Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Axell Polska

zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-11 23:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ponownie właśnie dzisiaj ten oszust mi beszczelnie przysłał nowy nr konta i podziękował że w e-mail mu napisałam kim jest i pod kogo się podszywa tylko nie zmienił nr telefonu, ten facet jest chory i podać się leczeniu. Tylko dziwie się prawdziwej firmie axell że jeszcze go nie złapali po nr banku. Nie zależy im na zachowaniu dobrej reputacji.Wystarczy iść na policję w Holandii i powiedzieć o wszystkim i zablokować mu przecież są w bankach kamery i szybko by go zidentyfikowano tylko trzeba chcieć. A on dalej ludzi robi w konia i pewnie się z wszystkich śmieje.
zdjecie uzytkownika
prodidżi - 2015-03-13 10:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma axell płaci pszeważnie 8.50 euro brutto na godzinę. Po odliczeniu podatku i mieszkania, za które dużo kasują to wychodzi niecałe 5 euro a dokładniej 4.60, czyli 17-18 zł na godzinę i trzeba cząsto pracować w stresie. Wydaje mi się, że lepiej jechać do W-awy i zarobić 15 zł na godzinę w swoim państwie. pozdrawiam polonię.
zdjecie uzytkownika
krystyna - 2015-03-14 21:45:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Własnie przeczytałam wszystko o panu Kubiaku ale już za pózno wysłałam na jego konto 60euro.Zapożyczyłam sie na wyjazd ,spakowałam i czekałam na bus i nic !!!Dzwoniła pisałam meile i nic!!!Płakać się chce czy nie ma możliwości odzyskania pieniędzy??
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2015-03-14 22:12:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
AXELL TO WIELKI OSZUSTWO.....UWAGA TO WSZYSTKO TO LIPA!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
do wszystkich - 2015-03-15 13:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UWAGA!

Ludzie ! Agencje pracy nie mogą pobierać pieniędzy od kandydata ! Przed wyjazdem musi zostać zawarta umowa pisemna - ja przeczytac i sprawdzic czy nie ma ukrytych kosztow !
Przede wszystkim przed wyjazdem nalezy sprawdzic czy agencja dziala legalnie - czy ma certyfikat KRAJOWEGO REJESTRU AGENCJI ZATRUNIENIA - mozna to sprawdzic w internecie tutaj: kraz.praca.gov.pl lub wpisac w wyszukiwarke haslo "krajowy rejestr agencji zatrudnienia" i wyszukac firme ktore oferuje prace - jesli posaida taki certyfikat dziala legalnie - i nie ma prawa pobierac oplat - cytuje (można doczytać w ustawie): "Dozwolone jest pobieranie od osób opłat związanych z kosztami dojazdu i powrotu osoby skierowanej, wydawania wizy, badań lekarskich a także tłumaczenia dokumentów. Żądanie pieniędzy za każde inne usługi jest zabronione. Nie powinniśmy, więc godzić się na pobieranie przedpłat, kaucji oraz opłat z tytułu wyszukiwania i wskazania pracodawcy zagranicznego. Chodzi tu w szczególności o opłaty eksploatacyjne, wynagrodzenia pracowników, opłaty z tytułu wynajmu lokalu, wyjazdów pracowników agencji, rekrutacji, usług pocztowo-telekomunikacyjnych, druków, reklamy i ogłoszeń prasowych itp. - agencja pośrednictwa pracy, która od osoby poszukującej pracy pobiera zabronione opłaty podlega karze grzywny w wysokości co najmniej 3000 złotych."
WALCZCIE O SWOJE I NIE DAJCIE SIĘ WKRĘCIĆ W POBIERANIE OPŁAT!
zdjecie uzytkownika
mariola - 2015-03-16 09:45:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziekuje za informacje...dzisiaj chcialam jechac pod ten falszywy adres i wpolacic pieniadze na konto tego oszusta
zdjecie uzytkownika
licznik - 2015-03-23 13:54:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć Wszystkim. Pracuje może ktoś w Maasvlakte/Rotterdam dostałem ofertę wyjazdu jako pracownik do sprawdzania stanów magazynowych, chciałem się dowiedzieć jak tam jest z pracą i mieszkaniem. Z góry dziękuję za informacje.
zdjecie uzytkownika
MYSZA - 2015-03-23 17:48:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xyz - 2015-01-21 14:42:48]:
Dokladnie jak mozna zamieszczac oferty pracy skoro jej nie ma (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pracownik86 - 2015-03-27 12:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, pracowałem przez axla ponad rok pierwsza praca była z góry przewidziana na 8 tygodni i trwała 7 tygodni... był to montaż elementów. Następną ofertę dostałem na dłuższy okres (można dowiedzieć ze bez terminowy), był to montaż elementów samochodowych w Geldrop, stawka którą otrzymałem to 9.50 w roku 2012.
Pare razy zdarzyło się iż wypłata się "spóźniła". Zwolniłem się po 9 miesiącach ze względów osobistych.
Ja dostałem akurat dobrą prace, ale spotkałem się z osobami które nie miały tyle szczęścia...
Pozdrawiam, moja opina to 4,5/6 bo mogli by troszke lepiej płacić.
zdjecie uzytkownika
pracownik86 - 2015-03-27 12:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z ciekawości pytam ile axell aktualnie pobiera z mieszkanie oraz ubezpieczenie?
zdjecie uzytkownika
grupon - 2015-03-29 16:25:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niektóre osoby pracowały po pół roku i dłużej ale to jest agencja więc praca kiedyś może się skończyć chyba że przejmie was firma. Pisanie że w Warszawie jest praca to kpina bo zarobicie niewiele i wcale nie 15 złotych na godzinę. Tak samo są agencje jeszcze gorsze niż Axell w Warszawie. 2 tygodnie rekrutacji i po tygodniu pracy zostałem zwolniony. W Axell po miesiącu dopiero więc się opłaciło mimo wszystko no i szukali innej pracy. Osoby bez języka miały najgorzej w Axell. Dobra praca dla młodych osób bez doświadczenia. W Warszawie to same umowy zlecenia proponują więc w każdej chwili mogą was zwolnić i praca jak wszędzie po znajomości to już Axell lepszy bo przynajmniej patrzą czy ktoś zna język i jakie ma doświadczenie. Polacy którzy pojechali do roboty w Holandii byli wredni w wielu przypadkach , wiele osób zatrudniano chociaż normalnie w Polsce nie znaleźliby pracy za takie pieniądze...młode osoby mają stawki wiekowe więc nie powinny tam jeździć poniżej 23 roku życia bo potem narzekają że połowę niższą wypłatę w Axell dostają niż inni :) Głupków nie brakowało którzy tylko narzekali że ktoś dostał lepszą pracę od nich bo są wrednymi miernotami. Wszystko dla siebie chcieliby mieć. Daj i pożycz ciągle powtarzali bo bez pieniędzy przyjechali ostatnie niemoty i nawet zaliczkę przepili bo myśleli że tam się w pracy utrzymają ale szefowie patrzyli kto jak pracuje. Pracował tam Dominik z którym ciągle były problemy i wygadywał bzdury. Również pracownicy z innych agencji to jeszcze większa patologia transwestyci czy geje kto tam wie. Brudasy , pijacy i ćpuny tam też jeżdżą do prostych prac fizycznych. Nie jedźcie sami bo traficie na niewiadomo kogo. A w grupie zawsze ktoś dostanie pracę i będzie zarabiał tyle co trzech by zarobiło w Warszawie. Agencja nie powala na kolana ale warto próbować bo są przypadki że dostaje się znośną pracę za fajne pieniądze. Tyle problemów co miałem przez patologicznych polaczków to szkoda gadać... naprawdę stresujące jest mieszkać z takimi osobnikami i sprowadzają innych polaczków dobrze że tam pracownik Axlla pilnuje porządku i jest w miarę spoko. Da się przeżyć wspólnie ze znajomymi :) Zdobyłem doświadczenie w Axell i teraz nie mam problemów z pracą. Odradzam Warszawę strasznie tam drogie wszystko , nie wiem kto wypisuje te farmazony o Warszawie bo wylądujecie prędzej pod mostem. Obecnie w Warszawie spalił się most i słyszałem że są korki tym bardziej odradzam tam jechać bo się przejedziecie i wylądujecie pod mostem. Wrocław , Poznań , Gdańsk albo Kraków możecie wybrać ale zarobki mniejsze niż w Holandii.
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2015-03-29 21:48:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [grupon - 2015-03-29 16:25:13]:
Jeśli uważasz Axell-a za "dobrą" agencję to powiedz mi dlaczego rekrutują i tolerują osoby nadużywające alkoholu i narkotyków; "nie wiedzą", czy "nie chcą wiedzieć"? Podejrzewam, ze mieliby problem z pózniejszym zatrzymaniem innych na miejscu (kiedyś pracowałem poprzez agencję, która wszystkim których zatrudniała robiła (w Polsce) testy na obecność narkotyków, tych u których test wyszedł pozytywnie nie zatrudniała, więc można..."Axell" rzadko oczekuje nawet zaświadczenia o niekaralności...). "...Pracownik Axell-a pilnuje porządku i jest w miarę spoko..." hehe chłopie koordynatorka nawet nie potrafiła odnależć domku w którym mieszkałem a w "nowym miejscu" worki ze śmieciami stały na klatce schodowej, brud i smród w kuchni i łazience był taki, że na wymioty człowieka zbierało; nie odważyłem się skorzystać... Najgorzej zorganizowana i prowadzona agencja poprzez którą pracowałem a miałem "do czynienia" z kilkoma (zarówno z polskimi jak i zagranicznymi). "Przeżyć się da"; w Polsce również "przeżyć się da" ale, moim zdaniem, za granicę wyjeżdża się po to żeby żyło się lepiej a nie po to, żeby "przeżyć". Co do pracy w Polsce. W Poznaniu, przykładający się do pracy, robotnik niewykwalifikowany może zarobić 2,5-3 tyś. zł. netto. Widziałem natomiast "solarisy" niektórych pracowników Axell-a na -(tak minus) 50-70 euro bo pracowali tylko jeden dzień w tygodniu...
zdjecie uzytkownika
masterplaster - 2015-03-31 11:58:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Axel daje rade ! Jestesmy w Waalwijk na robocie, zakwaterowanie OK, jest nas czterech, TV, każdy swoje loze, jest net, jest robota. A w robocie, jak w robocie, bajka to nie jest, ale placa nawet nawet, wiec sie nie spinam tylko ogarniam az milo.
Polecam firme!
zdjecie uzytkownika
Sylwek - 2015-03-31 16:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiatm. Jestem zatrudniony przez agencję Axell od około czterech miesięcy. Początkowo byłem na stanowisku orderpickera, teraz przeszedłem na stanowisko brygadzisty w firmie zajmującej się pakowanie kosmetyków. Obecnie praca jest bardzo przyjemna. Pracuję w zespole składającym się z 23 osób. Wynagrodzenia wypłacane są na czas (zdarzył się zalewdie jeden poślizg).
Jeśli chodzi o lokację mieszkaniową uważam, że nie można narzekać. Mieszkam z dwoma kolegami w domku piętrowym. Mamy dwie sypialnie. W domu jest pełne wyposażenie AGD oraz telewizja. Od jakiegoś czasu mamy też stałe łącze internetowe.
Do pracy dojeżdżamy transportem zorganizowanym.
Odkąd jestem w NL byłem dwa razy w Polsce na około 2 tygodnie.
Mimo, że nie jest łatwo być tak daleko od domu, jestem zadowolony z pracy.
zdjecie uzytkownika
Pavlov - 2015-04-01 01:22:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [masterplaster - 2015-03-31 11:58:06]:
Cześć wszystkim. Masterplaster - mogę zapytać co dokładnie robicie w Waalwijk? Coś z elektroniką i dostawami? Sam znalazłem właśnie tam ciekawą ofertę i na razie badam sytuację...
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-04-03 16:04:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
licznik i co pojechałeś na te liczenie pod Rotterdam?
zdjecie uzytkownika
urlopik - 2015-04-04 23:52:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiecie mi może jak wygląda sprawa z wolnym? nie chodzi mi o zjazd do pl tylko np ze potrzebuje 1 dzień wolny bo coś muszę załatwić to bez problemu agencja podchodzi do tego czy kręci nosem?
zdjecie uzytkownika
IE - 2015-04-09 10:25:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [urlopik - 2015-04-04 23:52:55]:
Mocno się tą agencją rozczarowałem - mało pracy i jej niestabilność, poziom zakwaterowania, rzucanie z miejsca na miejsce itd. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
pracownik obecny - 2015-04-14 13:18:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem tu 5 tydzień 4 razy zmieniałem miejsce zamieszkania , 1 tydzień bez pracy , później na zakład gdzie 3 przepracowałem teraz znów bez pracy 5 tydzień zarobki śmieszne 200 euro po 40h w tygodniu JEŚLI będziesz mieć te 40h a możesz mieć połowę !! Praca w Walwijk pakowanie ipadów i innych rzeczy appla praca lekka śmieszne zarobki .
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-04-15 22:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
AXELL TO OSZUŚCI UWAGA BANDA ZLODZIEJI
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-04-18 12:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma axell to kpina. Zakwaterowanie to żenada szałas w lesie w centrum dupy. Najbliższe oznaki cywilizacji 7 km od centrum dupy. Internet to abstrakcja podobno jest, ale nie działa. Na pewno nie jest to warte pieniędzy, które za to ściągają. Dopuszczają się zatrzymań pieniędzy na trzy tygodnie.
zdjecie uzytkownika
były ich pracownick - 2015-04-23 17:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z moich doświadczeń z tą firmą związanych wynika, iż możesz ćpać i pić do woli, choć oficjalnie jest to tam niby zabronione - nawet możesz nie przyjść do roboty z tego powodu dzień czy 2 - jak cię wyrzucą z 1 roboty znajdą ci drugą bylebyś tylko nie skarżył się im na nic i dalej porządnie pracował, nie protestował, godził się na wszystko. Słowem jesteś włazidupą ta agencja jest dla ciebie. I jeszcze 1 uwaga dla tych, co do niej jadą: nie radzę się rozpakowywać i przyzwyczajać do zakwaterowania w 1 miejscu tym bardziej, im to coś będzie bardziej przypominało hotel - informują cię dzień wcześniej, że następnego dnia przeprowadzasz się w zupełnie inne miejsce, podobnie zresztą jak i na ostatni moment dzwonią w Polsce, że następnego dnia możesz jechać do Holandii. Współpracują z firmami przewozowymi i specjalnie nabijają im w ten sposób klientów, tak ażeby nie było już innego wyjścia niż jechać z wyznaczonym przez nich przewoźnikiem. Co do plusów to darmowy transport oraz niewygórowane opłaty za zakwaterowanie (choć takie same niezależnie od warunków, a te mogą być bardzo różne), no i nie oszukują na wypłatach, przynajmniej mnie nie oszukali.
zdjecie uzytkownika
były ich pracownick - 2015-04-23 17:21:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ja - 2015-04-18 12:52:00]:
To prawda, na początku 3-go tygodnia jest przelew za 1-szy tydzień, coś w rodzaju kaucji chyba, zabezpieczenia jakiegoś.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wszystko załatfiłem przez telefon z biurem w Opolu. Panie w Opolu są bardzo miłe, Wszystko, co mniałem w umowie tak po wyjeździe też było, żadnej ściemy, w holandii zależy na jakiego koordynatora się trafi, bywają cząste pomyłki w rozliczeniach, oczywiście zawsze na korzyść firmy. Mieszkania 2-pokojowe w 5 osób, czyli w jednym pokoju 3 w drugim 2 i do tego drogie. Pszy zarobkach 8.50 euro na godzinę zostaje jakieś 4.60 na ręke, czyli więcej można zarobić w dużych miastach w Polsce bez potrzeby łamania języka. Tak to wygląda w rzeczywistości. Jeśli kto ma komornika na głowie, albo nie ma pracy to od biedy można wyjechać, ale tylko od biedy...
Pytania: czy zgadzam się ,,podpiepszać" kolegów...
zdjecie uzytkownika
byly ich pracownick - 2015-04-23 17:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzysiek - 2015-03-29 21:48:56]:
Tolerują alkoholików i narkomanów, czy - jak piszesz i kryminalistów - bo oni są najmniej kłopotliwi wbrew pozorom. Jaki alkoholik czy narkoman ci się poskarży na złe warunki mieszkaniowe? Przecie jemu w głowie tylko napić się i naćpać. I w ten sposób wytwarza się między nimi swego rodzaju więź oparta na zależności przyczynowo-skutkowej - pracownik pracuje po to by pić i ćpać, zaś agencja zatrudnia takich pracowników by nie było z nimi kłopotów, skarg na mieszkania i by móc w ten sposób jeszcze bardziej zaoszczędzić na kwaterach. Proste i logiczne.
zdjecie uzytkownika
kaka - 2015-04-24 15:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byly ich pracownick - 2015-04-23 17:35:45]:
masz kolego racje pracowałem w axlu około 6 miesięcy i mieszkałem z alkocholikami i ćpunami i tak jak mówisz ci tam maja raj na ziemi ćpają do pracy nie chodzą lub piją po dwa trzy dni i jest wszystko ok a jak normalny człowiek ma problem zgłosi go lub się sprzeciwisz agencji to go zwolnią z pracy tak jak piszesz w tej agencji roi się od ćpunów i alkocholików ta agencja jest stworzona i dla takich ludzi i bazuje na takich marginesach społecznych.Niektóre lokacje są tak obskurne ze wchodząc na taka lokacje to można się choroby nabawić a jeszcze na takim zasikanym i obrzyganym materacu spać obrzydliwe jak zadzwoniłem do pani kordynator i powiedziałem ze te warunki zakwaterowania są obrzydliwe to odpowiedz była taka jak ci się nie podoba zawsze możesz jechać do polski.Morał z tego taki ze normalni kulturalni ludzie w tej agencji sa nieszanowani i nie mają tam czego szukać i współpracować.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Axell Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Axell Polska?
Zadaj pytanie