logo Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualnego

Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualnego

Kraków

Opinie o Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualnego

perła 2010-05-17 08:15:50
ostrożnie z nimi
!!!!! 2010-08-17 12:12:40
uwaga!!!
zostaliśmy przez nich oszukani
1
malina 2010-08-23 21:02:08
Jak oszukani?
11
mx3 2010-09-12 17:40:26
opiscie o tej szkole czy to faktycznie pieniadze wtzucone w bloto
2
sura 2010-10-13 15:25:03
perła - 2010-05-17 08:15:50

ostrożnie z nimi

Może jakieś konkrety? Moja koleżanka korzysta z ich usług i bardzo cwali sobie ich program. Szczególnie opieka dydaktyczna jest na wysokim poziomie.
Naleczowianin 2010-12-14 19:41:13
Firma USKI jest w 100% wiarygodna właśnie jestem po kursie i jestem naprawdę zadowolony, kurs jest wart wszystkich pieniędzy. Jeszcze raz polecam. Strona firmy :www.uski.edu.pl pod tym adresem zawarte są wszystkie informacje POLECAM i dziękuję
zawiedziona 2012-01-05 15:32:44
zgodze się...banda oszustów...mnie wogóle nie poinformowali o jakimś wniosku kredytowym ktory pani S wypelnila...zdecydowanie odradzam
Ewelina 2012-02-21 15:02:23
ja niestety nadal walacze z ta szkola, suzkam jakiegoś konatku z ludźmi ktorych równiez oszukali, czekam na jakies wiadomosci na adres ewelinka11121@02.pl
2
Nie Ważne . 2012-02-25 21:00:02
Była u nas ta pani z tej szkoły proponowała nam to wszystko . Wszystko było dobrze dopóki moi rodzice nie odmówili . Wtedy się zdenerwowała i wyszła od nas cała rozczeńsiona .
dadzia 2012-11-11 09:28:05
jak z nimi walczyć mój tata wczoraj podpisał
6
Józef 2012-12-04 10:30:13
Po co walczyć, masz 14 dni na złożenie rezygnacji, w umowie jest to zapisane więc czasu na zastanowienie i sprawdzenie jest dużo, no chyba że ktoś nie umie przeczytać 1 strony umowy przez 2 tygodnie a jak się ktoś nie uczy na kursie to efektów nie ma, tak jest nawet na Oxfordzie. Moje dzieciaczki skończyły ich 2 różne kursy - efekty, możecie sprawdzić na ich stronie - ponad 1000 uczniów z ogromnymi osiągnięciami. No ale jak się nie chce to do łopatki, mnóstwo osób jest potrzebnych a żadna praca nie hańbi
Frykas 2013-06-10 10:13:08
Coś mnie się widzi, że ta szkółka to dawna "Unijna Szkoła Kształcenia Indywidualnego". Skrót ten sam i właściciele też. Były pogłoski, że firma upadła, bo wcześniej też robili dobre numery. Nie płacili pracownikom, a sami klienci też czuli się oszukani. Lepiej 10 razy przeczytać, niż potem bulić.
Jòzef 2013-06-30 08:53:51
anonim - 2013-06-22 18:43:25

@Frykas dobrze mówisz lepiej się zastanowić i poszperac po necie, ale faktycznie Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualnego to chyba to samo.
Chyba USKI jest potrzebna większości z was. Nie rozumiecie co czytacie. Trochę ćwiczeń i będzie lepiej. Może też wam pomoże w formułowaniu zdań no z tym jeszcze gorzej. Przeczytajcie na ich stronie, są na rynku od 2002. A ta Unijna SKI od kiedy?
2013-09-10 15:00:33

artykuł w necie

"Nasza Czytelniczka słono zapłaci za kurs szybkiego czytania" ,

od 2010r nic się nie zmieniło :((
masakra 2014-02-11 09:59:37
Absolutnie nie polecam tej szkoly ! Ostrzegam przed zapisywaniem sie do niej. (usunięte przez administratora)
3
nauczyciel 2014-02-24 16:23:45
Byłam dziś na rozmowie kwalifikacyjnej, pan prowadzący mało kulturalny, sam nie umiał zaprezentować swojej firmy. Ogólnie takiej masakry nigdy nie doświadczyłam, 7 osób zaproszonych na rozmowę do wynajętego na jeden dzień pokoju. Prowadzący kazał na forum pytać co chcemy wiedzieć o firmie a jeśli chodziło o jakieś pytanie, które nie było po jego myśli to w sposób chamski odpowiadał. NIE POLECAM.
Pasjonat 2014-03-03 13:35:19
Szanowni Państwo uważnie czytajcie umowy o pracę (o współpracę, itp.) nie tylko z w/w firmą. Zabierzcie umowę do domu sprawdźcie przeanalizujcie punkt po punkcie najlepiej z kimś, skorzystajcie z porady prawnej (lepiej zapłacić 50 zł za poradę niż stracić 5 000 zł lub więcej).(usunięte przez administratora)
gggggg 2014-03-05 11:06:53
(usunięte przez administratora)Tylko kasę zbierają! 3200 zł?!?!? Niepojęta rzecz! - Płatność w domu?!?!?- niepoważne!!! (usunięte przez administratora)
Vana 2014-03-27 00:28:43
„Rozmowa kwalifikacyjna” to porażka. Jak można poważnie traktować pseudo prezesa, który na spotkanie przychodzi w rozpiętej koszuli i z łańcuchem na szyi – od razu stracił w moich oczach cały szacunek, a nawet nie stracił tylko nigdy nie zyskał.

Praca wygląda tak, że wszystkie koszty działalności firmy są przerzucane na tak zwanych pracowników – to pracownik ponosi koszty telefonów (i na dodatek ma korzystać z prywatnego numeru), dojazdów, paliwa i wszelkich innych a jak się uda coś sprzedać to wielmożny pan podzieli się zyskiem i to tak małym procentem zysku, że szkoda czasu na taką „pracę”.

Warunki zatrudnienia omawiane bardzo oględnie i naokoło tematu aby tylko nic więcej nie powiedzieć, po okresie próbnym umowa o współpracę (i tu dochodzą kolejne koszty – ZUS, ewentualny VAT, podatki, koszty księgowej jeśli się samemu nie potrafi rozliczać firmy) a na okresie próbnym to się nie dowiedziałam na jakich zasadach prawnych to się odbywa pomimo kilkakrotnie zadawanego tego pytania przez różne osoby.

Przed okresem próbnym trzeba przejść dwudniowe szkolenie, które pomoże nam sprzedawać kursy, z opowieści właściciela wynikało, że tematyka szkolenia będzie żenująca. W necie przeczytałam, że to szkolenie jest płatne, nie wiem nie dotarłam do tego momentu.

Na pytanie o możliwość konsultacji umowy z prawnikiem pan prezesik cicho coś burknął i nie wracał do tematu.

W końcu stwierdziłam, że szkoda czasu na dalsze rozmowy z nimi i wyszłam ze spotkania.

Na szczęście jestem w takiej sytuacji, że mogę sobie pozwolić na rezygnację z pracy w czymś takim ale gdybym nie miała wyjścia to wolałabym każdą inną pracę np. sprzątaczka, grabienie liści itp.

Reasumując jeśli ma się chwilę wolnego czasu i chce się zobaczyć jak się szuka naiwnych to można udać się na spotkanie w celach obserwacyjnych ;)
Pracownik 2014-04-02 11:57:23
A ja pracuję i jest w porządku. Jeżeli ktoś lubi prace z ludźmi, pokazywanie możliwości jakie dają rozwiązania edukacyjne oraz ma chęci do rozwoju osobistego, to warto. Jeżeli ktos woli co innego to ma prawo wybrać co innego. Po co zaraz tyle zajadłości Dziewczyno, po prostu Tobie się to nie spodobało i już. Co do szkoleń to sa one na bardzo wysokim poziomie i to tez się tyczy kursów prowadzonych przez USKI. Oczywiście jak ktos nie pracuje - myślę tu o Pracownikach a także o Kursantach to efektów nie ma ale to chyba akurat zrozumiałe dla wszystkich. Przy grabieniu lisci tez te liście trzeba grabić a nie patrzeć na nie. Więcej otwartości na ludzi Dziewczyno, rozpieta koszula nie świadczy o człowieku.
2
Vana 2014-04-07 20:22:21
Wbrew pozorom rozpięta koszula bardzo świadczy o człowieku, są sytuacje, które wymagają odpowiedniego stroju - czy widziałeś prezydenta w rozpiętej koszuli ? czy jak jedziesz do potencjalnego klienta to ubierasz się w klapki i dziurawy dres ?

A poza tym przyczepiłeś się do nieszczęsnego grabienia liści a tak naprawdę chodzi o całą resztę - brak jasności co do umowy, płatne szkolenia, 100 % pokrywanie kosztów działalności przez pracowników przy minimalnym procencie z zysku i wiele innych o czym nie chce mi się już nawet pisać.

Ale fajnie, że są takie osoby jak Ty - marzenie każdego pracodawcy. Jak założę własną firmę to też się do Ciebie zgłoszę bo zawsze lepiej jak ktoś inny przejmie moje koszty ;)

Radzę Ci skontaktować się z jakimś prawnikiem, może Ci wytłumaczy na czym polega przekręt.
2
Zbyszek 2014-11-29 15:28:19
Witam, pracuje ktos może jako Konsultant Oświatowy - Przedstawiciel Handlowy w uniwersyteckiej szkole kształcenia indywidualnego? Co ciekawe w wymaganiach mają gotowość do pracy min. 4 dni w tygodniu (praca głównie popołudniami), więc jestem ciekawy jak to dokładniej wygląda? Ile godzin orientacyjnie zajmuje Wam praca?
Toki 2014-12-02 18:36:14
Właśnie wyszedł ode mnie pracownik USKI. To serio jest wyrzucanie pieniedzy w błoto? Odpowiedzcie proszę, mam 14 dni na rezygnację, więc niech ktoś mi odpowie.
Stary 2014-12-02 21:15:42
Zajrzyj na stronę www.uski.edu.pl. Tam są uczniowie, którzy kurs skończyli. Podani z imienia i nazwiska oraz zdjęcie a więc nie anonimowi jak na większości forów. Jesteś zapewne rozsądny to możesz sobie porównać opinie z forum gdzie każdy może każdego opluć i dane ze strony gdzie, żeby je opublikować, muszą miec zgodę samych absolwentów. Oczywiście zawsze możesz zrezygnowac w ciągu 14 dni. USKI daje taką możliwość, żeby nie było niepotrzebnych nieporozumień.
król 2014-12-09 17:47:29
Pani Ewelino w tej placówce na kurs przyjmują nawet dzieci z orzeczeniem o umiarkowanym upośledzeniu umysłowym niby kwalifikowane przez psychologa ale do dnia dzisiejszego brak opinii psychologa.Prawdą jest ,że ta placówka ma zakaz używania w nazwie słowa Uniwersytecka Szkoła a dalej używa.
Tom 2015-01-23 19:03:55
Witam.Co do odstąpienia w ciągu 14 dni od umowy podpisanej z USKI EDU w Krakowie na kurs szybkiego czytania to mam wielkie obawy.Otóż odstąpiłem od umowy w ciągu 14 dni od podpisania,mija miesiąc a zwrotu wpłaconej zaliczki brak.Wezwanie do zapłaty nie skutkuje więc prawdopodobnie będę się posiłkował firmą windykacyjną albo sądem.Coś mi to wygląda na oszustwo.Pozdrawiam.
1
halszka 2015-02-03 14:20:24
Witam
Dziś byłam na rozmowie kwalifikacyjnej,trochę pytań było z mojej strony co i jak ale pan stwierdził,że za dużo przerywam,w końcu to ja mam pracować i mam prawo wiedzieć, do czwartku dać odpowiedź,zaczynam się bać to co czytam.halszka
Niezadowolona 2015-11-14 17:09:58
Nie polecam tego kursu :p , jakby to było z kimś to ok ale przez internet to szybko można się znudzić i będę rezygnować z tego :( Strata pieniędzy !
Julek 2016-03-22 14:22:26
Firma jest na rynku kilkanaście lat więc chyba można mówić o ciągłości. Jak ktos chce uderzyć, zawsze znajdzie się kij, poza tym narzekactwo u nas kwitnie, niestety. Sprawdź, zaangażuj się, popracuj a potem gadaj a najlepiej podpisz się imieniem i nazwiskiem jeżeli nie masz nic do ukrycia. Ja pracuję już naście lat i jest ok, oczywiście jeśli ktoś lubi tego typu pracę, gdzie trzeba spotykać się z ludźmi i przekazywać im informacje o ogromnych mozliwościach.
ooo 2016-07-09 21:30:36
polecacie tą szkołę bo podpisalem dzis i niewiem czy niewyzucilem pieniendzy w błoto?
pozdrawiam
2
oj 2016-07-13 14:08:41
nie wiem co robić, nie wiemy czy podpisywać pomóżcie
3
rodzic 78 2016-10-20 21:39:03
Fajna sprawa, dla syna ten kurs to była super przygoda a przy tym wiele skorzystał i wykorzystuje to teraz w szkole. Polecam !
1
nauczyciel 2016-11-28 21:59:53
Witam, jedno mnie zastanawia, skoro firma jest e-leaerningowa, to czemu nie przyjmują wpłat za kursy przelewem internetowym ( jest wtedy wplata czarno na białym kto i ile wpłacił), tylko wysyłaja przedstawicieli w teren? Dość dziwne.
Zostaw swoją opinię o Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualnego - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualnego