brak logo

MDDP

Warszawa

Opinie o MDDP

Księgowa 2016-05-08 11:36
@szumi a ty pracujesz w dziale księgowości, czy jakimś innym? Ja właśnie dostałam zaproszenie na rozmowę tam, ale nie wiem czy warto w ogóle iść, bo słyszałam trochę złych opinii, możesz napisać coś więcej, bardzo by mi to pomogło :)
Kon 2016-05-23 19:17
Koszmarna firma. Nędzne zarobki, wieczne nadgodziny. Nie ma co planować życia prywatnego, bo nie wiesz, o której wyjdziesz. Ogromna rotacja pracowników, zostają tylko najsłabsi, którzy nie mogą znaleźć pracy gdzie indziej. Firma nie szkoli pracowników w ogóle. Wszystko musisz nauczyć się sam w prywatnym czasie, bo jak nie będziesz znał przepisów, to wylecisz. Nadęty management. Przestrzegam przed pracą w tej firmie.
6
Luzik 2016-06-21 16:56
Szczerze, to nie bardzo rozumiem tych fatalnych opinii. Firma kilka razy w roku deleguje pracowników merytorycznych na szkolenia organizowane przez doradztwo podatkowe (najlepsze w Polsce), poza tym jest cykl obowiązkowych szkoleń wewnętrznych prowadzonych przez kierowników poszczególnych działów. Każdy pracownik podlega cyklicznym ocenom, które są podstawą do awansu lub / i podwyżki... i wszystko można by powiedzieć o managemencie, ale nie to że jest nadęty. Świetna atmosfera w oddziale w Katowicach powoduje, że ludzie polecają to biuro jako miejsce pracy swoim znajomym. Może te opinie nie dotyczą Katowic.....
nnn 2016-06-30 16:09
Trzy tysiące to dobre zarobki?
1
Luzik 2016-07-15 14:18
biuro się rozrasta i poszukiwania trwają na wszystkich stanowiskach :-)
Ktosik 2016-07-30 21:30
Piszę jako były pracownik firmy. Wiele jest negatywnych opinii o tej firmie i ja się do nich dołączę. Obóz pracy bez zasad. Szkolenia? Jakie szkolenia? Sam się szkól we własnym czasie. A nadgodziny to standard. Szkoda, że firma nie publikuje danych o rotacji personelu. Ciągle szukają pracowników, nie dlatego, że się rozrastają, tylko dlatego, że kto może to ucieka. Dobre opinie na tym portalu piszą albo pracownicy na zlecenie szefostwa albo nawiedzeni, którzy myślą, że tak musi być bo nie znają niczego innego.
Zdecydowanie odradzam zatrudnienie w tej firmie. Szkoda zdrowia.
10
RD 2016-08-01 09:44
oferta aktualna - zapraszamy
1
logo 2016-08-04 12:50
Zdecydowanie odradzam też firmom, które zlecają księgowość i kadry takiej firmie jak ta. Umowa jest podpisana na niższą stawkę a ukryte koszty przewyższają standardy na rynku. Za to, że odchodzisz od nich jako klient liczą sobie za wszystko, nawet za przekazanie dokumentów. Ostateczna faktura opiewa na łączną kwotę miesięcznej usługi, która byłaby pobierana do końca roku. Oto jest kara za to, że odchodzisz. Zero kontaktu z pracownikami tej firmy....
4
Natea 2016-08-04 14:37
A ja myślę, że za mało się znasz na tym, aby się wypowiadać, wiadomo przecież, że jest różnie, że to może być z każdej strony i nie ma co narzekać za bardzo
Dorotka 2016-11-03 17:55
Miejsce dobre dla zaczynających pracę w księgowości, dla ludzi z doświadczeniem - odradzam. Rozmowa kwalifikacyjna sympatyczna, żeby przyciągnąć kogoś do pracy, mankamenty przychodzą przy pojęciu pracy. Brak szkoleń dla pracowników, procedury na każdą czynność. Atmosfera średnia, ale zależy, do jakiego zespołu się trafi. Brak życzliwości wśród współpracowników, częste zjawisko donoszenia na kolegów i koleżanki. Duży dystans między managementem a zwykłymi pracownikami, ale tak jest chyba w większości firm. Przeciętne zarobki. Brak wsparcia merytorycznego. Ogromna rotacja pracowników ze względu na warunki pracy. Nacisk na obsługę jednego dużego klienta, od którego tak naprawdę jest uzależniona cała firma.
Tym bardziej nie polecam klientom - umowy podpisywane na najniższe stawki, ale pojawiają się koszty ukryte. Każda czynność poza umową sporo kosztuje, a najwięcej sobie podliczają przy odejściu klienta i zdaniu dokumentów. Poza tym presja ze strony managementu i księgowanie typowo na "ilość" a nie na jakość. Nie polecam, są inne fajniejsze biura outsorcingowe.
2
możę 2016-12-29 19:48
czy ktoś miał styczność z oddziałem w Katowicach? Wasze opinie nie są zachęcające
Dodek 2017-01-03 08:26
Maruderzy zawsze będą musisz sprawdzić w firmie na rozmowie z szefostwem. Wypytaj o to co Cię interesuje i ocenisz. Myślę że będziesz zadowolony. Profesjonalna firma ma zasady jak je poznasz nie będzie niespodzianki.
. 2017-01-13 21:05
Milion procedur, które są najważniejsze oraz rozliczanie z każdej wykonanej czynności, co do minuty.
1
dj 2017-01-13 21:07
Na rozmowie można powiedzieć wszystko.. dopiero pracując okazuje się w co się wdepnelo.
1
Model 2017-01-19 09:34
Nie zgadzam się z Tobą "dj". Po to jest rozmowa i zapisy w umowie żeby wszystko było jasne. To jest b. profesjonalna firma i dla niektórych aż za bardzo.
mddp 2017-03-10 11:54
Pracowałam w mddp w Warszawie pół roku jako konsultantka w szkoleniach miękkich. Jest to zwykłe call centre. Target masz 10 tys zrobić na miesiąc, a w zamian dostajesz najmniejszą podstawę + prowizja 4% od 10 tys. Jest bardzo duża rotacja, żadnych szkoleń wewnętrznych, tylko siada z tobą menager każe ci przeczytać o szkoleniach, jakie masz oferować i od razu dzwonisz. Później wysłuchujesz, że coś nie tak powiedziałeś. Mało tego- firma mrozi pieniądze-zgłosisz się na szkolenie, jeśli szkolenie się nie odbędzie lub przesuną o kilka dni- nie zwracają ci pieniędzy. Nie możesz również tych pieniędzy przeznaczyć na inne szkolenie, np. podatkowe, tylko musisz odbyć szkolenie w zakresie szkoleń miękkich. Siostra prezesa-rozhisteryzowana stara panna- potrafi przyjść i odwołać szkolenie i musisz zadzwonić do klienta, zrobić z siebie głupka i odwołać szkolenie lub "przesunąć" klienta na bliżej nieokreśloną datę szkolenia.
Julita 2017-03-13 22:59
@mddp myślę, że najlepiej wyjaśnić całą sytuację pisząc e-mail bezpośrednio na adres firmy:biuro@mddp.pl
yupi 2017-03-15 15:25
A widziałaś kiedyś "niezwykłe" call center?
Natalia 2017-03-19 14:23
Mam zamiar aplikować na stanowisko kierownik działu VAT ale chciałabym coś się więcej dowiedzieć o firmie.
mddp 2017-03-20 14:00
Chodzi o to, że w "normalnym" call centre masz szkolenie. Mi wydrukowali plik o szkoleniach i przez pól dnia czytasz, a następne pół dzwonisz.
mddp 2017-03-20 14:11
Po co mam tam pisać? Na pewno nikt tym się nie zajmie, prezes jest zajęty skupowaniem kolejnych spółek, poza tym przez 2 dni próbowałam dodzwonić się do księgowości, bo trochę nie zgadzały mi się ostatnie pobory i co? Jakaś pani spisała do mnie numer, dzwoniłam do sekretariatu, z księgowością nie łączą-polecenie od górne!
Iza 2017-03-26 23:20
MDDP to fajna firma oraz fajne miejsce do pracy, tylko trzeba mieć wiedzę.
mddp 2017-03-30 09:58
Jesteś sekretarką z mddp w Warszawie?
Spinka 2017-04-08 12:34
Mam pytanie czy oferta pracy do działu rozliczeń jest aktualna? Słyszałam o MDDP dobre opinie i chcę złożyć cv
Były Zleceniobiorca 2017-04-26 19:24
To całe mddp to przerost formy nad treścią. Pieniądze nędzne, umowa zlecenie przedłużane co miesiąc. Zero stabilizacji i do tego atmosfera nieprzyjazna. Nie da się wytrzymać dłużej niż pół roku. Dłużej pracuję tam garstka osób bez perspektyw. Odradzam coll center w Wawie
1
mddp 2017-04-27 13:12
Dokładnie zgadza się w 100%, dodam, że po 3 miesiącach pracy na zlecenie dalej dostajesz zlecenie, ale z wielkimi gratulacjami od menadżera, że ci się udało. Na umowę o pracę zasługują nieliczni, tylko ci, którzy mają targetu rzędu 20-30 tys.
Zniesmaczony 2017-05-05 12:37
Firma szkoląca ze sprzedaży i obsługi Klienta w sytuacjach trudnych i konfliktowych, która po otrzymaniu bardzo kiepskich opinii zwrotnych od 5 uczestników jednej firmy o łącznej wartości ponad 7 tys złotych urywa kontakt z Klientem, pozostawiając bez żadnego komentarza.
Firma, której kierownik obsługi Klienta wysyła maila o treści "przykro mi, że Pani nie rozumie".

Szanowni Państwo,
W myśl zasady - Szewc bez butów chodzi!

Zdecydowanie odradzam osobom, dla których we współpracy liczy się uczciwość i partnerstwo. W tej firmie te wartości nie istnieją a obsługą klienta kieruje osoba bez minimalnego poziomu umiejętności komunikacyjnych, zerowego przygotowania, nie wspominając o jakiejkolwiek klasie.

Firmie życzę powodzenia w utrzymaniu się na rynku z takim podejściem!
Dziunia 2017-05-07 21:02
@mddp Czytając Twoja opinię widać jasno, że osoby mające umiejętności i pracujące dobrze nie narzekają. Może czas pomyśleć o zmianie podejścia do pracy, zaangażować się a na efekty nie trzeba długo czekać. Jeśli ktoś płaci nam za pracę to z cała pewnością obserwuje naszą pracę.
mddp 2017-05-08 13:20
Sorry, ale jak mi brakuje mi do osiągnięcia targetu (10 ty) 100 lub kilkudziesięciu złotych i nie dostaję premii, a firma zarabia na mnie koło 1o tys, to "pomyśl o zmianie podejścia do pracy"
mddp 2017-05-08 13:24
Dobrze, że Państwu nie odwołali na 2-3 dni przed szkoleniem albo nie zadzwonili, że na np szkolenie odbędzie się w Gdańsku, a Państwo zapisywaliście się na Warszawę i nie kazali tam jechać. Ostatecznie mogli również przekładać przez cały rok szkolenia aż grupa się zbierze i przetrzymywać Wasze pieniądze w nieskończoność.
Zniesmaczony 2017-05-08 14:54
Zgadza sie, to tez zrobili- zadzwonili 1 dzien przed, ze Trener, którego obecność sobie zastrzegalismy jest chory i nie moze poprowadzić szkolenia w ustalonym kilka miesięcy temu terminie. Na informacje zwrotna ode mnie, ze ponosimy straty ponieważ cześć pracownikow przylatuje do nas z innych oddziałów + hotele otrzymałam odpowiedz, ze "przykro mi ze Pani nie rozumie, ze my tez ponieśliśmy koszty". Byliśmy wiec zmuszeni zgodzić sie Trenera na zastępstwo, który Był istna katastrofa. Firma rekomendowała jako wybitnego- był ale w marnowaniu czasu i pieniędzy naszej firmy i zwracaniu sie do uczestników "Ty powiedz , No teraz Ty powiedz" lub " No niech teraz ona mówi". Pełen profesjonalizm.

Szanowni Panstwo - szanujmy siebie, swój czas i pieniądze i omijajmy szkolenia tej firmy szerokim łukiem.

Konsultantki od sprzedaży - zmieńcie prace bo marnujcie potencjał z Wasza kierowniczka działu!
2
mddp 2017-05-09 10:47
Trenera nie maja ustalonego do ostatniego dnia aż zbierze się grupa, do potwierdzenia szkolenia. Oni nie ponoszą żadnych strat w związku z tym. Menadżerka działu zazwyczaj zajmuje się trudniejszymi sprawami, bo uważa, że "zwykła konsultantka nie da sobie rady z klientem.
mddp 2017-05-09 11:08
A co najśmieszniejsze, siostra prezesa, która ma funkcję "siostra prezesa" i jest nad działem szkoleń miękkich czyta wszystkie ankiety po szkoleniach i uważa, że jak ktoś wystawił złą ocenę, to albo miał zły dzień albo poziom był zbyt zróżnicowany. Nigdy to nie jest wina Trenera, którego wybierają na ostatnią chwilę. W ofercie nie można napisać nazwiska Trenera, bo uważa, że konkurencja zaraz go podchwyci.
Darek 2017-05-10 23:01
MDDP to fajna firma, pracuję tu już długo i mogę powiedzieć jedno. Od pracy każdego z nas zależą wyniki firmy a od nich nasze zarobki, wszystko znane pracownikom.
Ozzy 2017-05-24 17:28
Moja znajoma miała wypadek przy pracy w biurze na Prostej, a kierowniczka biura zamiast pomóc zignorowała jej prośby o pomoc doprowadzając ją do jeszcze gorszego stanu psychicznego. Sama, w niezłym szoku musiała szukać pomocy medycznej, w ostateczności w szpitalu. Masakra.....
Dodek 2017-05-25 11:05
MDDP należy do grona trzech największych firm szkoleniowych w kraju, są liderem szkoleń z zakresu księgowości. Uważam, że praca w takiej firmie to tylko powód do zadowolenia i osobistego rozwoju. Zastanawiam się dlaczego niektórzy mają przyjemność z oskarżania firmy.
mddp 2017-05-29 10:46
Jakiego rozwoju? Łaskawie po roku albo dwóch latach dają umowę o pracę, jak masz wyniki ponadprzeciętne.. I to trzeba się nachodzić i naprosić.
Kasia 2017-05-30 09:34
To jest naprawdę niesamowite. Akademia MDDP rok w rok reguralnie zbiera nagrody jakos najlepsza firma szkoleniowa, ma rzeszę Klientów, którzy są zadowoleni, osoby, które robią cele sprzedażowe pracują tu latami, a potem wypowiada się "Dziunia" czy ktokolwiek kto nie był w stanie w pół roku ani razu zrealizować normy spezedaży i ma żal jak to jej źle nie było...
mddp 2017-05-30 13:35
Nie jestem dla Ciebie "Dziunią", nie wiesz w jakiej sytuacji byłam i jestem, więc proszę nie wypowiadają się na ten temat. Przedstawiłam sytuację z mojej perspektywy. Nie przeczę- szkolenia księgowe mają bardzo dobre, ale reszta to klapa.
Trocki 2017-05-31 19:05
Dwa lata na umowę o pracę? Po co pisać takie bzdury, naprawdę z kogoś niezła frustracja się wylewa ;)
Dodek 2017-06-01 11:10
Uważam, że jeszcze nie znalazła się taka firma która by dogodziła wszystkim. MDDP to firma dla osób mądrych i ambitnych, i powinni lepiej rekrutować !!
mddp 2017-06-02 12:37
Nie frustracja tylko prawda, w dziale sprzedaży jak ja pracowałam najwcześniej po roku czasu dostawali ludzie umowy o pracę na rok czasu. I mieli wysokie targety, nie po 10 tys.
Dalena 2017-06-04 19:04
MDDP jest bardzo dobra firmą dla dobrych pracowników!!!
Pracownik 2017-06-11 22:03
MDDP zbiera nagrody????? Od kogo i za co? Zbijajac kasę wykorzystując biednych, słabo opłacanych pracowników i nagrodę można sobie kupić;)
1
Dariusz 2017-06-12 11:39
Myślę, że niektórzy nie dorośli do pracy w takiej firmie jak MDDP. To jest miejsce dla zdolnych i ambitnych.
Daniel 2017-07-25 21:26
Jak zaczynamy pracę lub jesteśmy słabszym ogniwem w firmie to nie dziwi nikogo, że mniej zarabiacie. Taka firma jak MDDP musi mieć zdolnych i chętnych do pracy ludzi!
mddp 2017-07-26 11:02
Dyrektor sprzedaży? To ktoś tam ma taką funkcję?
Minia 2017-07-31 10:29
Firma nowoczesna to i nowe metody pracy. Niestety nie wszyscy się tu nadają do pracy i stąd problem.
AB 2017-08-02 09:12
@multikulti, zastanów się jakie dane podajesz....
Zgodnie z art. 51 Konstytucji RP, a także art. 1 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych każdy ma prawo do ochrony danych go dotyczących.
Osoba, która rozpowszechnia takie dane, niewątpliwie postępuje wbrew prawu i nie jest osobom uprawnioną do ich przetwarzania, co więcej popełniła przestępstwo.

Zgodnie z art. 49 ustawy o ochronie danych osobowych kto przetwarza w zbiorze dane osobowe, choć ich przetwarzanie nie jest dopuszczalne albo do których przetwarzania nie jest uprawniony, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Zatem bezprawne przetwarzanie danych jest przestępstwem karnym, za które grozi odpowiedzialność.

Przestępstwo to jest przestępstwem umyślnym ściganym z oskarżenia publicznego.
Gogol 2017-08-07 09:40
Jeśli ktoś ma wiedzę to z całą pewnością będzie mu się dobrze pracowało w MDDP. Narzekać mogą osoby dla których nie jest to właściwe miejsce do pracy. Dziwię się po co tak się niektórzy męczą, dodatkowo jeszcze wypisują jakieś bzdury? Znam się na pracy i jest mi dobrze!
Zostaw swoją opinię o MDDP - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MDDP