Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Krajowy Rejestr Długów

zdjecie uzytkownika
tELEFONIK - 2014-10-26 11:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracuje juz w KRD ponad 2 miesiące i powiem tak.. Atmosfera fajna , wsparcie jest zarobic można bardzo dobrze tylko... trzeba chcieć i sie starac .. jak ktos ma obawy i wstydzi sie dzwonic i jest negattywnie nastawiony to nie jest praca dla niego... ludzie który tu pracuja są zadowoleni bo przez zaangazowanie wszystko sie udaje.. jak juz sie wkrecisz to ponizej 3 tys ciezko zejsc z zarobkami.. Jest taka atmosfera ze ja do pracy wstaje zadowolony a co do negatywnych opini.. To ludzie którzy sie nie nadaja po prostu do pracy na słuchawce bo trzeba miec cierpliwosc do klientów.. A co do was kochani przedsiębiorcy.. My odzyskamy kase tylko myslisz ze podpiszesz umowe i kasa sama wróci ?? Tez musisz sie zaangazowac i chciec odzyskac siano.. macie dłużników , nie dopisujecie ich a potem pretensja ze go w bazie nie ma !!
Popytajcie ludzi którym kase odzyskalismy.. chcieli odzyskac kase a my im tylko pomoglismy i sa juz z nami długie lata. Kasy nie odzyskują jeb.. lenie . U wiekszości z was konczy sie na tym ze chcecie tylko wezwania do zapłaty wysłać i nic wiecej nie robcie.. Rusz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zadzwon i sie zaangazuj a na pewno odzyskasz kase
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mokotów - 2014-10-30 12:50:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stanowisko konsultanta w Call Center na mokotowie: 2000 brutto podstawy (1400 do ręki) plus premie. Zespół składa się z około 30-40 osób. Atmosfera na pierwszy rzut oka akceptowalna, nie ma call centerowych boksów, można się czasami pośmiać.
To wszystko są tylko moje pobieżne obserwacje wynikające z 2 wizyt na rozmowach o pracę. Zrezygnowałem z powodu niskiej podstawy. Trudno mi się wypowiadać o premiach.
zdjecie uzytkownika
kattej - 2014-11-04 22:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem w 3 etapie rekrutacji na kierownika grupy sprzedażowej. Dziś podczas rekrutacji 2etapu dowiedziałam sie, że przez pierwsze 3 miesiace mam sprzedawac jak konsultant i tu juz mi sie oczy zaświeciły, bo nikt mnie o tym wcześniej nie poinformowął, ale jeszcze bardziej i sie zaswieciły, gdy osoba rekrutujaca powiedział mi, żr leaderzy również sprzedają cały czas, tylko mają niższe cele ze wzgledu na zarzadzanie grupa. To prawda?
zdjecie uzytkownika
... - 2014-11-05 19:14:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jaki kierownik grupy? tam są tylko liderzy... jak chcesz być liderem jak boisz się sprzedawać?! Pracowałam w innej firmie i jako lider moim obowiązkiem było sprzedawanie sprzedawanie sprzedawanie a potem grupa i tworzenie grupy (rekrutowanie). Rządzić to każdy by chciał i jeszcze jakby dobrze płacili
zdjecie uzytkownika
karol - 2014-11-07 09:12:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam bardzo krótko tylko dlatego, że nie podołałam sprzedaży telefonicznej. krd trzeba przyznać, że podstawa wynagrodzenia jest dość spora jak dla osób bez doświadczenia, plus jak się umie sprzedawać to pieniążki są konkretne. Ogromnym plusem są również nieustanne szkolenia, pomoc liderów i trenerów. Jak ktoś umie sprzedawać to zarobi piękne pieniądze. głownym minusem jest lokalizacja krd- prawdziwy koszmar. reszta jak najbardziej na plus. pozdrawiam !
zdjecie uzytkownika
sorren - 2014-11-07 16:56:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, czy ktoś z Państwa pracował może na stanowisku Mobilny Doradca Klienta?? dostałem propozycję spotkania rekrutacyjnego. Czy ktoś wie ile jest etapów/spotkań rekrutacyjnych (na stronie jest ich kilka) ?
Jakie firma oferuje warunki i czy Mobilni Doradcy Klienta często się zmieniają?
Podpowiedzcie, mam kilka godzin jazdy na spotkanie i nie chciał bym jechać na próżno, gdyż Wasze opinie są dość skrajne a nie widzę nikogo piszącego o Mobilnym Doradcy Klienta
zdjecie uzytkownika
alf - 2014-11-12 13:26:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sorren - 2014-11-07 16:56:10]:
Sorren ja również zostalem zaproszony na rozmowę na stanowisko MDK...i też nic więcej nie wiem na temat tego stanowiska. A na jaki region ty aplikowałeś?
zdjecie uzytkownika
Sorren - 2014-11-12 21:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podlaskie i warmińsko mazurskie. Na stronie widzę kilka etapów rekrutacji, a do przejechania mam 200km w jedną stronę, więc stąd pytanie....
zdjecie uzytkownika
alf - 2014-11-13 09:38:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sorren - 2014-11-12 21:23:15]:
To jest chyba nowotworzone stanowisko bo firmę znam dobrze a nigdy nie widziałem u nich tego typu stanowisk.....pytanie na czym tak naprawde będzie praca polegała...jakie wynagrodzenie itp..
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-13 20:34:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dostaje powiadomienia o nowych odpowiedziach na tym forum, gdyz kiedys tez sie wypowiadalam a obecnie pracuje. I zauważylam ze poszukujemy Mobilnego...Panowie- na wyzej wymienianym stanowisku pracują naprawde dobrzy handlowcy ktorych na kraj jest jedynie ok 22, wiec mysle ze macie sie o co bic. Ja, gdybym miala wieksze doswiadczenie, sama bym probowala swoich sil w procesie rekrutacji.
zdjecie uzytkownika
alf - 2014-11-13 22:17:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-11-13 20:34:04]:
ok...ale możesz coś więcej powiedzieć na temat samej specyfiki pracy? na czym dokładnie polega?
zdjecie uzytkownika
David - 2014-11-14 00:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mobilny doradca klienta to poprostu zwykły handlowiec terenowy. Umawiasz się na spotkanie sprzedażowe z potencjalnym klientem KRD, twoim zadaniem jest dobrze przedstawić produkt i narzędzia współpracy z KRD, a co za tym idzie, masz finalnie dobrze przekonać rozmówcę na spotkaniu w cztery oczy do podpisania umowy z KRD BIG S.A. Praca trudna, na pewno nie dla miękkich i tych którzy się łatwo poddają. Poprostu trzeba mieć duże "jaja" być odważnym, elokwentnym, dobrze argumentowac swoją rację oraz umiejętnie znać sztuki negocjacyjne, przede wszystkim bardzo dobrze opanować produkt i narzędzia KRD . Produkt KRD ogólnie sprzedaje się bardzo ciężko, zwarzywszy na sam fakt pojawienia się dużej konkurencji na rynku. Powodzenia na rekrutacji życzę:)
zdjecie uzytkownika
alf - 2014-11-14 12:18:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [David - 2014-11-14 00:06:47]:
więc nie jest to taka praca oh i ah jak to pisała koleżanka wcześniej...zwyczajna poprostu akwizycja..pytanie jeszcze tylko jak wygląd podstawa i jak system prowizyjny..czy jest motywujący..czy plany są realne etc..
zdjecie uzytkownika
David - 2014-11-14 12:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alf - 2014-11-14 12:18:44]:
Nie wiem jak wygląda podstawa netto w przypadku działu sprzedaży terenowej. Sam system premiowy jest atrakcyjny i oczywiście uzależniony od indywidualnych wyników sprzedażowych. Im więcej sprzedajesz, tym więcej premii dostajesz. Cele sprzedażowe są oczywiście realne, jest spora grupa handlowców radząca sobie bardzo dobrze. Prawda jest również taka, że o wiele łatwiej podpisać umowę z klientem na spotkaniu niż rozmawiając przez telefon. Spróbuj, a sam się przekonasz czy warto. Nikt Cię przecież na siłę w KRD trzymać nie będzie, wszystko co będzieedziało się dalej zależy głównie od Twoich chęci. Myślęeże warto przyjść do KRD i popracować. Zawsze to bogate doświadczenie zawodowe.
zdjecie uzytkownika
witold - 2014-11-14 13:08:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no jak piszą, że ktoś ma być "mobilny" to raczej już w samym domyśle masz, że jesteś gotowy do jakiś wyjazdów czy podróży, w tym do klienta szczególnie. Mam nadzieje,że chociaż płacą za to w miare dobrze, jak sądzicie, czy w ogóle ta gra jest warta świeczki czy nie? Z góry dzięki za informacje kochani.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-15 18:51:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kattej - 2014-11-04 22:57:14]:
Za szybko zrezygnowałeś,ja mam taką sma podstwę ale z prowizją wychodzi 4netto
zdjecie uzytkownika
Pracujący - 2014-11-18 12:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że znów coś się tu dzieję ;)
dla tych którzy się zastanawiają nad pracą jako mobilny doradca klienta. Jeśli nie macie ogromnych jaj i parcia na wynik to życzę powodzenie ;] produkty KRD sprzedaje się bardzo ciężko i tylko osoby, które nie mają życia osobistego mają szanse się utrzymać, wracasz do domu i zamiast się zrelaksować myślisz o pracy... Pracy jest naprawdę dużo, wiadomo, z czasem idzie coraz łatwiej, ale mimo to myśl o rezygnacji pojawia się bardzo często, bo parcie na wynik jest bardzo duże.
Ja osobiście zwolniłem się bo nie wytrzymywałem presji, a nie należę do obiboków i osób mało produktywnych.
Sorren, z dzisiejszym doświadczeniem szkoda było by mi czasu i paliwa na 200 km w jedną stronę, ale mimo wszystko, powodzenia Wam życzę! :)
zdjecie uzytkownika
maciak99 - 2014-11-21 12:58:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pasadena - 2014-10-07 11:45:17]:
Sprawdziłem dzisiaj hurtem 5000 kontrahentów z mojej bazy danych. Są wśród nich: DHL, mBank, VB Leasing, TP SA, PGNiG i parę innych tuzów życia gospodarczego razem z KWK: Sośnica, Szczygłowice, Chwałowice itp. KRD to jeden wielki śmietnik do którego można trafić przez jakiegoś frustrata który twierdzi że prawo prawem a sprawiedliwość i tak ma być po mojej stronie ( albo jakoś tak - cytat Pawlaka z Sami Swoi). Czy na takiej podstawie mam usunąć lokatę z mBanku? , czy serwisować samochody dla DHL po przedpłacie? Bzdura. Od dzisiaj info na fakturze o tym że KRD wspomaga, chroni albo coś tam traktuję z przymrużeniem ucha.
zdjecie uzytkownika
Cedric - 2014-11-28 16:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy ktos pracuje może w krajowym rejestrze długów na stanowisku Copywriter'a? Bowiem poszukują własnie jednego lub kilku, mysle, że bym się nadawał, ale pytanie jest czy warto? Niby w ofercie napisali, że jest umowa o pracę, praca ma byc ciekawa i pozwalać na rozwój zawodowy, ale to takie ogólniki.
zdjecie uzytkownika
B - 2014-11-30 13:29:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tELEFONIK - 2014-10-26 11:08:58]:
od kiedy pensja podlega ustawie o vat? a może
zdjecie uzytkownika
maro - 2014-12-09 21:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo dobra firma. polecam, moja sprwe zalatwili pozytywnie. Jestem zadowolony z jej szybkiego dzialania . Godna polecenia
zdjecie uzytkownika
pasadena - 2014-12-10 10:16:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maciak99 - 2014-11-21 12:58:24]:
Masz absolutną rację. Pracując tam często spotykałam się z tak zwanym "wpisem spornym". W praktyce wygląda to tak, że dopisać do bazy dłużników każdego, może każdy. Wystarczy posiadać jakikolwiek dokument stwierdzający transakcję, oraz oczywiście podpisaną umowę z KRD:) Prawdziwości wierzytelności nikt nie weryfikuje.
Zgadzam się, z Twoim podejściem, lekkie przymrużenie oka nie zaszkodzi - KRD wspomaga i chroni przede wszystkim swoją marką, wiesz coś na zasadzie lekkiego straszaka, w praktyce nie wiele może zrobić, a odsetek skuteczności odzyskiwania należności jest niewielki.
zdjecie uzytkownika
toledo - 2014-12-11 20:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witajcie, czy wiadomo, czy przyjęli kogoś na stanowisko mobilnego doradcy klienta? a może ktoś z forumowiczów już pracuje?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Sprawa dotyczy placówki w Warszawie (proces rekrutacyjny pewnie wszędzie maja taki sam)

Osoba, które przeprowadza rekrutacje jest niekompetentna. Brak jej profesjonalizmu po mimo, ze chwali sie dyplomem MBA i prowadzeniu bloga związanego z call center. Wydawało by sie, ze to do czegoś zobowiązuje... A jednak nie.

Szukają osób, które bedą w stanie zaniżać płace w Warszawie i pracować za grosze.
Jak wiemy praca handlowca nie należy do łatwych a warunki które proponują sa nieadekwatne do zadania.

Konkrety:
2000....brutto? Nie wierzyłem, ze aż tak nisko cenią pracowników.

Nie oceniam, stwierdzam fakt. Więcej zarabia telefonistka na recepcji w salonie urody.

Pozdrawiam
Pytania:
zdjecie uzytkownika
kimo - 2014-12-12 19:58:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pasadena - 2014-12-10 10:16:25]:
pomimo tego , że jak piszesz KRD jest raczej mało skuteczny w odzyskiwaniu długów to jednak myślę , że dobrze iż są na rynku bo wielu osobom dają dość bezpieczną pracę często w biurze za co ludzie powinni im być chyba wdzięczni. Myślę, że większośćz pracujących tutaj gdyby nie KRD to trafiłaby do dużo gorszych miejsc
zdjecie uzytkownika
pasadena - 2014-12-16 09:09:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się, w KRD jeśli nadajesz się do sprzedaży tego, niewątpliwie ciężkiego produktu masz zagwarantowaną naprawdę fajną pracę.
Nad skutecznością nie ma co się rozwodzić, na jednego zadziała pieczątka KRD na innego dopiero Łysy i jego koledzy:)
Gdybym miała firmę zainwestowałabym w KRD chociażby po to, żeby posprawdzać biznesowych partnerów i konkurencję, zawsze to jakieś zabezpieczenie, chociaż trzeba je traktować dość luźno.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Krajowy Rejestr Długów
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Krajowy Rejestr Długów?
Zadaj pytanie
x