Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Axell Polska

zdjecie uzytkownika
apacz - 2015-07-23 13:34:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Simpss - 2015-07-22 21:07:01]:
Chłopie daj sobie spokój ...
z Axell'em nie wiadomo czy siebie wykarmisz a gdzie tam rodzinę ... / odkładanie przemilczę / to jest dom wariatów, jeśli wcześniej nie miałeś do czynienia z patologią to tam będzie na każdym kroku.
Brak godzin + patole na każdym kroku = nie może być dobrze
zdjecie uzytkownika
Halio - 2015-07-24 23:44:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Simpss - 2015-07-22 21:04:32]:
Dokładnie, lepiej poszukać coś sprawdzonego
zdjecie uzytkownika
śmieciarz - 2015-07-30 07:39:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poczytajcie wszystkie wcześniejsze komentarze zanim zadacie pytanie na temat agencji. Duże skupiska Polaków są wylęgarniami chorób i patologii. Normalnych przestrzegam przed agencjami. Polacy mieszkający na stałe w Holandii śmieją się i łapią za głowę jakie tam cyrki odchodzą :) W grupie możecie próbować swoich sił. Patologia w agencjach jest niemal wszędzie :) Zawsze się znajdą jakieś cwaniaczki ćpunki czy pijaczki i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Holandia nie jest przyjazna finansowo dla młodych osób poniżej 23 roku życia bo są stawki wiekowe i zarabiają mniej niż w Polsce bo trzeba opłacić łóżko i słuchać trzeba narzekań.
Holandia jest bardzo daleko , ten kraj ma tyle samo plusów co minusów. Za duża jest tam tolerancja na wszystko :) Im mniej Polaków tym było normalniej Polacy zachowują się dziwnie i ciągle mają o coś pretensje i ciągle coś kombinują na boku z podejrzanymi typami. A to marihuana ,lewe papierosy , alkohol,a to coś zajumać bo będzie zysk. Nie polecam zbytnio. Praca w tej agencji była męczarnią z takimi osobami , mało nie doszło do bójek i rękoczynów. Pełno wariatów. Wyjazd jest bardzo ryzykowny. Na siłę patologia chce się kolegować z wami a potem chcą drwić z was drwić gdy coś wam nie wyjdzie. Chora atmosfera. O dziewczynach zapomnijcie że tam porządną znajdziecie :) Tylko alkohol i imprezy im w głowach i kim to one nie są wielkie paniusie z Holandii o nie do końca wiadomej orientacji :) Nie brakuje takich co skaczą ze szczęścia że pracę na 2 tygodnie dostali to dopiero są desperaci. Z tego szczęścia całą wypłatę przepijają i przećpają i na koniec chcą pożyczać pieniądze lub inne rzeczy bo zostają z niczym i nie mają za co wrócić do Polski. Agencja niczego nie gwarantuje. Dziś pracujecie jutro możecie przez kogoś wylecieć a na wyjaśnienia trzeba się umówić na spotkanie.
zdjecie uzytkownika
pytanieospaw - 2015-08-04 11:22:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A powiedzcie jak wyglada sprawa z spawaczami? bo widze ze sa oferty a jak to wyglda chodzi o warunki mieszkaniowe itd?
zdjecie uzytkownika
pranie - 2015-08-04 18:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pytanieospaw - 2015-08-04 11:22:18]:
Pracował jeden na spawaniu to narzekał że ciężko , że brudny przychodzi z pracy i ogólnie robił awantury to trudno mi powiedzieć ale cudów to się nie spodziewaj chyba że do innej firmy cię skierują. Jak nie masz roboty to próbuj szczęścia. Spawacze i inne konkretne zawody to na dłuższy czas powinna być praca. Raczej cię dłużej powinni przytrzymać bo ten zawód jest poszukiwany. Warunki takie że da się jakoś przeżyć. Masz brudną robotę to tam bez różnicy czy dasz radę pranie zrobić
zdjecie uzytkownika
Asia - 2015-08-04 21:41:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No po przeczytaniu tych waszych opinii niewiem czy jechac teraz... A dostałam propozycje pracy przy pakowaniu elektroniki. Czy ktoś pracował i wie jak z tą pracą jest? Bardzo proszę o odpowiedź. Będę wdzięczna.
zdjecie uzytkownika
Kermit - 2015-08-05 11:36:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Asia - 2015-08-04 21:41:45]:
Witaj:)
pracowałam przy pakowaniu elektroniki w Dell'u. Sama praca ok, dopóki lider nie wyskakuje z pretensją, że nie wyrabiasz normy. Niestety, są dni, że szefostwo ma ścisk dupy i wtedy wypomina się wszystko. Ale czas szybko mija i kasa jest na czas. Minusem są częste day offy'y. Tzn. przyjeżdżasz, pracujesz tydzień, a potem widzisz na liście, że dzień wolny, potem kolejny..i tak przez tydzień, dwa...Warunki mieszkaniowe-to zależy. Najgorzej, że często Cię przenoszą, zwłaszcza gdy nie ma dla Ciebie pracy. Reasumując - fajna przygoda, ale cudów się nie spodziewaj.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-08-05 16:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
morze jakiś tokarz napisze mi jak tam sie pracuje dostałem ofertę wyjazdu w zawodzie tokarz w odlewni żeliwa proszę o kontakt - harry40.1972@o2.pl
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-08-06 11:57:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
axell to agencja beznadziejna wypłaty oblizane warunki mieszkaniowe polowe a płacisz jak byś mieszkanie wynajmował nie nie tylko nie axell oni na tobie zarobią ale ty nie
zdjecie uzytkownika
elektronika - 2015-08-06 12:13:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Asia - 2015-08-04 21:41:45]:
Asiu to że dostałaś ofertę "pakowanie elektroniki" nie oznacza że taka oferta faktycznie istnieje...
zaraz po przyjeździe kilka razy usłyszysz że to co mówią w Polsce zostaje w Polsce bo tam ...zwyczajnie kłamią / i to się niestety sprawdza../ a w Holandii są inne zasady, generalnie jedno wielkie oszustwo.

Ale zakładając że faktycznie zostaniesz zesłana na to pakowanie elektroniki
jest jeszcze kwestia ile tam popracujesz ... nie będzie miało znaczenia że pracujesz za trzech, bo zwyczajnie mają mało pracy a ludzi za dużo i cały czas dostarczają nowych
( nasprowadzają naiwnych a pracy dla nich nie mają, no może tyle żeby rachunki opłacić 85 euro za zagrzybioną pryczę w 3 osobowym pokoju z marginesem społecznym + ok 20 euro ubezpieczenie)

i to jest celowe działanie żeby na naiwnych ludziach zarobić.
Mogą jeszcze wysłać na jakiś do niczego potrzebny kurs po którym i tak pracy dla Ciebie nie będzie... ale za to potrącą to z Twojej wypłaty ( o ile tyle uzbierasz) jeśli zrezygnujesz ze współpracy z Axellem... / bo o zgrozo po tygodniach czy miesiącach wyjdziesz na zero więc oczywiste że wyjeżdżasz /

bywało że ludzie mieli wypłaty ...na minusie
istny cyrk.
Jeśli jednak zdecydujesz się na wyjazd to nie ufaj nikomu zwłaszcza ludziom z "biura" oraz "koordynatorce" bo to są zwyczajnie kłamcy i oszuści, choć na początku robią pozytywne wrażenie to z czasem jak masz jakiś problem to się przekonasz jak Ci pomogą...karmiąc kłamstwami

lepiej trzymać się z węgrami czy słowakami, bo Polacy to w większości bydło...
Podsumowując nie ma znaczenia jak złą opinię ma Axell bo ludzie są zdesperowani, potrzebują pracya a w PL wiadomo jak jest...
więc "siły roboczej" im nie zabraknie.
zdjecie uzytkownika
Dame - 2015-08-13 16:35:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paparazzi - 2015-05-16 12:58:29]:
A prosze o nazwe tej firmy, gdzie na wozku widlowym zarabia sie 18 do 35 euro na godzine? Znam doskonale Holenderski, jestem w Holandii prawie 20 lat, mam bardzo fajna, niezle platna prace, ale jezeli sa takie zarobki (o ktorych na takim stanowisku do tej pory jakos nie slyszlam), to w przyszlym tygodniu zapisuje sie biegiem na kurs obslugi wozka widlowego...
Jezeli dojdzie do 35 euro, to zarobki prawie jak ministra. Ja sie pisze...
zdjecie uzytkownika
bob - 2015-08-13 17:07:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,,,,mam pytanie ile zarabia spawacz za odp dzieki
zdjecie uzytkownika
bob - 2015-08-13 17:10:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,,, ile zarabia spawacz
zdjecie uzytkownika
licz na siebie - 2015-08-14 11:21:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bob - 2015-08-13 17:10:44]:
Zadzwoń do firmy i spytaj jakie są zarobki :) Zamiast tracić nas czas niech oni ci wszystko wyliczą :)
zdjecie uzytkownika
kb - 2015-08-18 17:48:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuję w axell już ponad 4 lata nigdy nie miałem żadnych problemów ani z pracą ani z ludżmi tam pracującymi wypłacalność 100 procent warunki mieszkalne bardzo dobre polecam wszystkim którzy na prawdę poszukują pracy.
zdjecie uzytkownika
pytajnik - 2015-08-19 12:32:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kb - 2015-08-18 17:48:20]:
a to bardzo ciekawe co piszesz ... warunki mieszkalne bardzo dobre ? więc nie będzie dla Ciebie problemem powiedzieć na jakiej lokacji mieszkasz ... wtedy
wyjdzie czy faktycznie takie są/i gdzie czy jesteś trollem z axellowego biura.
"polecam wszystkim którzy na prawdę poszukują pracy" ???
jeśli nawet jesteś szczęśliwcem który ma ciągłość pracy / i brak problemów jak pisałeś wyżej / to pewnie masz wiedzę jak sprawa wygląda w większości przypadków tj brak godzin i proszenie sie o załatwienie najmniejszej sprawy o.O więc jak możesz komuś polecać ? tak źle życzysz rodakom ?
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-08-20 15:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kb - 2015-08-18 17:48:20]:
Kolego przestań nawijać makaron na uszy i zejdż na ziemię jakie dobre warunki mieszkaniowe po 6 osób w pokoju 12 metrowym i na 40 osób jedna łazienka i toaleta a kuchenka z dwoma palnikami to jest prawdziwy axell i po 18 godzin tygodniowo a wypłata tygodniowa 82 euro.Najgorszemu wrogowi nie polecił bym axlla bo to jedno wielkie oszustwo jadącym do pracy do axlla proszę się dwa razy zastanowić bo można więcej stracić jak zarobić
zdjecie uzytkownika
doradca - 2015-08-21 18:02:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście zdarzają się przypadki takich osób ale generalnie to nie jest dla reszty kolorowo. Większość jest sprowadzana jako typowe zapchajdziury w czasie urlopów takich starych pracowników. Agencja u jednego pracodawcy może zatrudniać pracownika nie dłużej niż 18 miesięcy. Najgorsze są właśnie te całe "hotele" , kempingi itd...liczcie na pracę na krótki okres czasu jak wam się dłużej będzie robiło to się cieszcie że macie farta. Raczej marnie to wyglądało już lepsza stała praca w Polsce bo przynajmniej pieniądze są pewne i nie ma przestojów. Duże skupiska polaczków to zwykłe meliny więc odradzam jeżeli nie szukacie wrażeń. Aczkolwiek większość parę groszy zarobi i może zrezygnować w każdej chwili gdy skończy się praca. Wypłata jest dość szybko więc można być zapchajdziurą przez jakiś tam czas. Da sie przeżyć ale nie jest lekko. W Holandii wielu polaków mieszka na stałe i jest bez pracy a te agencje ściągają ludzi z Polski :) zabawne
zdjecie uzytkownika
Maxo - 2015-08-22 03:08:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie brzmi to zbyt zachęcająco ale to trzeba im przyznać - mają naprawdę szeroką ofertę dotyczącą ofert pracy. To w szczególności młodym ludziom, którzy raczej na pewno teraz nie będą w stanie znaleźć stałej pracy będzie pomocne. Zawsze doświadczenie zbierane przy takich halturkach procentuje w przyszłości.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-22 12:13:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
kuba - 2015-08-22 12:13:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć chciałem się podzielić opinią o axllu u mnie wyglądało to tak wszystko ładnie fajnie zachęcająco do puki nie przyjechałem do Holandii na miejscu okazało się że praca jest tylko 2dni w tygodniu a zakwaterowanie obskurne warunki jedno wielkie oszustwo pobyłem 3 tygodnie i przeniosłem się do otto o kroć lepiej praca 42 godziny tygodniowo no i mieszkanie normalne polecam . Nigdy więcej ten przeklęty axell
zdjecie uzytkownika
robotnik - 2015-08-23 05:02:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kuba - 2015-08-22 12:13:44]:
Nie polecaj innych agencji bo często oferują warunki takie jak Axell albo jeszcze gorsze, na początku może być tak jak piszesz a potem będziesz miał inne warunki. Winne są zawsze dwie strony , nikt nie będzie dla pracowników którzy przyjeżdżają na krótki okres czasu szykował komfortowych warunków , jak dla niektórych którzy tam siedzą warunki są aż za dobre. Wiadomo do czego robole są zdolni i jak się zachowują.
Bardzo polecasz agencję Otto więc poczytaj opinie na gowork , oczywiście jak w jednej agencji nie wyjdzie to trzeba próbować w drugiej. Znałem ludzi którzy pracowali przez Otto i się przenieśli do innej agencji i w innej byli zadowoleni bo mieli godziny. Można powiedzieć że wszystko zależy na co się trafi , jakie ma się szczęście w takich agencjach i na jakie warunki robotnicy zgodzą się. Zawsze próbujcie się dostać tam gdzie macie znajomych i wiecie jaka praca was czeka. Ale teraz agencje płacą od głowy dlatego nawet kumpel was może sprzedać. Nie zawsze takie praktyki wychodzą agencji na dobre bo tworzą się kliki które nie chcą pracować i utrudniają pracę innym robotnikom. Każdy myśli że bardzo dużo zarobi ale tak nie jest , młode osoby mogą zdobyć doświadczenie ale wątpię żeby sobie długo tam poradziły bo pracę fizyczne bywają naprawdę ciężkie np. rozładunek kontenerów. Są dla nich stawki wiekowe więc zarobią polskie grosze ale dla młodych ludzi to ciekawa wycieczka do innego kraju gdy mają wakacje. Ale to nie jest szkolna wycieczka jest o wiele ciężej i trudniej bo bez języka obcego sobie sami nie poradzicie. Niektórzy lubią takie akcje. Kiedy nie ma pracy to można iść pozwiedzać z grupką znajomych ,do baru się wybrać. Trafiają się podejrzane typki jak wszędzie którzy szukają zaczepki albo próbują okraść z dokumentów , wartościowych rzeczy. Tak wyglądają zawsze kontakty z obcymi ludźmi. Każdy liczy na łatwy zarobek
zdjecie uzytkownika
Marjan - 2015-08-24 21:20:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, wyjezdzam do pracy z tą agencją, pani przez telefon bardzo mila, zapewnila mnie, ze bede pracowal w przedziale 30-40 godzin z mozliwoscia nadgodzin jesli sa mozliwe. Ogolnie powiedziala mi, ze jak sie nie zbija bakow w pracy wtedy mozna dostac nadgodziny etc. Praca przy pakowaniu elektroniki typu telefony. Ktos cos moze powiedziec?
zdjecie uzytkownika
Krzychu - 2015-08-25 19:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
siemka, właśnie zastanawia się nad wyjazdem do Tillburga, do elektroniki. ciekawe jak to będzie....pani przez telefon opowiadala wszystko pieknie.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wszystko załatfiłem przez telefon z biurem w Opolu. Panie w Opolu są bardzo miłe, Wszystko, co mniałem w umowie tak po wyjeździe też było, żadnej ściemy, w holandii zależy na jakiego koordynatora się trafi, bywają cząste pomyłki w rozliczeniach, oczywiście zawsze na korzyść firmy. Mieszkania 2-pokojowe w 5 osób, czyli w jednym pokoju 3 w drugim 2 i do tego drogie. Pszy zarobkach 8.50 euro na godzinę zostaje jakieś 4.60 na ręke, czyli więcej można zarobić w dużych miastach w Polsce bez potrzeby łamania języka. Tak to wygląda w rzeczywistości. Jeśli kto ma komornika na głowie, albo nie ma pracy to od biedy można wyjechać, ale tylko od biedy...
Pytania: czy zgadzam się ,,podpiepszać" kolegów...
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-26 20:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
Ixixs - 2015-08-26 20:51:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
One zawsze tak mówią. Może i nie kłamią, ale ukrywają tę gorszą prawdę, więc nie nastawiaj się na nic, bo to co ukryte nie okazuje się później dobre. Jak na elektronikę, to czeka Cię Hooge, Lage z fakamakiem, albo Bladel i dojazdy z Grand Tour Venusem.
zdjecie uzytkownika
max - 2015-08-27 15:52:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Krzychu - 2015-08-25 19:47:08]:
daj sobie spokój właśnie z tamtąd wyjerzdzamy bo niema pracy po 20 godzin tygodniowo szukają najwniaków bo 12 osób zjerzdza z elektroniki za te same pieniadze zarobisz w polsce i jesteś we własnym domu
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Axell Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Axell Polska?
Zadaj pytanie
alert