Elektrotechnika "MORS" Sp. z o. o.

Gdynia

Opinie o Elektrotechnika "MORS" Sp. z o. o.

mc 2012-05-18 11:24:30
Pojawiły się ogłoszenia na PH na wszystkie województwa, czyżby jakieś ożywienie w branży ;-) Jak teraz wygląda praca w tej firmie na stanowisku PH, warto aplikować? Proszę o podpowiedź
ex 2012-05-23 12:08:16
Jeśli masz portfel klientów ( dobrych płatników i wysokomarżowych) , pracowałeś już w firmie sieciowej i miałeś styczność z procedurami i zarządzeniami, jesteś nastawiony na sprzedaż asortymentową, na pracę pod presją wyniku- to jak najbardziej praca dla Ciebie.Dostosowujesz się do powyższego masz godziwe zarobki.
byly i obecny pracownik 2012-06-19 13:28:36
jak to mowia wszedzie dobrze gdzie nas nie ma mialem 'przyjemnosc' pracowac w konkurencyjnej firmie po odejsciu z morsa i jak juz tam bylem tak pieknie to nie wygladalo jak na poczatku a efekt tamtej firmy jest taki ze znow jestem w morsie i wole morsa
Mariusz 2012-07-09 16:44:35
Witam serdecznie. jestem osoba bardzo zainteresowana podjęciem pracy na stanowisku handlowym w fiemie MORS. Jednakze zalezy mi na podjeciu pracy w firmie, ktora umozliwia pracownikom korzystanie z auta sluzbowego w celach prywatnych. Czy firma Mors uposaża pracowników w to narzędzie i umozliwia swobodne korzystanie w celach prywatnych? bardzo prosze o odpowiedź. Serdecznie Państwa pozdrawiam i życze miłego popołudnia :)
7
Mariusz 2012-07-10 17:06:46
Witam ponownie. Bardzo dziekuje za odpowiedz :) jednakze nie o limity paliwowe mi chodzi :) Aczkolwiek z tego co rozumiem to dirma daje 300PLN paliwa do wlasnego uzytku?? :) Chodzilo mi o to czy jako przedstawiciel handlowy moge zabierac auto po pracy i w weekendy? Czy np. moge z rodziną pojechać sobie nad jeziorko, na zakupy do innego miasta etc. ...oczywiscie lejąc paliwko za swoje. Czy moze jednak auto trzeba zostawiać w firmie kończąc pracę każdego dnia? Serdecznie pozdrawiam. Mariusz. Ps: mieszkam w mieście, w którym jest oddział i aktualny nabór :)
zorientowany 2012-07-12 14:34:48
Z samochodem to zalezy, czasem mozesz miec do prywatnego korzystania, a czasem tylko w godzinach pracy. Najlepiej zorientuj sie w konkretnym oddziale, bo roznie to wyglada na filiach.
1
*** 2012-07-15 12:25:41
najpierw dowiedz się czy w ogóle masz szanse na indywidualne korzystanie z samochodu czy będziesz go dzielił z innymi handlowcami to raz a dwa jeśli chcesz używać samochód prywatnie to musisz się liczyć z opłatą za jego użytkowanie ( oczywiście nie jest to regułą.... zależy to od wielu różnych czynników..... )-opłata uzależniona jest od ilości kilometrów jakie zadeklarujesz i od tego co wynegocjujesz podczas wstępnych rozmów. Jeśli będziesz dobrym handlowcem raczej będziesz miał swobodę i będziesz traktowany ulgowo, jeśli słabym licz się z tym,że auto będziesz widział tylko w godzinach od 7.00-16.00 i musial się dogadywać z innymi handlowcami co do korzystania z niego .....
Mariusz 2012-07-16 11:31:05
Dziękuje wam za odpowiedź. ...a więc składam dokumenty aplikacyjne :) Pozdrawiam wszystkich! :)
qpto 2012-08-01 16:55:05
witm, ile mozna zarobic w Morsie?
1
nr 2012-08-09 10:25:43
Zarobki sa scisle zwiazane ze sprzedaza. Masz podstawe i premie - bez maksymalnej granicy. Jesli masz duze mozliwosci sprzedazy, dostaniesz atrakcyjna place plus system premiowy, oczywiscie te place trzeba pozniej popierać wynikami.
xxx 2012-08-16 15:25:07
a ile wynosi podstawa w morsie? jesli nie mozecie podac to chociaz przedzial zarobkow?czy ludzie sa zwalniani od tak, np za nierealizowanie planow sprzedazy
zgrywus 2012-08-24 10:15:10
Na pewno nie bez powodu, nie ot tak.
Ale są plany sprzedazy, tak więc trzeba je realizowac. Jak srednio miesiecznie realizujesz swoj plan to jest ok. Jak spadasz ponizej swojego ale realizujesz ustalone minimum, to nikt Cię nie powinien zwolnic, ale mozesz miec mniejsze pieniadze. Jaka sprzedaz taka placa. Jezeli ciagle robisz duzo mniej niz minimum to niestety ale mozesz sie spodziewac zwolnienia, bo nie zarabiasz nawet na koszt swojego stanowiska. No ale to chyba logiczne w handlu.
1
anionim 2012-08-29 22:56:15
A jak wygląda sytuacja z konkurencyjnością cenową Morsa? Czy na tle innych firm z tej branzy mają atrakcyjne ceny? Bo ja pracuje w firmie, która nastawiona jest na zysk i moja konkurencja wykasza mnie cenami.
frankenstein 2012-09-18 19:00:18
Czytam i czytam, więc sens w pigułce, przyszedłem do Morsa bez żadnego portfela klientów po prostu sprzedałem się regionalnemu i koleżance z HRu, na początek ok, może trochę bimbałem więc po okresie gwarantowanym twardo na nogi. Miałem wzloty i upadki gdzie wyszło że firma dokłada do mnie, ale nikt się nie przy..bał bo chyba załapali że jakiś potencjał mam, na razie idę do góry, czasem lepiej czasem gorzej ale wiem że w tych czasach nikt mnie nie będzie trzymał i dawał kasę bo siedzę od 7 do 16. Kto chce niech próbuje a jak komuś się nie podoba, niech szuka gdzie indziej. Ale zawsze jest jakieś ale, za mało kasy za dużo procedur, za mało śniegu itp...
ciacho22 2012-10-09 22:44:06
Witam wszystkich ,zatrudniając się w Morsie jako nowy handlowiec jaką podstawę otrzymam na początek albo od ilu się zaczyna czy są jakieś kryteria , kto rozdaje karty w tej grze.???
1
WIN 2012-11-11 16:03:27
do końca 2008 w Mors obecnie po drugiej stronie (konkurencja).
Powiem obiektywnie i bez emocji na temat tej firmy : Ladies and Gentlemen czapka z głów ! obserwując cały przekrój firm z branży firma zmieniła się wizerunkowo na duży plus ! Czytając wcześniejsze komentarze i zapytania przecieram oczy ze zdumienia !!! W każdej firmie trzeba pracować i wiedzieć po co się do pracy przychodzi ! przypominam sobie pytania ile płacą ? A ja zadaję swoim przyszłym pracownikom ile jesteś w stanie wnieść do firmy ! Co do GPS w samochodach ! u nas są od lat i nikt kto wie do czego służy samochód nie ma z tym problemów ! Pozdrawiam koleżanki i kolegów z Mors ! WIN
obecny 2013-02-02 17:57:01
(usunięte przez administratora) nie polecam !
przyszły 2013-02-10 17:14:34
Chce się zatrudnić w tej firmie ! Czy możecie mi powiedzieć jaka jest podstawa dla handlowca ? Słyszałem że 3 tys.netto z premią gwaratowaną ?
drogówka 2013-02-13 10:39:23
Zależy jakie masz doświadczenie lub kontakty w branzy
arni 2013-07-01 23:50:35
Ktoś wie jakie auta dają na region świetokrzyski?
kr3t 2013-07-02 13:39:08
Witam

Proszę o informację na temat wynagrodzenia, czy na rozmowie kwalifikacyjnej pracodawca sam oferuje wynagrodzenie podstawowe czy też pyta kandydata jakiego wynagrodzenia oczekuje, pytam ponieważ chce z konkurencji przejść do morsa. Nie wiem na jaką podstawę moge liczyć.pozdrawiam
nikoś 2013-07-05 09:42:34
chłopie lepiej zostań tam gdzie jesteś. Na poczatku może bedzie ok ale pózniej zaczynają się schody
1
kr3t 2013-07-06 14:24:29
Rozmawiałem z jednym handlowcem z mojego obszaru, nie chciał powiedzieć ile można zarobić powiedział tylko, że pensja oraz premia jest uzależniona od sprzedaży.Jest to chyba rzecz oczywista, że trzeba sprzedać, żeby zarobić. Jeżeli sami zapytają to nie mam pojęcia czego się spodziewać i ile zaproponować. Pracodawca sam powinien wyjść z tą inicjatywą i zaoferować pensje podstawową.
1
znajomy 2013-07-09 23:45:46
podstawa to na poziomie 2500-3000 brutto na początek plus premie (decyduje kilka czynników), jak zrobisz obroty powyżej określonej kwoty to sam sobie dasz podwyżkę bez żadnych wniosków , to jest firma handlowa nastawiona na zysk ty zarabiasz dla firmy -firma dzieli się z tobą zarobkiem .Wszystko jest na papierze i dosyć jasno określone , osoby udające że pracują same się eliminują
anonim 2013-11-25 15:55:33
Czy ktoś wie czy obecnie ciągle trwa rekrutacja handlowców ??
zorientowany użytkownik 2013-11-26 08:00:49
Trwa rekrutacja, w szczegolnosci do okreslonych lokalizacji. Jesli jest Pan zainteresowany, najlepiej zadzwonic na stacjonarny nr do dzialu rekrutacji i zapytac o konkretna rekrutacje.
3
Franek 2014-02-23 15:53:23
Na stronie Elektrotechnika "MORS" widze, że nadal trwa rekrutacja, masa ogłoszen dla przedstawicieli handlowych, coś mi się wydaję, że albo to nie aktualne albo rotacje wysokie.
rufin 2014-03-09 20:35:51
może rozszerzają ciągle swoją działalność i potrzebują dobrych przedstawicieli handlowych, którzy zadbają o interesy Morsa
Tomek 2014-03-17 23:37:09
Może któryś z pracowników elektrotechniki Mors rozwiąże spór i napisze jak tam z rotacjami, bo cisza na forum na to nie wskazuje.
1
lisner 2014-03-31 20:17:15
elektrotechnika mors chyba nieźle się rozwija skoro szuka, aż tak wielu przedstawicieli handlowych na swojej stronie
ramon 2014-04-13 17:29:37
im więcej przedstawicieli tym lepszy zarobek firmy, a wiadomo, że przedstawiciel musi sprzedawać, żeby zarabiać
pantałyk 2014-04-16 22:23:28
możecie podać co Mors proponuje takiemu przedstawicielowi na początek? jest jakiś telefon i samochód?
2
Z Morsa 2014-05-14 21:02:40
Rotacje sa duze. Glownie z winy pracownikow. Jesli najwazniejsze jest dla nich by dostac jakis telefon i jakis samochod zeby jezdzic sobie do tesco na zakupy - nie ma sie co dziwic ze sa rotacje pracownikow. Aktualnie MORS zostawil sobie najlepszych z najlepszych pracownikow, gdzie dolne pensje nigdy nie sa nizsze niz 3000brutto. Domyslam sie ze jesli teraz kogos szuka - to tylko z duzym doswiadczeniem nie tylko w handlu, ale i w branzy. A jakis samochod pewnie dadza.
PS - prywatne uzytkowanie aut jest zarezerowane tylko dla najleszych :)
fcb 2014-05-15 08:39:53
Kolega wyżej trochę się myli, bo użytkowanie prywatne samochodu jest możliwe dla wszystkich, a opłata zależy od odległości do miejsca zamieszkania.
1
byly mors 2014-05-31 14:49:47
Hmm. Generalnie firma robi wrażenie. Dużo oddziałów, dużo ludzi, dwa magazyny centralne, super logistyka i całkiem dobry target. Dostaniecie telefon i berlingo lub partnera do jazdy do klijenta, dowiezienie towaru na spółkę z kolega. Jeśli traficie na oddział ( mocny) macie kibel :D tz do dyspozycji toaletę. W wielu miastach brak ;). Poza tym spoko, trzeba dawać dużo z siebie żeby zarobić,1600 brutto podstawa, uwaga bo target jest spory i żeby wyrobić 4500 brutto trzeba miec spore układy w branży. Warunki pracy nie sprzyjają do pracy w krawacie, wielokrotnie handlowcy muszą sami pakować towar i dowieść do klijenta, wiele obowiązków ( żeby ratować czas) z boku, nie będących obowiakiem handlowców. Jeśli ulozycie sobie prace, znajdziecie czas na rozpakowanie dostaw, sprzedaż, znalezienie klijentow,fakturowanie, dostawy, uwazajacie na życie prywatne. Żeby mieć zarobki na dobrym poziomie musicie rezygnować z życia prywatnego. Wiele osób w niesie poswiecilo rodziny lub je straciło. Teoretycznie 16.00 i do domu. Faktycznie wychodzisz po 18.00 bo nie masz czasu na wszystko. Dobra firma, duza tylko niebezpieczna. Ja znalazłem swoje miejsce tam gdzie podział obowiązków jest ściśle określony a kasa jest podobna, może i wielsza
2
jaspis 2014-06-28 15:03:17
i widzę, że nikt specjalnie tego faktu nie komentuje ;) nie wiecie czy Mors szuka obecnie nowych pracowników?
1
jaspis 2014-07-05 13:52:28
jak w każdej tego typu firmie na rynku oczywiście, tak jak i obecnie, tak praktycznie cały czas szukają odpowiednich PH
elo 2014-07-05 16:33:13
na świętokrzyskie dają jaguary, a na małopolskie bmwu
8
KASIA 2014-10-13 12:28:02
czy ktoś wie jak wygląda praca w księgowości?
2
luke 2014-10-13 15:30:49
bylo tu duzo ostrych wpisow, stawiajacych firme w zlym swietle. czy cos sie pozmienialo pod tym wzgledem? Nie mam od kogo pozyskac wiecej informacji na ich temat, dlatego tu uderzam
1
pyra 2015-02-18 14:28:36
Najnowszy news jest taki ze podobno mors ma sportem zatrudniać byłych pracowników na nowszych lepszych warunkach i odbudować oddziały które zamknął lub ledwo dysza.To jest dobra informacja dla byłych pracowników. Będziemy mieli dobrze płatna prace hura dziękujemy andriu.
ukraina 2015-02-18 14:32:41
To fajnie jestem chętny do powrocenia do pracy na lepszych warunkach. Gratuluję pomysłu czekam na propozycje. Widać że chyba firma się dźwiga.
korokoko 2015-02-18 14:38:10
Ja tez się piszę do pracy ale dopiero po skończeniu płacenia lojalki przez firmę no inaczej mógłbym być podejrzany o współpracę z konkurencją. Czekam z niecierpliwością na te nowe lepsze propozycje pracy.
handhand 2015-02-19 11:06:24
Ja tez czekam aż firma skończy płacić mi lojalke i szybko chciałbym zatrudnić się w morsie.Moze mors jak jest tak pro pracowniczy zamieści nowe warunki zatrudnienia na tym profilu.Kolega mówił ze do pakietu jaki został stworzony dla handlowców jest użytkowanie auta bez ograniczeń i za free. A handlowcy robiący powyżej 10 tys marzy otrzymają osobowe auta.
życzliwy 2015-03-02 18:08:26
Firma mimo problemów płaci pensje na czas. Uważam,że jedyna szansa na odbicie,to Prezes powinien sam złapać za ster tak jak to robił 10 lat temu. Dalej firma jest duża 30 filii. Czas najwyższy na działanie i restrukturyzację. Zdecydowanie spłaszczenie struktur.
3
tadzio 2015-04-19 09:02:57
witam czy ktoś może się wypowiedzieć ,o morsie ,jak tam jest naprawde ,i czy warto u nich pracować ,na różnych forach opinie są różne.
obserwator 2015-04-20 12:26:09
mimo, że wszyscy złorzeczyli, firma funkcjonuje i po malutku wychodzi z kryzysu. Już tam nie pracuję, ale trzymam kciuki
mors 2015-11-03 22:00:42
Praca w Morsie jest jak każda w tej branży, wystarczy robić swoje wówczas podstawą jest spora 3-4 tys i oczywiście premie. Jak ktoś myśli że będzie tylko jeździć sobie i bez wyników to się myli. Czy tu czy gdzie indziej warunki są takie same lub podobne. Trzaba na siebie zarobić i praca gwarantowaną i bez stresu...
1
mors 2015-11-04 21:07:21
Jeśli chodzi o aktualny nabór trzeba rzucić okiem na stronę Morsa. Tak jak ktoś pisał wcześniej firma staje na nogi co swiadczy o tym fakt, że producenci zabiegają znow o współpracę (gdzie jeszcze rok temu było inaczej). Piszę tak jak jest. Jak wcześniej pisalem praca jest ok, jak robi się swoje można być spokojnym o pracę. Dodatkowo co miesiąc są promocję dla handlowców, premie... Kasa na koncie jest do 10 każdego miesiąca ale zawsze jest między 4 a 6 dniem.
og 2016-05-07 20:27:10
Klienci są trudni wszędzie @paol, a w przypadku przedstawiciela handlowego wszystko głównie zależy od niego, na samym początku jest szkolenie produktowe, później też jakieś inne są, jeśli masz dobre wyniki to dostaniesz dobrą premię, jak dla mnie dobrze to wygląda.
Zostaw swoją opinię o Elektrotechnika "MORS" Sp. z o. o. - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elektrotechnika "MORS" Sp. z o. o.