Hicron Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Hicron Sp. z o.o.

Miu 2013-06-25 11:32
Co dolega serwisowi w Hicron? Marketingowo stoją dobrze - w tym również serwis...
3
Marek 2014-02-07 11:07
Firma ok, serwis nieporozumienie( usunięte przez administratora )
3
barry 2014-05-30 18:02
Ja pracowałem w dziale serwisu tejże firmy i ok, zgadzam się co do niektórych "wad" serwisu, ale nie przesadzajcie. Jak to się mówi: szanuj szefa swego, możesz mieć gorszego". Ja swoje niejedno przeszedłem i w niejednej firmie pracowałem i to szefostwo wcale nie jest takie złe. Wystarczy otwarcie pogadać, po ludzku argumentować swoje zdanie i na wszystko znajdzie się rozwiązanie. Jak tak robiłem i nie miałem na co narzekać. Co prawda już tam nie pracuję, ale nie ze względu na tą niby złą szefową
4
strw 2014-06-01 23:31
"szanuj szefa swego, możesz mieć gorszego"..(usunięte przez administratora)
alonso 2014-06-25 23:09
Hej, a mozecie powiedziec o zarobkach ? Senior konsultant logistyczny/ abap w serwisie na ile moze liczyc brutto (bez premii). Dzięki
6
kolo 2014-07-16 15:29
Nie polecem!
1
Dario 2014-07-29 21:45
słyszałem że szukają sprzedawcy - może ktoś wie jakie tam są zarobki w sprzedaży?
vojan 2014-11-24 09:15
Hej Igor,

Nie wiesz jak ta rekrutacja trzypoziomowa wygląda? O Co pytają najczęściej?

Vojan
Nowy 2014-11-25 11:22
Hej,
Rekrutacja jest dwu etapowa, a przynajmniej ja tak miałem. Z tego co wiem to na bezpłatne staże nie przyjmują, zawsze jakaś kasę dostajesz. Ja zacząłem jako programista ABAP, oczywiście nie znając ABAPa. Wcześniej programowałam w Javie.

Nowy
mecenas 2014-12-17 13:30
Jak ja przyszedłem na staż to zarabiałem jako programista bez wcześniejszego doświadczenia zawodowego ok. 11/12zł/h netto. Potem przeszedłem na umowę o pracę i już tak pracuje ponad 3lata. Jeśli się rozsądnie podchodzi do pracy, to można liczyć na podwyżki w okolicach 20% rocznie, czy nie najgorzej. Mi się podoba i póki co nie zamierzam zmieniać pracy.
gabon 2015-02-07 15:59
jeżeli rzeczywiście poszukujecie pracy w Hicronie to nic prostszego jak tylko znaleźć oferty do ich firmy w internecie. I tak jest tu duży przekrój stanowisk na którye można aplikować, od konsultantów przez analityków do programistów. Każdy znajdzie coś dla z tej branży dla siebie .życzę powodzenia .
Janek 2015-02-10 09:08
Świetna firma polecam
do kert 2015-02-13 20:27
na stanowisko SAB/ABAB aplikujesz? A co to takiego ten SAB/ABAB? ;)
Konsul 2015-06-23 11:47
SAP/ABAP chciał kolega chyba napisać.
1
fish 2015-08-21 08:07
a ja polecam, właśnie w oddziale Poznań. Świetni ludzie, świetna atmosfera. Obóz pracy? Na pewno nie w moim przypadku. Pracuję tu już ponad 5 lat. Dlaczego? bo jak jest się docenianym, ma się tak dobrą ekipę i dużo ciekawych wyzwań w robocie to się nie myśli o zmianach!!!
fish 2015-08-21 08:07
a ja polecam, właśnie w oddziale Poznań. Świetni ludzie, świetna atmosfera. Obóz pracy? Na pewno nie w moim przypadku. Pracuję tu już ponad 5 lat. Dlaczego? bo jak jest się docenianym, ma się tak dobrą ekipę i dużo ciekawych wyzwań w robocie to się nie myśli o zmianach
nickos 2015-08-24 11:27
Ja również uważam, że firma bardzo fajna. Super atmosfera, pomimo ciągłego rozwoju i dużej ilości osób nie ma korporacyjnej atmosfery. Na własnym przykładzie się przekonuję, że po prostu trzeba rozmawiać, jak pojawi się jakiś problem to najlepiej zgłosić go przełożonemu. Zawsze można dojść do porozumienia. A co do doceniania - wszystko jest w porządku, ceni się pracownika, każdy ma wkład w firmę i to się czuje. Na pewno nie jest się anonimowym, każdy w firmie coś znaczy a jak ma dobry pomysł to zawsze może się z nim przebić dalej!
1
maximus 2016-04-25 22:42
Tak jak wcześniej zauważył "nieznany" - praca idealna dla osób które lubią być poniżane.
Ludzie w tej firmie w ogóle boją się odzywać jakby byli zastraszeni i patrzą tylko w monitor. Jak ktoś się odezwie to jest dziwnie postrzegany.
Czasami zabrzmi żart kierowników, którzy próbują być śmieszni na siłę, a w rzeczywistości to gbury niesamowite. Co tu dużo mówić - Ci ludzie są po prostu tempi. Nie polecam, czytając negatywne opinie o tej firmie przekonałem się, że nie biorą się one z palca i warto się dobrze zastanowić zanim wdepnie się w takie szambo.
10
zadowolony 2016-05-05 11:18
praca dla osób które lubią być poniżane? zastraszeni ludzie? patrzący w monitor? dziwnie postrzegani? To ja chyba pracuję w jakimś innym Hicronie. Bo takiej dobrej atmosfery i relacji na luzie wg mnie nie ma co szukać gdzie indziej. Ja tu pracuję już dłuuuugo i fakt, są rzeczy które mi średnio odpowiadają. Ale na atmosferę nie mogę narzekać - ja się tu czuję świetnie. I z tego co mówią mi inne osoby, nie tylko ja tak uważam.
maximus 2016-05-11 00:12
Przypuszczam, że jesteś z marketingu i masz odgórnie nakazane, żeby prostować negatywne komentarze lub nigdy w życiu nie pracowałeś w innej firmie.
Masowo zwalniający się pracownicy na pewno nie świadczą o tym jak to w tym kołchozie jest super :)
6
były pracownik 2016-06-07 10:58
Firma nieprofesjonalna, obiecują co innego, niż w rzeczywistości. Atmosfera nieprzyjemna, jeśli czegoś nie wiesz i pytasz to jesteś na przegranej pozycji albo Cię zwalniają.
Dodatkowo firma nieprzewidywalna finansowo. Zdecydowanie nie polecam.
15
były pracownik 2016-08-25 14:40
firma nieprofesjonalna z bardzo nieprzyjemnym nastawieniem do pracownika, zdecydowanie nie polecam, z każdej strony mobbing i próba upokorzenia pracownika.
10
były pracownik 2016-09-02 15:26
Ta firma to porażka - pracowałam bardzo krótko i zdążyłam doświadczyć mobbingu, nieprzyjemności, próby oszustwa. Zdecydowanie nie polecam!!!
Lepiej trzymać się od tej firmy z daleka...
17
Hicron-Zespół HR 2016-09-05 15:54
Hej! Cały czas szybko się rozwijamy: jest nas ponad 200 osób w trzech lokalizacjach jednocześnie, stąd aż kilkanaście jednocześnie otwartych rekrutacji. Rotacja, jak w każdej firmie na wymagającym rynku IT i Consultingu jest, ale to naturalna kolej rzeczy :)
Serdecznie zapraszamy na http://www.hicron.com/kariera/oferty-pracy. A jeśli masz dodatkowe pytania – napisz na rekrutacja@hicron.com
1
23 2016-09-05 18:24
ale masz na myśli to ze jest teraz spora rekrtuacja?
były pracownik 2016-10-26 23:08
Przetłumaczę wpis Hicron-Zespół HR:
"Hej!
Jeżeli jesteś zdesperowany i wiele nie oczekujesz od pracy to przyjdź do nas.
Szybko uświadomimy Tobie jakim jesteś id iotą.
Nieserdecznie zapraszamy"

Hahaha 200 osób... zapewniam wszystkich - nie pracuje tam 200 osób :)
Kłamstwo w tej firmie zaczyna się już w ogłoszeniu.
Warto pójść tam tylko z jednego powodu - aby zobaczyć w jaki sposób nie pracować i jak nie zachowywać się w pracy :)
13
normalny 2017-02-03 00:29
Nie wytrzymam , ludzie ! Ogarnijcie się ! Czego wy się spodziewacie ? Że ktoś nad wami będzie się pochylał i wszystko na talerzu podawał ? To jest branża IT ! Tu trwają projekty z terminami ! Tu leci SLA na serwisie ! Nikt niema czasu na młodą gimbazę specjalnej troski lub zużywających się psychicznie "doświadczonych roszczeniowców" ....
Mobing ? upokorzenia ? chyba ktoś jest przewrażliwiony !!! nacisk kierowników projektu lub serwisów na pracownika to chleb powszedni w każdej firmie IT. Szukacie wyluzowanych "kierasów" ze sweet focią na fejsie, gdzie za przekroczone SLA i ryzyko zerwania umów z klientem poklepią po ramieniu ?? Powodzenia :) kopa i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Pracowałem w IBM, HPE, Itteligence, od 2008 jestem w "branży" .... w Hicron jest całkiem umiarkowanie. Firma jak firma, zasady proste a ludzie robią swoje.

PS. Obecnie na liście mailingowej jest 268 osób, to że jednego dnia widziałeś/aś 40 -50 osób to znaczy że reszta jest na projektach lub HO (home office ).

PS2. Jeżeli zostałaś/eś "upokorzony" "oszukany" itp. to idź do sądu pracy, lub nie hejtuj bezpodstawnie.
3
Starter 2017-03-22 01:39
Pytanie o zarobki dla Młodszy Konsultant SAP ABAP bez doświadczenia. Drugie pytanie jak wygląda praca Młodszego Konsultanta?

Pozdrawiam
3
Były_pracownik_usa 2017-05-26 11:22
Naprawdę spoko stawki, zawołaj jakieś 3-4 netto i negocjuj potem w miarę nabywania doświadczenia. Super firma żeby poznać abapa.
1
Marta 2017-07-20 12:07
@Starter zdecydowałeś się na aplikację do firmy? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda proces rekrutacyjny do Hicron oraz jak wyglądają pierwsze dni pracy nowego pracownika.
Zostaw swoją opinię o Hicron Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hicron Sp. z o.o.