logo Mika Plus sp. Jawna

Mika Plus sp. Jawna

Wrocław

Opinie o Mika Plus sp. Jawna

Były Pracownik 2011-12-14 22:02:39
Praca w firmie była bardzo fajna ale zwolnienia spowodowane mniejszą produkcją są śmieszne ...jak dużo pracy zatrudniają jak mało zwalniają i tak co roku ...więc przyszłość w firmie nie pewna ...
chyba że jest się w klice ...
1
łysy 2013-08-30 17:41:44
W tej firmie przeważnie szukają pracownika, w sezonie letnim wtedy
kiedy zaczynają się urlopy. Tak by wysłać swoich pracowników na planowane urlopy zatrudniają 1lub 2 osoby wcześniej żeby się trochę
wdrożył i produkcję podtrzymał. Przyszłości w tej firmie nie ma, także
i zatrudniać się do 3- miesięcy nie widzę sensu. Co do kliki tam tak
jest i donosicielstwo, także trzeba uważać co się mówi.
3
Ktoś :) 2013-10-10 12:26:12
Witam no ja właśnie się wybieram tam i zobaczymy co i jak ;)
tomekk 2014-01-09 10:54:41
powie mi ktos ile mozna zarobic tam jako lakiernik
1
kolo 2014-01-26 16:12:09
jak wygladaja zarobki w tej firmie i warunki pracy???
1
Oferty Pracy
2014-05-21
Żródło: gazetapraca.pl
miasta nie podano
(podlaskie)
Mika Plus E.W. Mikos Sp. Jawna zajmuje się produkcją i zbytem grzejników łazienkowych i dekoracyjnych oraz akcesoriów. Jest firmą o ugruntowanej pozycji na rynku, posiada rozbudowaną sieć dystrybucji na terenie całego kraju. Aktualnie poszukujemy kandydata na stanowisko: Przedstawiciel Handlowyna terenie Polski północno-wschodniej (województwa: mazowieckie, lubelskie, podlaskie, warmińsko-mazurskie, pomorskie). Wymagania: doświadczenie handlow
ja 2014-05-30 12:56:25
Przedstawiciel Handlowy MIKA PLUS E.W. MIKOS SP. JAWNA 2014-05-21 Żródło: gazetapraca.pl miasta nie podano (podlaskie) Mika Plus E.W. Mikos Sp. Jawna zajmuje się produkcją i zbytem grzejników łazienkowych i d[...]">@Oferty Pracy - 2014-05-30 12:56:24
odradzam wszystkim (usunięte przez administratora)
1
james bond 2014-06-03 20:18:58
Praca tam fajna że względu na ekipę choć lekka nie jest. Zarobki 10-11 zł na godzinę, umowa na najniższą krajową, chorowanie nie jest mile widziane, pracuje się po 9 h, w zimie zdarzają się postoje, kontakt z szefostwem koszmarny a ich podejście do pracowników koszmarne. Pracowałem tam krótko i w sumie dobrze.
wole viessmana 2014-07-17 08:51:48
Właścicielka firmy nie szanuje swoich pracowników i wykorzystuje ich na każdym kroku. Na koniec zostajesz zwolniony z pracy bez podania przyczyny. Sprawy sądowe o wynagrodzenie z byłymi pracownikami to dla właścicielki normalna sprawa i powód do dumy... ODRADZAM.
1
pracownik sezonowy 2014-08-03 19:55:45
Pracowałem tam jakiś czas temu. Praca ciężka, ekipa świetna i szkoda ich bo szefostwo w ogóle ich nie szanuje. W zimie na hali po kilka stopni a od oparów dymów można się było udusić ale nikt nic nie powie bo się boją zwolnienia. Ogólnie nie polecam - szkoda mi tych ludzi, trują się za najniższą krajową i kasą pod stołem.
1
były pracownik 2014-10-16 15:33:29
praca ciężka (przedstawiciel) jazda po Polsce i szukanie klienta na towar drogi i w sumie mało atrakcyjny (konkurencja nie śpi pani Ewo). Zarobki słabe a nawet bardzo słabe jak na kilkanaście godzin w aucie i do tego wciskanie bubla za sporą kasę. Normy wyżyłowane a zarobki nędza. Ale to wszystko dałoby radę jakoś przeżyć gdyby nie wieczne fochy właścicielki pani Ewy. Wiecznie szuka jak tu wycisnąć z pracownika więcej i cały czas nie zadowolona. A ci ludkowie na produkcji to już wogóle maja przesr..e. Przyjmują ich tylko sezonowo, żeby starzy pracownicy mogli iść na urlop a po powrocie młodych na bruk. Naprawdę nie polecam!
3
Fretek 2014-10-19 17:56:45
Pracuję w tej firmie już dużo lat. Praca na jedną zmianę, soboty, niedziele wolne, wypłata ZAWSZE na czas. Jak się na swojej robocie znasz nie musisz się martwić o zwolnienie. Jak się nie znasz i przychodzisz po naukę a robić ci się nie chce to ci umowy nie przedłużą. i w sumie dobrze. W tej firmie warzne jest, żeby można było na człowieka liczyć.
4
fejsik 2014-12-05 15:05:22
nie wolno mi w sumie tak glosno mowic ze stracilem prace bo to chyba nie jest powod do dumy zaden ale coz chyba bede musial zrobic cos zeby w koncu dostac jakas prace. myslicie ze mika plus to dobre miejsce do pracy. czy lepiej jak poszukam sobie nowego miesjca do pracy ? postrajcie sie mi pomoc prosze.
PH 2015-02-05 10:52:35
Pracowałem w tej firmie parę lat temu. Była to moja pierwsza praca jako PH, więc Mika Plus uczyła mnie wszystkiego od początku i to w dodatku przez telefon i e-mailem. Mocno uwierzyłem w swoje siły. Myślałem, że wszędzie jest tak, że i uczą i płacą. A wynagrodzenie było zawsze na czas. Szybko się okazało, że bywa inaczej a moje poczucie wartości zostało urealnione. Rejon miałem duży, więc zgrzyty w domu. Odszedłem, ale Pani Ewie dużo zawdzięczam i jakby była okazja chętnie wróciłbym, niezależnie od atmosfery w domu. Dziwią mnie wpisy o tym, że pracownicy nie są szanowani przez szefostwo, że procesy... No chyba, że się koleś o to sam mocno poprosiłeś...
1
PH 2015-02-12 12:15:55
Dostałem: komputer, samochód, telefon, bazę i CMR. Jeśli się tam wybierasz, powodzenia. Naprawdę warto być uczciwym i lojalnym, to się tam opłaca.
Izemka 2015-03-29 00:30:20
Jeżeli chcą aby przedstawiciele odnosili jakieś sukcesy w terenie to muszą zapewnić podstawowe narzędzia do uzyskania konkretnego celu. Zastanawiam się tylko czy na chwilę obecną potrzeba jest szerszej grupy pracowników do uzupełnienia składu czy we Wrocławiu raczej nie pojawiły się jakieś konkretne oferty..
Arabella 2015-04-20 19:10:21
Firma ma bardzo duży potencjał, ale jest też niestety bardzo źle zarządzana. Atmosfera wśród pracowników miła. Największym problemem jest jednak brak szacunku ze strony Szefostwa wobec swoich pracowników. Rotacja w dziale handlowym jest bardzo duża. PH mają regiony od morza po Tatry i muszą dostosowywać się do "humorów" Szefowej gdzie w danej chwili mają jechać. Są to czasami absurdalne sytuacje wymagające spędzenia całego dnia w samochodzie na trasie Wrocław-Kraków-Rzeszów. Brak szkoleń i wsparcia merytorycznego. Zamiast tego ciągłe niezadowolenie z wyników. Tak jak w opiniach powyżej PH dostaje samochód, telefon i laptopa. Jednak w dzisiejszych czasach jest to standard pracy na stanowiskach mobilnych. Praca w biurze jest chyba jeszcze gorsza. Brak narzędzi marketingowych, które w handlu są niezbędne. "Trzeba przekonać klienta jakością!" Pensja jest absurdalnie niska, nawet z ciężką do osiągnięcia premią. Zwolnienie lekarskie lub nieplanowany urlop jest bardzo źle widziany, ponieważ w tej firmie się nie choruje a urlop dostaje się wtedy kiedy Szefowa chce, a niekoniecznie pracownik. Zdecydowanie odradzam!
2
PH 2015-05-12 13:11:25
Uff, Arabella, jaka wnikliwa i komplementarna opinia nt. firmy. Łał, robi wrażenie!!! Zwłaszcza to nieudolne zarządzanie, to jest coś! Tak patrząc na strone www widzę, że są na rynku ze 20 lat, no to jak na nieudaczników całkiem sporo. Przez ten czas dużo było upadłości w firmach z pozoru dobrze zarządzanych :-). PH jeżdżą tam gdzie trzeba i to się plan pracy nazywa a nie "humory szefowej" a regiony są im znane przed podpisaniem umowy, więc o co chodzi? Gdzie tu brak szacunku wg Ciebie?
Oj, młodością pachnie mi ta opinia Arabelli, oj, młodością, może zuchwałością...
a i już szacunku do pracodawcy naprawdę trudno tu się doszukać, nawet pomiędzy zdaniami. Też taki byłem, przeszło z wiekiem i doświadczeniami w kolejnych miejscach, oj przeszło...Czego i Tobie Koleżanko, życze.
Były pracownik 2016-04-27 14:44:39
PH, nie wiem gdzie pracowałeś ale na pewno nie w MIKA Plus. Pani Ewa jest osobą niezwykle humorzastą. Na propozycję sprawdzenia co się dzieje na stoisku na targach usłyszałem, że nie ma takiej potrzeby. Jednak tego samego dnia o godzinie 17:00 dostałem telefon z pretensjami, dlaczego nie sprawdziłem stoiska! Mógłbym wiele takich sytuacji wymieniać, włącznie z pretensjami o 16:00, że przecież powinienem jeszcze 5 klientów w Pile objechać (zaznaczam, że miałem już za sobą 8 w Poznaniu i okolicach). Nie miało dla niej znaczenia, że firmy pracują do 16:00. Ona chce i już a jak się nie dostosujesz to szukaj sobie innej pracy. Znam ludzi, którzy pracowali na moim stanowisku przede mną i poznałem ludzi po mnie (branża jest mała) i jakoś nikt nie był w stanie świadczyć pozytywnej opinii o p. Ewie i pracy w jej firmie. Dlatego: wystrzegajcie się jak tylko możecie tej firmy. To jest praca wyłącznie dla desperatów a i to nie na długo bo najczęściej dostaje się zatrudnienie tylko na okres próbny. Jest 27.04.2016 a ja już widziałem 3 ogłoszenia na przedstawiciela na ten sam region w tej firmie od początku roku. Przypadek?
kaz 2016-06-08 19:01:02
ide do nich na rozmowę i chciałbym wiedzieć co i jak. Czytam poprzednie wpis i mało konkretów. Jedyne co się powtarza o tej P. Ewie złośliwości, ale to chyba jeden i ten sam gość wypisuje: były co woli Viessmanna. no a ja chciałbym wiedzieć czy dają umowę o pracę, jak się tam pracuje w biurze, ile dni w tygodniu, w jakich godzinach, no jak zarobki, czy można się czegoś nauczyć. Jak ktoś coś może napisać to by było git.
1
Luck 2016-09-06 12:20:41
kaz byłeś w końcu na tej rozmowie ? Na jakie stanowisko aplikowałeś ? Możesz opowiedzieć coś więcej?
erf 2016-09-06 16:10:03
(usunięte przez administratora) relacje między pracownikami są całkiem dobre, a jaka panuje atmosfera? Podobno nie jest tak źle, bo przecież każde socjale się czasem pojawiają i bez względu na odpowiednie relacje.
Zostaw swoją opinię o Mika Plus sp. Jawna - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mika Plus sp. Jawna