brak logo

Dart-Pol

Pszczyna

Opinie o Dart-Pol

polecam!!! 2009-11-13 18:11:41
Doskonałe przedsiębiorstwo! Byłem zatrudniony na umowę zlecenie, zarobki całkiem niezłe, warunki pracy również. W dzisiejszych czasach ciężko o takie szefostwo jakie jest w firmie Dart-pol. Uczciwi i godni zaufania. Jeśli ktoś lubi kontakt z ludźmi, zwłaszcza z dziećmi to praca dla niego. Polecam firmę Dart-Pol. Oby więcej takich przedsiębiorstw.
anonim 2009-11-17 20:57:19
kolega cos kreci - rotacja pracownikow w tej firmie jest straszna a i z ( usunięte przez administratora )
pa 2010-04-20 15:39:18
to opinie pisal chyba jeden z szefow albo pracownik ( usunięte przez administratora ), wszyscy na umowach niby-zlecenie, dziwne kary pieniezne o ktorych nie powiadamiaja w momencie rekrutacji...
kaha 2010-05-24 23:29:22
hej właśnie wybieram się na piknik z firmą dart-pol. Myślałam że może to być fajna praca na zlecenie... o czym Wy mówicie? :((
wojtek 2010-05-28 09:02:27
ee, paraca jak praca :) nie ma nic za darmo, ale atomosfera jest super! ludzie w podobnym wieku, zarobki całkiem ok! cudów nie ma, ale dorobić zawsze idzie : )
Pracownik drugi rok 2011-03-29 17:59:37
Polecam gorąco. Drugi rok zaczynam pracę na umowę zlecenie. Z wypłatą nigdy nie było problemu, szefostwo uprzejme, chociaż nie lubi fuszerki. Kary jakie obowiązują, czyli np za spóźnienie, zgubienie sprzętu itp są podane na umowie, wszystko jasne. Atmosfera na wyjazdach super, chociaż to też kwestia grupy, ale generalnie dobra zabawa jest ;)
anonymous 2011-05-12 12:20:51
Powiem tak jezeli zalezy ci na pracy i nie masz lepszej opcji to ok,ale szefostwo dosc upierdliwe, bez szacunku dla pracownika, place nieadekwatne do wykonywanej pracy( czasem nie ma cie 2 dni w domu,( usunięte przez administratora ).pelno dziwnych kar. Ogolnie polecam tylko hardcorowcom:D
1
mrówka 2011-06-13 20:36:03
Bywa różnie, ogólnie dobra praca dla cwaniaczków, jeśli za bardzo się przejmujesz nie polecam. Mnóstwo ( usunięte przez administratora ) tak jak kolega wyżej pisał czasami impreza 48h masz zapłacone( usunięte przez administratora ) kup jeszcze coś do żarcia i do interesu zaczynasz dokładać, a jak Ci się jeszcze nie daj Boże zdarzy w coś( usunięte przez administratora )autem (nawet mając prawko miesiąc, masz okazje po manewrować busem z przyczepką) to dokładasz do interesu zdecydowanie! Warunki zakwaterowania zdarzały się fatalne. Jeśli mówisz o sobie "jestem hardcorem" to praca dla Ciebie, w sumie dart-pol to nie praca, to styl życia:D! Choć trzeba przyznać że niektórzy sobie chwalą ten tryb i warunki pracy.
cascader 2012-06-02 15:55:19
Byłem umówiony na rozmowę o pracę na godzinę 17.00 . Wyjechalem spoooro wczesniej, niestety przez korki spoznilem sie 11minut
Podchodzę do drzwi wejściowych, drzwi otwiera mi Pan i pyta po co przyjechałem. Odpowiadam, że umowione spotkanie, godzina 17, ale korki itd. Pan odpowiedział tylko \\\\\\\\\\\\\\\"jest 17.11 nie mam dzisiaj czasu. Jak chcecie pracować to przyjedźcie w poniedziałek o 12\\\\\\\\\\\\\\\" i zamknął mi drzwi przed nosem.
Przejechalem 60km tylko po to zeby gosc mnie olał ! Bardzo nieprofesjonalne ! Wiedzial dobrze ze jade z daleka...rozumiem gdybym tego pana spotkal przy zamykaniu firmy. Ale on potem dalej siedzial w biurze !
Jeśli pracownikow traktuja jak kandydatow to SZCZERZE NIE POLECAM !!!
mudżyn 2012-07-16 18:22:09
ludzie którzy źle oceniają tą robotę widać że mało w życiu przepracowali, sam jestem młody ale na tle mojego doświadczenia zawodowego praca w dart-pol\\\\\\\'u wypada bardzo dobrze ;p dobrze i w terminie płacą, odpowiedzialność za sprzęt jest, no ale w żadnej firmie pracodawca nie będzie was głaskał po główce jak coś (usunięte przez administratora) (; jak są wyjazdy conajmniej dwudniowe to płacą za hotel, kolacje i śniadanie, na każdej imprezie zapewniony jest też obiad i z doświadczenia powiem że nigdy przy robocie nie bywałem głodny ;d co do opinii o spóźnieniu, w dart-pol\\\\\\\'u strasznie dbają o punktualność, sam wychodzę dużo wcześniej zawsze, no cóż miałeś pecha po prostu... Pozdrawiam wszystkich Andrzejów!!! :D
1
mrówka 2012-12-13 08:57:03
Co jest "fajnego" w płaceniu za hotel albo jedzenie jak jest wyjazd dwudniowy? Nie byłeś głodny, pewnie dlatego, że brałeś ze sobą jedzenie. Kiedy pracowałem zdarzało się że wyjazd był de facto dwudniowy wieczorem wyjazd-impreza-powrót, a rozliczony jak jedna impreza. Czyli nie było Cię w domu od piątku 16 do soboty 23 (przykładowo, zdarzało się jeszcze dłużej), a w kasie tylko za 1 imprezę.
2
zielona sowa 2013-04-30 17:08:40
Ja również się zastanawiam , mam zaproszenie na rozmowę i w sumie sama nie wiem
:) 2013-05-02 10:58:58
hey ja mam wlasnie dzisiaj rozmowe i tez sie zastanawiam nad tym
Były montażysta 2013-05-05 09:36:37
Poza pieniążkami które faktycznie nie są adekwatne do wykonanej pracy
i poświęconego czasu, czasem współczynnik godzinowy wykazuje ok czterech złotych na godzinę.
Ale mnie przerażała inna rzecz - zdarzały się dalekie wyjazdy i kierowca (czasem z miesięcznym PJ) który jednocześnie z innymi stawiał i rozbierał hale czy inny sprzęt wracał nieraz przemęczony mając na samochodzie 5-6 osób + trochę sprzętu i już nie chodzi o to że za tą samą kasiorkę co Ci co spali w tym samochodzie ale o odpowiedzialność bo wystarczy że mu z przemęczenia na sekundę "oko ucieknie" i tragedia gotowa. A i każda rysa na samochodzie też ma swoją wartość.
Jack 2013-05-22 18:05:42
150 zł za "dniówkę" - wyjazd na imprezę z "full opcją" z firmy o 5 lub 6 rano, powrót często gęsto po 22.
Od tych 150 zł odejmij sobie jeszcze podatek to dostaniesz 120 zł za ok 16 h.
CV - mailem a jak ich zainteresujesz to zadzwonią i wszystkiego się dowiesz - koniecznie zdjęcie
mrówka 2013-05-27 20:46:06
Jeśli firma co roku poszukuje pracowników to coś jest nie tak - nikt nie wytrzymuje z zbyt długo.
Z kasą jest tak jak koledzy piszą wychodzi około 120 bez podatku odejmij jeszcze jedzenie, picie które nie ma siły trzeba zabrać (jedzenie zapewnione ale dopiero w trakcie imprezy, a czasem po), to zostajesz ze 100-110 za kilka lub kilkanaście godzin pracy - totalnie nie adekwatne
Jeśli masz PJ krótko to się lepiej nie przyznawaj chyba że lubisz duże emocje- jezda paleciakiem z przyczepą setki kilometrów z manewrowaniem pojazde - hardcore.
Kary - no jakieś muszą być, za zniszczenie sprzętu czy spóźnienie ok, ale na autach z autocasko za każdą pierdołe od niedoświadczonych kierowców - tu już bym się zastanawiał (szczególnie przy manewrowaniu jest dużo "sytucacji"
Atmosfera- w zależności na jaką ekpię trafisz
Zaglądam tu co jakiś czas więc możecie pytać, tylko administrator usuwa newralgiczne treści:D
OGÓLNIE: jeśli nie masz innej opcji to może być
1
Pleple 2013-06-19 14:29:39
Ja trochę tam przepracowałem, wyjeżdżając na imprezy plenerowe i hotelowe jako krupier. W sumie trwało to 2 lata z przerwami.

Rotacja pracowników jest duża ze względu na charakter pracy (powiedzmy sezonowy, dla większości tymczasowy) a nie na to, że z frimą jest coś nie tak.

Ja wspominam Dart-pol dobrze, zwłaszcza imrpezy hotelowe. Plenerowe duże pikniki na ogół były dalej przez co niby mniej się opłacały, ale zawsze grafik był tak ustawiony że raz jechało się dalej raz bliżej. Można było na tym całkiem nieźle dorobić a przy okazji samemu nieźle się zabawić jeśli ekipa dopisała.

Jedyne do czego ja miałbym zastrzeżenia to faktycznie wsadzanie za kółko samochodów dostawczych niedoświadczonych kierowców... kierowca w dodatku nie miał z tego tytułu żadnego dodatku a przy okazji odpowiadał za uszkodzenia przy np. manewrowaniu. Ja potraktowałem to jako cenne doświadczenie i zawsze wolałem sam prowadzić, niż stresować się wieśniakiem spod pszczyny, który przesiadł się z malucha pierwszy raz do dostawczaka i próbuje zamknąć w nim budzik
anonimek100 2013-06-23 14:59:29
Wczoraj, tj. 22.06.2013r. byłem na imprezie organizowanej przez tą firmę Dart-Pol. Powiem Wam, że było świetnie i bardzo miłe chłopaki z obsługi. Jeśli ma ktoś jakieś dane na temat wczorajszych animatorów, to proszę podajcie, bo mam do chłopaków interes. Super podejście do dzieciaków. Albo wie ktoś jak mogę uzyskać informacje na temat animatorów, którzy byli tam obecni ? Z góry dzięki.
mm 2013-06-23 21:20:06
Byłam ostatnio w Brzegu Dolnym za Wrocławiem -
Pierwszy i ostatni raz ... zbiórka o 9 rano w piątek, wyjazd, rozstawianie namiotów, grilli, .... ok 20 na hotel. Drugi dzień - impreza: start po 9, śniadanie bo w hotelu brak - widocznie koszta, pełny (usunięte przez administratora) od 12 do 21 później sprzątanie, po 23 powroty - ok 5h do domu i może byłoby jeszcze ok gdyby nam kierowca nie zasypiał ... masakra
natomiast ekipa i atmosfera (usunięte przez administratora) .fajna szczególnie na hotelu
mrówka 2013-06-24 22:15:10
Imprezy hotelowe zdecydowanie lepsze od plenerowych. Zgodzę się. Ale o grafiku nie słyszałem:D przynajmniej za moich czasów dziś dowiadywałeś się, że jutro impreza - ale to w sumie można wytłumaczyć specyficznym rynkiem który zależy od wielu rzeczy. I faktycznie zdarzały się imprezy np. w kato na 3h darty rozłożyć i wracać czyli 5h pracy a zarobek jak za imprezę. Ostatecznie jednak rzec trzeba że rachunek zysków i strat wykazywał minus! Jest możliwość zarobienia więcej, jeśli bedziesz dobry to zostaniesz "kierownikiem" stawka większa o pół stówki ale bekasz za całą imprezę, czy deszcz, czy wichura
DD 2013-07-21 20:26:52
Moim zdaniem praca w tej firmie to sama przyjemność. Co prawda, jak się jedzie na realizacje to się nie siedzi, ale zawsze każdy sobie pomaga i ta robota jakoś idzie. Byłam na kilkunastu wyjazdach i za każdym razem było wszystko okej i byłam zadowolona. Zarobki też niczego sobie. Zawsze wypłacają na czas i bez żadnych problemów. Szkoda tylko, że wyjazdów nie ma częściej. A tak wgl, jeżeli komuś coś nie pasuje, to im nikt nie karze jeździc i zajmować miejsca innym...
DD 2013-07-23 10:29:29
Jestem animatorką. Zabawa z dziećmi, malowanie twarzy... a przed imprezą także rozkładanie namiotów i ogólnie pomaganie przy czym tylko się da.
DD 2013-09-28 21:37:50
jestem zadowolona. Nie trzeba mieć doświadczenia.
Kaś 2014-06-02 20:07:48
Czy ktoś z Was dostawał od firmy na maila wykaz zabaw, które trzeba było umieć na drugim etapie rekrutacji? Jak taka rekrutacja u nich wygląda?
Mama mieć spotkanie organizacyjno - rekrutacyjne w środę i ciekawi mnie czego mogę się spodziewać
asiaas 2014-06-03 08:58:05
Ja też mam być na spotkaniu w środę, mam nadzieję, że będzie dobrze.
Ktoś 2014-06-04 16:02:28
Jeśli chodzi o konkretne oferty pracy to raczej nie znajdziesz, w rozmowie sami określą do czego się najlepiej nadajesz. Przykładowo jeśli masz talent plastyczny i potrafisz malować będziesz malowała dzieciom buzie, ...
Co do ilości projektów to o piknikach z cateringiem wiem o 4 może jeszcze ze 2 doskoczą, natomiast jesli chodzi o imprezy z samymi dmuchańcami to tego jest dużo.
Co za tym idzie - więcej kasy.
Ania 2014-06-22 19:39:33
Pracuje w dart-polu 2 miesiace. Byłam na 8 wyjazdach. Hotel ,jedzenie i ludzie są okej. Jednak uważam ze jest za dużo roboty jak za 120 zł. Wstaje sie koło 6 rano, prace zaczyna się koło 7, a łącznie pracuje sie czasem nawet do 1 w nocy. Jest to raczej praca dla osób silnych fizycznie i bardzo wytrzymałych, szczególnie na dużych imprezach. Najgorzej chyba jest być na cateringu.
Pozdraiwam
asia 2014-07-04 11:08:09
Cześć, a ja mam do tych co pracowali dla Dart-Pol takie pytanie,
Czy imprezy są tylko w weekendy, czy w tygodniu też.
Mam pracę na stałe, a tą chciałabym traktować jako dorywczą, czy da się to pogodzić?
pracownik miesiąca 2014-07-09 17:31:39
Wszystko da się pogodzić. Przyjmujesz zlecenia, które Ci odpowiadają. Sam pracuję normalnie w tygodniu, a weekendami jezdze na wyjazdy. I tak się kręci :)
1
olek 2014-07-22 16:18:34
Nie polecam pracodawcy. Warunki słabe, podejście do kandydata dalekie od kulturalnego, pracodawca jest niesłowny. Zdecydowanie odradzam.
2
gos 2014-08-31 02:40:25
a czy jeśli chciałabym podjąć pracę w tej firmie do obsługi gier kasynowych to czy muszę mieszkać blisko tej całej Pszczyny? (bo chyba tam ma siedzibę ta firma) Czy jest możliwość przyjmowania zleceń np. kiedy impreza jest w woj. kujawsko - pomorskim blisko mojego miejsca zamieszkania?
1
dasdas 2014-11-21 11:40:41
Dart-pol to nie praca to styl życia. pracus nie musisz mieszkać w pobliżu Pszczyny ale tak żebyś mógł dojechać na 4 czy 5 rano. Praca fajna ale jak są spoko ludzie a zdarzają się różni. olek jak nic nie robisz o się czepiają, każdy chce żeby jego biznes się opłacał, wiec norma. Naprawdę fajna praca dla młodych, którzy chcą się pobawić i dorobić.
Latos 2015-02-21 14:15:10
Firma powstała w 1999 roku i od tamtej pory zajmuje się organizacją imprez integracyjnych. Mam wrażenie, że ich oferta jest zbyt szeroka jak na ich działalność, a oni po prostu są przygotowani na każdego klienta. Zastanawiam się jak długie są do nich kolejki, poza tym pracownicy chyba muszą być naprawdę niezłymi profesjonalistami, żeby ogarniać to wszystko.
haha 2015-03-03 09:40:23
O jakich profesjonalistach mówisz skoro 80% obsady na każdą z imprez to nowicjusze, co wymiernie odnosi się to do zawalonych imprez za które "baty" zbiera te "doświadczone" 20%. Co do szerokości oferty to nie widzę nic złego bo przecież o to w biznesie chodzi aby się rozwijać by móc się dostosowywać do każdego klienta lecz trzeba mieć ku temu odpowiednie zaplecze - czego w darcie brakuje ...
soko 2015-12-06 08:28:04
@koso, dowiedz się więcej ... W zeszłym roku mieli na catering setki "jednorazówek" czyli takich ludzi którzy podekscytowani przykładowo dziennym zarobkiem podejmowali współpracę a gdy zobaczyli co i jak wygląda rezygnowali po pierwszym razie.
Pracowałem tam na magazynie więc co nieco widziałem, na szczęście ... pracowałem.
Zarobek 150 zł za dzień wytłumacz sobie tak : wyjazd w piątek godz. 15 na hotel tak aby najpóźniej o 8 rano w sobotę być na miejscu imprezy, rozkładanie wszystkiego, start imprezy ok 14, koniec 20-21, pakowanie, powrót. Fizycznie w domu między 1 a 3 czasem i o 6 nad ranem w niedzielę.
indian 2016-07-25 15:09:11
Ogólnie nie polecam. Rotacja i poszukiwanie "nowych pracowników" trwa ciągle i do obsługi na imprezach i do biura... I to prawda, że jeżeli chodzi o pracę przy zleceniach to większość osób to nowicjusze, aczkolwiek Ci co bardziej doświadczeni stamtąd często po prostu odchodzą lub nawet im się dziękuje (co jest chore) i odchodzą nie zawsze w dobrej atmosferze. Jeżeli chodzi o "górę" to panuje jakaś "schizofrenia decyzyjna". Ja osobiście nie zawsze miałem płacone na czas... Czasami trza było się prosić. Praca ogólnie mocno sezonowa, więc nawet jeśli ktoś mówi, że jest inaczej to niekoniecznie należy wierzyć. Więc po sezonie zleceń praktycznie wcale a i w biurze myślę, że słabo. Potwierdzam też co pisał @soko 2015-12-06 08:28:04
2
edr 2016-08-01 15:17:54
Widocznie są popularni nie tylko wśród swojej kadry, ale czy atmosfera u nich opiera się na dość przyjacielskich relacjach? Dobre stosunki to podstawa zadowolenia pracowników.
Pastor 2016-11-04 20:10:22
Miałem wątpliwą przyjemność pracować w firmie jako magazynier. Nie dość że właściciele firmy unikają płacenia za pracowników ZUS'u zmuszając ich do zakładania własnej działalności gospodarczej to jeszcze wiecznie spóźniali się z wypłatami. Pracowników, czy też raczej podwykonawców, traktują jak sługsów mających pojawiać się w firmie na każde wezwanie. Przy każdej awarii/problemie podstawowym pytaniem było nie "jak to naprawić", ale "kto za to zapłaci". Nie było dnia... ba! nie było godziny, żeby firma nie zaskakiwała mnie swoim nieogarnięciem. Śmiechu było faktycznie co nie miara, ale był to raczej śmiech przez łzy. Obydwaj panowie (tfu!) współwłaściciele kłócą się ze sobą bez przerwy, ustalając między sobą szczegóły na poziomie firmy, która powstała 2 tygodnie temu. Generalnie można by opowiadać i opowiadać. Jednym zdaniem: Jeśli pragniesz niesamowitej przygody i chcesz poznać prawdziwych "Januszów biznesu", firma Dart-pol jest dla Ciebie idealnym rozwiązaniem. :D
1
Pastor 2016-11-04 20:11:07
Miałem wątpliwą przyjemność pracować w firmie jako magazynier. Nie dość że właściciele firmy unikają płacenia za pracowników ZUS'u zmuszając ich do zakładania własnej działalności gospodarczej to jeszcze wiecznie spóźniali się z wypłatami. Pracowników, czy też raczej podwykonawców, traktują jak sługsów mających pojawiać się w firmie na każde wezwanie. Przy każdej awarii/problemie podstawowym pytaniem było nie "jak to naprawić", ale "kto za to zapłaci". Nie było dnia... ba! nie było godziny, żeby firma nie zaskakiwała mnie swoim nieogarnięciem. Śmiechu było faktycznie co nie miara, ale był to raczej śmiech przez łzy. Obydwaj panowie (tfu!) współwłaściciele kłócą się ze sobą bez przerwy, ustalając między sobą szczegóły na poziomie firmy, która powstała 2 tygodnie temu. Generalnie można by opowiadać i opowiadać. Jednym zdaniem: Jeśli pragniesz niesamowitej przygody i chcesz poznać prawdziwych "Januszów biznesu", firma Dart-pol jest dla Ciebie idealnym rozwiązaniem. :D
2
Zostaw swoją opinię o Dart-Pol - Pszczyna
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dart-Pol