Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Krajowy Rejestr Długów

Pracowałeś w firmie Krajowy Rejestr Długów i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
David - 2014-11-14 00:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mobilny doradca klienta to poprostu zwykły handlowiec terenowy. Umawiasz się na spotkanie sprzedażowe z potencjalnym klientem KRD, twoim zadaniem jest dobrze przedstawić produkt i narzędzia współpracy z KRD, a co za tym idzie, masz finalnie dobrze przekonać rozmówcę na spotkaniu w cztery oczy do podpisania umowy z KRD BIG S.A. Praca trudna, na pewno nie dla miękkich i tych którzy się łatwo poddają. Poprostu trzeba mieć duże "jaja" być odważnym, elokwentnym, dobrze argumentowac swoją rację oraz umiejętnie znać sztuki negocjacyjne, przede wszystkim bardzo dobrze opanować produkt i narzędzia KRD . Produkt KRD ogólnie sprzedaje się bardzo ciężko, zwarzywszy na sam fakt pojawienia się dużej konkurencji na rynku. Powodzenia na rekrutacji życzę:)
zdjecie uzytkownika
alf - 2014-11-14 12:18:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [David - 2014-11-14 00:06:47]:
więc nie jest to taka praca oh i ah jak to pisała koleżanka wcześniej...zwyczajna poprostu akwizycja..pytanie jeszcze tylko jak wygląd podstawa i jak system prowizyjny..czy jest motywujący..czy plany są realne etc..
zdjecie uzytkownika
David - 2014-11-14 12:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alf - 2014-11-14 12:18:44]:
Nie wiem jak wygląda podstawa netto w przypadku działu sprzedaży terenowej. Sam system premiowy jest atrakcyjny i oczywiście uzależniony od indywidualnych wyników sprzedażowych. Im więcej sprzedajesz, tym więcej premii dostajesz. Cele sprzedażowe są oczywiście realne, jest spora grupa handlowców radząca sobie bardzo dobrze. Prawda jest również taka, że o wiele łatwiej podpisać umowę z klientem na spotkaniu niż rozmawiając przez telefon. Spróbuj, a sam się przekonasz czy warto. Nikt Cię przecież na siłę w KRD trzymać nie będzie, wszystko co będzieedziało się dalej zależy głównie od Twoich chęci. Myślęeże warto przyjść do KRD i popracować. Zawsze to bogate doświadczenie zawodowe.
zdjecie uzytkownika
witold - 2014-11-14 13:08:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no jak piszą, że ktoś ma być "mobilny" to raczej już w samym domyśle masz, że jesteś gotowy do jakiś wyjazdów czy podróży, w tym do klienta szczególnie. Mam nadzieje,że chociaż płacą za to w miare dobrze, jak sądzicie, czy w ogóle ta gra jest warta świeczki czy nie? Z góry dzięki za informacje kochani.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-15 18:51:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kattej - 2014-11-04 22:57:14]:
Za szybko zrezygnowałeś,ja mam taką sma podstwę ale z prowizją wychodzi 4netto
zdjecie uzytkownika
Pracujący - 2014-11-18 12:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Widzę, że znów coś się tu dzieję ;)
dla tych którzy się zastanawiają nad pracą jako mobilny doradca klienta. Jeśli nie macie ogromnych jaj i parcia na wynik to życzę powodzenie ;] produkty KRD sprzedaje się bardzo ciężko i tylko osoby, które nie mają życia osobistego mają szanse się utrzymać, wracasz do domu i zamiast się zrelaksować myślisz o pracy... Pracy jest naprawdę dużo, wiadomo, z czasem idzie coraz łatwiej, ale mimo to myśl o rezygnacji pojawia się bardzo często, bo parcie na wynik jest bardzo duże.
Ja osobiście zwolniłem się bo nie wytrzymywałem presji, a nie należę do obiboków i osób mało produktywnych.
Sorren, z dzisiejszym doświadczeniem szkoda było by mi czasu i paliwa na 200 km w jedną stronę, ale mimo wszystko, powodzenia Wam życzę! :)
zdjecie uzytkownika
maciak99 - 2014-11-21 12:58:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pasadena - 2014-10-07 11:45:17]:
Sprawdziłem dzisiaj hurtem 5000 kontrahentów z mojej bazy danych. Są wśród nich: DHL, mBank, VB Leasing, TP SA, PGNiG i parę innych tuzów życia gospodarczego razem z KWK: Sośnica, Szczygłowice, Chwałowice itp. KRD to jeden wielki śmietnik do którego można trafić przez jakiegoś frustrata który twierdzi że prawo prawem a sprawiedliwość i tak ma być po mojej stronie ( albo jakoś tak - cytat Pawlaka z Sami Swoi). Czy na takiej podstawie mam usunąć lokatę z mBanku? , czy serwisować samochody dla DHL po przedpłacie? Bzdura. Od dzisiaj info na fakturze o tym że KRD wspomaga, chroni albo coś tam traktuję z przymrużeniem ucha.
zdjecie uzytkownika
Cedric - 2014-11-28 16:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, czy ktos pracuje może w krajowym rejestrze długów na stanowisku Copywriter'a? Bowiem poszukują własnie jednego lub kilku, mysle, że bym się nadawał, ale pytanie jest czy warto? Niby w ofercie napisali, że jest umowa o pracę, praca ma byc ciekawa i pozwalać na rozwój zawodowy, ale to takie ogólniki.
zdjecie uzytkownika
B - 2014-11-30 13:29:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tELEFONIK - 2014-10-26 11:08:58]:
od kiedy pensja podlega ustawie o vat? a może
zdjecie uzytkownika
maro - 2014-12-09 21:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo dobra firma. polecam, moja sprwe zalatwili pozytywnie. Jestem zadowolony z jej szybkiego dzialania . Godna polecenia
zdjecie uzytkownika
pasadena - 2014-12-10 10:16:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maciak99 - 2014-11-21 12:58:24]:
Masz absolutną rację. Pracując tam często spotykałam się z tak zwanym "wpisem spornym". W praktyce wygląda to tak, że dopisać do bazy dłużników każdego, może każdy. Wystarczy posiadać jakikolwiek dokument stwierdzający transakcję, oraz oczywiście podpisaną umowę z KRD:) Prawdziwości wierzytelności nikt nie weryfikuje.
Zgadzam się, z Twoim podejściem, lekkie przymrużenie oka nie zaszkodzi - KRD wspomaga i chroni przede wszystkim swoją marką, wiesz coś na zasadzie lekkiego straszaka, w praktyce nie wiele może zrobić, a odsetek skuteczności odzyskiwania należności jest niewielki.
zdjecie uzytkownika
toledo - 2014-12-11 20:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witajcie, czy wiadomo, czy przyjęli kogoś na stanowisko mobilnego doradcy klienta? a może ktoś z forumowiczów już pracuje?
zdjecie uzytkownika
kimo - 2014-12-12 19:58:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pasadena - 2014-12-10 10:16:25]:
pomimo tego , że jak piszesz KRD jest raczej mało skuteczny w odzyskiwaniu długów to jednak myślę , że dobrze iż są na rynku bo wielu osobom dają dość bezpieczną pracę często w biurze za co ludzie powinni im być chyba wdzięczni. Myślę, że większośćz pracujących tutaj gdyby nie KRD to trafiłaby do dużo gorszych miejsc
zdjecie uzytkownika
pasadena - 2014-12-16 09:09:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się, w KRD jeśli nadajesz się do sprzedaży tego, niewątpliwie ciężkiego produktu masz zagwarantowaną naprawdę fajną pracę.
Nad skutecznością nie ma co się rozwodzić, na jednego zadziała pieczątka KRD na innego dopiero Łysy i jego koledzy:)
Gdybym miała firmę zainwestowałabym w KRD chociażby po to, żeby posprawdzać biznesowych partnerów i konkurencję, zawsze to jakieś zabezpieczenie, chociaż trzeba je traktować dość luźno.
zdjecie uzytkownika
Panda - 2014-12-20 12:47:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Krd jest naprawdę dobrą firmą. Jeśli chcesz pracować i się starasz to dostaniesz wsparcie od liderów i trenerów jak i również od współpracowników.
Jest możliwość awansu a i pieniądze są dobre ;d
zdjecie uzytkownika
hast - 2014-12-26 23:53:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Co w takim razie dzieje sie jak ktoś zrobi cel sprzedażowy w KRD? W ogóle ten cel sprzedażowy jest stały, czy tez zmienia się z miesiąca na miesiąc? Cel sprzedazowy jest w ogóle łatwy do wyrobienia, czy wiekszość ma z nim problemy? Jak działają te owe minusowe punkty, bo nie bardzo rozumiem o co takiego może chodzić.
zdjecie uzytkownika
Merlin - 2014-12-30 12:29:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [maciak99 - 2014-11-21 12:58:24]:
a co chciałby, żeby żadna z tych firm była nietykalna. Myślisz, że najwięksi zawsze płacą i to w terminie? Nie wiele jest prawnych narzędzi by mały przedsiębiorca mógł pogrozić np. bankowi. I jeżeli moją firmę dzieli od bankructwa ta jedna nie zapłacona faktura, którą zgłosiłem do KRD to tak -jestem "frustratem" i "pawlakiem".
zdjecie uzytkownika
mucio - 2014-12-31 19:57:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zastanawia mnie, dlaczego skasowano moje poprzednie wypowiedzi >
zdjecie uzytkownika
ściema - 2015-01-14 18:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej zdemotywowana... nie sądzę aby Twoja wypowiedź tu za długo gościła. Krd na bieżąco inwigiluje goworka...może umieść tą wypowiedź gdzieś jeszcze
zdjecie uzytkownika
dobre rady zawsze w cenie ! - 2015-01-23 23:19:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"A gdy ktoś mówi, że wzbogaca się pan na długach innych osób?
To ten człowiek nie wie, o czym mówi. Przecież nie zmuszam nikogo, by popadał w długi..."
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Jest i coś o Dakarze - 2015-01-23 23:21:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W rajdzie startuje również(usunięte przez administratora), syn byłego rajdowca, ale przede wszystkim właściciela grupy KRD, w skład której wchodzą takie spółki jak (usunięte przez administratora)Inkasso, Krajowy Rejestr Długów i Rzetelna Firma.
(usunięte przez administratora) no to powodzenia w KRD ;)
zdjecie uzytkownika
"Krajowy Rejestr Długów - ściema?" - 2015-02-14 21:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Reasumując powyższe... jeżeli zadzwoni Konsultant i po pierwsze nie przedstawi intencji rozmowy, a następnie nie spyta się o zgodę/ lub mimo naszego sprzeciwu on nie zakończy rozmowy- mamy prawo taki fakt zgłosić do UKE. Wówczas brak wypełnienia powyższych obowiązków będzie skutkował karą pieniężną w wysokości do 3% przychodu ukaranego podmiotu, osiągniętego w poprzednim roku kalendarzowym.
Wszystkie rozmowy muszą być nagrywane i przechowywane przez 12 m-cy.

Więc w przypadku stwierdzenie 10 NIEZGODNOŚCI taka FIRMA NAJPRAWDOPODOBNIEJ UPADNIE.

Poza tym jeszcze jeden niuans- podczas rozmowy z KONSULTANTEM, możemy COFNĄĆ ZGODĘ DOŻYWOTNIO... czyli Konsultant ma obowiązek wykreślić nasze dane z bazy.

Te wszystkie informacje pozostawiam do interpretacji "potencjalnym klientom"- zmęczonym nachalnymi Telemarketerami...
zdjecie uzytkownika
Michał - 2015-02-23 06:21:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem u nich przez około 20 miesięcy i nie mogę zgodzić się z niektórymi opiniami. Pracodawca jak każdy, warunki pracy oceniam pozytywnie. Atmosfera też okey. Zespół młody więc dobrze się dogadywałem. Kasa w wyznaczonym terminie zawsze spływała na konto. Fakt, że czasem bywa gorąco ale pokażcie mi prace w której nic od człowieka nie wymagają. Chyba tylko w urzędach :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Jedno spotkanie,następnego dnia szkolenie oczywiście bezpłatne o czym dowiedziałem się po szkoleniu w momencie podpisywania umowy.
Pytania: Doświadczenie zawodowe
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2015-02-25 13:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wygląda praca sp. do spraw sprzedaży na telefonie?
jak podstawa? jak prowizja? jak idzie sprzedaż?
ide na spotkanie i nie wiem czego się spodziewać.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2015-02-25 20:06:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile zarabia Lider? Podstawa?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Krajowy Rejestr Długów
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Krajowy Rejestr Długów?
Zadaj pytanie