Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Krajowy Rejestr Długów

Opinie o Krajowy Rejestr Długów

Pracowałeś w firmie Krajowy Rejestr Długów i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Cedric - 2014-11-28 16:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, czy ktos pracuje może w krajowym rejestrze długów na stanowisku Copywriter'a? Bowiem poszukują własnie jednego lub kilku, mysle, że bym się nadawał, ale pytanie jest czy warto? Niby w ofercie napisali, że jest umowa o pracę, praca ma byc ciekawa i pozwalać na rozwój zawodowy, ale to takie ogólniki.
zdjecie uzytkownika
B - 2014-11-30 13:29:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tELEFONIK - 2014-10-26 11:08:58]:
od kiedy pensja podlega ustawie o vat? a może
zdjecie uzytkownika
maro - 2014-12-09 21:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo dobra firma. polecam, moja sprwe zalatwili pozytywnie. Jestem zadowolony z jej szybkiego dzialania . Godna polecenia
zdjecie uzytkownika
pasadena - 2014-12-10 10:16:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maciak99 - 2014-11-21 12:58:24]:
Masz absolutną rację. Pracując tam często spotykałam się z tak zwanym "wpisem spornym". W praktyce wygląda to tak, że dopisać do bazy dłużników każdego, może każdy. Wystarczy posiadać jakikolwiek dokument stwierdzający transakcję, oraz oczywiście podpisaną umowę z KRD:) Prawdziwości wierzytelności nikt nie weryfikuje.
Zgadzam się, z Twoim podejściem, lekkie przymrużenie oka nie zaszkodzi - KRD wspomaga i chroni przede wszystkim swoją marką, wiesz coś na zasadzie lekkiego straszaka, w praktyce nie wiele może zrobić, a odsetek skuteczności odzyskiwania należności jest niewielki.
zdjecie uzytkownika
toledo - 2014-12-11 20:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witajcie, czy wiadomo, czy przyjęli kogoś na stanowisko mobilnego doradcy klienta? a może ktoś z forumowiczów już pracuje?
zdjecie uzytkownika
kimo - 2014-12-12 19:58:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pasadena - 2014-12-10 10:16:25]:
pomimo tego , że jak piszesz KRD jest raczej mało skuteczny w odzyskiwaniu długów to jednak myślę , że dobrze iż są na rynku bo wielu osobom dają dość bezpieczną pracę często w biurze za co ludzie powinni im być chyba wdzięczni. Myślę, że większośćz pracujących tutaj gdyby nie KRD to trafiłaby do dużo gorszych miejsc
zdjecie uzytkownika
pasadena - 2014-12-16 09:09:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się, w KRD jeśli nadajesz się do sprzedaży tego, niewątpliwie ciężkiego produktu masz zagwarantowaną naprawdę fajną pracę.
Nad skutecznością nie ma co się rozwodzić, na jednego zadziała pieczątka KRD na innego dopiero Łysy i jego koledzy:)
Gdybym miała firmę zainwestowałabym w KRD chociażby po to, żeby posprawdzać biznesowych partnerów i konkurencję, zawsze to jakieś zabezpieczenie, chociaż trzeba je traktować dość luźno.
zdjecie uzytkownika
Panda - 2014-12-20 12:47:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Krd jest naprawdę dobrą firmą. Jeśli chcesz pracować i się starasz to dostaniesz wsparcie od liderów i trenerów jak i również od współpracowników.
Jest możliwość awansu a i pieniądze są dobre ;d
zdjecie uzytkownika
hast - 2014-12-26 23:53:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Co w takim razie dzieje sie jak ktoś zrobi cel sprzedażowy w KRD? W ogóle ten cel sprzedażowy jest stały, czy tez zmienia się z miesiąca na miesiąc? Cel sprzedazowy jest w ogóle łatwy do wyrobienia, czy wiekszość ma z nim problemy? Jak działają te owe minusowe punkty, bo nie bardzo rozumiem o co takiego może chodzić.
zdjecie uzytkownika
Merlin - 2014-12-30 12:29:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [maciak99 - 2014-11-21 12:58:24]:
a co chciałby, żeby żadna z tych firm była nietykalna. Myślisz, że najwięksi zawsze płacą i to w terminie? Nie wiele jest prawnych narzędzi by mały przedsiębiorca mógł pogrozić np. bankowi. I jeżeli moją firmę dzieli od bankructwa ta jedna nie zapłacona faktura, którą zgłosiłem do KRD to tak -jestem "frustratem" i "pawlakiem".
zdjecie uzytkownika
mucio - 2014-12-31 19:57:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zastanawia mnie, dlaczego skasowano moje poprzednie wypowiedzi >
zdjecie uzytkownika
ściema - 2015-01-14 18:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej zdemotywowana... nie sądzę aby Twoja wypowiedź tu za długo gościła. Krd na bieżąco inwigiluje goworka...może umieść tą wypowiedź gdzieś jeszcze
zdjecie uzytkownika
dobre rady zawsze w cenie ! - 2015-01-23 23:19:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"A gdy ktoś mówi, że wzbogaca się pan na długach innych osób?
To ten człowiek nie wie, o czym mówi. Przecież nie zmuszam nikogo, by popadał w długi..."
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Jest i coś o Dakarze - 2015-01-23 23:21:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W rajdzie startuje również(usunięte przez administratora), syn byłego rajdowca, ale przede wszystkim właściciela grupy KRD, w skład której wchodzą takie spółki jak (usunięte przez administratora)Inkasso, Krajowy Rejestr Długów i Rzetelna Firma.
(usunięte przez administratora) no to powodzenia w KRD ;)
zdjecie uzytkownika
"Krajowy Rejestr Długów - ściema?" - 2015-02-14 21:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Reasumując powyższe... jeżeli zadzwoni Konsultant i po pierwsze nie przedstawi intencji rozmowy, a następnie nie spyta się o zgodę/ lub mimo naszego sprzeciwu on nie zakończy rozmowy- mamy prawo taki fakt zgłosić do UKE. Wówczas brak wypełnienia powyższych obowiązków będzie skutkował karą pieniężną w wysokości do 3% przychodu ukaranego podmiotu, osiągniętego w poprzednim roku kalendarzowym.
Wszystkie rozmowy muszą być nagrywane i przechowywane przez 12 m-cy.

Więc w przypadku stwierdzenie 10 NIEZGODNOŚCI taka FIRMA NAJPRAWDOPODOBNIEJ UPADNIE.

Poza tym jeszcze jeden niuans- podczas rozmowy z KONSULTANTEM, możemy COFNĄĆ ZGODĘ DOŻYWOTNIO... czyli Konsultant ma obowiązek wykreślić nasze dane z bazy.

Te wszystkie informacje pozostawiam do interpretacji "potencjalnym klientom"- zmęczonym nachalnymi Telemarketerami...
zdjecie uzytkownika
Michał - 2015-02-23 06:21:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem u nich przez około 20 miesięcy i nie mogę zgodzić się z niektórymi opiniami. Pracodawca jak każdy, warunki pracy oceniam pozytywnie. Atmosfera też okey. Zespół młody więc dobrze się dogadywałem. Kasa w wyznaczonym terminie zawsze spływała na konto. Fakt, że czasem bywa gorąco ale pokażcie mi prace w której nic od człowieka nie wymagają. Chyba tylko w urzędach :)
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2015-02-25 13:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak wygląda praca sp. do spraw sprzedaży na telefonie?
jak podstawa? jak prowizja? jak idzie sprzedaż?
ide na spotkanie i nie wiem czego się spodziewać.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2015-02-25 20:06:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ile zarabia Lider? Podstawa?
zdjecie uzytkownika
Ola - 2015-03-04 06:38:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idź na spotkanie i tam Ci przecież powiedzą co, gdzie i za ile. Przecież jest to niezobowiązująca rekrutacja. Mi tam zarobki odpowiadały, nie narzekałam - chociaż chciałoby się zarabiać jeszcze więcej, wiadomo :)
W przeciwieństwie do pracy na kasie w hipermarkecie czy jako kelnerka ta praca nie jest tak wymagająca pod względem fizycznym i to mi bardzo odpowiadało :)
zdjecie uzytkownika
Piaskun - 2015-04-08 22:45:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam Ja byłem na spotkaniu osobiście i miałem obiecane złote góry 100% ściągalności tak mi obiecano bo mam jednego dłużnika. Oprócz niego nie mam żadnych problemów ani potrzeb sprawdzania innych Firm. Dlatego że mi obiecali podpisałem umowę oczywiście jak najbardziej korzystną tak stwierdził konsultant 568zł brutto,i jak się okazało pieniąszki nie do ściągnięcia a płacić co miesiąc trzeba. To się nazywa pomoc?Raczej wyciąganie pieniędzy od osób pokrzywdzonych przez nieuczciwych zleceniodawców. Tak że ja w KRD nie wieżę ktoś wpadł na świetny pomysł jak zarobić pieniąszki. Mało tego rozmawiałem z znajomymi firmami które to też miały podpisane umowy z KRD i już nie maja takie były zadowolone. A na dodatek są tak beszczelni że jak sie chce zerwać z Nimi umowę to proponuja niższy abonament aby tylko u nich zostać . Ja i wielu moich znajomych kategorycznie mówimy NIE. A jeśli byli by w porządku to skoro nie są w stanie odzyskać pieniązków od dłużników to niech chociaż oddadzą to co od nas zainkasowali za tak zwany abonament
zdjecie uzytkownika
jacek23 - 2015-04-09 05:55:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
NIGDY NIE ZAWIERAJCIE Z NIMI UMOWY TELEFONICZNEJ. Coś innego opowiada konsultant-naganiacz a coś innego dostajecie w realu. 3-miesięczny okres wypowiedzenia- o tym dowiecie się próbując się wypisać z tej WSPANIAŁEJ FIRMY, cięgle dostajecie za to jakieś bezużyteczne wypisy z dopiskiem a jakże że je zleciliście.
Dobrze radzę OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM.
zdjecie uzytkownika
muciek - 2015-04-23 14:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy to prawda, ze osoby z kadr dostają pieniadzę za osobę którą z rekrutowali i która dała radę wytrzymac powyżej 3 m-cy w tym cyrku?
zdjecie uzytkownika
binia - 2015-05-01 10:37:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Piaskun - 2015-04-08 22:45:39]:
pieniąszki i nie wieżę-czysty profesjonalizm!!!!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Jedno spotkanie,następnego dnia szkolenie oczywiście bezpłatne o czym dowiedziałem się po szkoleniu w momencie podpisywania umowy.
Pytania: Doświadczenie zawodowe
zdjecie uzytkownika
Ponoć Leń - 2015-05-05 12:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tELEFONIK - 2014-10-26 11:08:58]:
A w jaki aktywny sposób ma zaangażować się osoba, która przez nieuczciwe firmy straciła praktycznie wszystko Pracusiu?? Dość, że mamy Wam płacić abonament to jeszcze odwalać za Was robotę, to za co płacimy?
zdjecie uzytkownika
Piaskun - 2015-05-21 17:17:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam Wszystkich poszkodowanych przez KRD Ja tak samo miałem obiecane złote góry a na dzień dzisiejszy płace abonament i nic po za tym Mam wobec KRD zadłużenie bo za te faktury nie płacę i nie mam zamiaru płacić za coś co mnie pogrążyło Mam zamiar pójść z tym do sądu bo to są NACIĄGACZE. Morze w tedy przestaną naciągać poszkodowane firmy, Bo tylko na takich żerują CZy będą chętni jak proces dojdzie do skutku przedstawić przed sądem jaka krzywda ich spotkała przez KRD ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Krajowy Rejestr Długów

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Krajowy Rejestr Długów?
Zadaj pytanie
alert