logo INEA S.A.

INEA S.A.

Poznań

Opinie o INEA S.A.

zdave 2016-06-11 17:18
Jak miło, coraz was więcej ;) Ja twojego fetyszu nie podzielam, podobno takie osoby jak ty potrzebują w Arabii Saudyjskiej Lol
1
Maciej M. 2016-06-12 03:59
Niestety jeżeli chodzi o nagrody to już nie ma i nie będzie, jeżeli nie wyrobi się <80% normy sprzedaży (która jest do wyrobienia tylko dla najlepszych dupowłazów) to dają tylko połowę prowizji za sprzedaż i zero premii, podstawa 1500 brutto i tylko 3/4 etatu. Jest mnóstwo pracodawców o niebo lepszych i nie warto marnować czasu na tych oszustów!
2
agat 2016-06-16 10:32
czesc. a ja mam pytanie jak wyglada praca w wykonawstwie inea - chodzi mi koordynatora projektow lub kierownika robot
Pracownik INEA 2016-07-14 18:02
Panie Macieju mija się Pan z prawdą. Nie kojarzę, żeby w jakimkolwiek dziale była tak niska podstawa a już na pewno nie w Salonach Sprzedaży. Również odniesienie do premii i prowizji za sprzedaż jest mocno przesadzone - większość osób, które znam w firmie (w różnych kanałach sprzedaży) znacząco przekracza 100% planu. Plany sprzedażowe w INEA były, są i będą zawsze realne do wykonania, a jeśli ktoś twierdzi, że próg 80% jest możliwy do przekroczenia tylko dla "dupowłazów" jak to Pan określił to może po prostu nie jest to odpowiednia praca dla Pana. Firma stwarza warunki do tego, aby się rozwinąć, realizować cele i naprawdę dobrze zarabiać. Niemniej jednak jak w każdej firmie i departamentach sprzedaży - nie każdemu udaje się osiągnąć sukces.
1
Mały 1990 2016-07-18 22:46
Pracowałem i Inea w dziale SOHO nie polecam Pani Menager Monika W od siedmiu boleści pastwi sie nad swoimi podwładnymi bo inaczej tego nie idzie opisać ciekawi mnie tylko czy Ci biedacy zdają sobie sprawę jak maja cztery litery obrobione słodka idiotka . Chyba nikogo to nie powinno interesować kiedy Pani M ma okres bo wtedy bez kija nie podchodź . Pyta jakie narzędzia brakuje a NPV nie umie dopracować przez 3 miesiące . Nie polecam nikomu pracy w zakładzie pracy chronionej . Depresja gwarantowana !!! Zreszta podczas mojej pracy przez rok z 10 osób sie przewinęło i zarobki bardzo ciekawy aspekt
3
supervisor na emeryturze 2016-07-19 11:06
praca tylko z pozoru jest cudowna, jak nie będziesz dupowłazem to długo nie przetrwasz, nawet będąc najlepszym... korpo ludki siedzą cicho i za średnie wynagrodzenie, niektórzy nawet czasem dla zachęty wysoką premię otrzymają... kpina... deprecha gwarantowana, nie wspomnę o mobbingu, np: muszyński gówno się zna, ale udaje super niby kierownika , zwłaszcza że jego dupa na wyższym stołku siedzi... załatwił tak jednego, że ten jeden jeszcze całą klikę zasrańców załatwi ;)
5
GB 2016-07-21 09:41
Jakiś czas temu zadzwoniła do mnie Pani z Inea z oferta pracy i szczerze mówiąc tak jak byłam zainteresowana tą praca tak sobie odpuściłam, owa Pani stwierdziła, że w ich pracy najważniejsze jest nastawienie, a kwestia wypłaty, jej sumy etc, jest drugorzędna i powiedziała że mam się zastanowić czy aby na pewno chce pracować w tej firmie a ona zadzwoni później. Ja rozumiem ze nastawienie, ale chyba każdy idzie do pracy nie na wolontariat tylko żeby zarobić jakieś pieniądze i są one kwestią bardzo ważna. Pomijając jej ton który sugerował że jest panią świata, a ja jestem "nikim" . Także poziom widzę nie zmienił się bardzo i pozdrawiam sfrustrowaną księżniczkę z HR.
3
julia 2016-07-22 12:46
w firmie nie pracowałem ole opiszę proces rekrutacji , wysyłasz cv potem dzwoni gościuwa i się wypytuje o to jak sprzedajesz i twoje metody, Gościuwa jest po zawodówce pewnie i wszystko zapisuje
Następnie mówi że jak nie zadzwoni to koniec rekrutacji Oni wprowadzają twoje metody w życie jak są dobre to dzwonią do mediów i obrabiają ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jaki to nie jesteś zły .Wten sposób oni przyjmują jakiegoś znajomego czy tam kuzyna on robi to co ty im powiedziałeś Ty masz obrobion [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zero kasy z tego
Franek 2016-07-24 20:58
Gościówa tuku raczej twoich metod nikt by nie wprowadził Panno po zawodówce !!!
Bmw 2016-07-28 07:34
Kiedyś było naprawdę świetnie ! Ponadprzeciętne zarobki , atmosfera niby ok ale jak w każdej korporacji są układy i układziki , ale trzeba mieć to w nosie i po prostu pracować ;) niestety musiałam odejść bo znacznie obcięli premie a w końcu sprzedawcy żyje głównie z premii , bo za 1100 na rękę to ciężko ;) ogólnie dobra Firma, z szefami można się dogadać, grafik dopasuja jak Tobie pasuje .
2
Bmw 2016-07-28 07:36
Kiedyś było naprawdę świetnie ! Ponadprzeciętne zarobki , atmosfera niby ok ale jak w każdej korporacji są układy i układziki , ale trzeba mieć to w nosie i po prostu pracować ;) niestety musiałam odejść bo znacznie obcięli premie a w końcu sprzedawcy żyje głównie z premii , bo za 1100 na rękę to ciężko ;) ogólnie dobra Firma, z szefami można się dogadać, grafik dopasuja jak Tobie pasuje .
1
maciej m. 2016-07-28 18:11
Nie wiem kim jesteś, lecz próżne twoje słowa, normalna firma gdzie można zarobić i dobrze pracowników traktują oraz oczywiście znajduje się poza Poznaniem, nie dawała by tak często ogłoszeń, nie bądź śmieszna/y
1
Aqua 2016-08-16 15:18
Czołem,

A jakie samochody sluzbowe sa do dsypozyi w kanale biznesowym?
Aqua 2016-08-16 15:18
Czołem,

A jakie samochody sluzbowe sa do dsypozyi w kanale biznesowym?
Igor 2016-08-23 08:08
No super kasę Karol zarobisz jak zespół SoHo sie rozwalił i zostało tylko chyba 3-4 osoby z zespołu 12 osobowego to kto te plany będzie robił i wyrabiał premie ?
3
Ciekawski 2016-09-20 21:33
Czy ktoś się orientuje, czy znależli już kogoś na kierownika w segmencie SOHO?
Ciekawski 2016-09-21 08:52
Dzieki,

W sieprniu aplikowalem na stanowsko kierownika ds sprzedazy w tym segmencie, ale jak narazie sie nie odezwali do mnie. I nie wiem, czy proces rekrutacyjny jeszcze trwa, czy zwyczajnie moja kandydatura nie zostala zakwalifikowana do dalszych etapow.

Pozdrawiam i dziekuje za info
1
Ciekawski 2016-09-27 20:25
Zrobilem to, ale nie mialem kontaktu bezposrednio do osoby, ktora byla odpowiedzialna za ten projekt rekrutacyjny. Rozmawialem z inna dziewczyna z HR, ktora powiedziala mi, ze juz zostala zatrudniona osoba na to stanowisko. Nie wiem, co ze mna jest nie tak, ze nikt sie nie odezwal - bo wydawalo mi sie, ze doswiadczenie mam adekwatne do stanowiska i liczylem na spotkanie rekrutacyjne chociaz. Byc moze inne kryteria nie zostaly spelnione :) albo rzeczywiscie CV gdzies przepadlo.
...szkoda 2016-09-28 18:22
Ciekawe zbijanie tematu z pogarszającego się systemu premiowo-prowizyjnego na informowanie na jakie stanowisko INEA właśnie szuka pracowników. Ktoś widzę etatowo w firmie zajmuję się dbaniem o dobry wizerunek na forum. Łatamy syfa pudrem? :D Gdzieś obcięte finanse z prowizji itp muszą zostać przesunięte w końcu. Np na Panią/Pana, który tak ładnie na bieżąco ucieka od tematu. Jak nie było większej rotacji, to teraz ucieczka na masową skalę się szykuje. No ale kto będzie pracować za 1100 zł bez większych perspektyw na godziwą premię. Chyba ktoś tu nie zna realiów rynku pracy... A od nowego roku dalsze przycinanie pasa na pracownikach najniższego szczebla. Fatalny PR fatalny
9
23e4r 2016-09-28 19:56
a wlasnie jesem tez ciekaw czy ejst szansa na jakies premie
1
Wojtek 2016-11-21 14:05
Wypłata na czas, pakiet socjalny spoko, fajny, nowoczesny biurowiec. Niestety w Inei nie liczą się ludzie, a jedynie cele biznesowe, które członkowie zarządu próbują osiągnąć jak najmniejszą liczbą pracowników. Do tego w niektórych działach panuje nieprzyjemna atmosfera. Podchlebianie się szefom na każdym kroku i obgadywanie przed nimi innych pracowników to niestety standard, który szefowie spółki akceptują.
14
Borsuk 2016-12-16 17:28
Doświadczeni konsultanci pracownicy na CC czy to starszy czy młodszy specjalista nie ma różnicy żadnej wiedzy jako takiej nie posiada tylko ceduje i przekazuje tematy dalej do ogarnięcia , nawet usterki nie potraficie przeklikac do konserwacji a wymagania ze hej . Pózniej klient reklamacje składa bo jeden z drugim po łebkach pracuje dlatego podwyżek nie dostawaliście !!!!
noga 2016-12-23 09:37
Gratuluję zespołowi HR
Tomek 2017-02-10 10:28
Źli ludzie I zła firma.
6
Maja 2017-03-01 12:50
Jak potencjalni kandydaci powinni przygotować się na rozmowę lub spotkanie rekrutacyjne w firmie INEA?
Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?
Na te i więcej pytań odpowiedz znajdziecie w wywiadzie, którego udzieliła nam Dyrektor Personalna INEA S.A. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,19870,wywiad-krystyna-sawczuk
Dave 2017-03-01 21:54
blebleble, tylko kto chce jeszcze tam pracować za takie grosze...
1
Maja 2017-03-07 14:50
@Dave rozumiem, że jesteś obecnie pracownikiem firmy? Co możesz powiedzieć na temat warunków pracy oferowanych przez INEA?
zdave 2017-03-07 17:59
stwierdzenie kto by tam chciał pracować, nie oznacza że ja tam pracuję... bo kto by chciał... blebleble
Maja 2017-03-09 10:58
@zdave nie byłam pewna dlatego dopytałam. Na tym forum zwykle wypowiadają się osoby pracujące, bądź zainteresowane pracą w firmie. Co Ciebie skłoniło do zajrzenia na ten wątek?
1
Sansa 2017-03-23 14:56
Jestem byłą pracownicą telemarketingu i przez okres jaki tam pracowałam (2 lata) było dużo zmian, ale kto się nie zmienia ten stoi w miejscu. Praca w bardzo dobrych warunkach, przestrzenny biurowiec, klimatyzowany, ciekawi ludzie, fajna atmosfera. Jeżeli chodzi o warunki finansowe wypłata zawsze na czas, dofinansowanie do przedszkola/ żłobka, multisport, prywatna opieka medyczna, bony na święta, do tego w dziale sprzedaży liczne konkursy z nagrodami, wycieczki zagraniczne, imprezy integracyjne słowem wszystko! Jeżeli chodzi o podstawę to najgorzej nie było, wiadomo, że sprzedawca zarabia na prowizji od sprzedaży a dla samej podstawy nikt dłużej nie siedzi. Polecam firmę jako stabilne miejsce zatrudnienia, mimo położenia na które niektórzy narzekają, ale w dzisiejszych czasach samochód to nie jest duży wydatek;)
1
Nieznajoma 2017-04-13 21:27
Każdemu trzeba proponować odsprzedaży. Masz to w karcie rzekomego chouchingu
Maja 2017-04-14 09:23
@Sansa to dobrze, że pracodawca zapewnia tak duży pakiet socjalny. Nie jest to tak często spotykane w innych firmach. A czy w INEA odbywają się często szkolenia podnoszące kwalifikacje pracowników?
Jadzia 2017-04-14 14:07
Szydera. Podstawa 2000 Brutto. Masz możliwość wyrobienia premii. Musisz sprzedać za 1000 zł. Jak sprzedasz za 500 zł łapiesz się na premię -50% czyli za sprzedaż na poziomie 500 zł dostaniesz 250 zł :-))) Śmiech na sali.
2
Maja 2017-04-14 14:21
@Jadzia inni użytkownicy wspominają również o licznych benefitach. Potwierdza to również informacja na stronie firmy: https://www.inea.pl/o-inea/kariera/benefity
Rozumiem, że wysokość premii w firmie jest uzależniona od wyników. Wiele firm działa właśnie na takiej zasadzie. Czy w Twoim odczuciu progi premiowe są trudne do osiągnięcia?
Januszek 2017-04-15 17:20
Zarządzający to źli ludzie :) Tych merytorycznych wyrzucili w ciągu ostatniego pół roku albo sami odeszli.....Niektórzy dyr. i menadżerowie to krewni i znajomy Janusza biznesu. Bez kompetencji. Misiewiczow sporo w tej firmie. Generalnie
glowny udzialowiec sprzedaje spółkę więc nawet w tym roku może być wchlonieta przez ogólnopolski telecom. Firma bez perspektyw na rozwój.
6
Jadzia 2017-04-20 15:23
Maja serio...poziom podstawy jak w biedronce a zyskujesz dodatkowo http://karierawjm.pl/dolacz-do-zespolu/praca-w-sklepie-biedronka/korzysci-i-mozliwosci/
premia też jest do wyrobienia w biedronce

Rozumiem, że wysokość premii w firmie jest uzależniona od wyników. Wiele firm działa właśnie na takiej zasadzie. Czy w Twoim odczuciu progi premiowe są trudne do osiągnięcia?
1
Wojtek 2017-05-04 20:54
Zgadza się, główny udziałowiec sprzedaje swoje udziały, umowę ma do końca roku. Chyba nie ma sensu iść do roboty na parę miesięcy. Współczuję HR-owi, bo pewnie musi się ostro gimnastykować, żeby znaleźć frajerów do roboty.
4
Wojtek 2017-05-25 09:48
INEA z powodzeniem mogłaby zgarnąć tytuł Najgorszego Pracodawcy i nie ma tu przesady!
1
Maja 2017-05-30 08:53
@Wojtek dlaczego uważasz, że INEA mogłaby zgarnąć tytuł Najgorszego Pracodawcy? Dodatkowe informacje będą ważne dla osób szukających opinii na temat firmy jako potencjalnego pracodawcy.

Wspominacie również o tym, że rusza proces sprzedaży udziałów INEI. Czy dostaliście jakąś informacje na temat tego jakie zmiany spowoduje to dla pracowników?
zdave 2017-05-30 23:09
Witam ponownie,

Po półtorarocznym procesie w sądzie pracy w Poznaniu, sprawę wygrałem jednomyślnie, podważyłem wszystkie zarzuty oraz zwolnienie dyscyplinarne, sprawa będzie przeze mnie nagłośniona w odpowiedni sposób w mediach aby inni pracownicy nigdy nie bali się walczyć o swoje prawa, nawet z tak "dużą" firmą jak inea sa, niech żałują wszyscy którzy ze mną zadarli bo to dopiero był początek boju z nimi!
4
Były 2017-06-03 16:34
Brawo! Gratki! Mój pozew czeka na rozprawę. Nieprawnie wyrzucili wiele osób. Myślą, że mogą wszystko i mogą obejść prawo. Nie mówiąc o formie. Niespodziewane spotkanie o godz. 16, papiery do ręki, oddaj komputer i.... jutro już nie przychodz do pracy. Zero szacunku dla pracownika!!! Twoje super wyniki i zaangażowanie nie mają znaczenia. Pewnego dnia pada na Ciebie. I tak w każdym miesiącu... Tragiczna polityka HR. Tragiczny Zarząd i zarządzający. Zachęcam wszystkich do dochodzenia sprawiedliwości.
2
Pracownik 2017-06-03 16:44
W tej firmie nie ma otwartej komunikacji wewnętrznej. Zarządowi zależy na własnym majątku i interesie. Pracownicy to narzędzia. Czasem potrzebne, a czasem nie. Przecież zwolnienia grupowe to normalna rzecz.... Zresztą od jesieni liczba pracowników zmniejszyła się o ponad 200...Sporo osób odchodzi widząc co się dzieje. Bardzo dużo szuka pracy.....Schyłek
2
sere 2017-06-04 00:41
mnie również to spotkało i to całkiem niedawno...spotkanie o godz 14, o 15 koniec pracy...w tym czasie do załatwienia cała obiegówka..komputer został zablokowany w trakcie rozmowy już więc nie było nawet możliwości ściągnięcia sobie np.wyciągów z wypłaty...rozmowa gdzie wręczono mi papiery to przedstawienie zarzutów jąkającego się lidera szukającego oparcia w pannie z HR...nie popartych żadnym przykładem tylko puste słowa...poważnie zastanawiam się nad wniesieniem pozwu albo zażądaniem przestawienia powodów dokładniej bo tego nie zrobiono...przez cały miesiąc było ok i nagle się okazało że nie jest tak z dnia na dzień...kpina i to jawna z pracownika i jego wkładu w funkcjonowanie działu( małego bo raptem kilkuosobowego )... tak samo potraktowano innego pracownika likwidując mu stanowisko z dnia na dzień...jemu zaproponowano przejście do innego działu ( choć nie wiem czy skorzystał ) ja niestety tej przyjemności już nie zaznałam a szkoda bo lubiłam prace w tym miejscu... za starego lidera mogliśmy liczyć że będzie za nami stawał i bronił nas w każdej sytuacji - nowy niestety nie...nowy lider robi dużo tabelek, zestawień ale na wsparcie z jego strony nie ma co liczyć...mało tego to osoba, która nigdy nie zarządzała tak naprawdę takim działem nie zna się na tym...mam wrażenie, że na rozmowie kwalifikacyjnej po prostu zrobiła dobrą prezentację i miała dobre gadane ( zresztą tak to mniej więcej zostało nam przedstawione )....nie przekłada to się na działanie w dziale niestety a wręcz przeciwnie...niszczy ten dział i jego potencjał...tabelki raporty tylko to się liczy a jak pracownik chciał jakąś informację zwrotna o swojej pracy to owszem dostawał ją ale z wielkim opóźnieniem..jak ja np w trakcie wręczania wypowiedzenia dowiedziałam się, że coś było nie tak ( choć do dnia dzisiejszego się z tym nie zgadzam ), nie było żadnej rozmowy w danym miesiącu ze coś było nie tak...to jest niszczenie zespołu od wewnątrz i ani się obejrzą a ludzie zaczną szukać sobie nowych stanowisk w innych działach albo w innej firmie...
3
zdave 2017-06-06 22:07
Bardzo chętnie Ci pomogę, dzisiaj już dostałem pismo od komornika o ściąganiu dla mnie długu a to dopiero początek, będę również wnosił sprawę z powództwa cywilnego, razem zdziałamy więcej, sąd jest przychylny i wierzy w prawdę a nie zwolnienie z powodu "wprowadzenia trzech umów abonenckich bez zgody abonentów..a sami udostępnili nagranie jednej z tych abonentek która jednak była zainteresowana :) i dupka który dostał 280pln z mojej umowy i pewnie mama go pochwaliła za lizanie odwłoku maciejowi.m.) hahaha" kpina, na szczęście miałem mnóstwo dowodów i każde oskarżenie z odpowiedzi na pozew podważyłem i to SAM bez adwokata!
2
zdave 2017-06-07 18:29
Dzięki! Warto było bo 12k + odsetki drogą nie chodzi, a to wypłata dla adwokata za poprowadzenie sprawy z powództwa cywilnego :)
3
maupa87 2017-06-15 19:09
Co możecie mi powiedzieć o pracy w salonie? Jak wygląda podstawa i premie oraz praca w nim, bo z tego co widzę, to większość z Was pracowała na słuchawce
zdave 2017-06-20 04:40
Napisze krótko, nie włazisz bez wazeliny to nie popracujesz... kolegę zwolnili bo nie mógł dźwigać! po wcześniejszym przeniesieniu ze słuchawki ze względu na pogarszający się słuch... dno!
Byly_pracownik 2017-06-27 15:31
Cześć,

i mi pozostaje wstawić negatywną opinię na temat firmy.
Po kilku dobrych latach współpracy całkiem niedawno rozstałem się z firmą.
Przez pierwsze 2-3 lata wszystko było ok, fajne zarobki całkiem dobre benefity, dobrze zoorganizowane rekrutacje wewnętrzne. Niestety jakiś czas temu wymieniono prawie całą kadrę zarządzajacą na ludzi z UPC.
Od tego czasu pracownik był tylko "słupkiem w excelu". Bezpośredniego przełożonego nie interesowały żadne twoje problemy, robiłeś coś ponad plan a on i tak domagał się więcej i więcej. Program premiowy został zmieniony na taki, który zabierał większości osób z zespoły 600-1500zł z wypłaty.
Podziękowałem.

P.S. Faktycznie chodzą słuchy o sprzedaży i oszczędnościach w związku z tym. Od zeszłego roku zwalnia się pracowników, którzy maja długie okresy wypowiedzenia.

Generalnie nie polecam! Firma bez żadnych perspektyw.
Maja 2017-06-28 09:16
@Byly_pracownik
mógłbyś powiedzieć sytuacji w którym z działów firmy dotyczy Twój komentarz? Wspominasz też o tym, że sytuacja jego pracowników się pogorszyła. Rzeczywiście, jeśli nie można już dłużej liczyć na zrozumienie i docenienie ze strony bezpośrednich przełożonych to nie wpływa to dobrze na atmosferę pracy. A czy benefity, o których piszesz również się zmieniły?
Czy Wy również zauważyliście tak duże zmiany kadry zarządzającej w Waszych działach?
Zostaw swoją opinię o INEA S.A. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INEA S.A.