logo INEA S.A.

INEA S.A.

Poznań

Opinie o INEA S.A.

noga 2016-12-23 09:37
Gratuluję zespołowi HR
Tomek 2017-02-10 10:28
Źli ludzie I zła firma.
8
Maja 2017-03-01 12:50
Jak potencjalni kandydaci powinni przygotować się na rozmowę lub spotkanie rekrutacyjne w firmie INEA?
Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?
Na te i więcej pytań odpowiedz znajdziecie w wywiadzie, którego udzieliła nam Dyrektor Personalna INEA S.A. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,19870,wywiad-krystyna-sawczuk
Dave 2017-03-01 21:54
blebleble, tylko kto chce jeszcze tam pracować za takie grosze...
3
Maja 2017-03-07 14:50
@Dave rozumiem, że jesteś obecnie pracownikiem firmy? Co możesz powiedzieć na temat warunków pracy oferowanych przez INEA?
zdave 2017-03-07 17:59
stwierdzenie kto by tam chciał pracować, nie oznacza że ja tam pracuję... bo kto by chciał... blebleble
Maja 2017-03-09 10:58
@zdave nie byłam pewna dlatego dopytałam. Na tym forum zwykle wypowiadają się osoby pracujące, bądź zainteresowane pracą w firmie. Co Ciebie skłoniło do zajrzenia na ten wątek?
1
Sansa 2017-03-23 14:56
Jestem byłą pracownicą telemarketingu i przez okres jaki tam pracowałam (2 lata) było dużo zmian, ale kto się nie zmienia ten stoi w miejscu. Praca w bardzo dobrych warunkach, przestrzenny biurowiec, klimatyzowany, ciekawi ludzie, fajna atmosfera. Jeżeli chodzi o warunki finansowe wypłata zawsze na czas, dofinansowanie do przedszkola/ żłobka, multisport, prywatna opieka medyczna, bony na święta, do tego w dziale sprzedaży liczne konkursy z nagrodami, wycieczki zagraniczne, imprezy integracyjne słowem wszystko! Jeżeli chodzi o podstawę to najgorzej nie było, wiadomo, że sprzedawca zarabia na prowizji od sprzedaży a dla samej podstawy nikt dłużej nie siedzi. Polecam firmę jako stabilne miejsce zatrudnienia, mimo położenia na które niektórzy narzekają, ale w dzisiejszych czasach samochód to nie jest duży wydatek;)
2
Nieznajoma 2017-04-13 21:27
Każdemu trzeba proponować odsprzedaży. Masz to w karcie rzekomego chouchingu
Maja 2017-04-14 09:23
@Sansa to dobrze, że pracodawca zapewnia tak duży pakiet socjalny. Nie jest to tak często spotykane w innych firmach. A czy w INEA odbywają się często szkolenia podnoszące kwalifikacje pracowników?
Jadzia 2017-04-14 14:07
Szydera. Podstawa 2000 Brutto. Masz możliwość wyrobienia premii. Musisz sprzedać za 1000 zł. Jak sprzedasz za 500 zł łapiesz się na premię -50% czyli za sprzedaż na poziomie 500 zł dostaniesz 250 zł :-))) Śmiech na sali.
3
Maja 2017-04-14 14:21
@Jadzia inni użytkownicy wspominają również o licznych benefitach. Potwierdza to również informacja na stronie firmy: https://www.inea.pl/o-inea/kariera/benefity
Rozumiem, że wysokość premii w firmie jest uzależniona od wyników. Wiele firm działa właśnie na takiej zasadzie. Czy w Twoim odczuciu progi premiowe są trudne do osiągnięcia?
Januszek 2017-04-15 17:20
Zarządzający to źli ludzie :) Tych merytorycznych wyrzucili w ciągu ostatniego pół roku albo sami odeszli.....Niektórzy dyr. i menadżerowie to krewni i znajomy Janusza biznesu. Bez kompetencji. Misiewiczow sporo w tej firmie. Generalnie
glowny udzialowiec sprzedaje spółkę więc nawet w tym roku może być wchlonieta przez ogólnopolski telecom. Firma bez perspektyw na rozwój.
12
Jadzia 2017-04-20 15:23
Maja serio...poziom podstawy jak w biedronce a zyskujesz dodatkowo http://karierawjm.pl/dolacz-do-zespolu/praca-w-sklepie-biedronka/korzysci-i-mozliwosci/
premia też jest do wyrobienia w biedronce

Rozumiem, że wysokość premii w firmie jest uzależniona od wyników. Wiele firm działa właśnie na takiej zasadzie. Czy w Twoim odczuciu progi premiowe są trudne do osiągnięcia?
1
Wojtek 2017-05-04 20:54
Zgadza się, główny udziałowiec sprzedaje swoje udziały, umowę ma do końca roku. Chyba nie ma sensu iść do roboty na parę miesięcy. Współczuję HR-owi, bo pewnie musi się ostro gimnastykować, żeby znaleźć frajerów do roboty.
5
Wojtek 2017-05-25 09:48
INEA z powodzeniem mogłaby zgarnąć tytuł Najgorszego Pracodawcy i nie ma tu przesady!
2
Maja 2017-05-30 08:53
@Wojtek dlaczego uważasz, że INEA mogłaby zgarnąć tytuł Najgorszego Pracodawcy? Dodatkowe informacje będą ważne dla osób szukających opinii na temat firmy jako potencjalnego pracodawcy.

Wspominacie również o tym, że rusza proces sprzedaży udziałów INEI. Czy dostaliście jakąś informacje na temat tego jakie zmiany spowoduje to dla pracowników?
zdave 2017-05-30 23:09
Witam ponownie,

Po półtorarocznym procesie w sądzie pracy w Poznaniu, sprawę wygrałem jednomyślnie, podważyłem wszystkie zarzuty oraz zwolnienie dyscyplinarne, sprawa będzie przeze mnie nagłośniona w odpowiedni sposób w mediach aby inni pracownicy nigdy nie bali się walczyć o swoje prawa, nawet z tak "dużą" firmą jak inea sa, niech żałują wszyscy którzy ze mną zadarli bo to dopiero był początek boju z nimi!
14
Były 2017-06-03 16:34
Brawo! Gratki! Mój pozew czeka na rozprawę. Nieprawnie wyrzucili wiele osób. Myślą, że mogą wszystko i mogą obejść prawo. Nie mówiąc o formie. Niespodziewane spotkanie o godz. 16, papiery do ręki, oddaj komputer i.... jutro już nie przychodz do pracy. Zero szacunku dla pracownika!!! Twoje super wyniki i zaangażowanie nie mają znaczenia. Pewnego dnia pada na Ciebie. I tak w każdym miesiącu... Tragiczna polityka HR. Tragiczny Zarząd i zarządzający. Zachęcam wszystkich do dochodzenia sprawiedliwości.
8
Pracownik 2017-06-03 16:44
W tej firmie nie ma otwartej komunikacji wewnętrznej. Zarządowi zależy na własnym majątku i interesie. Pracownicy to narzędzia. Czasem potrzebne, a czasem nie. Przecież zwolnienia grupowe to normalna rzecz.... Zresztą od jesieni liczba pracowników zmniejszyła się o ponad 200...Sporo osób odchodzi widząc co się dzieje. Bardzo dużo szuka pracy.....Schyłek
6
sere 2017-06-04 00:41
mnie również to spotkało i to całkiem niedawno...spotkanie o godz 14, o 15 koniec pracy...w tym czasie do załatwienia cała obiegówka..komputer został zablokowany w trakcie rozmowy już więc nie było nawet możliwości ściągnięcia sobie np.wyciągów z wypłaty...rozmowa gdzie wręczono mi papiery to przedstawienie zarzutów jąkającego się lidera szukającego oparcia w pannie z HR...nie popartych żadnym przykładem tylko puste słowa...poważnie zastanawiam się nad wniesieniem pozwu albo zażądaniem przestawienia powodów dokładniej bo tego nie zrobiono...przez cały miesiąc było ok i nagle się okazało że nie jest tak z dnia na dzień...kpina i to jawna z pracownika i jego wkładu w funkcjonowanie działu( małego bo raptem kilkuosobowego )... tak samo potraktowano innego pracownika likwidując mu stanowisko z dnia na dzień...jemu zaproponowano przejście do innego działu ( choć nie wiem czy skorzystał ) ja niestety tej przyjemności już nie zaznałam a szkoda bo lubiłam prace w tym miejscu... za starego lidera mogliśmy liczyć że będzie za nami stawał i bronił nas w każdej sytuacji - nowy niestety nie...nowy lider robi dużo tabelek, zestawień ale na wsparcie z jego strony nie ma co liczyć...mało tego to osoba, która nigdy nie zarządzała tak naprawdę takim działem nie zna się na tym...mam wrażenie, że na rozmowie kwalifikacyjnej po prostu zrobiła dobrą prezentację i miała dobre gadane ( zresztą tak to mniej więcej zostało nam przedstawione )....nie przekłada to się na działanie w dziale niestety a wręcz przeciwnie...niszczy ten dział i jego potencjał...tabelki raporty tylko to się liczy a jak pracownik chciał jakąś informację zwrotna o swojej pracy to owszem dostawał ją ale z wielkim opóźnieniem..jak ja np w trakcie wręczania wypowiedzenia dowiedziałam się, że coś było nie tak ( choć do dnia dzisiejszego się z tym nie zgadzam ), nie było żadnej rozmowy w danym miesiącu ze coś było nie tak...to jest niszczenie zespołu od wewnątrz i ani się obejrzą a ludzie zaczną szukać sobie nowych stanowisk w innych działach albo w innej firmie...
7
zdave 2017-06-06 22:07
Bardzo chętnie Ci pomogę, dzisiaj już dostałem pismo od komornika o ściąganiu dla mnie długu a to dopiero początek, będę również wnosił sprawę z powództwa cywilnego, razem zdziałamy więcej, sąd jest przychylny i wierzy w prawdę a nie zwolnienie z powodu "wprowadzenia trzech umów abonenckich bez zgody abonentów..a sami udostępnili nagranie jednej z tych abonentek która jednak była zainteresowana :) i dupka który dostał 280pln z mojej umowy i pewnie mama go pochwaliła za lizanie odwłoku maciejowi.m.) hahaha" kpina, na szczęście miałem mnóstwo dowodów i każde oskarżenie z odpowiedzi na pozew podważyłem i to SAM bez adwokata!
5
zdave 2017-06-07 18:29
Dzięki! Warto było bo 12k + odsetki drogą nie chodzi, a to wypłata dla adwokata za poprowadzenie sprawy z powództwa cywilnego :)
6
maupa87 2017-06-15 19:09
Co możecie mi powiedzieć o pracy w salonie? Jak wygląda podstawa i premie oraz praca w nim, bo z tego co widzę, to większość z Was pracowała na słuchawce
zdave 2017-06-20 04:40
Napisze krótko, nie włazisz bez wazeliny to nie popracujesz... kolegę zwolnili bo nie mógł dźwigać! po wcześniejszym przeniesieniu ze słuchawki ze względu na pogarszający się słuch... dno!
Byly_pracownik 2017-06-27 15:31
Cześć,

i mi pozostaje wstawić negatywną opinię na temat firmy.
Po kilku dobrych latach współpracy całkiem niedawno rozstałem się z firmą.
Przez pierwsze 2-3 lata wszystko było ok, fajne zarobki całkiem dobre benefity, dobrze zoorganizowane rekrutacje wewnętrzne. Niestety jakiś czas temu wymieniono prawie całą kadrę zarządzajacą na ludzi z UPC.
Od tego czasu pracownik był tylko "słupkiem w excelu". Bezpośredniego przełożonego nie interesowały żadne twoje problemy, robiłeś coś ponad plan a on i tak domagał się więcej i więcej. Program premiowy został zmieniony na taki, który zabierał większości osób z zespoły 600-1500zł z wypłaty.
Podziękowałem.

P.S. Faktycznie chodzą słuchy o sprzedaży i oszczędnościach w związku z tym. Od zeszłego roku zwalnia się pracowników, którzy maja długie okresy wypowiedzenia.

Generalnie nie polecam! Firma bez żadnych perspektyw.
6
Maja 2017-06-28 09:16
@Byly_pracownik
mógłbyś powiedzieć sytuacji w którym z działów firmy dotyczy Twój komentarz? Wspominasz też o tym, że sytuacja jego pracowników się pogorszyła. Rzeczywiście, jeśli nie można już dłużej liczyć na zrozumienie i docenienie ze strony bezpośrednich przełożonych to nie wpływa to dobrze na atmosferę pracy. A czy benefity, o których piszesz również się zmieniły?
Czy Wy również zauważyliście tak duże zmiany kadry zarządzającej w Waszych działach?
Quake 2017-07-03 12:05
Maja- pracujesz w HR Inea- może po prostu przedstawisz rzetelne informacje jaka jest aktualna sytuacja w firmie???
1
Maja 2017-07-03 12:27
@Quake
nie jestem związana z INEA S.A., ani pracownikiem działu HR. Jestem pracownikiem serwisu gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie. Nie mogę więc odpowiedzieć na Twoje pytanie. Chętnie za to dowiem się jakim według Ciebie firma INEA S.A. jest pracodawcą. Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które są zainteresowane pracą w tej firmie. Ten wątek jest dla wielu z nich źródłem odpowiedzi na nurtujące ich pytania.
Byly_pracownik 2017-07-03 13:53
Był to dział obsługi posprzedażowej.
Z miesiąca na miesiąc progi premiowe i wymagania do osiągnięcia kolejnych progów zostaly zmienione w taki sposób, że najlepszym zabierały miesięcznie 800-1200zł.
Co do benefitów jest ich kilka ale sporo też już nie ma (jakby choćby dofinansowanie do złobków/przedszkoli)
W kwestii kadry zarządzającej zmiany dotyczyły kadry dyrektorskiej. Nowi dyrektorzy mieli swoje plany na działanie poszczególnych zespołów, zupełnie inne niż te wpajane dotychczas.
Z racji tego, że nowi dyrektorzy mieli doświadczenia z wielkich korporacji nie liczyli się kompletnie ze zdaniem swoich ludzi.
3
janush_kosinsky 2017-07-19 09:10
Jako że pracowałem w tej firmie ponad 3 lata muszę zostawić swoją opinię tutaj.
Generalnie jako firma w porównaniu do innych nie jest źle, aktualnie pracuję w firmie w której niestety pracownik jest dużo gorzej traktowany, są dużo gorsze zarobki oraz socjal ale ciężko porównywać firmę z małego powiatowego miasta do aspirującego do bycia korporacją przedsiębiorstwa z dużego miasta.
Pracowałem na różnych stanowiskach w INEI, również sprzedażowych i faktycznie były miesiące z chorymi celami ale zdecydowanie częściej cele były ludzkie i dawały zarobić, niestety praktycznie co kwartał coś musiało się zmieniać w systemie premiowym bo raz była afera, że ktoś zarabia za dużo a raz że system premiowy jest antyludzki. Generalnie w sprzedaży brakowało stabilizacji i to było frustrujące, jednakże na zarobki nie można było narzekać.
Pracując na nazwijmy to "stanowisku biurowo-administracyjnym" było super, poza przełożonym i managerem, którego całe szczęście dla firmy i pracowników już nie ma.
Firma ma ponoć do 2022 roku zrealizować cel nałożony przez inwestora więc trochę uspokoiło to nastroje i obawy, że INEA zostanie sprzedana ale faktycznie jest tak jak ktoś napisał, że szczury opuszczają pokład i mnóstwo osób się zwalnia.

Jak masz twardy tyłek to sobie poradzisz, jak jesteś miękka faja i masz roszczeniowe podejście do wszystkiego wokół to nawet nie próbuj tam startować :)
2
jakub 2017-07-19 12:56
Nieprawdą jest że firma ma postawiony cel do 2022 roku.
Dopiero co inwestor ogłosił że sprzedaje udziały w INEA..
1
janush_kosinsky 2017-08-01 07:49
Czyli coś się jednak zmieniło :) no to co? Ostatni gasi światło? :)
Maja 2017-08-12 13:46
@janush_kosinsky w jakim sensie ostatni gasi światło? Myślisz, że firma jest w kiepskiej kondycji? Jeżeli możesz to opisz sytuacje jaśniej. Na forum są osoby, które szukają zatrudnienia w Poznaniu i rozważają pracę w INEA S.A..
ja 2017-08-22 09:40
bzdura totalna
Maja 2017-08-22 11:06
@Były pracownik, dziękuje za odpowiedź i merytoryczne odniesienie się do pytania. Z tego co piszesz wprowadzone zmiany, nie wpłynęły pozytywnie na działalność firmy. Czy w takim razie pracownicy starali się w jakiś sposób wyrazić swoje niezadowolenie, albo chociaż skierować kierownictwo, tutaj na forum?
??? 2017-08-29 22:32
Witam, jutro wybieram się na rozmowę do INEA S.A jako PH...jakieś podpowiedzi, opinie??? Z góry dziękuję :)
janush_kosinsky 2017-08-30 11:32
Da się zarobić konkretne pieniądze, dobrzy PH na wynagrodzenia nie narzekali ale na robotę zawsze jak wszyscy :) Szykują się nowe tereny do sprzedaży więc może być dobrze, powodzenia :)

janush_kosinsky 2017-08-30 11:34
Nie tyle co w złej kondycji ale inwestor (nieoficjalnie ofkors) wystawił swój pakiet na sprzedaż, gdyby było idealnie to by tego nie zrobił :) Generalnie jest duża niepewność co do przyszłości spółki
Maja 2017-08-30 16:15
@??? I jak przebiegła rekrutacja? Jak wrażenia? @janush_kosinsky i wynika ona właśnie z faktu wystawienia części pakietu na sprzedaż, czy też spółka cierpi na inne dolegliwości?
??? 2017-08-30 21:17
Maja - a Ty w jakim dziale pracowałaś???
Spotkanie w firmie, bardzo przyjazne (można odnieść wrażenie, że bez spinania), dwójka sympatycznych ludzi. Pytania...jakich można oczekiwać na rozmowach...bez zbędnych i wyszukanych. Czas spędzony na rozmowie ok.30min
Wrażenia po rozmowie pozytywne :)
Czekam za tel z firmy z odpowiedzią.
abc 2017-09-04 21:25
@janush_kosinsky ....jako już były pracownik skąd wiesz, że firma szykuje nowe tereny i jest w złej kondycji???
Byli pracownicy raczej nie posiadają takich informacji :/
Maja 2017-09-07 08:27
@??? nie jestem pracownikiem INEA S.A., a jedynie moderatorem serwisu gowork.pl. Nie potrafię odpowiedzieć na większość pytań odnośnie tego pracodawcy, ale chcę pomóc forumowiczom, którzy szukają odpowiedzi na różne pytania - kierować ton rozmowy w stronę konkretnych i merytorycznych odpowiedzi. A możesz w takim razie napisać - o co Cię dokładniej pytano?
janush_kosinsky 2017-09-12 14:21
Byli pracownicy orientują się w branży oraz posiadają znajomych w firmie :) Co do inwestycji to infomacje na temat chociażby projektu Polska Cyfrowa są ogólnodostępne
111 2017-09-15 13:47
Witam, jest tu osoba, która wybiera się 18.09 na szkolenie do INEA??? Chodzi o osoby, które zaczynają tam pracę.
Maja 2017-09-21 21:53
@111 na jakie stanowisko zostałeś zatrudniony? Możesz też opowiedzieć, jak przebiegało szkolenie, o którym pisałeś? Dla osób zainteresowanych rekrutacjami w INEA S.A. to naprawdę ważne informacje.
jasioo 2017-10-04 12:33
Nie polecam tej firmy,brak jakiegokolwiek docenienia,opóżnienia w płacy pensji,brak możliwości rozwoju,kadra HR na nieodpowiednim stanowisku,brak pojecia w rekrutacji i doborze pracowników,uwaga na firme Inea bo duzo obiecaja a słowa nie dotrzymują, brak doswiadczenia w rozwinieciu i budowie kanału d2d,ogólnie jestem zszokowany współpraca z firma bo nikt Mnie nie potraktował tak zle jak Inea.Nie polecam.
1
michu 2017-10-06 22:32
Witam wszystkich jestem byłym pracwnikiem tz zleceniobiorca firmy Inea powiem tak pieniądze ok pieniądze ok pieniądze ok i to tylko tyle w tej firmie jest ok bo fałsz jak w tej firmie panuje to szok mało tego klieci są zajebiści do momentu podpisania umowy a to że technik sie spóżni czy wiertłem12bedzie wiercił po nowym mieszkaniu czy na klej na gorąco przyklejał kabel swiatłowodowy do szafy do tylko jeden z wielu paradoksów tej firmy . Na rozmowie usmiechnieta Pani bedzie wam złote góry obiecywac szybki awans i wogole no ale to tylko tyle co ta Pani umie obiecywac bo jak macie problem z przełożonm tak jak ja miłem to albo temat idzie pod dywan jak moja koleżanka juz dawała wczesniej sygnały o nieprawidłowościach albo stajecie się nie wygodni bo za duzo krzyczycie tak jak ja to robiłem i rozwiązują wam umowe ba moja koleżanka już tam 2albo 3miesiące nie pracuje do dziś nie dostała wynagrodzenia za podpisane umowy naprawde nie polecam za wzgledu na atmosfere ze względu na bardzo duża rotacje gdyby to byla spolidna przyjazna firma to ludzie by trzymali tą prace pozdrawiam
Kerczento z go go 2017-10-20 10:45
Witam zaczynam pracę w inea jako ph. Na rozmowie kwalifikacyjnej szybko fajnie miło. W siedzibie firmy mila atmosfera pomoc... widzę na forum dużo złych opinii... Ale myślę że jak komuś zależy i lubi pracować to będzie zadowolony... z doświadczenia wiem że nic nie przychodzi za darmo ... Myślę że będzie mi się podobać bo lubię kontakt z ludźmi. Znam swoje możliwości... Jak jest prawda to co usłyszałem na rozmowie kwalifikacyjnej to będę zadowolony z zarobków...
Zostaw swoją opinię o INEA S.A. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INEA S.A.