logo Argonaut Międzynarodowa Szkoła Podstawowa

Argonaut Międzynarodowa Szkoła Podstawowa

Warszawa

Opinie o Argonaut Międzynarodowa Szkoła Podstawowa

Opiekun 2014-10-26 13:26:26
Widzę, ze Szkoła Argonaut króluje w plebiscycie beznadziei. I słusznie!!! Wszystkim rodzicom szczerze odradzam tą szkołę. To tylko biznes, nikt tam nie liczy sie z dziecikamami niestety. Wiele do życzenia pozostawia poziom edukacyjny szkoły, kadry oraz kwestie bezpieczeństwa. Szkoła z zewnątrz bardzo ładna i to jej jedyny atut. Na to właśnie zwraca uwagę kadra zarządzająca pozory!!!!
6
Vbv 2014-11-09 00:16:45
Boże co dzieje sie w tej szkole. A właśnie miałam ta wysyłać swoje CV, dobrze czasem poczytać fora. Szkoda mojego czasu na taka szkole.....
3
Opiekun 2014-11-12 18:52:18
W szkole Argonaut dzieją sie różne rzeczy które nie zachęcają do tego by posyłać tam swoje pociechy. Kasa, kasa, kasa tylko to ma znaczenie - rodzice którzy zaczynaja sie orientowac w sytuacji zabierają swoje dzieciaki. Omijajcie Argonaut szerokim łukiem!
3
Gość 2014-11-23 22:07:45
Szkoła jest BEZNADZIEJNA! Choć wnętrza cudowne! Na 6+
A poza tym już nic dobrego. Nauczycielki w większości bardzo młodziutkie, tuż po studiach, bez większego doświadczenia, bo bierze się najtańszego...
Nawet gdyby za darmo moje dziecko miało tam chodzić, to bym nie wyraziła na to zgody!
Obiady z kateringu. Nie dobre!
A kreacje pani dyrektor i prezes w pamięci zostają... Nie da się ukryć.
Ha, ha, ha!!! :-D
6
Mundi 2015-01-12 23:16:22
Piszę tu nie z potrzeby wyrażenia swojej opinii tylko w nadziei, że pozwoli ona rodzicom takim jak ja kilka lat temu dokonać racjonalnego wyboru. Kilka słów, które tu skreślam opieram na podstawie kilkuletniego pobytu w niej mojego dziecka, mając jednocześnie porównanie z alternatywna szkołą społeczną do której chodziła druga moja pociecha. Zatem:
- faktycznie szkoła jest "maszynką" do zarabiania kasy. Nie chodzi bynajmniej o wysoki czynsz (choć to też) a o fakt, że kto płaci może dostać się tutaj bez żadnej selekcji
- poziom kadry w masie przeciętny z nielicznymi światłymi wyjątkami (p. Ania od Polskiego - prawdziwy pedagog)
- brak tu jakiegoś poczucia "misji" koncepcji jak uformować, ukształtować uczniów społecznie jak im zaszczepić ciekawość świata, etc.
- z ww. względów co smutno powiedzieć dzieci tu uczęszczające są w przeważającej większości tzw. bananową grupą o co winić należy oczywiście ich rodziców, którzy na dokładkę mają roszczeniową postawę wobec wyników swoich pociech. Przerażające jest ich parcie na zawyżanie ocen dzieci (oceny i tak bez tego są moim zdaniem zawyżone) nie troszcząc się o stan ich wiedzy i działając podług zasady Janek ma 4 a moje ma 3 tzn. że nauczyciel zły.
- szkoła międzynarodowa dwujęzyczna to to nie jest z całą pewnością
- plusem są wnętrza i faktyczny brak głębszych patologii oraz małe klasy

Reasumując. Jeśli jesteś relatywnie zamożny i nie masz w stosunku do swojego dziecka większych oczekiwań i chęci jego rozwoju a kładziesz nacisk na bezpieczeństwo i dobre warunki lub ono nie dostało się do alternatyw na warszawskim rynku, to jest to wybór dla ciebie. Jeśli jest inaczej bezwzględnie odradzam.
3
Dyrektor i Grono Pedagogiczne Międzynarodowej Szko 2015-01-13 18:28:21
Drodzy Państwo,

Forum GoWork.pl stało się miejscem wymiany opinii nt. naszej Szkoły. Każda krytyka jest dla nas ważna, a każda pochwała miła i mobilizująca do dalszego wysiłku. Prosimy jednak uszanować pracę i godność osób związanych ze Szkołą Argonaut – jej Uczniów, ich Rodziców oraz Nauczycieli, Pracowników administracji i obsługi technicznej.

My sami jesteśmy dumni z tego, że naszą Szkołę współtworzą wspaniali Rodzice – osoby otwarte, chętne do współpracy, z którymi możemy góry przenosić (także niemal dosłownie, bo w ubiegłe wakacje przenieśliśmy Szkołę do nowej siedziby). Uroczyste chwile w życiu Szkoły, ale i prozaiczna codzienność, przekonują nas, że nasze Dzieci mają wspaniałe wzorce, a wspólnie mamy ogromną szansę odkryć i rozwinąć talenty drzemiące w najmłodszych.

Jeżeli są Państwo Rodzicami poszukującymi Szkoły dla swych Pociech, zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami. Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku, w godz. od 8:00 do 18:00, w budynku naszej szkoły przy ul. Na Skraju 32. Zachęcamy też do kontaktu telefonicznego: 504 509 504.

Poznając naszą Szkołę, Pracowników i atmosferę w niej panującą, łatwiej będzie Państwu wyrobić sobie opinię na jej temat i podjąć odpowiedzialną decyzję.

Z wyrazami szacunku,

Dyrektor i Grono Pedagogiczne Międzynarodowej Szkoły Argonaut
3
tchi 2015-01-23 12:58:53
Jeszcze nie widziałam szkoły, która wtłoczyłaby dziecku wiedzę do głowy. Nauczyciel jest trenerem. Pokazuje drogę i pilnuje, żeby uczeń z niej nie zbaczał, ale uczeń ma sam nią podążać, tzn. uczyć się. Ukończyłam prestiżowe Liceum i Uniwersytet, które przodują w rankingach w Polsce. Ich prestiż polegał na bardzo wysokich wymaganiach ze strony nauczycieli. W szkole zostawali uczniowie wybitni i pracowici i to oni nabijali punkty. Nauczyciele nie wyróżniali się niczym szczególnym, a budynki w ogóle przeciętne. Więc nie opisujcie mi tu o poziomach szkoły Argonaut. Ważne czy dziecko dobrze się czuje w szkole i ma dobre warunki do nauki. Drodzy rodzice możecie kupić oceny, ale nie wiedzę dla Waszego dziecka. Jeżeli się sam nie nauczysz, nikt Cię nie nauczy.
3
BYŁY 2015-05-22 21:11:12
WYPOWIEM SIĘ NA TEMAT SZKOŁY MIAŁEM Z NIĄ KONTAKT PO PIERWSZE SZEFOSTWO ZAGLĄDA NA TO FORUM I DOKONUJE SAMEMU POZYTYWNE WPISY PODAJĄC SIĘ ZA RODZICÓW TO ŻE SĄ SZTUCZNE UŚMIECHY TO JEST PRAWDA POZIOM NISKI TA SZKOŁA RACZEJ SZEFOSTWO SZKOŁY ZNALAZŁO SOBIE METODĘ JAK OD RODZICÓW WYRWAĆ KASĘ TO NIE JEST PLACÓWKA CO UCZY TYLKO CO WYSYSA KASĘ TE DZIECI NIE DADZĄ SOBIE RADY JAK TU SKOŃCZĄ TO SZKOŁĘ ZMARNUJĘ SIĘ KASĘ I DZIECKO STRACI NAJLEPSZY CZAS NA ZDOBYWANIE WIEDZY I BĘDZIE MIAŁO TRUDNOŚCI Z JEJ NADROBIENIEM WOLAŁ BYM KASĘ PRZEZNACZYĆ NA KOREPETYCJĘ TO BYM WIEDZIAŁ ŻE TA SUMA CO JEST WYDANA NIE POSZŁA W BŁOTO
7
mir 2015-06-02 15:04:15
Do Pana Były,na czym opiera pan swoją opinię, jakieś konkretne przykłady czy tylko wieczorne bicie piany.Którzy nauczyciele tak fatalnie według pana wykonują swoją pracę
3
olek 2015-06-17 22:51:17
widzę dalej DYREKCJA robi wpisy to się widzi sposobem wpisu pani MIR
5
luka 2015-09-04 12:14:49
Bardzo nierzetelny pracodawca - dyrektorka umawia się z przyszłym pracownikiem na prowadzenie zajęć w szkole, po czym nie odzywa się przez tydzień, nie odpisuje na maila z zapytaniem o rozkład zajęć, a odebrawszy telefon, rozłącza się bez słowa i nie odbiera kolejnych telefonów. Bardzo nieeleganckie, niegodne dyrektora zachowanie.
11
bobo 2015-11-13 14:24:11
Szkoła bardzo fajna sama w sobie. Dużo się dzieje, fajna młodzież, można z nimi pracować. Niestety tasują nauczycielami... I to niekoniecznie dlatego, że nie spełniają oczekiwań jako nauczyciele ale dla ich "widzimisię" Szkoda, bo tracą na tym najbardziej dzieci...Każda zmiana nauczyciela wpływa na niekorzyść nauki dziecka.
4
0pinia 2015-12-14 23:29:51
Powiem krótko- znam osobę, która uczęszczała do ów placówki i nie jest to wcale taka kolorowa przyszłość jaką malują Państwu władze szkoły. Liczy się kasa, kasa i jeszcze raz kasa- zero wykształcenia, totalny harmider, jakby tego było mało- sprawczyni całego zamieszania (Pani prezes) udaje, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i zamiast zająć się problemem woli zakładać "kalosze" i malować się jak kleopatra! Wstyd!
13
pracownik 2016-04-07 15:59:34
Witam,
Jestem byłym pracownikiem ów szkoły. Niestety odradzam współpracę z tą szkołą.
Panie zarządzające delikatnie mówiąc są niesłowne. Nie tylko względem Rodziców, którym mydlą oczy wizją cudownej szkoły,wspaniałej współpracy, ale również względem kadry. Nie mają za grosz wstydu, poczucia odpowiedzialności za własne słowa, czyny. Liczy się tylko zysk - nic więcej!
To nie jest miejsce pracy ani nauki godne polecenie.
16
WaldekG 2016-04-20 22:50:28
Szkoła schodzi na psy. Zlikwidowali zajęcia na basenie dla starszych klas, zajęcia z WF są w zaadoptowanej klasie ( wcześniej były w hali sportowej na Gładkiej), kółka zainteresowań praktycznie polikwidowane. NĘDZA.
Miała być budowana sala gimnastyczna (obietnica pani prezes), ale jeszcze nawet łopaty nikt nie wbił. Poziom nauczania większości przedmiotów bardzo przeciętny.
Selekcji kandydatów nie ma żadnej, przyjmują każdego, kto płaci, także poziom ogólny nauki mierny.
13
PiotrK 2016-05-14 13:02:06
Elastyczna to jest guma.
Elitarny poziom? Chyba Pani prezes raczy żartować.
Przy takiej selekcji kandydatów, a właściwie braku jakiejkolwiek selekcji o jakim poziomie my mówimy.
A tak btw co z obiecywaną rok temu salą gimnastyczną i zajęciami na basenie dla starszych klas, które to zajęcia miały być wznowione od maja.
Jak się coś obiecuje to trzeba dotrzymywać.
Słodkie uśmiechy i szczebiocik nie wystarczą....
10
argoludek 2016-06-15 15:05:33
Jeśli jesteś nauczycielem, który szuka pracy to unikaj tego miejsca jak ognia. Praca ciężka psychicznie, ponieważ dyrekcja zawsze staje po stronie histerycznych rodziców, zamiast dociekać prawdy (boi się stracić klienta). Atmosfera wśród pracowników fatalna, ponieważ zrzuca się na nich coraz więcej obowiązków, promocja szkoły w weekendy, mnóstwo imprez z rodzicami wieczorami (oczywiście nikt nie płaci nadgodzin, bo obowiązek promocji szkoły masz w umowie :)) Do tego na samym starcie dostajesz dwie umowy o pracę i zlecenie, bo pracodawca szuka możliwości unikania płacenia wysokich podatków itp. Poza tym szkoła ma ogromne długi wobec ZUS, nie odprowadzają składek za pracowników. Od września w szkole nie będzie nowej klasy 0 ani 1 (chyba ludzie wreszcie zorientowali się że nie warto posyłać tu dziecka). Nieuczciwe i niesprawiedliwe traktowanie pracowników każdego dnia. Zalegają z wypłatami. Co roku kadra w tej szkole wymienia się przynajmniej w 50 %. W tym roku więcej niż 50% pracowników odchodzi. Dlatego mając na uwadze powyższe fakty i to że w lipcu/sierpniu pojawi się mnóstwo ogłoszeń w sprawie pracy w Argonaut, nie dajcie się nabrać na te ekskluzywne wnętrza i nie decydujcie się na pracę w tej szkole. Zarówno prezeska jak i dyrektorka są cudowne jak budynek szkoły, czyli tylko z zewnątrz, przy bliższym poznaniu zaczyna się robić bardzo źle. Szkoła żałuje pieniędzy (a może tonie w długach?) na toner i papier do drukarki, więc o jakich międzynarodowych standardach można tu mówić. Trochę się rozpisałem, ale to tylko kilka faktów z życia w Argonaut....
27
argonautka 2016-07-22 23:04:24
argoludek napisał prawdę w 100 % !! Jeżeli jesteś nauczycielem pełnym pasji to tą pasję stracisz.... odradzam pracę w tym miejscu! Ciężka psychicznie, wszystko co robisz jest źle! rodzic ma być zadowolony a nauka? wychowanie? nie ważne masz kasę to się liczy. Proponuję zapisać dziecko w inne miejsce... najlepiej do szkoły państwowej... Zmiana kadry? co roku to samo! zobaczycie sami ile znowu nauczycieli się zmieni...dlaczego? dlatego, że za wakacje nie trzeba zapłacić... ehh dno i wodorosty... kto ma dzieci w tej szkole to wie jak kadra się zmienia.... nie dlatego, że jesteśmy źli. Każdy kto odszedł nie żałuje bo nie ma czego żałować. Mniej nerwów i życie bez stresu bo nie znasz dnia ani godziny kiedy dostaniesz wypowiedzenie. Argonaucie płyń dalej...
12
Kamiol 2016-07-28 15:41:25
To ciekawe, moje dzieci ukończyły tą szkołę i mają cudne wspomnienia. Nie zgadzam się z tym że nauczyciele zawsze ulegają rodzicom i postępują według ich życzeń a to że można prowadzić rozsądny dialog na poziomie jest wyłącznie zaletą i świadczy o dorosłości. Nie uważam aby szkoła państwows była lepszym rozwiązaniem chociaż wszystko zależy od kadry. Niestety moje doświadczenie w tym zakresie jest fatalne. Państwowe szkoły pełne są frustratów dowartościowujących się kosztem dzieci - przykre! Nie każdy nadaje się do każdego zawodu.
Lillypup 2016-09-13 21:20:16
Argoludek ma w 100% rację i mówi prawdę. Ta szkoła dla pracowników to koszmar. Nie płacą pensji, zalegają z ZUS, nauczyciel nie ma nic do gadania. To rodzice żądza. Nie polecam też iść na L4 wtedy musisz już dosłownie błagać o pensję i zapomnij żeby ktoś od Ciebie telefon odebrał... Ta szkoła to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] absolutnie nie polecam. Z coroczną wymianą kadry to też absolutnie prawda.
7
argomama 2016-10-01 09:14:10
Niestety to co dzieje się za kulisami szkoły przyprawia o dreszcze. Jestem pracownikiem na urlopie macierzyńskim. Otrzymałam informację, że firma na którą miałam zawartą umowę ogłosiła upadłość!
Pracownik z dnia na dzień zostaje bez środków do życia co gorsza nie ma żadnego kontaktu z Dyrekcją. Nie odbierają telefonów, nie odpisują na maile. Jak można podejmować współpracę jako rodzic, czy pracownik z takimi "ludźmi". Zero zasad moralnych oraz resztek honoru. Sprawa powyżej opisana idealnie nadaje się do sądu pracy oraz do nagłośnienia w mediach, gdyż inną opcją zakończenia tego typu działań nie widać.
Odradzam wszystkim tych Oszustów!
9
argomama1 2016-10-02 08:14:49

Apeluję do rodziców dzieci w wieku szkolnym, aby nie posyłali dzieci do szkoły Argonaut. Wspieracie machlojki ludzi, którzy za nic mają innych, kłamią z uśmiechem patrząc prosto w oczy, nie mają problemów z tym, aby zostawić pracowników bez środków do życia, nie wypłacając im świadczeń oraz próbując ich na wszystkie możliwe sposoby wystawić do wiatru.
10
nauczyciel 2016-10-02 11:15:51
Odradzam tę szkołę zarówno nauczycielom jak i rodzicom. Ta szkoła to kpina z systemu edukacji. Dobro dzieci nie jest tu absolutnie brane pod uwagę, jedyne co się liczy to kasa. Już dzieciom z klas 0 zmieniani są wychowawcy i pozostali nauczyciele byle było taniej. Nikt nie bierze pod uwagę tego, że dzieci się przywiązują, ze nauczyciel zna daną klasę wie czego może wymagać i chce kontynuować swój program pracy z dana klasą. Mimo tak wysokiego czesnego w szkole ciągle był problem z tuszem do drukarki. Przygotowując swoje materiały nauczyciel nie mógł nic wydrukować. Wszelkie dodatkowe inicjatywy czy materiały opłacane były albo z kieszeni nauczyciela albo z dodatkowych składek od rodziców. Wstyd było ciągle rodziców prosić o pieniądze. Jeśli jesteś nauczycielem z pasją kochającym swoją pracę to omijaj to miejsce z daleka! Szkoła to ciągłe machlojki jak unikanie wypłacania zasiłku macierzyńskiego czy świadczeń kobietom w ciąży narażając je na stres. Dyrekcja oczywiście nie odbiera tel.. wszystkie słowa krytyki w poprzednich komentarzach są prawdziwe. Lista nieprawidłowości w szkole jest bardzo długa ja napisałam tylko o swoim z nią doświadczeniu.
7
Byly argolud 2016-10-02 21:24:02
Pseudoszkola Argonaut to już tylko miejsce do robienia pieniędzy! Nie to co kiedyś. Teraz nie liczy się dziecko, rodzic, pracownik, tylko pieniądze!!!! Rodzice płacą a w zamian otrzymują tylko mydlenie oczu, szczerze odradzam bo wiem jak to wygląda od środka, rzekomo brakuje pieniędzy nawet na piasek do piaskownicy!
Zdanie pracowników się nie liczy, nauczyciele ciągle się zmieniają a ci będący na urlopach macierzynskich i zwolnieniach muszą walczyć o swoje świadczenia ale to już temat rzeka, który niebawem przedstawię, ostrzegam rodzicow i zainteresowanych pracą w tym miejscu!! szkoda czasu i nerwow
6
Na skraju 2016-10-02 21:36:46
A to że opinie bardzo do siebie podobne tylko potwierdza fakty
1
Na skraju 2016-10-02 21:38:19
Firma, właśnie to tylko firma NIE SZKOLA
5
Argoargo 2016-10-02 21:45:07
Niestety szczerze odradzam szkołę Argonaut Rodzicom oraz Nauczycielom. Każdy kto poznał zasady funkcjonowania szkoły od kuchni wie, że liczą się tylko PIENIĄDZE. Dobro Dzieci zgubiło się gdzieś pomiędzy efekciarskimi strojami Pani Prezes, a wnętrzem szkoły opływającym w pseudo bogactwo.
6
ARAR 2016-10-03 06:40:18
A te dwa składniki, to dwie umowy, które dostaje pracownik. Jedna zwykła z nie opłaconymi składkami ZUS, a druga zlecenie, na którą płacone są podwyżki i nadgodziny, zabierana w przypadku pójścia przez pracownika na zwolnienie.
7
Pracownik 2016-10-03 11:50:34
Czy wzrośnie, nie liczylabym na to... Najpierw wolałabym się zastanowić, czy skladki ZUSa zostaną wreszcie opłacone, gdyż pracodawca tego nie robi. Również nie ma możliwości wyrobienia Europejskiej Karty Ubezpieczenia, gdyż w NFZ twierdzą, ze jesteśmy nieubezpieczeni, choć mamy podpisane cywilnoprawne umowy o pracę. Pytanie, czy warto wiązać przyszłość z takim pracodawcą, a potem mieć nieuregulowane skladki w ZUSIE i problemy? Dodatkowo, nadgodziny nie są wypłacane, albo pomniejszone... A Ty siedzisz w pracy od rana do wieczora i nic z tego nie masz. Mało tego, ze masz mieć zastępstwo dowiadujesz się o tym albo późnym wieczorem, albo rano, albo nawet chwilę przed tym. A jak masz coś zaanowanego i nie możesz zostać, to jaką afera, straszą zapisami w umowach (których sami nie przesrzegaja i w ogóle których takich zapisów nie ma) i robią wielką aferę, bo jesteś przecież ich pracownikiem, nie możesz mieć zaplanowanej wizyty u lekarza, czy odebrać dziecka ze szkoły, bo musisz być dyspozycyjny. No cóż, samą się zastanów, czy warto tam pracować..
6
aij 2016-10-03 15:12:20
@oij to stary numer Pani Prezes, pisze się coś od czapy, żeby deprecjonować całe forum
6
prawy 2016-10-03 22:15:04
Nigdy nie była wporzadku względem Rodziców oraz pracowników nie jest i nie będzie. To pralnia brudnych pieniędzy. Radzę poszperać głębiej... wszystko ujzy światło dzienne.
6
Kokoko 2016-10-05 10:34:27
Szkołę można podsumować jednym słowem - DNO. Umowy kombinowane (o pracę i zlecenie) podpisane na kilka różnych spółek... kobiety w ciąży, na urlopie macierzyńskim i wychowawczym, które muszą na własną rękę dochodzić swoich praw. WSTYD!
7
Pracownica 2016-10-05 14:52:15
Praw do należnych im zasiłków, okazało się ze teoretycznie chronione przez prawo zostały na lodzie...cdn....
6
Pracargo 2016-10-05 17:51:09
Ciągła rotacja pracowników, nauczyciele sami się zwalniają - w tym roku to kilkanaście osób (mają zakaz informowania Rodziców o odejściu), szkoła ciągle poszukuje nauczycieli - odpowiedzcie sobie sami dlaczego...
5
Arg 2016-10-08 09:50:19
Najbardziej smutną rzeczą jest to, ze Dyrekcja, która powinna odpowiadać i stanąć po stronie pracowników w ogóle tego nie robi. Umywa ręce od wszelkiej odpowiedzialności. No cóż, łatwiej jest dac wypowiedzenie po jednej zwroconej uwadze od rodziców niż wysłuchać racji pracownika. Nie rozumiem też, jak można pozwolić i nie przejąć się tym, ze ponad 10 kobiet w ciazy lub z malutkimi dziećmi zostaje z dnia na dzień bez żadnych środków do życia. No cóż, trzeba nie mieć sumienia.
12
Karol 2016-10-08 17:23:53
A od kiedy to pracownicy pełnią rolę osób zarządzających? Nic prostszego jak założyć własną firmę i postępować jak w duszy zagra! Ale cóż to krytyka i narzekanie to najłatwiejsze.
ByłyNauczyciel 2016-10-13 12:27:57
Niestety mogę tylko potwierdzić negatywne opinie o Szkole Argonaut... A zwłaszcza o przekrętach z umowami, formie zatrudniania nauczycieli na niejasnych umowach nie wiadomo z kim i nie płacenie zusu ... W tym kraju kazdy przedsiębiorca kombinuje żeby wyjść na swoje ale to co sie tam dzieje to już są konkretne nadużycia... Wstydzę się nawet przyznać, ze byłam tam nauczycielem i poniekąd sama w tym uczestniczyłam przyjmując niegodne i niekorzystne warunki. Na początku nawet ufałam w dobre intencje p.dyrektor i p.prezes, ktore swietnie wszystkim mydlą oczy. Mam nadzieje, ze teraz kiedy dowiedzieliśmy się o sprawie podstępnego pozbycia się przez dyrekcję i prezesów kilkunastu nauczycielek tylko dlatego ze są na macierzyńskim lub w ciąży te wszystkie sprawy wyjdą na światło dzienne i będzie o tym głośno! W końcu dobiorą się im do skóry, oj dobiorą! Szczerze współczuje tym dziewczynom, które zostały teraz bez środków do życia i jako były nauczyciel, pracownik wraz ze znajomymi mi rodzicami będziemy osobiście wspierać i dążyć do pociągnięcia do odpowiedzialności włodarzy tej grandy.
Przestrzegam wszystkich, nauczycieli i rodziców, bo Argonaut to nie jest szkoła w sensie edukacji i szkolnictwa a pralnia pieniędzy, która pod szyldem placówki oświatowej najwyraźniej załatwia swoje niejasne interesy i przepływ pieniędzy pomiędzy kilkoma własnymi spółkami z różnych branż...
Z rolą wartościowej edukacji lub misją szkolnictwa nie ma absolutnie nic wspólnego a ładne wnętrza sal, tapety na ścianach i mundurki skutecznie odwracają uwagę od biznesów Państwa T. Dobro dzieci, nauczycieli jest tutaj na ostatnim miejscu a opieka Dyrekcji i formy kontaktu z nią są upokarzające dla pracowników !!!
12
solidarna 2016-10-13 17:39:43
Po prawie każdej negatywnej ocenie pojawiają się nagle komentarze od czapy... ciekawe kto o to tak dba...

Niestety jest to bardzo przykre, ale wszystkie młode Mamy oraz przyszłe Mamy zatrudnione w szkole Argonaut zamiast cieszyć się urokami macierzyństwa, w spokoju przygotowywać się do porodu, muszą same walczyć, dochodzić swoich praw oraz udowadniać kto je zatrudniał, na jaką umowę i dlaczego nagle zostały bez środków do życia. Bardzo im współczuję i trzymam kciuki!!! A Prezes szkoły (tylko nie wiadomo który????) powinien się wstydzić!!!!
11
Zszokowany 2016-10-14 09:28:15
To jak traktuję się w tym miejscu ludzi jest dla mnie nie do przyjęcia, dlatego też rezygnujemy z tej szkoły, mamy inny system wartosci.
14
Alo 2016-10-16 15:56:29
Pewnie nie chcą aby Rodzice wiedzieli, że ciągle brakuje kilku nauczycieli, lepiej mówić, że wszystko jest w porządku. Atmosfera...? Po ostatnich wydarzeniach niepewność Nauczycieli i Rodziców co do uczciwości szkoły oraz jej przyszłości...
4
młody nauczyciel 2016-10-16 19:54:24
A jakie są zarobki?
Reni 2016-10-17 14:32:49
Bardzo Was przepraszam za takie nieetyczne i nieludzkie zachowanie. Dla mnie liczą się tylko pieniądze. Wiem, że potem będę tego żałowała i bała się wyjść na ulicę. Przyszłość stoi też pod znakiem zapytania, bo okłamałyśmy i oszukałyśmy tyle osób, że tego już nie da się ukryć przed mediami.
6
JJmOt 2016-10-19 19:59:36
Argonaut Międzynarodowa Szkoła Podstawowa to dobry pracodawca, co zresztą chyba nie powinno nikogo dziwić, dzieci są łatwe do "poskromienia" kasa jest niezła, wymagania nie są jakieś specjalnie ciężkie.
Leon 2016-10-24 15:16:38
Buhahahahahahahahahaha, aleś pojechał(a)!
4
Kataryna 2016-10-24 15:21:18
Pani Prezes, po co te nerwy.
Może czas wziąć się lepiej do pracy, a nie tylko liczyć szmal?
6
Euro 2016-10-25 18:18:39
Szmal?? Chyba same długi!!!!!
5
zawstydzona 2016-10-28 23:22:50
wstydzę się że tam pracowałam, oby dzieci prezesek nie zdziwiły się kiedyś że ktoś je potraktuje w taki sam oszukańczo-podły sposób np. nie płacąc im zusu, taka karma




4
Stołeczni 2016-10-29 05:45:13
Już niedługo... pani niby prezes poprostu jeszcze nie zdaje sobie sprawy jakim ludziom zaszła za skórę... jeżeli prawo omija takich ludzi to bezprawie nie ominie na pewno.
5
aaaaa 2016-11-19 15:50:56
Szkoła ciągle poszukuje nauczycieli, kolejni się zwalniają, przedszkolakom cały czas zmieniają się wychowawcy i nauczyciele. Nie polecam szkoły, zatrudniają kogo popadnie...
3
Niegdyś rodzic ucznia 2016-11-23 20:10:40
Centralne Biuro Antykorupcyjne. Oraz Centralne Biuro Śledcze. Państwowa Inspekcja Pracy. Partia Razem - obroniła już ludzi "sprzedanych" firmie, która zaraz upadła, po to, by nie wypłacać im świadczeń. To adresy, pod które należy się zgłosić.
2
Zostaw swoją opinię o Argonaut Międzynarodowa Szkoła Podstawowa - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Argonaut Międzynarodowa Szkoła Podstawowa