brak logo

F.H.U Biomed

Buk

Opinie o F.H.U Biomed

smiech na sali 2014-07-31 14:59
Chyba w oddziale w Buku, bo w Śremie to smieszne biuro jest dopiero od roku radze poczytac komentarze od poczatku.... Mowa jest o Śremie!!!Trudno sie dostac??haha niedawno przyjeli prawie wszystkich z upadlego oddzialu eco-vitalu. Tak swietnie firma presperuje,naprawde ciezko sie dostac. Hahahahahahhaha a teraz polegaja na doswiadczeniu pracownikow z jednej z najbardziej oszukanczych firm w Polsce!!
1
kara 2014-08-01 18:33
To po co pracujesz ??? zrób wszystkim przysługę i się zwolni ;) Ja pracuje w tym samym oddziale od 6 miesięcy i jestem zadowolona. Wiadomo, są gorsze dni zależy od miejscowości jaka dzwonimy ale ogolnie jest ok.
1
Śrem 2014-08-04 08:08
W Śremskim biomedzie wypłata bez weekendów wynosi 1000zł z weekendami ma się kiepsko najniższą krajową nawet, trochę marne zarobki jak za 8h pracy
1
smiech na sali 2014-08-04 11:12
Widac, inteligencja nie grzeszysz!!!!hahaha Ja pisze o wyplacie Ty o wynikach, co tu sie ma jedno do drugiego?? Wytlumaczysz mi , bo chyba zglupialam przy Tobie xD Nastepna ktora nie umie czytac ze zrozumieniem.hahaha pozdrawiam Kolezanke z Biomedu:)
dfg 2014-08-15 11:59
A ile byście chcieli zarabiać oszukując ludzi przepraszam bardzo? :) Jak za oszustwo to i tak za dużo 1000 zł ;p
3
bhdvgcgvudsdf 2014-08-20 11:44
pracowałam w firmie biomed w buku i uwierzcie że nigdy więcej nie będe pracować w telemarketingu ponieważ to jak tam traktują ludzi jest poniżej krytyki nie mowiac o ciaglych fochach szefowej boze kochany jak ona strzela z ( usunięte przez administratora ) wszystko to sie w glowie nie miesci TOTALNA PORAZKA
2
satsydasygsyhuda 2014-08-20 11:49
w dodatku pracownicy sa oszukiwanie poniewaz dziewczyny w buku zarabiaja o wiele wiecej niz dziewczyny w sremie a tym drugim wmawia sie ze buk zarabia jeszcze mniej a to g... prawda. totalne wykorzystywanie pracownikow. jedyne co bylo ok to atmosfera wsrod dziewczyn mowie o oddziale w buku
1
Dezynsektor 2014-08-21 09:57
Nie martwcie się.To całe łajno,już długo nie pociągnie.Nowy prezes UOKiK już przygotowuje dla nich miłą niespodziankę.Teraz odpowiednimi karami finansowymi wykończy każdego oszusta.
Dezynsektor 2014-08-21 10:00
Nareszcie jeden właściwie określający ten proceder.Pozdrawiam.
greko 2014-08-27 22:49
NO JUZ NIEDLUGO KAMIENIE BEDZIECIE ( usunięte przez administratora )...BIOMED JUZ NIE ISTNIEJE BIEDOTI SPRAWA JEST W PROKURATURZE ZOBACZYCIE CO BEDZIE HA PANIE( usunięte przez administratora )... Pan z tego kraju bo nie bedzie tu dla takich jak pan miejsca
greko 2014-08-27 22:55
BIEDOTA BIOMED TAKI WASZ KONIEC,...........................................................................................................................................
1
Donos 2014-09-02 08:38
Naciągacze i nic więcej. Słów brak, jak można tak naciągać ludzi... groźby ... sprawa zgłaszana na policję.
3
Dezynsektor 2014-09-03 18:12
A cóż może innego za recydywę przygotowywać,jak nie odpowiednio wysokie kary.Nie podają informacji ani tym bardziej nie dołączają wzoru do odstąpienia od umowy co jest podstawowym obecnie wymogiem.Posługują się czystym oszustwem,które dotyczy producenta wciskanego przez nich chińskiego badziewia.
1
Obserwatorka 2014-09-12 20:35
Zgadzam się w 100%. Pani "prezes" udaje wielką szefową, ale każdy wie, że mając bogatych rodziców szefa udawać łatwo :) Otworzyła jakiś z tyłka wzięty telemarketing i myśli, że może innych traktować jak g****.... No cóż - polskie realia, ale czego się można spodziewać po kimś, kto kończył prywatne szkoły... buahhhaaaaa..... na uniwersytety czyzby zbyt malo wiedzy?, no to chociaz w jakis sposob sie trzeba dowartosciowac, zeby wyzsze miec
mloda 2014-09-15 15:23
NA WASZYM MIEJSU JA BYM SIE ZWOLNIŁA, MI PASUJE,JEST SPOKO, POWODZENIA NA MAGAZYNACH W GADKACH
3
aaaaaaaaaa 2014-09-17 15:13
Nasza kierowniczka tez pracowala w gadkach na sorcie a mowi ze byla szefem tysiaca osob hahahha chyba nie zdaje sobie sprawy ze pol sremu tam pracuje i wie kim ona byla
pracownik 2014-09-30 21:32
Tak premie które sama sobie wypracujesz poprzez nadgodziny, stabilne warunki zatrudnienia no to chyba żart umowa zlecenie bez możliwości przejscia na umowe o pracę. Jak przyjechala Pani z inspekcji pracy i wydala rozporzadzenie, że musza dać umowy o pracę, to wzywane na rozmowy byłyśmy co nam powiedziano???? że jesli chcemy umowy o prace to dostaniemy... na dwa miesiace a pozniej umowa wygasa i do widzenia- takie są stabilne warunki. Mówilismy pozniej Inspektor, że nie chcemy umów o prace, że te nam pasują. Profesjonalne szkolenia na czym one niby polegaja... dostaniesz na kartce regułkę pocwiczysz czytanie, powiedza ci zeby zadawać otwarte pytania, pogadasz o pozytywnym nastawieniu
Dezynsektor 2014-10-01 12:15
I tak właśnie wygląda polski pracodawca-naciągacz.
telemarketerka 2014-10-08 21:14
UMOWA ? HAHAHAHAHAHAHHA .. CHYBA PO MIESIĄCU CZASU , JAK SIĘ PRZYPOMNISZ. NIEKTÓZY NIE MAJĄ W OGÓLNIE UMOWY A PRACUJA PONAD 3 MIESIĄCE . `
Pracownica 2014-10-23 11:00
Pracuję w BioMedzie od ponad roku i... Praca jest fantastyczna. Stereotypy dotyczące handlowców i formy sprzedaży bezpośredniej nie są pozytywne, ale często mijają się z prawdą. Oczywiście, że zdarzają się wyjątki i nie każdy z handlowców sprzedaje tak jak powinien - ludzie są różni. Jednak zapewniam, że takie osoby szybko z firmy "wylatują". Szefostwo stawia na wypracowanie marki Biomed na rynku i myślę, że całkiem dobrze im to wychodzi. Niestety zazwyczaj komentujący tu ludzie nie mają pojęcia o działalności firmy, a swoje sądy wyrażają tylko na podstawie zaslyszanych stereotypów. Ludzie - nie bądźcie dziecinni! Ludzie, którzy pojawiają się na prezentacjach też nie są dziećmi - każdy ma swój rozum. Jeśli ktoś decyduje się na zakup, to robi to w pełni świadomie, a to, że po pewnym czasie zmienia zdanie (zazwyczaj pod wpływem np. rodziny) wiąże się właśnie z tworzeniem takich stereotypów dotyczących tej formy sprzedaży. Ma przecież prawo do zwrotu towaru i firma nie komplikuje tego - takie jest prawo i tego nie negocjujemy. Także nie róbcie z nas potworów bo to po prostu świadczy o niskim poziomie intelektualnym osób, które tu właśnie (anonimowo) negatywnie komentują firmę. Nie do końca wiem jak działa u nas telemarketing, ale od strony handlowców firmę znam doskonale - świetni ludzie, świetna atmosfera, fajne pieniądze. Praca specyficzna, ale dająca dużą satysfakcję z tego, co się robi - poznawanie nowym miejsc, nowych ludzi - często ciekawe osobowości, zadowolenie z 12-godzinnego dnia pracy, kiedy wracasz do hotelu mega zmęczony, a przy tym zadowolony z tego, co robisz. Polecam!
1
Pracownica 2014-10-23 15:44
Jeżeli kogoś wywalają z firmy za nieprzestrzeganie zasad w niej obowiązujących (a zapewne stało się to w Twoim przypadku niedawno skoro masz takie a nie inne informacje) to potem takie tu oto słowa padają. Przykre. Pozdrawiam
bili 2014-10-25 15:22
czyzby bank santander firme opuscil za te wszystkie wgrane w losowaniu
m 2014-10-27 09:53
to po co pracowales skoro uwazasz .ze taka tragiczna firma? ja pracowalam i nigdy zlego slowa na bio med nie powiem !!
m 2014-10-27 10:00
albo za slabe wyniki:)
Poważna 2014-10-28 11:15
Pracowałam w tej firmie przez wiele miesięcy i nie wiem skąd takie osądy. Mam wrażenie jakby ktoś pisał albo z konkurencji,albo ktoś kto nie ma pojęcia jak jest naprawdę, a ma ochotę po prostu ponarzekać. Łatwo jest komuś naubliżać, nagadać w chwilach złości.
Tu, jak w rzadko w jakiej firmie-pracuje się w bardzo miłej atmosferze. Nie ma żadnego wyścigu szczurów! To jest oczywiste, że w każdym TM dąży się do określonych celów-zresztą nie tylko w pracy, ale i w życiu prywatnym każdy z nas do czegoś dąży. Jaki pracodawca tak dba o pracowników kupując kawę, herbatę,itp.?! To jest rzadkość w dzisiejszych czasach. Tu pracują naprawdę pomocni ludzie, którzy szanują innych i taka też atmosfera panuje w firmie.
A jeżeli ktoś z Internautów ma chęć ponarzekać, to może lepiej wyjść sobie na spacer, przewietrzyć się i darować sobie te nieprawdziwe komentarze.
Spytacie dlaczego nie pracuję? Zmarła mi najbliższa osoba, która zajmowała się moim dzieckiem. Tylko dlatego...
Monika 2014-10-29 12:26
Ja też pracę w Biomedzie wspominam baardzo dobrze i pamietam już te negatywne opnie za moich czasów i wiecie co ? - zawsze byli to ludzie, którym sie nie udało. Przykre
Dezynsektor 2014-10-29 14:28
Ciekawe,że bardzo mile wspominają tam pracę ci którzy już tam nie pracują.
Ona 2014-10-29 14:50
Witam wszystkich. Ja akurat pracuję w tej firmie. Na co te komentarze: "ciekawe, że mile wspominają tam pracę ci, którzy już tam nie pracują..." Pracuję tu i jestem bardzo zadowolona!!! Tu cię szanują, tu dbają o pracownika pod każdym względem, tu masz wypłatę na czas i możesz liczyć na dobre słowo! Zawsze! Jestem bardzo, a to bardzo zadowolona i dumna, że mogę tu pracować. Głupie komentarze są naprawdę zbędne i już się robi niedobrze od tych pesymistów i ludzi, którzy wypowiadają się negatywnie. Po co ta szopka?! Zastanówcie się nad sobą i zacznijcie lepiej od siebie.A może sami potrzebujecie krytyki? Może wam się lepiej zyje, jak kogoś doduszacie? Nie wiem. Ale tak nie powinno być. Tu jest naprawdę dobrze i życzę każdemu takiej pracy.
1
Fakt... 2014-10-30 12:46
Ona w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e bylas gw...o widzialas. Ja w innej firmie pracowalem ale doskonalem wiem o co chodzi. Dziadki maja wszystko wytlumaczone, koszt kredytu itp. swiadomie robia zakup,sa poinformowani o mozliwosci odstapienia od umowy itp.itd. Ale pozniej tak, oszuuuusty, oszukali mnie. Najlatwiej oceniac. Pewnie jestes jedna z tych wnuczek co babci nie kaza robic zakupow bo sama chcesz orac od niej siano a to co wyda to mniej dla ciebie. Wszystko w temacie. Ecovital narobil walkow ale wszystkich trzeba wrzucic do jednego wora. A cooo, czemu nie.
qazxswedcvfrtgbnhyujmkiolp 2014-10-31 23:27
Błagam, czyżby sama szefowa kontrolowała forum? Ojoj... :) NIKT, kto tam pracuje W ŻYCIU nie wystawiłby pozytywnej opinii i DOSKONALE o tym wiemy. Pozdrawiam (nie)serdecznie!
2
:)) 2014-11-03 06:27
Skoro jesteś taki mądry bądź mądra przedstaw sie imieniem i nazwiskiem skąd takie informacje posiadasz?? Czyżby zazdrosna konkurencja?? Albo osoba,która zwolnili i Cię to boli tak,ze piszesz farmazony??? Pozdrawiam serdecznie.
Ps.widac,ze nie masz innych zajęć tylko oczerniasz innych:))!nudne musisz
Mieć życie!!! Ja pasuje w bio medzie i jestem
Bardzo zadowolona! Oszczędź sobie pisania głupot-to nic nie da:))) chyba, ze dzięki temu poprawiła sie Twoja niska samoocena, bo zapewne tak masz- jak widać:)))
1
Ricky 2014-11-05 10:31
Ludzie jesteście żałośni w tych swoich opiniach. Pracuję w tej firmie od pewnego czasu i złego słowa nie mogę powiedzieć. Pracowałem w konkurencji, tam stres, Pan Kierownik równał cię z błotem, gdy nie było sprzedaży, wypłata za wiele godzin pracy żenująca, jeszcze non stop za coś zabierali bo coś się nie zgadza. W BIOMED po pierwszym miesiącu pracy super wypłata(nie jakaś najniższa krajowa jak w konkurencji przez 3 miesiace), świetna atmosfera na wyjazdach, zgrany zespół który wspólnie pracuje na dobry wynik, słowo uznania od Dyrektora. POLECAM PRACĘ Z CZYSTYM SUMIENIEM!!!
prezes 2014-11-19 18:49
dajcie spokoj po co te wpisy zrobcie zebranie a nie na forum takie sprawy
odeszłam 2014-11-26 19:46
Tak naprawdę chodzi o kasę. Wszystko drogie, a pensja stoi. Trzeba żyć nie?Ale za co?Na utrzymaniu rodziców do starości chyba
1
Milena 2015-01-25 15:00
Jak czytam pozytywne opinie zastanawiam sie czy chodzi o oddział w Śremie ...jesli tak pisze je chyba szefostwo ...?/

(usunięte przez administratora)
4
ppppppppppp 2015-05-21 15:49
hahahahaahahahaaaa!!!!
Etyk 2015-08-28 08:13
Anonimowo - to dlaczego podpisałaś się ,, pracownica ,, a nie z imienia i nazwiska?
żalosne 2015-10-03 15:52
Żałosna firemka musiala zmienic nazwe na biolife, hahaahahahahahahahhaha to jest tak zenujace prawie jak czarna mamba zatrudniona po protekcji, bo nawet na produkcji jej nie chcieli
4
Justyna 2016-06-28 09:28
czy ktoś orientuje się Ile płacą w tej firmie w Biolife Plus Buku za godzinę?
edek 2016-09-30 14:58
@olka ale jakie stawki uległy zmianie o czym piszesz? mam nadzieje ze na lepsze hm? zastanwiam sie nad podjeciem pracy u nich w firmie na przyklad jako operator bo widze ze do pracy za granica szukaja
czorna 2017-01-16 08:49
10 stycznia 2017 r. stawki dostosowali do 13 zł za godzinę przy umowie zlecenie
3
Iwona 2017-04-04 14:13
@czorna chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń w firmie. Jakim pracodawcą jest według Ciebie F.H.U Biomed?
Nie dajcie się nabić w butelkę! 2017-04-05 12:03
Do pracowników, którzy muszą wykonać " w końcu " badania lekarskie do końca kwietnia na swój koszt :

Na każdego pracodawcę nałożony jest obowiązek dbania oraz ponoszenie odpowiedzialności za stan bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładzie pracy. Pracodawca nie ma prawa dopuścić do wykonywania pracy osoby bez aktualnego badania lekarskiego stwierdzającego brak przeciwwskazań do wykonywania pracy na danym stanowisku. Co ważne pracownik zgłasza się do lekarza medycyny pracy na skierowanie pracodawcy, w którym powinny być opisane warunki szkodliwe dla zdrowia pracownika lub warunki uciążliwe.

Zgodnie z przepisami Kodeksu pracy za wszystkie badania lekarskie pracowników koszty ponosi pracodawca. Nie ma znaczenia, czy są to badania wstępne, kontrolne czy okresowe. Jeśli lekarz medycyny pracy zalecił dodatkowe badania lekarskie w celu dopuszczenia pracownika do wykonywania pracy na określonym stanowisku, ich koszty również w całości pokrywa pracodawca.

Okresowe i kontrolne badania lekarskie powinny w ramach możliwości odbywać się w godzinach pracy, co ważne pracownik zachowuje prawo do wynagrodzenia za czas spędzony na badaniach. Jeżeli badania lekarskie odbywają się w innej miejscowości, pracownikowi przysługują należności na pokrycie kosztów przejazdu - zgodnie z zasadami stosowanymi przy podróżach służbowych. Powyższe regulacje oparte są na przepisach Kodeksu pracy art. 229.

Znaczenie ma tutaj, to że pracujecie w systemie zmianowym wasze umowy cywilnoprawne z pracodawcą reguluje właśnie Kodeks Pracy, a umowy zlecenie traktowane są w tym przypadku jako umowy o pracę.
7
Wiosna, ah to Ty! 2017-04-08 19:50
Jeszcze we wtorek na porannym meetingu, jak do apelu staje kierownik, ogłaszając wszem i wobec, że jest "przekaz" z samej góry : MUSICIE ZROBIĆ DO KOŃCA MIESIĄCA BADANIA LEKARSKIE BEZ SKIEROWANIA OD PRACODAWCY! Kierowniczka twardo w swojej postawie przekonuje, wskazuje i argumentuje, bijąc się w pierś : że na swój koszt no bo to przecież umowy zlecenie są, że w godzinach za które nie będzie zapłacone, itp., itd., etc. Twarze smutne, szok i niedowierzanie. Jak to będzie, co to będzie?

3 dni później objawienie!

Nadjechały skierowania do pracusiów na badania!

Cuda, cuda ogłaszają! Chyba posty tu czytają!
4
aaaaaaaaa 2017-04-24 13:24
nasza kierowniczka jednego sie pozbyla to teraz drugi u niej przesiaduje czesto i cwierkota w biurze
Władek 2017-04-25 06:51
W dniu 23 kwietnia na prezentacji o godzinie 18 w sali euro 2 Wrocław Św. Mikołaja 67 w hotelu Sofitel odbywał sie pokazowy kabaret naciągaczy picerów młodych oszustów firma Biolife+ ul Gostyńska 51 Śrem.
głowna picerka Emilja same kłamstwa o matach z pasami do masarzu oferowanych za 10 tys zł w/g mojej precyzyjnej znajomosci sprawy były wartości około 700 do 1000 tysiąca złotych pozostali młodizi naciągacze w wieku od 20 do 28 lat sugestją umieli ludzi oszukiwać i zmuszać na koniec przy stoliku o podpisanie umowy na kwotę 10 tysięcy złotych głośna muzyka :żono moja żono i inne" tańczenie z wybranymi osobami całowanie którzy dali sie nabrać na rzekome nagrody np czainik ,że u filipiaka kosztuje 500zl a tu w prezencie /akurat u filipiaka w salonie wroclaw powst sla kosztuje 2000zł u tu Emilja picowała a jak potem go wziołem do ręki był bardzo leki=ki w markietach w cenie 10 do 20zl było mało osob okolo 9 mnie akurat Emilja wziela na koniec i oferuje za darmo pościel wełniana niby za 3tys za darmo bo bede jej agentem a potem do stolika wzioł mnie młody chłopak i woła dowód osobisty do podpisu numowy jak odmówiłem to zostałem wyzwany i doleciała Emilja i oboje wykręcili mi ręce i wypchneli za drzwi i kurtke mi za mna wyrzucili i zamkneli drzwi mocno agresywni bo tylko 8 osob udało im sie oszukać.
zadzwoniłem na policje po 40 minutach byl patrol pieszy i poszlismy do tej sali ale byla tylko Emilia i inny chlopak a tamtego co mnie wyzywal nie było
ale policjantowi powiedziala,że nie ma dowodu osobistego.
sprawa w toku
mieszkaniec wroclawia
5
Koleżanka Obok :) 2017-04-25 17:52
Akurat kto u kogo przesiaduje to nie twoja sprawa. Pracujesz w tej firmie więc zajmuj pracą a nie robieniem pierdołek :) z Pozdrowieniami koleżanka z pokoju. PS. widać jak siedzisz na go work ale jeszcze troszkę .
kolezanko i ja pozdrawiam 2017-04-26 13:17
a ciebie zatrudnili tu jako telemarketerke czy rzecznika prasowego ;-)? bo gadane to masz do jednej i drugiej roboty :-) a moze jestes jedna z tych kilkoro w tej firmie co ukrywajac dochod przed komornikiem lub opieka bo sa tu takie co robia po 8 godzin a wpisuje 4 i 6 na liscie. tak tak nie zapomnij rozliczyc do 2 maja za 2016.
2
aaaaaaaaaaa 2017-04-28 09:28
Swoją drogą podobno jest przystojny dziewczyny gadały :) lecz nie miałam okazji go zobaczyć ;P PS Może zostanie naszym Pracownikiem
1
Iwona 2017-07-13 08:59
@aaaaaaaaaaa
może Ty mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda praca telemarketera w F.H.U Biomed? Chętnie dowiemy się więcej o Twojej pracy oraz o tym dlaczego warto pracować właśnie w tej firmie.
Zostaw swoją opinię o F.H.U Biomed - Buk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.H.U Biomed