brak logo

Grupa Żywiec S.A.

Żywiec

Opinie o Grupa Żywiec S.A.

gosc 123 2015-05-14 16:28
witam,mam pytanie:) jaka jest roznica przy zatrudnieniu przez grupe zywiec i przy zatrudnienu przez Distribev???lepiej przez zywiec czy distribev?
1
gość 2015-05-15 15:22
Przede wszystkim wypłaty w distribev bardzo niskie,ciężki zapieprz i brak pewności co dalej.W g.ż nie ma zatrudnień tylko w distribev,g.ż pozbyła się całej sprzedaży zostali tylko mercze,którzy też maja plany sprzedażowe i dobijają distribev.w g.ż jest teraz duża restrukturyzacja i zatrudnianie się teraz w distribev mija się z celem.
4
asssssss 2015-05-21 22:22
a mniej wiecej jaka podstawa ?ile mozna premi wyrobic?w miare sprawne narzedzia pracy??auto nie ma 50000000 przejechane?
Jacek 2015-05-23 23:19
Chciałem zorganizować weselę w Browarze i całkowicie mnie olali! Nie zależy im na klientach!
2
gość 2015-05-29 16:22
Chciałam pracować w tej firmie, ale dobre wrażenie to oni potrafią robić tylko na swojej stronie internetowej.
Dzwoniłam do Żywca cały dzień na główny numer, żeby skontaktować się z kimś i dowiedzieć czegoś więcej na temat zatrudnienia, potrzebnego doświadczenia, czego poszukują u potencjalnego pracownika na danym stanowisku, a także o szkoleniach przez nich oferowanych... Cały dzień telefon był włączony i nikt nie raczył podnieść słuchawki.
Dodzwoniłam się dopiero na drugi dzień po 14. Recepcjonistka olała moje pytanie i podała mi maila na które mam wysłać swoje CV i od razu się wyłączyła. W jaki sposób wysłać im list motywacyjny? Tego nie wiem, bo w formularzu jest tylko miejsce na CV, a na ich stronie można znaleźć dziesiątki artykułów na temat pisania LM, zasad rekrutacji i tego jakie informacje powinnam w nim zamieścić.. Mam pisać go do siebie? Może to takie przygotowanie do rozmowy? Mam poznać siebie?
W związku z tym z wczoraj, po paru dniach zadzwoniłam ponownie, a główny telefon oczywiście wyłączony, no bo po co ona ma czas tracić..? Ważne, że kasa się zgadza.
Za takie podejście do konsumenta/pracownika, to ja dziękuję.
Nie polecam. Widać w jaki sposób firma funkcjonuje. Skoro nie mają paru minut na rozmowę z osobą, która chciała podnieść im zyski i podjąć dłuższą współpracę, to od razu widzimy jak później potraktują swojego pracownika.. Co zresztą widać we wpisie 'Kukułeczka'.
4
maly 2015-06-03 12:14
Czy ktos mogl by napisac dokladniej o pracy ph w zywcu?? tzn ile sie zarabia jak wyglada sprzedaz na sklepach chodzi mi tu konkretnie czyh scigasz sie z roznymi hurtowniami?? jaka jest atmosfera mam pracowac w okolicach nasielska jak ktos moze prosze napisac na priv dwochkolegow@wp.pl
9
czarno-czarna 2015-06-17 19:39
Witajcie. Dzisiaj dostałam pracę właśnie Żywcu na stanowisku Merchandiser. Warunki wydają się dobre, bo dają służbowe auto (nie wiem jakie, jak wiecie to się podzielcie), kartę paliwową i zaproponowali mi 2500brutto plus około 1000zł prowizji, którą podobno spokojnie można wypracować. Dziennie około 10-12 punktów w promieniu do 50 km w obrębie zamieszkania. moje pytanie, czy ktoś pracował jako Merch? jakie dają auto?
13
byly pracownik 2015-06-18 08:44
Jesteś pewna, że dostałaś pracę w Żywcu? Żywiec nie zatrudnia merchendiserów, robią to agencje współpracujące. Ale mniejsza o to. Nie ważne jakie dostaniesz auto, bądź pewna, że do kierownicy na pewno sięgniesz, bo ilość przerzuconych skrzynek i zgrzewek wydłuży Ci rączki. Do tego lodówki,wystawki, cenówki, plakaty. 10-12 punktów... wiesz ile czasu poświęcisz w jednym punkcie? Życzę, abyś osiągała obiecany cel finansowy. Trzymam kciuki, pozdrawiam
1
czarno-czarna 2015-06-18 12:40
Praca niby w firmie Żywiec, ale umowa raczej agencyjna, bo jestem na zastępstwo na dwa miesiąca. Ciekawe czy potem mnie zwolnią... Mówisz że tak tragicznie jest? Nie spodziewałam się. Mówili mi, że mam sprawdzać daty ważności, czy piwo dobrze jest poukładane na półkach i ewentualnie zabrać zamówienie. To co mówicie brzmi strasznie...
Nie kłamcie na rozmowach, szukacie mercha a nie PH 2015-06-20 19:10
Powiem tyle, w pewnym browarze ładnych lat temu pewien handlowiec z Wielkopolski zaskarżył firmę do sądu pracy. Przedstawił sądowi swój zakres obowiązków i oznajmił, że jest to niemożliwe do spełnienia. Inspektorzy Pracy spędzili z handlowcem kilka dni. Ilość wymaganych wizyt+ merch+ sprzedaż+plakaty+chłodziarka wizyta u dystrybutora itd.. Okazało się, że codziennie musiał pracować kilka godzin dziennie. Biorąc pod uwagę, że gość pracował w tym browarze, którego nazwy nie podam kilka lat wygrał takie odszkodowanie za nadgodziny wraz z odsetkami, że mógłby kupić sobie dom w pełni wykończony w atrakcyjnej dzielnicy. POWODZENIA!
5
Nie kłamcie na rozmowach, szukacie mercha a nie PH 2015-06-20 19:12
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,19903,0,0,1

oczywiście kilka godzin ponad 8h.
2
Gandolfini 2015-06-22 22:24
auto Skoda.
Droga czarno-czarna, jesli Twoj post jest prawdziwy to trafilas swietnie, twoja podstawa (podajac ja troche mnie dziwi czy ten post nie jest akcja propagandowa) wynosi o okolo 400zl mniej niz podstawa PH, ktory ma minimum 20wizyt dziennie, musi robic mercha - ma szczescie jesli jezdzi po terenie przyjamniej rok i ma juz wyrobione uklady na sklepach; zajmowac sie egzekucja cen, sprzedaza, nadzorem nad promocjami, a przez to ze robi rowniez zamowienia, zajmowac sie i nadzorem nad dostawami, no i nie zapominac o ankietach, to bardzo chcialbym byc na Twoim miejscu. Mysle, ze to stanowisko utrzyma sie dluzej, wiec dobrze trafilas, w dobry okres, musicie sie teraz poprostu przyjac - jestescie TESTEM, a zalozenie jest i tak, ze TEST wyjdzie w 98%.
czarno-czarna 2015-06-23 21:31
Witaj Gandolfini, pracowałeś może na stanowisku Mercha?
~ 2015-06-25 20:05
od kiedy pracuje nie ma takiego stanowsika w GZ, stanowisko nazywa sie Przedstawiciel Handlowy, a jednym z wielu obowiazkow takiego PH jest rowniez mycie,ukladanie lodowek i ME, jak rowniez wieszanie plakatow.
3
zosia 2015-07-02 19:37
Super... Merch zarabia lepiej niż etatowy pracownik ph żywiec.
Piwosz 2015-07-13 21:31
Ostatnio kupiłem 2 piwa Tyskie i Warke. Nalewając Tyskie powstała ładna solidna piana która stała dobrych kilka minut. Potem niwa szklanka i nalałem Warkę-piana tak samo licha jak w kiblu po spuszczeniu wody. Taką lipę to po 1 zł powinniście sprzedawać albo zacznijcie robić coś na czym się znacie
Marchewka69 2015-07-19 21:31
Faktycznie, twoja historia jest wyznacznikiem jakosci piwa i odpowiedzialny za to jest producent, przedstawiciel handlowy, a juz nie sklep w ktorym to juz nie producent i ph decyduja jak ono jest przechowywane, jaka klient utrzymuje temp w lodowce. Odnosnie twojego kibla..mysle, ze musisz zainwestowac w lepsze kostki, albo jakies zele - wtedy moze jakosc piany w sedesie Ci sie polepszy. Po 1zł to kolego moze uda Ci sie wlasnie kupic Tyskie, mi by było wstyd sprzedawac Warke ponizej 1zl.
2
vega 2015-08-12 19:12
Hej. Podły synek sąsiadki dostał sie do GŻ na ph. chwali sie że ma 5 tysia miesiećznie i to od pierwszego miesiaca. jest to mozliwe ???
PH 2015-08-15 09:12
To jest możliwy maksymalny zarobek BRUTTO ! Osiągnięcie maksymalnej premii jest tak samo możliwe jak 6 w lotto....
1
CZARNY 2015-08-21 19:34
MAX NA RĘKE TO 3350 ZŁ
gosc 2015-08-23 12:04
max 3350 jezeli, przepracujesz cale dnie, nie widzisz rodziny, dzieci, do domu wracasz tylko spac. A na dodatek zeby te 3350 na reke dostac musisz zrobic max z 4 parametrow po 115%. jezeli robisz po 90% twoja premia wyglada tak : 000000.
3
Marchewka69 2015-09-06 21:57
skad wy macie takie wyliczenia? przeciez PHowcy maja indywidualnie okreslane podstawy, a premia jest liczona % od podstawy, wiec ta 3350 jest informacja bledna, ale to dobrze, po co maja wiedziec konkurenci ile nam placa..
Kajetan 2015-10-28 14:45
Moge powiedziec kilka slow na temat firmy distribev jak i gz sam bylem w trakcie zmian i przejscia do nowej spolki ci ktorym sie 'poszczescilo,' zostali w gz pozostali trafili do distribev.
Zmienie ulegl system premiowy

1.Kiedys mozna bylo nie zrobic planu w danym miesiacu ale jezeli pokryles roznice w kolejnym wtedy odzyskiwalo sie premie stracona za ubiehly miesiac.
Po zmianach brak takiej mozliwosci - nie zrobisz planu nie ma kasy.

2. Zabieranie % z premii za dlugi Twoich klientow z mozliwoscia odzyskania tego %
Po zmianach brak takiej mozlowosci ( ale jesli nie masz premii z innych parametrow i nie maja z csego zabrac za dlugi to czekaja z tym do kolejnego miesiaca
( jesli wszystko pieknie sie kreci i w terminach mozesz maxymalnie zarobic 400zl za terminowosc klientow albo stracic do 400 bez mozliwosci odzyskania.)

3.premia roczna byla suma planow zrealizowana przez caly rok = srednie wynagrodzenie za plan roczny do wyplaty dla ph
Teraz brak takiego parametru.

5.kiedys placili za

Sprzedaz piwa ilosciowo plan na hl
Sprzedaz wodki i win asortyment pozapiwny plan na wartosc / przychod
Merchendising parametr wyglad sklepow i kontrola 10 w danym miesiacu
Naleznosci na klientach

Po spelnieniu planu na piwi wodke i dobra ocena sklepow ( obsluga 60-70 psd tygodniowo) plus terminowosc klientow w splacaniu faktur

Premia 100% wynagrodsenia podstawowego ( jesli miales 2000 tys to dostawales drugie 2000 premii -)

Z racji tego ze db jest spolka ktora zajmuje sie sprzedaza
I nie zajmuje sie merchem
Ph rozliczany jest teraz

Z przychodu i marzy
Wiec plan na piwo nie jest najwazniejszy tylko kasa / marza
Wodka wina wszystko co najdrozsze

Zadania dodatkowe
Zadania specjalne
Bardzo czesto sa b. Trudne do spelnienia
I sa zroznicowane w danym miesiace
Zwiazane najczesciej ze sprzedaza
Plan na produkty wysokomarzowe
Plan na dotarcie z super drogim alkoholem ( zeby tylko dotarcie - ale z konkretna iloscia)
Plan na aktywny zakup danego produktu w pewnej ilosci przez dany procent wszystkich sklepow.
Itd itd.
Szkoda ze nikt ludzia nie powiedzial ze po zmianach z gz na db
Po tym jak nie musza wiessac plakatow
Ukladac piwa w lodowce
Robic mercha
Z 60 sklepow
Zrobi im sie 120-130

Ktos madry tam na gorze wymyslil ze
Skoro nie ma mercha
Ludzie maja o polowe wiecej czasu.

W rzeczywistosci
Sa duze problemy z przemialem tej bazy klientow
Transport w calej pl to jakas parodia
Telefony sie urywaja
Zadan prsybywa
Niezadowolenie wzrasta
Pretensje na kazdym kroku za wymuszane obietnice przez ph odnosnie ile sprzeda w ostatnich dniach
Jakosc obslugi zarowno na poziomie transport - klient
Firma - klient
Firma - ph
Zenujaca
Zebrania na oddzialach najczesciej okolo 15-16 do 18-19
Jesli jest zle po prostu sluchasz przez 2 h se jestes najgorszy i to Twoja wina nir tego ze masz chujowa oferte.
Jak w konkurencji jest lepiej to idz tam pracuj ( takie leca slowa i motywacyjne teksty)

Jesli ktos sie zastanawia
To nie polecam
Firma jedna jak i druga wyznaje fantastyczne zasady
( 1.jak najwiecej za jak najmniej
2.Wszystko zrob sam i nie zawracaj glowy bo pomysle ze sobie nie radzisz
3.im mniej masz ( narzedzi do pracy) tym lepiej myslisz
4.najlepiej zrob wszystko na relacjach.
Osiagnij cel a i tak pokazemy Ci ze jestes slaby bonwiele tematow ci ucieklo i mogles zrobic to lepiej

Ph jest jedynym ogniwem ktory laczy klienta z firma i dba o jego jakosc obsluge i wspolprace.

jeseli ktos sie zastanawia nad gz lub db
To odradzam
Firmy sa nastawione na maxymalne korzysci ktore wy im dacie
Wydoja z was resztki energii i checi do pracy.
Ci bardziej ogarnieci zmienili prace
Lub poszli na zwolnienia lekarskie i
Ja jestem z tych pierwszych
Mialem dosyc
Tlumaczenia sie za winy i bledy czegos co nie dziala dobrze.
Ale jest liderem i kazdy sie prsyzwyczail.
Narasq
8
some-one else 2015-11-18 13:59
Firma zwolniła sporo osób...handlowców też. jednak oferty pracy są...więc chyba chciała sie pozbyc starej zalogi..a hndlowcy to swoja droga niezle kombinowali..cwaniactwo straszne...
Leon 2015-11-20 19:51
@finka, ledwo nogę dasz do mojego sklepu i Cię zjem na dzień dobry, chyba, że spłacisz długi i obiecanki swojego poprzednika, bo jeśli nie, lodówki itp wystawiam przed sklep.
Jeffrey 2015-11-30 20:51
Cześć. Dziś widziałem Skode Rapid z Grupy Żywiec. Kto w Żywcu śmiga rapidkami? Pozdro
Jeffrey 2015-11-30 20:51
Cześć. Dziś widziałem Skode Rapid z Grupy Żywiec. Kto w Żywcu śmiga rapidkami? Pozdro
3
bbbbbb 2015-12-22 23:05
Spora,bo powywalali leserów i szukają nowych
jefs 2016-01-04 21:16
A jak jest w gastronomii? Warto aplikować na PH do horeki?
gość 2016-01-23 15:48
szkoda że większość pochlebnych wpisów jest od kierowników którzy mają problem z kadrami bo ludzie uciekają z tej durnej firmy gdzie pieprz rośnie.
1
jasne 2016-02-02 20:54
Kiedy kierownicy przestana pisać tu takie pierdoły na stażu to wszystko jest piękne niech zaczną pracować to im się odechce.Jeżeli chodzi o pracę na magazynie idź i się przekonaj, szybko się przekonasz kto mówi prawdę.
zainteresowany magazynem 2016-02-18 10:28
Jak wyglądają zarobki na stanowisku operatora wózka widłowego, oraz czy jest to praca pod browarem czy firmę zewnętrzną?
zawiedziony 2016-03-21 14:58
Opinie na temat panującej kultury w firmie ,można sobie wyrobić niekoniecznie w niej pracując. Żywiec jest tego najlepszym przykładem. Szorstka i mało przyjemna paniusia z HR która prowadzi rekrutacje wstępną , i kompletny brak profesjonalizmu w postaci przedstawiania konkretnej daty dot. informacji zwrotnej. Finalnie - ZERO kontaktu i odpowiedzi co do wyników rekrutacji. Żałosna praktyka , niegodna dużej korporacji.
czarno-czarna 2016-03-24 21:23
Rapidy mają KOSowie - kierownik obszaru sprzedaży
witek 2016-03-31 18:06
Masakra. Pracuję w vansellingu i chciałem zmienić robotę na lżejszą jednak ludzie w tej firmie są niepoważni. Po rozmowie informują że zadzwonią z odpowiedzią zwrotną po czym nie dzwonią. Ogólnie praca dla zbieraczy zamówień. Widzę co robią w sklepach przedstawiciele Żywca. Musisz domknąć jakiś plan - jak wszędzie plus dystrybucja(sprzedaż paru sztuk wybranego piwa). Jak ktoś chce się zastać i zmarnować to powinien iść do tej firmy. Wolę swój kocioł ale za godziwe pieniądze plus wiele konkursów motywacyjnych.
1
gastronomia 2016-04-20 09:20
witam,
moze ktos powiedziec cos na temat pracy w gastronomii? Ile wizyt dziennie, jaka plus/minus kasa?
jakie auta? Mozna za oplata korzystać prywatnie?

pozdrawiam
1
pitr 2016-05-09 11:01
Witam.Jak sie nazywa firma logistyczna co jest podwykonawcem Grupy Zywiec.Jedna Elbo a ta rdruga na nowym magazynie?
1
myrainbow 2016-08-16 16:48
a czy kojarzycie ile można zarobić na praktykach letnich albo programie menadżerskim? Zastanawiam się właśnie czy warto aplikować... ;)
myrainbow 2016-08-16 16:48
a czy kojarzycie ile można zarobić na praktykach letnich albo programie menadżerskim? Zastanawiam się właśnie czy warto aplikować... ;)
Kasia 2016-09-29 22:31
Nie polecam.
Byłam na rozmowie, obiecali że oddzwonią, nie oddzwonili pozniej juz nikt nie odbierał telefonu.
Nie profesjonalna firma
Łukasz H 2016-10-21 00:20
Widziales deputat piwny paranoja, na swieta dostajesz 3-5 zgrz. Piwa z data krotsza niz 2-3 msc, jak w zeszle swieta desperadosy 0'33 z data 2 tygodniową. Super :)
1
rafał 2016-11-06 12:33
Jak wygląda rekrutacja?
4
Bulba. 2016-12-22 09:57
Hehehe! Ludzie zacznijcie odróżniać Distribev (cyrk na kółkach) od Grupy Żywiec. Pracuje ponad dwa lata jako ph w ŻYWCU i nie narzekam. Fakt, jest kilka niedociągnięć, jak np plany jakościowe, czy hl, ale są też narzędzia! Ten kto nie chce pracować, nie będzie pracował i będzie mu wszędzie źle. Zainteresowanych zapraszam do dyskusji. :-) Pozdrawiam.
5
Krzysztof 2017-01-16 13:14
Ile zarabia PH średnio na rękę i promile godzin trzeba jeździć? Weekendy wolne? Jesteś na działalności?
Dzięki Bogu Były Pracownik :) 2017-01-16 22:45
PH na początek dostaje max.3000 zł brutto plus niby premia 48% z podstawy, ale raczej o premii nie myśl... ogólnie praca na stanowisku PH w GŻ to: niby sprzedaż, tysiące ankiet, tyle samo zdjęć, rozliczanie promocji, tłumaczenie się przed klientami, świecenie oczami przed klientami, zero wsparcia na wymiany, bzdurne pomysły szefostwa, zdawanie testów i egzaminów ustnych przed komisją :) - tak to prawda... weekendy wolne (chyba że czegoś nie ogarniesz), teren raczej skupiony wokół danej miejscowości bądź dzielnicy większego miasta...
Dzięki Bogu Były Pracownik :) 2017-01-16 22:47
Jakie masz narzędzia? Dwie zgrzewki Tatry w puszcze na miesiąc? To nazywasz narzędziem? Obcinanie kasy na wystawki u klientów to też wg. Ciebie narzędzie?
4
oj tam 2017-01-30 23:15
Nie polecam nikomu. Wszystkie firmy w tym GŻ przestały szanować sowich ludzi w terenie. Nie realne zadania, targety z kosmosu. Chcą być liderem a nie wymieniają piwa po terminie swoim klientom, którym na siłce wciskają dodatkowe słupki, expo. Brak rozwoju, kolejne zwolnienia, firma szuka oszczędności i zatrudnia Ph na UZ przez agencje. Szkoda pisać..praca dla studencików za 2k

3
Gosik 2017-02-02 12:06
Witam. Mam kilka pytan odnosnie osob ktore wspolpracowaly z Grupa Zywiec chodzi o kodeks etyki, a mianowicie:
Czy byles zapoznawany z kodeksem etyki a jesli tak to w którym etapie (rekrutacja, szkolenie bhp..)
Czy wiesz jak mozesz zglosic jakies naruszenia? Telefonicznie? Do kierownika?
Jak Twoim zdaniem mozna określić osobe ktora mowi o nieprawidłowościach? Donosiciel, spolecznik, nadgorliwiec?
Czy miales ostatnio jakies szkolenie z etyki w biznesie?
Jakie naruszenia wedlug Ciebie powinny byc zawsze zglaszane? (dotyczace bezpieczenstwa w pracy, korupcja, przywlaszczenie mienia czy inne?).
Gosik 2017-02-02 12:11
Informacje prosze zamieszac tutaj lub bezposrednio na adres; gosik15@gmail.com
handel@alkoholem 2017-02-25 17:40
co Ty bredzisz baranie,niezarobi? pelno sklepow zamawia minimum bo ph niemaja nic konkretnego do zaoferowania przy wiekszym zamowieniu ,co dadza tatre n?past ktora nieschodzi bo jest okropna i w dodatku z terminem 7dni!!!!! masakra!!!! wolimy juz zamawiac z innych hurtowni!!!! pozdrawiam i zycze owocnej wspolpracy ze sklepami ,ktore tracicie przez wlasna glupote!
1
Zostaw swoją opinię o Grupa Żywiec S.A. - Żywiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Żywiec S.A.