logo CEVA Automotive Logistics Poland

CEVA Automotive Logistics Poland

Bielsko-Biała

Opinie o CEVA Automotive Logistics Poland

anonim 2009-06-05 18:38
Najgorsza firma logistyczna jaką znam.Skorumpowane towarzystwo wzajemnej adoracji nastawione by zedrzeć skórę z podnajmowanych firm transportowych.Nie polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
anonim 2010-02-16 19:51
anonim - 2009-06-05 18:38:12

Najgorsza firma logistyczna jaką znam.Skorumpowane towarzystwo wzajemnej adoracji nastawione by zedrzeć skórę z podnajmowanych firm transportowych.Nie polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prawda no najgorsza firma no (usunięte przez administratora) cza dawac no nic dobrego
4
obserwator zycia elyt. 2010-06-22 10:42
Skoro piszesz ze ktos bierze czy żąda to napisz do szefa firmy ! (usunięte przez administratora) nie pozwoli na tego typu patologie. Z jednym sie zgadzam uklady rodzinne tu funkcjonuja . Niezdrowym jest aby syn pracowal pod nadzorem swego ojca /mag 50/ Mlodzian jest butny i arogancki ponadto otrzymuje lepsza i mniej wyczerpujacą prace od swoich starszych kolezanek, ktorym sie nawet nie ukloni ale to sie wynosi z domu firma nie jest temu winna .
1
zasadniczy w pogladach 2011-07-01 19:44
Tak nie pozwoli,ma w rękach karabin i cwiczy z kolegami z Zarzadu. Takie cwiczenia kosztuja zapewne troche ..wiec trzeba zwolnic kilkunastu starszych pracownikow aby uzyskac srodki potrzebne na leasing nowych aut dla siebie i swoich pretorian i innych niepotrzebnych gadzetow, o pensjach na poziomie ministra nie wspominajac.Bylo nie podpisywac niekorzystnych kontraktow tylko dlatego aby utrzymac swoje synekury kosztem biedy dolów.
1
Machiawelli 2011-07-02 06:07
Internet to sila! przekonaly sie o tym koterie w wielu firmach. Ujawnione i zdemaskowane zostaly rozbite w pyl. Na ludzkiej krzywdzie nie mozna w nieskonczonosc budowac swojej kariery.Regionalni dowodcy dla utrzymania wladzy i z niej wynikajacych profitow zrobia wszystko ..zwolnia zapewne z rozpedu nawet swoja schorowaną matke . Cel uswieca srodki.Cel to target a pracownik to koszt ,pranie mozgow na szkoleniach zrobilo swoje w mlodej i niedojrzalej jeszcze psychice. Czas szybko plynie juz za kilkanascie lat trzeba sie bedzie zmierzyc z konsekwencjami swoich decyzji i ich skutkow. Zapewniam ze bedzie to trudne .no chyba ze nie ma sie honoru i za grosz sumienia,wtedy bedzie o wiele latwiej zyc ale ja nie chcialbym tak zyc.
Gps 2011-07-02 10:04
Widzę i slysze /wodka laczy ludzi i narody/ że opinie na temat ober magazynierow cevy im sie nie podobają.Podjeto starania w ich zidentyfikowaniu i surowym ukaraniu.Trzeba bedzie zmienic serwery.. a moze nie ..? Moze chodzi im o to aby gonic kroliczka ale go bron Boże nie zlapć ? gdyż zlapany i pozbawiony już wtedy wszelkich ograniczen moze byc znacznie grozniejszy dla nich od tego buszujacego w zbożu.
Elektronika nawet ta tania i dostepna nie tylko dla ABW czy CBS to potezna bron ale obusieczna. Jak czlek slucha to zawsze cos na siebie uslyszy.
krzys 2011-07-21 20:01

Mamy efekty sugestii o rodzinnych koteriach. Dziekujemy, lepiej pozniej niz wcale. Ewolucyjnie a nie rewolucynie.. przy okazji otwarcia nowego projektu.Sam bym tego lepiej nie rozegral.Inteligencja blyszczy a i taktu i dyplomacji wiele.
Tak Krzysiu 2011-09-22 19:41
W sobote jest impra .Zarzad bawi sie w \"Golebiewskim\" . Personel regionalny w\" Chlopskim Jadle\" a gawiedz zeby odfajkowac gest handlowy.. Na grochowke i kapusniok zapraszaja z uporem maniaka do najgorszej i najdrozszej karczmy w Bielsku... Widac ktos ma w tym interes .Panie Prezesie juz w ankiecie uznalismy ten lokal za dno, wiec dlaczego ankieta nie spelnia swej funkcji skoro byla i cos tam kosztowala ?. Pojedziemy zobaczymy i będziemy raportowac.. jesli mozna to bezposrednio do Pana Prezesa ?,bez tzw drogi sluzbowej jaką sugeruja kadrówki ,niektore wyniosle kadrowki.
anonim 2011-10-15 14:14
Impreza 2011r lepsza tylko pod wzgledem artystycznym. Troche kultury wysokiej i chumoru na wyzszym niz discopolowym poziomie. Chwilami sypano perly przed wieprze .. Cenic trzeba awans kulturowy w przeciwienstwie do menu ,ktore tradycyjnie ni jak sie mialo do uczty artystycznej.Dobre bylo tylko piwo i Cola, dlatego ze \\\"kucharze\\\" nie mieli mozliwosci tego (usunięte przez administratora)! Nastepnym razem powiadomimy sanepid i inne sluzby.
anonim 2011-10-16 22:10
Następnego razu byc może nie będzie.Bo jak mozna organizowac cokolwiek , wydawac pieniądze ,jak i tak jest wieczne niezadowolenie.Kolego(usunięte przez administratora). rozglądnij się w okolicy na inne zakłady pracy i wtedy oceń !!Ludzie cenią sobie to co mają , a jeżeli coś mają to sobie to cenią.Jest dobrą wolą Dyrekcji że organizuje co roku tego typu imprezy.Czytając Twoje cwaniackie wypowiedzi widac, iż nigdy nie byłeś zadowolony z żadnej imprezy zakładowej.Jeżeli mi coś nie pasuje to poprostu nie przychodzę !!Napewno impreza bez Ciebie będzie również udana.Nie pasuje jedzenie , muzyka to zostaję w domu i jem co mi pasuje i słucham takiej muzyki która mi odpowiada.Oceń tylko siebie w swoim wpisie, że jesteś \'\'JEDYNY\'\' niezadowolony .a piszesz i straszysz w liczbie mnogiej.Bardzo ale to bardzo nie zdrowe.
Swiatem rzadzi lad a ludzmi bat 2011-10-19 19:14
Prawo do krytyki jest prawem podstawowym . Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi .Bez krytyki nie ma postepu itd itp. Kazde dzialanie majace na celu poprawe stanu istniejacego jest potrzebne tak jak tlen i węgiel...
FB 2011-10-20 19:53
Komentarze pod osloną nocy i zapewne w kominiarce mnie nie intryguja .Może przejdzmy na FB bedzie bardziej transparentnie i narzucimy cywilizowane formy dialogu. Mam prawo podejrzewac ze mamy te same cele i chcemy w naszej firmie swiatowych std, ja mam takie ambicje a ty..?
1
xxx 2012-04-03 18:50
Witam!
Proszę o opinie na temat pracy w CEVIE.Jakie zarobki,atmosfera,wymagania etc.
anonim 2012-11-20 22:37
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firma a trasport to tylko zada (usunięte przez administratora)
EM-PATYK 2013-02-27 23:44
Masz racje "google" po wszystkich wpisach widać że: żądzą nami nie tylko emocje, ale:
-świta mająca władzę
-ekipy ściemniaczy
-klany kolesiów
-grupy wiejskich cwaniaków i.t.p

A cicho pracujące mrówki co? ... -no, boją się zastraszone.
Potrzebny jest nam taki Góru jak ty - góralu.
A więc stoi! Bądźmy Solidarni.
Piątek 6.00 stoimy na zbiórkach - oczekując na dobre słowo
2
anonim 2014-01-19 10:06
uciekaj jak najszybciej. logistyka w biurowcu (usunięte przez administratora)
1
Anonim 2014-02-19 14:58
Pracuję bardzo długo w tej korporacji i pracodawcę oceniam miernie.
Firma nie zapewnia podstawowych narzędzi pracy.
Każe pracować poza godzinami pracy zawartymi w umowie.
Wynagrodzenie od początku zatrudnienia stoi w miejscu.
nikt 2014-10-15 11:49
to praWDA najgorsza
tak 2014-10-18 10:05
heehhehehh nic nie znaczy co jak co ale nadgodziny sa sumiennie wypłacane ,wszystko mozna zażucic ale nie to .Wiem bo długo pracuje i nigdy z nadgodzinami nie było problemu.
misiaaaa11 2014-11-20 18:33
Jakie nadgodziny ja się pytam?? Oczywiście można robić nadgodziny ale Ceva nie zapłaci tylko powie żeby odebrać sobie dzień wolny za nadgodziny. Jeśli chodzi o podwyżki to są one przyznawane co roku pracownikom którzy mieszczą się w najniższym pułapie wynagrodzenia, i takim sposobem pracownik otrzymuje ok. 800,00zł na rękę.
max 2015-03-12 10:48
TOTALNA PATOLOGIA SZKODA CZASU NA DYSKUSJE TRZEBA LECZYĆ LUB ZLIKWIDOWAĆ.
Pozdrawiam Max.
Max 2015-03-12 10:57
UWAGA,UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Do firmy przeniesiono rodzinne patologie i zależności oraz głupotę.
Komunikacja i organizacja na poziomie chłopka-roztropka.
Pozdrawiam Max.
anonim 2015-03-29 08:56
Ja pracuje już rok jako wózkówy i mogę powiedzieć że jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mówię o pracy na Panattoni. Zarobki są ok, atmosfera pracy także.
oko 2015-04-03 19:20
pracowałem w tej firmie, i powiem szczerze praca trudna,ciężka fizycznie i psychicznie,b. monotonna,totalny chaos,dla nowych marnie płatna,praca w "super" zmianie od 12-20 !,majster zwłaszcza pan A. mało co się nie "sklonuje" :)goni jak opętany-tak boi się o stanowisko,ludzie z którymi pracowałem byli w porządku,oprócz krzykliwej brygadzistki która tylko robi zamieszanie i nic po za tym do pracy nie wnosi,oraz pani"blond" kierowniczka chyba najgorszy koszmar tego zakładu:)tyle drodzy na temat Cevy,ogólnie nie POLECAM,,,
1
X 2015-06-18 15:22
TAK TO "...Skorumpowane towarzystwo wzajemnej adoracji nastawione by zedrzeć skórę z podnajmowanych firm transportowych... Nie polecam...", Poza tym osoby zatrudnione w tej firmie, mogą oficjalnie zlecać wyselekcjonowany transport własnej rodzinie, która ma własną firmę transportową, to ...nieetyczne. A wszyscy o tym wiemy i musimy przymykać na to oko, ponieważ...
1
były pracownik 2015-07-10 06:01
pracowałam na magazynie nr "50" w B-B ,współpracownicy normalni ludzie,majstrowie z kierowniczką na czele do zwolnienia-patologia,prowadzą prywatne rodzinne interesiki,jak ktoś się nie spodoba do wylotu,wmawianie pracownikom jakie to mają szczęście pracować w tak "światowej"firmie jaką jest ceva,a firmy nie stać na tak podstawową sprawę jak zatrudnienie na umowę o pracę,tylko pośrednik umowa zlecenie ,a po około 3-cach umowa na pół etatu,stawka stała aż 9zł netto/h ciężkiej pracy , dla mnie to była poczekalnia na znalezienie pracy na normalnych warunkach,,,mi się udało,powodzenia
Anonim 2015-07-10 23:47
800 ? Brednie.. chętnie podesłałbym kwitek z wypłaty bo jest na nim prawie 3x tyle.. trzeba się starać i robić a nie narzekać i strzelać głupie miny..
agr 2015-07-26 12:32
Pracuję aktualnie w dziale księgowości. Ogólnie nie jest źle, miła atmosfera, każdy szanuje drugą osobę, jednak moim zdaniem jest tam straszny bałagan i brak dobrej organizacji pracy. Czasem każą zostawać po godzinach, a wynika to tylko i wyłącznie z dużych zaległości. Mimo to, nie narzekam na warunki pracy i kadrę

Pozdrawiam
mlody 2015-08-10 18:20
Super organizacja kolegow I kolerzanek tylko brak umow na stalych .tylko posrednictwo ......... Ciekawe kiedy pomysla dla wszystkich jakies premie Bo Nic do gory tylko wdol
2015-08-11 13:34
Witam
Bardzo proszę szefostwa o rozpatrzenie umów pracowników ,żeby nie nazekali i mieli lepsze stafki. Bo za grosze pracują bardzo ciężko tak samo jak starsi pracownicy. Bardzo dobrze im sie pracuje i zależy na pracy . Z góry dziekuje.
młoda 2015-11-07 05:14
zgadza się od A-Z ,pracowałam w Cevie i niestety tylko umowa na zlecenie przez pośrednika a po 3-mcach, z łaską umowa na pół etatu a pracuje się pełne 8 godzin - czyli cały etat,SKANDAL,,,przydałaby się tam kontrola PIPU,ogólnie ludzie na stanowiskach monter-pakowacz bardzo fajni,u dziewczyn brygadzistki też,ale majster to "tani" cwaniak uważać trzeba,"lubią" cię wtedy jak pracujesz po 12h dziennie,duże donosicielstwo,obserwują cię na każdym kroku to niestety też psuje morale i efektywność oraz atmosferę w pracy,,,jako praca tymczasowa jak najbardziej,na stałe uciekaj!!!
4
ddd 2016-06-26 13:27
śmiechu warte te etapy umów, 3 lata pracy i dalej brak umowy pod firmę? dalej się sprawdzamy czy jak? cieszę się że już nie pracuję w tej firmie,polityka tej firmy to po prostu dno,nie docenia się ludzi którzy mają doświadczenie i ogólnie szkoda czasu na pracę w cevie,Ukraińcy do boju....p.D onato traktuje pani dorosłych mężczyzn jak chłopców z upośledzeniem umysłowym,"gwiazdo" proszę się nad sobą zastanowić?
1
REDY 2016-07-08 19:49
pracowałem ponad rok , to jak uważasz że to mało aby sprawdzić pracownika,,,???brak słów,,,konfekcja moim zdaniem to najgorszy magazyn Cevy w Bielsku-Białej ,w pierwszej kolejności do zwolnienia brygadzistka pani M aria P tasińska kobieta która nic nie wnosi do pracy , wręcz przeciwnie wprowadza zamieszanie i ogólny chaos ,przeszkadza w pracy, "najmądrzejsza" na magazynie ,na prawdę cieszę się że już nie pracuje w tej firmie,,,
3
zorientowany 2016-09-24 20:13
Ceva to najgorsza firma w jakiej pracowałem. Kilka lat bez umowy, na pół czarno i za śmieszne pieniądze. Na stałe zatrudnienie albo awans na brygadzistę lub majstra mają szanse tylko znajomi lub rodzina szefostwa. Panuje tam duszna, mobbingowa atmosfera, tempo pracy i ciśnienie zabójcze zwłaszcza wieczorem. Kierownik to miętkim palcem robiony mydłek który nic nie potrafi pomóc i wszystkiego się boi. Normalnym ludziom bez znajomości odradzam pracę w tym lagrze i mam nadzieję że cevą w Bielsku wkrótce zajmie się PIP za łamanie praw pracowniczych i niewolnicze wykorzystywanie ludzi.
Były pracownik 2016-09-25 22:47
Oddział w Tczewie to poprostu wielka masakra mobing i jeszcze raz mobing!! ludzie zastarszani oraz zero poszanowania i jakich kolwiek zasad etycznych. Pan Piotr W nie interesuje się kompletnie tym co się dzieje w firmie ponieważ ma od tego pana Sebastiana L wraz z pomocnikiem panem K którzy uważają że są bogami i pozjadali wszystkie rozumy. Pozdrawiam .
Ktoś 2016-09-30 21:37
To tak jak w UK . Nigdy w gorszej fimię nie pracowałem . Masakra . Odkąd bas wykupili zwolnili się 30-40%pracowników . Następni o tym myślą. Niektóre dzialy to w tej chwili pracownicy z agencji . My też nie mamy podstawowych narzędzi pracy . Uniform to plandeka samochodowa a przynajmniej tak materiał . Jest źle !
zorro 2016-10-14 21:16
hehe nawet ukraińcy którzy tam pracują narzekają więc wynika z tego że ta firma to rzeczywiście dno
revital 2016-10-17 21:23
Dla mnie najważniejsze jest to, że zarobki są adekwatne do powierzanych zadań, to dobry znak, że się dobrze dzieje.
Mas 2016-12-18 22:08
Po 4 latach pracy pracodawcę oceniam tylko dostatecznie. Jak na tak dużą firmę to nawet miernie. Zarobki przez CEVE to tragedia po takim czasie pracy, ratować się można posrednikami pracy na jakieś dziwne umowy o dzieła... Z reszty problemow:

Wchodząc na zakład prędzej spotkam ukraińca niż polaka, nie żebym coś do nich miał ale chyba nie powinno tak być.

Zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy. Podwyżek i awansów nie ma, no chyba że ktoś się zwolni.

Wymagają dużo nadgodzin w tygodniu za które płacą jak zwykle godziny (umowa ceva). Można robić przez szemrane pośrednictwo ale w dzisiejszych czasach to po prostu skandal.

Brak organizacji pracy na niektórych kontraktach. Kilku ludzi najczęściej ukraińcow wykonuje jedno zadanie a jeden człowiek męczy się z konkretnym zadaniem. Gdzieniegdzie jest tak że trzeba robić po 13 godzin jak inny jest chory bo nikt więcej nie może go zastąpić. Można robić aż się padnie bo po planowych godzinach i nadgodzinach wcisną cie na pośrednika; )

To tylko kilka wad. Opowiadać można cały czas. Kto pracuje na pewno mógłby coś jeszcze dopisać.
1
;;; 2016-12-19 00:03
To co Ty tam sprzątasz?
XXXX 2017-01-22 18:41
CEVA to duża i dobra firma, ale są ludzie którzy się tu nie nadaja do pracy!
1
Zostaw swoją opinię o CEVA Automotive Logistics Poland - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CEVA Automotive Logistics Poland