Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Axell Polska


Oceniono 283 razy
stwórz własny profil firmy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Axell Polska
Zwycięstwa 49
44-100 Gliwice
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
mila - 2014-11-16 16:02:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anes - 2014-10-17 12:36:45]:
Hej mam pytanie czy może mi ktoś szczerze napisać o tej firmie AXXEl jakie są warunki pracy,jak z dojazdem i czy jest polska firma czy pracuje sie u turasa.Jakie warunki mieszkaniowe i czy to godna polecenia firma.Proszę o szczerość bo ja byłam w holandi tydzień temu przez inna firme i nie chce byc kolejny raz oszukana.Jeśli może mi ktoś napisać kto tam byl i przezył ten czas dzięki tej firmie podaje gg 48409423 prosze o pomocną dłoń.
zdjecie uzytkownika
lekarstwo - 2014-11-17 15:12:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mila - 2014-11-16 16:02:24]:
Aż tak bardzo nie oszukują zależy jakiej pracy szukasz. Wypłacają tygodniówki , dają zaliczki myślę że teraz warto się wybrać i popracujesz z 1,5 miesiąca conajmniej...raczej nie licz że przez agencję będziesz miała stałą pracę. Wszystko zależy od szczęścia.Mieszkania nie są takie najgorsze. Jak nie masz pracy to próbuj ale warunki jesienią/zimą wiadomo że są trudne więc zabierz lekarstwa.
zdjecie uzytkownika
3 tygodnie pracy - 2014-11-18 08:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
3 tygodnie do miesiąca tyle trwa rotacja w jednej z firm . Zatrudniają cię w firmie a potem na twoje miejsce przyjeżdżają nowi a ty siedzisz na domku i stukasz się w głowę o co tu chodzi. Potem szukają ci innej pracy...lub sama zjeżdżasz do domu po dłuższym czasie bez pracy. Niczego nie gwarantowali.
zdjecie uzytkownika
myśliwy - 2014-11-18 16:09:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiecie czy można się dostac do Axell Polska do jakiegoś działu hr albo do jakiejś pracy biurowej? moi marzeniem jest właśnie praca i kariera w takim miejscu jak agencja pracy tymczasowej, tym bardziej że kilka osób mi już polecało właśnie Alxell Polska.solidna firma i mnie to jako osoby szukającej pracy przekonuje
zdjecie uzytkownika
dargorpsv - 2014-11-19 10:13:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2014-11-13 19:41:55]:
XYZ i jak mozesz cos napisac o tym lotnisku ?

pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
22222 - 2014-11-19 10:33:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
W sierpniu wysłałem swoje CV do Axell we wrześniu zadzwonili że jest praca dla elektromechanika na produkcji że musze tylko przejść rozmowę po angielsku i że się odezwą w ciągu 2 tygodni... po 2 tyg. zadzwoniłem pani potwierdziła że jest praca od 1 października że zadzwonią sprawdzić język.. nie zadzwonili.. uznałem że wzięli kogoś innego bo praca od 1 października Ale 8 listopada w sobotę po południ !!! dzwonią że już trzeba jechać do pracy że jeszcze w tym miesiącu ok w poniedziałek jeszcze dzwonią że 19.11.2014 będzie weryfikacja języka ale nie zadzwonili.. a w biurze nikt nie odbiera ... ktoś rozumie o co tu chodzi ? ja rozumiem że mogą wziąć kogoś innego ale skoro ponownie ukazało się ogłoszenie a na poprzednie mieli około 100 chętnych to chyba już kogoś mogli znaleźć czy na tym ich praca polega na dawaniu ogłoszeń i dzwonieniu do ludzi ? czy ta firma na prawdę oferuje pracę ??
zdjecie uzytkownika
hej - 2014-11-19 13:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [22222 - 2014-11-19 10:33:11]:
Niestety miałem z nimi podobne problemy... organizacja pracy w Axell pozostaje wiele do życzenia. Traktują ciebie jak robota, którego mogą wymienić na innego jak coś się nie spodoba. Szkoda czasu i nerwów. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Doom - 2014-11-20 20:59:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsi w całej firmie są...Polacy. Axell bierze wszystkich jak leci, nie wymaga zaświadczeń o niekaralności, nie zwraca uwagi na wygląd, więc nie zdziw się gdy znajdziesz się w pokoju z przestępcami, narkomanami i alkoholikami. Narokotyki i kradzieże, agresywne typy, to chleb powszedni. Lokacje mieszkaniowe? Jeżeli nie masz nic przeciwko myszom, brudowi i piętrowym łóżkom, to będziesz zadowolony. Praca jest fizyczna i trzeba zapierda%#ć. Za 8 godzin pracy dostaniesz na czysto po potrąceniu kosztów mieszkania i ubezpieczenia dwieście dziesięć euro tygodniowo, chyba że robisz nadgodziny i soboty, to możesz liczyć na 300 euro maks (ale jest to rzadkość). Bądź przygotowany/przygotowana, że gdy już dotrzesz do Holandii, to dostaniesz zupełnie inną pracę niż mówione to było w Polsce. To jest normalka. Przez pierwsze tygodnie możesz pracować niewiele a Axell będzie tłumaczył się gadaniem typu: "hmmm, no wiesz, taki teraz jest okres, potem będzie więcej pracy". Pod względem pracy jest loteria. Ogólnie - nie jest kolorowo i trzeba być "twardym". Czujesz się śmieciem.
zdjecie uzytkownika
dargorpsv - 2014-11-21 16:52:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Doom - 2014-11-20 20:59:59]:
A możesz napisać coś więcej gdzie pracowałeś ? w jakiej firmie ? w jakiej miejscowości mieszkałeś bo czytając twoją opinie to tak naprawę nie wiele szczegółów ? .

Pozdrawiam .
zdjecie uzytkownika
JZ - 2014-11-27 01:48:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gościu - 2014-11-02 15:34:20]:
100% prawdy. Wystrzegać się pracy w firmie Syncreon, zwłaszcza w okresie przedświątecznym. Ściągają mnóstwo ludzi a potem nie są w stanie zaoferować pracy. Ludzie siedzą 1-2 tygodnie na domkach, a następnie dostają 1-2 dni pracujące w tygodniu. 70 EUR / tydz. można bez problemu zarobić w Polsce !
zdjecie uzytkownika
Wojtas - 2014-11-29 22:21:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w axell w sodzie, byłem zadowolony. Po paru miesiącach jak dziewczyna straciła rentę po rodzicach to do mnie dojechała tylko do innej firmy, no i mieszkała tez w innym mieście. Ciesze się z tej pracy, bo naprawdę jest dobrze. Polecam axella !
zdjecie uzytkownika
misiek - 2014-11-29 22:43:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
. z axell jeżdżę co roku na lotnisko, w przyszłym też na pewno pojade. Praca jest ok. Bardzo jestem zadowolony. Jestem studentem więc fajnie sobie dorobię na wakacjach i w doświadczenie mam co wpisac a nie jakieś pożal się boże zbieranie pomidorów. W tym roku miałem też super gościa w pokoju. Ja pracowałem w dzień po 10 godzin, spoko nawet praca. Kolega pracował tylko na nocki był zadowolony bo miał wyższą stawkę tak mu się fuksło, ale on miał 8 godzin. My po 10. Ale on pracował z czarnymi i jakimiś innymi ciapatami z tego co opowiadał ani hu hu po angiesku nie gadali. Ja dużo z turkami pracowałam czasami z holendrami no wiadomo, że z nimi to się najlepiej pracuje. Na nocki bo jest kasa lepsza. W ubiegłym roku spałem w takich całkiem ładnych domkach, w tym jak przyjechałam patrzę co to jest? z daleka wyglądało jak jakieś kontenery, ale spoko hotel ok, pokoje 2 osobowe eleganckie z całym wyposażeniem trudno by mi było wybrać który pokój lepszy. W tamtym roku miałam szkolenie i test w tym roku szkolenia nie mieli w ogóle, także nie wiem dlaczego. Od razu przyjechali i do roboty. Angielski to trzeba miec jak ja biegły bo wymagają żeby się nauczyć takiej książeczki, małej ale cała jest po angielsku. Sam nie wiem po co ci czarni co pracowali z kumplem na nocki przecież angielskiego nie znali to sam nie wiem po co axell wymaga, w sumie dla mnie żaden problem. Z podatku się rozliczałem, zwrot w tym roku jakiś szałowy to ni był.
zdjecie uzytkownika
marox - 2014-12-02 19:15:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zdania internautow sa podzielone.... moze jeszcze ktos chcialby stanac po ktorejs ze stron, bo szukam pracy i nie wiem co mam myslec o Axell.....Starac sie o prace u nich czy nie warto?? Moze znajdzie sie jeszcze ktos zadowolony?? Jakie dodatkowe obowiązki należą do pracowników?? jaka umowe oferuja??? Pomozcie, pliss :-)
zdjecie uzytkownika
mieszane uczucia - 2014-12-02 22:57:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie POlecam ani nie odradzam. Każdy ma własną głowę . Jak komuś zależy to POjedzie bo jest bez pracy i MOże coś zarobi. W biurze mówili że MOżna zrezygnować w każdej chwili chociaż przed wyjazdem w POlsce mówili że POtrzebują osoby na 2 miesiące. Pracowałem w magazynie na POczątku i praca się skończyła szybko POtem dostałem inne prace PO moich POnagleniach. Zdobyłem dość ciekawe doświadczenie ale niektóre prace wymagały ostrożności aby nie zrobić sobie krzywdy. Jedyne co dobrze wsPOminam to wypłaty chyba mi się POszczęściło
zdjecie uzytkownika
pulu123 - 2014-12-03 22:40:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Powiem tak 11 lat po biurach holenderskich.Ale i tez czesciowo polskich.I takiego czegos jak axell to nie widzialem,i slyszec nie chce
zdjecie uzytkownika
pulu123 - 2014-12-08 15:51:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Porazka,przestrzegam i proponuje wszystkim nie jedzie piszcie do mnie dam namiary.TYLKO NIE AXELL
zdjecie uzytkownika
bobbybastard - 2014-12-08 21:01:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak znasz dobre namiary to po co pracowałeś przez Axella?
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-12-10 15:47:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gościu - 2014-11-02 15:34:20]:
pewnie sie opieradalles na kacu itp :P no ale fakt mnie juz z powrotem nie chca przyjac pani justyna z obrazila sie chyba gdy powiedzialem jej pare slow na ich kompetencjii]
zdjecie uzytkownika
zona - 2014-12-10 18:28:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pulu123 - 2014-12-08 15:51:27]:
Witam .Bardzo proszę o kontakt do pracy w pewnym i dobrym miejscu. Jeżeli znasz taką firmę to proszę .
zdjecie uzytkownika
woski - 2014-12-10 23:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam.. mam pytanko czy ktos zna albo wie gdzie sie teraz podziewa byly hausmeister lokacji Kerkdriel. To byl dobry i zyczliwy kierowca i hausmeister tego hotelu. bardzo szacunek dla niego. Zawsze zalatwial cos tszeba bylo. teraz jest totalny kofishop i monar same cpuny i pijaki
zdjecie uzytkownika
woski - 2014-12-10 23:02:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam.. mam pytanko czy ktos zna albo wie gdzie sie teraz podziewa byly hausmeister lokacji Kerkdriel. To byl dobry i zyczliwy kierowca i hausmeister tego hotelu. bardzo szacunek dla niego. Zawsze zalatwial cos tszeba bylo. teraz jest totalny kofishop i monar same cpuny i pijaki,
zdjecie uzytkownika
despewro - 2014-12-11 12:46:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pulu123 - 2014-12-08 15:51:27]:
To daj namiar.mam jechac na pieczarki wten weekend ale jak tak czytam to się zastanawiam.rob@op.pl
zdjecie uzytkownika
abcd - 2014-12-16 15:55:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a ja wyjechalem, zrobili mi kurs na wozki i caly czas pracuje w Dell na dwie zmiany i nie narzekam.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: 1. Przeslanie CV wraz z listem motywacyjnym na adres mail
2. Telefon do biura
3. Rozmowa telefoniczna kwalifikacyjna
4. Decyzja
Pytania: - Czy ma pani doswiadczenie na podobnym stanowisku ?
- Czy zna pani jezyki obce ?
- Czy jest pani gotowa na wyjazd w najblizszym czasie ?
- Czy deklaruje pani chec dluzszego pobytu zagranica ?
zdjecie uzytkownika
de78 - 2014-12-16 22:18:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej Czy myślicie, że warto wysłać maila (ewentualnie zadzwonić) do tej firmy z zapytaniem czy proces rekrutacyjny jest już zakończony, czy lepiej czekać cierpliwie, a może po prostu przyjąć, że proces rekrutacji na to stanowisko się już zakończył? czekam na odpowiedz z ich strony i chiabym wiedziec juz co i jak pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
holender - 2014-12-18 13:15:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak mnie pamięć dobrze nie myli najgorszą koordynatorką była Justyna i taki holender gruby możliwe że o innej orientacji co dukał trochę po polsku. Na te 2 osoby radzę uważać bo ciężko z nimi cokolwiek załatwić tacy są POkręceni. Ten Holender jest jak Maciek z KKKlanu ;) A ta Justysia wielka cwaniara
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Axell Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Axell Polska?
Zadaj pytanie
x