Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Axell Polska


Oceniono 249 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Axell Polska
Zwycięstwa 49
44-100 Gliwice
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
pola - 2014-08-21 17:29:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chłopak mi mówił o tej firmie, że chciałby tam jakoś się zahaczyć, ale zaczął czytać opinie o nich i były różne, więc i j postanowiłam się przyłączyć do tej akcji sprawdzania warunków pracy w Axell. wydaje mi się @byłem w Axell, że to co piszesz jest szczere, bo opisałeś same fakty, rok po kroku jak sytuacja wyglądała no i to bez zbędnego jadu, wiec bardzo Ci dziękuję za tą opinię, bo przekonała mnie. Widzę, że sytuacja jest świeża, bo pisałeś o tym 3 dni temu, więc nawet nie licze na zmiany w tym temacie, kurcze szkoda po prostu. Niby firma zagraniczna, bo Axell Uitzendbureau, ma siedzibę w Tilburgu ale jest firmą, która działa na zasadach agencji pracy tymczasowej. Mam takie informacje właśnie i to chyba też jest prawdą, bo widziałam to na niejednym portalu w opinii i to przekażę chłopakowi, bo niech naprawdę zacznie czytać takie portale zanim cokolwiek zrobi, bo się jeszcze w coś wpakuje i potem będzie problem
zdjecie uzytkownika
byłem w Axell - 2014-08-21 19:35:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pola - 2014-08-21 17:29:41]:
W biurze Axell w Tilburgu są prawie sami Polacy, agencja nie działa jak typowa agencja holenderska. Jeśli ktoś pojedzie to najpierw trafia do biura w Tilburgu tam są rozmowy rekrutacyjne z koordynatorkami a później jest transport na lokacje przez firmę Grant tour Venus współpracującą z Axell i zajmującą się dowozem pracowników z pracy i do. Zawsze w niedziele przyjeżdzają nowi ściągnięci z Polski. To co mówią w biurze w Polsce prawie zawsze się nie sprawdza bo czesto ludzie idą do całkiem innej pracy niż była rozmowa z biurem w Polsce albo po prostu tylko czekają na pracę. Dużo się nie zarobi przez Axell jak ma się godziny to wyjdzie 200 euro tygodniowo a pierwsza tygodniówka jest po dwóch tygodniach, później już co tydzień dostaje się pieniądze. Na nadgodzinach oszukują, firma powie, że płaci 200% za zostanie dłużej w pracy a Axell płaci mniej. Jak ktoś pojedzie przez Axell i nie będzie się mógł dodzwonić do koordynatorów to najlepiej jest dzwonić do planistów szybciej mogą ogarnąć jakąś pracę. Telefon stacjonarny w biurze też ktoś odbierze co innego koordynatorzy swoje komórki. Holenderski numer jest niezbędny lebara albo lyca bo drogo wyjdzie dzwonienie z polskiego.
zdjecie uzytkownika
DDD - 2014-08-22 00:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam przez axella w styczniu. Jeśli zna sie język raczej nie ma problemów z praca. Z wyplacalnoscią tez nie bylo problemow. Lokacja? Wiadomo, to już bardziej kwestia tego kto na niej mieszka niż samej agencji. Mysle że z czystym sumieniem mogę polecić ;)
zdjecie uzytkownika
byłem w Axell - 2014-08-22 09:05:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [DDD - 2014-08-22 00:41:23]:
Znam dwa języki na poziomie komunikatywnym angielski i niemiecki plus podstawy niderlandzkiego i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że znajomość języków nie miała żadnego wpływu na to czy będę miał pracę w Axell czy nie. Hausmajster często mi załatwił pracę i mogę powiedzieć, że(usunięte przez administratora)z Kerkdriel jest w porządku. Mimo, że musiał mnie eksmitować z Lage. Taką ma pracę i nie mam do niego o to żadnych pretensji.
zdjecie uzytkownika
huMaN - 2014-08-23 13:53:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byłem w Axell - 2014-08-21 19:35:56]:
"Dużo się nie zarobi przez Axell jak ma się godziny to wyjdzie 200 euro tygodniowo" - chcesz powiedzieć, że wypracowanie minimum 40 godzin tygodniowo za pośrednictwem tej agencji, jest rzeczą małą prawdopodobną? To naprawdę daje do myślenia... Nigdy nie byłem w Holandii, a pojechałbym zobaczyć i zdobyć trochę doświadczenia za granicą. Dostałem ofertę na wózkach widłowych w okolicach Tilburga... i obecnie zastanawiam się czy warto? Pracy się nie boję, interesuje mnie jak największa ilość godzin, ale z tego co piszesz (i z tego co dowiedziałem się przez telefon) gwarancji takiej nie mam. No i jeszcze problemy o których wspomniałeś wyżej...
zdjecie uzytkownika
byłem w Axell - 2014-08-23 17:13:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [huMaN - 2014-08-23 13:53:49]:
Nie gwarantują, że będziesz miał godziny, jedni mają stałe godziny inni są skoczkami jak ja byłem. A jak się trafiła stała praca to Axell wymyślił nam zbyt wolne tempo pracy. Mi obiecywali w biurze w Polsce nadgodziny prawie non-stop dla tego się ucieszyłem i pojechałem a na miejscu były dwa tygodnie standby. Niektórzy byli na standby dłużej niż ja. Czesto widziałem, że ludzie nowo sciągnięci po paru dniach pracy już mają standby. Miałem tydzień pracy, pełny 40 godzin i już w następnym miał być standby ale jeden małolat się zaćpał i się nie obudził do pracy to pojechałem na jego miejsce. Prace miałem bo hausmajster mi ją ogarniał. Poznałem też ludzi, którzy mieli stałą pracę i sporo nadgodzin i dłuższy czas pracowali w jednej firmie ale ich nie ulokowali w hotelach gdzie są w niektórych poczekalnie na standbyjowców tylko na zwykłym mieszkaniu. Chcesz coś pewniejszego to aplikuj do Randstad przez Pran w Opolu. Jak w Pranie powiedzą, że jedziesz na wózki to tak będzie bo w Axell to nie ma nic pewnego. Randstad przynajmniej podaje ile godzin tygodniowo wyjdzie choć zdarza się, że firma może skracać czas pracy. Na pierwszy raz do NL to nie Axell.
zdjecie uzytkownika
Artur - 2014-08-25 09:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem zadowolony, mam dobra prace, wyplate na czas, teraz jade na ulop do polski. Jest OK. Polecam.
zdjecie uzytkownika
bylem nie polecam - 2014-08-26 00:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Od czego zaczac pracowalem dla nich 2 lata w ciagu tego czasu zwiedzialem 7 zakladow pracy i niezliczona ilosc lokacjii no fakt wyplata na czas ale co z tego jk nie ma stalej pracy przyzwyczajasz sie poznajesz ludzi a tu BOOM kolejna przeprowadzka kolejny zaklad kolejni ludzie NAJGORSZE KOORDYNATORKI NAPRAWDE OMIJAJCIE JE SZEROKIM (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2014-08-26 20:20:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja zostawilem swoje dane na wyjazd w biurze w Skierniewicach i już wiem ze nie pojade dzięki wam czytam tu opinie nie będę się meczyl...tyle razy mnie ktoś już wystawil mo co mi to....
zdjecie uzytkownika
ktoś inny - 2014-08-27 15:31:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem dla nich dobry ponad miesiąc temu, musiałem zrezygnować. Podam przyczyny, jedną z nich to warunki mieszkalne, np. taki Tilburg 6 - biegające myszy w kuchni na szafkach, szantaż ze strony kierowców w wymuszaniu na tobie przeprowadzki do takiego hotelu w Kerkdriel, gdzie patologia jakich mało. Natomiast zarobki, nawet mając najwyższą stawkę na godz. i tak dostaniesz 200 euro, czasami 10 euro więcej. Więc, jeżeli ktoś ceni siebie - zna odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
ktoś inny - 2014-08-27 15:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej agencji!
zdjecie uzytkownika
ktoś inny - 2014-08-27 15:42:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Natomiast, jeżeli jesteś narkomanem, który uwielbia palić trawkę, bądź zażywać inne substancje, oraz alkoholikiem - Kerkdriel (idealne miejsce dla ciebie). Pokoje 4 osobowe z aneksem kuchennym, oraz z łóżeczkami piętrowymi. Coś niebywałego :)
zdjecie uzytkownika
jeszcze ktoś inny - 2014-08-27 17:25:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jeżeli nie jestem narkomanem i alkoholikiem, ale lubię zapalić trawkę i wypić piwko... to dobre miejsce dla mnie???
zdjecie uzytkownika
ktoś inny - 2014-08-27 17:35:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jeszcze ktoś inny - 2014-08-27 17:25:30]:
Sam powinieneś odpowiedzieć sobie na to pytanie.
zdjecie uzytkownika
jeszcze ktoś inny - 2014-08-27 18:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktoś inny - 2014-08-27 17:35:04]:
Skoro nie polecasz tej agencji, to może jest inna w której miałeś przyjemność pracować i byłeś choć trochę z niej zadowolony... no i z warunków mieszkaniowych? Narzekać można na wiele rzeczy, w sumie My Polacy, mamy to we krwi... no ale może choć trochę optymizmu nie zaszkodzi. Czy rzeczywiście każdy Polak musi być Polakowi wilkiem? Dlaczego nawet za granicą potrafimy sobie do gardeł skakać? Czy rzeczywiście naród Polski jest tak głupi i nie chce sobie pomagac?!
zdjecie uzytkownika
ktoś inny - 2014-08-27 22:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AXELL, jest agencją pokroju T&S = Tanio i Skromnie - siedziba w Opolu.
zdjecie uzytkownika
jeszcze ktoś inny - 2014-08-27 22:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ależ proszę nie zrozumieć mnie źle... osobiście optymizmem również nie tryskam:) Nie wierzę w cuda, wierzę w ludzi...
zdjecie uzytkownika
ktoś inny - 2014-08-27 23:21:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że dalsze polemizowanie w owym temacie - uważam za zakończone.
zdjecie uzytkownika
jeszcze ktoś inny - 2014-08-27 23:40:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktoś inny - 2014-08-27 23:21:02]:
Każdy z nas patrzy na życie przez pryzmat własnych doświadczeń... i wysuwa na ich podstawie odpowiednie wnioski. Jeszcze raz dziękuję i życze powodzenia!
zdjecie uzytkownika
ktoś inny - 2014-08-27 23:58:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jeszcze ktoś inny - 2014-08-27 23:40:45]:
Tak, ponieważ pryzmat własnych doświadczeń przelany na "papier" w tym przypadku forum ma na celu rozjaśnić umysły innych, oraz rozszerzyć koncepcję zdrowego myślenia. Wolność słowa, jest kwintesencją idei :)
zdjecie uzytkownika
assj - 2014-08-28 09:45:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę kilka informacji o ofercie pracy przy pakowaniu elektroniki w okolicach Tilburga. Jaka atmosfera w pracy, czy są zmiany, czy jest praca żeby pracować cały etat? Proszę też o informacje o noclegu przez firmę Axell, z góry dzięki.
zdjecie uzytkownika
p12 - 2014-08-29 00:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [assj - 2014-08-28 09:45:31]:
Nie łudz sie pojedziesz tam tylko po to by robić na biuro trzy dni porobisz a potem w domku ale zapłacisz za mieszkanie(usunięte przez administratora). zapłacisz na ubezpieczenie no pare jurków ci zostanie na skromne życie.Zapomnij by odłożyć.A niby poto jedziemy............. POWODZENIA.
zdjecie uzytkownika
zuzula - 2014-08-29 16:11:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hejka , czy ktoś wyjeżdżał z axell do cegielni koło Den Bosch ? jak tak to proszę o opinie jakie warunki pobytu i oczywiście pracy. Dajcie znać bo wybieram się z nimi jutro . dzięki
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-08-31
Żródło: Gowork.pl
Siedlce
(mazowieckie)
Axell Polska Agencja Pracy Tymczasowej Axell Polska 2004 (nr rej. agencji zatrudnienia 954) należąca do holenderskiej grupy Timmermans Diessen, poszukuje dla swojego Klienta, kandydatów do pracy przy następujących czynnościach: Poubojowa obróbka drobiu (praca tymczasowa).Miejsce pracy: SIEDLCE- rozbiór drobiu- pakowanie drobiu- obróbka po ubojowa drobiu- przenoszenie- dźwiganie pojemników- ubój drobi
zdjecie uzytkownika
Enfo - 2014-08-29 23:46:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zuzula - 2014-08-29 16:11:04]:
Poszukaj sobie innej agencji, lepiej płatnej.
zdjecie uzytkownika
abua - 2014-08-31 21:34:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak: pensja na czas, rachunkowo wszystko się zgadza. Warunki mieszkaniowe ok, choć to zależy od szczęścia, gdzie kogo rzucą. Praca w Syncreonie ok. Problem w tym, że są okresy, gdy tej pracy w ogóle nie ma. Jak wspomniał ktoś wyżej-można siedzieć tydzień na "standby'u". Niestety nikt nie dzwoni z informacją, że praca się kończy i że albo trzeba przyjąć ich inną propozycję albo trzeba się pakować. A z elektroniki można trafić na mięso lub np. do pralni. Także są plusy i minusy.Wszystko zależy od tego, kiedy się wyjedzie i czy będzie praca...
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Axell Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski