brak logo

Jednostka Wojskowa

Leźnica Wielka

Opinie o Jednostka Wojskowa

Anonimos987 2010-06-16 15:04:51
Napiszę tak, JW 4393 jest dobrą jednostką. Zależy na jaki pododdział się trafi. Stanowczo odradzam Baterie Przeciwlotniczą ( jeśli dostaliście na niej etat to współczuje, od razu możecie szukać innej roboty bądź załatwiać przeniesienie). Natomiast inne kąpanie są w miarę w porządku.
heeeenn 2010-08-18 01:57:47
Fakt, nie polecam służby na baterii plot ... to taki karny pododdział w leźnicy . Zero wolnego za służby, brak możliwości dopięcia nauki ( tzn uczyć się można ale zapomnijcie o wolnych sobotach i niedzielach ) brak poszanowania dla człowieka tzn, (kadra to wasi "BOGOWIE") . Odradzam stanowczo ten pododdział
hehehehe 2010-08-29 19:26:59
to fakt bateria plot to tragedia jeżeli chodzi o kadre zero poszanowania dla ludzi i chamskie zagrywki dno najgorszy pododdział w batalionie wszędzie tylko nie tam pozdrawiam technika hehehe
anonim 2011-09-13 17:24:54
unas na bateri przywileje maja tylko technik i szef na zaprawy nie wychodzą tylko kawa papierosek gazeta i cały dzień w kancelari tylko buzią nadrabiają
anonim 2012-02-04 16:57:09
wreszcie ulga na baterii GTW ( grupa trzymające władze ) rozbita , technik w sztabie kapitan też a szef szykuje się do cywila uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu spokój
szeregowy jw3009 2 szwadron 2012-03-12 15:31:10
własnoręcznie haha .....jak byłeś terminatorem to pewnie [usunięte przez moderatora] robiłeś to my z zasasadniczej wtedy[usunięte przez moderatora] przy torze z saperkami a ty piłeś w kantynie .pierwszy pobór 25dkp jesień 94
Ranger 2012-03-30 10:57:33
Dokładnie zgadzam sie z tym w 100 % tylko idioci tam zostaja i sluza jak ktos jest madry to niech ucieka z tad jak najdalej a najlepiej z calego batalionu. Polecam dywizjon inne zycie zupelnie i normalnie tam jest
pająk 2012-04-07 15:40:03
TO FAKT BPLOT A KDOW TO DWA SWIATY A SĄ NA JEDNYM PIĘTRZE ODKĄD PRZENIESLI PANA J DO SZTABU ROBOTA POUKŁADANA W OGÓLE INNE ZYCIE POZDRAWIAM WSZYSTKICH Z 1 BKPOW
ciekawski 2012-04-18 22:44:25
A jak to wygląda ogólnie?
Tzn. Gdzie mieszkają szeregowi zawodowi? "Internat" mieszkania prywatne? Z tego co się orientuje to niestety Leźnica wielkim "miastem" nie jest.
malutki 2012-04-22 12:09:23
szeregowi zawodowi mieszkają na osiedlu w mieszkaniach internatowych a mieszkań jest dużo pustych w tej metropolii to tacy sami żołnierze jak kadra z tą różnicą że po 12 latach eksploatacji lądują na bruku pozdrawiam
ciekawski 2012-04-23 16:45:38
Dziękuję za odpowiedź.

Służyłem tam kilka lat temu, ostatnio zastanawiałem się nad powrotem do MON-u, ale z tego co tutaj czytam to chyba jednak nie warto.

Oczywiście może się zdarzyć, że opinie tutaj wpisane są stronnicze, ale innych póki co nie widać.

Adi 2012-08-12 17:32:53
Nie oszukujmy się zarobki żołnierzy z Leźnicy w tym regionie są super ciężko o prace w okolicy a i srednia krajowa to lipa
ryba 2012-10-03 21:54:14
Siedziałem w tej jednostce 11 lat temu na baterii przeciwlotniczej,kadra jak to kadra była różna, ale poligon w Wicku zrekompensował wszystko! Na baterii panem był chor.''gumiś''
mściciel 2012-10-07 20:17:10
jezeli masz plan na swoj rozwój nie chcesz stać w miejscu i tylko narzekać jak większość st. szer. to praca w batalionie jest dla ciebie polecam
grzes 2012-12-17 19:27:21
czesc potrzebuje nr na kompanie wsparcia do leżnicy wielkiej jesli ktos ma lub zna to prosze napisac[usunięte przez moderatora]
nowy 2012-12-26 18:36:35
witam czy ktoś może dać mi odpowiedź dlaczego tylu żołnierzy odchodzi z 1 batalionu to juz prawie plaga pozdrawiam
mściciel 2012-12-26 18:38:23
MOŻE JUŻ NIEDŁUGO POWRÓCI NORMALNOŚCI DO BATALIONU ........... OBY ......
wielki 2013-01-27 01:25:28
jak wchodzisz glownym wejsciem to po ktorej stronie znajduje sie batalion a po ktorej dywizjon?
WOLNY 2013-02-19 14:30:16
witam wreszcie czarne chmury nad batalionem rozpędzone Pana Cyniaka nie ma hura ogolne zadowolenie na poddziałach zegnamy 5/30 haha
Seba 2013-04-04 21:56:29
Służyłem tam lato 98 byłem ba szwadronie u Hofmana
Szer. 2013-05-12 18:31:39
Witam wie może ktoś czy są tam wolne etaty ?? Z góry dzięki za odpowiedz
neyo 2013-06-30 22:56:46
nie ma żadnych umów, są kontrakty terminowe na 18, 24, 36 lub 72 m-ce
neyo 2013-07-01 18:30:29
powiem Ci tak: jeżeli już się dostaniesz, będziesz utrzymywał sprawność fizyczną na odpowiednim poziomie (jak przystało na żołnierza 25 BKPow), nie będziesz "chorował" i wykonywał co do Ciebie należy to nie ma podstaw żeby Cię zwolnić
boski 2013-07-07 17:07:03
tak jak piszesz 12 lat i zeganj pa
PolishHerbsman 2013-07-08 13:18:47
Chodzi o to że na kontraktach jako szer. Bądź st.szer. możesz siedzieć tylko łącznie 12 lat. Jak nie dostaniesz kaprala przez ten czas to masz zonka
berecik84 2013-07-17 15:29:23
panowie a jak teraz jest na BPLOT ? wie ktos?
1
wąski 2013-07-21 17:54:01
bateria już oddycha normalnie jest normalnie dowodzi kpt (usunięte przez administratora)spoko gość jest tak jak być powinno
berecik 2013-07-25 15:12:30
a jak wygladaja słuzby na pooddziale 24h czy do 15.30 pytaja wszystkiego tzn obowiazłow i takich jeszcze bzdur...duzo jest tam zołnierzy...
boski 2013-07-27 10:16:09
z takim podejsciem gościu to ty kariery nie zrobisz trzeba pracować obowiązków duzo dajesz z siebie cos to i otrzymujesz nic za darmo
2
xxx 2013-07-27 10:33:07
widze gosciu ze sam nie wiesz jak jest jeszcze w wojsku
pajdoss 2013-08-08 13:08:12
witam wszystkich sluzylem w lw w latach 90-91 byłem na mps na pooddziale funkcyjnym mam pytanie gdzie się udac z papierami o przyjecie do pracy jako zawodowy lub cywil
zgredhome 2013-08-17 09:33:10
witam, po przeczytaniu postów doszedłem do wniosku, że jest tu trochę osób doświadczonych, więc zadam swoje pytanie:

na wstępie
jestem policjantem w służbie stałej - ponad 3 lata, w stopniu sierż, swoją karierę zacząłem w policji bo tak się życie poukładało, ale ponownie chciałbym spróbować do armii, niestety tam gdzie mieszkałem wku miało mnie w (usunięte przez administratora). aż żal się rozpisywać, biorąc pod uwagę iż służę w służbie mundurowej, jestem sprawny fizycznie, bo nie należę do tej grupy policjantów z brzuszkiem, kończę WSPOL licencjat, poza tym mam kwity z Dęblina, bo jestem po badaniach, biorę pod uwagę oczywiście misje, język na poziomie podstawowym - angielski, i niemiecki już trochę zapomniany

to jakie są moje możliwości w danej jednostce, jak to wygląda z przeniesieniem stopnia, bo wiem że z mon do msw a konkretnie policji przenoszą, a nawet kto miał kpr. dostawał na wejście po kursie podstawowym sierż.
2
mobing 2013-08-27 16:21:20
witam służyłem w Leźnicy wielkiej ale mnie spuszczono poniewaz zostałem obrażony, wyzwany i grożono mi przez oficera (ppor. (usunięte przez administratora)) zgłosiłem ten fakt do dowódcy jednostki odrazu (usunięte przez administratora)ale on uznał ze nie mogło tak być. zna porucznika i uważa go za kulturalnego oficera. miałem świadków na to zajście ale nie pomogło zostałem ukarany 9/30 i powiedziano mi ze nie zostanie przedłożony kontrakt kolejny. oficerowie to banda decydentów nas szer. maja za nic. (usunięte przez administratora)
4
Zbulwersowany 2013-08-28 19:03:36
Ludzie, którzy piszą te głupoty jak dla mnie mogą być tylko w jednym stopniu!!!! Najpierw mogli by się wziąć do roboty a kryją się po kątach...ha ha...skoro kadra Was j....e to znaczy, że ma jakieś podstawy do tego. Banda nierobów szeregowców...ha haha ha
1
ex zmech 2013-08-29 11:39:01
Witam, czy ktoś z batalionu moze mi powiedziec jakich tak na prawde ocen i czego wymagają na kwalifikacji? Ja miałem średnią 4.0 miałem psychologa i rozmowe z chor. świderskim i wygladalo na to ze są zainteresowani a tu zaraz miną 4 miesiąc jak nie dzwonią. Zaraz jade na kolejna kwalifikacje poprawic oceny, moze to pomoże. ALE ZNAM KILKU PRZECIĘTNIAKÓW Z WF Z BATALIONU I JAKOŚ SŁUŻĄ (teraz są na XIII zmianie). o co tu chodzi?
2
Soldier 2013-08-29 13:58:23
anonim - 2013-08-27 21:04:25

Mam pytanie witam was
mianowicie chodzi mi o to czy zatrudniaja kobiety w JW 4393 czy jest to mozliwe,z tytulem magistra ukonczone studia.
Pewnie że zatrudniają, tylko zależy czy chcesz na szeregowego zawodowego czy oficerka po studiach...wtedy to tylko Wrocław chyba. A na szeregowych zawodowych są weryfikacje co jakiś czas...wszystko jest na stronie jednostki.
1
Soldier 2013-08-29 14:00:30
ex zmech - 2013-08-29 11:39:01

Witam, czy ktoś z batalionu moze mi powiedziec jakich tak na prawde ocen i czego wymagają na kwalifikacji? Ja miałem średnią 4.0 miałem psychologa i rozmowe z chor. świderskim i wygladalo na to ze są zainteresowani a tu zaraz miną 4 miesiąc jak nie dzwonią. Zaraz jade na kolejna kwalifikacje poprawic oceny, moze to pomoże. ALE ZNAM KILKU PRZECIĘTNIAKÓW Z WF Z BATALIONU I JAKOŚ SŁUŻĄ (teraz są na XIII zmianie). o co tu chodzi?
Jakbyś był taki super na pewno by cię wzięli...a zobacz w ilu innych pracach są ludzie którzy się nie znają i pracują i goście z kwalifikacjami nie mogą się dostać...ciekawe czemu...pozdro
ja 2013-09-18 19:46:18
Witam. mam pytanie pochodze z koła jestem żołnierzem zawodowym w 12BZ troche daleko od domu dlatego pomyślałem o Leźnicy tylko jest jeden problem jestem żolnierzem SON i wątpie czy jest możliwość przeniesienia. Możecie coś doradzić?
1
2013-09-19 18:54:12
mam pytanie czy ktos wie o tym ze od 2015 roku bedzie w Leznicy Baza Lotnictwa a zołnierzy z Batalionu maja przenies do Gliwic i Krakowa?
podprad 2013-09-30 16:39:47
to wypowiedz typowo marketingowa aniżeli prawdziwa
nie licz ze cie tam zatrudnią no chyba że jesteś sportowcem najlepiej z kilkoma medalami olimpijskimi i to niewiadomo
1
2013-10-09 08:56:13
jako kierowca c+e ile moge zarobic
Pan Tygrys 2013-10-26 22:37:01
Trzeba przejść selekcje a poźniej interviev po angielsku bo wysyłają szeregowych na roczne szkolenia do Londynu, a po powrocie dają kaprala i służba stała oczywiście. Po 15 latach emerytura, no chyba że marzy sie zostanie pułkownikiem to trzeba jeszcze posłużyć ale mi major wystarczy za rok emerytura i tylko jezioro i rybki - hajlajf na emeryturze. Dzwonić, pytać, WKU, JW.... to nie boli
3
nowy 2014-01-25 16:59:24
Chciałbym się przyjąć, gdzie najlepiej się teraz służy? Który pododdział ma najlepszych podoficerów, oficerów?
adam wypych 2014-02-25 17:32:00
witam chciałem zapytać teraz jestem w NSR i czciał bym służyć w leżnicy co mam zrobić?
4
zolnierz 2014-02-27 11:12:26
kolego znajomosci bez tego ani rusz
6
xde 2014-04-27 10:50:08
jak tam teraz jest na batalionie szykuja sie jakies zmiany?
1
kamyk 2014-09-09 18:08:54
Hej witam wszystkich jesli ktos wybiera sie do jednostki 4393 w Leznicy wielkiej to niech da sobie odrazu spokój najgorsza jednostka w jakiej sluzylem,doslownie masakra lepiej omijac......
3
wiktor 2015-02-11 02:10:11
no i na szczęście oczywiście ! że tego wszystkiego już nie ma. Nie wiem jak lata temu ludzie potrafili przeżyć tego typu rzeczy i potem wyjść na normalnych ludzi. Gratulacje dla nich za to . Gdy weszła nieobowiązkowa służba wojskowa to mimo wszystko chyba jednak nie sprawiło to problemów z frekwencją w jednostkach prawda?
zainteresowany zawodowy 2015-03-06 23:29:37
warto sie przenosic do was jak chce sie cos robic a nie "temat 6" - gril kadra wmiarowa czy same (usunięte przez administratora)?
czekal 2015-12-08 22:35:22
pewne zatrudnienie i dobra kasa to nie wszystko, zazwyczaj pomagają oni znaleźć bardzo dobre mieszkania w dobrej cenie, wiem co mówię - z doświadczenia :)
Zostaw swoją opinię o Jednostka Wojskowa - Leźnica Wielka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jednostka Wojskowa