logo Axell Polska

Axell Polska

Gliwice

Opinie o Axell Polska

Matti26 2017-02-11 03:13
Pracowałem krótki okres przez Axella i nie mogę pozbyć się wrażenia, że naszym rodakom brakuje odrobiny zaradności po przybyciu na miejsce. Pierwsze co robicie w czasie wolnym, to bierzecie cztery litery w troki i roznosicie CV po holenderskich agencjach pracy, które macie w pobliżu. Nie trzeba być poliglotą w rozmowie z holenderskim pośrednikiem, a pracy pełno i warunki proponowane przez holenderskie agencje, to po prostu przepaść w porównaniu z polskimi pośrednikami. Za te pieniądze, które pobiera Axell za tzw. lokum(niestety w większości to meliny i zbiorowiska patologii z wszystkich stron naszego pięknego kraju), spokojnie wynajmiecie sobie z kolegą/koleżanką schludny pokój w Holendra w nieporównywalnie lepszym standardzie.
Marek 2017-02-13 12:26
Wez pod uwage to ,ze u Holendia:

-Umowa na mieszkanie zawierana jest na rok czasu
-Masz na glowie rachunki za wszystko, smieci, gaz, prad, wode, podatek od nieruchomosci itp.
- Sam musisz sie ubezpieczyc i nie kosztuje to 20 euro tydzien, jak przez ubezpieczenie grupowe w "polskiej" agencji.
- Sam musisz zadbac o transport do pracy, jesli masz auto, musisz placic wysoki podatek drogowy. Jak Ci sie zepsuje, zaplacisz.
- Nie masz opieki Polskiego koordynatora, co dla wiekszosci osob z srednia znajomoscia jezyka, bedzie stanowilo problem , jesli chodzi o bardziej zaawansowane problemy.

Wcale tak kolorowo to nie wyglada. Agencja to agencja, praca moze sie skonczyc w kazdym dniu tygodnia, bez wypowiedzenia. Jesli cos soba reprezentujesz-mozesz otrzymac w firmie kontrakt, wtedy to jest jakas stabilizacja, a nie cale zycie na fazie a! Ale nie, to nie zwykla faza a, to faza a w holenderskim biurze. Nie osmieszaj sie.
2
Axell Employment 2017-02-14 09:01
Axell Employment : "Marek" dziękujemy za szczegółowy oraz wnikliwy komentarz .

Osoby zainteresowane podjęciem pracy przez naszą agencję zapraszamy do kontaktu :
Cv : praca.employment@axell.pl
(oferty produkcyjne, magazynowe oraz techniczne )
Nasze biura czynne są w godzinach 9.00 - 17.00 od poniedziałku do piątku
Adresy :

Axell Holandia Sp. z o.o.
44-100 Gliwice
ul. Zwycięstwa 49
tel. 32 337 50 20
Oferty produkcyjno – magazynowe :606 803 900
Oferty produkcyjno – magazynowe: 606 828 900
Oferty produkcyjno – magazynowe: 882 060 764
Oferty techniczne: 662 013 623
Skype : axell.gliwice

Axell Holandia Sp. z o.o.
45 – 053 Opole
#Ul. Żeromskiego 4/2 - #nowy adres biura !
tel. 77 453 65 77
Oferty produkcyjno – magazynowe / techniczne :
608 392 400
Oferty techniczne : 606 835 700
Skype: axell.opole
axell.opole1

Axell Holandia Sp. z o.o.
64-300 Nowy Tomyśl
Ul. Kolejowa 42
Oferty produkcyjno – magazynowe : 608 391 891
Skype: axellnowytomysl

Axell Holandia Sp. z o.o.
85-037 Bydgoszcz
Ul. Sienkiewicza 17
tel. 52 38 56 347
Oferty produkcyjno – magazynowe : 784 391 980
Oferty produkcyjno – magazynowe : 668 129 123
Skype: axell.bydgoszcz

Życzymy miłego dnia !
1
Kasia 2017-02-14 11:57
Kasia , dokładnie Marku, psioczą ludzie na agencję a nie podają rzeczywistych kosztów utrzymania
( rachunki za mieszkanie, media, utrzymanie samochodu i cała reszta - naprawy na przykład, "trudni holenderscy sąsiedzi- na przykład) .
Wszystko zależy od sytuacji - jeśli nie che się zobowiązań - a większość nie chce , to praca i mieszkanie z agencji jest najtańszą i najwygodniejszą opcją .
Jeśli ktoś zostaje na dłużej i zna już warunki , czuje się swobodnie to wręcz powinien wynająć coś samodzielnie i poszukać lepszej pracy - aczkolwiek są tacy, którzy za nic nie zamieniliby wygody mieszkania na mieszkaniu z agencji- trzeba się tylko ogarnąć .
1
adam 123 2017-02-14 20:29
Pytanie do przedstawiciela firmy axell. Jak jest u Państwa z placami za wakacyjne i inne dodatki wiadome związane w holandii? Minimalna stawka przy wieku 23+ to ponad 1500 € przy opłatach ok nie całe 100 € tyg dla agencji (ubezpieczenie + zakweterowanie koszty wyliczone po rozmowie z Państwa przedstawicielem ) hmm czyli na miesiąc ok 400 € gwarant u Państwa który ma przyciągnąć pracowników to 245€ . Well ... skąd takie wyliczenia? Prosze o odp na moje pytania nie zapominając objaśnia nam procedury wypłacania wszelakich dodatkow (kto poczytal o placach w holandii wie o co chodzi urlopowki itp ) dodam iż suma 1500 euro to brutto na czysto ok 1400 (15 +15 +15+15 =60 plus te 40 w sumie więcej ale niech będzie co zaokraglilem z ubezpieczenia + zakweterowanie.
Spinka 2017-02-15 15:21
Axell jest dobrą agencją, osoby którą chcą lub musza pracować za granicą mogą spokojnie wyjechać bo ktoś załatwił wszystkie formalności. Nie wszyscy są tacy zaradni żeby samemu na obcym terenie organizować wszystko.
1
Axell Employment 2017-02-20 16:42
Axell Employment: Kasiu, dziękujemy za rzeczowe i klarowne podejście do tematu pracy i życia w Holandii .

Agencja Axell to sprawdzony i rzetelny pracodawca , któremu zaufało tysiące pracowników .

Zapraszamy do aplikowania na aktualne oferty , adres e-mail : praca.employment@axell.pl

Życzymy miłego dnia!
1
Axell Employment 2017-02-20 16:46
Axell Employment: "Spinka" dziękujemy za pozytywny komentarz i zapraszamy do aplikowania na nasze oferty : praca.employment@axell.pl

Aktualne oferty oraz formularz aplikacyjny : http://axell-employment.com/jobs.html

Dobrego dnia !
1
Karol 2017-02-22 08:11
Mam miłe wspomnienia ze współpracy z Axell i polecam.
2
Axell Employment 2017-02-22 11:30
Axell Employment : "Karol" dziękujemy za miły komentarz .
Agencja Axell dokłada wszelkich starań aby sprostać oczekiwaniom pracowników.
Każda pozytywna uwaga, wzmianka oraz wskazówka jest dla nas oraz - co najważniejsze - dla kandydatów śledzących nasze oferty pracy w Holandii niezwykle cenną informacją zwrotną .

Dziękujemy i pozdrawiamy serdecznie

ps. kontakt / cv : praca.employment@axell.pl
1
Paulina 2017-02-27 13:40
Axell Polska oferuje pracę również na terenie Holandii. Czy biegła znajomość języka angielskiego/holenderskiego jest głównym kryterium przy zatrudnieniu? Jakie macie doświadczenia?
Barbara z Zabrza 2017-03-01 11:51
hej, Axell Polska ma pracę w Polsce, a Axell Holandia w Holandii- pracowałam i tu i tu przez nich. W Polsce w Zabrzu- 2 lata temu.
Jeśli szukasz w Holandii to angielski musi być i pojęcie o pracy na linii albo na magazynach ( ja zbierałam zamówienia dla Tesco ) , często też chcą prawo jazdy.
Praca w porządku, płacą na czas, ludzie w większości ok- jak wszędzie, lepsze i gorsze dni. Ja jestem już teraz na swoim ale 8 m-cy mieszkałam na Hooge z 5 osobami , dogadaliśmy się kto kiedy sprząta i do której music może grac i było ok. Pracowałam na serach , pizzy i w pralni. Ogólnie polecam, w skali do 10 daję 9.5

1
Paulina 2017-03-01 12:09
@Barbara z Zabrza, dobrze słyszeć takie pozytywne słowa! Wybierasz się jeszcze do pracy przez Axell Polska? ;)
Basia z Zabrza 2017-03-03 22:28
hej, na razie zostaję wHolandii-przez Axell Holandia,dobrze mi tu
1
Paulina 2017-03-06 10:08
@Basia z Zabrza w takim razie gratuluję wyboru i życzę powodzenia! :)
1
Axell Employment 2017-03-06 16:05
Axell Employment: dzień dobry Pani Basiu, dziękujemy za pozytywny komentarz .
Cieszymy się, że udało nam się sprostać Pani oczekiwaniom .

Zainteresowane osoby zapraszamy do aplikowania :praca.employment@axell.pl

Życzymy miłego dnia !
1
Paulina 2017-03-06 16:11
Również zachęcam :)
1
były pracownik 2017-03-07 18:12
1400E ? W Holandii? Czy to żart? Sam sobie odpowiedziałeś. 245Euro to maximum na czysto na tydzień, jeśli masz godziny. 4-ry tygodnie to 4 x 245E= 980Euro. Dodaj jeszcze że Holendrzy przy granicy jadą na zakupy do Niemiec bo jest taniej. Więc jeśli nie palisz, nie pijesz i w weekend się nie bawisz... Nie mówiąc o zjazdach to jest szansa że te 650Euro utrzymasz na czysto. Teraz zadaj sobie pytanie czy warto za takie pieniądze robić? 1E= (-+) 4,30zł. to 650E= 2795zł. Czy to dużo na prace poza domem plus rozłąkę? Jak masz nóż na gardle to jedź zarób troszkę i idź w kraju na dobry kurs spawacza, hydraulika itp. Zarobisz w dobrej firmie w Polsce to samo bez stresu, z rodziną i bez rozłąki.
2
bez słów 2017-03-07 18:16
Zachęcasz do zapierda..lania za niecałe 900Euro nie licząc jedzenia? Nie dziękuję. Może kobiety lubią zapier..dalać za takie śmieszne pieniądze. Tym samym psuć rynek pracy...
1
Paulina 2017-03-08 09:00
@bez słów nie miałam informacji na temat wynagrodzenia, a opinie zawsze są różne. Każdy ma inne oczekiwania finansowe.
1
Krzysiek 2017-03-08 13:28
Krzysiek : a czy każdy musi być spawaczem albo innym technicznym ? Czy każdy w Polsce trzaska 5 koła na miesiąc? Brednie moi Państwo! Ludzie jadą z różnych powodów- zmienić robotę, spróbować czegoś nowego, odetchnąć od szarości i malkontentów w PL,spróbować siebie - po prostu!
Kto, komu i gdzie- w jakim kraju zapłaci burakowi ze słabym językiem €2000 na miesiąc ????
Ludzie bądźcie realistami ZANIM zaczniecie pluć jadem, albo od razu powiedzcie, ze nie chcecie rodaków w Holandii , żeby Wam roboty nie zabrali - bo tak to z reguły wygląda.

Kobiety psują rynek? Który ? Bo na pewno nie polski ani holenderski
W Polsce za tą samą pracę dostaną 1600zł - z wielką łaską! W Holandii €1000 na start - co lepsze?
Czasami warto pomyśleć!

1
Paulina 2017-03-08 13:33
@Krzysiek dzięki za opinię. Pracowałeś przez Axell Polska?
1
MAX 2017-03-08 13:36
czegos nie rozumiem-jest firma, ludzie sie wypowiadaja, z firmy pisza konkretnie co maja i za ile- jak komus nie pasuje to po sie wynurza?????

przeciez pisza ILE I ZA CO- jak ktos chce to bierze, jak nie to nie

A hydraulikow [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo slabych spawaczy jest pelno, kursy robia potem nie maja roboty albo sie nie nadaja, generalnie ciezcy zawodnicy-zawodu nie polecam - co ma piernik do wiatraka ?
1
Paulina 2017-03-08 13:48
Pojawiły się nowe oferty pracy! Poszukuje się osób np. na stanowisko Pomocnik operatora maszyn ;)
1
Axell Employment 2017-03-09 15:12
Axell Employment: "Max" dziękujemy za konstruktywny komentarz .

Agencja Axell zamieszcza ogłoszenia z podaną stawką aby każdy aplikujący kandydat wiedział jakich warunków płacowych należy spodziewać się na początku współpracy .

Zachęcamy do aplikowania na nasze oferty : http://axell-employment.com/jobs.html

Warunki pracy omawiamy również telefonicznie pod numerem : 0048 32 337 50 20

Życzymy Miłego Dnia i do usłyszenia !

1
Paulina 2017-03-10 13:22
@Były niewolnik Tomasz, rozmawiałeś z przełożonym w tej sprawie?
Były niewolnik Tomasz 2017-03-11 10:33
Oczywiscie i potakiej rozmowie zamawiałem autokar i straciłem prace to jest cały axell dopuki sie siedzi cicho i saje sie gnoic i okradac i mieszka jak swinia na hapsie tak długo ma siemrobote w axelu ,banda oszustów i bumelantów naszczescie nikt mondry uwas dłuzej nisz miesiąc nieppracuje a raczej tyra bo pracy uwas niema i dobrych warunków mieszkalnych jak i dobrych piendzy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] całe biuro bym wychłostał KAŹDEGO bo banda amatorów i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w tam siedzą .BEZ ŹADNEGO ODBIORU
1
Nvidia 2017-03-13 10:24
Za te 3 000 euro radzę kupić dobry słownik języka polskiego Panie Wqurwiony gdyż me oczy płoną jak czytam Twój komentarz :D
2
Krzysztof Barańczuk 2017-03-13 11:57
Jezu ! człowieku , jeśli pracowałeś tak jak piszesz to całe szczęście, że Cię odesłali - znaczy dobra firma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i ANALFABETÓW wyczuwają błyskawicznie i szybko odsyłają do domu, żeby dbać o dobre imię firmy i Polaków .
Wstyd mi za Ciebie - radziłbym ( oprócz DOBREGO słownika ) wrócić do szkoły i w końcu czegoś się nauczyć - SZACUNKU I POKORY w pierwszej kolejności .

AXELL - BRAWO !
1
dhtgjvccv 2017-03-13 17:17
wkòrwiony a morze razem ponażekamy? w dwuh sila jest i basta @€€€
A.Tomczuk 2017-03-14 12:03
Alfons, nie bredź chłopie, nie grzesz! Pomodlę się za Ciebie bo mi Cię chłopcze żal, niepiśmienny, nierobotny .
W Polsce może jakieś kopanie dołków się znajdzie , tam pisać i czytać nie trzeba , wypłata na rękę i do ręki - i już masz pomysł na życie .
Na Twoim miejscu pisarstwo - hejterstwo zdecydowanie proponowałbym porzucić - to nie Twoja branża @ Pozdrawiam
Rafał Szczyciński 2017-03-14 12:53
W SZCZECINIE NIE MAJĄ ANI BIURA ANI OFERT PRACY- co wy ludzie za antyreklame robicie ???

płaca wam za to ??? BREDNIE I OSZCZERSTWA ! czyli co - konkurencja nie śpi???

lepiej ten co to pisze zadbałby o własną agencję, bo żaden pracownik to nie jest -ŻAŁOSNE !
1
Paulina 2017-03-14 13:09
@Rafał myszkowski ex worker 2015/16 gdzie mieści się biuro firmy w Szczecinie?
1
Axell Employment 2017-03-14 15:51
Axell Employment :

Szanowni Państwo ,

w sprawie aktualnych ofert pracy w Polsce i Holandii
zapraszamy do kontaktu z naszym biurem w Gliwicach , ul Zwycięstwa 49 tel: 0048 32 337 50 20

Przedstawiciel agencji Axell udzieli Państwu rzetelnej odpowiedzi na wszelkie zapytania związane z zatrudnieniem w kraju i za granicą .

Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu i życzymy miłego dnia !



1
propagatorprawdymimowszystko 2017-03-14 15:55
ale ściema myszka, tam wcale biura nie ma
1
ja 2017-03-14 20:13
buuuuuuu w Szczecinie nie ma przeciez biura wcale . w Gliwicach jest i w opolu tez
Były niewolnik Tomasz 2017-03-15 10:20
Co prawda was w oczy kole ,brakuje wam teras chetnych dotych robut jako niewolnik i mieszkania jak swinia za 85€uro tygodniowo co bo kazdy kto ma dzisaj głowe na karku to wyjedza do Norwegii,Islandii,Kanady anie dowas jak to było 3 lata wczesniej ,nigdy niezapomne jak mieszkałem w waszch jamach jak ukrainiec i za pszepracowane 3 dni w tygodniu dostawałem od was zaledwie 40 euroi za pszepracowane 4 dni w tygodniu 80 euro patafiany ,bo prace wy macie dlatych co kablują innych swoich współlokatorów ,smiecie jestescie i ja dobrze pamietam jak zajechałas na papryki do roboty i jak dobrze kablowałas innych i robiłas WIELKIE LODY Z połykiem w biurze i teras piszesz źe to nieprawdziwe komentarze poto aby ktos ci uwierzył i dał sie nabrac WSYD I HAŃBA dla poloni w holandii
1
oLAF 2017-03-17 10:38
jakis schizol lol... chyba sie naćpał ...prowadzi rozmowę z niewidzialna osoba i wywleka żale sprzed 3 lat do agencji w której nigdy nie pracował- w axellu nie mają papryki ....
Big Mike 2017-03-18 01:57
Co mogę powiedzieć o firmie axell . Firma całkiem spoko zarobki też nie najgorsze , ale jeśli chodzi o nie które lokale tej firmy to jakaś masakra , po za tym brakuje kompetentnych ludzi w biurze i nie tylko , haus majstrowie totalna porażka . Najgorzej na Hoge Mierde jeden haus jest ćpunem a drugi nie ma mózgu nic dodać nic ująć :/
Iza 2017-03-20 10:23
Czy Axell Polska ma jakieś nowe oferty pracy w Holandii? Znalazłam ofertę z lutego i nie wiem czy jest aktualna-Pracownicy elastyczni w Holandii od zaraz - produkcja i logistyka,okolice Tilburga. Wiem że już długo działają.
ostry holender 2017-03-22 01:53
Wchodząc na tę stronę miałem nadzieję zdobyć przynajmniej jakaś minimalną wiedzę na temat tej firmy,przejrzałem kilka stron wstecz,jednak tak na prawdę nie dowiedziałem się niczego.Większość opinii jest pisana tak bełkotliwym,chaotycznym językiem,że trzeba nie lada wysiłku by w ogóle zorientować się co autor miał na myśli.O ortografii nawet już nie będę wspominał,niektóre z wypowiadających się tu osób maja problem z posługiwaniem się językiem kraju w którym się urodziły,więc wyobrażam sobie,na jakim poziomie jest ich angielski.Opinie tego typu ciężko w ogóle traktować poważnie,ciężko uznać za wiarygodną osobę,która nie jest w stanie poprawnie sklecić kilku zdań.
kazik 2017-03-22 07:50
ostry holender-na forum szukasz opinii? a dlaczego nie dzwonisz bezposrednio do nich,zestaw pytan polecam przygotowac z wyprzedzeniem, dla mnie jedyna wiarygodna metoda-pamietaj-mało kto pisze pozytywy,na tym polega fenomen anonimowych portali,wylewamy żal i tryskamy emocjami,potem nam przechodzi i nawet czesto wracamy do firmy na ktora jeszcze kilka minut wczesniej wieszalismy psy-fora powinny byc jawne-TYLKO WTEDY SA WIARYGODNE!
1
Axell Employment 2017-03-22 14:13
Axell Employment : "Iza" , zapraszam do przeglądania ofert na stronie :
http://axell-employment.com/jobs.html ( link do aktualnych ofert oraz formularza aplikacyjnego)

Pozdrawiamy serdecznie

Axell Employment 2017-03-22 14:20
Axell Employment : "Kazik " dziękujemy za konstruktywny komentarz .

Wszystkie osoby zainteresowane naszymi ofertami pracy w Holandii oraz w Polsce zapraszamy do bezpośredniego kontaktu telefonicznego , rozmowy na Skype lub do wizyty w biurach w Polsce lub Holandii
tel: 0048 32 337 50 20

Życzymy miłego dnia !
A.Zborek 2017-03-23 14:50
Odradzam boto nieuczciwa firma gdysz ucinają wynagrodzie,ucinają godziny,zapomnij o płatnym urlopie bez interwencji adwogata lepiej niezatrudnic sie unich ,zaliczki o wiele zawyźane od tej prawdziwej sumy np . Mi odliczono zaliczek 3oo euro a wziełem 180 euro, oczywiscie moźna dzwonic ale albo nieodbierają albo masz wracac jak cisie niepodoba do Polski ,taka to firma a i dotego nory za kture płacisz 80 € i mieszkasz np . Hapsie w 4 na 10m2 idzie oszalec
1
Iza 2017-03-23 17:10
Powiedzcie mi o jakiej pracy mówi oferta "Pracownicy elastyczni w Holandii od zaraz - produkcja i logistyka" Bardzo bym chciała wyjechać z Axell-em ale czy to praca dla kobiet? Jak tam można zarobić?
emigrantHD 2017-03-23 19:13
Nie polecam agencji Axell, w Polsce dają umowę do jednej konkretnej firmy, po przyjeździe do Holandii w biurze okazuje się, że nie ma już tej pracy i wtedy dostajesz ofertę ---> Pracownik elastyczny flexworker to najgorsza możliwa oferta pracy, praca na telefon, 2,3 dni w tygodniu, jak masz szczęście to przepracujesz nawet cały tydzień !! agencja wysyła Cię do każdej możliwej firmy tam gdzie akurat jest zapotrzebowanie, firma ma więcej zamówień, stały pracownik zachorował, wtedy wstawiają Cię w jego miejsce, kończysz pracę w piątek i nie wiesz co robisz w poniedziałek !! Czekasz od 6 rano na telefon, może zadzwoni ktoś z nową ofertą a może nie..może na drugą zmianę po 12, na trzecią wieczorem albo wcale nie ma dla Ciebie pracy !!
1
ddd:(( 2017-03-27 17:16
a ktora agencja albo w ogòle pracodawca jest idealny? takiego poszukuje-namiary prosze!
1
Janek 2017-03-27 20:56
Emigrant, a do biura dzwoniłeś albo pytałeś czemu € 300? masz od nich jakieś wytłumaczenie? zapytałeś w ogóle ?zresztą uważam,że forum powinno być jawne , bo hejty to ostatnio nasza specjalność, a niczego nie wnoszą , pewnie że jednym się podoba a innym nie , naturalna sprawa-życie !Chcę z nimi wyjechać - albo z nimi albo z innymi i przeglądam ich oferty i wszystko czym się reklamują . Na forum wypowiada się nawet sama firma i to dobrze o nich świadczy ,interesują się sprawami pracowników -pozytywnie !
Zauważyłem,że to jedna z niewielu firm , która oficjalnie pisze co , gdzie i za ile - to ich wyróżnia . ok Nara@
Kaśka 2017-03-28 15:33
a wiecie, że nowo przybywający nie odklikują dokumentów na swoim własnym portalu pracowniczym w axell i dlatego wypłaty nie dostają -no luuuuudzie! troszkę wysiłku i czytajcie co wam pracodawca wysyła na mail hejka@
Zostaw swoją opinię o Axell Polska - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Axell Polska