Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Tatuum

Pracowałeś w firmie Tatuum i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-03-02 09:44:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słowa kojarzące się z Tatuum (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):rozwojowa,niekiedy wyczerpująca
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako dobrą i możliwą do wykonania
Atmosfera i ludzie tam pracujący są różni
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Tatuum:elastyczny grafik,
Najbardziej nie podobało mi się w Tatuum:obowiązek ciągłego bycia w ruchu,groźba wizyty "tajemniczego klienta"
zdjecie uzytkownika
monia - 2009-07-21 14:06:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
beznadziejna firma
zdjecie uzytkownika
pracowałam 6 mc to wiem - 2009-09-09 20:37:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tatuum,

Staraj się staraj a garb Ci sam wyrośnie, masa dziwnych zasad często sprzecznych ze sobą, Pracownicy mogą sobie posiedzieć na przerwie- ale najlepiej gdzieś poza sklepem, brak zaplecza socjalnego w każdym sklepie. Kadra managerów i wyżej, sama nie wie czego chce raz chcą tego za chwile czego innego. Ubrania- he na dniu próbnym popsułam zapinajac dwa swetry- zapęcia się rozpadły, jakość marna i Chińska- nie dajcie sie zwieść że firma z Łodzi, bo tam już sie nie szyje tam zostało tylko biuro fabryki w chinach szyją. ceny absurdalnie wysokie. Zarobki niskie. Kierownictwo, przestraszone boją się podjąć jakiejkolwiek decyzji sami. Na sklepie często bałagan przez tzw. wizuali, przyjeżdża 3 każdy mówi co innego i w trakcie godzin otwarcia sklepu przesuwaliśmy meble i zmienialiśmy wystrój. Oczywiście każdy "wizual" miał inną wizję. Pracę 3 wizuali mogło skrytykować 13 ich przełożonych za co opier... dostawaliśmy najpierw my. W firmie afera za aferą, - UWAGA OPINIA DOTYCZY wszytskich sklepów tatuum w Warszawie, uważajcie tez bo fakt iż zatrudnicie się np w Galerii mokotów nie zmienia tego iż często będziecie przesuwani do innych sklepów do tzw. Pomocy np na targówek. Dziękuję Bogu że to się skończyło. AMEN
zdjecie uzytkownika
wawa - 2009-10-05 22:51:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszsytko sie zgadza. Prawda jest taka, że możesz się nawet zarżnąć żeby wszytko było jak należy, żeby prosperowało jak trzaba i wyglądało zgodnie z oczekiwaniami, żeby klienci byli zadowoleni a i tak dostaniesz za coś, co biuro sobie wymysli. Jednym słowem im więcej dasz z siebie tym mniej dostaniesz w zamian a na pochwały nie masz co liczyć. Siekiera wisi nad głowa non stop, jedyne czego mozesz sie spodziewac to tego, ze polecisz na zieloną trawkę jak przestaniesz byc potrzebny. Zero poszanowania ludzkiej pracy i wysiłku.
zdjecie uzytkownika
szukam_pracy - 2009-10-07 12:52:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Miałam dziś iść na rozmowę do tego sklepu w Warszawie ale po tym jak przeczytałam tu opinie innych(byłych) pracowników zrezygnowałam bo nie chce znów trafić na jedne wielkie[usunięte przez moderatora]a miałam podobnie w Royal Collection tak więc dziękuje za powtórkę z rozrywki. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
RACJa - 2009-10-16 14:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wytrzymałam tam miesiąc powinno się ogłosić bojkot TATUUM- to jest jak [usunięte przez moderatora] ciekawa jestem czemu taka P.I.P nie skontroluje tych sklepów. warunki pracy skandaliczne.
zdjecie uzytkownika
wawunia - 2009-10-18 14:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Idziesz na rozmowę, bla bla, czy pani wie ze obsługa klienta jest najważaniejsza itd. Zastępca kierownika, płaca taka, że tylko usiąść i sie rozpłakać, ale nic, myślisz sobie pewnie tak na początku, potem będzie lepiej. Wychodzisz na sklep na tzw. godziny próbne - tłumaczą Ci metkę i jak składać ubrania (no cóż po 5 latach stażu, chyba wiem, jak sie to robi...) i przez pare godzin chodzę i obsługuję klientów, mam podchodzic do każdego i pytać, czy w czyms pomóc, jeżeli nie chce i tak mam coś pokazać... to już jest lekka przesada, no ale cóż, skoro są takie wymogi firmy... ok. Wieczorem dostaję info, że jestem przyjęta, moja koleżanka niestety nie. Godziny próbne okazały sie gratisem dla firmy - koleżanka wyrobiła 6 godzin za darmoszkę.
Pracowałam tam kilka miesięcy - wyzysk i nieposzanowanie pracownika, wielkie wymagania przy minimalnej pensji, i choć starasz sie jak mozesz, okazuje sie, ze 150% nie wystarczy, trzeba dać z siebie 200!! Siadała mi już psychika od ciągłego dołowania i gadania, jak utargi nie wzrosną to polecisz. Zastraszanie ma być najlepszą formą dopingu? Przepraszam, podziękuję i popracuję chetnie nawet za jeszcze niższe pieniadze, byle nie w Tatuum....
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-03-20 19:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
10 letnie doswiadczenie w handlu odzieża i co?? dzien probny okażą sie jakims smiesznym zartem, tlumaczono mi jak sie sklada ubrania- chyba kpina, po wszytskim nawet nie raczono zadzwonic i poinformowac pomimo iz byla o tym mowa
co za wies
zdjecie uzytkownika
były tatuumek - 2010-03-23 10:24:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
opinie są podzielone... czy tatuum , czy promod, vero moda czy jeszcze inna, wszędzie trzeba [usunięte przez moderatora].. niestety.. fakt ze stanowisko sprzedawcy nie należy do zbyt ambitnych, ale jeżeli masz w sobie żyłke handlowca to masz szanse się wybić...jeżeli nie w firmie to może z zewnątrz cie ktoś zauważy.. nie ma to jak czekoladki lub stanowisko pracy zaproponowane przez klienta :) zarobki, jak wszędzie, premie może faktycznie zbyt odległe i nieosiągalne, ale niktóre sklepy je wyrabiają. wszystko zależy od tego w rece jakiego kierownika wpadniesz..
firma wbrew pozorom młoda, więc nic dziwnego ze ma jeszcze taki bałagan organizacyjny..ale to szansa dla innych, aby się wybić ze swoimi pomysłami...
ja tam nie narzekam.. poznałam miłych ludzi... a wierzcie mi praca ta wcale nie rózniła się od tej w innych sklepach...wręcz przeciwnie.. miałam wrazenie że nie robią ci az takiej sieczki w głowie
zdjecie uzytkownika
johny - 2010-03-26 14:54:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tam nie narzekam.. dostałem prace nie dawno i póki co jes t spox. trafiłem akurat na faję ekipę i kierowniczke , więc jest luz..przerwy około 30 min, można podzielić sobie na dwie... a do tego sprzedaż sprzedaż... ale nie przeszkadza mi to.. zobaczymy na jak długo
zdjecie uzytkownika
Mała - 2010-07-19 21:06:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tatuum - to porażka. I nie chodzi o to, że praca jest ciężka - bo wszędzie trzeba się napracować i są jakieś wymogi.
Ale tam panują jakieś chore relacje.. Osoby na wyższych stanowiskach są niekompetentne, 50 razy zmieniają zdanie.. i sami nie wiedzą czego chcą i jak co ma wyglądać.. Nikomu nie polecam!!
zdjecie uzytkownika
baba jaga - 2010-09-14 14:31:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TATUUM- to tu to tam... praca w miłej atmosferze, choć zdarzają się dni osłabienia i wyczerpania zawodowego, zwłaszcza kiedy niewiele ci zabraknie do realizacji premii, a dodatkowe pieniądze przydałyby się na wakacje. jestem studentką i jeżeli chodzi o zarobki to są wystarczające.
grafik podporządkowawany pod grafik uczelniany.. jak dla mnie super
zdjecie uzytkownika
bąbelek - 2010-10-21 14:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam pracę w Tatuum bardzo lubię. Zanim się zatrudniłam, przeczytała opinie. niepotrzebnie, bo tylko nastawiłam się negatywnie. Zmieniam zdanie. Firma jest super!!!
zdjecie uzytkownika
koleżanka szklanka - 2010-10-26 17:01:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polecam
zdjecie uzytkownika
marcinek - 2010-10-26 17:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w TATUUM jest super !!!! :)
zdjecie uzytkownika
soczek malinowy - 2010-10-27 10:55:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przemiła obsługa... nie wiem jak się tam pracuje, ale ekipa wydaje się być zadowolona....
zdjecie uzytkownika
optymalizacja - 2010-11-02 09:21:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziś rozpoczęłam pracę w tatuum. 3 majcie kciuki :)
zdjecie uzytkownika
soczek truskawkowy - 2010-11-11 13:29:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Błagam, stwierdzenie "przemiła obsługa...ekipa wydaje się być zadowolona" jest mocno nie na miejscu, jakbysmy nie byli mili i sie nie usmiechali do klientów to nikt by nam nie dał tej pracy! Rzeczywistosc jest jednak inna, ja ciągle doświadczyłam zastraszania i upokarzania, regionalna (Łódź) to jedna wielka porażka, ciagle dąży do doskonałości, a przez to psuje relacje miedzy pracownikami w swoim regionie.
zdjecie uzytkownika
badger - 2010-11-29 16:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dodam jeszcze ze ze w tatum WYMAGANE jest zostawanie po godzinach - czy za to placa?haha jasne ze nie- ale sprobuj sie 15min spoznic- hoho bedzie jatka.Co do praktyki [usunięte przez moderatora]i utrzymywania ciaglego stresu celem podniesienia wydajnosci-prawda
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-03-03 22:31:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, praca w tej firmie to chyba jakas pomyłka, jakie oni maja wymagania a ile placa to żenada 1030 zł na okresie próbnym a potem 1150zł to chyba troche mało za nadskakiwanie klientom, usmiech szeroki, stani po 10,12 godz. na nogach i znosic wszystkie uwagi ze strony klientow, a ludzie sa straszni wrecz okropni :((( dalej jest przekonanie ze klient nasz Pan a Ty sprzedawca to szmata.......ogolnie nie polecam pracowac tam nikomu
zdjecie uzytkownika
Aga - 2011-03-16 12:13:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uuu...jutro mam w gdańsku rozmowę, jak mi zaproponują te 1030 a potem tylko 1300 to po prostu ich wyśmieję, bo w poprzedniej firmie odzieżowej zarabiałam od 1600-3000 w zależności od wyrobionego planu i innych motywujących premii. To co tu czytam to chyba jakaś komedia dramatyczna, ale pójdę przekonać się na własnej skórze...
zdjecie uzytkownika
g\'s - 2012-01-17 01:17:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się z powyższymi odpowiedziami.
na rozmowie kwalifikacyjnej dostajesz informacje, że pracujesz po 8h, jednak gdy dostajesz pierwszy grafik po udanym dniu próbnym orientujesz się, że godzin masz 10-12h... Stwierdzasz, że może to przez to, że jest połowa miesiąca, a musisz wyrobić godziny w danym miesiącu.
No i tak się zaczyna.
Oczywiście mówią Ci na początku ile będziesz zarabiać, więc pensja to nie jest zdziwienie. [chociaż jak na aktualne warunki na rynku, jest to bardzo malutko]
Co do ekipy - ja akurat trafiłam na [usunięte przez moderatora], pomijając kierownik i vm.
Atmosfera na prawdę była ok, na początku każdy Ci pomagał, wyjasnial. No i wiadomo jak to jest na poczatku - zajawka, dopiero potem dostrzega się więcej...
Pomieszczenie socjalne nie jest wydzielone, znajduje się w magazynie, gdzie jest bardzo mało miejsca, najlepiej jest więc wyjść do pobliskiej knajpy - jednak na zarobione fundusze za często nie można sobie na to pozwolić.
Oczywiście z zasadami BHP nie jest to zgodne, bo przecież wychodzisz ze sklepu na własną odpowiedzialność, bo nie daj boże coś Ci się stanie i będzie na firmę.
Grafik i prośby w danym miesiącu - nie zawsze dostaje się takie jakie by się chcialo. akurat mnie przypadały aż za często drugie zmiany lub całe dnie, bardzo rzadko miałam pierwszą zmianę, na którą była kierownik i vm.
Wystrój sklepu zmieniał się też za często - gdy zdażyłes się juz przyzwyczaic, co gdzie jest, przychodziles po dniu wolnym i juz nie poznawalo sie sklepu - to bylo irytujace tak jak i ciagle naskakiwanie na klienta.
osobiscie tego bardzo nie lubie, gdy zamierzam cos kupic a pracownicy malo co sie nie pozabijaja zeby spytac czy przypadkiem w czyms nie pomoc... wiec po takim czyms wiekszosc klientow ot tak wychodzila, chociaz tez niektorym na prawde pomoc sie przydawala...
[usuniete przez moderatora] sie trzeba, cale dnie czasem 2 dni pod rzad sa na prawde bardzo meczace.
a co do zwolnien - to prawda! prostu wyrzucaja Cie ot tak bez podania powodu, namawiajac do podpisania porozumienia stron.
czy polecam? ja poznalam na porawde fajnych ludzi, co do reszty no coz... z tego co wiem sa znacznie lepiej platne prace.
tyle ode mnie. pozdro.
zdjecie uzytkownika
rosa1121 - 2012-08-22 23:03:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam pracy w tej firmie, pracowałam tam przez dłuższy czas ze względu na brak innej pracy, ale cały czas szukałam czegos innego! zarobki kiepksie, firma, cała "góra"-KPINA zależy im tylko na kasie i każą nagabywać ludzi, bo akurat ktoś jest głupi i kupi byle łachmana z Chin za 250 zł żałosne!! nie polecam
zdjecie uzytkownika
patata - 2013-01-12 16:57:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Ide na rozmowe w poniedziałek do arkadii na kierownika sklepu, czy ktoś wie jakie są tam zarobki na tym stanowisku??
A jeśli chodzi o wasze komentarze to w każdym sklepie gdzie jest wymagana obsługa klienta jest tak samo także nie ma co sie przejmować tylko trzeba jakoś zarobić kase nie? ;)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-21 16:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej mógłby ktoś odpowiedzieć na moje pytania dotyczące pracy w Tatuum? Czy zatrudniają studentki? Jestem na ostatnim roku i mam trochę czasu wolnego oraz doświadczenie w handlu. Jak wygląda sytuacja z przerwą 15 min plus jakieś wyjście na papieroska jest możliwe? A co z niedzielą jest zmianowa czy jedna długa zmiana?
zdjecie uzytkownika
zacieawiona - 2013-09-05 21:10:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej. Może ma ktoś coś do powiedzenia na temat pracy w Tatuum? Jak z wynagrodzeniem,umowami ,atmosferą,współpraca z Regionalnym Kierownikiem? Miałam rozmowę na kierownika
zdjecie uzytkownika
rytka - 2013-09-14 23:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
widzę, że więcej pytań niż odpowiedzi.. ja chciałam zapytać o zniżki pracownicze na ciuchy - jakie są limity? Czy w ogóle jakieś są?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-10-08 13:31:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie Moje drogie!
Ja powiem kilka słów jeżeli chodzi o prace w Tatuum we Wrocławiu. Na samym początku jak się zatrudniałam również poczytałam sobie na necie opinie ... no ale stwierdziłam że jak nie spróbuje to nie będe wiedziała. No i się dowiedziałam... pracuje tu już dobrych kilkanaście miesięcy... atmosfera>? hmm zależy od salonu w jakim się znajdujesz mój jest w miarę do ogarnięcia, resztę nie wiem nie miałam okazji pracować dłużej niż jeden dzień na supporcie. Ogólnie za tak marne grosze nie da się wyżyć, co innego studenci im jest łatwiej bo rodzice pomogą tu stypendium i jakoś to będzie.. A gdzie normalny człowiek po tyle latach pracy ma żyć i zakładać rodzinę? pozatym regionalny na Wrocław jak to ładnie brzmi Area Manager ooo ludzie gdzie ona się wychowała? Non stop jest coś nie tak, to robicie zle budżet nie wyrobiony i premii nie dostaniecie.. karty kontroli ? które tez decydują o tym czy dostaniemy premie czy nie,,,bez sensu kto to w ogole wymyśla... Dostaniesz pochwałe ?za to ze cos dobrze zrobiłaś? nigdy w zyciu nie w tej firmie,,, nagdodziny nie płacone oddaja w dniach wolnych jak im pasuje <nie Tobie>... pozatym sa ludzie ktorzy potrafia klamac prosto w oczy i obiecuja kokosy a nic z tego nie wychodzi bo regionalana ustawia sobie swoich ludzi.. szkoda ze wyzsze wladze tego nie widza co sie dzieje dlaczego ludzie tak sie notorycznie zwalniaja ... bo przeciez ile mozna byc gnebionym psychicznie .... pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Hania - 2013-10-10 21:37:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pytanie do autora poprzedniego wpisu - o jakich zarobkach mówimy? Tak jak podane gdzieś wyżej około 1100 zł? Dostałaś umowę o pracę?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-10-12 13:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hania - 2013-10-10 21:37:40]:
Tak od razu dostałam umowę o prace okres próbny. teraz jestem od jakiegoś czasu starszym sprzedawca. miałam obiecywana podwyżkę której do tej pory nie widzę. dodam ze mam bardzo duże doświadczenie kilkunastoletnie a handlu. teraz zarabiam 1600zl brutto czyli najniższa krajowa. Powiem tak gdyby atmosfera była w porządku czyli regionalna stwarzała dobre warunki pracy to myślę iż wiele osób by zostało w tej pracy ze względu na miłą atmosferę, ale gdy zarówno wynagrodzenie i atm. jest beznadziejna ludzie nie myślą za długo tylko się zwalniają mają rację. Ja też się zwalniam bo to nie ma sensu męczyć się i być traktowanym jak śmieć. Przychodzą nowe dziewczyny do pracy to nawet nie wiedzą jak kasować bo nikt ich nie chce nauczyć "będzie czas" ale jak nie ma ludzi do pracy bo nagle ktoś zachoruje zostajesz sama z "nową" osobą i tylko ty kasujesz a ruch jest nieziemski... jakaś masakra nie jesteśmy niewolnikami. ...

Ps RYTKA : Są zniżki dostajesz karte 30% ważna rok zależy od stażu pracy w firmie. Najlepiej upomnieć się zaraz po okresie próbnym (3m-c) ja czekałam na swoją kartę pół roku bo regionalna zapomniała .. więc jaka z niej regionalna ... hahaha
pozatym korzystasz z zniżki na rzeczy nieprzecenione nie możesz ich zwrócić tylko wymienić i zniżka obejmuje tatuum i coyoco.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
marceld - 2014-07-20 22:14:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [patata - 2013-01-12 16:57:20]:
hej, a czemu juz tam nie pracujesz, ja ide tam na rozmowe jutro:)
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2014-07-26 11:48:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak czytam Wasze opinie i po prostu wszystkiego mi się odechciewa. Ja pracuje w TATUUM i jestem bardzo zadowolona. Regionalny jest spoko dał szanse na szybki awans. Dzięki niemu mogę się rozwijać, nie stoję w miejscu tak jak to inni opisują. Trzeba trochę się postarać i pokazać, że Ci zależy a będziesz doceniony. Wynagrodzenie też jest spoko. Jak na kobietę zarabiam bardzo przyzwoite pieniądze. Do Patata i Zaciekawionej idziecie na kierownika i liczycie na opinie w portalu internetowym. Myśle, ze Wasze zachowanie nie jest na miejscu. Jak chcesz mieć prace na stanowisku kierowniczym to się po prostu postaraj o te stanowisko i pokaz kim jesteś a nikt się do Ciebie nie doczepi, a ja tu widze, ze wolicie posluchac sfrustrowanych ludzi, bo im się nie udało i zrezygnować z stanowiska i z fajnej pracy. Jestem zdania, ze trzeba po prostu lubiec taki tryb pracy i lubiec kontakt z ludzmi, bo obsluga w każdym sklepie jest najwazniejsza.
zdjecie uzytkownika
klientka - 2014-10-10 18:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lubie ten sklep jako klientka, ale czas nauki sie zaczal (studia) i trzeba podjac jakas prace. Myslalam wlasnie o tym sklepie, ale widze troche negatywnych opinii. Czy naprawde jest tak zle? Ile moge dostac na reke od razu - bez doswiadczenia. Czy sa jakeis szkolenia, szukam w Warszawie ale opinie z checia przeczytam z calej Polski
zdjecie uzytkownika
gość 1 - 2014-11-23 18:32:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witajcie. Ja mogę wypowiedzieć się na temat pracy w Olsztynie. Największemu wrogowi bym nie życzyła pracy tam. Dziwne i śmieszne stawki godzinowe,i choć podpisujesz umowę o pracę i należy Ci się najniższa krajowa to i tak liczą Ci godz. Zapomnij o premiach bo to ni osiągalne,za pracę VM nic nie dostaniesz. Atmosfera w pracy taka jaką sami sobie stworzycie chociaż i tak wszystko zburzy szefowa,która jest niezrównoważona. To wszystko co tam robi z pracownikami to nękanie psychiczne!!! Przestrzegam przed pracą tam i innymi sklepami tej właścicielki!
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-12-18 10:11:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W TATUUM pracuje od dluzszego czasu. Jezeli chodzi o atmosfere w pracy to naprawde nie moge narzekac. Mam super szefowa i fajna ekipe. Zarobki rzeczywiscie bez szalu ale w zwiazku z tym ze jestem studentka to daje rade... Co do kupujacych to wiadomo, ze rozni sie trafiaja ale skoro chce sie pracowac z ludzmi to trzeba to lubic. Na szczescie jest mnostwo stalych klientow, od ktorych niejednokrotnie zdarzalo mi sie uslyszec mile slowa. Co do czasu pracy to roznie, jezeli ma sie wporzadku szefowa to kwestia dogadania ale owszem zdarza sie praca po 12h. Przerwy w zaleznosci od dlugosci zmiany w danym dniu. Wcale nie jest tak strasznie ;)
zdjecie uzytkownika
młoda! - 2014-12-31 17:08:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrze, teraz od nowego roku mam postanowienie żeby mieć stałą pracę - dobrze by bylo jakbyście coś mi napisały jakie stawki tam macie iczy elastyczny grafik to normalna sprawa? w poprzedniej pracy takiej dorywczej miałam grafik ustalany co tydzien nie wiem teraz jak tam jest ale wiem ze potrzebuje zmiany srodowiska. tu bedzie ok?
zdjecie uzytkownika
młoda! - 2014-12-31 17:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrze, teraz od nowego roku mam postanowienie żeby mieć stałą pracę - dobrze by bylo jakbyście coś mi napisały jakie stawki tam macie iczy elastyczny grafik to normalna sprawa? w poprzedniej pracy takiej dorywczej miałam grafik ustalany co tydzien nie wiem teraz jak tam jest ale wiem ze potrzebuje zmiany srodowiska. tu bedzie ok?
zdjecie uzytkownika
młoda! - 2014-12-31 17:08:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrze, teraz od nowego roku mam postanowienie żeby mieć stałą pracę - dobrze by bylo jakbyście coś mi napisały jakie stawki tam macie iczy elastyczny grafik to normalna sprawa? w poprzedniej pracy takiej dorywczej miałam grafik ustalany co tydzien nie wiem teraz jak tam jest ale wiem ze potrzebuje zmiany srodowiska. tu bedzie ok?
zdjecie uzytkownika
ciuszka - 2015-03-05 17:13:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca popularna wśród studentów, bo można elastycznie grafik sobie ustalać - chociaż to zależy od kierownika sklepu. Na stanowisku sprzedawcy jakichś specjalnych wymagań chyba nie potrzeba. Młodzi ludzie pracują najczęsciej więc nie dziwię sie, ze na atmosferę pracy nie ma co narzekać - łatwiej sie zgrać kiedy ma się podobne doświadczenia. Poza tym TATUUM ma bardzo dobre ubrania.
zdjecie uzytkownika
mufinek - 2015-03-06 20:06:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja nie wiem kto płaci tym co piszą pozytywne opinie o tej firmie....a rzeczywistość jest taka że firma KAN jest po prostu obozem charytatywnej pracy,i naprawdę jeśli ktoś popełni ten błąd i zacznie tam prace radzę szczerze wykupić pakiet u psychoteraputy.
Pracowałam w tej firmie przez jakiś czas jako pracownik i 1,5 roku jako kierownik i jedyne co z tej pracy wyniosłam to nerwicę i boję się do tej pory jak dzwoni mi telefon(jak zaczniecie tam pracować to zobaczycie o czym mówię,dzień wolny telefon....po pracy godzina 22 telefon nie szanuje się czasu wolnego pracownika),i podstawowa kwestia Maksymalizacja zysku przy jak najmniejszych nakładach zarówno siły roboczej jak i wypłaty dla pracowników,żal mi było tych dziewczyn które no niestety pracowały bo musiały za takie pieniądze,a jak już znalazły coś lepszego to się zwalniały i znowu mniej pracowników i harowanie za 10 i takie błędne koło,regionalna koszmarna osoba wprowadzała taką nerwową atmosferę fałsz i obłuda jednym słowem taki lizodu....właścicielki,wręcz ukrywała się za filarami w centrum i obserwowała jak pracownicy pracują jak miała dobry dzień a było to raz na 100 lat to ok jak nie to zebranie i ciągłe narzekanie o raporty że nic nie robimy i takie tam standardowe,heh o premi zapomnieć proszę bo jest nieosiągalna.... poemat mogę napisać o tej pracy
zdjecie uzytkownika
marika27 - 2015-04-08 19:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tatuum Kraków - rozmowa kwalfikacyjna. Pani rekrutujaca bardzo wredna, niemiła i nieprzyjemna... brak profesjonalizmu, pominę fakt, iż rozmowa odbyła się na magazaynie (zdarza się),ale zastraszać ludzi na samej rozmowie o pracę to już absurd....Pani była znudzona, obrażona tą całą rekrytacją... odrazu tekst, żeby opuszczać zajęcia na uczelni jak będzie taka potrzeba... miała kobieta CV, wiedziała, że studiuję - to po cholerę było marnować mój i jej czas. Jak macie inną opcję to omijajcie szerokim łukiem tą sieciówkę.
zdjecie uzytkownika
Radek - 2015-04-20 20:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja tam lubie swoja prace w magazynie centralnym, czasem sa male opoznienia ale sie przyzwyczailem pracowac w tej firmie, mysle ze bede wierny az do emerytury,
Szkoda ze nie wszyscy sa tak pozytywnie nastawiony jak ja.
zdjecie uzytkownika
Natalia - 2015-05-14 11:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś może powiedzieć jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna w Tatuum? Jakie padły pytania itp.? Niedawno dostałam telefon i jutro tam właśnie mam rozmowę, a nigdy nie pracowałam w sklepie z ciuchami.
zdjecie uzytkownika
Kaśka - 2015-07-15 23:15:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Tatuum parodia jakich mało. Okres próbny 1750 brutto, potem 1850 brutto. Starszy sprzedawca 1900 brutto. Cisną na wszystko, musisz naprzykrzać się klientom i wciskać czasami buble.
Hity robisz w każdy poniedziałek i piątek i potem masz zachwalać , że to takie super....jakościowo rzeczy niektóre dobre, ceny powalają jak za t-shirt masz zapłacić 89,99 to za tą kwotę sklep obok dostaniesz dwa. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Marchewa - 2015-08-24 00:23:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem coś od siebie aktualnego co mam nadzieje da realny obraz, i pomoże w decyzji nad pracą w tym obozie- inaczej nazwać tego się nie da. Zaczne bez owijania. Pracowałam w Warszawie, początek- Całkiem miło ze strony rekrutacji i regionu bo byłam nowa, ludu brak, więc trzeba utrzymać i jak najlepiej się pokazać nowemu. W przeciągu miesiąca albo wczesniej wychodzą brudy, atmosfera pracy przy wizycie regionu wygląda fatalnie, kazdy chodzi jak na szpilkach, w strachu zeby jakiegoś klienta aby nie przegapić, lub przypadkiem nie powiedzieć coś nie tak, lub ze się czegoś nie powiedziało, a jak klient nie chce twojej pomocy to Pani regionalna powie i tak ze masz podejsc drugi i trzeci raz, az do skutku..;) Za stawkę asystenta sprzedaży cięzko się utrzymać w zależności od potrzeb, akurat ja wiązałam koniec do końca. ratowały jedynie premie pracownicze bo akurat sezon trafił się niezły. Mój zespół był mega, ale ile osób przewineło się przez ten okres... nie zliczę. Teraz w szczególności nie polecam tam pracy bo duzo dziewczyn odeszło z każdego punktu, przy zatrudnieniu tam trzeba się liczyć, ze możesz się spodziewać wszystkiego, zmieszania Cię z błotem, bo nie byłaś w stanie w 1 godz przed otwarciem zmienić witryny, i jednocześnie wysprzątać sklep w dwie osoby i zatowarować. Jeżeli chcesz pracować w TATUUM, licz się kochana ze nie bedziesz mieć czegoś takiego jak zycie prywatne.. zastanówcie się czy te kilka groszy jest tego warte, możecie przekonać się na własnej skórze, jeżeli mam podać jakiś plus to na pewno poznasz baaardzo duzo fajnych nowych osób, które długo nie zagrzeją tam miejsca, no i umowa o prace, o ile jeszcze ją proponują bo głównie na zlecenie teraz biorą, bo nie chroni takich osób prawo względem godzin, a pracy jest teraz sporo. Pozdrawiam serdecznie, i gorące uściski dla wszystkich dziewczyn które tam jeszcze są i miałam okazje poznać.
zdjecie uzytkownika
bonjor - 2015-08-25 18:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro jest tak fatalnie to dlaczego nie zmienicie miejsca pracy ... Przecież mamy stuprocentową dowolność wyboru tego gdzie i jak chcielibyśmy pracować. Nie rozumiem w jaki sposób chcecie zdobywać doświadczenie czy jakieś lepsze warunki, skoro niektóre rzeczy w głowach niektórych ludzi nie podlegają negocjacjom ...
zdjecie uzytkownika
x - 2015-12-31 17:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli nie masz na chleb ... to praca dla Ciebie... ale tylko na ten chleb Ci starczy.... pensja T R A G E DI A!!!! WARUNKI SOCJALNE RÓWNIEŻ I ZUPEŁNIE NIE ROZUMIEM CZEMU W MROZIE PRACUJE SIE PRZY DRZWIACH OTWARTYCH NA SZEROKO (taka polityka firmy ponoć i kary za zamknięcie drzwi, gdzie sklep nie jest w galerii tylko w ciągu budynku)
W ZWIAZKU Z CZYM ZAPRASZAM SZANOWNA WŁASCICIELKE/ PREZEZ CZY INNĄ WAŻNĄ PRESONĘ NIECH SAMA POZ...DA W TAKIEJ ZIMNICY ...... ale nie ci u gory to z innej gliny, oni sie szanują to tylko nas( czytaj plebs) mają za nic a juz to ze zasuwamy na ich szanowne i ogrzane dupska to inna bajka
zdjecie uzytkownika
fiks - 2016-01-04 12:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no @x powiem szczerze twoja odpowiedz nie jest zbytnio przekonywujaca, ale mowiac o zarobkach to jakiej sa one wysokosci, bo myslalam ze spokojnie mozna zarobic tam 2000 zl

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Tatuum!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tatuum

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert