Krajowy Rejestr Długów

Wrocław

Opinie o Krajowy Rejestr Długów

były 2016-03-15 15:48:10
jeżeli nie robiłeś wyników, albo nie byłeś zaangażowany w pracę (brak normy telefonicznej) to nie dziw się, że nie dali ci umowy o pracę. osoby robiące wyniki, albo takie, które pokazują że chcą - bez problemów dostają umowę o pracę już po 1 miesiącu
Kasia 2016-03-16 08:08:37
Teraz sporo się zmieniło. Pracownicy przechodzą dwutygodniowe szkolenie (tu umowa zlecenie), po którym oferowane jest im zatrudnienie na umowę o pracę na trzy miesiące. Kolejna umowa to również umowa o pracę, zawarta na trzy lata
1
MAT. 2016-03-16 12:54:29
Nie zgadzam się wieloma opiniami o KRD. To korporacja nie spodziewajcie się głaskania po głowie w momencie, kiedy ktoś się cały dzień obija i narzeka, że złe kontakt, ludzie nie odbierają ogólnie dno i 2m mułu. Ja dostałem umowę o prace po 2 miesiącach, napomknę tylko tyle, że pracuje ponad 2 lata i na razie nie zamierzam zmieniać firmy. Pracodawca jak każdy i tyle nie ma co się spinać i narzekać. Warunki pracy są ok. Premie są, jeśli wszystko się zgadza w umowach i nie są robione na wałach to nie ma problemów z premiami. Ludzie nie są zawistni i nie łypią na każdego, kto ściąga umowy - jeśli tak jest to zastanawia mnie w którym centrum. Pracowałem w Wawie i Wro i nie sądzę, żeby tak było. Zespół handlowców jest młody,więc dobrze się pracuje. Rotacja duża ? Tak. Dlaczego ? Bo ludzie nie wyrabiają wyników i często nawet się nie starają tylko płaczą po kątach,że firma niedobra. Czasami bywało i nadal bywa ciężko, ludzie z którymi się pracuje są różni. Jednych się lubi drugich nie - ale chyba nie po to przychodzimy do pracy.

A jeśli masz słabą psychikę, nie jesteś nastawiony na wynik i kasę to nie masz czego szukać.
A wspominając poprzednika TAK JEST ŻYCIE PO KRD. A jak Wam się nie podoba to zmieńcie po prostu pracę i tyle. W czym problem ? ;)
1
krddd 2016-03-21 00:10:29
no coż opinia Twojego poprzednika zostala skasowana.

ale dodając to zycie po KRD istnieje...
ale radze sie zastanowić jako klient i jako przyszly pracownik.
1
aaaa 2016-03-24 18:39:01
???
Krzysiek 2016-03-30 10:12:26
Spróbować zawsze warto :)
jojo 2016-04-22 08:29:57
i co? zaplikowales? jakies szczegoly?
Zdziwiona 2016-05-10 17:34:48
Napiszę szczerze... jestem bardzo zdzwiona opiniami, które przeczytałam. Wydaje mi się, że dodają je osoby, które mają problemy ze sobą... Praca jak każda inna, idziesz, robisz swoje i masz za to zapłacone zawsze na czas, zawsze tyle ile zarobiłeś. Jakby ktoś niepamiętał jest to firma SPRZEDAŻOWA, a osobom, których poziom energii nie poderwałby nawet babci, nawet najlepsza motywacja nie pomoże. To co liderzy, trenerzy robią dla handlowców ( wszystkie akcje"przebieranki", konkursy na kasę, konkursy na nagrody rzeczowe) jest poprostu oceniane jako "poniżenie pracownika"- osobiście uważam i piszę to do HEJTERÓW, że Wam się w tyłkach poprzewracało i najprawdopodobniej(skoro tak narzekacie) myślicie, że wszystko Wam się należy. Zeby się dobrze pracowało trzeba dać coś od siebie- wyjść z inicjatywą, pokazać chęci. w życiu nie ma nic za darmo,a w KRD kasa leży na wyciągnięcie ręki, tylko szanownemu Państu nie chciało sie po nia schylić. Rozmowy z klientem, trzeba się nauczyć, bo jeżeli myślisz, że jak robiłeś wyniki w telefonii komórkowej, UPC czy gdziekolwiek indziesz, przyjdziesz tu i będziesz zarabiał kokosy, to grubo sie mylisz. w KRD uczysz się od początku nie wciskając klientom bubla, którego niepotrzebują.
Pracuję w tej firmie od 4 lat- były wzloty i upadki, były załamki, chęć zmiany pracy, ale jest jedna rzecz, która mnie różni od Was "maruderzy"- Ja jak się coś pieprzy, to szukam rozwiązania, a nie wylewam swojej nieporadności na tego typu forach!

Dla osób zainteresowanych pracą:
Macie zapewniony cykl szkoleń, które przygotują Was do rozpoczęcia pracy
Na szkoleniu macie umowę zlecenie, poźniej umowa o pracę.
Z urlopem NIGDY nie miałam problemu, wypadki losowe to wypadki losowe, nikt nie robi opier**lu, jeżeli robisz co do Ciebie należy.
Ludzie są naprawdę w porządku.
Wszystko zależy od tego czy do pracy przychodzisz po to żeby pracować... czy po to bo Ci się należy wypłata ( przy tej drugiej opcji- daj sobie i Nam święty spokuj)
2
Zocha 2016-05-10 17:48:17
Ja pracuję już ponad 3 lata na stanowisku specjalista ds. sprzedaży. Nie uważam, że KRD to zły pracodawca i z wieloma opiniami się nie zgadzam. Przewija się sporo ludzi, ale jest to wynik tego, że niestety nie każdy przychodzi do pracy, żeby pracować. Czasami ludzie się po prostu nie nadają do tego, mają problem choćby z tym, żeby normalnie porozmawiać z przedsiębiorcą, a nawet żeby podnieść słuchawkę. Jeżeli ktoś wyobraża sobie pracę tutaj jako stanie na kasie w biedronce i z nieprzeciętnie niezadowoloną miną "obsługiwanie" klientów, to nie ma czego szukać. To jest praca dla ludzi, którzy oczekują od siebie i innych czegoś więcej, są kreatywni i lubią kontakt z drugim człowiekiem, którzy nie załamują rąk po niepowodzeniu, ale dają z siebie wszystko, ucząc się na własnych i cudzych błędach.
W moich oczach jest to fajna praca dla ludzi w każdym wieku, w swojej grupie mam kobietki i mężczyzn, którzy mają rodziny i świetnie dają sobie radę z kasą, żeby utrzymać siebie i bliskich. Są też młodzi ludzie, studenci itd. którzy również nie narzekają na brak pieniędzy. Masz podstawę i prowizję złożoną z kilku części, jak pracujesz na 100%, to zarobisz rozsądnie. Jak masz w tyłku i pijesz herbatę przez 8h, to wychodzisz z gołą podstawą, a niestety tacy pracownicy dla firmy opłacalni nie są, więc chyba nie muszę pisać co dalej. Są szkolenia, spotkania, odsłuchy rozmów, można się nauczyć, jeśli ktoś ma chęci.
Druga sprawa to usługi jakie sprzedajemy, jeżeli podchodzi się do tego na zasadzie wciskania komuś czegoś do gardła, to rezultatów szczególnie wybitnych się nie osiąga. U nas się sprzedaje, a w sprzedaży nieodłącznym elementem jest oczywiście zachęcanie do kupienia, ale można to robić w sposób normalny, poprzez NORMALNĄ rozmowę z drugim człowiekiem.

Podsumowując, chcesz przyjdź i sprawdź na własnej skórze, nie chcesz, nie przychodź.
Ludziom, którzy nie wytrwali miesiąca, a negują wszystko co się u nas dzieje, gratuluje zaangażowania i chęci do pracy, zgłoście się po referencje, chętnie polecimy Was nowemu pracodawcy ;) ;)
1
xyz 2016-05-12 22:32:59
są lepsze i gorsze miejsca pracy
Kameleon 2016-05-15 12:54:03
Proszę wytłumacz dlaczego z Oddziału Warszawa odeszło 80% starego składu lub dostali wypowiedzenie ? dlaczego odeszło większość liderów a na ich miejsce zatrudniono handlowców pracujących od 2 miesięcy, którzy nie znają nawet podstaw swej nowej funkcji ?!
4
Krajowy Rejestr Długów 2016-05-18 14:28:45
Pracownicy w warszawskim oddziale firmy nie są zwalniani, lecz zatrudniani. Wiąże się to z planami rozwoju firmy – tworzone są obecnie nowe zespoły sprzedażowe, a nowo zatrudnione osoby posiadają wymagane kwalifikacje oraz doświadczenie niezbędne do podjęcia pracy na stanowiskach, które objęły.
Kameleon 2016-05-19 21:40:41
Tak, jasne. Niewidzialne zespoły, bo na salach świeci pustkami. A ludzi z długim stażem , którzy pracowali w KRD zabrały krasnoludki....
10
zdziwiona 2016-05-23 18:09:28
Oooo widzę że HR działa:)Kilka dni temu dodałam wiadomość na temat rzekomych krasnoludków kim tak naprawdę są a dziś już opinii nie ma;//czyżby były usuwane niewygodne wypowiedzi???
6
Jaga 2016-05-26 21:48:22
Opinie są usuwane i zawsze były. W KRD już nigdy nie będzie tak jak kiedyś. Wiąże się to z brakiem kompetentnych liderów, z jakimi kiedyś się pracowało. Ci co zostali lub awansowali to w większości ludzi pt: " ...po trupach, do celu..." odnoszę wrażenie, że tam musi być naprawdę kiepsko skoro na Fejsie, na swoich kontach prywatnych pracownicy zachęcają do pracy w KRD (ciekawe ile extra do premii za to dostają)?
1
Olaboga 2016-05-28 23:16:19
Bardzo duża rotacja pracowników. Przychodzą i zaraz odchodzą.
1
Tyrion Lanister 2016-05-30 16:08:10
Praca w KRD przypomina fabułę serialu Gra o tron. Knucie, spiski, sojusze, otwarte wojny, zwaśnione rodziny, zwroty akcji, intrygi, potajemne spotkania, narady wojenne, kłamstwa na porządku dziennym, chciwość. Najlepszy przyjaciel może wbić ci nóż w plecy jeśli tylko miałby w tym jakiś interes.

Do tego dochodzi straszliwa manipulacja. Liderzy manipulują handlowcami. Kierownicy liderami itp. itd.

Ogromnym plusem w pracy tam jest to, że naprawdę idzie się tam pośmiać. Ale to tylko wtedy gdy trafisz na fajny zespół.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że sam abonament w KRD jest w teorii całkiem spoko opcją dla firm. To sposób sprzedaży, a następnie obsługi klientów jest tym czego dość mają przedsiębiorcy.
2
Lanister 2016-05-30 20:13:02
Atmosfera w KRD przypomina serial Gra o Tron. Znajdziesz tu wszystko: zdrady, intrygi, knucie, narady wojenne, sojusze, fałszywe przyjaźnie. Przyjaciel wbija ci nóż w plecy, bo ktoś obiecał mu za to jakieś korzyści. Każdy pod każdym dołki kopie. Każdy ma na każdego haka, którego nie zawaha się użyć na swoją korzyść. Dotyczy to pracowników na wszystkich szczeblach. Najśmieszniejsze jest to, że sami kierownicy knują i konspirują a zgrywają wzory do naśladowania. Firma jest fatalnie zarządzana, komunikacja między działami LEŻY. Najgorsze jest to, że najbardziej cierpią na tym handlowcy i klienci.

Tak - KLIENCI. Usługa KRD jest w teorii naprawdę spoko opcją dla przedsiębiorcy, ale jej realizacja woła o pomstę do nieba. Najpierw handlowiec naobiecuje niestworzone rzeczy, później opiekun posprzedażowy musi to odkręcać (o ile w ogóle się odezwie do klienta).

Jedyne plusy tej pracy to fakt, że można się naprawdę nieźle pośmiać (pod warunkiem że trafi się do jakiegoś spoko zespołu). Można też się pośmiać z przełożonych. Mowa tu o kierownikach i liderach, którzy wręcz prześcigują się ze swoimi coraz to lepszymi sposobami na motywację pracowników (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi).
3
Krajowy Rejestr Długów 2016-05-31 09:47:21
Sytuacje, o których piszesz zdarzają się w każdej firmie, w której pracuje duża liczba osób. Jedni budują pozytywną atmosferę i wszyscy chcą z nimi współpracować, inni psują ją gierkami i intrygami. Ja osobiście staram się być w porządku wobec innych i z takimi też ludźmi chętniej współpracuję. Jeśli wszyscy będziemy robić podobnie, to liczba osób, o których piszesz będzie się zmniejszać. Niektóre rozwiązania wymagają jednak czasu. Właśnie Tyrion Lannister był tym, który doskonale zdawał sobie z tego sprawę. Pozdrawiam fana "Gry o tron" :)
Iwona 2016-05-31 21:28:54
A czy ma ktoś opinię o COKu?
Departament HR 2016-06-03 09:53:16
Z chęcią udzielimy tej informacji na rozmowie rekrutacyjnej, jak również odpowiemy na inne pytania dotyczące stanowiska oraz firmy:-) Serdecznie zachęcam do złożenia aplikacji.

Ewelina Garbicz
HR Business Partner
KRD BIG S.A.
czy warto 2016-06-08 10:47:20
Witajcie wszyscy. duzo tutaj negatywnych opinii o pracy w firmie. troche się tym przestraszyłam, bo mam własnie zaproszenie na rozmowę do dzialu sprzedazy telefonicznej. piszecie, ze duzo się zmieniło i zmienia się na gorsze (podobno - jak niektorzy tu piszą -cos sie stało na przełomie roku, co pogorszyło sytuacje?). Pytanie do wszytskich pracujących? czy to są duże i negatywne zmiany (np zmiana systemu wynagradzania i lepiej juz nie bedzie), czy tez zwykle zmiany w firmie, bo kogos lubianego wyrzucili i zrobil sie kwas? zastanawiam sie czy na rozmowie nie probowac jednak isc do COK, bo to chyba inny dzial (infolinia a nie sprzedaz?) i mniejsza rotacja i cisnienie. pozdrowienia! nika.
Krzych 2016-06-08 11:04:53
Nie ma się czego bać :) Spotkasz się, porozmawiasz, sama ocenisz czy warto. Dzisiaj trudno pracować w jakiejkolwiek firmie bojąc się zmian. Co do zarobków to są ok.
czy warto 2016-06-08 11:18:55
dzięki Krzych! tylko widzisz, ja aktualnie pracuje w duzym cc we Wrocławiu na projektach sprzedażowych (smieciowka, ale w miare stabilnie), ale ze wzgledu dojazd bardziej odpowiada mi jednak Psie Pole. na rozmowie usłysze, ze wszystko jest super, bo nic innego HR mi nie powie, a opinie tutaj są rozne i nie chce wpasc z deszczu pod rynne, jesli faktycznie cisnienie jest duze :) cisnienia na sprzedaz sie nie boje, bo to robie codziennie, ale moze atmosfera i polityka firmy jest srednia (o czym tu ludzie pisza).
Krzych 2016-06-08 11:35:54
Ile osób tyle różnych opinii. Sytuacja w firmie jest w porządku, ale nie będę przekonywał, bo decyzje musisz podjąć sama.
ZielonyMarsjanin 2016-06-20 16:29:09
Pytanie do ludzi pracujących w dziale IT. Złożyłem papiery na programistę, rozmowa się odbyła, czekam na wynik. Z mojej strony wyglądało to naprawdę przyjemnie i realnie rozważam przyjęcie tej posady. Ale wszedłem na tą stronę :) i widzę bardzo wiele negatywnych komentarzy. Jest ktoś kto pracował w dziale IT i mógłby się podzielić doświadczeniem?
Hello from the oter side 2016-06-20 16:45:49
A co tam takiego rozwojowego?
zainteresowany 2016-06-27 12:12:21
Czy ktoś może się wypowiedzieć odnośnie stanowiska ds. sprzedaży? Mam kilka pytań.
1. Jak przebiega proces rekrutacji? Są jakieś zadania na rozmowie?
2. Jaka jest umowa? Najpierw zlecenie, potem o pracę?
3. Jakie są zarobki - podstawa + prowizja.
3
Krajowy Rejestr Długów 2016-06-27 13:11:43
Cały proces uzależniony jest od konkretnego stanowiska. 1 lub 2 etapy rozmowy indywidualnej z rekruterem i osobą z danego działu lub Assessment Center. Od początku pracy oferujemy umowę o pracę. Zapraszamy do wzięcia udziału w rekrutacji :)
zainteresowany 2016-06-27 13:18:21
Zapytam wprost - obecnie moje wynagrodzenie sięga od 3000 zł netto w górę, czy pracując w KRD będę w stanie tyle zarobić na stanowisku ds. sprzedaży? Tylko proszę o szczerą odpowiedz. Pozdrawiam
Krajowy Rejestr Długów 2016-06-27 13:47:38
Sprawny i skuteczny sprzedawca nie powinien mieć problemu z przekroczeniem tej kwoty, aczkolwiek łączne wynagrodzenie jest oczywiście zależne od osiąganych wyników sprzedażowych.
zainteresowany 2016-06-27 14:22:23
Ile średnio miesięcznie można zarobić?
były pracownik 2016-07-03 23:16:39
Obecnie w oddziale Warszawa z dwóch sekcji została jedna licząca ... z ok. 20 osób hahahaha wszyscy stamtąd uciekają takie warunki pracy stworzyli !!! wywalają liderów, kierowników, dyrektorów - istne cyrki się dzieją !
1
inges 2016-08-24 21:04:47
Polecam pracodawcę. Dlaczego? Ano dlatego, że sprzedaż jest przyszłością. Nie sprzedaje się dywanów, doniczek, tylko produkt finansowy dla firm. Kluczem jest odpowiednie podejście o produktu i nauka podczas rozmowy z klientami. Sam zaczynając miałem sinusoidę, ale dzisiaj wiem, że chcę pracować tu do emerytury! :P Co więcej - doooooobra płaca za dobrą sprzedaż.
Vis 2016-09-06 10:31:02
Umowa o pracę
Były pracownik Centrum - warszawa 2016-09-06 17:22:18
Dlaczego niektóre opinie są kasowane ?
Praca w KRD to najgorsze co moze cię spotkać. Brak kompetencji osób zarządzajacych. Ich działania często można podciągnąć pod mobbing. Produkt jest bardzo trudny do sprzedania, a wynagrodzenie nie jest adekwatne do trudności sprzedaży.
Kierownicy ukrywają to, ze umowa sprzed kilku miesiący została wypowiedziana przez klienta, tylko dlatego, żeby doradca w pełni nadzieji na realizacje targetu "zapieprzal" do ostatniego dnia.
Jest klient wypowie umowę, na co doradca nie ma wpływu, jest odejmowane 150% równowartości umowy.
Atmosfera jest okropna, panuje obłuda oraz manipulacja.
Wypłaty sie często nie zgadzają, lub musisz sie kłócić o swoje.
Jak sie ugadasz - tak masz.
Dostanie urlopu to cud! A praca w ciągłym strachu, ze przełożony wyciągnie cię na środek i zacznie cię poniżać przy wszystkich, używając przekleństw to pomyłka.
Nie polecam! Praca niszczy psychicznie, a dogodne godziny pracy czy umowę o prace można teraz mieć wszędzie!
Kiedy chcesz zakończyć współpracę - skutecznie ci to utrudniają. Dlatego większość pracownikow przebywa na l4. Z zespołu kilkudziesięciu osób zostało kilka - które są tak zmanipulowane ze łudzą sie lepszym jutremz
Czekam na usunięcie opinii, z chęcią zamieszczę nowa.
19
komkos 2016-09-07 12:43:35
moja opinia też została usunięta. pisałam o tym, że jak wyrzucają to pod koniec pracy i z dnia na dzień każą nie przychodzić. na okresie wypowiedzenia zwalniają z obowiązku pełnienia pracy, zatem z prawem do wynagrodzenia, ale oczywiście tylko do podstawy, którą są marne grosze, bo tam się zarabia na prowizji.
2
megg@vp.pl 2016-09-12 16:23:09
hej moglabys napisac jak sie pracuje w katowicach w krd na infolinii jakie sa srednie realne zarobki? prosze potraktuj moje pytanie powaznie, mam szanse rozpoczac tam prace, dzieki megg@vp.pl
Erik & Sons 2016-09-20 20:43:40
Ależ wy się ekscytujecie tym KRD, to musi być chyba coś naprawdę fascynującego, prawda? Coś jak lot F-16, eksploracja piramid, czy prowadzenie kilometrowego pociągu... A tak naprawdę to tylko najgorsza, natrętna żebranina przez telefon, o co wy tam właściwie walczycie? To jest wasza praca marzeń?
5
komkos 2016-09-22 09:16:11
bądź pozdrowiony! tak właśnie jest.
xyz 2016-09-23 12:17:35
1000 zł do premii
ewa 2016-09-23 12:19:19
Szukaja we Wrocławiu w Warszawie i Krakowie wiec możesz wybrać sobie lokalizacje, ale z tego co słyszałam to mój kolega na poczatku tam pracował miał stanowisko podstawowe jako konsultanta a powiem ci ze jeżeli chodziło o kasę to całkiem dobrze zarabiał nie mija najniższej krajowej
glacva 2016-09-23 19:46:08
@ ewa - tylko pytanie - ile dokładnie zarabiał? bpo to ze nie najniższa krajowa, nie oznacza jeszcze że dobrze, więc bede wdzi,ęczna za podanie jjakiś szczegółów w tym temacie, a bynajmniej widełków płacowych. A widze swoja droga ze jesdtv spora rekrutacja
Zainteresowana 2016-10-19 14:22:15
A ktoś wie jaka praca jest w KRD w księgowości we Wrocławiu? Atmosfera, zarobki, ilość pracy itp.. będę wdzięczna
Zaintersowana 2016-10-20 08:01:48
Nie każda praca jest normalna...ta, w której pracuję obecnie nie jest i nigdy nie była normalna :P Najbardziej zależy mi na przejrzystej atmosferze, bez toksycznych, fałszywych ludzi. Praca, w której większość ludzi, a przede wszystkim szefostwo mówi wszystko czego oczekuje, a nie wymaga, że domyślisz się, że masz w weekend przyjść do pracy :/ + wieczny FOCH
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie ma pracy idealnej :) Pytanie czy tutaj można przyjść, zrobić swoje, wórcić do domu i nie zastanawiać się co znowu powiedziałeś nie tak :|
1
były 2016-10-21 08:35:56
zdecydowanie nie
2
Mania 2016-10-26 12:30:08
Wlasnie dostałam zaproszenie na rozmowe ale juz po komentarzach widze ze na pewno nie pojde
6
Mala 2016-11-24 14:49:00
Jak wygląda praca w obsłudze klienta?
Jakie jest wynagrodzenie i jaka umowa?
Będę wdzięczna za odpowiedź
niedługo były pracownik 2016-12-03 12:40:39
Nie warto juz tam pracować.Dotyczy to szczególnie działu obsługi i działu sprzedaży. Zwalniają starych pracowników,ucinają prowizję a podstawa jest to najniższa krajowa.Nie ma żadnych benefitów typu karta multisport czy opieka prywatna(chyba ze słono za to zapłacisz),nie ma szkoleń (prócz tych na początku pracy).Brak wyjazdów czy imprez integracyjnych nie wspomnę o wigilii czy bonach na święta..Nawet w tym roku nie było corocznej imprezy z okazji urodzin KRD.Jak widać oszczędzaja na najniższych pracownikach,gdyż niestety produkt już sie nie sprzedaje.Baza przemielona.Nie polecam!!!!!!Sam po nowym roku uciekam .
1
Michał 2016-12-03 16:49:58
Zgadzam się w 100%. Tez jestem byłym pracownikiem, który żałuje tylko tego, że na L4 był miesiąc a nie 6. Teraz mam inną pracę i wiem, że pracując w handlu i sprzedając (a nie wciskając szmelc robiąc z siebie pajaca) można godnie zarabiać i być szanowanym przez współpracowników i klientów. Do osób z Warszawy : czy to prawda, że oddział KRD Warszawa mają zamknąć z powodu braku pracowników i wyników ?
Zostaw swoją opinię o Krajowy Rejestr Długów - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Krajowy Rejestr Długów