brak logo

regalux krzysztof sutowski

Chojnice

Opinie o regalux krzysztof sutowski

Bartronos 2010-05-21 15:50:26
Witam, nie zgadzam się z przedmówcą, złośliwy komentarz konkurencji. Na chwilę obecną współpracuje z tą firmą 4 miesiące i jestem zadowolony. Zarówno z warunków finansowych oraz warunków pracy i zakwaterowania. Polecam.
maxymilian 2011-01-28 19:22:17
Witam, może ktoś napisze rzeczowo o co chodzi? Pierwsza wypowiedź jest trochę śmieszna, godzinne czekanie rozmowę nie jest niczym nadzwyczajnym, zwłaszcza kiedy ludzie przyjeżdżają z daleka. Sam zastanawiam się nad aplikowaniem do tej firmy, jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia to z góry dziękuję.
anonim 2011-02-13 13:39:41
Wyluzuj z tą firemką . Też tam byłem . Strata czasu . Nie polecam . Wolę dalej na bezrobociu pozostać jak pracować czy współpracować z tą firemką !
1
praca1 2012-04-20 23:50:56
Jestem świeżo po kontrakcie na 3 miesiące w Niemczech w Lipsku.Miałem wątpliwości po waszych wpisach czy jechać za obiecane wynagrodzenie.Na miejscu okazało się ,że wszyscy co wyjechali kasę dostają wg ustaleń i na czas.Wcześniej nie pisałem bo nie wiedziałem co mnie czeka.Było 80 chłopa i cała zgrana ekipa.jak będzie kolejny kontrakt to na jadę na pewno.
JOSZKO 2013-08-13 16:51:53
W tej chwili maja nowe oferty pracy...
Praca w niemczech, czy ktos wie jak z wynagrodzeniem( godzinowe czy stala pensja?) Jak z dietami?
Joszko 2013-08-22 20:25:45
anonim - 2013-08-15 13:41:42

Joszko, możesz coś więcej? Kogo poszukują do regalux?
Ktoś wie jak z transportem i zakwaterowaniem?
Pozdrawiam.
Dzwonilem do Nich, jak w delegacji do Niemczech to 12 godzin dziennie 6 dni w tygodniu, zakwaterowanie i transport zagwarantowany. ( podobno za Niemcy płaca 20 zł na godzine i jakąś diete do tego dają.)

To znalazłem na ich stronie:
''4. Firma Regalux także zatrudni od zaraz:
elektryków i elektromonterów
ślusarzy
elektromechaników
pracowników utrzymania ruchu do montażu magazynowych systemów transportowych

Praca poza granicami kraju. Atrakcyjne wynagrodzenie: 6 tys. zł. netto. Wymagane doświadczenie w zawodzie.''

Ja jestem elektrykiem ale sie wacham czy tam isc zbyt malo opini na temat tej firmy... Piszcie śmiało :)
2013-09-03 09:30:15
Na chwilowy dorobek to można tam wejść,ale na dłuższy okres nie da się tam pracować,w śród starych pracowników to sam kapuś-sami (usunięte przez administratora)y robią a na nowych zwalają,więc i tak za długo tam nie porobicie,bo właściciel jak właściciel-starym pracownikom ufa,(usunięte przez administratora).Zarobki jak na pracę za granicą to szału nie ma,ale płacą na czas .
Stary pracownik. 2013-09-03 15:04:30
(usunięte przez administratora)Zarobki szalu nie robią ale gdzieś musimy pracować
xyz 2013-09-03 18:18:29
do starego pracownika-sam odpowiedziałeś(usunięte przez administratora)
xyz 2013-09-04 15:48:11
20 zł na godzinę plus dieta dzienna,nic więcej :)w premi możesz dostać ochrzan od właściciela :) Idź zatrudnij się tam to się przekonasz,jeden będzie zadowolony i będzie się trzymał zębami tej roboty,bo na nic innego go nie stać a drugi oleje to żeby za granicą siedzieć za 5 euro :)
2013-09-05 17:16:51
jak 5 euro odpowiada to droga otwarta,ale to tylko płacą za granicą tyle :) tak- macie wczasy pod gruszą jak sami się pod tą gruszkę wyłożycie :)
XYZ 2013-09-06 20:51:30
Tak jest szansa na dorobienie ale tylko starzy pracownicy dorabiają,(usunięte przez administratora)t.A najlepsze jest to że właściciel,trzyma takich bo to najlepsi pracownicy,tylko żeby wiedział w czym są najlepsi :)
1
janek 2013-09-11 15:03:02
Pierwsze to (usunięte przez administratora) bym wszystkich co fajki palą,robią sobie przerwy na papierosa co godzinę i palą 15 min a inni za nich (usunięte przez administratora).A co do ludzi ale nie o wszystkich mowa-to faktycznie ,są tam cwaniaczki(usunięte przez administratora) i jak ktoś coś powie to go do właściciela [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i gość wylatuje-więc lepiej tam siedzieć cicho :) (usunięte przez administratora)
janek 2013-09-11 20:26:07
co do spóźnień to nie ma nic takiego,bo jeden drugiego pilnuje jak się mieszka razem,a takim palaczom to by powinni z 4 godz odliczać ,więcej kopcą jak pracują .Chcecie to zatrudniajcie się i zobaczcie sami -kto tam był to wie że to chory zakład.
anonim 2013-10-02 11:28:38
same bzdury piszecie,tym co sie pracować nie chce to tak wymyślają ,lejbów w zadnym zakładzie nie trzymają
janek 2013-10-05 17:41:38
nawet pisać mi już się nie chce na temat tego zakładu,a anonim to pewnie sam lejba (usunięte przez administratora).Ten co uczciwie pracuje w takim syfie długo nie wytrzyma(usunięte przez administratora)
anonim 2014-06-16 17:46:50
hmmm...... czytając wasze opinie jstem zaskoczony waszą niewiedzą.Ci co zachwalają tą firmę to pewnie dobrze opłaceni pracownicy. Prawda jest taka że owszem zarobisz na miesiąc ponad 5 koła jak zrobisz 280 godzin w miesiącu. W Niemczech płaci 20 zł za godzine a w Polsce około 12 na godzine. Zapieprzasz po 12 godzin a liczone jest 11 bo przerwa jest odliczana niezależnie od tego czy palisz czy nie. Diety dostaniesz 25-30 zł za granicą a powinna być wypłacona zgodnie z normamiw Niemczech. Tak jest w tej firmie a szef dalej szuka oszczędności wiec napewno jakieś zmiany znowu będą. Pozdrawiam
3
anonim 2014-06-20 21:00:04
Nie nie polecam, policz sobie 250 godzin za 12to tyle ze dwa miesiace w miesiacu robisz
marci 2014-07-31 12:07:23
witam mam pytanie czy firme regalux mozna traktowac powaznie jako prace stałą czy zwalniaja ludzi szybko?? Bo mam taka sytuacje... mam prace stala ale chcialbym sobie polepszyć finansowo
3
paweł 2014-08-01 17:14:41
ogolnie jak chcesz isc do takiej pracy hm.. jak masz stala prace to siedz w niej .. pracowalem w regaluxie 3 miesiace , gdyby szef wiedzial w czym pracownicy ( stali)sa dobrzy to by sie sam przekonal . Mnie jeszcze nigdy nikt tak nie potraktowal tak ze zjezdzajac szef pyta sie ,dlaczego tak spicie w czasie podrozy do kraju delegacja ciekawy jestem jak pracowales w delegacji spales pod podajnikiem?odp otarte do krwi plecy od ciezkiej pracy powiem tyry od odkrecania srob pelzania pod podajnikami ,myslenia aby nic tobie sie nie stalo.bo ludzie sa rozni , widzialem ze niektorzy pili do 4 a o 7 wsztawali do pracy i jezdzili ratrakami (o wypadek nie trudno).Dzis radze sobie swietnie w innej firmie ktos napisal wyzej ze szef oszczedza to jest szczera prawda popieram j/w wypowiedziu dluzej nie popracujesz niz 3 miesiace bo szef ufa stalym pracownikom a oni jezdza na nim jak kocie....zarobki oki wszystko sie zgadza pozdrawiam
1
pawel 2014-09-01 21:22:44
Widac kto to pisal. pewno kierownik.ciesze sie ze tak sie stalo przynajmiej pracuje legalnie w niemczech . .stawiam hali klimatyzacje i luftungi dla fabryki audi. w ingolschtadt.pozdrawiam ciezko pracujacych kolegow.
1
janek 2014-12-10 21:07:02
Trzeba samemu się przekonać jak tam jest ale nie polecam,kto dobry i kumaty to ucieka jak najszybciej a zostają lizusy ,kapusie i nieroby i trzeba na takich zapierniczać.Kiedyś była fajna ekipa tam,ale szef sam doprowadził że wszyscy pouciekali-słuchał swoich kapusi ;) więc jest tam jak jest,jednym słowem SZAMBO
1
Janek 2015-01-08 18:31:08
Prawda prawda-chcesz się przekonać zatrudnij się tam !!!
Buziak 2015-03-10 09:33:39
Jednak bardzo często w Polsce jeszcze to funkcjonuje i nawet zdaje egzamin więc nie byłbym pewny tego wszystkiego. Chojnice nie są jakąś wielką miejscowością, więc w sumie mając spaloną opinię w jednej firmie to w innych mogą mieć duże wątpliwości przed zatrudnieniem. Powiedzcie proszę czy regalux zajmujący się regałami jest dobrym pracodawcą?
pracownik 2015-03-10 10:12:11
Dajcie sobie luz z tą firmą,w tej firmie panuje większy stres i nerwy jak u prawiczka przed pierwszym stosunkiem heheh.A tak poważnie-szkoda nerwów,firma wypłacalna ale napięcie panujące tam wśród pracowników a naciskiem pracodawcy wykończy każdego nerwowo ale to każdy musi ocenić sam.
3
szukają jeleni 2015-07-14 11:32:23
Niech mi ktoś wytłumaczy jeżeli pracujesz 9 godz. a masz zapłacone za 8 godz. to jak to się nazywa???..........
Nie polecam.
1
pracownik 2015-07-15 09:13:39
To się nazywa firma pucuj dziada :)
1
gość 2015-07-18 10:59:54
Tak to jest w dzisiejszych czasach modne -wyzyskiwać pracownika i traktować jak niewolników.Każdy kto chce tam pracować to powodzenia i niech sobie poszuka dobrego psychologa ;) bo nerwy wysiadają
1
pawel r 2015-10-28 20:14:11
Witam milo moich ciezko pracujacych kolegow .wspolczuje wam.pracuje w niemczech juz 2lata mam wszystkie bonifikaty i umowe na czas nieokreslony .szef uwazal ze nie znalem j. Niemieckiego .wspolczuje osobidcie jestem juz dlugo w niemczech .pomimo iz zarobki sa tam dobre jak zalezy bo mi odpowiadaly. Szkoda ze niezgoda posrod kolegow tam pracujacych i nie znajacych swojego fachu .jak tam pojdziesz to bedziesz zasowal na starych pracownikow tym czym wiecej dasz z siebie bardziej cie beda ponizac i wysmiewac .mam wszystkie uprawnienia niemieckie na podnosniki .nozycowe .samojezdne ale co bede wam tlumaczyc .pozdrawiam adama jak tam jeszcze pracuje i nie dostal nerwicy zoladka i kostka i bartka z przechlewa. Czesc
4
z fartem 2016-08-26 20:15:14
Z czystej ciekawości zajrzałem i stwierdzam, że jeżeli ktoś słucha takich opini i się nimi kieruje, to już robi pierwszy krok, żeby nie popracować dłużej niż 3 miesiące. :)
Jeżeli chodzi o zarobki są one bardzo zróżnicowane w zależności od tego KTO JAK PRACUJE. Jeśli tak bardzo komuś jest źle i nie polecał, ponieważ dłużej niż 3 miesiące się nie da, bo plecy poobdzierane, to zapewniam Was, że przyjmowanie na okres próbny na zasadzie "umowa-zlecenie" właśnie jest od tego, żeby wyeliminować tych, którzy przychodzą tylko zarobić, poleżeć pod podajnikiem odkręcając godzinę 6 śrub M10 (najczęściej jeśli chodzi o Lipsk). A jak ktoś chce "pospać" leżąc cały dzień na kracie stalowej, to niech weźmie sobie już ten kawał kartonu, a nawet i kilka "szmat". Nikt nikomu przecież nie zabrania dbać o zdrowie i bezpieczeństwo, a to, że dana osoba nie myśli, bo większąść dnia rzekome myślenie przeznacza na sprawdzanie czasu do końca, to śmiało, piszcie. :) Moim zdaniem wpływa to na PLUSY dla pracodawcy, który interesuje się swoimi pracownikami, a tych co przychodzą za karę, zwyczajnie się usuwa.

KAŻDY PRACODAWCA płaci za pracę, nie za spędzenie czasu na firmie. :) Więc przed wypowiedzeniem czegokolwiek, może ludzie nie pytajcie o stawkę itp tylko idźcie i sami ocencie, odpowiedzi też uzyskacie, nie jest to informacją zatajoną.
A dla wszystkich, którzy narzekają, polecam założenie własnej firmy i choć przez rok utrzymać jej istnienie z pracownikami, z którymi często miałem okazję porozmawiać. Przecież jak tak ciężko i jest mało płacone, to załóż swoją firmę i daj ludziom za pracę jak u większości, którzy odeszli z firmy nawet i 20zł/h.

Moja opinia to - przyjdź, zobacz co i jak, dowiedz się wszystkiego i sam oceń, czy Cię ta praca interesuje. A ocena? Z tego co każdy może zaobserwować, można jedynie pogratulować szybkiego rozwoju, jak i dalszych sukcesów.
Zostaw swoją opinię o regalux krzysztof sutowski - Chojnice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie regalux krzysztof sutowski