Krajowy Rejestr Długów

Wrocław

Opinie o Krajowy Rejestr Długów

Zainteresowana 2016-10-19 14:22
A ktoś wie jaka praca jest w KRD w księgowości we Wrocławiu? Atmosfera, zarobki, ilość pracy itp.. będę wdzięczna
Zaintersowana 2016-10-20 08:01
Nie każda praca jest normalna...ta, w której pracuję obecnie nie jest i nigdy nie była normalna :P Najbardziej zależy mi na przejrzystej atmosferze, bez toksycznych, fałszywych ludzi. Praca, w której większość ludzi, a przede wszystkim szefostwo mówi wszystko czego oczekuje, a nie wymaga, że domyślisz się, że masz w weekend przyjść do pracy :/ + wieczny FOCH
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie ma pracy idealnej :) Pytanie czy tutaj można przyjść, zrobić swoje, wórcić do domu i nie zastanawiać się co znowu powiedziałeś nie tak :|
3
Mala 2016-11-24 14:49
Jak wygląda praca w obsłudze klienta?
Jakie jest wynagrodzenie i jaka umowa?
Będę wdzięczna za odpowiedź
Wrona 2017-01-05 14:05
Każda firma ma czasami kryzys. Może trzeba jej pomóc pracą a nie opisywać?
mmm 2017-01-08 19:58
Firma jak każda ale przed podjęciem współpracy trzeba mocno się zastanowić .
Nanika 2017-01-13 17:34
Myślę, że zanim wydamy kasę trzeba się zastanowić. Nikt darmo nie będzie dla nas pracował. Czy oferty z grudnia są aktualne?
Darek 2017-01-15 17:27
Pracuję w KRD od roku, muszę powiedzieć, że bardzo dużo się nauczyłem, pełen profesjonalizm. Ludzie w firmie są ok, nie mam żadnych problemów, myślę że warto tu aplikować i próbować swoich sił.
Patrycja 2017-01-16 15:33
niektóre opinie na tym forum są mocno nieaktualne ;) jestem w KRD już chyba 8 miesiąc, jeśli dobrze liczę i przyznam szczerze, że jestem miło rozczarowana. Widać,że firma ma doświadczenie w tym co robi, jest nastawiona na pracownika i nie ma problemów. wiadomo,że czasem się ktoś z kimś nie dogada, ale nie ma idealnych miejsc pracy ;) tu dla mnie jest satysfakcjonująco zwłaszcza pod kątem zawodowym! mam narzędzia do pracy, robię swoje, i za to dostaję pieniądze. absolutnie nie żałuję zatrudnienia się w KRD.
3
cezar 2017-01-16 17:16
KRD jak z nazwy wynika rejestruje te firmy i tych którzy są niewypłacalni. Niestety wielu pracodawców działa na granicy ryzyka, ich interesy nie spinają się nie mają płynności w skali miesiąca itp. Podejmując współpracę z taką firmą warto ją prześwietlić. Najwyższy stopień zaufania to kontrola.....
Czerpak 2017-01-18 12:19
Aż tak źle to z pewnością nie jest. Ja pracuje i nie narzekam, co radzę innym. Lub zmiana miejsca siedzenia.
pola 2017-01-19 12:19
Pracowałam tam 3 lata i jak dla mnie to był niezwykle cenny czas. Bardzo dużo się nauczyłam, a wpis w CV teraz "robi robotę". Szczególnie, gdy chce się pracować w tej branży.
leon 2017-01-19 12:23
Powiem tak, jeżeli chcesz się liczyć na rynku to musisz uczyć się od najlepszych. Managerowie w KRD mają wiedzę, doświadczenie, którym chętnie dzielą się z innymi. Nic tylko korzystać!
Byłem, Pracowałem, Podziękowałem 2017-01-20 20:34
Managerowie?? hmm bez przesady... Są jednostki które mogą być nazywane MANAGEREM z prawdziwego zdarzenia...ale znamienita większość to Przerost Treści nad Jakością...
1
Martynika 2017-01-21 17:40
Nie ma co narzekać. Pracowałam w kilku miejscach i w KRD jest jasna sytuacja-dostaje się wskazówki co robić, jak pracować, i za co dostanie się wynagrodzenie. Podejście bardzo profesjonalne. Jako miejsce pracy to był super wybór. Jeśli ktoś szuka poważnej, szanowanej firmy, to polecam KRD.
byłem, pracowałem, dobrze wspominam 2017-01-21 21:39
Pracowałem przez rok. Początki były ciężkie, ale naprawdę dużo się nauczyłem. Dobrze wspominam czas spędzony w KRD. Mają tam mocną ekipę i spoko benefity. Gdyby nie przeprowadzka, pewnie nadal bym tam pracował i niedługo obchodził 2 rocznicę ;-)
Dziewczyna z IT 2017-01-22 16:20
W jakim dziale pracowałeś, że benefity spoko były? Bo z tego co się orientuję a wiem to z pierwszej ręki to są działy równe i równiejsze. Dział sprzedaży trzeba motywować więc akcje typu sprzedaj g*wniany produkt a dostaniesz prezent spod choinki są na porządku dziennym, oczywiście działy które nie przynoszą zysku nie mają takich wspaniałych akcji. Pracowałam tam kilka latek w IT i gdyby nie ten dział to nie mieli by co sprzedawać ale jakoś nikt o tym nie pamięta bo ostatnio obcięli nawet w IT premie. A dział sprzedaży się bawi :) a i odnośnie benefitów to jakaś kpina, pełnopłatny multisport, ubezpieczenie medyczne to samo, a panie z HR się chwalą że owoce co wtorek są przecież :)
2
Centka 2017-01-23 16:10
KRD jest stabilna firmą i jak ktoś chce pracować będzie zadowolony.
1
ernest 2017-01-23 19:10
Z pewnością KRD jest potrzebny. Taki indeks ułatwia potwierdzenie wiarygodności chocby pracodawców.
katon 2017-01-24 18:30
Nie bardzo rozumiem z czego się tak mozna pośmiać chyba ze stylistyki tej wypowiedzi; na poważnie KRD jest niezwykle przydatny przy rozpoznaniu np. płynności finasowej jakiejś firmy, która nas interesuje.
tara 2017-01-24 23:29
Czasem jest tak,że się nie wpasuje do firmy i stąd problemy i narzekania. KRD jako pracodawca spisuje się dobrze . Daje stabline i pewne zatrudnienie, co dziś nie jest wcale normą ;) Ja aplikowałam i sobie chwalę, nie zamierzam rezygnować z pracy tutaj, zwłaszcza że ludzie też fajni, więc atmosfera sprzyja pracy.
1
walerian 2017-01-25 18:31
W KRD praca interesująca i pouczajuąca. Nasuwa się wiele wniosków socjologicznych na temat "Polak potrafi". Transparentność systemowa każe miec się nieuczciwym, niewypłacalnym na baczności. Z lubością wypełniam rolę śledczego w dobrej pro społecznej sprawie.
frycek 2017-01-26 18:33
Praca w KRD trochę przypomina powieść sensacyjną, ale z suspensem. Warto grać w taką grę. Oczywiście na poważnie.
bazyli 2017-01-27 19:29
Dzięki tej pracy zdobyłem cenne doświadczenie. Ogólnie pozytywnie. Dzisiaj wszędzie pracuje się pod pewną presja; takie czasy. Konkurencja nie śpi. Trzeba się starać
1
Michał WRO 2017-01-29 20:58
Pracowałem dwa lata, zmieniłem 4 miesiące temu ze względu na przeprowadzkę do innego miasta. Praca ogólnie ok. Wymagająca, ale opłacalna.
1
Kamila 2017-01-30 12:35
Widzę, że w dziale marketingu KRD praca wre.
7
Magda 2017-01-30 14:53
Wie ktoś jak wygląda spotkanie rekrutacyjne w windykacji gdzie główny zakres obowiązków to negocjowanie warunków spłaty zadłużenia?
expracownik 2017-01-30 21:45
Moja pierwsza praca :) teraz śmieję się jaki przychodziłem tutaj "surowy" - w rok zrobili ze mnie gościa, który wie o co chodzi w tej branży. Cieżko było, ale jest solidny wpis w CV, a to procentuje.
1
Obecny pracownik 2017-02-01 23:08
Fajna prace mam w KRD. Miałam obawy na początku ale wszystko się ułożyło i teraz jest super! Wiadomo, że charakter pracy jest ciężki ale co można zrobić? Jak rozpocząłem pracę było ciężko ale teraz jest ok.
1
erato 2017-02-02 19:38
KRD spełnia ważną funkcję informacyjną, po co szukać "po świecie" i robić wywiad środowiskowy skoro oficjalnie istnieje rejestr firm i stąd można czeroac wiedzę.
Pracować 2017-02-13 08:23
Kilka miesięcy temu zatrudniłam się w innej w spółek KRD dokładnie w Kaczmarski Inkasso i chciałabym przenieść się do KRD głównie na dział sprzedaży, czy jest taka możliwość? Nie jestem zadowolona ze swojego wynagrodzenia, a czytając opinie zarobki w KRD są zdecydowanie wyższe.
zxc 2017-02-13 16:35
Jakiej wysokości są premie na początku pracy ?
Zapracowany 2017-02-15 08:18
Porozmawiaj z przełożonbym - to taka rada na początek. Może znajdziecie jakieś rozwiązanie. Nie próbuj sama załatwiać tej sprawy za plecami szefa, bo to raczej dobrze się nie skończy.
Waldemar 2017-02-16 10:22
Znam firmę i wiem o niej dużo dlatego chcę złozyć cv na stanowisko specjalisty ds sprzedaży. Może dowiem sie tak od "kuchni" jakie wchodzą w grę zarobki? Czy są do tego dodatki? Może cos z socjalu macie?
magda 2017-02-20 12:04
mam pytanie czy ktoś mógłby mi napisać ile wynosi podstawa?
Ktos123 2017-02-21 00:21
Masz racje. Moim zdaniem większość negatywnych zdań na temat danego pracodawcy zamieszczają
niestety osoby które albo sobie nie poradziły albo są słabymi pracownikami albo zwyczajnie leserami/gówniarzami którym sie wydaje że wszystko im się należy itp. Na tym form chyba jeszcze nie spotkałem ani jednej firmy której by ktoś choć raz nie oczernił. Pozdrawiam
1
Wiki 2017-02-24 10:23
Jestem handlowcem w KRD i nie narzekam, przeciwnie jestem zadowolony. Uważam, że ludzie pracujacy sumienne są zadowoleni z pracy
1
były pracownik 2017-03-01 14:35
Widzę, że negatywne opinie zostały pousuwane. Wie ktos może czy oddział Warszawa jeszcze istnieje?
1
Agata 2017-03-01 15:21
Ktos123 jesteś/byłeś pracownikiem firmy? Czy mógłbyś podzielić się doświadczeniami związanymi z tą pracą?
Szymon85 2017-03-02 18:20
Osobiście uważam, że praca jest w KRD jest ok. Jest dużo plusów, to duża, prężna firma, ma się kontakt z ludźmi, ale to akurat trzeba lubić. Pewnie nie jest to praca dla każdego, czasem bywa ciężko, ale bez przesady, w każdej pracy tak jest. ja jestem zadowolony, na pieniądze też nie narzekam:)
1
Nina 2017-03-05 22:32
zawsze ktoś się znajdzie, kto będzie niezadowolony. ale z reguły wynika to z tego,że komuś nie odpowiada specyfika pracy, czy jej rodzaj. albo po prostu organizacja pracy w samej firmie. to jest branża dość specyficzna i zanim się będzie miało wyniki, trzeba trochę w to włożyć. Firma jest stabilna, daje wsparcie pracownikowi i go szanuje. plus możliwości rozwoju/awansu. mi to wszystko pasuje :)
1
roberto 2017-03-06 10:32
Praca w dużej firmie, dużo satysfakcji, możliwość rozwoju i fajne pieniądze. Osobiście polecam pracę, tylko jak wszędzie trzeba mieć dobre nastawienie i chęć do pracy. Mi tego nie brakuje i jestem zadowolony.
Agata 2017-03-08 15:10
Szymon85, a z czym czasem bywa ciężko?
Adka 2017-03-11 22:27
Ja tam nie narzekam na pracę. Mam warunki do tego,żeby spokojnie pracować, współpracownicy w porządku, podobnie jak przełożeni. Czasem pracy jest bardzo dużo i to męczy, ale nie wiem gdzie w dzisiejszych czasach jest lajtowo. Za tym też idą pieniądze plus satysfakcja. Spokojnie mogę polecić KRD.
3
łucja70 2017-03-13 18:10
Dla mnie czasem ciężko jest bo trzeba pracować z różnymi ludźmi, czasem klienci miewają gorszy dzień i to wtedy jest po prostu stresujące. Trzeba mimo wszystko zachować zimną krew i być "profesjonalnym" . Jak ktoś to potrafi to problemów nie powinno być. Mimo wszystko jestem zadowolona z pracy. Widzę u siebie duży rozwój, zwłaszcza właśnie umiejętność współpracy z ludźmi. Wiec KRD polecam, dobry pracodawca.
1
dorota 2017-03-17 18:34
praca jak każda inna jeśli się lubi to co się robi, a wiadomo że nie każdy ma akurat do tej predyspozycje. trzeba umieć współpracować i rozmawiać z ludźmi. czasem pracy jest naprawdę dużo i dochodzi stres, ale w której pracy tego nie ma ;) wg mnie warto popracować w takim miejscu, gdzie są ustalone zasady, zwłaszcza jeśli jest się na początku drogi zawodowej, bo uczy się wielu fajnych rzeczy, przydatnych później w karierze.
1
pracuje 2017-03-20 16:08
praca w dużej firmie, codziennie jakieś wyzwanie, ludzie naprawdę w porządku, można się dogadać, możliwość uczenia się - dlatego jestem zadowolony z pracy w KRD.
1
ewa 2017-03-22 13:17
dla mnie ta praca ma trochę z misji, bo pomagamy ludziom uniknąć problemów. można się wiele nauczyć, nabyć także umiejętności uniwersalnych, przydatnych w życiu. poza tym dobre zarobki, normalna atmosfera i spoko przełożeni.
1
Natalia 2017-03-23 16:40
Mam pytanie czy coś więcej dowiem się o pracy dla specjalisty ds. controllingu? Jakie mają wymagania związane z ta pracą? Jaka jest atmosfera w firmie bo praca do najprzyjemniejszych nie należy? Czy poza pensją są jeszcze dodatki? Może coś z dodatków socjalnych?
rapido 2017-03-23 21:53
2000-2200 brutto
prowizja uzalezniona od sprzedaży
nie robisz wyników to dostajesz najnizsza krajowa a wynik jest zrobić ciężko ze względu na to ze z każdej strony masz zejścia ze sprzedaży
liliana 2017-03-24 17:57
dobra, stabilna praca. ja na zarobki nie narzekam. atmosfera wg mnie w porządku, ludzie mili jak co to nowemu też pomogą. mi praca się jak najbardziej podoba.
Zostaw swoją opinię o Krajowy Rejestr Długów - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Krajowy Rejestr Długów