Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Axell Holandia Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
a - 2014-06-25 15:34:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2014-06-25 15:18:33]:
chętni są bo jak nie masz pracy w pl to idziesz , że tak powiem na żywioł co będzie to będzie przy 40h tyg,. wyciągasz okolo 190 euro na tydzień, a wszystko zależy jeszcze od stawki wiekowej.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-06-25 22:15:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mozecie powiedzieć czy przy najniższych stawkach wiekowych płaci się podatek dochodowy w Holandii?
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-06-26 16:36:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a te dwa domki to na ile osób, wyjeżdzace tam ja z jakąś grupą znajomą, czy na miejscu się wszyscy poznają?
zdjecie uzytkownika
a - 2014-06-26 19:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2014-06-26 16:36:09]:
w grupach to raczej nie ma opcji..
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-06-27 15:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aa, ok, dzięki za informacje. kurcze, to szkoda, że grupowo raczej nie.. a nie wiecie czy ktoś tak próbował chociaż?
zdjecie uzytkownika
zegarek - 2014-06-29 10:01:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja od miesiaca pracuje w axllu.Rozpizdziaj troche ale generalnie nie jest zle.Duzo od szczescia zalezy,i z praca i z lokacja.Ale fakt ze kase za przepracowane godziny placa,nic niekreca.Szalu niema,przy 40 godz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarobisz a jeszcze uslyszysz ze masz szczescie ze tyle godzin mozesz pracowac.Axell dostaje siano od panstwa za sciaganie ludzi wiec czesto robia to bezmyslenie i ludzie siedza bez pracy,wysla ich na 2 dni tygodniowo zeby chate i ubezpiecznie bylo z czego oplacic
zdjecie uzytkownika
Krystyna Mazur - 2014-06-30 11:01:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam za pośrednictwem Axell w Geldermalsen. Była to praca na produkcji, dokładniej przy taśmie, kontrola jakości saszetek z musem jabłkowym. Praca była spokojna, całkiem przyjemna, atmosfera w zakładzie pracy bardzo dobra. Warunki sanitarne również. Mieszkałam w Haps. Było całkiem w porządku. Warunki przyzwoite, współlokatorki również :) Jedynie narzekałyśmy na słaby Internet :)
Polecam Axell z całą odpowiedzialnością.
zdjecie uzytkownika
Kostek - 2014-06-30 11:05:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zegarek - 2014-06-29 10:01:44]:
Nie wiem skad czerpiesz te informacje, ale na pewno nigdy nie pracowales z Axlem. Na sto procent. To g**** prawda, ze dostaja siano za sciaganie ludzi. Jestem pracowanikiem na Syncreonie i faktycznie czasem bywaja przestoje, ale nie wynikaja one z winy Axla, a raczej pracodawcy tu na miejscu, bo w zaleznosci od ilosci zamowien, tyle potrzebuja ludzi. Zdarza sie to na szczescie rzadko, ja czekalem raz przez dwa dni. Wiec zanim zaczniesz pisac farmazony znajdz sobie lepszego informatora, bo piszesz to co sto lat temu pisaly ludzie na innych forach hahahahahahah
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-06-30 16:03:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aha, czyli czekanie to max 2 dni są? Z tego co widzę na ich stronie, to spora firma - agencja pracy tymczasowej, która zajmuje się też usługami finansowymi oraz pracą w Holandii własnie. Zarówno Axell jak i Ponetex transport & logistics, należy do holenderskiej grupy Carpenter Europe, więc na pewno przez nich też przechodzą wszelkie płatności, jeśli idą taką droga, to faktycznie nie zawsze muszą być jednego, tego samego dnia
zdjecie uzytkownika
węgorz - 2014-07-07 19:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli niewarto jechać?No bo tak realnie to ile zostanie z wypłaty żeby wysłać rodzinie do Polski?Na tą chwile wyciągam ok 4000zł miesięcznie w Polsce spawam kontenery.
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-07-08 17:05:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
patrzyłem na ich oferty, bo jestem zdecydowany na wyjazd do Holandii tak czy inaczej, a wiadomo, że lepiej jest już jechać do pewnej pracy, niż szukać jej na miejscu. Trzeba robić nawet nie tak dużo, w ogłoszeniu na mechanika utrzymania ruchu do zakresu obowiązków należy m.in: nadzór na ok. 10 wtryskarkami, nadzór i dostosowanie przebiegu procesu produkcji, zarządzanie ok. 5 osobową grupą pracowników produkcyjnych to jak dla mnie praca w porządku. Oczywiście doświadczenie jest niezbędne, ale stawki też są odpowiednie.
zdjecie uzytkownika
makarena - 2014-07-09 17:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja nie wiem właśnie czy wyjechać czy bezpieczniej jest zostać. Ale jeśli jest tak jak pisze @Kostek, że są te przestoje i to całkiem długie to już sam nie wiem. Chyba się z kimś zabiorę, chociażby, żeby pogadać z kimś po pracy. Patrzyłem na stanowisko pakowania warzyw z angielskim i trzeba spełniać 3 warunki: mieć doświadczenie w pracy na tym samym lub podobnym stanowisku,znajomość j.angielskiego/j.niemieckiego na poziomie komunikatywnym i prawo jazdy kat. B (to jest tylko mile widziane) więc dużo osób spełnia na pewno te kryteria, tylko zapewne odwagi brak, bo jeśli chodzi o zarobki to wiadomo, że za granicą lepiej płacą na każdym stanowisku.
zdjecie uzytkownika
A - 2014-07-09 20:35:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, mialam dzisiaj test jezykowy, pytania proste, czy mam jakies doswiadczenie, co robilam w poprzedniej pracy, ile godzin, czy mam prawko, dlaczego chce wyjechac, od kiedy jestem dyspozycyjna. Powiedzieli ze jak beda juz mieli konkretna oferte to zadzwonia, wyjazd moze byc juz w ten weekend. Duzo tam jest dziewczyn na domkach? Bo z opinii widze ze wiekszosc to faceci :-) pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
Marika3465 - 2014-07-10 18:11:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potrzebna mi firma, która zajmuje się outsourcingiem kadrowo-płacowo-księgowy i tak też znalazłam Axell, zajmują się też finansami. Mnie interesują rozwiązania dla podmiotów gospodarczych,gdzie można zastosować wydzielenie funkcji na zewnątrz przedsiębiorstwa. Oni są na rynku już jakiś czas, sprawdzałam, że działają od 1933 roku, więc kawał czasu i na razie jakoś sobie radzą, mimo, że konkurencja nie śpi i ceny są cały czas zaniżane..niestety często razem z jakością. Przestestuję Axell i zobaczymy jak to u nich się prezentuje czy warto inwestowac swoje pieniądze czy nie. Jak na razie same pozytywy.
zdjecie uzytkownika
Nickovski - 2014-07-10 20:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Timmermans Diessen działa od 1933 a nie Axell ;)
zdjecie uzytkownika
ryszard123 - 2014-07-11 19:02:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktos z pracujacych w axell posiada jakies zdjecia z lokacji pokoi itp?bede bardzo wdzieczny za informacje
zdjecie uzytkownika
Spawacz - 2014-07-13 12:01:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [węgorz - 2014-07-07 19:23:45]:
nie opłaca się często oferują co innego co masz w rzeczywistości dodatkowo płacisz za zakwaterowanie i ubezpieczenie gdzie większość pośredników tego nie ma
zdjecie uzytkownika
Elli - 2014-07-14 12:40:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzcie o co was pytali na testach językowych przez telefon ? Czeka mnie taka rozmowa i nie wiem czego sie spodziewać.. stresuje sie
Z góry dzieki za odp:)
zdjecie uzytkownika
poolek - 2014-07-14 14:17:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Spawacz - 2014-07-13 12:01:36]:
@Spawacz, ale wydaje mi się, że rzeczy zapisane w umowie nie mogą odbiegać od rzeczywistości np. jak masz jasno określone, że zakwaterowanie jest na koszt firmy to nie może się okazać inaczej potem, bo przecież od razu przegraliby taką sprawę w sądzie. Z ubezpieczeniem bywa różnie u pośredników, to fakt...ale czytałem dużo głosów za, a szczególnie przemawia do mnie możliwość zarobienia porządnych pieniędzy. Co prawa ciężką pracą, ale jak chce się leżeć na kanapie i obijać, to pieniądze nie spadną z nieba.. A patrzyłem nawet ostatnio na ich oferty, teraz w sezonie jakoś dużo ich się zrobiło, ale fajne jest np. to asystenta rekrutera
zdjecie uzytkownika
A - 2014-07-16 09:36:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, powiedzcie mi jak długo się czeka na wyjazd od testu językowego? Czy po zdanym teście można już być pewnym wyjazdu? Z góry dzięki za odpowiedź!
zdjecie uzytkownika
dawid - 2014-07-16 16:09:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@A, no właśnie, ja też jestem ciekaw jak to wygląda już po tym teście, czy od razu jest wyjazd w pierwszym terminie i czy ma się zagwarantowaną pracę, bo przecież o to chodzi głównie. Zastanawiam się nad taką ofertą: Pracownik fizyczny z certyfikatem VCA z j.angielskim, ale najpierw wolę wypytać o szczegóły, kogoś kto już wyjeżdżał, miał do czynienia z tą firmą. Podają tylko trzy wymagania:holenderski certyfikat VCA, mile widziana znajomość j. angielskiego/ j. niemieckiego ,dyspozycyjność i chęć do podjęcia pracy z dnia na dzień. Jak na takie pieniądze to chętnie bym skorzystał, ale na razie badam sytuację.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-07-17 19:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć, czy ktoś z Was jechał w parze z kimś przez firmę Axell do Holandii? Nie wyobrażam sobie, żeby nie było takiej możliwości... To co tylko pojedynczy pracownicy jadący na żywioł? Masakra jakaś.
zdjecie uzytkownika
piotruś - 2014-07-18 14:47:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Marek, ja tak właśnie słyszałem, chyba nawet tutaj na forum ktoś opisywał taką sytuacje, że jechał w 2 osoby i raczej nie było z tym problemu, no ale najpewniej dopytać o to w biurze. Ewentualnie zrobić po prostu 2 oddzielne zgłoszenia i tyle, potem trzymać kciuki, że jedna i druga osoba zostanie przyjęta, a wtedy wyjdzie na to samo właściwie. Fajna oferta od nich rzuciła mi się w oczy na tokarza manualnego w Holandii, jest na cały etat, czyli akurat tutaj jest gwarancja, że nie będzie przestojów żadnych, praca non stop po min 8 godzin zapewne. Doczytałem się jeszcze kilku informacji: wymagają minimum 2 letniego doświadczenia, a wykształcenie to tylko zawodowe może być, czyli skończyć byle jaką szkołę, kierunek, stopień jest nie ważny, licz,a się same umiejętności i tak powinni postępować wszyscy reketerzy, bo sądzę, ze doświadczenie akurat w tej branży to podstawa pracy.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-17
Żródło: infopraca.pl
Holandia
(Zagranica)
APT Axell [nr certyfikatu 4106 - w zakresie pośrednictwa za granicę] poszukuje dla swojego klienta w Moerdijk doświadczonego operatora maszyny piaskującej z komunikatywnym j. angielskim. Wymagania: * Doświadczenie w pracy na w/w stanowisku *...
zdjecie uzytkownika
Wtajemniczony - 2014-07-23 21:46:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Elli - 2014-07-14 12:40:49]:
MOGĘ POPROSIĆ NAZWĘ POŚREDNIKA, U KTÓREGO MIESZKA SIĘ ZA DARMO?!?!?! Jeśli nie masz tego na pasku wypłaty to zapewniam Cię, ze i tak płacisz za lokacje..woda,prąd niestety nie sa jeszcze w Hollandii za darmo, z tego co wiem à agencje pracy nie sa agencjami charytatywnymi ...
zdjecie uzytkownika
Wtajemniczony - 2014-07-23 21:54:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a - 2014-06-24 17:24:28]:
A pomimo to wciaz jezdzisz przez Axlla.. Chyba nie jest az tak zle w takje razie, bo konkurencji pod dostatkiem, do wyboru, do koloru
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Axell Holandia Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x