brak logo

MDDP

Warszawa

Opinie o MDDP

KAG 2014-08-28 23:15
Szczerze odradzam. Rotacja jak supermarkecie, złe traktowanie, wątpliwa fachowość, bezpłatne nadgodziny,
1
pops 2014-10-13 18:41
czy ktoś orientuje się jak jest z pracą przy obsłudze szkoleń w tej firmie? firma organizuje szkolenia w całej Polsce, szuka osób do ich obsługi, dokumentacji foto- raczej mobilna praca. Mam w tym uczestniczyć, ale nie znam szczegółów.
1
monia 2014-11-08 17:12
Zastanówcie się 600 razy zanim zaczniecie tam pracę. Rozmowa kwalifikacyjne o niczym. Zarobki na poziomie 1500 zł netto z premiami - pełen etat, zero dodatkowych opcji typu opieka medyczna, multisport (chyba , ze ktoś tak pracuje od 5 lat i ma już swoich klientów). Na rozmowie rekrutacyjnej nie wierzcie w zapewnienia ,że zarabia się więcej.
Ta firma opiera się na kłastwach. Jest niewirygodnym pracowdawcą. A osoby zarzadzające to klika!
4
ab 2014-11-14 11:34
Mnie Twój wpis monia też zastanawia, w szczególności na jakiej podstawie twierdzisz, że ktoś opiera się na kłamstwach i jest niewiarygodną kliką. Bo wiesz monia - to dość mocne słowa. Akurat tak się składa, że pracuję w tej firmie i zarówno opieka medyczna jak i multisport jest, nie trzeba pracować 5 lat i mieć nie wiadomo czego. Pytanie więc kto tu delikatnie mówiąc mija się z prawdą. Myślę monia, że są lepsze sposoby radzenia sobie z frustracją związaną z poszukiwaniem pracy niż anonimowe oczernianie ludzi i firm, które się zna tylko z nieudanej rozmowy kwalifikacyjnej. Tak czy inaczej - powodzenia w poszukiwaniu idealnego pracodawcy ;)
1
monia 2014-11-23 11:42
Lurek - tu nawet nie chodzi o dodatki typu multisport. Tu chodzi właśnie o motywację do pracy na targetach. Nawet przy dużym zaangażowaniu, pracy i wynikach w żaden sposób nie przekłada się to na wynagrodzenie...
ab - skoro Twoja opinia ma być wiarygodna, dlaczego sam odpisałeś/aś anonimowo. Prośba również o nie ocenianie mojej rozmowy kwalifikacyjnej - zakładam, że w niej nie uczestniczyłeś/aś.
Nie jestem sfrustrowany. Nie poszukuję pracy. Należę do tej części społ, która nie zgadza się z obecną sytuacją na rynku pracy.
Na szczęście żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo do wyrażania własnych opinii :)
Zrozum, że opinia nie oznacza oczerniania. Moja wypowiedź może być (lub nie) pomocna dla innych osób decydujących się na rozmowę w tej firmie - niektóre sprawy są dla nas czasem tak ozywiste, ze o nie nie pytamy, a później okazują się głównymi problemami...

3
kamil 2014-12-27 21:45
wiadomo, że w praktykach wcale nie chodzi o jakies super zarobki, a raczej możliwość zdobycia doświadczenia. Praktyki w ogóle najczęsciej sa bezpłatne, dopiero staze posiadaja jakies wynagrodzenie. Pytanie, czy po takich praktykach w mddp mozna liczyć na ofertę stałej pracy w firmie, czy nic z tego? Pozdrawiam.
KKK 2015-01-22 12:12
Pracowałam w MDDP, niestety nie przedłuzyli mi umowy po trzech miesiącach. Mimo tego oceniam firmę pozytywnie. Pracują tam profesjonaliści a i atmosfera jest przyjazna. Bardzo żałowałam, że nie mogłam zostać. Tylko że ja (w momencie zatrudnienia tam) człowiek z bardzo niewielkim doświadczeniem, nie miałam przesadzonych oczekiwań...
2
beti55 2015-02-24 07:50
zastanawiam się nad złożeniem oferty do mddp outsourcing, czy ktoś może podpowiedzieć jak wyglądają tam godziny pracy? czy istnieje szansa na to, żeby zdążać odbierać dzieci z przedszkola? czy to typowa praca w warunkach "korporacyjnych" do późnych godzin popołudniowych mimo okreslonego czasu w umowie?
5
szer 2015-03-31 03:05
Widzę, żę mddp to bardzo szeroki zakres swoich oferowanych usług posiada. mam nadzieje, żejesteście w stanie powiedzieć coś na temat chociaż niektórych. mnie interesuje jedna konkretna usługa oferowana przez mddp ale nie chciałbym tegozdradzać żęby nie uprzedzać kogoś kto by sięchciał wypowiedzieć.
andy 2015-05-02 22:16
U nich niepłatne nadgodziny to chleb powszedni, nawet jeśli się wyrabiasz znajdą Ci pracę, żeby udowodnić, że i tak siedzieć musisz. Średnie zarobki, typowa korporacyjna atmosfera i ciągła rotacja
1
zuza 2015-05-17 18:46
Jestem recepcjonistką w MDDP Outsourcing. Pracuję już ponad pół roku i jestem zadowolona. Co prawda pracy w proporcji do czasu jest więcej, ale rekompensują to miła atmosfera, nienajgorsze zarobki, pakiet medyczny, karta multisport i umowa o pracę na czas nieokreślony. Nadgodziny rzeczywiście są bezpłatne, ale można je sobie odebrać, więc nikt nikogo nie okrada ;)
drzewo 2015-05-30 22:05
Zuza, pakietem medycznym i multisportem przysłowiowego garnka nie zapełnisz. A atmosfera pracy w tej firmie także pozostawia wiele do życzenia... Czy ten wpis to polecenie służbowe od A.Z.?
4
Elza 2015-07-09 22:12
Jeśli chodzi o MDDP Outsourcing - w tej firmie uderza przede wszystkim brak możliwości rozwoju - zarówno jeśli chodzi o finanse (podwyżek praktycznie nie ma), jak i merytorykę - kompletny brak szkoleń, ciągłe cięcie kosztów na wszystkim co możliwe.
2
olafik 2015-08-07 20:57
oni nie pokrywają całości kosztów tego ubezpieczenia ani multisport, więc to żaden rarytas, bo wiele firm zapewnia go bez kosztów ze strony pracownika. Zarobki bardzo przeciętne + rotacja.
ktoś 2015-08-11 22:41
Ta firma to koszmar. Pracownik nie liczy się wogóle. Rotacja zastraszająca. Jak ktoś wytrzyma rok w tym kieracie to sukces. Najlepszą opinią jest fakt, że to pracownicy sami odchodzą, a nowi po trzech miesiącach nie chcą przedłużać umowy.
6
doris 2015-08-27 16:39
brak szans na rozwój, brak przyjaznej atmosfery, nadgodziny, słabe zarobki
3
Niki 2015-09-08 20:00
Pracowałam tam jako księgowa przez prawie 2 lata - jedno co mogę powiedzieć o tej firmie - porażka. Kiepskie zarobki, brak podwyżek, brak szkoleń, arogancki management.
6
Marysia 2015-09-15 10:05
Dostałam zaproszenie na rozmowę na Jana Pawła II. Ktoś moze mi powiedzieć jak jest tam teraz?
Maria 2015-09-24 12:25
Daj znać jak Ci poszło
kulka 2015-10-14 23:43
Orientuje się ktoś ile zarabiają praktykanci albo stażysci w Katowicach?
Leila 2015-10-19 23:05
Ok 900 zł brutto
1
Leila 2015-10-22 23:20
Naprawdę nie warto. W przeliczeniu jest to 600 zł netto plus dojazd. Chyba że mieszka Pan na miejscu. Zero rozwoju, atmosfera okropna. Każdy każdemu kopie dołki. Wszyscy się cieszą z czyjegoś nieszczęścia. Obowiązki też zbyt ambitne nie są. Po praktykach zaproponują Panu pewnie umowę zlecenie i na tym etapie rozwój w tej firmie się skończy, bo o umowie o pracy nie ma co marzyć, a wiadomo, że nie są to komfortowe warunki zatrudnienia. A zarobki są tak śmieszne, że każdy pracownik fizyczny zarabia więcej. Nie warto zawracać sobie tym głowy. Szkoda Pańskich nerwów. Pozdrawiam
3
Pawel_G 2015-11-09 14:43
Jestem niezadowolony z tej firmy. Płacą kiepsko, stresowa sytuacja, ciągłe nadgodziny nie płatne. Jedne wielkie oszustwo!
4
iiika 2016-02-21 21:19
a może ktoś coś powiedzieć o tym stanowisku "Asystent / Asystentka Data Processing Team - Katowice" ?
polso 2016-04-27 11:09
odradzam, nierozliczane nadgodziny, stres, brak możliwości rozwoju i bardzo słaba atmosfera pracy
3
Księgowa 2016-05-08 11:36
@szumi a ty pracujesz w dziale księgowości, czy jakimś innym? Ja właśnie dostałam zaproszenie na rozmowę tam, ale nie wiem czy warto w ogóle iść, bo słyszałam trochę złych opinii, możesz napisać coś więcej, bardzo by mi to pomogło :)
Kon 2016-05-23 19:17
Koszmarna firma. Nędzne zarobki, wieczne nadgodziny. Nie ma co planować życia prywatnego, bo nie wiesz, o której wyjdziesz. Ogromna rotacja pracowników, zostają tylko najsłabsi, którzy nie mogą znaleźć pracy gdzie indziej. Firma nie szkoli pracowników w ogóle. Wszystko musisz nauczyć się sam w prywatnym czasie, bo jak nie będziesz znał przepisów, to wylecisz. Nadęty management. Przestrzegam przed pracą w tej firmie.
4
Luzik 2016-06-21 16:56
Szczerze, to nie bardzo rozumiem tych fatalnych opinii. Firma kilka razy w roku deleguje pracowników merytorycznych na szkolenia organizowane przez doradztwo podatkowe (najlepsze w Polsce), poza tym jest cykl obowiązkowych szkoleń wewnętrznych prowadzonych przez kierowników poszczególnych działów. Każdy pracownik podlega cyklicznym ocenom, które są podstawą do awansu lub / i podwyżki... i wszystko można by powiedzieć o managemencie, ale nie to że jest nadęty. Świetna atmosfera w oddziale w Katowicach powoduje, że ludzie polecają to biuro jako miejsce pracy swoim znajomym. Może te opinie nie dotyczą Katowic.....
nnn 2016-06-30 16:09
Trzy tysiące to dobre zarobki?
Luzik 2016-07-15 14:18
biuro się rozrasta i poszukiwania trwają na wszystkich stanowiskach :-)
Ktosik 2016-07-30 21:30
Piszę jako były pracownik firmy. Wiele jest negatywnych opinii o tej firmie i ja się do nich dołączę. Obóz pracy bez zasad. Szkolenia? Jakie szkolenia? Sam się szkól we własnym czasie. A nadgodziny to standard. Szkoda, że firma nie publikuje danych o rotacji personelu. Ciągle szukają pracowników, nie dlatego, że się rozrastają, tylko dlatego, że kto może to ucieka. Dobre opinie na tym portalu piszą albo pracownicy na zlecenie szefostwa albo nawiedzeni, którzy myślą, że tak musi być bo nie znają niczego innego.
Zdecydowanie odradzam zatrudnienie w tej firmie. Szkoda zdrowia.
8
RD 2016-08-01 09:44
oferta aktualna - zapraszamy
1
logo 2016-08-04 12:50
Zdecydowanie odradzam też firmom, które zlecają księgowość i kadry takiej firmie jak ta. Umowa jest podpisana na niższą stawkę a ukryte koszty przewyższają standardy na rynku. Za to, że odchodzisz od nich jako klient liczą sobie za wszystko, nawet za przekazanie dokumentów. Ostateczna faktura opiewa na łączną kwotę miesięcznej usługi, która byłaby pobierana do końca roku. Oto jest kara za to, że odchodzisz. Zero kontaktu z pracownikami tej firmy....
4
Natea 2016-08-04 14:37
A ja myślę, że za mało się znasz na tym, aby się wypowiadać, wiadomo przecież, że jest różnie, że to może być z każdej strony i nie ma co narzekać za bardzo
Dorotka 2016-11-03 17:55
Miejsce dobre dla zaczynających pracę w księgowości, dla ludzi z doświadczeniem - odradzam. Rozmowa kwalifikacyjna sympatyczna, żeby przyciągnąć kogoś do pracy, mankamenty przychodzą przy pojęciu pracy. Brak szkoleń dla pracowników, procedury na każdą czynność. Atmosfera średnia, ale zależy, do jakiego zespołu się trafi. Brak życzliwości wśród współpracowników, częste zjawisko donoszenia na kolegów i koleżanki. Duży dystans między managementem a zwykłymi pracownikami, ale tak jest chyba w większości firm. Przeciętne zarobki. Brak wsparcia merytorycznego. Ogromna rotacja pracowników ze względu na warunki pracy. Nacisk na obsługę jednego dużego klienta, od którego tak naprawdę jest uzależniona cała firma.
Tym bardziej nie polecam klientom - umowy podpisywane na najniższe stawki, ale pojawiają się koszty ukryte. Każda czynność poza umową sporo kosztuje, a najwięcej sobie podliczają przy odejściu klienta i zdaniu dokumentów. Poza tym presja ze strony managementu i księgowanie typowo na "ilość" a nie na jakość. Nie polecam, są inne fajniejsze biura outsorcingowe.
1
możę 2016-12-29 19:48
czy ktoś miał styczność z oddziałem w Katowicach? Wasze opinie nie są zachęcające
Dodek 2017-01-03 08:26
Maruderzy zawsze będą musisz sprawdzić w firmie na rozmowie z szefostwem. Wypytaj o to co Cię interesuje i ocenisz. Myślę że będziesz zadowolony. Profesjonalna firma ma zasady jak je poznasz nie będzie niespodzianki.
. 2017-01-13 21:05
Milion procedur, które są najważniejsze oraz rozliczanie z każdej wykonanej czynności, co do minuty.
1
dj 2017-01-13 21:07
Na rozmowie można powiedzieć wszystko.. dopiero pracując okazuje się w co się wdepnelo.
1
Model 2017-01-19 09:34
Nie zgadzam się z Tobą "dj". Po to jest rozmowa i zapisy w umowie żeby wszystko było jasne. To jest b. profesjonalna firma i dla niektórych aż za bardzo.
mddp 2017-03-10 11:54
Pracowałam w mddp w Warszawie pół roku jako konsultantka w szkoleniach miękkich. Jest to zwykłe call centre. Target masz 10 tys zrobić na miesiąc, a w zamian dostajesz najmniejszą podstawę + prowizja 4% od 10 tys. Jest bardzo duża rotacja, żadnych szkoleń wewnętrznych, tylko siada z tobą menager każe ci przeczytać o szkoleniach, jakie masz oferować i od razu dzwonisz. Później wysłuchujesz, że coś nie tak powiedziałeś. Mało tego- firma mrozi pieniądze-zgłosisz się na szkolenie, jeśli szkolenie się nie odbędzie lub przesuną o kilka dni- nie zwracają ci pieniędzy. Nie możesz również tych pieniędzy przeznaczyć na inne szkolenie, np. podatkowe, tylko musisz odbyć szkolenie w zakresie szkoleń miękkich. Siostra prezesa-rozhisteryzowana stara panna- potrafi przyjść i odwołać szkolenie i musisz zadzwonić do klienta, zrobić z siebie głupka i odwołać szkolenie lub "przesunąć" klienta na bliżej nieokreśloną datę szkolenia.
Julita 2017-03-13 22:59
@mddp myślę, że najlepiej wyjaśnić całą sytuację pisząc e-mail bezpośrednio na adres firmy:biuro@mddp.pl
yupi 2017-03-15 15:25
A widziałaś kiedyś "niezwykłe" call center?
Natalia 2017-03-19 14:23
Mam zamiar aplikować na stanowisko kierownik działu VAT ale chciałabym coś się więcej dowiedzieć o firmie.
mddp 2017-03-20 14:00
Chodzi o to, że w "normalnym" call centre masz szkolenie. Mi wydrukowali plik o szkoleniach i przez pól dnia czytasz, a następne pół dzwonisz.
mddp 2017-03-20 14:11
Po co mam tam pisać? Na pewno nikt tym się nie zajmie, prezes jest zajęty skupowaniem kolejnych spółek, poza tym przez 2 dni próbowałam dodzwonić się do księgowości, bo trochę nie zgadzały mi się ostatnie pobory i co? Jakaś pani spisała do mnie numer, dzwoniłam do sekretariatu, z księgowością nie łączą-polecenie od górne!
Iza 2017-03-26 23:20
MDDP to fajna firma oraz fajne miejsce do pracy, tylko trzeba mieć wiedzę.
mddp 2017-03-30 09:58
Jesteś sekretarką z mddp w Warszawie?
Spinka 2017-04-08 12:34
Mam pytanie czy oferta pracy do działu rozliczeń jest aktualna? Słyszałam o MDDP dobre opinie i chcę złożyć cv
Były Zleceniobiorca 2017-04-26 19:24
To całe mddp to przerost formy nad treścią. Pieniądze nędzne, umowa zlecenie przedłużane co miesiąc. Zero stabilizacji i do tego atmosfera nieprzyjazna. Nie da się wytrzymać dłużej niż pół roku. Dłużej pracuję tam garstka osób bez perspektyw. Odradzam coll center w Wawie
Zostaw swoją opinię o MDDP - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MDDP