Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Krajowy Rejestr Długów

zdjecie uzytkownika
żabo - 2014-09-03 14:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nicole - 2014-08-26 19:15:39]:
to, ze średnia w Krajowym Rejestrze Długów wynosi 3000 złotych netto wynagrodzenia to jeszcze nie potwierdza tego, że ludzie zarabiają tutaj dobrze. Wiadomo, że średnią wyraźnie zawyżają zawsze pracownicy najwyższego szczebla, a Ci którzy są na dole muszą jechać często na ochłapach. I gdzie wtedy ta wysoka średnia...
zdjecie uzytkownika
CENTRUM - 2014-09-25 15:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Krajowy Rejestr Długów Biuro Informacji Gospodarczej SA płacisz za nic
zdjecie uzytkownika
lola - 2014-09-26 12:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie co do testów i rekrutacji jak to się odbywa?
zdjecie uzytkownika
zdemotywowana:) - 2014-09-26 22:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałam przez krótki czas we Wrocławiu na słuchawce. Powiem tak-jeśli umiecie sprzedać trudny produkt jakim niewątpliwie są usługi KRD to spróbujcie. Praca jest ciezka właśnie ze względu na to co sprzedajesz...
Ja niestety stwierdziłam,ze zupełnie się do tego nie nadaje, a szkoda bo jeśli jest się w tym dobrym można zarobić naprawdę duże pieniądze, jeśli nie zostaje niestety marna podstawa.
Oprócz szkolenia wdrażającego bardzo często organizują szkolenia z konkretnego rodzaju usług, można nauczyć się różnych technik sprzedażowych, otwierania klienta itd.Przez pierwsze miesiące macie wsparcie trenera. Ogólnie atmosfera przynajmniej w mojej sekcji była ok. Nie czuć jakiegoś gigantycznego parcia na sprzedaż, może też dlatego ze miałam naprawdę fajnego lidera, który nie naciskał nowych osób.
Co do rotacji to rzeczywiście jest spora,ale głównie dotyczy nowych handlowców, którzy nie są zwalniani,a sami odchodzą.
Podsumowujac polecam prace w KRD dla osób które łatwo się nie poddają i nie demotywuja. Ja niestety mimo prób nie czułam produktu wiec może dlatego nie byłam w stanie go sprzedać:)
zdjecie uzytkownika
Blejk - 2014-10-07 10:34:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najlepszy numer jest taki, że moja mała jednoosobowa firma zakończyła działalność 5 lat temu (!!!) a nadal dostaję regularnie maile, że ktoś mnie tam u nich sprawdza, pomimo że centralnej ewidencji widnieję jako podmiot nieaktywny!!! KRD to ściema, sprawdzałem kiedyś gościa który jest zadłużony gdzie się tylko da: w ZUSie, Skarbowym, bankach, u wszystkich operatorów telefonii komórkowej, kontrahentów, wynajmujących mu lokal itp, ma kilku komorników na głowie, a pomimo to nie figuruje u nich w bazie
zdjecie uzytkownika
pasadena - 2014-10-07 11:45:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Blejk zadzwoń na inolinie i im to powiedz:) widocznie dane nie były dawno aktualizowane,albo serio ktoś dalej sprawdza Twoja nieistniejąca firme:)
KRS to nie ściema, jeśli not gościa do bazy nie wpisał, to skąd baza ma wiedzieć, ze jest dłużnikiem? Tak to działa bazę tworzą klienci KRD.
zdjecie uzytkownika
monia - 2014-10-16 19:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziś był mój pierwszy dzień na słuchawce i powiem wam tak jest bardzo ciężko ale trzeba walczyć osoby które odrazu rezygnują to tchuże ... aha i co do widniejącej na umowie pensji to trzeba odliczyć od niej vat :) aha i dłużnicy którzy są wszędzie zadłużeni i nie są dopisani do KRD to nie dla tego że my go nie zapisaliśmy tylko przez takich przedsiębiorców którzy nie chcą odzyskać zadłużeń i nie zgłaszają ich do nas.
zdjecie uzytkownika
tELEFONIK - 2014-10-26 11:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracuje juz w KRD ponad 2 miesiące i powiem tak.. Atmosfera fajna , wsparcie jest zarobic można bardzo dobrze tylko... trzeba chcieć i sie starac .. jak ktos ma obawy i wstydzi sie dzwonic i jest negattywnie nastawiony to nie jest praca dla niego... ludzie który tu pracuja są zadowoleni bo przez zaangazowanie wszystko sie udaje.. jak juz sie wkrecisz to ponizej 3 tys ciezko zejsc z zarobkami.. Jest taka atmosfera ze ja do pracy wstaje zadowolony a co do negatywnych opini.. To ludzie którzy sie nie nadaja po prostu do pracy na słuchawce bo trzeba miec cierpliwosc do klientów.. A co do was kochani przedsiębiorcy.. My odzyskamy kase tylko myslisz ze podpiszesz umowe i kasa sama wróci ?? Tez musisz sie zaangazowac i chciec odzyskac siano.. macie dłużników , nie dopisujecie ich a potem pretensja ze go w bazie nie ma !!
Popytajcie ludzi którym kase odzyskalismy.. chcieli odzyskac kase a my im tylko pomoglismy i sa juz z nami długie lata. Kasy nie odzyskują jeb.. lenie . U wiekszości z was konczy sie na tym ze chcecie tylko wezwania do zapłaty wysłać i nic wiecej nie robcie.. Rusz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zadzwon i sie zaangazuj a na pewno odzyskasz kase
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mokotów - 2014-10-30 12:50:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stanowisko konsultanta w Call Center na mokotowie: 2000 brutto podstawy (1400 do ręki) plus premie. Zespół składa się z około 30-40 osób. Atmosfera na pierwszy rzut oka akceptowalna, nie ma call centerowych boksów, można się czasami pośmiać.
To wszystko są tylko moje pobieżne obserwacje wynikające z 2 wizyt na rozmowach o pracę. Zrezygnowałem z powodu niskiej podstawy. Trudno mi się wypowiadać o premiach.
zdjecie uzytkownika
kattej - 2014-11-04 22:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem w 3 etapie rekrutacji na kierownika grupy sprzedażowej. Dziś podczas rekrutacji 2etapu dowiedziałam sie, że przez pierwsze 3 miesiace mam sprzedawac jak konsultant i tu juz mi sie oczy zaświeciły, bo nikt mnie o tym wcześniej nie poinformowął, ale jeszcze bardziej i sie zaswieciły, gdy osoba rekrutujaca powiedział mi, żr leaderzy również sprzedają cały czas, tylko mają niższe cele ze wzgledu na zarzadzanie grupa. To prawda?
zdjecie uzytkownika
... - 2014-11-05 19:14:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaki kierownik grupy? tam są tylko liderzy... jak chcesz być liderem jak boisz się sprzedawać?! Pracowałam w innej firmie i jako lider moim obowiązkiem było sprzedawanie sprzedawanie sprzedawanie a potem grupa i tworzenie grupy (rekrutowanie). Rządzić to każdy by chciał i jeszcze jakby dobrze płacili
zdjecie uzytkownika
karol - 2014-11-07 09:12:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam bardzo krótko tylko dlatego, że nie podołałam sprzedaży telefonicznej. krd trzeba przyznać, że podstawa wynagrodzenia jest dość spora jak dla osób bez doświadczenia, plus jak się umie sprzedawać to pieniążki są konkretne. Ogromnym plusem są również nieustanne szkolenia, pomoc liderów i trenerów. Jak ktoś umie sprzedawać to zarobi piękne pieniądze. głownym minusem jest lokalizacja krd- prawdziwy koszmar. reszta jak najbardziej na plus. pozdrawiam !
zdjecie uzytkownika
sorren - 2014-11-07 16:56:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, czy ktoś z Państwa pracował może na stanowisku Mobilny Doradca Klienta?? dostałem propozycję spotkania rekrutacyjnego. Czy ktoś wie ile jest etapów/spotkań rekrutacyjnych (na stronie jest ich kilka) ?
Jakie firma oferuje warunki i czy Mobilni Doradcy Klienta często się zmieniają?
Podpowiedzcie, mam kilka godzin jazdy na spotkanie i nie chciał bym jechać na próżno, gdyż Wasze opinie są dość skrajne a nie widzę nikogo piszącego o Mobilnym Doradcy Klienta
zdjecie uzytkownika
alf - 2014-11-12 13:26:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sorren - 2014-11-07 16:56:10]:
Sorren ja również zostalem zaproszony na rozmowę na stanowisko MDK...i też nic więcej nie wiem na temat tego stanowiska. A na jaki region ty aplikowałeś?
zdjecie uzytkownika
Sorren - 2014-11-12 21:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podlaskie i warmińsko mazurskie. Na stronie widzę kilka etapów rekrutacji, a do przejechania mam 200km w jedną stronę, więc stąd pytanie....
zdjecie uzytkownika
alf - 2014-11-13 09:38:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sorren - 2014-11-12 21:23:15]:
To jest chyba nowotworzone stanowisko bo firmę znam dobrze a nigdy nie widziałem u nich tego typu stanowisk.....pytanie na czym tak naprawde będzie praca polegała...jakie wynagrodzenie itp..
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-13 20:34:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostaje powiadomienia o nowych odpowiedziach na tym forum, gdyz kiedys tez sie wypowiadalam a obecnie pracuje. I zauważylam ze poszukujemy Mobilnego...Panowie- na wyzej wymienianym stanowisku pracują naprawde dobrzy handlowcy ktorych na kraj jest jedynie ok 22, wiec mysle ze macie sie o co bic. Ja, gdybym miala wieksze doswiadczenie, sama bym probowala swoich sil w procesie rekrutacji.
zdjecie uzytkownika
alf - 2014-11-13 22:17:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-11-13 20:34:04]:
ok...ale możesz coś więcej powiedzieć na temat samej specyfiki pracy? na czym dokładnie polega?
zdjecie uzytkownika
David - 2014-11-14 00:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mobilny doradca klienta to poprostu zwykły handlowiec terenowy. Umawiasz się na spotkanie sprzedażowe z potencjalnym klientem KRD, twoim zadaniem jest dobrze przedstawić produkt i narzędzia współpracy z KRD, a co za tym idzie, masz finalnie dobrze przekonać rozmówcę na spotkaniu w cztery oczy do podpisania umowy z KRD BIG S.A. Praca trudna, na pewno nie dla miękkich i tych którzy się łatwo poddają. Poprostu trzeba mieć duże "jaja" być odważnym, elokwentnym, dobrze argumentowac swoją rację oraz umiejętnie znać sztuki negocjacyjne, przede wszystkim bardzo dobrze opanować produkt i narzędzia KRD . Produkt KRD ogólnie sprzedaje się bardzo ciężko, zwarzywszy na sam fakt pojawienia się dużej konkurencji na rynku. Powodzenia na rekrutacji życzę:)
zdjecie uzytkownika
alf - 2014-11-14 12:18:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [David - 2014-11-14 00:06:47]:
więc nie jest to taka praca oh i ah jak to pisała koleżanka wcześniej...zwyczajna poprostu akwizycja..pytanie jeszcze tylko jak wygląd podstawa i jak system prowizyjny..czy jest motywujący..czy plany są realne etc..
zdjecie uzytkownika
David - 2014-11-14 12:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alf - 2014-11-14 12:18:44]:
Nie wiem jak wygląda podstawa netto w przypadku działu sprzedaży terenowej. Sam system premiowy jest atrakcyjny i oczywiście uzależniony od indywidualnych wyników sprzedażowych. Im więcej sprzedajesz, tym więcej premii dostajesz. Cele sprzedażowe są oczywiście realne, jest spora grupa handlowców radząca sobie bardzo dobrze. Prawda jest również taka, że o wiele łatwiej podpisać umowę z klientem na spotkaniu niż rozmawiając przez telefon. Spróbuj, a sam się przekonasz czy warto. Nikt Cię przecież na siłę w KRD trzymać nie będzie, wszystko co będzieedziało się dalej zależy głównie od Twoich chęci. Myślęeże warto przyjść do KRD i popracować. Zawsze to bogate doświadczenie zawodowe.
zdjecie uzytkownika
witold - 2014-11-14 13:08:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no jak piszą, że ktoś ma być "mobilny" to raczej już w samym domyśle masz, że jesteś gotowy do jakiś wyjazdów czy podróży, w tym do klienta szczególnie. Mam nadzieje,że chociaż płacą za to w miare dobrze, jak sądzicie, czy w ogóle ta gra jest warta świeczki czy nie? Z góry dzięki za informacje kochani.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-15 18:51:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kattej - 2014-11-04 22:57:14]:
Za szybko zrezygnowałeś,ja mam taką sma podstwę ale z prowizją wychodzi 4netto
zdjecie uzytkownika
Pracujący - 2014-11-18 12:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że znów coś się tu dzieję ;)
dla tych którzy się zastanawiają nad pracą jako mobilny doradca klienta. Jeśli nie macie ogromnych jaj i parcia na wynik to życzę powodzenie ;] produkty KRD sprzedaje się bardzo ciężko i tylko osoby, które nie mają życia osobistego mają szanse się utrzymać, wracasz do domu i zamiast się zrelaksować myślisz o pracy... Pracy jest naprawdę dużo, wiadomo, z czasem idzie coraz łatwiej, ale mimo to myśl o rezygnacji pojawia się bardzo często, bo parcie na wynik jest bardzo duże.
Ja osobiście zwolniłem się bo nie wytrzymywałem presji, a nie należę do obiboków i osób mało produktywnych.
Sorren, z dzisiejszym doświadczeniem szkoda było by mi czasu i paliwa na 200 km w jedną stronę, ale mimo wszystko, powodzenia Wam życzę! :)
zdjecie uzytkownika
maciak99 - 2014-11-21 12:58:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pasadena - 2014-10-07 11:45:17]:
Sprawdziłem dzisiaj hurtem 5000 kontrahentów z mojej bazy danych. Są wśród nich: DHL, mBank, VB Leasing, TP SA, PGNiG i parę innych tuzów życia gospodarczego razem z KWK: Sośnica, Szczygłowice, Chwałowice itp. KRD to jeden wielki śmietnik do którego można trafić przez jakiegoś frustrata który twierdzi że prawo prawem a sprawiedliwość i tak ma być po mojej stronie ( albo jakoś tak - cytat Pawlaka z Sami Swoi). Czy na takiej podstawie mam usunąć lokatę z mBanku? , czy serwisować samochody dla DHL po przedpłacie? Bzdura. Od dzisiaj info na fakturze o tym że KRD wspomaga, chroni albo coś tam traktuję z przymrużeniem ucha.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Krajowy Rejestr Długów
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x