Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Krajowy Rejestr Długów

zdjecie uzytkownika
eldoradi - 2016-03-01 22:34:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Z mojej strony polecam Katowice - ludzie do których codziennie chce się wracać. W pracy jest luz i kupa śmiechu. Rób swoje, a nikt Cie nie będzie rozliczał czy co 20 minut wychodzisz na fajkę. Co chwilę konkursy i dużo gadżetów do wygrania (od tabletów po telewizory). Jedyny 'minus' - serio trzeba zapi**dalać - nie jest to praca dla leniwych :)
zdjecie uzytkownika
gogo - 2016-03-04 12:46:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie tablety? jakie telewizory? o czym ty piszesz? jaki brak rozliczania przerw? po zmianach w rozliczaniu premii jakie 5 tys zarabiacie?? maks 3,5 brutto a to co wyprawia windykacja to żenada. ogłoszenie o prace nie schodzi z portalów taka rotacja. pytam dlaczego? ludzie po pierwszej wypłacie uciekają z tej firmy. średni staż w tej firmie 2miesiace.
zdjecie uzytkownika
Ptak - 2016-03-07 20:17:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dzisiaj Lewandowski zamiast premii :)
zdjecie uzytkownika
śmieszka 2 - 2016-03-10 10:56:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
najbardziej uwłaczający jest fakt że jak się ściągnie kwita , trzeba przejść przez całe centrum i walnąć w dzwona w rytm grającej muzyki - tak, nie żartuję, na środku wisi dzwonek i trzeba w niego walić i wszyscy sobie klaskają, gra muzyczka.... a za największe kwity - rozdają flaszki, system motywacyjny 1 klasa.

chociaż najbardziej żenujące są ich "dni tematyczne" gdzie np każda grupa się za coś przebiera i tak siedzą poprzebierani i udają analityków finansowych wciskają ludziom permanentny kit :) dorośli ludzie niby.. :)

tej firmie zalezy zeby kazdy przedsiębiorca musiał korzystać z ich usług.. mam nadzieje że nigdy do tego nie dojdzie. niepoważna firma. niepoważny produkt.
zdjecie uzytkownika
elka - 2016-03-12 11:27:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@śmieszka 2, jak zaczęłam czytać Twój komentarz, to myślałam, że się pogubiłaś na forum. Może takie tematycznie dni mają na celu poprawienie atmosfery? Według mnie to fajnie o nich świadczy
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-03-13 15:26:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem w sprzedaży w KRD około 3 lata, dlatego moja opinia - choć subiektywna - jest na podstawie wielu przepracowanych dni.

1. Umowa zlecenie jest jedynie na pierwszy miesiąc. Później dostajesz umowę o pracę (chyba, że zdaniem przełożonych nie rokujesz najlepiej, wtedy dają ci znowu zlecenie).
2. Podstawa wynagrodzenia jest FATALNA. Doszło do sytuacji gdy jeden z pracowników zapytał czy w związku z podwyższeniem płacy minimalnej podstawy pójdą w górę. Otrzymał odpowiedź - "projektów to nie dotyczy" :)
3. Prowizje są fajne. To trzeba im oddać. Jeżeli sprzedajesz - zarabiasz naprawdę fajnie. Był to jeden z powodów, dla których wytrzymałem tam tak długo.
4. Atmosfera w pracy jest ok, ale dotyczy to jedynie współpracowników i niektórych liderów. Im wyżej w hierarchii tym gorzej.
5. Sztuczne budowanie atmosfery przez kierowników. Wydaje im się, że jeżeli każą pracownikom śmiać się na komendę to morale ludzi pójdzie w górę.
6. Krzyk, zastraszanie, granie na emocjach, ciągłe spotkania i opier***ol. W sprzedaży TAK SIĘ NIE DA PRACOWAĆ! Praca w sprzedaży i tak jest trudna sama w sobie - po co sprawiać, że jest jeszcze trudniejsza?
7. Urlopy - odwieczny problem. "nie idź, jesteś potrzebny". "Pójdziesz, jak zrobisz wynik". Jak jesteś chory, czy też zdarzyła się jakaś sytuacja losowa i w pracy być nie możesz - odbierasz setki telefonów i smsów "kiedy będziesz w pracy".
8. Sposób sprzedaży - bardzo wysoki poziom. Handlowcy w zasadzie mają wolną rękę co do sprzedaży. Liczy się kreatywność i pomysłowość (oczywiście w ramach określonych zasad). Dodatkowo trzeba im oddać, że przeprowadzają fajne sprzedażowe szkolenia.
9. GRA O TRON. Jeżeli oglądaliście ten serial i jesteście przerażeni ilością układów i układzików - idźcie do KRD. Tam ten poziom jest jeszcze wyższy. Każdy pod każdym dołki kopie. Każdy szuka na każdego haka. Jeśli zdarzy ci się zrobić coś złego (nawet przypadkowo) to wypomną ci to przy każdej możliwości.
10. Poziom decybeli na sali. Muzyka leci na pełen regulator. Kierownik drze się w niebogłosy ("tu ma być kur**a rozpie**ol!!!"). Każdy z handlowców rozmawiając przez telefon musi nerwowo się rozglądać, czy nikomu na sali nie "zeszła umowa", bo gdy taka sytuacja nastąpi - następuje wręcz zwierzęcy wybuch radości (rozkaz kierownika). Nie muszę chyba mówić, że to wszystko słyszą klienci? ;)

PODSUMOWUJĄC. W KRD da się zarobić. Jest też duża szansa, że spotkasz tam fajnych ludzi. Problem w tym, że ten zarobek odbywa się naprawdę olbrzymim kosztem. Ciągły stres, niechęć do przychodzenia do pracy, strach przed tym co przyniesie kolejny dzień. Polecam się zastanowić czy jesteście na to gotowi.

Ze swojej strony podpowiem, że DA SIĘ PRACOWAĆ W SPRZEDAŻY TELEFONICZNEJ ZA PODOBNE PIENIĄDZE I NIE PRZEŻYWAJĄC TAK OGROMNEJ ILOŚCI STRESU JAK W KRD. Po zmianie pracy byłem wręcz zaskoczony, że jest to możliwe. KRD sprawiło, że sprzedaż i ogromne pokłady stresu było dla mnie czymś co bez siebie nie może funkcjonować. CAŁE SZCZĘŚCIE NOWY PRACODAWCA POKAZAŁ MI, ŻE TO MOŻLIWE.
zdjecie uzytkownika
świeżynka - 2016-03-13 18:26:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuje w KRD niecały miesiąc i widzę że nie zrobie tu zadnego fajnego wyniku bo nie ma po prostu na czym. Baza klientow to jeden wielki gniot liczacy 4300 stron gdzie nie sposob pobrac sobe jakiegos fajnego kontaktu bo wszystko zostalo wymieszane (mowie o filtrach). Na szkoleniu mowiono nam o tym zeby wybierac dobre kontakty po filtrach, ale nawet to jest klamstwem - nie ma filtrow ! nawet aby przejsc ze strony 1 na 50 trzeba klikac przez kazda z 49 stron a nie mozna wpisac w wyszukiwarke np. strona 50 aby od razu przeskoczylo. Czyli mam dzwonic po kontaktach ktore dzien wczesniej ktos obdzwanial lub po sklepach detalicznych ?! chory system !
zdjecie uzytkownika
Gdzie - 2016-03-14 11:54:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no tak jak mówi były pracownik warto to powiedzieć głośno jest tuaj umowa zlecenie przez pierwszy miesiąc, a później już normalnie umowa o pracę - więc to plus
zdjecie uzytkownika
dziubek - 2016-03-15 00:56:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gdzie - 2016-03-14 11:54:37]:
to nie prawda, pracowalem W KRD 6 m-cy i za kazdym razem bylo to przedluzenie na zasadzie umowy zlecenie... az pieknego dnia podziekowano mi - nawet nie z "dnia na dzien"- tylko w tym samym dniu.
powód: brak normy.
Na rozmowie kwalifikacyjnej inaczej bylo to przedstawione.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2016-03-15 15:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dziubek - 2016-03-15 00:56:04]:
Teraz sporo się zmieniło. Pracownicy przechodzą dwutygodniowe szkolenie (umowa-zlecenie), po którym oferowane jest im zatrudnienie na umowę o pracę na trzy miesiące. Kolejna umowa to umowa o pracę, zawarta na trzy lata.
zdjecie uzytkownika
były - 2016-03-15 15:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dziubek - 2016-03-15 00:56:04]:
jeżeli nie robiłeś wyników, albo nie byłeś zaangażowany w pracę (brak normy telefonicznej) to nie dziw się, że nie dali ci umowy o pracę. osoby robiące wyniki, albo takie, które pokazują że chcą - bez problemów dostają umowę o pracę już po 1 miesiącu
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2016-03-16 08:08:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dziubek - 2016-03-15 00:56:04]:
Teraz sporo się zmieniło. Pracownicy przechodzą dwutygodniowe szkolenie (tu umowa zlecenie), po którym oferowane jest im zatrudnienie na umowę o pracę na trzy miesiące. Kolejna umowa to również umowa o pracę, zawarta na trzy lata
zdjecie uzytkownika
MAT. - 2016-03-16 12:54:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie zgadzam się wieloma opiniami o KRD. To korporacja nie spodziewajcie się głaskania po głowie w momencie, kiedy ktoś się cały dzień obija i narzeka, że złe kontakt, ludzie nie odbierają ogólnie dno i 2m mułu. Ja dostałem umowę o prace po 2 miesiącach, napomknę tylko tyle, że pracuje ponad 2 lata i na razie nie zamierzam zmieniać firmy. Pracodawca jak każdy i tyle nie ma co się spinać i narzekać. Warunki pracy są ok. Premie są, jeśli wszystko się zgadza w umowach i nie są robione na wałach to nie ma problemów z premiami. Ludzie nie są zawistni i nie łypią na każdego, kto ściąga umowy - jeśli tak jest to zastanawia mnie w którym centrum. Pracowałem w Wawie i Wro i nie sądzę, żeby tak było. Zespół handlowców jest młody,więc dobrze się pracuje. Rotacja duża ? Tak. Dlaczego ? Bo ludzie nie wyrabiają wyników i często nawet się nie starają tylko płaczą po kątach,że firma niedobra. Czasami bywało i nadal bywa ciężko, ludzie z którymi się pracuje są różni. Jednych się lubi drugich nie - ale chyba nie po to przychodzimy do pracy.

A jeśli masz słabą psychikę, nie jesteś nastawiony na wynik i kasę to nie masz czego szukać.
A wspominając poprzednika TAK JEST ŻYCIE PO KRD. A jak Wam się nie podoba to zmieńcie po prostu pracę i tyle. W czym problem ? ;)
zdjecie uzytkownika
witoldek - 2016-03-16 15:50:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i na pewno można u nich zarobić troche jako Lider Zespołu Sprzedażowego, bo jest oferta dobra noi widze, ze do 4000 zł to spokojnie się dojdzie z premiami.
zdjecie uzytkownika
emil - 2016-03-19 20:10:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to chyba najgorsza cecha złego pracodawcy- brak poszanowania dla pracownika. Według mnie ktoś powinien z tym coś zrobić, najlepiej sam zainteresowany. W windykacji i tak jest sporo nerwów.
zdjecie uzytkownika
krddd - 2016-03-21 00:10:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MAT. - 2016-03-16 12:54:29]:
no coż opinia Twojego poprzednika zostala skasowana.

ale dodając to zycie po KRD istnieje...
ale radze sie zastanowić jako klient i jako przyszly pracownik.
zdjecie uzytkownika
idor - 2016-03-21 20:12:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
krddd, a co sugerujesz ? Myślę, że jeżeli osoba która u nich pracowała potem chciałaby otworzyć działalność to przede wszystkim wiedziałaby co robić aby unikać jakiś kontroli etc ;)
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2016-03-24 18:39:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
???
zdjecie uzytkownika
roak - 2016-03-26 22:59:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w sumie jest jedna oferta od nich, która jest ciekawa - jako Inżynier Automatyzacji Procesu Budowania, ale duze doswidczenie jest wymagane no i skończona politechnika.
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2016-03-30 10:12:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roak - 2016-03-26 22:59:48]:
Spróbować zawsze warto :)
zdjecie uzytkownika
antek - 2016-03-30 10:56:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A może ktoś we Wrocławiu pracował, jako inżynier wsparcia sprzedaży? Muszę przyznać, że sama oferta jest w taki fajny sposób zredagowana, że chyba każdy po jej przeczytaniu ma ochotę wysłać swoje cv ;)
zdjecie uzytkownika
ann - 2016-04-01 10:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@antek faktycznie. Tez się uśmiechałam czytając to ogłoszenie. :) Ja niestety nie rekrutowałam się na to stanowisko, ale rozważam wysłanie cv na speca ds. sprzedaży (też Wrocław)
zdjecie uzytkownika
jojo - 2016-04-22 08:29:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i co? zaplikowales? jakies szczegoly?
zdjecie uzytkownika
antek - 2016-05-01 11:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podbijam pytanie @jojo. Jak rozmowa rekrutacyjna? Widzę, że Krajowy Rejestr Długów prowadzi teraz naprawdę dużo rekrutacji, chyba każdy coś jest w stanie znaleźć. Mnie najbardziej zainteresowała ta na negocjatora windykacji wewnętrznej we Wrocławiu. Ktoś wie, jakie tam warunki oferują?
zdjecie uzytkownika
hłe hgłe - 2016-05-05 20:03:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lepiej się tam zatrudnić niż być ich niechcianym klientem ;)
zdjecie uzytkownika
Zdziwiona - 2016-05-10 17:34:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napiszę szczerze... jestem bardzo zdzwiona opiniami, które przeczytałam. Wydaje mi się, że dodają je osoby, które mają problemy ze sobą... Praca jak każda inna, idziesz, robisz swoje i masz za to zapłacone zawsze na czas, zawsze tyle ile zarobiłeś. Jakby ktoś niepamiętał jest to firma SPRZEDAŻOWA, a osobom, których poziom energii nie poderwałby nawet babci, nawet najlepsza motywacja nie pomoże. To co liderzy, trenerzy robią dla handlowców ( wszystkie akcje"przebieranki", konkursy na kasę, konkursy na nagrody rzeczowe) jest poprostu oceniane jako "poniżenie pracownika"- osobiście uważam i piszę to do HEJTERÓW, że Wam się w tyłkach poprzewracało i najprawdopodobniej(skoro tak narzekacie) myślicie, że wszystko Wam się należy. Zeby się dobrze pracowało trzeba dać coś od siebie- wyjść z inicjatywą, pokazać chęci. w życiu nie ma nic za darmo,a w KRD kasa leży na wyciągnięcie ręki, tylko szanownemu Państu nie chciało sie po nia schylić. Rozmowy z klientem, trzeba się nauczyć, bo jeżeli myślisz, że jak robiłeś wyniki w telefonii komórkowej, UPC czy gdziekolwiek indziesz, przyjdziesz tu i będziesz zarabiał kokosy, to grubo sie mylisz. w KRD uczysz się od początku nie wciskając klientom bubla, którego niepotrzebują.
Pracuję w tej firmie od 4 lat- były wzloty i upadki, były załamki, chęć zmiany pracy, ale jest jedna rzecz, która mnie różni od Was "maruderzy"- Ja jak się coś pieprzy, to szukam rozwiązania, a nie wylewam swojej nieporadności na tego typu forach!

Dla osób zainteresowanych pracą:
Macie zapewniony cykl szkoleń, które przygotują Was do rozpoczęcia pracy
Na szkoleniu macie umowę zlecenie, poźniej umowa o pracę.
Z urlopem NIGDY nie miałam problemu, wypadki losowe to wypadki losowe, nikt nie robi opier**lu, jeżeli robisz co do Ciebie należy.
Ludzie są naprawdę w porządku.
Wszystko zależy od tego czy do pracy przychodzisz po to żeby pracować... czy po to bo Ci się należy wypłata ( przy tej drugiej opcji- daj sobie i Nam święty spokuj)
zdjecie uzytkownika
Zocha - 2016-05-10 17:48:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję już ponad 3 lata na stanowisku specjalista ds. sprzedaży. Nie uważam, że KRD to zły pracodawca i z wieloma opiniami się nie zgadzam. Przewija się sporo ludzi, ale jest to wynik tego, że niestety nie każdy przychodzi do pracy, żeby pracować. Czasami ludzie się po prostu nie nadają do tego, mają problem choćby z tym, żeby normalnie porozmawiać z przedsiębiorcą, a nawet żeby podnieść słuchawkę. Jeżeli ktoś wyobraża sobie pracę tutaj jako stanie na kasie w biedronce i z nieprzeciętnie niezadowoloną miną "obsługiwanie" klientów, to nie ma czego szukać. To jest praca dla ludzi, którzy oczekują od siebie i innych czegoś więcej, są kreatywni i lubią kontakt z drugim człowiekiem, którzy nie załamują rąk po niepowodzeniu, ale dają z siebie wszystko, ucząc się na własnych i cudzych błędach.
W moich oczach jest to fajna praca dla ludzi w każdym wieku, w swojej grupie mam kobietki i mężczyzn, którzy mają rodziny i świetnie dają sobie radę z kasą, żeby utrzymać siebie i bliskich. Są też młodzi ludzie, studenci itd. którzy również nie narzekają na brak pieniędzy. Masz podstawę i prowizję złożoną z kilku części, jak pracujesz na 100%, to zarobisz rozsądnie. Jak masz w tyłku i pijesz herbatę przez 8h, to wychodzisz z gołą podstawą, a niestety tacy pracownicy dla firmy opłacalni nie są, więc chyba nie muszę pisać co dalej. Są szkolenia, spotkania, odsłuchy rozmów, można się nauczyć, jeśli ktoś ma chęci.
Druga sprawa to usługi jakie sprzedajemy, jeżeli podchodzi się do tego na zasadzie wciskania komuś czegoś do gardła, to rezultatów szczególnie wybitnych się nie osiąga. U nas się sprzedaje, a w sprzedaży nieodłącznym elementem jest oczywiście zachęcanie do kupienia, ale można to robić w sposób normalny, poprzez NORMALNĄ rozmowę z drugim człowiekiem.

Podsumowując, chcesz przyjdź i sprawdź na własnej skórze, nie chcesz, nie przychodź.
Ludziom, którzy nie wytrwali miesiąca, a negują wszystko co się u nas dzieje, gratuluje zaangażowania i chęci do pracy, zgłoście się po referencje, chętnie polecimy Was nowemu pracodawcy ;) ;)
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-05-12 22:32:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
są lepsze i gorsze miejsca pracy
zdjecie uzytkownika
Kameleon - 2016-05-15 12:54:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zdziwiona - 2016-05-10 17:34:48]:
Proszę wytłumacz dlaczego z Oddziału Warszawa odeszło 80% starego składu lub dostali wypowiedzenie ? dlaczego odeszło większość liderów a na ich miejsce zatrudniono handlowców pracujących od 2 miesięcy, którzy nie znają nawet podstaw swej nowej funkcji ?!
zdjecie uzytkownika
Krajowy Rejestr Długów - 2016-05-18 14:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kameleon - 2016-05-15 12:54:03]:
Pracownicy w warszawskim oddziale firmy nie są zwalniani, lecz zatrudniani. Wiąże się to z planami rozwoju firmy – tworzone są obecnie nowe zespoły sprzedażowe, a nowo zatrudnione osoby posiadają wymagane kwalifikacje oraz doświadczenie niezbędne do podjęcia pracy na stanowiskach, które objęły.
zdjecie uzytkownika
Kameleon - 2016-05-19 21:40:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Krajowy Rejestr Długów - 2016-05-18 14:28:45]:
Tak, jasne. Niewidzialne zespoły, bo na salach świeci pustkami. A ludzi z długim stażem , którzy pracowali w KRD zabrały krasnoludki....
zdjecie uzytkownika
zdziwiona - 2016-05-23 18:09:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oooo widzę że HR działa:)Kilka dni temu dodałam wiadomość na temat rzekomych krasnoludków kim tak naprawdę są a dziś już opinii nie ma;//czyżby były usuwane niewygodne wypowiedzi???
zdjecie uzytkownika
Jaga - 2016-05-26 21:48:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opinie są usuwane i zawsze były. W KRD już nigdy nie będzie tak jak kiedyś. Wiąże się to z brakiem kompetentnych liderów, z jakimi kiedyś się pracowało. Ci co zostali lub awansowali to w większości ludzi pt: " ...po trupach, do celu..." odnoszę wrażenie, że tam musi być naprawdę kiepsko skoro na Fejsie, na swoich kontach prywatnych pracownicy zachęcają do pracy w KRD (ciekawe ile extra do premii za to dostają)?
zdjecie uzytkownika
Olaboga - 2016-05-28 23:16:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo duża rotacja pracowników. Przychodzą i zaraz odchodzą.
zdjecie uzytkownika
Tyrion Lanister - 2016-05-30 16:08:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w KRD przypomina fabułę serialu Gra o tron. Knucie, spiski, sojusze, otwarte wojny, zwaśnione rodziny, zwroty akcji, intrygi, potajemne spotkania, narady wojenne, kłamstwa na porządku dziennym, chciwość. Najlepszy przyjaciel może wbić ci nóż w plecy jeśli tylko miałby w tym jakiś interes.

Do tego dochodzi straszliwa manipulacja. Liderzy manipulują handlowcami. Kierownicy liderami itp. itd.

Ogromnym plusem w pracy tam jest to, że naprawdę idzie się tam pośmiać. Ale to tylko wtedy gdy trafisz na fajny zespół.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że sam abonament w KRD jest w teorii całkiem spoko opcją dla firm. To sposób sprzedaży, a następnie obsługi klientów jest tym czego dość mają przedsiębiorcy.
zdjecie uzytkownika
Lanister - 2016-05-30 20:13:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Atmosfera w KRD przypomina serial Gra o Tron. Znajdziesz tu wszystko: zdrady, intrygi, knucie, narady wojenne, sojusze, fałszywe przyjaźnie. Przyjaciel wbija ci nóż w plecy, bo ktoś obiecał mu za to jakieś korzyści. Każdy pod każdym dołki kopie. Każdy ma na każdego haka, którego nie zawaha się użyć na swoją korzyść. Dotyczy to pracowników na wszystkich szczeblach. Najśmieszniejsze jest to, że sami kierownicy knują i konspirują a zgrywają wzory do naśladowania. Firma jest fatalnie zarządzana, komunikacja między działami LEŻY. Najgorsze jest to, że najbardziej cierpią na tym handlowcy i klienci.

Tak - KLIENCI. Usługa KRD jest w teorii naprawdę spoko opcją dla przedsiębiorcy, ale jej realizacja woła o pomstę do nieba. Najpierw handlowiec naobiecuje niestworzone rzeczy, później opiekun posprzedażowy musi to odkręcać (o ile w ogóle się odezwie do klienta).

Jedyne plusy tej pracy to fakt, że można się naprawdę nieźle pośmiać (pod warunkiem że trafi się do jakiegoś spoko zespołu). Można też się pośmiać z przełożonych. Mowa tu o kierownikach i liderach, którzy wręcz prześcigują się ze swoimi coraz to lepszymi sposobami na motywację pracowników (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi).
zdjecie uzytkownika
Krajowy Rejestr Długów - 2016-05-31 09:47:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lanister - 2016-05-30 20:13:02]:
Sytuacje, o których piszesz zdarzają się w każdej firmie, w której pracuje duża liczba osób. Jedni budują pozytywną atmosferę i wszyscy chcą z nimi współpracować, inni psują ją gierkami i intrygami. Ja osobiście staram się być w porządku wobec innych i z takimi też ludźmi chętniej współpracuję. Jeśli wszyscy będziemy robić podobnie, to liczba osób, o których piszesz będzie się zmniejszać. Niektóre rozwiązania wymagają jednak czasu. Właśnie Tyrion Lannister był tym, który doskonale zdawał sobie z tego sprawę. Pozdrawiam fana "Gry o tron" :)
zdjecie uzytkownika
Iwona - 2016-05-31 21:28:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ma ktoś opinię o COKu?
zdjecie uzytkownika
emil - 2016-06-02 19:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy ktoś poleca albo odradza u nich stanowisko pracy takie jak Specjalista ds. e-marketingu? Prowadzenie kampanii reklamowych w Google Adwords oraz Facebook Adsn nie jest dla specjalisty skomplikowaną rzeczą, kwestia tylko ile za to płacą w tej firmie
zdjecie uzytkownika
Departament HR - 2016-06-03 09:53:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [emil - 2016-06-02 19:47:45]:
Z chęcią udzielimy tej informacji na rozmowie rekrutacyjnej, jak również odpowiemy na inne pytania dotyczące stanowiska oraz firmy:-) Serdecznie zachęcam do złożenia aplikacji.

Ewelina Garbicz
HR Business Partner
KRD BIG S.A.
zdjecie uzytkownika
paoa - 2016-06-07 11:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak macie doświadczenie to można teraz składać papiery na stanowisko jako Specjalista ds. Współpracy z Zagranicą i nie wiem tylko jak wygląda taka praca u ncih tak naparwde?
zdjecie uzytkownika
czy warto - 2016-06-08 10:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie wszyscy. duzo tutaj negatywnych opinii o pracy w firmie. troche się tym przestraszyłam, bo mam własnie zaproszenie na rozmowę do dzialu sprzedazy telefonicznej. piszecie, ze duzo się zmieniło i zmienia się na gorsze (podobno - jak niektorzy tu piszą -cos sie stało na przełomie roku, co pogorszyło sytuacje?). Pytanie do wszytskich pracujących? czy to są duże i negatywne zmiany (np zmiana systemu wynagradzania i lepiej juz nie bedzie), czy tez zwykle zmiany w firmie, bo kogos lubianego wyrzucili i zrobil sie kwas? zastanawiam sie czy na rozmowie nie probowac jednak isc do COK, bo to chyba inny dzial (infolinia a nie sprzedaz?) i mniejsza rotacja i cisnienie. pozdrowienia! nika.
zdjecie uzytkownika
Krzych - 2016-06-08 11:04:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma się czego bać :) Spotkasz się, porozmawiasz, sama ocenisz czy warto. Dzisiaj trudno pracować w jakiejkolwiek firmie bojąc się zmian. Co do zarobków to są ok.
zdjecie uzytkownika
czy warto - 2016-06-08 11:18:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzych - 2016-06-08 11:04:53]:
dzięki Krzych! tylko widzisz, ja aktualnie pracuje w duzym cc we Wrocławiu na projektach sprzedażowych (smieciowka, ale w miare stabilnie), ale ze wzgledu dojazd bardziej odpowiada mi jednak Psie Pole. na rozmowie usłysze, ze wszystko jest super, bo nic innego HR mi nie powie, a opinie tutaj są rozne i nie chce wpasc z deszczu pod rynne, jesli faktycznie cisnienie jest duze :) cisnienia na sprzedaz sie nie boje, bo to robie codziennie, ale moze atmosfera i polityka firmy jest srednia (o czym tu ludzie pisza).
zdjecie uzytkownika
Krzych - 2016-06-08 11:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile osób tyle różnych opinii. Sytuacja w firmie jest w porządku, ale nie będę przekonywał, bo decyzje musisz podjąć sama.
zdjecie uzytkownika
paoa - 2016-06-08 22:58:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie zapowiada się na to, by kogoś szukali.. Może jednak po zwolnieniach została stabilna ekipa
zdjecie uzytkownika
majki - 2016-06-13 12:56:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ja właśnie patrzyłem troche na ich oferty pracy i powiem Wam, że niektóre wyglądają naparwde nie najgorzej, na przykład praca jako Młodszy specjalista ds. sprzedaży wydaje się być naparwde bardzo rozwojowa.
zdjecie uzytkownika
ZielonyMarsjanin - 2016-06-20 16:29:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie do ludzi pracujących w dziale IT. Złożyłem papiery na programistę, rozmowa się odbyła, czekam na wynik. Z mojej strony wyglądało to naprawdę przyjemnie i realnie rozważam przyjęcie tej posady. Ale wszedłem na tą stronę :) i widzę bardzo wiele negatywnych komentarzy. Jest ktoś kto pracował w dziale IT i mógłby się podzielić doświadczeniem?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja typowa dla firmy sprzedażowej. Rekruterka manerowała jak na polu minowym, żeby nie odpowiadać na niewygodne pytania. Na pierwszej rozmowie informuje, że praca jest na umowę o pracę, na kolejnej, że jednak umowa zlecenie. Naturalnie nie w BIG KRD S.A. tylko w firmie córce Enxar, Sama umowa o pracę gdy się uż ją dostanie, a firma tego unika, jest dla KRD Sprzedaż, więc ogłoszenia o pracę również są nierzetelne. Ogólnie bardzo prymitywny telemarketing, w stylu wepchnąć na chama umowę i niech się klient martwi dalej.
Pytania: nic ponad przeciętność
zdjecie uzytkownika
Hello from the oter side - 2016-06-20 16:45:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [majki - 2016-06-13 12:56:28]:
A co tam takiego rozwojowego?
zdjecie uzytkownika
antek - 2016-06-20 18:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś pracował w dziale marketingu i da mi znać jak atmosfera?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Krajowy Rejestr Długów!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Krajowy Rejestr Długów
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert