brak logo

TES sp. z o.o.

Niwki Daleszyckie

Opinie o TES sp. z o.o.

Soda 2012-02-06 15:28
ZIGI - 2012-01-28 17:36:53

Niestety ja nieuwierzyłam w to co było napisane i popracowałam tam trochę, poprostu masakra. Błaganie klientów, żeby kupili papę codziennie tych samych odbijało się tym, że wcciąż mieli pretensję, że się do nich dzwoni. Co dzień zmyślanie, że wysyłamy samóchód w Pana stronę i proszenie, żeby wzieli choć kilka palet papy. A przełożeni tylko mieli pretensje, że jesteśmy nieudacznikami, że nie nie umiemy sprzedawać. Klienci żalili się przedstawicielom, że te panie w biurze to jakieś nienormalne, że ciągle do nich dzwonią. Ale cóż niektórzy muszą z czegoś żyć i dają sie gnoić. Biedronka to raj dla pracowników w porównaniu z Tesem
Potwierdzam, to jakieś jaja. siedzi się bite 8 godz i wciska ludziom na [usunięte przez moderatora] papę. Dzień dobry firma tes producent papy się kłania, nie chCialłby PAN KUPIĆ TROSZKE PAPYYYYY? Błagam pana, brakuje mi 2 palet do samochodu. I wciskanie ludziom na sile chłamu. A pani[usnięte przez moderatora] siedzi i motywuje: dziewczynki sprzedajcie sprzedajcie. Jakas masakra, w styczniu i lutym chodzi sie na urlopy, w wakacje nie ma mowy o urlopie bo jest sezon na pokrycia dachowe, wiec mozna zapomnieć...Szczerze nie polecam nikomu, nawet najwiekszemu desperatowi.
2
tak sie sprawy majo 2012-03-04 20:43
Były pracownik - 2012-02-06 15:21:10

Potwierdzam, to jakieś jaja. siedzi się bite 8 godz i wciska ludziom na c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a papę. Dzień dobry firma tes producent papy się kłania, nie chCialłby PAN KUPIĆ TROSZKE PAPYYYYY? Błagam pana, brakuje mi 2 palet do samochodu. I wciskanie ludziom na sile [usunięte przez moderatora]. A pani [usunięte przez moderatora]z [usuniete przez moderatora] siedzi i motywuje: dziewczynki sprzedajcie sprzedajcie. Jakas masakra, w styczniu i lutym chodzi sie na urlopy, w wakacje nie ma mowy o urlopie bo jest sezon na pokrycia dachowe, wiec mozna zapomnieć...Szczerze nie polecam nikomu, nawet najwiekszemu desperatowi.
jakie urlopy w styczniu i lutym? żeby iść na urlop to trzeba być w tym okresie zatrudnionym, a jakoś nikt nie mówi przy zatrudnianiu, że jest to praca sezonowa i po sezonie aut na \"zielona trawkę\" albo raczej na \"bialy snieg\", a nikt nie dostanie umowy nastale
1
anonim 2012-12-04 19:16
dzieki chlopaki:) tez mysle o zmianie pracy i dzisiaj trafilem na ogloszenie..ale wystarczylo poczytac i juz wiem,ze trzeba szukac producenta przez duze P.
2
xiii 2013-04-07 23:17
TEŻ miałem tam iść ale po to co przeczytałem wolę być w domu
2
hwg 2013-04-07 23:27
Dają chociaż auto do domu?czy do firmy trzeba codziennie dojechać swoim
nicki 2013-04-11 10:51
tak owszem przedstawiciele dostają auto do domu, ale spoko [usunięto przez moderatora] czuwa i wie gdzie nim jeździsz i o której wracasz i wyjeżdżasz, a potem cie za to rozlicza nie tylko tym, że go myjesz na własny koszt.
***** 2013-04-28 21:09
Zarobki podstawa i premia (jeśli płacą za papę w terminie bo jak nie ty z tego nic nie masz) jaką wypracujesz minus podatki minus połowa przez pierwsze 3 miechy
2
były 2013-07-05 20:08
Jedyne wyjazdy to te do klientów , i te za brame bezpowrotne
2
poszukiwacz 2013-08-09 16:31
A slyszeliscie co sie na produkcji dzieje? Tam dopiero jest cyrk!
poszukiwacz 2013-10-09 22:19
Nie szukaja bo na produkcji pracuja ludzie ktorzy w wiekszosci maja 15 min rowerem do pracy i sie raczej trzymaja tego co maja. Nadgodziny sa platne ale chyba nikt niewie dokladnie co i jak... Ogolnie jest brak poszanowania pracownika i tylko patrza za co by tu kogos( usunięte przez administratora ) nawet jak wszystko jest to sie prewencyjnie ( usunięte przez administratora )ostaje zeby tylko nie pochwalic. A wiem co pisze bo tam pracowalem i mam caly czas kontakt z tymi co jeszcze pracuja.
ivan 2014-01-17 11:36
Nie gadajcie w porządku firma...
1
Ivii 2014-01-21 21:41
Spoko to mówi ten co lubi jak nim pomiatają:)
1
K-a-k 2014-02-14 22:25
Ja pracowałem na prodikcji, praca ogólnie ciężka ale idzie dać rade, zarobki około 2 tyśi raz więcej raz mniej
bbbb 2014-02-22 16:59
właśnie szukają jakiegoś jelenia do pomiatania powodzonka
madziula 2014-02-26 18:55
O CO PYTAJĄ NA ROZMOWIE?
4
ewkaaa 2014-03-03 23:21
wow tak coś czułam...
1
antek 2014-12-15 14:03
Opinie maxa nie brzmi dość optymistycznie :-( Jak jest z innymi pracownikami? Czy moglibyście jeszcze troche się wypowiedzieć na temat pracy w TES? Kolega polecił mi tą firmę, bo szukam pracy ale wolę dowiedzieć się na czym stoje zanim podejmę jakąś decyzję. Jacy są ludzie, którzy pracują w tej firmie i jaki jest kontakt z szefem?
Jing 2015-01-07 09:52
Ciekawe na jakie warunki mogą liczyć w TES wszelkiego rodzaju technicy i inżynierowie. Inną kwestią jest to czy rzeczywiście będą w najbliższym czasie potrzebowali takich pracowników, czy raczej na wielkie roszady w składzie producenta nie ma co liczyć? To by świadczyło o tym, że niezłe warunki oferują.
liczi 2015-03-10 10:32
wysoki standard technologiczny w przemyśle opakowaniowym to dobra zachęta do pracy w branży produkcyjnej, ale czy rzeczywiście przekłada się to na wysokim poziom świadczeń socjalnych zatrudnionych tam pracowników...mam zamiar skontaktować się z firmą z prośbą o przyjęcie na staż, na co należy zwrócić najbardziej uwagę podczas etapu wstępnego, prośba o pomoc. Pozdrawiam
bumek 2015-03-31 01:49
Wysoki standard to jedno a możliwść uszkodzenia maszyn to drugie. Skoro w fimie pracowało wielu niedoświadczonych pracowników to jaką mieć pewnść że ta pooc będzie mogłba byc zrealizowana. Dostanie pan po 100 meiali / ty za tly czyżkraków. Widzę informacje k Pax nie cheiał swojegoe auta żyłować, żęby było infor
1
.... 2015-04-21 11:14
słyszałem jak kumpel opowiadał co tam się dzieje jak nie sprzedaż to nawet światła nie wolno zaświecić a i wyliczają ile na śniadaniu jesteś albo jak do kibelka wychodzisz
rozbawiony 2015-05-04 21:47
Ha ha ha dobry żart !!!!
max 2015-09-08 18:22
czy jacyś idioci jeszcze tam pracują ? albo inaczej czy to coś jeszcze istnieje ? hahahahaha zakład produkcji psychicznie chorych. Pozdrawiam MAX
1
zzzzzzzzzzz 2015-11-19 08:23
Dobrze,że tacy jak ty tam pracują i takie posty piszą bo doświadczenia w pożądanych firmach i nie mają pojęcia o przyjaznej atmosferze.
wat 2015-12-30 12:45
szacunek dobre sobie... oni nie znają znaczenia tego słowa. Ludzie o czym wy w ogóle piszecie. Umowa jest, ale co z tego jak nic więcej od nich nie dostaniecie a już na pewno nie szacunek. Ludzie tam pracują, bo co innego robić jak rodzinę trzeba utrzymać. Z nieba kasa nie leci. Powodzenia
ktoś 2016-01-02 11:33
3 lata później, a sytuacja identyczna jak w tym poście.
buhaha 2016-04-20 19:28
Ta firma to porażka. Wydzwanianie przez 8h bez przerwy i dosłownie żebranie i upokarzanie się, żeby tylko klient wziął tą papę. Atmosfera w biurze taka, że szkoda gadać. Ciągły nadzór dwóch "Pań". Jedna niedługo się pewnie przekręci ale i tak cały czas ma manie na punkcie pieniądza, bo jej mało i mało. Z tej zgryzoty zapomniała co to znaczy kultura i zwykły szacunek do człowieka. za 1 zł potrafiłaby oczy wydrapać. Druga "nad wyraz nieinteligentna" oderwana od rzeczywistości blondi, zajmująca stanowisko z wiadomo jakich powodów. Dziewczyny w firmie różne, jedne fajne inne fałszywe do szpiku kości. Są też oczywiście "wysoko" postawione przydupaski szefostwa, a jakże, które zawsze przed przyjazdem reszty zdają raport i podpierniczają, przy czym nie mają krzty honoru przyznać się jak coś zrobią i okłamują same szefostwo. Myślą, że Boga za nogi złapały i mają się za wielkich "kierowników", a tak naprawdę to powody zostania kierownikiem są załosne, ale co tam można się popanoszyć. Inne mieszane są z blotem o rzeczy, za które nie ponoszą odpowiedzialności. Firma gdzie pracują matki i córki, kuzynki, koleżanki oraz szwagrowie. Normą tam jest obgadywanie i oczernianie ludzi pod ich nieobecność na forum wszystkich. Przychodząc po pracy do domu człowiek jest tak wyczerpany psychicznie, że nie wie co ma z sobą zrobić, a w uszach slychać ciągły pisk" DZIEŃ DOBRY, FIRMA TES SIĘ KŁANIA, NIE CHCIAŁBY PAN KUPIC TROCHEEEEEEEEEE PAAAAPYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY???" Ostatnie miejsce w jakim ktokolwiek chciałby pracować. Wyzysk i zdaniem wielu mobbing. Zachowanie "wysoko postawionych" sięga dna.
7
stara 2016-05-10 12:15
Jedna wielka masakra!!!!!!!!!!!!!!
1
buhaha 2016-06-21 22:38
do matek: a co ma piernik do wiatraka? to, że znowu są ogłoszenia to znaczy, że ZNOWU szukają do pracy. Wymienione przez Ciebie programy w ogóle nie są przydatne w tej pracy (chyba, że o innym przedsiębiorstwie się wypowiadałeś) Ze stylu wpisu widać, że komentarz został napisany przez jakąś "elokwencje" z firmy.
2
Toy 2016-07-22 13:08
A w jakich godzinach pracuje biuro Dział handlowy? I jak soboty?
Vita 2016-07-22 16:24
A zatrudniają w firmie osoby z orzeczeniem?
frik 2016-07-27 19:53
Toy od 7.30 do "nie wyjdziecie dopóki nie sprzedacie!!!!!"
3
toy 2016-07-27 21:44
Hehe dobre
zniesmaczona 2016-08-26 11:33
pytają czy Twoi rodzice czasem nie prowadzą składu budowlanego bo papę by Im sprzedali
2
były pracownik 2016-09-14 17:03
to największe ...."i tutaj z uwagi na dobre wychowanie nie napiszę" jakie świat widział . Brak szacunku do pracowników , mobbing co krok, jak pracowałem to żałuję , ze tego nie zgłosiłem , ale teraz są od tego odpowiednie narzędzia i przepisy. Żebranie u klientów na siłę wciskanie towaru uznawanego na rynku za jeden z najgorszych produktów! chcecie się zatrudnić to się zatrudnijcie a sami napiszecie identyczną opinię. Odradzam i nie poleca, są Łąki czy Izolmat tam szukajcie zatrudnienia a nie u pazernych i chciwych ludzi kompletnie nie szanujących ludzi.
6
Krys. 2016-09-23 13:39
Wszystkie.negatywne opinie sa jak.najbardziej prawdziwe. Firma to porazka a praca tam to codzienny stres, mobing. Wyzwiska i obrazanie pracownikow sa na porzadku dziennyn. Zeby sprzedac trzeba blagac klientow przez telefon, a tak jak wspomniano powyzej sama firma i produkt sa bardzo zle kojarzone na rynku...na szarym koncu. Nie ma juz kto.tam.pracowac, ludzie sami odchOdza albo nie chca przedluzac umow. Nabory sa ciagle, bo nie ma tu stalych pracownikow. O prowizji mozna tylko pomarzyc.Osoby zarzadzajace nie maja pojecia o zarzadzaniu zasobami ludzkimi. To oni psuja atmosfere bo pracownicy staraja sie w tym bagnie trzymac razem bo inaczej nikt by nawet tygodnia nie wytrzymal.
4
joker11156 2016-10-11 09:46
Jak wyglądają u was zarobki?
joker11156 2016-10-11 09:47
Jak wyglądają u was zarobki?
klio 2016-10-11 14:25
Pewnie, że zawsze warto próbowąć, ale nie wydaje mi się, żeby ostatnio pokazało się jakieś ogłoszenie.
Wojtek 2016-11-07 11:19
dobre sobie, kto tam pracuje - pracował wie jak jest i na pewno nie tak jak w tym opisie
Klemens 2017-01-13 08:58
A ja polecam pracę jako handlowiec. Pensja bardzo dobra i na czas.Telefon,auto.Plany duże ale i tak nie trzeba wyrobić bo dziewczyny sprzedają więc nawet nie bardzo trzeba jeździć.Piszę że pojechałem i rozmawiałem a nie byłem tylko dzwoniłem,nikt nie sprawdzi a jak klient zamówi to i tak pochwała.A jak kierownik się zorientuje to pogada a i tak zatuszuje bo by miał większe problemy niż ja.
DLACZEGO ON? 2017-02-09 15:28
Klemens piszesz w 100% prawde. Dziewczyny sprzedają, szukają nowych klientów a pochwały od "Prezeski" i tak zbierają wielcy przedstawiciele , a dziewczyny ze i tak nic nie robią to panowie sprzedaja. A największą poraŻką jest kierownik przedstawicieli , który chodzi opowiada i podpuszcza swoich współpracowników na Pania Prezes a później króciutkimi krzywmi nóżkami leci do niej i opowiada glupoty a sam nic nie robi siedzi na facebooku w pracy i pali fajki w służbowym samochodzie.
Eskobarpablo 2017-02-15 18:42
Dlaczego on?
Pracowałem nie długo ale uważam, że kiero nie jest zły. Dziewczyny mają niezłych klientów i dużo, tylko ileż można dzwonić po tych samych ? Bez względu na wszystko? To ludzie tworzą firmę! Jedyne co prezesom wychodzi w stosunku do pracowników jest to że wybierają fajnych ludzi. Ekipa z którą przyszło mi pracować to naprawdę fajna grupa była. Reszta jak powyżej, może gdyby prezeska ogarnęła sobie inne zajęcie byłoby lepiej?
Klemens 2017-02-17 07:14
Do: Eskobarpablo.
Nie Krzyśku byłeś złym kierownikiem i pewnie jesteś nadal.Próba dowartościowania się przez własny wpis absolutnie nieudana.
Do: innych chętnych na posadę handlowca.
Polecam bo nie trzeba się przepracowywać jak pisałem wyżej ale atmosfera to już inna historia.
2
Vani 2017-02-20 23:02
Ta praca to jednym słowem żal która nie ma prawa bycia, osoby jak osoby są z którymi się pogada ale konfidentow również nie brakuje, starej to nawet tajfun nie ruszy a jej tekst doprowadza do szału '' prezes będzie załamany" szkoda ze się nie zalanie jak niektóre osoby tam pracujące zawsze tylko mało i mało... Szefostwo nie ma pojęcia o potrzebach klientów... Nie polecam nawet wysłania CV a co dopiero tam podjąć pracę. Góruje brak szacunku czy wyjedzie 2 auta czy 6 to dziewczynki i tak nie sprzedały nic... Nie polecam szkoda zdrowia wszyscy są zniesmaczeni począwszy od 1 dnia pracy po rozmowy z klientami. Nigdy w życiu nawet godziny...
1
Zol(a) 2017-02-25 07:58
Kto chce pracować to pracuje, nieudacznikom zawsze będzie źle. Leżeć i pachnieć każdy lubi nawet w pracy, ale trochę dać z siebie, to co za ciężko? Proponuję zamiast trochę się wysilić w pracy zagrać w totka, może się uda.
Agnes 2017-03-23 22:40
Tam się nie pracuje i nie da się pracować w tej firmie jesteś traktowany jak śmieć czy sprzedajesz czy nie i tak każdy z zarządzających maja Cię za nic.Pracownicy sympatyczni życzliwi ludzie.Oczywiscie jak w każdej firmie zdarzają się wyjątki trzeba uwazać na pseudo kolegów przedewszystkim na takich tam hand... , na czele ktòrych stoi "Pan i władca" (ciekawe czy ćwiczy z Chodakowską ) zgubił moze z 2kg niestety jednym pisana jest uroda drugim podły charakter po trupach do Celu. Karma powraca
POZDRAWIAM.
1
Agnes 2017-03-23 22:42
Tam się nie pracuje i nie da się pracować w tej firmie jesteś traktowany jak śmieć czy sprzedajesz czy nie i tak każdy z zarządzających maja Cię za nic.Pracownicy sympatyczni życzliwi ludzie.Oczywiscie jak w każdej firmie zdarzają się wyjątki trzeba uwazać na pseudo kolegów przedewszystkim na takich tam hand... , na czele ktòrych stoi "Pan i władca" (ciekawe czy ćwiczy z Chodakowską ) zgubił moze z 2kg niestety jednym pisana jest uroda drugim podły charakter po trupach do Celu. Karma powraca
POZDRAWIAM.
bywalec 2017-04-07 15:35
Witam jak tam wyglada na dziale CNC ? Jakie maszyny maja ? jak z zarobkami jako frezer cnc ? atmosfera itp
1
były handlowiec (na szczęście były) 2017-05-02 18:42
Optymistyczne opinie mogą pisać jedynie przypupasy albo "same właściciele". Ilość komentarzy z reguły negatywnych daje wystarczający obraz tego bagna. Jeżeli lubisz żyć w ciągłym stresie , być poniżanym, lubisz żebrać a nie handlować , bo produkt mizerny a w obliczu konkurencji jesteś "Żaden" to idealne miejsce dla Ciebie. Najlepiej idź, zobacz tylko wróć tutaj i napisz co przeżyłeś , żeby kolejny naiwniak nie marnował sobie życia. Zrobisz tym dobry uczynek.
6
Zostaw swoją opinię o TES sp. z o.o. - Niwki Daleszyckie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TES sp. z o.o.