brak logo

Fabryka Porcelany ,,Krzysztof"

Wałbrzych

Opinie o Fabryka Porcelany ,,Krzysztof"

ladna30_2008 2015-04-10 07:32
Witam, to jak w końcu jest w tym dziale handlowym, pod względem zarobków rzecz jasna, z czym związana jest ta rotacja pracowników - czy duże wymagania czy zbyt niskie place ?
raqqq 2015-04-19 20:03
Mi tam jest ok robie co mam zrobic w 3 godziny a pozniej mam lajcik i jedna zmiana na zdobniczym jest spoko! pozdro dla wszystkich i ziomkow z Ukrainy :)
1
Adam 2015-04-20 18:54
Myślę że po Twoim wpisie jesteś już namierzany/a przez fryzjera i jego pieski :), więc uważaj, ale szkoda mi najbardziej kierowniczki, która pewnie była już na dywaniku. Dałeś/aś d..y.
werte 2015-04-23 19:52
Bardzo prawdopodobne, kiedyś niewielka załoga była a dawała radę!!!! Trzeba ogarniać temat i tyle.....
2
Grzesio 2015-04-27 18:31
Czy szkatułka dla małego księcia Georga już się znalazła ??? Jeśli tak to można ją teraz wykorzystać przy narodzinach drugiego dziecka książęcej pary.
3
kiedyś tam... 2015-04-28 20:24
HA HA HA HA HA HA!!!!!!!!!!!!!!!!
1
Wqurwiona 2015-05-26 19:04
Znowu Smrodek wrócił na formownie i kurwa rządzi. I jak zwykle ludzi mu brak.
6
Mam dość 2015-05-27 17:24
Mistrz Ostrowski jest konkretny,potrafi konkretnie ludzi ogarnać!!!
Misiek 2015-07-05 17:49
Chyba ze ciebie ogarnal pewnie ma tyle wiedzy co ty
kadry 2015-07-08 15:15
Mylisz się kochaniutki. Na urzędzie pracy szukają elektryka za 3 tys. brutto.
Jest to kwota o której większość pracowników może tylko pomarzyć. Nawet pracujący tu elektrycy, nie wspominając już o zwykłych pracownikach produkcyjnych.
3
budu 2015-07-28 19:41
Polecam produkcje dekorowanom jest ok praca i nie ma stresu nie jak na strefie praca na luzie a nie jak roboty.hej
2
harry 2015-07-31 15:41
Kolego tłumaczyłeś ten tekst translatorem z hebrajskiego? Zanim coś napiszesz to zastanów się dwa razy, czy to co chcesz przekazać, będzie zrozumiałe dla odbiorcy.
3
Grzecho 2015-08-10 20:15
#Gosiu jeżeli tak bardzo pragniesz tu pracować to mam dla Ciebie dobrą wiadomość bo podobno zwolniono właśnie kilku pracowników magazynu kartonów za to że nie chcieli podpisać odpowiedzialności materialnej. (skoro przy takim bezrobociu podjęli tak desperacki krok to pewnie mieli swoje ważne powody, ale to już inny temat) Więc będą chyba niebawem przyjęcia dla nowych "kamikaze". Jeśli więc tak bardzo wierzysz tej firmie to działaj i życzę szczęścia.
9
poszukująca 2015-10-12 08:56
Wie ktoś może jak wygląda praca biurowa na strefie przyjęć ? Jakie wynagrodzenie, warunki? Czy warto ?
arni 2015-10-14 09:08
Jezuniu, a gdzie w tym bajzlu jest takie coś jak "strefa przyjęć"? Co to (usunięte przez administratora) jest? Jakiś nowy dział? O co Ci chodzi? Czy Ty aby nie masz wysokiej gorączki i przez to te "haluny"
7
sprostowanie 2015-10-15 18:54
#2w3er Mylisz dwie różne firmy. Ta ze 180 letnią tradycją to była Fabryka Porcelany "Krzysztof" S.A. , która upadła i została kupiona przez "Nordis" Chłodnie Polskie razem z pracownikami i całym wzornictwem. Firma obecna nie zmieniła z wiadomych powodów nazwy ("Krzysztof") i moim zdaniem nie powinna się chwalić 180 letnią tradycją, skoro oficjalnie najstarsi stażem pracownicy mają staż niecałe 2 lata i umowy na czas określony pomimo że pracują w "Krzysztofie" niejednokrotnie kilkadziesiąt lat.
4
Wiem 2015-11-11 18:40
@ noWIESZ jeśli Ci wystarczy praca na takiej umowie ze świadomością że mogą Cię zwolnić w każdej chwili bez podania powodu i nikt się za Tobą nie ujmie bo nie ma Związków Zawodowych, jeśli odpowiada Ci praca za płacę minimalną i nie masz większych ambicji to już Twoja sprawa. Myślę jednak że zasługujemy na więcej. A co do historii firmy to też uważam że historia tej firmy jest od 2010 roku a na etapie produkcji faktycznie nic się nie zmieniło bo zmienić się nie może. Technologia produkcji porcelany była, jest i będzie zawsze taka sama.
5
anna 2015-12-09 11:12
właśnie dokupiłam kilka sztuk porcelany bo serwis kawowo-obiadowy mojej mamy, biała Fryderyka, z lat 70-tych był lekko już niekąpletny.
No i się rozczarowołam porcelama gruba,wzór rozmyty.Jakość dużo gorsza niż dawniej,szkoda
6
xyz 2015-12-09 13:44
To nic dziwnego bo to jest porcelana z dwóch różnych zakładów. Lata 70-te to "Porcelana Krzysztof" a dzisiaj "Nordis Chłodnie Polskie"
7
kolo 2015-12-10 12:58
Cienkiej porcelany tu nie uświadczysz, jedyne co to ewentualnie cieniusie wypłaty :(:(:(
10
misia 2016-01-18 20:40
czemu ukraincow nie ma? szkoda
wiesio 2016-02-24 21:45
Przykro czytać te opinie, kiedyś to była fabryka, która produkowała na skale światową szlachetną porcelanę, i to w takich ogromnych ilościach i dla wielu kontrahentów! Co było kiedyś już nie wróci... pozdrawiam wszystkich z tamtych czasów!
6
Inspector Clouseau 2016-02-26 08:39
A co się stało z postami o "stewardessie z Lufthansy" i z odpowiedzią na ten post. Ani nie był wulgarny, nikt nie był wymieniany z nazwiska ani imienia, co jest grane? Wielki brat z Krzysztofa czuwa i zgłasza do usunięcia? Prawda w oczy kole? Cieniasy.
7
felek 2016-03-05 23:34
zorro - ja już nie w temacie - i całe szczęście - ale mam pytanie takie ciekawskie - czy kuśtykający herr flick to dawny fryzjer ?
zorro 2016-03-06 18:54
Bingo. To jedna i ta sama osoba.
Spider-Man 2016-03-07 07:32
stewardessa ma już od pewnego czasu nowego przydupasa
ODLEWNIA 2016-03-25 23:08
RZYCZĘ WSZYSTKIM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA TE ŚWIĘTA I WAM CHEJTEROM TEŻ CO OBRARZACIE PORZĄDNYCH LUDZI.
2
ja 2016-04-01 19:57
ja terz rzyczę
5
rzż 2016-04-01 19:58
IA TESZ NIEROZUMIEM TYH OPRAZ...
2
ferdek 2016-04-03 23:02
zaropki,atmosfera,wspułpraca, stosónek pszełoszonych jest oki,oras mister frysjer,pilotka,a taksze nowe pszydupasy tesz ok.
1
a masz 2016-05-09 10:39
Ostatnio zwolnili ponad 30 osób. Był przestój bo zamówień brak. Tak więc na nabór nowych pracowników nie masz co liczyć.
justyna 2016-07-01 12:06
witam

Jeżeli szukacie traumatycznych doświadczeń polecam serdecznie pracodawcę oraz osobę
choinkowo malowaną z miasta Wałbrzycha
4
Anonim 2016-07-02 15:15
Zdecydowanie nie polecam pracy w porcelanie KRISTOF. Niskie płace, umowy śmieciowe, pieniędzy
nie chcieli mi wypłacić. Pani kierownik to drapieżny zwierz z dziwnym makijarzem przypominającym
zbolałego klowna, opowiada, że znajdzie się niedługo w wariatkowie. Merytorycznie brak szkoleń,
przedmiotowe traktowanie pracownika, chaos, oczekiwania od sprzedawców bardzo wygórowane
trzeba być koneserem porcelany, żeby tam pracować. Niesprawiedliwe traktowanie, pani dyrektor
jest wyniosła, z góry traktuje ludzi a kolekcja jej Circus to prawdziwy cyrk.
Organizacja firmy fatalna, kierownik chwali się, że utarg dniowy to 7.000 pani dyrektor w to wierzy?
Nawet nie sprawdziła raportu dotyczącego sprzedaży. Kompromitacja. POLSKIE ZOO.
1
Anonim 2016-08-04 12:07
Szkoda zachodu z tą pracą, kontakt z "kierowniczką" zerowy (telefonów nie odbiera tylko od mojego numeru). Według niej jest to "porządna i szanowana firma", ale nawet nie potrafi wypłacić kilkuset złotych wypłaty w ciągu dwóch miesięcy na umowie śmieciowej (termin na umowie to 7 dni).
Zdecydowanie nie polecam.
gvc 2016-08-04 16:38
Skoro masz to na umowie @anonim to może warto to zgłosić gdzie trzeba
tato 2016-12-09 23:27
Ludzie , czy wam chce się pracować ?Produkujecie takie piękne przedmioty. Gdzie jest wasza pasja. Pan Bóg dał wam talent do tworzenia tej pięknej porcelany. Nie szanujecie tego daru i nie szanujecie siebie wzajemnie. Jeżeli jest Wam tak bardzo źle to zmieńcie swoje życie tak aby praca dawała wam radość tworzenia. życzę Wam szczęścia KLIENTKA
karakal 2016-12-14 23:40
Rany,tato zacznij wąchać coś innego.
7
Lallala 2016-12-31 18:23
Cyrk a nie pracodawca
2
Janek 2017-01-13 11:25
Cyrk na kółkach. Kadra zarządzająca nie wie co robi. Ta fabryka to przykład jak można zniszczyć zakład mają tak piękne produkty.
11
neo 2017-01-17 13:52
głodowe zarobki,chaos,zero inwestycji dobrze mówisz kolego cyrk coraz więcej głosów" szukam innej pracy"
18
ant 2017-03-04 19:05
Bardzo niskie zarobki a podwyżek żadnych tak jak inwestycji.
2
Robol 2017-03-09 10:39
Pani Agnieszko, Pani wiedza o produkcji porcelany powala na kolana. Dobra rada, proszę wrócić do chwilówek, bo tam potrzeba takich nierobów.
4
Zuzanna 2017-03-13 12:38
Bardzo chętnie usłyszymy więcej na temat warunków oferowanych przez firmę. Jakie benefity oferuje Fabryka Porcelany ,,Krzysztof"? Jakie są plusy z pracy w firmie?
duch 2017-03-13 14:40
Benefity oferuje takie praca na 3 zmiany a plusy wykorzystywanie ludzi za 1400 zł na rękę,szansa na podwyżki "0"Tak więc Zuzanno usłyszałaś więcej na temat warunków oferowanych przez firmę.
8
Mirek 2017-03-21 13:45
Zuzanno, benefit pracy w krzysztofie to praca, a jak się nie podoba to "na twoje miejsce jest 100 osób"
1
Darek 2017-03-24 11:35
Mirek o jakich 100 osobach mówisz znajdziesz 1 lub 2 osoby na "piecownię" spróbuj życzę owocnych poszukiwań.
6
Zuzanna 2017-05-31 09:28
@duch @Mirek rzeczywiście taka sytuacja może budzić frustrację pracowników. @duch wspominasz, że jest to praca na 3 zmiany. A mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda codzienna praca w tym dziale firmy?
1
lotka 2017-09-07 12:46
W tym dziale ludzi z doświadczeniem traktuje się jak śmieci jak przyjdzie ktoś nowy to zarabia więcej jak ktoś kto pracuje parę lat dlatego dużo wartościowych osób odeszło a tym co zostali podkręca się śrubkę niech szefostwo się zastanowi bo wymieniając ludzi doprowadza to do góry złomu którą widać na zewnątrz nie będę więcej pisała bo i tak to po wszystkich spłynie.
3
Zuzanna 2017-09-07 15:36
@lotka zarobki często zależą od doświadczenia. Jeśli pracownik długo pracuje w jednej firmie to też ma możliwość awansu lub podwyżki. Czy w firmie Fabryka Porcelany ,,Krzysztof nie ma takiej możliwości? Czy nie rozmawiałaś o tym z pracodawcą? Czasami warto poczekać trochę dłużej, by zostać docenionym.
lotka 2017-09-08 12:35
Nie zrozumiałaś mnie osoba nowa bez doświadczenia którą trzeba szkolić dostaje większe pieniądze niż ta z doświadczeniem która pracuje kilka lub kilkanaście lat wiec ci starzy wartosciowi pracownicy są zmęczeni mówieniem o tym pracodawcy i odchodzą bo ile można lat czekac.
3
Zostaw swoją opinię o Fabryka Porcelany ,,Krzysztof" - Wałbrzych
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Porcelany ,,Krzysztof"