logo INEA S.A.

INEA S.A.

Poznań

Opinie o INEA S.A.

izka94 2016-04-01 17:50
a jakie opinie na temat pracy w księgowości? interesuje mnie stanowisko młodszego księgowego? jakie wynagrodzenie na starcie?
2
ByłyPracownik 2016-04-10 19:48
JJestem byłym pracownikiem.
i napiszę krótko: Jeśli jesteś asertywny/a, dbasz o to by przyjść, zrobić i wyjść i masz oogólnie trochę wy**bane,a do tego umiesz grać w korpo-gry to zachęcam do złożenia aaplikacji. Jeśli jednak nie jesteś typem korpo-mrówki i naprawdę chcesz się rozwijać- zzdecydowanie odradzam.
6
zdave 2016-04-20 16:49
Pomimo tego że byłem najlepszym pracownikiem telemarketingu, a'la kierownik maciej m. odegrał się na mnie za skrytykowanie swojej dziołchy za wymyślenie imprezy dla "zwycięzców" z czwartku na piątek, oraz zapytałem go czy się dobrze czuje po tym jak przekazał moje 300pln słusznie zarobione pewnemu cfffaniakowi Dariuszowi B., bezpodstawnym zwolnieniem dyscyplinarnym, które pociągnie za sobą całe mnóstwo nieciekawych w skutkach dla niegi i nie tylko następstw, zacząłem od sądu pracy "po pół roku odbędzie się sprawa" później już będzie tylko ciekawiej. Jak chcesz tam pracować to tańcz jak ci zagrają i siedź cicho, albo nie zawracaj sobie d..y. dojeżdżając średnio 20km dziennie...
11
a ja 2016-04-28 13:49
a ja nie narzekam. moze i podstawa jest cienka, ale jak dbasz o wyniki, szanujesz przełożonych i ciągle strasz się byc kreatywny to jak najbardziej można liczyć na wiecej, i kasa i uznanie. Jesli jesteś leniwy i nie masz pasji to sam się zastanów jeden z drugim gdzie będzie wam lepiej. W inea na pewno nie. To nie praca dla narzekaczy.
1
zdave 2016-05-06 11:26
Jeżeli nie umiesz czytać ze zrozumieniem co mnie spotkało, daj sobie spokój z jakąkolwiek pracą z ludźmi, może składanie długopisów w domu?? a z czwartku na piątek to tylko chciwi, nienachlani, nie szanujący pracy się bawią i w piątek pracę olewają oraz UŻ idą w ruch...z tego co pamiętam to tylko była spóźniona kierowniczka "dziwnie zaspana"
2
seba 2016-05-09 23:44
A Ty daj sobie spokój z postowaniem tutaj bo wszyscy wiemy dlaczego wyleciałeś i nigdy nie byłeś najlepszym sprzedawcą no chyba, że w robieniu wałków ale to już jest inna sprawa. Nie kompromituj się już więcej.
1
zbychu 2016-05-10 09:17
Ja osobiści polecam tym osobą, które rzetelnie podchodzą do obowiązków, nie unikają pracy, przychodzą zarobić a nie ściemniać.
Jeśli chodzi o sferę ekonomiczną i pracę na słuchawkach to jest jedną z najbardziej dochodowych w Poznaniu i w okolicach.
Zatem jeśli mieszkasz w zachodniej części Poznania lub w okolicach Wysogotowa to jak najbardziej zachęcam do aplikowania.
zdave 2016-05-11 02:01
Po wygranej w sądzie pracy, zabiorę się za ciebie. Adres IP zlokalizuje policja z postanowienia prokuratury, odpowiesz z podobnego artykułu co oni... powodzenia "seba" ;)
4
Kris 2016-05-13 12:53
Nie polecam, po przejsciu etapow, mieli zadzwonic z informacja zwrotna. 0 odzewu. Widac jakie maja podejscie do ludzi. Wiec jesli ktos idzie na rozmowe, to prosze sie przygotowac ze nie otrzyma informacji zwrotnej mimo obietnic
5
Maciej M. 2016-05-13 17:36
Teraz pracuje tam tylu ludzi że nie ma jak się dzielić klientami... których mnóstwo odchodzi... nie polecam!
2
Takedi 2016-05-18 11:33
Penie, że nie jest źle bo sie ma klijentów w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Madza 2016-05-25 14:20
Inea to najwięksi złodzieje jakich znam. Był wybrany pakiet, miało to tyle i tyle kosztować. Rachunek przyszedł wyższy, poszłam do nich i mówią, 'bo jeszcze jakiś dodatkowy pakiet jest' (o którym nie zostałam nawet poinformowana i teraz jie można wyłączyć), dodatkowo za coś tam znów za dużo policzyli i rzekomo 'odejmą to w następnym miesiącu', ciekawe..
Poza tym internet dużo wolniejszy od tego jaki miał być, średnio 2 razy w tygodniu wyłączają go na parę godzin.
Odradzam wszystkim tych złodzieji i naciągaczy!
1
Szczęśliwa pracownica TM 2016-06-07 17:57
och Dawidzie, dokładnie pamiętam tą sytuację! Wszyscy konsultanci sprawdzali Twoje umowy kiedy przez przypadek wyszło, ze o 3 z 5 z wprowadzonych Twoich umów jednego dnia Klienci nawet nie wiedzieli! Że owszem dzwoniłeś, ale oni jasno odpowiadali, że może za rok się zdecydują! Już nie wspomnę, że to był okres gdzie codziennie były bardzo dobre nagrody do zgarnięcia za najlepszą dzienną sprzedaż. Pamiętam jaki wściekły chodziłeś jak nie udało Ci się zgarnąć raz tej najdroższej....ale co za różnica....i tak niezasłużone.
A dzień kiedy w końcu dostałeś dyscyplinarkę? Zachowywałeś się tak ordynarnie, że oma by cię ochrona wyprowadzała! Żal dupę ściska kiedy takie rzeczy się czyta. A od....jak to napisałeś "a'la kierownik maciej m." to możesz ze spokojem się od*****yć, bo to ten jeden z porządnych, który chyba nigdy nie stosował żadnych korpo sztuczek i zawsze był i jest w porządku!
A tak a propos pracy w INEA, nie narzekam - umowa o pracę, dobry socjal, miła atmosfera (o ile potrafi się dogadać z każdym), bo debilowi co przychodzi namieszać nigdy się podobać nie będzie.
6
zdave 2016-06-11 17:18
Jak miło, coraz was więcej ;) Ja twojego fetyszu nie podzielam, podobno takie osoby jak ty potrzebują w Arabii Saudyjskiej Lol
Maciej M. 2016-06-12 03:59
Niestety jeżeli chodzi o nagrody to już nie ma i nie będzie, jeżeli nie wyrobi się <80% normy sprzedaży (która jest do wyrobienia tylko dla najlepszych dupowłazów) to dają tylko połowę prowizji za sprzedaż i zero premii, podstawa 1500 brutto i tylko 3/4 etatu. Jest mnóstwo pracodawców o niebo lepszych i nie warto marnować czasu na tych oszustów!
2
agat 2016-06-16 10:32
czesc. a ja mam pytanie jak wyglada praca w wykonawstwie inea - chodzi mi koordynatora projektow lub kierownika robot
Pracownik INEA 2016-07-14 18:02
Panie Macieju mija się Pan z prawdą. Nie kojarzę, żeby w jakimkolwiek dziale była tak niska podstawa a już na pewno nie w Salonach Sprzedaży. Również odniesienie do premii i prowizji za sprzedaż jest mocno przesadzone - większość osób, które znam w firmie (w różnych kanałach sprzedaży) znacząco przekracza 100% planu. Plany sprzedażowe w INEA były, są i będą zawsze realne do wykonania, a jeśli ktoś twierdzi, że próg 80% jest możliwy do przekroczenia tylko dla "dupowłazów" jak to Pan określił to może po prostu nie jest to odpowiednia praca dla Pana. Firma stwarza warunki do tego, aby się rozwinąć, realizować cele i naprawdę dobrze zarabiać. Niemniej jednak jak w każdej firmie i departamentach sprzedaży - nie każdemu udaje się osiągnąć sukces.
1
Mały 1990 2016-07-18 22:46
Pracowałem i Inea w dziale SOHO nie polecam Pani Menager Monika W od siedmiu boleści pastwi sie nad swoimi podwładnymi bo inaczej tego nie idzie opisać ciekawi mnie tylko czy Ci biedacy zdają sobie sprawę jak maja cztery litery obrobione słodka idiotka . Chyba nikogo to nie powinno interesować kiedy Pani M ma okres bo wtedy bez kija nie podchodź . Pyta jakie narzędzia brakuje a NPV nie umie dopracować przez 3 miesiące . Nie polecam nikomu pracy w zakładzie pracy chronionej . Depresja gwarantowana !!! Zreszta podczas mojej pracy przez rok z 10 osób sie przewinęło i zarobki bardzo ciekawy aspekt
3
supervisor na emeryturze 2016-07-19 11:06
praca tylko z pozoru jest cudowna, jak nie będziesz dupowłazem to długo nie przetrwasz, nawet będąc najlepszym... korpo ludki siedzą cicho i za średnie wynagrodzenie, niektórzy nawet czasem dla zachęty wysoką premię otrzymają... kpina... deprecha gwarantowana, nie wspomnę o mobbingu, np: muszyński gówno się zna, ale udaje super niby kierownika , zwłaszcza że jego dupa na wyższym stołku siedzi... załatwił tak jednego, że ten jeden jeszcze całą klikę zasrańców załatwi ;)
5
GB 2016-07-21 09:41
Jakiś czas temu zadzwoniła do mnie Pani z Inea z oferta pracy i szczerze mówiąc tak jak byłam zainteresowana tą praca tak sobie odpuściłam, owa Pani stwierdziła, że w ich pracy najważniejsze jest nastawienie, a kwestia wypłaty, jej sumy etc, jest drugorzędna i powiedziała że mam się zastanowić czy aby na pewno chce pracować w tej firmie a ona zadzwoni później. Ja rozumiem ze nastawienie, ale chyba każdy idzie do pracy nie na wolontariat tylko żeby zarobić jakieś pieniądze i są one kwestią bardzo ważna. Pomijając jej ton który sugerował że jest panią świata, a ja jestem "nikim" . Także poziom widzę nie zmienił się bardzo i pozdrawiam sfrustrowaną księżniczkę z HR.
3
julia 2016-07-22 12:46
w firmie nie pracowałem ole opiszę proces rekrutacji , wysyłasz cv potem dzwoni gościuwa i się wypytuje o to jak sprzedajesz i twoje metody, Gościuwa jest po zawodówce pewnie i wszystko zapisuje
Następnie mówi że jak nie zadzwoni to koniec rekrutacji Oni wprowadzają twoje metody w życie jak są dobre to dzwonią do mediów i obrabiają ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jaki to nie jesteś zły .Wten sposób oni przyjmują jakiegoś znajomego czy tam kuzyna on robi to co ty im powiedziałeś Ty masz obrobion [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zero kasy z tego
Franek 2016-07-24 20:58
Gościówa tuku raczej twoich metod nikt by nie wprowadził Panno po zawodówce !!!
Bmw 2016-07-28 07:34
Kiedyś było naprawdę świetnie ! Ponadprzeciętne zarobki , atmosfera niby ok ale jak w każdej korporacji są układy i układziki , ale trzeba mieć to w nosie i po prostu pracować ;) niestety musiałam odejść bo znacznie obcięli premie a w końcu sprzedawcy żyje głównie z premii , bo za 1100 na rękę to ciężko ;) ogólnie dobra Firma, z szefami można się dogadać, grafik dopasuja jak Tobie pasuje .
2
Bmw 2016-07-28 07:36
Kiedyś było naprawdę świetnie ! Ponadprzeciętne zarobki , atmosfera niby ok ale jak w każdej korporacji są układy i układziki , ale trzeba mieć to w nosie i po prostu pracować ;) niestety musiałam odejść bo znacznie obcięli premie a w końcu sprzedawcy żyje głównie z premii , bo za 1100 na rękę to ciężko ;) ogólnie dobra Firma, z szefami można się dogadać, grafik dopasuja jak Tobie pasuje .
1
maciej m. 2016-07-28 18:11
Nie wiem kim jesteś, lecz próżne twoje słowa, normalna firma gdzie można zarobić i dobrze pracowników traktują oraz oczywiście znajduje się poza Poznaniem, nie dawała by tak często ogłoszeń, nie bądź śmieszna/y
1
Aqua 2016-08-16 15:18
Czołem,

A jakie samochody sluzbowe sa do dsypozyi w kanale biznesowym?
Aqua 2016-08-16 15:18
Czołem,

A jakie samochody sluzbowe sa do dsypozyi w kanale biznesowym?
Igor 2016-08-23 08:08
No super kasę Karol zarobisz jak zespół SoHo sie rozwalił i zostało tylko chyba 3-4 osoby z zespołu 12 osobowego to kto te plany będzie robił i wyrabiał premie ?
3
Ciekawski 2016-09-20 21:33
Czy ktoś się orientuje, czy znależli już kogoś na kierownika w segmencie SOHO?
Ciekawski 2016-09-21 08:52
Dzieki,

W sieprniu aplikowalem na stanowsko kierownika ds sprzedazy w tym segmencie, ale jak narazie sie nie odezwali do mnie. I nie wiem, czy proces rekrutacyjny jeszcze trwa, czy zwyczajnie moja kandydatura nie zostala zakwalifikowana do dalszych etapow.

Pozdrawiam i dziekuje za info
1
Ciekawski 2016-09-27 20:25
Zrobilem to, ale nie mialem kontaktu bezposrednio do osoby, ktora byla odpowiedzialna za ten projekt rekrutacyjny. Rozmawialem z inna dziewczyna z HR, ktora powiedziala mi, ze juz zostala zatrudniona osoba na to stanowisko. Nie wiem, co ze mna jest nie tak, ze nikt sie nie odezwal - bo wydawalo mi sie, ze doswiadczenie mam adekwatne do stanowiska i liczylem na spotkanie rekrutacyjne chociaz. Byc moze inne kryteria nie zostaly spelnione :) albo rzeczywiscie CV gdzies przepadlo.
...szkoda 2016-09-28 18:22
Ciekawe zbijanie tematu z pogarszającego się systemu premiowo-prowizyjnego na informowanie na jakie stanowisko INEA właśnie szuka pracowników. Ktoś widzę etatowo w firmie zajmuję się dbaniem o dobry wizerunek na forum. Łatamy syfa pudrem? :D Gdzieś obcięte finanse z prowizji itp muszą zostać przesunięte w końcu. Np na Panią/Pana, który tak ładnie na bieżąco ucieka od tematu. Jak nie było większej rotacji, to teraz ucieczka na masową skalę się szykuje. No ale kto będzie pracować za 1100 zł bez większych perspektyw na godziwą premię. Chyba ktoś tu nie zna realiów rynku pracy... A od nowego roku dalsze przycinanie pasa na pracownikach najniższego szczebla. Fatalny PR fatalny
9
23e4r 2016-09-28 19:56
a wlasnie jesem tez ciekaw czy ejst szansa na jakies premie
1
Wojtek 2016-11-21 14:05
Wypłata na czas, pakiet socjalny spoko, fajny, nowoczesny biurowiec. Niestety w Inei nie liczą się ludzie, a jedynie cele biznesowe, które członkowie zarządu próbują osiągnąć jak najmniejszą liczbą pracowników. Do tego w niektórych działach panuje nieprzyjemna atmosfera. Podchlebianie się szefom na każdym kroku i obgadywanie przed nimi innych pracowników to niestety standard, który szefowie spółki akceptują.
14
Borsuk 2016-12-16 17:28
Doświadczeni konsultanci pracownicy na CC czy to starszy czy młodszy specjalista nie ma różnicy żadnej wiedzy jako takiej nie posiada tylko ceduje i przekazuje tematy dalej do ogarnięcia , nawet usterki nie potraficie przeklikac do konserwacji a wymagania ze hej . Pózniej klient reklamacje składa bo jeden z drugim po łebkach pracuje dlatego podwyżek nie dostawaliście !!!!
noga 2016-12-23 09:37
Gratuluję zespołowi HR
Tomek 2017-02-10 10:28
Źli ludzie I zła firma.
6
Maja 2017-03-01 12:50
Jak potencjalni kandydaci powinni przygotować się na rozmowę lub spotkanie rekrutacyjne w firmie INEA?
Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?
Na te i więcej pytań odpowiedz znajdziecie w wywiadzie, którego udzieliła nam Dyrektor Personalna INEA S.A. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,19870,wywiad-krystyna-sawczuk
Dave 2017-03-01 21:54
blebleble, tylko kto chce jeszcze tam pracować za takie grosze...
1
Maja 2017-03-07 14:50
@Dave rozumiem, że jesteś obecnie pracownikiem firmy? Co możesz powiedzieć na temat warunków pracy oferowanych przez INEA?
zdave 2017-03-07 17:59
stwierdzenie kto by tam chciał pracować, nie oznacza że ja tam pracuję... bo kto by chciał... blebleble
Maja 2017-03-09 10:58
@zdave nie byłam pewna dlatego dopytałam. Na tym forum zwykle wypowiadają się osoby pracujące, bądź zainteresowane pracą w firmie. Co Ciebie skłoniło do zajrzenia na ten wątek?
1
Sansa 2017-03-23 14:56
Jestem byłą pracownicą telemarketingu i przez okres jaki tam pracowałam (2 lata) było dużo zmian, ale kto się nie zmienia ten stoi w miejscu. Praca w bardzo dobrych warunkach, przestrzenny biurowiec, klimatyzowany, ciekawi ludzie, fajna atmosfera. Jeżeli chodzi o warunki finansowe wypłata zawsze na czas, dofinansowanie do przedszkola/ żłobka, multisport, prywatna opieka medyczna, bony na święta, do tego w dziale sprzedaży liczne konkursy z nagrodami, wycieczki zagraniczne, imprezy integracyjne słowem wszystko! Jeżeli chodzi o podstawę to najgorzej nie było, wiadomo, że sprzedawca zarabia na prowizji od sprzedaży a dla samej podstawy nikt dłużej nie siedzi. Polecam firmę jako stabilne miejsce zatrudnienia, mimo położenia na które niektórzy narzekają, ale w dzisiejszych czasach samochód to nie jest duży wydatek;)
1
Nieznajoma 2017-04-13 21:27
Każdemu trzeba proponować odsprzedaży. Masz to w karcie rzekomego chouchingu
Maja 2017-04-14 09:23
@Sansa to dobrze, że pracodawca zapewnia tak duży pakiet socjalny. Nie jest to tak często spotykane w innych firmach. A czy w INEA odbywają się często szkolenia podnoszące kwalifikacje pracowników?
Jadzia 2017-04-14 14:07
Szydera. Podstawa 2000 Brutto. Masz możliwość wyrobienia premii. Musisz sprzedać za 1000 zł. Jak sprzedasz za 500 zł łapiesz się na premię -50% czyli za sprzedaż na poziomie 500 zł dostaniesz 250 zł :-))) Śmiech na sali.
2
Maja 2017-04-14 14:21
@Jadzia inni użytkownicy wspominają również o licznych benefitach. Potwierdza to również informacja na stronie firmy: https://www.inea.pl/o-inea/kariera/benefity
Rozumiem, że wysokość premii w firmie jest uzależniona od wyników. Wiele firm działa właśnie na takiej zasadzie. Czy w Twoim odczuciu progi premiowe są trudne do osiągnięcia?
Januszek 2017-04-15 17:20
Zarządzający to źli ludzie :) Tych merytorycznych wyrzucili w ciągu ostatniego pół roku albo sami odeszli.....Niektórzy dyr. i menadżerowie to krewni i znajomy Janusza biznesu. Bez kompetencji. Misiewiczow sporo w tej firmie. Generalnie
glowny udzialowiec sprzedaje spółkę więc nawet w tym roku może być wchlonieta przez ogólnopolski telecom. Firma bez perspektyw na rozwój.
6
Jadzia 2017-04-20 15:23
Maja serio...poziom podstawy jak w biedronce a zyskujesz dodatkowo http://karierawjm.pl/dolacz-do-zespolu/praca-w-sklepie-biedronka/korzysci-i-mozliwosci/
premia też jest do wyrobienia w biedronce

Rozumiem, że wysokość premii w firmie jest uzależniona od wyników. Wiele firm działa właśnie na takiej zasadzie. Czy w Twoim odczuciu progi premiowe są trudne do osiągnięcia?
1
Wojtek 2017-05-04 20:54
Zgadza się, główny udziałowiec sprzedaje swoje udziały, umowę ma do końca roku. Chyba nie ma sensu iść do roboty na parę miesięcy. Współczuję HR-owi, bo pewnie musi się ostro gimnastykować, żeby znaleźć frajerów do roboty.
3
Zostaw swoją opinię o INEA S.A. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INEA S.A.