Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Axell Polska

zdjecie uzytkownika
Witucha - 2014-10-28 10:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem zadowolony z pracy dla Axella. Pracuję na Syncreonie, praca jest całkiem przyjemna, nie narzekam na ludzi i mieszkanie. Polecam.
zdjecie uzytkownika
endriu - 2014-10-28 16:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Ja pracuje, przez axlla, od marca i jest bardzo dobrze. Pracuje w Tilburgu, w Syncreonie (magazyn Dell'a). Praca, nie jest jakos specjalnie ciężka, ale mimo wszystko trzeb pokazac, ze chce sie tam pracowac, to znaczy zostawać na nadgodzinach itp. Mieszkam na hotelu, w mieście Bladel i raczej jestem zadowolony. Wiadomo, nie jest to Sheraton, ale da się wytrzymać, ludzie tez są ok, nie jest to jakas ćpalnia, czy coś w tym stylu. Co do pracy, ja mialem szczeście, patrząc na innych, no powiedzmy, bywa różnie. Jedni maja, drudzy nie, więc zależy jakie ma sie szczęsćie, bo jak juz jej nie masz, to trzeba cisnąć koordynatorów, najlepiej codziennie, bo o Tobie zapomną. Co do mojej firmy zacząłem pracować na lince produkcyjnej, teraz "awansowałem" na picker stager'a, czyli jeżdzisz sobie wózeczkiem po magazynie. Praca po 8 godzin, w tym godzina niepłatnej przerwy( czyli liczone jak za 7) no i nadgodziny, jeżeli oczywiscie są. Jaby ktoś mial jakieś pytania, to postaram sie odpowiedziec. Ogolnie, jeżeli chodzi o mnie, to polecam, ale zależy jak sie trafi, z tego co wiem, to ludzie czasami pracuja po 2-3 tygodnie, ale to nie jest wina Axlla. Po prostu firma potrzebuje pracownika tylko na ten czas, a poźniej zwalnia, Axell nie ma nic do tego. A takich przypadków jest wiele... Także, życze powodzenia wyjeżdzającym, niech szczęście bedzie z wami :) Mi sie udalo
zdjecie uzytkownika
human - 2014-10-28 22:40:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ktoś orientuje się czy istnieje możliwość pracy przez Axell (albo inną agencję), ale z własnym zakwaterowaniem?
zdjecie uzytkownika
ryzykant - 2014-10-29 07:45:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wpis dotyczył ucieczki polaków z Axella , zapomniałem dodać że były 2 takie ucieczki chodzi mi o większe grupy polaków bo pojedyńczych przypadków nie biorę pod uwagę. Nie wiem po co jedziecie pracować przez te wszystkie agencje jak potem narzekacie i uciekacie . Jedna ucieczka była do Polski druga natomiast do normalnej stałej i dobrze płatnej pracy. Jeżeli Axell ma wysokie stawki to sobie wyobraźcie co się dzieje w innych agencjach które płacą jeszcze mniej i mają gorsze warunki mieszkaniowe. Największym błędem jest umieszczanie tylu polaków w jednym miejscu. Warto wpomnieć o dilerach narkotyków dorabiających sobie do pensji którzy mogą działać do dziś. Naprawdę strach tam jechać bo nie wiadomo z kim będzie się mieszkać ani gdzie się trafi. Warto poczytać opinie wcześniejsze jeżeli nie zostały skasowane które będą pomocne jak już zdecydujecie się zaryzykować i liczyć na szczęście czy się uda czy nie coś zarobić Połowa pracowników wygląda na margines społeczny który w PL sobie nie dał rady i myśli że tam się dowartościuje zarabiając w Euro. Nie bierzcie wartościowych rzeczy ze sobą bo trzeba je zostawiać przed wejściem do pracy
zdjecie uzytkownika
Jędras - 2014-10-31 21:55:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjechałem z axella pod koniec 2013 roku i do wakacji tam pracowałem. Potem szukałam czegoś na własną rękę bo już się w Holandii czułem pewniej, ale oferty były beznadzieje w porywaniu z axell. Powiem tak: dla mnie najważniejsze jest to, że w Polsce nie miałem nic. Siedziałem w domu bez pracy, bez dziewczyny (bo która chce faceta bez pracy). Siostra cały czas mnie chlała, że jestem bezrobotny, szwagier się ze mnie śmiał, że tylko tv oglądam. Najgorsza chyba była matka, która… mnie broniła… :/ Czułem się mega żałośnie. W końcu siostra na silę prawie mnie zaprowadziła do axella, po testach wyjechałem w ciągu tygodnia. Chyba ze 3 tygodnie pracowałem w Syncreonie, potem w styczniu przez tydzień praca była tam po 4 godz. czasami 3 godziny dziennie, przestój ogólnie taki poświąteczny w kolejnym tygodniu poszedłem już do innej firmy. Tam już normalnie po 40 godzin pracowałem do końca czerwca. Jestem bardzo zadowolony. Zrobiłem sobie kurs na wózki (nic za niego nie płaciłem), no i najważniejsze na mieszkaniu poznałem dziewczynę z axell  Dla mnie jest super, mam fajną pracę, mam pieniądze, z dziewczyną jeździmy sobie na wycieczki w weekendy to nad morze to do Amsterdamu. Także ja nic złego na axell nie dam powiedzieć, pewnie jak od razu ktoś przyjeżdża i wszystko mu się nie podoba to ma problem i żadna praca i żadna agencja mu nie spasuje.
zdjecie uzytkownika
12345 - 2014-10-31 22:03:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem Arek, pracownik Axla od ponad roku. Prace zaczolem od Syncreona, pozniej trafilem do Walvijk na sortwonie zlomu, dalej do Helmond tez na zlom i tam pracuje do teraz. Praca jest dobra, zarobki tez ok. W mieszkanku troche ciasno, ale dajemy rade ;-) Polecam !
zdjecie uzytkownika
Witek - 2014-11-01 15:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś pracował na złomowisku,jako operator na chwytaku,czy warto jechac
zdjecie uzytkownika
gościu - 2014-11-02 15:34:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Ludzie nie dajcie się oszukać tym naciągaczom z Axel ! To biuro podróży a nie agencja pracy, zarabiają na wysyłaniu frajerów do roboty, której nie ma. Nawet chyba własną linię autokarową mają. Jak chcesz jechać na własną rękę albo lecieć to nie da rady, 1-y wyjazd musi być przez Axla żeby mogli cię skroić na przejeździe. Tyle pracy co Axel niby oferuje to w całej Unii nie ma! Zresztą sami zobaczcie, że praktycznie ciągle tych samych kilka ogłoszeń od Axla w sieci się pojawia, non-stop. Taka jest rotacja, nie podoba się to wypad, ludzi traktują jak śmieci.
Byłem w Tilburgu przez Axla - 3 dni pracy a później się siedziało bezczynnie przez cały tydzień bo roboty nie było. I tak w kółko. Ludzie wracają z zarobionym jakimś śmiesznym kieszonkowym w najlepszym przypadku, a nierzadko wręcz z długami. A pojechali zarobić. Wystrzegać się Axla !
Nie czytajcie tych BAJEK jak to fajnie jest pracować przez Axel bo te głupoty wypisują baby z biur Axel. W kraju obiecują "złote góry" a na miejscu okazuje się, że musisz podpisać zupełnie inną, nieciekawą umowę. Że też nie wstyd tym biurwom taki kit wstawiać własnym rodakom. Za tę agencję naciągaczy to się powinien w końcu prokurator zabrać !
zdjecie uzytkownika
ilona - 2014-11-04 13:06:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak ktoś interesuje się jeszcze pracą u nich, to jest ciekawa praca, widziałam ofertę w Błoniach i to jest stanowisko kompletowania kosmetyków, ale jest to praca tymczasowa. Trzeba sprawdzać zgodność towarów, pakować ten towar do wysyłki i tez skanować te paczki chyba. W sumie nic trudnego, tylko ciekawe jakie stawki proponują.
zdjecie uzytkownika
dargorpsv - 2014-11-07 17:36:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam .

Mam pytanie czy ktoś z was pracował może na lotnisku schiphol ? z axella ? bardzo proszę o opinie i z góry dziękuję .

Pozdrawiam .
zdjecie uzytkownika
leszek - 2014-11-08 13:31:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Ostatnio Axell z Gliwic dzownił do mnie, niby porządkują sobie bazę, a tak naprawdę okres przedświąteczny więc pracy najwięcej w roku.
Czy ktoś wyjechał obecnie z Axell?
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-11-13 19:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę o konkretne pytania dotyczące pracy na lotnisku. Co chcecie wiedzieć?
zdjecie uzytkownika
Dargorpsv - 2014-11-13 20:23:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2014-11-13 19:41:55]:
Chcial bym ogolnie wiedziec czy sa godziny i jak z mieszkaniem bo powiem szczerze ze rok sie wytluklem po holandi z roznych agencji i roznie bywalo ze nawet sklepu nie bylo i mieszkanie w lesie poprostu jestem ciekaw czy warto czekac na to czylepiej sobie darowac i szukac co innego . Z gory dzieki za odpowiedz

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ryzyk fizyk - 2014-11-13 21:50:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Przed wyjazdem warto poczytać opinie. Radzę jechać większą grupą osób niż samotnie najlepiej w 3 osoby. Jak mnie nie było w pokoju to jeden wpadł do niego i chciał lać lokatora ale że zauważył że on nie został sam to się uspokoił i uciekł. Doszło do jednej sytuacji gdy miał przy sobie nóż i nim wymachiwał w swoim pokoju gdy poszedłem odebrać swoje rzeczy. Świrów tam nie brakuje. Radze uważać z kim się zadajecie bo z początku są mili a potem wychodzi na wierzch ich natura gdy nie mają już pracy. Poza tym hotele są chronione ale jakoś policji nie widziałem gdy w sobotę jakieś grupki polaków przyjeżdżały pod hotel i próbowali wejść do środka. Ja trafiłem i tak dobrze w porównaniu z innymi :) Największą plagą były kradzieże zostałem w pokoju żeby się przekonać czy ktoś nie przyjdzie jak były imprezy i co się okazało że często ktoś obcy próbował wejść do środka , zaglądał przez drzwi i rozglądał się po pokoju po czym wychodził jak mnie zauważył. Stawki mają wysokie ale czy warto próbować to nie wiem niby na święta więcej pracy ale dłużej jak 2 miesiące to nie wiem czy popracujecie tam :) O ile w ogóle będzie praca a nie siedzenie i modlitwy o pracę
zdjecie uzytkownika
razem - 2014-11-16 09:18:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czuję się oszukany przez jedną z pracownic Axella bo miała mi dostarczyć pisemne informacji a tego nie zrobiła biorąc wcześniej podpis ode mnie że je odebrałem. Obiecała że zaraz te papiery przyniesie po czym z uśmiechem na ustach powiedziała że nie ma ...natomiast do biura trzeba się umawiać bo nie zostaniecie przyjęci , zdarzają się nieliczni pracownicy którzy zadbali o pomoc dla mnie w sprawach oczywistych. Większość prac które dostałem były ciężkie a słyszałem o jeszcze gorszych pracach typu beczki , segregacja śmieci. Mi wysiadł kręgosłup od dźwigania ciężkich rzeczy bo nie miałem nikogo do pomocy co było niezgodne z holenderskim kodeksem. Praca odbywała w bardzo trudnych warunkach. Axell ma też plusy mimo wszystko że jakoś to się kręciło w miarę możliwości i było do zniesienia. Najgorzej pracowało się z głupimi polakami którzy narobili bałaganu a nam się za nich dostawało. Wiadomo na koniec wypłata więc człowiek jest zadowolony , z dojazdami nie było większych problemów chyba że ktoś dostał auto bez nawigacji to błądził więc warto zabrać swoją lub zainstalować w telefonie z GPS. Warunki na mieszkaniach nie za ciekawe aczkolwiek dało się całkiem rozsądnie przeżyć. Wysokie kary byly za hałasowanie i smażenie na oleju. Jakby wam się udało to trochę zarobicie napewno. Są pokoje głównie 2 osobowe więc jeśli nie macie pracy to spróbujcie RAZEM pojechać. Holandia jest bardzo daleko więc radzę zastanowić się nad tym wszystkim. Na Hotelach są osoby z Axella które dbają o porządek jednak firma sprowadza nowych ludzi bo chyba ma z tego zysk a starych się może pozbywać gdy są już niepotrzebni. Praca nie jest pewna dlatego radzę ją traktować jako tymczasowe zajęcie chyba że wam się naprawdę uda tam znaleźć coś na dłużej. Dziewczyny to są w każdej pracy jak również takie babki 50+ więc jak wcześniej siedziałeś w domu tylko to napewno pierwsza lepsza cię omotać potrafi bo widzi że jesteś przy kasie , taka prawda ludziom zależy tylko na jednym aby się nachapać tanim kosztem. W Polsce jest pełno dziewczyn i nie trzeba jechać aż do Holandii...ale to wasz wybór jak szukacie czegoś w rodzaju przygód typu narkotyki po których zażyciu będziecie łatwym łupem dla złodziei. Jak wam ukradną dokumenty to nie wiem jak sobie poradzicie później...więc radzę trzymać je ciągle przy sobie. Jest czasem internet ale tragiczny. Na bungalo trzeba było go wykupić samemu.
zdjecie uzytkownika
mila - 2014-11-16 16:02:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anes - 2014-10-17 12:36:45]:
Hej mam pytanie czy może mi ktoś szczerze napisać o tej firmie AXXEl jakie są warunki pracy,jak z dojazdem i czy jest polska firma czy pracuje sie u turasa.Jakie warunki mieszkaniowe i czy to godna polecenia firma.Proszę o szczerość bo ja byłam w holandi tydzień temu przez inna firme i nie chce byc kolejny raz oszukana.Jeśli może mi ktoś napisać kto tam byl i przezył ten czas dzięki tej firmie podaje gg 48409423 prosze o pomocną dłoń.
zdjecie uzytkownika
lekarstwo - 2014-11-17 15:12:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mila - 2014-11-16 16:02:24]:
Aż tak bardzo nie oszukują zależy jakiej pracy szukasz. Wypłacają tygodniówki , dają zaliczki myślę że teraz warto się wybrać i popracujesz z 1,5 miesiąca conajmniej...raczej nie licz że przez agencję będziesz miała stałą pracę. Wszystko zależy od szczęścia.Mieszkania nie są takie najgorsze. Jak nie masz pracy to próbuj ale warunki jesienią/zimą wiadomo że są trudne więc zabierz lekarstwa.
zdjecie uzytkownika
3 tygodnie pracy - 2014-11-18 08:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
3 tygodnie do miesiąca tyle trwa rotacja w jednej z firm . Zatrudniają cię w firmie a potem na twoje miejsce przyjeżdżają nowi a ty siedzisz na domku i stukasz się w głowę o co tu chodzi. Potem szukają ci innej pracy...lub sama zjeżdżasz do domu po dłuższym czasie bez pracy. Niczego nie gwarantowali.
zdjecie uzytkownika
myśliwy - 2014-11-18 16:09:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiecie czy można się dostac do Axell Polska do jakiegoś działu hr albo do jakiejś pracy biurowej? moi marzeniem jest właśnie praca i kariera w takim miejscu jak agencja pracy tymczasowej, tym bardziej że kilka osób mi już polecało właśnie Alxell Polska.solidna firma i mnie to jako osoby szukającej pracy przekonuje
zdjecie uzytkownika
dargorpsv - 2014-11-19 10:13:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2014-11-13 19:41:55]:
XYZ i jak mozesz cos napisac o tym lotnisku ?

pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
22222 - 2014-11-19 10:33:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
W sierpniu wysłałem swoje CV do Axell we wrześniu zadzwonili że jest praca dla elektromechanika na produkcji że musze tylko przejść rozmowę po angielsku i że się odezwą w ciągu 2 tygodni... po 2 tyg. zadzwoniłem pani potwierdziła że jest praca od 1 października że zadzwonią sprawdzić język.. nie zadzwonili.. uznałem że wzięli kogoś innego bo praca od 1 października Ale 8 listopada w sobotę po południ !!! dzwonią że już trzeba jechać do pracy że jeszcze w tym miesiącu ok w poniedziałek jeszcze dzwonią że 19.11.2014 będzie weryfikacja języka ale nie zadzwonili.. a w biurze nikt nie odbiera ... ktoś rozumie o co tu chodzi ? ja rozumiem że mogą wziąć kogoś innego ale skoro ponownie ukazało się ogłoszenie a na poprzednie mieli około 100 chętnych to chyba już kogoś mogli znaleźć czy na tym ich praca polega na dawaniu ogłoszeń i dzwonieniu do ludzi ? czy ta firma na prawdę oferuje pracę ??
zdjecie uzytkownika
hej - 2014-11-19 13:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [22222 - 2014-11-19 10:33:11]:
Niestety miałem z nimi podobne problemy... organizacja pracy w Axell pozostaje wiele do życzenia. Traktują ciebie jak robota, którego mogą wymienić na innego jak coś się nie spodoba. Szkoda czasu i nerwów. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Doom - 2014-11-20 20:59:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsi w całej firmie są...Polacy. Axell bierze wszystkich jak leci, nie wymaga zaświadczeń o niekaralności, nie zwraca uwagi na wygląd, więc nie zdziw się gdy znajdziesz się w pokoju z przestępcami, narkomanami i alkoholikami. Narokotyki i kradzieże, agresywne typy, to chleb powszedni. Lokacje mieszkaniowe? Jeżeli nie masz nic przeciwko myszom, brudowi i piętrowym łóżkom, to będziesz zadowolony. Praca jest fizyczna i trzeba zapierda%#ć. Za 8 godzin pracy dostaniesz na czysto po potrąceniu kosztów mieszkania i ubezpieczenia dwieście dziesięć euro tygodniowo, chyba że robisz nadgodziny i soboty, to możesz liczyć na 300 euro maks (ale jest to rzadkość). Bądź przygotowany/przygotowana, że gdy już dotrzesz do Holandii, to dostaniesz zupełnie inną pracę niż mówione to było w Polsce. To jest normalka. Przez pierwsze tygodnie możesz pracować niewiele a Axell będzie tłumaczył się gadaniem typu: "hmmm, no wiesz, taki teraz jest okres, potem będzie więcej pracy". Pod względem pracy jest loteria. Ogólnie - nie jest kolorowo i trzeba być "twardym". Czujesz się śmieciem.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: 1. Przeslanie CV wraz z listem motywacyjnym na adres mail
2. Telefon do biura
3. Rozmowa telefoniczna kwalifikacyjna
4. Decyzja
Pytania: - Czy ma pani doswiadczenie na podobnym stanowisku ?
- Czy zna pani jezyki obce ?
- Czy jest pani gotowa na wyjazd w najblizszym czasie ?
- Czy deklaruje pani chec dluzszego pobytu zagranica ?
zdjecie uzytkownika
dargorpsv - 2014-11-21 16:52:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Doom - 2014-11-20 20:59:59]:
A możesz napisać coś więcej gdzie pracowałeś ? w jakiej firmie ? w jakiej miejscowości mieszkałeś bo czytając twoją opinie to tak naprawę nie wiele szczegółów ? .

Pozdrawiam .
zdjecie uzytkownika
JZ - 2014-11-27 01:48:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gościu - 2014-11-02 15:34:20]:
100% prawdy. Wystrzegać się pracy w firmie Syncreon, zwłaszcza w okresie przedświątecznym. Ściągają mnóstwo ludzi a potem nie są w stanie zaoferować pracy. Ludzie siedzą 1-2 tygodnie na domkach, a następnie dostają 1-2 dni pracujące w tygodniu. 70 EUR / tydz. można bez problemu zarobić w Polsce !
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Axell Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Axell Polska?
Zadaj pytanie
x