Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Axell Polska

zdjecie uzytkownika
krzysiek - 2015-03-08 12:28:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Moje wrażenie po współpracy (co prawda krótkiej, bo po 3 tygodniach zrezygnowałem) z tą firmą jest takie, że brakuje tam przede wszystkim, z jakiś powodów (błędy podczas rekrutacji, strategia lub oszczędność firmy), profesjonalizmu i kompetencji osób które są zatrudnione na stanowiskach menadżerskich (informacja o wyjezdzie do pracy na kilka godzin przed planowanym wyjazdem, koordynator który przyprowadza do pracy w nowej firmie ludzi bez lub ze słabą znajomością języka niemieckiego a firmie podczas pracy używa się tego języka, bałagan w prowadzeniu floty samochodów firmowych (zdarzyło się, że przez "pomyłkę" odholowali samochód, który używałem bo w dokumentach był przypisany do kogoś innego i został uszkodzony), koordynatorka, która nie ma pojęcia o godzinach pracy w firmie i nakazuje pracę w godzinach w których dany dział firmy nie pracuje, brak wiedzy o stanie mieszkań jakimi dysponują, brak odpowiedniej selekcji kandydatów (często można trafić na osoby nadużywające alkoholu i narkotyków) nie mówiąc już o "błędach" w "solarisach"). Jeśli ktoś ma "jako taką" pracę w Polsce bardzo rozczaruje się (choć czasem, oczywiście, zdarzają się przypadki "in plus", ale to (z tego co zauważyłem) rzadkość). Natomiast osoby, które z jakiś powodów nie mogą albo nie chcą pracować w Polsce lub koniecznie chcą pracować w Holandii przy sporej determinacji, dużej cierpliwości i odrobinie szczęścia raczej będą w stanie "przeżyć".
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-03-08 17:21:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak kolego to co piszesz to prawda ja pracowałem w Axlu około 3 miesięcy te pseudo kordynatorki to jakieś nieporozumienie niekapeyetne osoby a jeszcze jak prosisz czy dzwonisz to laska że telefon odebrała a jak odebrała to jak szóstka w totolotka takie szczęście brak słów co do tego biuro banda zlodzieji
zdjecie uzytkownika
pietro - 2015-03-08 17:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracownik produkcji - panele meblowe - ktoś pracuje na tym stanowisku ?
Gdzie konkretnie jest ta praca ?
Jakie stawki ?
Jakimi maszynami CNC dysponuja ?
zdjecie uzytkownika
alina440 - 2015-03-08 20:26:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rowniez dostalam meila od pana Jablonskiego i pana kubiaka wyjazd w sobote...oczywiscie pod warunkiem ze dokonam wplaty...co robic?
zdjecie uzytkownika
Natalia - 2015-03-08 21:17:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alina440 - 2015-03-08 20:26:18]:
Sorry ale serio pytasz ,,Co robić?" Jeśli nie wierzysz to zadzwoń do firmy Axell wyszukując obojętnie jaki oddział w pl. Potwierdzą że to oszust. Chyba że masz za dużo pieniążków to wtedy.... Ludzie ogarnijcie się....
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-03-09 14:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam ofertę wyjazdu na materace możecie mi cos podpowiedzieć o tej pracy jak to w ogóle wygląda?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-09 15:46:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwaga nie dajcie się nabrać na pracę w Holandii przy pakowaniu sałatek jest to oszust niejako Jacek Kubiak jaka firma nie posada w biurze nr stacjonarnego i faxu. Jak to jet możliwe że facet podaje dane banku adres biura w Holandii i wiadomo że to jest oszust i prawdziwa firma axell której wystawia opinię oszustów jeszcze go nie zlapali przecież wszystko jest podane na tacy tylko zgłosić policji holEnderskiej.IEnderskiej.I po sprawie o co tu właściwie chodzi.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-09 16:15:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ludzie ktorzy mają jechać 14 na pakowanie sałatek przez pana kubiaka to oszust podaje zły adres i e-mail prawdziwy adres firmy axell znajduje sie na tej samej ulicy co podaje pan kubiak zamiast J.Asselbergsweg7 tto miesci się pod 77 i nr telefonu jest 00135075440 i nr fax 0135075441 a nie jak podaje oszust nr komorkowy i strona na e-mai jest info@axell.nl a nie jak on podaje przez siebie podaną stronę. Możecie sami sprawdzić w internecie lub jak znacie angielski tozadzwonić i zapytać o pana kubiaka czy taki unich pracuje.Ja również dalam się nabrać na tą pracę ale przed wpłata sprawdzilam tego oszusta który wzbogaca się na ludzkiej krzywdzie ale mam nadzieję że nie długo za wszystkich pokrzywdzonych zapłaci i żeby mu bokiem ta krzywda wyszła i nie skrzywdził już nikogo.
zdjecie uzytkownika
PILNE - 2015-03-09 20:41:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
JACEK KUBIAK oraz TOMASZ JABŁOŃSKI - to oszuści ! Osoby, które fałszywie podszywają się pod pracowników firmy AXELL ! Proszę nie kontaktować się z tymi osobami oraz tym bardziej nie wpłacać żadnych pieniędzy na konto podane w wiadomościach email.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-10 23:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żeby ci kubiak huju jaja urwali albo dali psom na pożarcie za tych wszystkich oszukanych przez ciebie ludzi a ciebie wrzucili do renu a matka przy porodzie powina cię mlotkiem w łeb i do gnoju żeby nie musiała się za ciebie wstydzić
zdjecie uzytkownika
jolka - 2015-03-11 20:07:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam serdecznie
wlasnie i ja i inni moi znajomi dostali meile ze 14 marca jest juz wyjazd spod domu,,,,,,,,,tylko trzeba wpłacic za mieszkanie,,,,,,,,,,ten cały KUBIAK JACEK TO OSZUST!!!!!!!!!!!! UWAZAJCIE NA NIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE MA TAM ZADNEJ PRACY,,,,,,,,,,TU SIE CHODZI O TO ZEBY TYLKO WPLACIC I ZASILIC KONT OKUBIAKA,,,,,,,,,,ZYCZE WSZYSTKIM SZUKAJACYM PRACY DUZO POMYSLNOSCI I OCZYWISCIE KOCHANI BADZCIE OSTROZNI ZADNA FIRMA NIE POBIERA NIGDY OPŁAT Z GORY!!!!!!!!!! POZDARWIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE
zdjecie uzytkownika
jolka - 2015-03-11 20:09:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jolka - 2015-03-11 20:07:53]:
popieram xxx
zdjecie uzytkownika
jolka - 2015-03-11 20:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2015-03-10 23:04:21]:
oczywiscie PILNEto oszzusci,,,,,,,,,chcac sprawdzic trzeba najpierw zadzwonic do firmy i sie o tych panow zapytac,,,,nikt taki u nich nie pracuje ,,,,,,,,,,,oni tylko podszywaja sie pod firme,,,,,,,,,,,,
pozdarwiam i owocnych poszukiwan dalszej pracy
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-11 23:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ponownie właśnie dzisiaj ten oszust mi beszczelnie przysłał nowy nr konta i podziękował że w e-mail mu napisałam kim jest i pod kogo się podszywa tylko nie zmienił nr telefonu, ten facet jest chory i podać się leczeniu. Tylko dziwie się prawdziwej firmie axell że jeszcze go nie złapali po nr banku. Nie zależy im na zachowaniu dobrej reputacji.Wystarczy iść na policję w Holandii i powiedzieć o wszystkim i zablokować mu przecież są w bankach kamery i szybko by go zidentyfikowano tylko trzeba chcieć. A on dalej ludzi robi w konia i pewnie się z wszystkich śmieje.
zdjecie uzytkownika
prodidżi - 2015-03-13 10:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma axell płaci pszeważnie 8.50 euro brutto na godzinę. Po odliczeniu podatku i mieszkania, za które dużo kasują to wychodzi niecałe 5 euro a dokładniej 4.60, czyli 17-18 zł na godzinę i trzeba cząsto pracować w stresie. Wydaje mi się, że lepiej jechać do W-awy i zarobić 15 zł na godzinę w swoim państwie. pozdrawiam polonię.
zdjecie uzytkownika
krystyna - 2015-03-14 21:45:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Własnie przeczytałam wszystko o panu Kubiaku ale już za pózno wysłałam na jego konto 60euro.Zapożyczyłam sie na wyjazd ,spakowałam i czekałam na bus i nic !!!Dzwoniła pisałam meile i nic!!!Płakać się chce czy nie ma możliwości odzyskania pieniędzy??
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2015-03-14 22:12:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
AXELL TO WIELKI OSZUSTWO.....UWAGA TO WSZYSTKO TO LIPA!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
do wszystkich - 2015-03-15 13:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UWAGA!

Ludzie ! Agencje pracy nie mogą pobierać pieniędzy od kandydata ! Przed wyjazdem musi zostać zawarta umowa pisemna - ja przeczytac i sprawdzic czy nie ma ukrytych kosztow !
Przede wszystkim przed wyjazdem nalezy sprawdzic czy agencja dziala legalnie - czy ma certyfikat KRAJOWEGO REJESTRU AGENCJI ZATRUNIENIA - mozna to sprawdzic w internecie tutaj: kraz.praca.gov.pl lub wpisac w wyszukiwarke haslo "krajowy rejestr agencji zatrudnienia" i wyszukac firme ktore oferuje prace - jesli posaida taki certyfikat dziala legalnie - i nie ma prawa pobierac oplat - cytuje (można doczytać w ustawie): "Dozwolone jest pobieranie od osób opłat związanych z kosztami dojazdu i powrotu osoby skierowanej, wydawania wizy, badań lekarskich a także tłumaczenia dokumentów. Żądanie pieniędzy za każde inne usługi jest zabronione. Nie powinniśmy, więc godzić się na pobieranie przedpłat, kaucji oraz opłat z tytułu wyszukiwania i wskazania pracodawcy zagranicznego. Chodzi tu w szczególności o opłaty eksploatacyjne, wynagrodzenia pracowników, opłaty z tytułu wynajmu lokalu, wyjazdów pracowników agencji, rekrutacji, usług pocztowo-telekomunikacyjnych, druków, reklamy i ogłoszeń prasowych itp. - agencja pośrednictwa pracy, która od osoby poszukującej pracy pobiera zabronione opłaty podlega karze grzywny w wysokości co najmniej 3000 złotych."
WALCZCIE O SWOJE I NIE DAJCIE SIĘ WKRĘCIĆ W POBIERANIE OPŁAT!
zdjecie uzytkownika
mariola - 2015-03-16 09:45:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziekuje za informacje...dzisiaj chcialam jechac pod ten falszywy adres i wpolacic pieniadze na konto tego oszusta
zdjecie uzytkownika
xxxxxxxx - 2015-03-16 18:14:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Natalia - 2015-03-05 21:47:57]:
Popieram w 100% niech od axlla ciagnie pieniadze a nie od niewinnych ludzi roz..... mu leb!!!!
zdjecie uzytkownika
walka!! - 2015-03-16 18:25:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [adam - 2015-03-07 22:41:54]:
W 100% się zgadzam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale niestety w Holandii jest tylko 10% uczciwych biur pośrednictwa pracy. Dopóki my ludzie nie zaczniemy coś z tymi oszustami robić to będzie coraz gorzej! Jak można sporządzać tygodniowe umowy, albo jak chorujesz to cię zwalniają i masz do UWV iść co za porażka przecież nie wszyscy mówią po holendersku czy angielsku wiec jak maja się tam dogadać? Tak samo funkcje pracy wszystkim zmienili od nowego roku (faza A) każdy w axllu jest "logistiek mederwerker" pomimo to ze pracuje się na całkiem innych stanowiskach! Po co? Po to żeby Axell mniejsze podatki płacił super!!! Zacznijcie zgłaszać to wszystko do UWV lub SNCU jeśli nie zaczniemy walczyć to będzie coraz gorzej. Chce znaleźć takich ludzi gotowych do walki bo samemu to cieżko! Poczytajcie choćby przepisy UE o równości w pracy itp. Nic się nie zgadza jesteśmy legalnie oszukiwani bo nie walczymy!
zdjecie uzytkownika
nowy pracownik - 2015-03-17 07:43:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Opinia powyżej w 100% prawdziwa , dodam że w opolu na umowie przestępnej mam stawkę 9,12 a tu mi na umowie tygodniowej dali 9,0 Dodam , że siedzę bez pracy koordynator powiedział jedynie tyle , że mam czekać na telefon .... i tak sobie czekam w holandii na bezpłatnych wczasach, Nasprowadzali ludzi dla których nie ma pracy
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2015-03-17 11:57:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kolego nie ty pierwszy nie ostatni to złodziejskie biuro a kordynator ma to gdzieś on i tak wypłatę dostanie to biuro to jest dziki zachód jesteś tam traktowany jak niewolnik a to co zarobisz to ochłapy.Dobra rada szukaj coś lepszego i uciekaj od tych złodzieji ja miałem tak samo teraz jestem w tempotim dobre biuro dobre pieniądze no i jak mam jakiś problem to kordynator pomaga natychmiast polecam. A NIE JAK TE DARMOZJADY Z AXLLA ŁASKE ROBIOM ZE TELEFON ODBIOROM
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wszystko załatfiłem przez telefon z biurem w Opolu. Panie w Opolu są bardzo miłe, Wszystko, co mniałem w umowie tak po wyjeździe też było, żadnej ściemy, w holandii zależy na jakiego koordynatora się trafi, bywają cząste pomyłki w rozliczeniach, oczywiście zawsze na korzyść firmy. Mieszkania 2-pokojowe w 5 osób, czyli w jednym pokoju 3 w drugim 2 i do tego drogie. Pszy zarobkach 8.50 euro na godzinę zostaje jakieś 4.60 na ręke, czyli więcej można zarobić w dużych miastach w Polsce bez potrzeby łamania języka. Tak to wygląda w rzeczywistości. Jeśli kto ma komornika na głowie, albo nie ma pracy to od biedy można wyjechać, ale tylko od biedy...
Pytania: czy zgadzam się ,,podpiepszać" kolegów...
zdjecie uzytkownika
licznik - 2015-03-23 13:54:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć Wszystkim. Pracuje może ktoś w Maasvlakte/Rotterdam dostałem ofertę wyjazdu jako pracownik do sprawdzania stanów magazynowych, chciałem się dowiedzieć jak tam jest z pracą i mieszkaniem. Z góry dziękuję za informacje.
zdjecie uzytkownika
MYSZA - 2015-03-23 17:48:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xyz - 2015-01-21 14:42:48]:
Dokladnie jak mozna zamieszczac oferty pracy skoro jej nie ma banda
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Axell Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Axell Polska?
Zadaj pytanie