Krajowy Rejestr Długów

Wrocław

Opinie o Krajowy Rejestr Długów

antek 2016-03-30 10:56:11
A może ktoś we Wrocławiu pracował, jako inżynier wsparcia sprzedaży? Muszę przyznać, że sama oferta jest w taki fajny sposób zredagowana, że chyba każdy po jej przeczytaniu ma ochotę wysłać swoje cv ;)
ann 2016-04-01 10:58:37
@antek faktycznie. Tez się uśmiechałam czytając to ogłoszenie. :) Ja niestety nie rekrutowałam się na to stanowisko, ale rozważam wysłanie cv na speca ds. sprzedaży (też Wrocław)
jojo 2016-04-22 08:29:57
i co? zaplikowales? jakies szczegoly?
antek 2016-05-01 11:04:13
Podbijam pytanie @jojo. Jak rozmowa rekrutacyjna? Widzę, że Krajowy Rejestr Długów prowadzi teraz naprawdę dużo rekrutacji, chyba każdy coś jest w stanie znaleźć. Mnie najbardziej zainteresowała ta na negocjatora windykacji wewnętrznej we Wrocławiu. Ktoś wie, jakie tam warunki oferują?
hłe hgłe 2016-05-05 20:03:15
lepiej się tam zatrudnić niż być ich niechcianym klientem ;)
Zdziwiona 2016-05-10 17:34:48
Napiszę szczerze... jestem bardzo zdzwiona opiniami, które przeczytałam. Wydaje mi się, że dodają je osoby, które mają problemy ze sobą... Praca jak każda inna, idziesz, robisz swoje i masz za to zapłacone zawsze na czas, zawsze tyle ile zarobiłeś. Jakby ktoś niepamiętał jest to firma SPRZEDAŻOWA, a osobom, których poziom energii nie poderwałby nawet babci, nawet najlepsza motywacja nie pomoże. To co liderzy, trenerzy robią dla handlowców ( wszystkie akcje"przebieranki", konkursy na kasę, konkursy na nagrody rzeczowe) jest poprostu oceniane jako "poniżenie pracownika"- osobiście uważam i piszę to do HEJTERÓW, że Wam się w tyłkach poprzewracało i najprawdopodobniej(skoro tak narzekacie) myślicie, że wszystko Wam się należy. Zeby się dobrze pracowało trzeba dać coś od siebie- wyjść z inicjatywą, pokazać chęci. w życiu nie ma nic za darmo,a w KRD kasa leży na wyciągnięcie ręki, tylko szanownemu Państu nie chciało sie po nia schylić. Rozmowy z klientem, trzeba się nauczyć, bo jeżeli myślisz, że jak robiłeś wyniki w telefonii komórkowej, UPC czy gdziekolwiek indziesz, przyjdziesz tu i będziesz zarabiał kokosy, to grubo sie mylisz. w KRD uczysz się od początku nie wciskając klientom bubla, którego niepotrzebują.
Pracuję w tej firmie od 4 lat- były wzloty i upadki, były załamki, chęć zmiany pracy, ale jest jedna rzecz, która mnie różni od Was "maruderzy"- Ja jak się coś pieprzy, to szukam rozwiązania, a nie wylewam swojej nieporadności na tego typu forach!

Dla osób zainteresowanych pracą:
Macie zapewniony cykl szkoleń, które przygotują Was do rozpoczęcia pracy
Na szkoleniu macie umowę zlecenie, poźniej umowa o pracę.
Z urlopem NIGDY nie miałam problemu, wypadki losowe to wypadki losowe, nikt nie robi opier**lu, jeżeli robisz co do Ciebie należy.
Ludzie są naprawdę w porządku.
Wszystko zależy od tego czy do pracy przychodzisz po to żeby pracować... czy po to bo Ci się należy wypłata ( przy tej drugiej opcji- daj sobie i Nam święty spokuj)
2
Zocha 2016-05-10 17:48:17
Ja pracuję już ponad 3 lata na stanowisku specjalista ds. sprzedaży. Nie uważam, że KRD to zły pracodawca i z wieloma opiniami się nie zgadzam. Przewija się sporo ludzi, ale jest to wynik tego, że niestety nie każdy przychodzi do pracy, żeby pracować. Czasami ludzie się po prostu nie nadają do tego, mają problem choćby z tym, żeby normalnie porozmawiać z przedsiębiorcą, a nawet żeby podnieść słuchawkę. Jeżeli ktoś wyobraża sobie pracę tutaj jako stanie na kasie w biedronce i z nieprzeciętnie niezadowoloną miną "obsługiwanie" klientów, to nie ma czego szukać. To jest praca dla ludzi, którzy oczekują od siebie i innych czegoś więcej, są kreatywni i lubią kontakt z drugim człowiekiem, którzy nie załamują rąk po niepowodzeniu, ale dają z siebie wszystko, ucząc się na własnych i cudzych błędach.
W moich oczach jest to fajna praca dla ludzi w każdym wieku, w swojej grupie mam kobietki i mężczyzn, którzy mają rodziny i świetnie dają sobie radę z kasą, żeby utrzymać siebie i bliskich. Są też młodzi ludzie, studenci itd. którzy również nie narzekają na brak pieniędzy. Masz podstawę i prowizję złożoną z kilku części, jak pracujesz na 100%, to zarobisz rozsądnie. Jak masz w tyłku i pijesz herbatę przez 8h, to wychodzisz z gołą podstawą, a niestety tacy pracownicy dla firmy opłacalni nie są, więc chyba nie muszę pisać co dalej. Są szkolenia, spotkania, odsłuchy rozmów, można się nauczyć, jeśli ktoś ma chęci.
Druga sprawa to usługi jakie sprzedajemy, jeżeli podchodzi się do tego na zasadzie wciskania komuś czegoś do gardła, to rezultatów szczególnie wybitnych się nie osiąga. U nas się sprzedaje, a w sprzedaży nieodłącznym elementem jest oczywiście zachęcanie do kupienia, ale można to robić w sposób normalny, poprzez NORMALNĄ rozmowę z drugim człowiekiem.

Podsumowując, chcesz przyjdź i sprawdź na własnej skórze, nie chcesz, nie przychodź.
Ludziom, którzy nie wytrwali miesiąca, a negują wszystko co się u nas dzieje, gratuluje zaangażowania i chęci do pracy, zgłoście się po referencje, chętnie polecimy Was nowemu pracodawcy ;) ;)
1
xyz 2016-05-12 22:32:59
są lepsze i gorsze miejsca pracy
Kameleon 2016-05-15 12:54:03
Proszę wytłumacz dlaczego z Oddziału Warszawa odeszło 80% starego składu lub dostali wypowiedzenie ? dlaczego odeszło większość liderów a na ich miejsce zatrudniono handlowców pracujących od 2 miesięcy, którzy nie znają nawet podstaw swej nowej funkcji ?!
Krajowy Rejestr Długów 2016-05-18 14:28:45
Pracownicy w warszawskim oddziale firmy nie są zwalniani, lecz zatrudniani. Wiąże się to z planami rozwoju firmy – tworzone są obecnie nowe zespoły sprzedażowe, a nowo zatrudnione osoby posiadają wymagane kwalifikacje oraz doświadczenie niezbędne do podjęcia pracy na stanowiskach, które objęły.
Kameleon 2016-05-19 21:40:41
Tak, jasne. Niewidzialne zespoły, bo na salach świeci pustkami. A ludzi z długim stażem , którzy pracowali w KRD zabrały krasnoludki....
4
zdziwiona 2016-05-23 18:09:28
Oooo widzę że HR działa:)Kilka dni temu dodałam wiadomość na temat rzekomych krasnoludków kim tak naprawdę są a dziś już opinii nie ma;//czyżby były usuwane niewygodne wypowiedzi???
1
Jaga 2016-05-26 21:48:22
Opinie są usuwane i zawsze były. W KRD już nigdy nie będzie tak jak kiedyś. Wiąże się to z brakiem kompetentnych liderów, z jakimi kiedyś się pracowało. Ci co zostali lub awansowali to w większości ludzi pt: " ...po trupach, do celu..." odnoszę wrażenie, że tam musi być naprawdę kiepsko skoro na Fejsie, na swoich kontach prywatnych pracownicy zachęcają do pracy w KRD (ciekawe ile extra do premii za to dostają)?
Olaboga 2016-05-28 23:16:19
Bardzo duża rotacja pracowników. Przychodzą i zaraz odchodzą.
Tyrion Lanister 2016-05-30 16:08:10
Praca w KRD przypomina fabułę serialu Gra o tron. Knucie, spiski, sojusze, otwarte wojny, zwaśnione rodziny, zwroty akcji, intrygi, potajemne spotkania, narady wojenne, kłamstwa na porządku dziennym, chciwość. Najlepszy przyjaciel może wbić ci nóż w plecy jeśli tylko miałby w tym jakiś interes.

Do tego dochodzi straszliwa manipulacja. Liderzy manipulują handlowcami. Kierownicy liderami itp. itd.

Ogromnym plusem w pracy tam jest to, że naprawdę idzie się tam pośmiać. Ale to tylko wtedy gdy trafisz na fajny zespół.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że sam abonament w KRD jest w teorii całkiem spoko opcją dla firm. To sposób sprzedaży, a następnie obsługi klientów jest tym czego dość mają przedsiębiorcy.
Lanister 2016-05-30 20:13:02
Atmosfera w KRD przypomina serial Gra o Tron. Znajdziesz tu wszystko: zdrady, intrygi, knucie, narady wojenne, sojusze, fałszywe przyjaźnie. Przyjaciel wbija ci nóż w plecy, bo ktoś obiecał mu za to jakieś korzyści. Każdy pod każdym dołki kopie. Każdy ma na każdego haka, którego nie zawaha się użyć na swoją korzyść. Dotyczy to pracowników na wszystkich szczeblach. Najśmieszniejsze jest to, że sami kierownicy knują i konspirują a zgrywają wzory do naśladowania. Firma jest fatalnie zarządzana, komunikacja między działami LEŻY. Najgorsze jest to, że najbardziej cierpią na tym handlowcy i klienci.

Tak - KLIENCI. Usługa KRD jest w teorii naprawdę spoko opcją dla przedsiębiorcy, ale jej realizacja woła o pomstę do nieba. Najpierw handlowiec naobiecuje niestworzone rzeczy, później opiekun posprzedażowy musi to odkręcać (o ile w ogóle się odezwie do klienta).

Jedyne plusy tej pracy to fakt, że można się naprawdę nieźle pośmiać (pod warunkiem że trafi się do jakiegoś spoko zespołu). Można też się pośmiać z przełożonych. Mowa tu o kierownikach i liderach, którzy wręcz prześcigują się ze swoimi coraz to lepszymi sposobami na motywację pracowników (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi).
1
Krajowy Rejestr Długów 2016-05-31 09:47:21
Sytuacje, o których piszesz zdarzają się w każdej firmie, w której pracuje duża liczba osób. Jedni budują pozytywną atmosferę i wszyscy chcą z nimi współpracować, inni psują ją gierkami i intrygami. Ja osobiście staram się być w porządku wobec innych i z takimi też ludźmi chętniej współpracuję. Jeśli wszyscy będziemy robić podobnie, to liczba osób, o których piszesz będzie się zmniejszać. Niektóre rozwiązania wymagają jednak czasu. Właśnie Tyrion Lannister był tym, który doskonale zdawał sobie z tego sprawę. Pozdrawiam fana "Gry o tron" :)
Iwona 2016-05-31 21:28:54
A czy ma ktoś opinię o COKu?
emil 2016-06-02 19:47:45
a czy ktoś poleca albo odradza u nich stanowisko pracy takie jak Specjalista ds. e-marketingu? Prowadzenie kampanii reklamowych w Google Adwords oraz Facebook Adsn nie jest dla specjalisty skomplikowaną rzeczą, kwestia tylko ile za to płacą w tej firmie
Departament HR 2016-06-03 09:53:16
Z chęcią udzielimy tej informacji na rozmowie rekrutacyjnej, jak również odpowiemy na inne pytania dotyczące stanowiska oraz firmy:-) Serdecznie zachęcam do złożenia aplikacji.

Ewelina Garbicz
HR Business Partner
KRD BIG S.A.
paoa 2016-06-07 11:50:12
jak macie doświadczenie to można teraz składać papiery na stanowisko jako Specjalista ds. Współpracy z Zagranicą i nie wiem tylko jak wygląda taka praca u ncih tak naparwde?
czy warto 2016-06-08 10:47:20
Witajcie wszyscy. duzo tutaj negatywnych opinii o pracy w firmie. troche się tym przestraszyłam, bo mam własnie zaproszenie na rozmowę do dzialu sprzedazy telefonicznej. piszecie, ze duzo się zmieniło i zmienia się na gorsze (podobno - jak niektorzy tu piszą -cos sie stało na przełomie roku, co pogorszyło sytuacje?). Pytanie do wszytskich pracujących? czy to są duże i negatywne zmiany (np zmiana systemu wynagradzania i lepiej juz nie bedzie), czy tez zwykle zmiany w firmie, bo kogos lubianego wyrzucili i zrobil sie kwas? zastanawiam sie czy na rozmowie nie probowac jednak isc do COK, bo to chyba inny dzial (infolinia a nie sprzedaz?) i mniejsza rotacja i cisnienie. pozdrowienia! nika.
Krzych 2016-06-08 11:04:53
Nie ma się czego bać :) Spotkasz się, porozmawiasz, sama ocenisz czy warto. Dzisiaj trudno pracować w jakiejkolwiek firmie bojąc się zmian. Co do zarobków to są ok.
czy warto 2016-06-08 11:18:55
dzięki Krzych! tylko widzisz, ja aktualnie pracuje w duzym cc we Wrocławiu na projektach sprzedażowych (smieciowka, ale w miare stabilnie), ale ze wzgledu dojazd bardziej odpowiada mi jednak Psie Pole. na rozmowie usłysze, ze wszystko jest super, bo nic innego HR mi nie powie, a opinie tutaj są rozne i nie chce wpasc z deszczu pod rynne, jesli faktycznie cisnienie jest duze :) cisnienia na sprzedaz sie nie boje, bo to robie codziennie, ale moze atmosfera i polityka firmy jest srednia (o czym tu ludzie pisza).
Krzych 2016-06-08 11:35:54
Ile osób tyle różnych opinii. Sytuacja w firmie jest w porządku, ale nie będę przekonywał, bo decyzje musisz podjąć sama.
paoa 2016-06-08 22:58:19
nie zapowiada się na to, by kogoś szukali.. Może jednak po zwolnieniach została stabilna ekipa
majki 2016-06-13 12:56:28
no ja właśnie patrzyłem troche na ich oferty pracy i powiem Wam, że niektóre wyglądają naparwde nie najgorzej, na przykład praca jako Młodszy specjalista ds. sprzedaży wydaje się być naparwde bardzo rozwojowa.
ZielonyMarsjanin 2016-06-20 16:29:09
Pytanie do ludzi pracujących w dziale IT. Złożyłem papiery na programistę, rozmowa się odbyła, czekam na wynik. Z mojej strony wyglądało to naprawdę przyjemnie i realnie rozważam przyjęcie tej posady. Ale wszedłem na tą stronę :) i widzę bardzo wiele negatywnych komentarzy. Jest ktoś kto pracował w dziale IT i mógłby się podzielić doświadczeniem?
Hello from the oter side 2016-06-20 16:45:49
A co tam takiego rozwojowego?
antek 2016-06-20 18:42:52
Czy ktoś pracował w dziale marketingu i da mi znać jak atmosfera?
zainteresowany 2016-06-27 12:12:21
Czy ktoś może się wypowiedzieć odnośnie stanowiska ds. sprzedaży? Mam kilka pytań.
1. Jak przebiega proces rekrutacji? Są jakieś zadania na rozmowie?
2. Jaka jest umowa? Najpierw zlecenie, potem o pracę?
3. Jakie są zarobki - podstawa + prowizja.
1
cynamon 2016-06-27 12:14:57
a to w ogóle gdzie dostępne są takie rekrutacje do nich? ja myślałam u was o pracy jako Menedżer Zespołu Sprzedażowego w Katowicach - czy praca jest w godzinach 7:30 – 15:30.?
Krajowy Rejestr Długów 2016-06-27 13:11:43
Cały proces uzależniony jest od konkretnego stanowiska. 1 lub 2 etapy rozmowy indywidualnej z rekruterem i osobą z danego działu lub Assessment Center. Od początku pracy oferujemy umowę o pracę. Zapraszamy do wzięcia udziału w rekrutacji :)
zainteresowany 2016-06-27 13:18:21
Zapytam wprost - obecnie moje wynagrodzenie sięga od 3000 zł netto w górę, czy pracując w KRD będę w stanie tyle zarobić na stanowisku ds. sprzedaży? Tylko proszę o szczerą odpowiedz. Pozdrawiam
Krajowy Rejestr Długów 2016-06-27 13:47:38
Sprawny i skuteczny sprzedawca nie powinien mieć problemu z przekroczeniem tej kwoty, aczkolwiek łączne wynagrodzenie jest oczywiście zależne od osiąganych wyników sprzedażowych.
antek 2016-06-27 13:54:58
To zależy @zainteresowany od tego jak będziesz pracował z tego co wiem dostajesz podstawę pensji i do tego premię no i właśnie ona jest uzależniona od Twoich wyników. Jak się starasz co miesiąc to spokojnie możesz liczyć na taką stawkę jaką napisałeś.
zainteresowany 2016-06-27 14:22:23
Ile średnio miesięcznie można zarobić?
ewa 2016-06-27 15:04:36
Z jednej strony to nie dizwie się , że mają kilka procesów rekrutacji to poważna instytucja, wiec musza trzymać się scicle wytyczonych reguł i zasad, ale jak są na kogoś zdecydowani to hyba ten 2 etap to czysta formalność?
były pracownik 2016-07-03 23:16:39
Obecnie w oddziale Warszawa z dwóch sekcji została jedna licząca ... z ok. 20 osób hahahaha wszyscy stamtąd uciekają takie warunki pracy stworzyli !!! wywalają liderów, kierowników, dyrektorów - istne cyrki się dzieją !
kola 2016-07-04 09:11:32
jakoś nie ma rekrutacji na dyrektorów, za to firma na szeroką skalę widze szuka różnego rodzaju managerów, co się dzieje?
bvn 2016-07-08 13:52:11
widziałam swego czasu opinie która nie była zbyt przychylna. warto tam aplikowac czy nie?? bo jest wiele miejsc
gość 2016-07-20 22:05:51
A jaka teraz panuje atmosfera w firmie? Dzięki za odpowiedź
Piszczyk 2016-07-24 12:24:02
Krajowy Rejestr Długów to naprawdę fajna firma, pod warunkiem, że nie macie w niej długów oczywiście :D ale luczę na to, że wszystko jest tak jak u mnie w porządku, to chyba normalne, tak czy siak, mocno polecam tę sytuację, poszukują na Wrocław ludzi
Mo 2016-07-24 19:45:48
Musze przyznać, że warto się cieszyć z tego, że pensje mają podneiść i że idą podwyżki nawet dla młodszych
1
werf 2016-07-26 15:49:32
@Mo no zgadza sie ;p teraz widze ze szukaja na przyklad na stanwosiko programisty C#.Net. we Wrocławiu podjrzewam ze tutaj trzeba sie na tym wszystkim znac na progrmachac roznego rodzaju..ale wydaje mi sie ze jak ktos ma dosiwadczenie to moze sporo zarobic
paoa 2016-08-08 08:48:38
Dobrze, że takich dziwnych rzeczy nie ma tutaj @yyy, bo przecież relacje mięzy pracownikami teraz znacznie dopisuje,ale jaka jest teraz atmosfera w firmie? Podobno znacznie się poprawiło bo wiedzą co mają robić.
inges 2016-08-24 21:04:47
Polecam pracodawcę. Dlaczego? Ano dlatego, że sprzedaż jest przyszłością. Nie sprzedaje się dywanów, doniczek, tylko produkt finansowy dla firm. Kluczem jest odpowiednie podejście o produktu i nauka podczas rozmowy z klientami. Sam zaczynając miałem sinusoidę, ale dzisiaj wiem, że chcę pracować tu do emerytury! :P Co więcej - doooooobra płaca za dobrą sprzedaż.
gula 2016-08-24 22:30:11
@ paoa - nie wiem co dokąldnie rozumeim przez określenie -że mają co robić. Ja moge coi pwoiedzieć że poszukują teraz sporej liczby pracowników. Zainteresowana?
nico 2016-08-28 19:54:22
A czy nadal "psycholog sprzedaży" M.W sieje spustoszenie w tej firmie ?
paoa 2016-08-28 22:27:45
Chyba jest na czas @ft, bo zobacz, że nikt na ten temat nic nie wspominał, ale jaka jest teraz atmosfera? Sam chętnie podjąłbym u nich pracę nawet na tego specjalistę ds. obsługi klienta. Szkoda, że w ofercie nie napisali jakiego rodzaju jest zawierana umowa.
Zostaw swoją opinię o Krajowy Rejestr Długów - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Krajowy Rejestr Długów