brak logo

Fabryka Porcelany ,,Krzysztof"

Wałbrzych

Opinie o Fabryka Porcelany ,,Krzysztof"

ja juz nie ja 2014-12-11 17:49:51
w 1997 roku kiedy zaczałem karierę pracowalo dokładnie 791 osób!był to sierpień ...a skąd pamietam ?ze szKolenia BHP ,ktore prowadziła śp.p.Grażynka..i tyle w temacie
4
harcerz 2014-12-12 16:07:19
Witam, Jaka jest atmosfera na produkcji? Dobrze się tam pracuje? dzieki
Steffen 2015-01-01 22:09:13
Atmosfera jak atmosfera. Robota jak robota. Jak dla mnie w bardzo dobrze po doswiadczeniach w malych firmach odmiana na bardzo duzy plus. Jeśli masz jakiekolwiek pojęcie, np. poprzez kogoś z rodziny o pracy przy porcelanie - w końcu tego troche było w Wałbrzychu - to dowiesz się jak to wygląda. WIele się zmieniło przynajmniej jak porównuje z tym co bylo za mojej mamy w tej firmie. Moim zdaniem na lepsze, wg mamy na gorsze. Ale jak ktos pracowal w PRL-u to zawsze bedzie narzekal na terazniejszosc, tak samo jak narzekajacy tutaj pracownicy robiacy w firmie od lat poczatku lat 90 - na szczescie to mala grupa. Mlodzi i wiekszosc odpowiedzialnych ludzi chce pracowac. Jak jestes w tej grupie to sie bedziesz czuc dobrze.
1
w 2015-01-05 19:29:03
Ja tam jestem zadowolona! Nie ma już tak mało osób jak kiedyś. Teraz jest lajcik jest nas więcej to i roboty odeszło. Spoko i bez pośpiechu się pracuje:) Pozdr
2
qqq 2015-01-07 18:41:40
jeszcze niedawno byl zapierdol teraz z usmiechem na twarzy sie pzychodzi do roboty jest czas pogadac i zrobic swoje:)
1
adam 2015-01-16 19:19:31
#Steffen gadasz kocopoły. Tak Ci jest tu fajnie? To odpowiedz na kilka pytań. Masz umowę na czas nieokreślony? - pewnie NIE. Mogą Cię zwolnić w każdej chwili bez podania powodu? - pewnie TAK. Są tu Związki Zawodowe żeby Cię broniły - NIE Zarabiasz więcej niż płaca minimalna? - pewnie NIE. Pamiętaj że jest XXI wiek a Polska jest w Unii Europejskiej. Nie czepiaj się też ludzi którzy pracują tutaj od lat 90-tych a nawet wczesnych 80-tych bo kiedy oni strajkowali tutaj w czasach PRL-u to między innymi po to żeby Tobie było dzisiaj lepiej. Nie obrażaj ich więc bo oni pracowali tutaj jak Ty "skakałeś jeszcze z jajka na jajko", albo nawet nie byłeś jeszcze planowany do życia na tym świecie i wiedzą więcej o życiu niż Ty. Powiem Ci jeszcze że Ty na pewno pomimo że jak piszesz jesteś taki "odpowiedzialny" nie przepracujesz tutaj 30 albo 40 lat bo w nagrodę za tą lojalność i odpowiedzialność wywalą Cię prędzej lub później.
5
felek 2015-01-20 19:45:26
Adam- rzeczowo i na temat. Młodzi i niektórzy starsi mają tak zlasowane mózgi,że aż przykro. Absurdy i nienormalność przyjmują za normę. Nie do końca jest to ich wina ,ale systemu ,który skutecznie pierze ludziom rozumki. Jednak jak mawiał / a może jeszcze mawia / sławny Jan B. - myślenie ma przyszłość i takie gadki jakie prezentuje Steffen są jakąś parodią. Słusznie zauważyłeś, że raczej nie popracuje w tych warunkach 30-40lat / mało prawdopodobne,że nawet kilka / natomiast jeszcze niedawno było to całkiem normalne. Firma funkcjonuje w realnym otoczeniu. Jeżeli otoczenie jest powalone i zarządzający też się z tym utożsamiają ,to niektórzy jak Steffen myślą,że to jest normalne.
5
arnoud 2015-01-25 22:58:35
A teraz trochę pozytywnej energii.

W 2015 r wejdą w życie zmiany w Kodeksie Pracy dot. umów przedłużanych w nieskończoność.

I tak od dnia wejścia ustawy, po 33 miesiącach umowa zawarta na czas określony automatycznie będzie się przeistaczała w umowę na czas nieokreślony. Skończy się kombinatorstwo jarząboli, serwadczakoli i innych pseudobiznesmanów.

Okresy wypowiedzenia :
do 6 m-cy stażu wynosić będzie 2tyg.
powyżej 6 m-cy stażu 1 miesiąc
powyżej 3 lat stażu 3 miesiące

I co najciekawsze okres stażu liczymy od dnia zatrudnienia sprzed wejścia ustawy.
Fajnie? No pewnie że fajnie.

No i co patii i doriss? Łyso? Oczywiście , że łyso.

Skończy się granie w chu...a i robienie z pracowników ścierwa.
Ciekawe co teraz w tych pustych łbach wam się urodzi i jak ominiecie te zmiany.
8
pytaniee 2015-01-31 14:52:28
Witam,
gdzie można składać CV jeśli chodzi o pracę na produkcji?
kadrowa 2015-01-31 19:07:54
Ja zawsze to robię w toalecie na kolanie. Biorę CV składam na pół i po kłopocie CV złożone.

A tak na poważnie człowieku ogarnij się i nie zadawaj tak trywialnych pytań, bo albo jesteś niedouczonym gimbusem, albo skończonym(-ą) idiotą(-ką)!
Wróżę Ci błyskotliwą karierę tu w porcelanie. Takich ludzi pani S. ceni najbardziej.
7
8767 2015-02-01 11:47:23
Cóż za wysoka kultura. :)
felek 2015-02-10 15:55:44
kultura tu jest zachowana, nie widzę nic zdrożnego. A im więcej bęcwałów, tym więcej wody na młyn dla p.S
6
grace 2015-03-10 19:28:40
Witam, czy jest sens starać się o zatrudnienie w dziale handlowym? Różne rzeczy się słyszy. Dzięki!
szaranowicz 2015-03-27 12:38:20
Od przejęcia fabryki przez lodziarzy, śmiało stwierdzam, że z pracowników którzy przewinęli się w dziale sprzedaży można by zbudować dwie drużyny piłkarskie z rezerwowymi. Rotacja w tym dziale odbywa się z prędkością lotki badmintonowej (dla niezorientowanych przypominam, że badminton to najszybsza gra na świecie, a prędkość kometki może osiągać 490 km/h).
Tak więc Grace startuj na wolne stanowisko (właśnie trwa kolejny nabór na pracujpl). Przeżyjesz wówczas niezapomniane chwile, a poniewczasie będziesz mogła zasilić szeregi kolejnej ekipy piłkarskiej.
Trzymam za Ciebie kciuki. Powodzenia. Włodek.
7
ladna30_2008 2015-04-10 07:32:54
Witam, to jak w końcu jest w tym dziale handlowym, pod względem zarobków rzecz jasna, z czym związana jest ta rotacja pracowników - czy duże wymagania czy zbyt niskie place ?
raqqq 2015-04-19 20:03:08
Mi tam jest ok robie co mam zrobic w 3 godziny a pozniej mam lajcik i jedna zmiana na zdobniczym jest spoko! pozdro dla wszystkich i ziomkow z Ukrainy :)
1
Adam 2015-04-20 18:54:46
Myślę że po Twoim wpisie jesteś już namierzany/a przez fryzjera i jego pieski :), więc uważaj, ale szkoda mi najbardziej kierowniczki, która pewnie była już na dywaniku. Dałeś/aś d..y.
werte 2015-04-23 19:52:02
Bardzo prawdopodobne, kiedyś niewielka załoga była a dawała radę!!!! Trzeba ogarniać temat i tyle.....
2
Grzesio 2015-04-27 18:31:23
Czy szkatułka dla małego księcia Georga już się znalazła ??? Jeśli tak to można ją teraz wykorzystać przy narodzinach drugiego dziecka książęcej pary.
3
kiedyś tam... 2015-04-28 20:24:45
HA HA HA HA HA HA!!!!!!!!!!!!!!!!
1
Wqurwiona 2015-05-26 19:04:13
Znowu Smrodek wrócił na formownie i kurwa rządzi. I jak zwykle ludzi mu brak.
4
Mam dość 2015-05-27 17:24:27
Mistrz Ostrowski jest konkretny,potrafi konkretnie ludzi ogarnać!!!
Misiek 2015-07-05 17:49:45
Chyba ze ciebie ogarnal pewnie ma tyle wiedzy co ty
kadry 2015-07-08 15:15:10
Mylisz się kochaniutki. Na urzędzie pracy szukają elektryka za 3 tys. brutto.
Jest to kwota o której większość pracowników może tylko pomarzyć. Nawet pracujący tu elektrycy, nie wspominając już o zwykłych pracownikach produkcyjnych.
1
budu 2015-07-28 19:41:07
Polecam produkcje dekorowanom jest ok praca i nie ma stresu nie jak na strefie praca na luzie a nie jak roboty.hej
2
harry 2015-07-31 15:41:01
Kolego tłumaczyłeś ten tekst translatorem z hebrajskiego? Zanim coś napiszesz to zastanów się dwa razy, czy to co chcesz przekazać, będzie zrozumiałe dla odbiorcy.
3
Grzecho 2015-08-10 20:15:40
#Gosiu jeżeli tak bardzo pragniesz tu pracować to mam dla Ciebie dobrą wiadomość bo podobno zwolniono właśnie kilku pracowników magazynu kartonów za to że nie chcieli podpisać odpowiedzialności materialnej. (skoro przy takim bezrobociu podjęli tak desperacki krok to pewnie mieli swoje ważne powody, ale to już inny temat) Więc będą chyba niebawem przyjęcia dla nowych "kamikaze". Jeśli więc tak bardzo wierzysz tej firmie to działaj i życzę szczęścia.
9
poszukująca 2015-10-12 08:56:24
Wie ktoś może jak wygląda praca biurowa na strefie przyjęć ? Jakie wynagrodzenie, warunki? Czy warto ?
arni 2015-10-14 09:08:33
Jezuniu, a gdzie w tym bajzlu jest takie coś jak "strefa przyjęć"? Co to (usunięte przez administratora) jest? Jakiś nowy dział? O co Ci chodzi? Czy Ty aby nie masz wysokiej gorączki i przez to te "haluny"
5
sprostowanie 2015-10-15 18:54:49
#2w3er Mylisz dwie różne firmy. Ta ze 180 letnią tradycją to była Fabryka Porcelany "Krzysztof" S.A. , która upadła i została kupiona przez "Nordis" Chłodnie Polskie razem z pracownikami i całym wzornictwem. Firma obecna nie zmieniła z wiadomych powodów nazwy ("Krzysztof") i moim zdaniem nie powinna się chwalić 180 letnią tradycją, skoro oficjalnie najstarsi stażem pracownicy mają staż niecałe 2 lata i umowy na czas określony pomimo że pracują w "Krzysztofie" niejednokrotnie kilkadziesiąt lat.
4
Wiem 2015-11-11 18:40:55
@ noWIESZ jeśli Ci wystarczy praca na takiej umowie ze świadomością że mogą Cię zwolnić w każdej chwili bez podania powodu i nikt się za Tobą nie ujmie bo nie ma Związków Zawodowych, jeśli odpowiada Ci praca za płacę minimalną i nie masz większych ambicji to już Twoja sprawa. Myślę jednak że zasługujemy na więcej. A co do historii firmy to też uważam że historia tej firmy jest od 2010 roku a na etapie produkcji faktycznie nic się nie zmieniło bo zmienić się nie może. Technologia produkcji porcelany była, jest i będzie zawsze taka sama.
5
anna 2015-12-09 11:12:38
właśnie dokupiłam kilka sztuk porcelany bo serwis kawowo-obiadowy mojej mamy, biała Fryderyka, z lat 70-tych był lekko już niekąpletny.
No i się rozczarowołam porcelama gruba,wzór rozmyty.Jakość dużo gorsza niż dawniej,szkoda
5
xyz 2015-12-09 13:44:19
To nic dziwnego bo to jest porcelana z dwóch różnych zakładów. Lata 70-te to "Porcelana Krzysztof" a dzisiaj "Nordis Chłodnie Polskie"
5
kolo 2015-12-10 12:58:24
Cienkiej porcelany tu nie uświadczysz, jedyne co to ewentualnie cieniusie wypłaty :(:(:(
7
misia 2016-01-18 20:40:57
czemu ukraincow nie ma? szkoda
wiesio 2016-02-24 21:45:47
Przykro czytać te opinie, kiedyś to była fabryka, która produkowała na skale światową szlachetną porcelanę, i to w takich ogromnych ilościach i dla wielu kontrahentów! Co było kiedyś już nie wróci... pozdrawiam wszystkich z tamtych czasów!
4
Inspector Clouseau 2016-02-26 08:39:07
A co się stało z postami o "stewardessie z Lufthansy" i z odpowiedzią na ten post. Ani nie był wulgarny, nikt nie był wymieniany z nazwiska ani imienia, co jest grane? Wielki brat z Krzysztofa czuwa i zgłasza do usunięcia? Prawda w oczy kole? Cieniasy.
5
felek 2016-03-05 23:34:44
zorro - ja już nie w temacie - i całe szczęście - ale mam pytanie takie ciekawskie - czy kuśtykający herr flick to dawny fryzjer ?
zorro 2016-03-06 18:54:51
Bingo. To jedna i ta sama osoba.
Spider-Man 2016-03-07 07:32:51
stewardessa ma już od pewnego czasu nowego przydupasa
ODLEWNIA 2016-03-25 23:08:04
RZYCZĘ WSZYSTKIM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA TE ŚWIĘTA I WAM CHEJTEROM TEŻ CO OBRARZACIE PORZĄDNYCH LUDZI.
2
ja 2016-04-01 19:57:12
ja terz rzyczę
5
rzż 2016-04-01 19:58:02
IA TESZ NIEROZUMIEM TYH OPRAZ...
2
ferdek 2016-04-03 23:02:39
zaropki,atmosfera,wspułpraca, stosónek pszełoszonych jest oki,oras mister frysjer,pilotka,a taksze nowe pszydupasy tesz ok.
1
a masz 2016-05-09 10:39:59
Ostatnio zwolnili ponad 30 osób. Był przestój bo zamówień brak. Tak więc na nabór nowych pracowników nie masz co liczyć.
justyna 2016-07-01 12:06:35
witam

Jeżeli szukacie traumatycznych doświadczeń polecam serdecznie pracodawcę oraz osobę
choinkowo malowaną z miasta Wałbrzycha
4
Anonim 2016-07-02 15:15:44
Zdecydowanie nie polecam pracy w porcelanie KRISTOF. Niskie płace, umowy śmieciowe, pieniędzy
nie chcieli mi wypłacić. Pani kierownik to drapieżny zwierz z dziwnym makijarzem przypominającym
zbolałego klowna, opowiada, że znajdzie się niedługo w wariatkowie. Merytorycznie brak szkoleń,
przedmiotowe traktowanie pracownika, chaos, oczekiwania od sprzedawców bardzo wygórowane
trzeba być koneserem porcelany, żeby tam pracować. Niesprawiedliwe traktowanie, pani dyrektor
jest wyniosła, z góry traktuje ludzi a kolekcja jej Circus to prawdziwy cyrk.
Organizacja firmy fatalna, kierownik chwali się, że utarg dniowy to 7.000 pani dyrektor w to wierzy?
Nawet nie sprawdziła raportu dotyczącego sprzedaży. Kompromitacja. POLSKIE ZOO.
Anonim 2016-08-04 12:07:00
Szkoda zachodu z tą pracą, kontakt z "kierowniczką" zerowy (telefonów nie odbiera tylko od mojego numeru). Według niej jest to "porządna i szanowana firma", ale nawet nie potrafi wypłacić kilkuset złotych wypłaty w ciągu dwóch miesięcy na umowie śmieciowej (termin na umowie to 7 dni).
Zdecydowanie nie polecam.
gvc 2016-08-04 16:38:13
Skoro masz to na umowie @anonim to może warto to zgłosić gdzie trzeba
tato 2016-12-09 23:27:02
Ludzie , czy wam chce się pracować ?Produkujecie takie piękne przedmioty. Gdzie jest wasza pasja. Pan Bóg dał wam talent do tworzenia tej pięknej porcelany. Nie szanujecie tego daru i nie szanujecie siebie wzajemnie. Jeżeli jest Wam tak bardzo źle to zmieńcie swoje życie tak aby praca dawała wam radość tworzenia. życzę Wam szczęścia KLIENTKA
Zostaw swoją opinię o Fabryka Porcelany ,,Krzysztof" - Wałbrzych
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Porcelany ,,Krzysztof"