brak logo

Lidex

Warszawa

Opinie o Lidex

Człowiek 2014-08-28 21:30
Encyklopedyczna wiedza i wysokie IQ to nie wszystko. Najważniejsze w życiu jest to, żeby być dobrym człowiekiem i nie krzywdzić innych. A na miłość i sympatię ludzi trzeba sobie po prostu zapracować szacunkiem, otwartością, zaufaniem do innych i pewną dozą pokory. Proponuję popracować nad systemem wartości. Na to nigdy nie jest za późno. Bo............. samotność jest przykra i bolesna.
Człowiek.
toja 2014-08-29 00:16
Ale o co chodzi z tą opinią? Jak to się ma do tematyki forum, czyli oceny pracy i atmosfery w firmie Lidex?
Człowiek 2014-08-29 06:22
Przeczytaj do kogo adresowany jest ten wpis i pomyśl.
Była 2014-08-29 10:06
To pisała jakaś osóbka z załogi super firmy, kolejny wpis pt: jak podlizać się Szefostwu.
2
Człowiek 2014-08-29 10:25
Błąd, zła interpretacja.
Człowiek 2014-08-29 13:10
Nawet nie wyobrażacie sobie jak baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo się mylicie. Szkoda, że myślicie tak jak myślicie. Ale to już jest Wasz problem. Pozdrawiam.
byla 2014-08-29 21:42
kolejny dziobak???ludzie obudzcie sie bo wasz czas tez jest odliczany.czy brakuje wam swojego ja???
2
it 2014-08-29 22:09
skoro tak to w czym sie mylimy???prosze odpowiedziec szczerze skoro prawda boli!!!
1
Człowiekrozumny 2014-08-29 22:52
Wypraszam sobie nigdy nie byłam, nie jestem i nie będę dziobakiem. Należę do gatunku Homo sapiens. Nie rozumiem o co chodzi w Twoim wpisie?
1
Człowiekrozumny 2014-08-30 00:04
Mój wpis nie jest niczym nadzwyczajnym. Jest prosty i czytelny. Mówi o tym co w życiu jest najważniejsze.A Wy dopatrywaliście się w nim podstępu.
obecna 2014-08-30 00:30
czemu tak ciebie emocje nosza skoro nie jestes ani pracownikiem tej firmy???nie rozumiem twojego wpisu!!! unosisz sie jak bys byla byl co najmniej w radzie nadzorczej a tu tylko chodzi o prawde i uswiadomienie wszystkim prawdy nie tej otoczki ktora jest, byla...czyzbus miala problem z tecza???
Człowiekrozumny 2014-08-30 00:46
Przeczytałam wpis Mai i bardzo mną wstrząsnął. I to wszystko.
Nie znam się na grypserce czy jak to tam się nazywa. Ale jeżeli miałaś na myśli tęczę to rzeczywiście pięknie wygląda na niebie. Prawda?
Pozdrawiam.
Człowiekrozumny 2014-08-30 01:40
P.S. Wiesz co. Jak tak napisałaś, że unoszę się jakbym była w radzie nadzorczej to pomyślałam sobie tak...............Że jak dłużej pomieszkam na tym portalu to może za jakiś czas wezmą mnie do zarządu Lidexu.........................na TRZECIEGO!
Ale byłoby klawo!!!!!! Cześć.
Ktoś 2014-09-01 13:16
Czytanie ostatnich wpisów było bardzo irytujące. Jak widać "wielbiciele" firmy są tak podzieleni, że trudno jest im trzymać jeden front. O czym to świadczy? Po odejściu z ww. firmy ma się mało sympatyczne wspomnienia. Widać, że w komantarzach nie ma już opinii tylko słowne przepychanki. Szkoda! Opinie o Lidexie mogą uchronić kogoś od wielu przykrych doświadczeń.
1
obserwator 2014-09-18 01:12
Dziękuję za informacje. Chciałem zmienić "na lepsze", ale się wstrzymam.
1
jolka 2014-09-18 20:38
Eklert - myślę, że jest co najmniej kilka powodów, dla których część osób (mimo beznadziejnej atmosfery w firmie) decyduje się tam nadal pracować. Po pierwsze - sytuacja na rynku pracy (ciężko znaleźć cokolwiek w miarę rozsądnego, a żyć za coś trzeba). Po drugie - strach. Z tej firmy się nie odchodzi z własnej woli.(usunięte przez administratora). Ludzie tkwią więc tam dopóki im sił starcza lub dopóki nie zostaną zwolnieni, bo nie nadążają za oczekiwaniami "lidera". Ale wracającc do głównego wątku (w końcu to portal dla osób szukających opinii na temat potencjalnego pracodawcy) - odradzam wszystkim pracę w firmie Lidex. Dla własnego dobra, zdrowia i równowagi. Nie warto. Nie znam ani jednej osoby, która po odejściu stamtąd, powie na temat tej firmy cokolwiek dobrego. Wspaniały obraz rysowany na zewnątrz - chociażby wśród tłumaczy i klientów - to tylko pozory.Jak ktoś już wyżej napisał - na zewnątrz lukrowana babeczka(usunięte przez administratora)Stanowczonie polecam.
4
foka 2014-10-02 15:54
A czy ktoś z Was pracował może bezpośrednio w Biurze Konferencji? Powyższe komentarze nie zachęcają do aplikacji, ale może to zależy od działu, w którym się pracuje? Wszędzie jest tak beznadziejnie?
tadek 2014-10-27 15:55
Panie waldku, pan się nie boi.
1
Barbara 2014-10-27 22:06
Super atmosfera swietne zarobki czysta przejzysta firma, tylko nie nazywa sie Lidex.
Jesli macie ochote pracowac po nascie godzin i nie dostawac za nadgodziny ani zlotowki to idealny ruch by podjac tam prace.
6
koleżanka 2014-11-23 18:44
a nie zniechęcają Cię powyższe komentarze? Dziewczyno, zastanów się co piszesz. (usunięte przez administratora)Ale Twój wybór... Ja radzę trzymać się od nich z daleka.
9
Obecny 2014-12-29 09:46
Co taka cisza nastała???
Ja 2015-01-04 00:09
Jakie pogróżki?
1
Rekin 2015-01-05 10:00
Może by ktoś się wypowiedział w tematyce usług śiwadczących ta firma.
Chodzi mi o obsługę klienta, oraz obsługę eventów. Jaki posiadają sprzęt (klasa sprzętu), oraz umiejętności pracowników.
1
Lena 2015-04-16 21:51
A mnie jest po prostu jego żal.
lizy-ass 2015-05-07 12:03
Cudowna firma, rodzinna atmosfera, przejrzyste warunki zatrudnienia, szczere szefostwo i uczciwi pracownicy - czego chcieć więcej? polecam z całego serca :)))))
Ktoś 2015-08-20 12:29
Cóż, obserwuję wpisy dotyczące firmy i z przykrością stwierdzam, że wpisy są cenzurowane. Czy administrator strony może to skomentować?
7
obecny 2015-09-08 21:38
Cyber ATAK :)
1
Ktoś 2016-02-24 17:04
I kolejny raz widzę usunięte wpisy. Admin milczy! Co o tym myślicie?
5
Oleś 2016-03-01 20:45
Chyba się czepiasz. To raczej dobrze, że firma organizuje staże i praktyki dla tłumaczy.
Warlock 2016-04-15 16:06
Bądźmy poważni. Jakie doświadczenie? Z techników, którzy zostali po propozycji szefostwa na przejście na nowe i "lepsze" umowy, została śmietanka, która nawet miksera nie potrafi dobrze obsłużyć. Lata pracy? Dobry żart :)
9
jeaaa 2016-05-22 23:21
Jaka Międzynarodówka ???
aaaabbbbcccc 2016-05-22 23:29
tak tak auta to i ja często spotykam u nas pod blokiem :-D o różnych porach dnia i nocy.
5
rty 2016-08-17 23:18
ale dlaczego @pokora? przecież chyba nie ma sensu żeby tak do końca się sugerować tak bardzo opiniami innych ludzie przecież każdy może mieć sowje zdanie a jak nie zaaplikujesz to się nie przekoasz jak jest
5
Angol 2016-10-26 20:04
Dla mnie fajnie, firma szuka tłumaczy, a ja tłumaczę. Jeśli mnie wybiorą J
4
Ktoś 2016-12-22 10:58
Czyli sposób rekrutacji od lat nie uległ zmianie.
2
LIDEX 2016-12-29 20:57
Właśnie tak działa poukładana organizacja.
Rekrutacja odbyła się 2 lata temu w oparciu
o jasno wytyczone kryteria oceny jakości pracy
czyli testowe próbki (do wszystkich wysyłamy te same 3 strony).
Chcielibyśmy by takie standardy były powszechne.

Menedżer Projektów Studia Graficznego LIDEX odpowiedzialny za rekrutację
10
Olaf 2017-01-08 17:00
Jak wszystko inne zatrzymał się czas w tej firmie
3
Olaf 2017-01-08 17:04
Doskonała rekrutacja a testy z wiedzy o społeczeństwie nadal są przeprowadzane?
Czy tylko znajomość programu paint na którym studio graficzne pracuje.....
3
Ktoś 2017-01-11 08:16
Wygląda na to Olaf, źe ty nigdy w studio graficznym nie pracowałeś.
4
tłumaczka 2017-01-25 18:47
Reprezentuję dość rzadki język i jeszcze rzadziej daję się namówić na tłumaczenie bo i tak mam nadmiar swojej pracy. Najczęściej zapominam o tych dodatkowych tłumaczeniach i ich fakturowaniu. Pewnie część tych należności mi przepada, ale nigdy z Lidexu. To wyjątkowa firma, przypominająca mi na koniec roku o wszystkich moich nieodebranych należnościach (w tym z lutego, marca i maja) i sama zabiegająca o to, bym wystawiła na nie fakturę.
Taka solidność i uczciwość to chyba rzadkość w dzisiejszym świecie biznesu. W ubiegłym roku było tak samo. Tym większa chwała Lidexowi. Dziękuję tą drogą również. Dziękuje też za bardzo dobrą, płynną współpracę przy tłumaczeniach.
4
tłumacz hiszpański 2017-02-05 20:12
Potwierdzam.
Też jestem zdumiony i wzruszony otrzymaniem na koniec każdego roku szczegółowego wydruku moich prac, za które zapomniałem wystawić fakturę, Tym razem dostałem ponaglenie bym wystawił fakturę za styczeń, luty i lipiec 2016r. Zupełnie o tych tłumaczeniach zapomniałem a tu taka miła niespodzianka.
Sama współpraca z Lidexem też jest super, przemiły kontakt i te same znane osoby do współpracy od wielu lat.
4
Olaf 2017-02-07 00:34
Moje umiejętności nie pozwoliły mi na to by cofnąć się w czasie i zmuszony byłem podziękować.
Nie ma co się wstydzić przecież każdy pracuje na tym co otrzymuje od pracodawcy.
2
Paulina 2017-03-22 12:00
Zainteresowani podjęciem pracy w Lidex? Wszystkie ogłoszenia znajdziecie na stronie http://www.lidex.com.pl/praca-lidex.html
2
Grupa pod wezwaniem Lidera 2017-05-08 19:59
Kochani może by tak odnowic prawdziwe informacje o tej firmie. Czekamy na wasze posty i my dodamy nasze Prawdziwe informacje. Do dzieła!!!
4
Paulina 2017-05-09 10:28
@Grupa pod wezwaniem Lidera, jesteś zatrudniony w Lidex? Co możesz powiedzieć o ogólnych warunkach pracy w tym miejscu? Jak wygląda możliwość rozwoju pracownika w firmie?
4
stan b. 2017-08-19 23:59
sami widzicie drodzy ze wpisy pokazujące prawdę o firmie sa pernametnie usuwane. swiadczy to ze ciezko stawić czoła prawdzie.
3
Paulina 2017-08-31 14:04
@stan b. usuwane są tylko te wpisy, które w jakiś sposób naruszają regulamin http://www.gowork.pl/regulamin. Teraz poszukiwani są w Lidex pracownicy na stanowiska: specjalisty ds. handlowych i tłumacza pisemnego języka angielskiego (http://www.lidex.com.pl/praca-lidex.html). Czy ktoś ma doświadczenie z tymi stanowiskami i mógłby podzielić się swoimi wrażeniami? Jak wygląda kwestia dodatków do pracy? Jak przebiega rekrutacja? Wszystko, co powiecie może się komuś przydać.
1
pp 2017-09-12 20:04
zamieszczajac ogloszenie radzimy sprawdzic czy jest aktualne.... link nie odnosi sie do ogloszenia i to niby taki lider..... odpowiadajac na pytanie to nie naruszaja regulamin tylko pokazuja prawde ktora jest nie wygodna dla tej firmy. nie polecam jako kobieta stanowczo odradzam.
3
Ktoś 2017-09-15 14:09
Oj tak! Nie polecam. Nie piszę nic więcej, bo i tak skasują.
1
Paulina 2017-09-18 11:00
@pp minęło 12 dni od moje posta do twojej wypowiedzi, więc ogłoszenie miało prawo wygasnąć, bo Lidex znalazł już pracownika. Mówię Ci, że admin nie ma prawa usunąć komentarzy, które nie naruszają regulaminu, czyli musiały być w nich np. wulgaryzmy, obrażanie kogoś.
Zostaw swoją opinię o Lidex - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidex