Krajowy Rejestr Długów

Wrocław

Opinie o Krajowy Rejestr Długów

ZielonyMarsjanin 2016-06-20 16:29
Pytanie do ludzi pracujących w dziale IT. Złożyłem papiery na programistę, rozmowa się odbyła, czekam na wynik. Z mojej strony wyglądało to naprawdę przyjemnie i realnie rozważam przyjęcie tej posady. Ale wszedłem na tą stronę :) i widzę bardzo wiele negatywnych komentarzy. Jest ktoś kto pracował w dziale IT i mógłby się podzielić doświadczeniem?
Hello from the oter side 2016-06-20 16:45
A co tam takiego rozwojowego?
1
zainteresowany 2016-06-27 12:12
Czy ktoś może się wypowiedzieć odnośnie stanowiska ds. sprzedaży? Mam kilka pytań.
1. Jak przebiega proces rekrutacji? Są jakieś zadania na rozmowie?
2. Jaka jest umowa? Najpierw zlecenie, potem o pracę?
3. Jakie są zarobki - podstawa + prowizja.
3
Krajowy Rejestr Długów 2016-06-27 13:11
Cały proces uzależniony jest od konkretnego stanowiska. 1 lub 2 etapy rozmowy indywidualnej z rekruterem i osobą z danego działu lub Assessment Center. Od początku pracy oferujemy umowę o pracę. Zapraszamy do wzięcia udziału w rekrutacji :)
zainteresowany 2016-06-27 13:18
Zapytam wprost - obecnie moje wynagrodzenie sięga od 3000 zł netto w górę, czy pracując w KRD będę w stanie tyle zarobić na stanowisku ds. sprzedaży? Tylko proszę o szczerą odpowiedz. Pozdrawiam
Krajowy Rejestr Długów 2016-06-27 13:47
Sprawny i skuteczny sprzedawca nie powinien mieć problemu z przekroczeniem tej kwoty, aczkolwiek łączne wynagrodzenie jest oczywiście zależne od osiąganych wyników sprzedażowych.
zainteresowany 2016-06-27 14:22
Ile średnio miesięcznie można zarobić?
inges 2016-08-24 21:04
Polecam pracodawcę. Dlaczego? Ano dlatego, że sprzedaż jest przyszłością. Nie sprzedaje się dywanów, doniczek, tylko produkt finansowy dla firm. Kluczem jest odpowiednie podejście o produktu i nauka podczas rozmowy z klientami. Sam zaczynając miałem sinusoidę, ale dzisiaj wiem, że chcę pracować tu do emerytury! :P Co więcej - doooooobra płaca za dobrą sprzedaż.
Vis 2016-09-06 10:31
Umowa o pracę
megg@vp.pl 2016-09-12 16:23
hej moglabys napisac jak sie pracuje w katowicach w krd na infolinii jakie sa srednie realne zarobki? prosze potraktuj moje pytanie powaznie, mam szanse rozpoczac tam prace, dzieki megg@vp.pl
Erik & Sons 2016-09-20 20:43
Ależ wy się ekscytujecie tym KRD, to musi być chyba coś naprawdę fascynującego, prawda? Coś jak lot F-16, eksploracja piramid, czy prowadzenie kilometrowego pociągu... A tak naprawdę to tylko najgorsza, natrętna żebranina przez telefon, o co wy tam właściwie walczycie? To jest wasza praca marzeń?
8
komkos 2016-09-22 09:16
bądź pozdrowiony! tak właśnie jest.
xyz 2016-09-23 12:17
1000 zł do premii
ewa 2016-09-23 12:19
Szukaja we Wrocławiu w Warszawie i Krakowie wiec możesz wybrać sobie lokalizacje, ale z tego co słyszałam to mój kolega na poczatku tam pracował miał stanowisko podstawowe jako konsultanta a powiem ci ze jeżeli chodziło o kasę to całkiem dobrze zarabiał nie mija najniższej krajowej
glacva 2016-09-23 19:46
@ ewa - tylko pytanie - ile dokładnie zarabiał? bpo to ze nie najniższa krajowa, nie oznacza jeszcze że dobrze, więc bede wdzi,ęczna za podanie jjakiś szczegółów w tym temacie, a bynajmniej widełków płacowych. A widze swoja droga ze jesdtv spora rekrutacja
Zainteresowana 2016-10-19 14:22
A ktoś wie jaka praca jest w KRD w księgowości we Wrocławiu? Atmosfera, zarobki, ilość pracy itp.. będę wdzięczna
Zaintersowana 2016-10-20 08:01
Nie każda praca jest normalna...ta, w której pracuję obecnie nie jest i nigdy nie była normalna :P Najbardziej zależy mi na przejrzystej atmosferze, bez toksycznych, fałszywych ludzi. Praca, w której większość ludzi, a przede wszystkim szefostwo mówi wszystko czego oczekuje, a nie wymaga, że domyślisz się, że masz w weekend przyjść do pracy :/ + wieczny FOCH
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie ma pracy idealnej :) Pytanie czy tutaj można przyjść, zrobić swoje, wórcić do domu i nie zastanawiać się co znowu powiedziałeś nie tak :|
3
Mala 2016-11-24 14:49
Jak wygląda praca w obsłudze klienta?
Jakie jest wynagrodzenie i jaka umowa?
Będę wdzięczna za odpowiedź
Wrona 2017-01-05 14:05
Każda firma ma czasami kryzys. Może trzeba jej pomóc pracą a nie opisywać?
mmm 2017-01-08 19:58
Firma jak każda ale przed podjęciem współpracy trzeba mocno się zastanowić .
Nanika 2017-01-13 17:34
Myślę, że zanim wydamy kasę trzeba się zastanowić. Nikt darmo nie będzie dla nas pracował. Czy oferty z grudnia są aktualne?
Darek 2017-01-15 17:27
Pracuję w KRD od roku, muszę powiedzieć, że bardzo dużo się nauczyłem, pełen profesjonalizm. Ludzie w firmie są ok, nie mam żadnych problemów, myślę że warto tu aplikować i próbować swoich sił.
Patrycja 2017-01-16 15:33
niektóre opinie na tym forum są mocno nieaktualne ;) jestem w KRD już chyba 8 miesiąc, jeśli dobrze liczę i przyznam szczerze, że jestem miło rozczarowana. Widać,że firma ma doświadczenie w tym co robi, jest nastawiona na pracownika i nie ma problemów. wiadomo,że czasem się ktoś z kimś nie dogada, ale nie ma idealnych miejsc pracy ;) tu dla mnie jest satysfakcjonująco zwłaszcza pod kątem zawodowym! mam narzędzia do pracy, robię swoje, i za to dostaję pieniądze. absolutnie nie żałuję zatrudnienia się w KRD.
3
cezar 2017-01-16 17:16
KRD jak z nazwy wynika rejestruje te firmy i tych którzy są niewypłacalni. Niestety wielu pracodawców działa na granicy ryzyka, ich interesy nie spinają się nie mają płynności w skali miesiąca itp. Podejmując współpracę z taką firmą warto ją prześwietlić. Najwyższy stopień zaufania to kontrola.....
Czerpak 2017-01-18 12:19
Aż tak źle to z pewnością nie jest. Ja pracuje i nie narzekam, co radzę innym. Lub zmiana miejsca siedzenia.
pola 2017-01-19 12:19
Pracowałam tam 3 lata i jak dla mnie to był niezwykle cenny czas. Bardzo dużo się nauczyłam, a wpis w CV teraz "robi robotę". Szczególnie, gdy chce się pracować w tej branży.
leon 2017-01-19 12:23
Powiem tak, jeżeli chcesz się liczyć na rynku to musisz uczyć się od najlepszych. Managerowie w KRD mają wiedzę, doświadczenie, którym chętnie dzielą się z innymi. Nic tylko korzystać!
Byłem, Pracowałem, Podziękowałem 2017-01-20 20:34
Managerowie?? hmm bez przesady... Są jednostki które mogą być nazywane MANAGEREM z prawdziwego zdarzenia...ale znamienita większość to Przerost Treści nad Jakością...
Martynika 2017-01-21 17:40
Nie ma co narzekać. Pracowałam w kilku miejscach i w KRD jest jasna sytuacja-dostaje się wskazówki co robić, jak pracować, i za co dostanie się wynagrodzenie. Podejście bardzo profesjonalne. Jako miejsce pracy to był super wybór. Jeśli ktoś szuka poważnej, szanowanej firmy, to polecam KRD.
byłem, pracowałem, dobrze wspominam 2017-01-21 21:39
Pracowałem przez rok. Początki były ciężkie, ale naprawdę dużo się nauczyłem. Dobrze wspominam czas spędzony w KRD. Mają tam mocną ekipę i spoko benefity. Gdyby nie przeprowadzka, pewnie nadal bym tam pracował i niedługo obchodził 2 rocznicę ;-)
Dziewczyna z IT 2017-01-22 16:20
W jakim dziale pracowałeś, że benefity spoko były? Bo z tego co się orientuję a wiem to z pierwszej ręki to są działy równe i równiejsze. Dział sprzedaży trzeba motywować więc akcje typu sprzedaj g*wniany produkt a dostaniesz prezent spod choinki są na porządku dziennym, oczywiście działy które nie przynoszą zysku nie mają takich wspaniałych akcji. Pracowałam tam kilka latek w IT i gdyby nie ten dział to nie mieli by co sprzedawać ale jakoś nikt o tym nie pamięta bo ostatnio obcięli nawet w IT premie. A dział sprzedaży się bawi :) a i odnośnie benefitów to jakaś kpina, pełnopłatny multisport, ubezpieczenie medyczne to samo, a panie z HR się chwalą że owoce co wtorek są przecież :)
1
Centka 2017-01-23 16:10
KRD jest stabilna firmą i jak ktoś chce pracować będzie zadowolony.
ernest 2017-01-23 19:10
Z pewnością KRD jest potrzebny. Taki indeks ułatwia potwierdzenie wiarygodności chocby pracodawców.
katon 2017-01-24 18:30
Nie bardzo rozumiem z czego się tak mozna pośmiać chyba ze stylistyki tej wypowiedzi; na poważnie KRD jest niezwykle przydatny przy rozpoznaniu np. płynności finasowej jakiejś firmy, która nas interesuje.
tara 2017-01-24 23:29
Czasem jest tak,że się nie wpasuje do firmy i stąd problemy i narzekania. KRD jako pracodawca spisuje się dobrze . Daje stabline i pewne zatrudnienie, co dziś nie jest wcale normą ;) Ja aplikowałam i sobie chwalę, nie zamierzam rezygnować z pracy tutaj, zwłaszcza że ludzie też fajni, więc atmosfera sprzyja pracy.
1
walerian 2017-01-25 18:31
W KRD praca interesująca i pouczajuąca. Nasuwa się wiele wniosków socjologicznych na temat "Polak potrafi". Transparentność systemowa każe miec się nieuczciwym, niewypłacalnym na baczności. Z lubością wypełniam rolę śledczego w dobrej pro społecznej sprawie.
frycek 2017-01-26 18:33
Praca w KRD trochę przypomina powieść sensacyjną, ale z suspensem. Warto grać w taką grę. Oczywiście na poważnie.
bazyli 2017-01-27 19:29
Dzięki tej pracy zdobyłem cenne doświadczenie. Ogólnie pozytywnie. Dzisiaj wszędzie pracuje się pod pewną presja; takie czasy. Konkurencja nie śpi. Trzeba się starać
Michał WRO 2017-01-29 20:58
Pracowałem dwa lata, zmieniłem 4 miesiące temu ze względu na przeprowadzkę do innego miasta. Praca ogólnie ok. Wymagająca, ale opłacalna.
Kamila 2017-01-30 12:35
Widzę, że w dziale marketingu KRD praca wre.
5
Magda 2017-01-30 14:53
Wie ktoś jak wygląda spotkanie rekrutacyjne w windykacji gdzie główny zakres obowiązków to negocjowanie warunków spłaty zadłużenia?
expracownik 2017-01-30 21:45
Moja pierwsza praca :) teraz śmieję się jaki przychodziłem tutaj "surowy" - w rok zrobili ze mnie gościa, który wie o co chodzi w tej branży. Cieżko było, ale jest solidny wpis w CV, a to procentuje.
Obecny pracownik 2017-02-01 23:08
Fajna prace mam w KRD. Miałam obawy na początku ale wszystko się ułożyło i teraz jest super! Wiadomo, że charakter pracy jest ciężki ale co można zrobić? Jak rozpocząłem pracę było ciężko ale teraz jest ok.
erato 2017-02-02 19:38
KRD spełnia ważną funkcję informacyjną, po co szukać "po świecie" i robić wywiad środowiskowy skoro oficjalnie istnieje rejestr firm i stąd można czeroac wiedzę.
Pracować 2017-02-13 08:23
Kilka miesięcy temu zatrudniłam się w innej w spółek KRD dokładnie w Kaczmarski Inkasso i chciałabym przenieść się do KRD głównie na dział sprzedaży, czy jest taka możliwość? Nie jestem zadowolona ze swojego wynagrodzenia, a czytając opinie zarobki w KRD są zdecydowanie wyższe.
zxc 2017-02-13 16:35
Jakiej wysokości są premie na początku pracy ?
Zapracowany 2017-02-15 08:18
Porozmawiaj z przełożonbym - to taka rada na początek. Może znajdziecie jakieś rozwiązanie. Nie próbuj sama załatwiać tej sprawy za plecami szefa, bo to raczej dobrze się nie skończy.
Waldemar 2017-02-16 10:22
Znam firmę i wiem o niej dużo dlatego chcę złozyć cv na stanowisko specjalisty ds sprzedaży. Może dowiem sie tak od "kuchni" jakie wchodzą w grę zarobki? Czy są do tego dodatki? Może cos z socjalu macie?
magda 2017-02-20 12:04
mam pytanie czy ktoś mógłby mi napisać ile wynosi podstawa?
Ktos123 2017-02-21 00:21
Masz racje. Moim zdaniem większość negatywnych zdań na temat danego pracodawcy zamieszczają
niestety osoby które albo sobie nie poradziły albo są słabymi pracownikami albo zwyczajnie leserami/gówniarzami którym sie wydaje że wszystko im się należy itp. Na tym form chyba jeszcze nie spotkałem ani jednej firmy której by ktoś choć raz nie oczernił. Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Krajowy Rejestr Długów - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Krajowy Rejestr Długów