Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Tatuum

zdjecie uzytkownika
badger - 2010-11-29 16:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dodam jeszcze ze ze w tatum WYMAGANE jest zostawanie po godzinach - czy za to placa?haha jasne ze nie- ale sprobuj sie 15min spoznic- hoho bedzie jatka.Co do praktyki [usunięte przez moderatora]i utrzymywania ciaglego stresu celem podniesienia wydajnosci-prawda
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-03-03 22:31:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, praca w tej firmie to chyba jakas pomyłka, jakie oni maja wymagania a ile placa to żenada 1030 zł na okresie próbnym a potem 1150zł to chyba troche mało za nadskakiwanie klientom, usmiech szeroki, stani po 10,12 godz. na nogach i znosic wszystkie uwagi ze strony klientow, a ludzie sa straszni wrecz okropni :((( dalej jest przekonanie ze klient nasz Pan a Ty sprzedawca to szmata.......ogolnie nie polecam pracowac tam nikomu
zdjecie uzytkownika
Aga - 2011-03-16 12:13:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uuu...jutro mam w gdańsku rozmowę, jak mi zaproponują te 1030 a potem tylko 1300 to po prostu ich wyśmieję, bo w poprzedniej firmie odzieżowej zarabiałam od 1600-3000 w zależności od wyrobionego planu i innych motywujących premii. To co tu czytam to chyba jakaś komedia dramatyczna, ale pójdę przekonać się na własnej skórze...
zdjecie uzytkownika
g\'s - 2012-01-17 01:17:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się z powyższymi odpowiedziami.
na rozmowie kwalifikacyjnej dostajesz informacje, że pracujesz po 8h, jednak gdy dostajesz pierwszy grafik po udanym dniu próbnym orientujesz się, że godzin masz 10-12h... Stwierdzasz, że może to przez to, że jest połowa miesiąca, a musisz wyrobić godziny w danym miesiącu.
No i tak się zaczyna.
Oczywiście mówią Ci na początku ile będziesz zarabiać, więc pensja to nie jest zdziwienie. [chociaż jak na aktualne warunki na rynku, jest to bardzo malutko]
Co do ekipy - ja akurat trafiłam na [usunięte przez moderatora], pomijając kierownik i vm.
Atmosfera na prawdę była ok, na początku każdy Ci pomagał, wyjasnial. No i wiadomo jak to jest na poczatku - zajawka, dopiero potem dostrzega się więcej...
Pomieszczenie socjalne nie jest wydzielone, znajduje się w magazynie, gdzie jest bardzo mało miejsca, najlepiej jest więc wyjść do pobliskiej knajpy - jednak na zarobione fundusze za często nie można sobie na to pozwolić.
Oczywiście z zasadami BHP nie jest to zgodne, bo przecież wychodzisz ze sklepu na własną odpowiedzialność, bo nie daj boże coś Ci się stanie i będzie na firmę.
Grafik i prośby w danym miesiącu - nie zawsze dostaje się takie jakie by się chcialo. akurat mnie przypadały aż za często drugie zmiany lub całe dnie, bardzo rzadko miałam pierwszą zmianę, na którą była kierownik i vm.
Wystrój sklepu zmieniał się też za często - gdy zdażyłes się juz przyzwyczaic, co gdzie jest, przychodziles po dniu wolnym i juz nie poznawalo sie sklepu - to bylo irytujace tak jak i ciagle naskakiwanie na klienta.
osobiscie tego bardzo nie lubie, gdy zamierzam cos kupic a pracownicy malo co sie nie pozabijaja zeby spytac czy przypadkiem w czyms nie pomoc... wiec po takim czyms wiekszosc klientow ot tak wychodzila, chociaz tez niektorym na prawde pomoc sie przydawala...
[usuniete przez moderatora] sie trzeba, cale dnie czasem 2 dni pod rzad sa na prawde bardzo meczace.
a co do zwolnien - to prawda! prostu wyrzucaja Cie ot tak bez podania powodu, namawiajac do podpisania porozumienia stron.
czy polecam? ja poznalam na porawde fajnych ludzi, co do reszty no coz... z tego co wiem sa znacznie lepiej platne prace.
tyle ode mnie. pozdro.
zdjecie uzytkownika
rosa1121 - 2012-08-22 23:03:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam pracy w tej firmie, pracowałam tam przez dłuższy czas ze względu na brak innej pracy, ale cały czas szukałam czegos innego! zarobki kiepksie, firma, cała "góra"-KPINA zależy im tylko na kasie i każą nagabywać ludzi, bo akurat ktoś jest głupi i kupi byle łachmana z Chin za 250 zł żałosne!! nie polecam
zdjecie uzytkownika
patata - 2013-01-12 16:57:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ide na rozmowe w poniedziałek do arkadii na kierownika sklepu, czy ktoś wie jakie są tam zarobki na tym stanowisku??
A jeśli chodzi o wasze komentarze to w każdym sklepie gdzie jest wymagana obsługa klienta jest tak samo także nie ma co sie przejmować tylko trzeba jakoś zarobić kase nie? ;)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-21 16:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej mógłby ktoś odpowiedzieć na moje pytania dotyczące pracy w Tatuum? Czy zatrudniają studentki? Jestem na ostatnim roku i mam trochę czasu wolnego oraz doświadczenie w handlu. Jak wygląda sytuacja z przerwą 15 min plus jakieś wyjście na papieroska jest możliwe? A co z niedzielą jest zmianowa czy jedna długa zmiana?
zdjecie uzytkownika
zacieawiona - 2013-09-05 21:10:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej. Może ma ktoś coś do powiedzenia na temat pracy w Tatuum? Jak z wynagrodzeniem,umowami ,atmosferą,współpraca z Regionalnym Kierownikiem? Miałam rozmowę na kierownika
zdjecie uzytkownika
rytka - 2013-09-14 23:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę, że więcej pytań niż odpowiedzi.. ja chciałam zapytać o zniżki pracownicze na ciuchy - jakie są limity? Czy w ogóle jakieś są?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-10-08 13:31:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie Moje drogie!
Ja powiem kilka słów jeżeli chodzi o prace w Tatuum we Wrocławiu. Na samym początku jak się zatrudniałam również poczytałam sobie na necie opinie ... no ale stwierdziłam że jak nie spróbuje to nie będe wiedziała. No i się dowiedziałam... pracuje tu już dobrych kilkanaście miesięcy... atmosfera>? hmm zależy od salonu w jakim się znajdujesz mój jest w miarę do ogarnięcia, resztę nie wiem nie miałam okazji pracować dłużej niż jeden dzień na supporcie. Ogólnie za tak marne grosze nie da się wyżyć, co innego studenci im jest łatwiej bo rodzice pomogą tu stypendium i jakoś to będzie.. A gdzie normalny człowiek po tyle latach pracy ma żyć i zakładać rodzinę? pozatym regionalny na Wrocław jak to ładnie brzmi Area Manager ooo ludzie gdzie ona się wychowała? Non stop jest coś nie tak, to robicie zle budżet nie wyrobiony i premii nie dostaniecie.. karty kontroli ? które tez decydują o tym czy dostaniemy premie czy nie,,,bez sensu kto to w ogole wymyśla... Dostaniesz pochwałe ?za to ze cos dobrze zrobiłaś? nigdy w zyciu nie w tej firmie,,, nagdodziny nie płacone oddaja w dniach wolnych jak im pasuje <nie Tobie>... pozatym sa ludzie ktorzy potrafia klamac prosto w oczy i obiecuja kokosy a nic z tego nie wychodzi bo regionalana ustawia sobie swoich ludzi.. szkoda ze wyzsze wladze tego nie widza co sie dzieje dlaczego ludzie tak sie notorycznie zwalniaja ... bo przeciez ile mozna byc gnebionym psychicznie .... pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Hania - 2013-10-10 21:37:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pytanie do autora poprzedniego wpisu - o jakich zarobkach mówimy? Tak jak podane gdzieś wyżej około 1100 zł? Dostałaś umowę o pracę?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-10-12 13:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hania - 2013-10-10 21:37:40]:
Tak od razu dostałam umowę o prace okres próbny. teraz jestem od jakiegoś czasu starszym sprzedawca. miałam obiecywana podwyżkę której do tej pory nie widzę. dodam ze mam bardzo duże doświadczenie kilkunastoletnie a handlu. teraz zarabiam 1600zl brutto czyli najniższa krajowa. Powiem tak gdyby atmosfera była w porządku czyli regionalna stwarzała dobre warunki pracy to myślę iż wiele osób by zostało w tej pracy ze względu na miłą atmosferę, ale gdy zarówno wynagrodzenie i atm. jest beznadziejna ludzie nie myślą za długo tylko się zwalniają mają rację. Ja też się zwalniam bo to nie ma sensu męczyć się i być traktowanym jak śmieć. Przychodzą nowe dziewczyny do pracy to nawet nie wiedzą jak kasować bo nikt ich nie chce nauczyć "będzie czas" ale jak nie ma ludzi do pracy bo nagle ktoś zachoruje zostajesz sama z "nową" osobą i tylko ty kasujesz a ruch jest nieziemski... jakaś masakra nie jesteśmy niewolnikami. ...

Ps RYTKA : Są zniżki dostajesz karte 30% ważna rok zależy od stażu pracy w firmie. Najlepiej upomnieć się zaraz po okresie próbnym (3m-c) ja czekałam na swoją kartę pół roku bo regionalna zapomniała .. więc jaka z niej regionalna ... hahaha
pozatym korzystasz z zniżki na rzeczy nieprzecenione nie możesz ich zwrócić tylko wymienić i zniżka obejmuje tatuum i coyoco.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
marceld - 2014-07-20 22:14:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [patata - 2013-01-12 16:57:20]:
hej, a czemu juz tam nie pracujesz, ja ide tam na rozmowe jutro:)
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2014-07-26 11:48:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak czytam Wasze opinie i po prostu wszystkiego mi się odechciewa. Ja pracuje w TATUUM i jestem bardzo zadowolona. Regionalny jest spoko dał szanse na szybki awans. Dzięki niemu mogę się rozwijać, nie stoję w miejscu tak jak to inni opisują. Trzeba trochę się postarać i pokazać, że Ci zależy a będziesz doceniony. Wynagrodzenie też jest spoko. Jak na kobietę zarabiam bardzo przyzwoite pieniądze. Do Patata i Zaciekawionej idziecie na kierownika i liczycie na opinie w portalu internetowym. Myśle, ze Wasze zachowanie nie jest na miejscu. Jak chcesz mieć prace na stanowisku kierowniczym to się po prostu postaraj o te stanowisko i pokaz kim jesteś a nikt się do Ciebie nie doczepi, a ja tu widze, ze wolicie posluchac sfrustrowanych ludzi, bo im się nie udało i zrezygnować z stanowiska i z fajnej pracy. Jestem zdania, ze trzeba po prostu lubiec taki tryb pracy i lubiec kontakt z ludzmi, bo obsluga w każdym sklepie jest najwazniejsza.
zdjecie uzytkownika
klientka - 2014-10-10 18:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lubie ten sklep jako klientka, ale czas nauki sie zaczal (studia) i trzeba podjac jakas prace. Myslalam wlasnie o tym sklepie, ale widze troche negatywnych opinii. Czy naprawde jest tak zle? Ile moge dostac na reke od razu - bez doswiadczenia. Czy sa jakeis szkolenia, szukam w Warszawie ale opinie z checia przeczytam z calej Polski
zdjecie uzytkownika
gość 1 - 2014-11-23 18:32:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witajcie. Ja mogę wypowiedzieć się na temat pracy w Olsztynie. Największemu wrogowi bym nie życzyła pracy tam. Dziwne i śmieszne stawki godzinowe,i choć podpisujesz umowę o pracę i należy Ci się najniższa krajowa to i tak liczą Ci godz. Zapomnij o premiach bo to ni osiągalne,za pracę VM nic nie dostaniesz. Atmosfera w pracy taka jaką sami sobie stworzycie chociaż i tak wszystko zburzy szefowa,która jest niezrównoważona. To wszystko co tam robi z pracownikami to nękanie psychiczne!!! Przestrzegam przed pracą tam i innymi sklepami tej właścicielki!
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-12-18 10:11:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W TATUUM pracuje od dluzszego czasu. Jezeli chodzi o atmosfere w pracy to naprawde nie moge narzekac. Mam super szefowa i fajna ekipe. Zarobki rzeczywiscie bez szalu ale w zwiazku z tym ze jestem studentka to daje rade... Co do kupujacych to wiadomo, ze rozni sie trafiaja ale skoro chce sie pracowac z ludzmi to trzeba to lubic. Na szczescie jest mnostwo stalych klientow, od ktorych niejednokrotnie zdarzalo mi sie uslyszec mile slowa. Co do czasu pracy to roznie, jezeli ma sie wporzadku szefowa to kwestia dogadania ale owszem zdarza sie praca po 12h. Przerwy w zaleznosci od dlugosci zmiany w danym dniu. Wcale nie jest tak strasznie ;)
zdjecie uzytkownika
młoda! - 2014-12-31 17:08:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrze, teraz od nowego roku mam postanowienie żeby mieć stałą pracę - dobrze by bylo jakbyście coś mi napisały jakie stawki tam macie iczy elastyczny grafik to normalna sprawa? w poprzedniej pracy takiej dorywczej miałam grafik ustalany co tydzien nie wiem teraz jak tam jest ale wiem ze potrzebuje zmiany srodowiska. tu bedzie ok?
zdjecie uzytkownika
młoda! - 2014-12-31 17:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrze, teraz od nowego roku mam postanowienie żeby mieć stałą pracę - dobrze by bylo jakbyście coś mi napisały jakie stawki tam macie iczy elastyczny grafik to normalna sprawa? w poprzedniej pracy takiej dorywczej miałam grafik ustalany co tydzien nie wiem teraz jak tam jest ale wiem ze potrzebuje zmiany srodowiska. tu bedzie ok?
zdjecie uzytkownika
młoda! - 2014-12-31 17:08:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrze, teraz od nowego roku mam postanowienie żeby mieć stałą pracę - dobrze by bylo jakbyście coś mi napisały jakie stawki tam macie iczy elastyczny grafik to normalna sprawa? w poprzedniej pracy takiej dorywczej miałam grafik ustalany co tydzien nie wiem teraz jak tam jest ale wiem ze potrzebuje zmiany srodowiska. tu bedzie ok?
zdjecie uzytkownika
ciuszka - 2015-03-05 17:13:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca popularna wśród studentów, bo można elastycznie grafik sobie ustalać - chociaż to zależy od kierownika sklepu. Na stanowisku sprzedawcy jakichś specjalnych wymagań chyba nie potrzeba. Młodzi ludzie pracują najczęsciej więc nie dziwię sie, ze na atmosferę pracy nie ma co narzekać - łatwiej sie zgrać kiedy ma się podobne doświadczenia. Poza tym TATUUM ma bardzo dobre ubrania.
zdjecie uzytkownika
mufinek - 2015-03-06 20:06:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja nie wiem kto płaci tym co piszą pozytywne opinie o tej firmie....a rzeczywistość jest taka że firma KAN jest po prostu obozem charytatywnej pracy,i naprawdę jeśli ktoś popełni ten błąd i zacznie tam prace radzę szczerze wykupić pakiet u psychoteraputy.
Pracowałam w tej firmie przez jakiś czas jako pracownik i 1,5 roku jako kierownik i jedyne co z tej pracy wyniosłam to nerwicę i boję się do tej pory jak dzwoni mi telefon(jak zaczniecie tam pracować to zobaczycie o czym mówię,dzień wolny telefon....po pracy godzina 22 telefon nie szanuje się czasu wolnego pracownika),i podstawowa kwestia Maksymalizacja zysku przy jak najmniejszych nakładach zarówno siły roboczej jak i wypłaty dla pracowników,żal mi było tych dziewczyn które no niestety pracowały bo musiały za takie pieniądze,a jak już znalazły coś lepszego to się zwalniały i znowu mniej pracowników i harowanie za 10 i takie błędne koło,regionalna koszmarna osoba wprowadzała taką nerwową atmosferę fałsz i obłuda jednym słowem taki lizodu....właścicielki,wręcz ukrywała się za filarami w centrum i obserwowała jak pracownicy pracują jak miała dobry dzień a było to raz na 100 lat to ok jak nie to zebranie i ciągłe narzekanie o raporty że nic nie robimy i takie tam standardowe,heh o premi zapomnieć proszę bo jest nieosiągalna.... poemat mogę napisać o tej pracy
zdjecie uzytkownika
marika27 - 2015-04-08 19:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tatuum Kraków - rozmowa kwalfikacyjna. Pani rekrutujaca bardzo wredna, niemiła i nieprzyjemna... brak profesjonalizmu, pominę fakt, iż rozmowa odbyła się na magazaynie (zdarza się),ale zastraszać ludzi na samej rozmowie o pracę to już absurd....Pani była znudzona, obrażona tą całą rekrytacją... odrazu tekst, żeby opuszczać zajęcia na uczelni jak będzie taka potrzeba... miała kobieta CV, wiedziała, że studiuję - to po cholerę było marnować mój i jej czas. Jak macie inną opcję to omijajcie szerokim łukiem tą sieciówkę.
zdjecie uzytkownika
Radek - 2015-04-20 20:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja tam lubie swoja prace w magazynie centralnym, czasem sa male opoznienia ale sie przyzwyczailem pracowac w tej firmie, mysle ze bede wierny az do emerytury,
Szkoda ze nie wszyscy sa tak pozytywnie nastawiony jak ja.
zdjecie uzytkownika
Natalia - 2015-05-14 11:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś może powiedzieć jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna w Tatuum? Jakie padły pytania itp.? Niedawno dostałam telefon i jutro tam właśnie mam rozmowę, a nigdy nie pracowałam w sklepie z ciuchami.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tatuum
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Tatuum?
Zadaj pytanie
alert