podróży kandydatom. Trzeba tylko przedstawić bilety. Powodzenia, może chociaż na tym polu okażą klasę ale to też pozostaje wątpliwe :(
zdjecie uzytkownika
radzionków - 2015-10-04 02:53:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak ? To bardzo ciekawe, bo pierwsze o tym słyszę, żeby zwracać każdemu według jego potrzeb. Wyobraź sobie taką śmieszną sytuację, że akurat ktoś zgłosił się na rekrutację z drugiego końca Polski i trafił tutaj do accenture, czy uważasz że za przejazd pociągiem i przelot smaolotem należaloby zwracać bo PRZYPADKIEM poszedł na rozmowę rekrutacjyną ... daj żyć chłopie
zdjecie uzytkownika
Nadia - 2015-10-05 09:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie każda korporacja respektuje zwracanie biletów, ale akurat w tych, których pracowałam - była stosowana taka praktyka. Swoją drogą, czy ktoś mógłby wypowiedzieć się jakie są szanse na pracę w dziale HR? Mam kilka lat doświdczenia w rekrutacji ale po tych wszystkich komentarzach powyżej - mam bardzo mieszane uczucia. Nikogo nie znam w accenture ale też nie ehciałabym tracić czasu na interview jeśli tak naprawdę biorą tylko swoich ludzi do pracy. Może ktoś coś słyszał? Wielkie dzięki za odpowiedzii..
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-11-03 11:08:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokladnie firma zwraca koszty podrozy, tymbardziej taka jak Accenture Sp. z o.o.. ja akurat sie dobrze wypowiem o firmie. moj znajomy tam pracuje i nie narzeka. zarabia duzo. fakt doszedl do tego ale nie przez dlugi okres w swoim zyciu.oczywiscie non stop praca po angielsku. a z tego co widze to nie jest tak zle. narazie niestety nikogo nie poszukuja. u nich sie liczy doswiadczenie tak wspominal kumpel.
zdjecie uzytkownika
kathrine - 2015-11-03 12:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale też plecy się liczą. Słyszałam od jednej znajomej z Accenture, że jak masz układy z górą - to i przez kilka miesięcy możesz siedzieć na zwolnieniu lekarskim i jesteś nietykalna. Dziwi mnie tylko to, że ZUS nie sprawdza takich delikwentek, czy nie nadużywają L4. Pracuję w dużej korporacji w Warszawie i gdy ktoś u mnie w firmie przebywa na zwolnieniu lekarskim ponad 2 tygodnie - jest już kontrolowany. Nie do pomyślenia dla mnie jakie bezprawie tam panuje. Dziś kiedy jest tak duże bezrobocie każdy trzęsie się, aby nie stratić robboty. WIęc dla mnie takie nadużycia to kolejny polski absurd. Nic tylko dostać się takiej korpo :)
zdjecie uzytkownika
przykre - 2015-11-30 17:58:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bas - 2015-09-28 15:06:04]:
Bas, jeżeli aplikowałaś na stanowisko z j.rosyjskim w Krakowie lub Warszawie to nie dziw się, że odrzucili Twoją kandydaturę (nawet jeśli masz super kwalifikacje). Smutna prawda jest taka, że zarówno w Warszawie jak i Krk żyje mnóstwo native speakerów rosyjskiego i Polacy nie mają szans w starciu z nimi
zdjecie uzytkownika
menia - 2015-12-02 19:41:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co ty wogole mowisz, jezeli ktos posiada odpowiednie wykształcenie, dosiwadczenie na tym stanowisku w tym charakterze, ma kursy i certyfikaty to zatrudni sie wszedzie !
zdjecie uzytkownika
byly-pracownik - 2015-12-02 20:26:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Goraco nie polecam Accenture na Chocimskiej. Zero profesjonalizmu (zarowno na rekrutacji, jak i podczas dalszej wspolpracy), managerowie, ktorzy dostali swoje posady chyba tylko za zasiedzenie lub znajomosci - zero kompetencji. Charakter pracy jak dla malpy - naucz sie procesu i klep w kolko to samo. Polowa pracownikow to studenciaki, ktorzy albo mysla, ze tak wyglada praca w korporacji albo sa pozbawieni ambicji (przykladem jest osoba na stanowisku "seniora", pracujaca na codzien w Excelu, ktora nie wiedziala jak dziala tabela przestawna. Przyklady mozna mnozyc). Atmosfera tez slaba - wszyscy spieci, malo kto mowi sobie "czesc", notorycznie nieodpisywanie na maile (sytuacja szczegolnie powtarzalna w przypadku, gdy osoba, do ktorej piszesz na wyzszy level) i wyczuwalny brak szacunku dla drugiego pracownika - klimaty korporacji wczesnych lat 90. Dodajmy do tego mase bezsensownych przepisow, zasad, regul, ktore sa zupelnie niepotrzebne albo archaiczne (przykladowo "szkolenie online" z tego, ze nie mozna brac lapowek od pracownikow instytucji publicznych - bardzo przydatne w pracy, gdzie sie klepie swoj proces i nie ma sie kontaktu z osobami z zewnatrz). Moglbym tak pisac bez konca. Jesli masz odrobine ambicji, unikaj tej firmy :)
zdjecie uzytkownika
ponizej_krytyki - 2015-12-08 20:47:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Byłem w tej firmie na rozmowie i opinię mam jednoznacznie negatywną. Po pierwsze- zatrudniają studenciaków na śmiesznie-płatne staże, często dłuższe niż 6 miesięcy (!?!). Po drugie- po upływie tych 6 miesięcy- jeśli oferują jakąkolwiek pracę- to zarobki są śmieszne a praca często na drugim końcu Polski lub za granicą (o czym dowiadujesz się dopiero pod koniec stażu!). Po trzecie- mało się u nich nauczysz, bo 80% ludzi jak nie więcej to właśnie studenciaki na stażu, bez wcześniejszego doświadczenia. Po 4.- zatrudniają na śmieciówki.

O samej rozmowie rekrutacyjnej lepiej nie wspominać bo:
- spóźnienia/nieobecności osób rekrutujących są normą (nawet 0,5 godzinne obsuwy, a po co komu punktualność)
- pytają głównie o oczekiwania finansowe, jeśli zejdziesz bardzo nisko to jeszcze masz szansę się załapać (pytanie, czy w ogóle warto)
- na praktyki z programowania rekrutują kilkoma etapami, a jeśli już je zaczniesz, to okaże się, że będzie pracował raczej jako tester niż uczył się programować (nonsens)
- narzucają terminy spotkań w godzinach południowych i nie są elastyczni.

Ogólnie firma prezentuje się fatalnie- bardziej przypomina śmieciowy outsourcing niż międzynarodowa korporację. Najgorsze jest jednak to, że Accenture chętnie promuje się na uczelniach wyższych, a uczelniane biura karier (np. na SGGW w Warszawie) jeszcze ich rekomendują swoim absolwentom !
zdjecie uzytkownika
las - 2015-12-12 22:44:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że jak ktoś idzie na staż, to nie powinien się z góry nastawiać, ze na pewno dostanie tam pracę, to tak nie działa.. To przywilej, że w ogóle proponują stanowisko.
zdjecie uzytkownika
abc - 2015-12-16 11:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgodzę się z tyn, że staż nie gwarantuje pracy. Ale spójrzmy na dzisiejsze realia (np. w branży IT). Programy stażowe mają na celu przyciągnąć młode osoby, które za niewielkie pieniądze wdrożą się do jakiś zadań, a następnie zostaną w firmie. Na rynku brakuje programistów więc każda firma podchodzi do sprawy w ten sposób. Jeśli korporacja nie potrafi zatrzymać stażystów (bo oferuje marne grosze i śmieciówkę), to zyskuje na tym konkurencja, która z otwartymi ramionami przyjmuje (po części doszkolonych)juz stażystów. Co do promocji na uczelniach wyższych - płacisz i możesz się reklamować. Dziś jak masz kasę - to wiele możesz! Moim zdaniem lepiej zapłacić uczelni za super reklamę - przynajniej skutecznie przyciągnie tania siłę roboczą.
zdjecie uzytkownika
Wydarz - 2015-12-27 01:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Staż nigdy nie gwarantował nigdzie pracy, ale warto ogólnie się tą branzą zainteresować, bo Accenture jest liderem na swoim rynku, więc warto poczytać ogłoszenia
zdjecie uzytkownika
zaintersowany - 2016-01-05 17:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie trochę niepokoi ogromna ilość ofert, jakby tam rotacja była bez przerwy. W korpo przepracowałem naście lat i taki wysyp ofert kojarzy mi się raczej z efektem masowych wykopków. Ale spróbuję, co mi tam :-), Za mniej niż 3000 netto nie pójdę.
zdjecie uzytkownika
grrr - 2016-01-05 22:46:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tam sie ciesze ze jest tyle nowych ofert pracy u nich. Firma niczego sobie, dobrze bedzie wygladalo moje cv jak sobie wpisze ze u nich popracowalem
zdjecie uzytkownika
Chris - 2016-01-08 21:19:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hey,
Dziwia mnie przezycia co niektorych gdyz, sciezka ktora przeszedlem i przechodze jest zupelnie inna, aczkolwiek z tego co widze wiekszosc wypowaida sie o Wawce, to moze i prawda, w LDZ(tam gdzie pracuje) nie ma takiej lipy ;)
Kasa - Dupy nie urywa, ale też nie najgorzej
Atmosfera - Bardzo dobra
Dodatkowe benfity jak w kadzej kropo, multisport, imprezy, social, szkolenia
Projekty - Jedne ciekawe, drugie mniej
Trudno o awans? Szczerze? Dużo zależy w dużej mierze od Ciebie i jak się umiesz ustawić, kiedy i jak zaangażować, bądźmy szczerzy, jak ktoś potrafi walczyć o swoje, bez problemu(wiem z doświadczenia :D ), jak nie... no to faktycznie... 2 lata to może być mało na awans :)
zdjecie uzytkownika
domik - 2016-01-09 01:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możecie napisać jeszcze co dokładniej macie na myśli pisząc socjal. Ciekawi mnie również, czy umowy o pracę dla studentów są tu realne i czy da się zdobyć taką na czas nieokreślony.
zdjecie uzytkownika
jgkdsjg - 2016-01-10 19:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poszukujacy - 2015-09-12 12:54:45]:
Z tytułem inżyniera to praktyk szukaj jak nie masz doświadczenia. :)
zdjecie uzytkownika
wrrr - 2016-01-10 23:35:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grrr - 2016-01-05 22:46:50]:
Dużo ofert pracy bo dużo osób odchodzi jak nie ma realnych szans na podwyżki, awanse.
zdjecie uzytkownika
Mira - 2016-01-10 23:38:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [domik - 2016-01-09 01:37:11]:
Student to ma szanse ale na umowę śmieciową.
zdjecie uzytkownika
khal - 2016-01-11 12:47:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to prawda ze studentow bez doswiadczenia malo kto chce. Dobrze jest pojscie na praktyki/staż, malo placa ale mozna sie czegos nauczyc i jak sie spodobasz to juz zostaniesz
zdjecie uzytkownika
Sylwek - 2016-01-24 22:49:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam kolege w accenture w wawie. Na konsultanta sapa płacą od 10 000 netto a na senior analityka 8 000 zł netto. Oczywiście po mocnych nagocjacjach. Projekty troche mierne bo głównie w PL i czechach i duże kolesiostwo.
zdjecie uzytkownika
dogar - 2016-01-25 14:22:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Sylwek, to całkiem dobre zarobki, bo taki konsultant SAP zazwyczaj zarabia 6-8 tysięcy, a tu jest od 10 tysięcy w góre jak piszesz. Słyszałem tez, ze maja pełen pakiet benefitów.
zdjecie uzytkownika
bro - 2016-01-27 19:45:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ala - 2015-08-04 14:12:50]:
O wszystko. To zależy do poziomu zblazowania panienek z rekrutacji. Jak możesz sobie sprawdzić na linkedin.com jakoś to zbytnio wykształconych i obytych nie należą. Dobrych manier do Warszawy na pewno nie przywożą. Standardowe chamstwo pańci z hałeru.
zdjecie uzytkownika
łuki - 2016-01-31 20:31:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę @bro, że sporo goryczy w Twojej wypowiedzi.. zastanawiam się z czego to wynika. Według mnie nie ma znaczenia, czy w HR Accenture siedzą pracownicy pochodzenia warszawskiego czy innego..
zdjecie uzytkownika
mar - 2016-02-03 21:39:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, 10k netto przy jakim doświadczeniu? ile średnio może zarobić konsultant sap z 2 letnim doświadczeniem na projektach i np. cerytfikatem z SD.
zdjecie uzytkownika
Wydarz - 2016-02-04 19:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale wiesz @łuki, nie wszystkim dogodzisz, niektórzy są jak @bro i nie poradzisz, ja ogólnie uważam, że tak jak mówisz jest raczej dobrze i nie ma o co się pieklić
zdjecie uzytkownika
pyt - 2016-02-07 17:49:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakaś wielka rekrutacja na pracuj.pl wielu konsultantów szukają. czy może mi ktoś naświetlić skąd taka rekrutacja? nowy ogromny projekt? wielka rotacja? ot, takie cykliczne ofertowanie?
jednym słowem warto brać udział w rekrutacji????
zdjecie uzytkownika
fall - 2016-02-07 19:09:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz to chyba nie ma żadnej rekrutacji, bo ostatnio nie pojawiła się ani jedno ogłoszenie pracy. Widocznie wszystkim odpowiadają warunki i zarobki, a posiadanie 2 letniego doświadczenia @mar nie jest niczym dziwnym.
zdjecie uzytkownika
nikki - 2016-02-08 14:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie właśnie tej firmy.
Aplikowałam na stanowisko Content Manager z j. angielskim + inny obcy, dzień po zadzwonła do mnie Pani od firmy, zajmującej się rekrutacją i przeprowadziła rozmowę wstępną w obu językach, była bardzo miła i powiedziała na końcu że wszystko jest okej.
Po tygodniu zadzwoniła już inna, miała dla mnie dobre wiadomości, że od tego momentu przekazują dokumenty aplikacyjne bezpośrednio do pracodawcy i nadal on będzie ze mną się kontaktował.

I tu się zaczynają wątpliwości, dlatego że już 4 dni nikt się nie odzywa i kiedy sama spróbowałam zadzwonić do Pani HR skierowano mój telefon do skrzynki poczty głosowej, i tak kilka razy. Nie chciałam się narzucać, ale bardzo mi zależy na tej pracy.
Na razie nie wiem, czy mogę w ogóle spodziewać się na spotkanie osobiste i zatrudnienie, gdyż jestem studentką bez poważnego doświadczenia.

Ktoś powie, czy marnie się martwie i jest jakaś szansa?
Po prostu do tej pory nie spotykałam się z 2-3-etapową rekrutacją i to mnie męczy.
zdjecie uzytkownika
tomasz_932 - 2016-02-08 15:56:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nikki - 2016-02-08 14:09:53]:
nikki, nie podchodź do tego tak ambicjonalnie.
Na początku będziesz miała problem ze znalezieniem pierwszej pracy no chyba że jesteś wybitna w tym co robisz.
Ale jak już znajdziesz pierwszą pracę w zawodzie, to dalej będzie z górki.Myśl pozytywnie i nie przejmuj się tak.

I osobiście pozwolę sobie poradzić Ci, żebyś nie nastawiała się za bardzo na pracę w Accenture. Mam wielu znajomych którzy przewinęli się na studiach przez praktyki w tej firmie, ale dziwnym trafem nikomu nie zaproponowali ciekawej oferty już po zakończeniu praktyk.

I jeszcze jedno: Jeśli rekrutujesz się gdziekolwiek przez firmę outsourcingową, a nie bezpośrednio, to musisz uwzględnić to, że rekrutacja będzie trwać znacznie dłużej niż typowo a nieraz zdarzy się, że po 2. lub 3. etapie rekrutacji kontakt się nagle urwie.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Po przyjściu na recepcję totalne zamieszanie - nie wiadomo było kto ma ze mną porozmawiać. Po kilkunastu minutach jakaś dziewczynka przyszła do mnie i wręczyła test językowy, który "nijak" się miał do stanowiska, na które aplikowałam. Po godzinie "przypomniano sobie" o mnie i zaprowadzono do pokoju, aby porozmawiać o moim doświadczeniu. Totalny chaos w pytaniach, brak szczegółowych informacji o stanowisku, konkretach organizacyjnych. Po kilku dniach zaproszono mnie do kolejnego etapu - rozmowa tym razem z 2 paniami. Zadawano mnóstwo pytań o to możliwe strategie, projekty, itp... Miałam wrażenie, że panie chciały skorzystać z mojej wiedzy i kreatywności, aby otrzymać "gotowe rozwiązania" do działu. Oczywiście nie otrzymałam do dnia dzisiejszego odpowiedzi o wyniku rekrutacji.
Pytania: Standardowe, czyli o przebieg studiów, dotychczasowe doświadczenie, itp...
Po dwóch dniach rekrutacji w Accenture jestem zniesmaczona. Nie dość, że straciłam czas na dojazd do firmy, to także diametralnie zmieniłam zdanie o dziale HR. Po wizycie w Accenture i bardzo "profesjonalnym podejściu do rekrutacji" - więcej tam nie aplikuję bo nie chciałabym pracować z tak nieogarniętym zespołem. W rekrutacji są pewne standardy/reguły i trzeba ich przestrzegać. Jednak jak widać, nie wszystkie firmy dbają o to :(
zdjecie uzytkownika
nikki - 2016-02-08 18:08:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tomasz_932 - 2016-02-08 15:56:27]:
Dzieńkuję bardzo za odpowiedż :)
Problem polega na tym, że ze swoim kierunkiem studjów bez znajomych wątpie, że dostanę pracy we właściwej brąży po ich ukończeniu, tym bardziej, że aktualnie jestem na dziekance, ale to już inny temat...

Przydało by się dorobić, a wpis w CV o takiej firmie wygląda bardzej pozytywnie, niż Biedronka, dlatego się staram. A miał Pan może kogoś ze znajomych na podobnym stanowisku (content manager/analyst)?
zdjecie uzytkownika
Wydarz - 2016-02-09 19:29:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz co, próbuj @nikki bo praca jest i dostać ją się da, musisz tylko się postarać, a z pewnością się wszystko uda, w Accenture warto próbować, zaufaj nam :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Accenture Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Accenture Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert