brak logo

DORPLAST - Dorota Wensker

Świdnica

Opinie o DORPLAST - Dorota Wensker

wykolejeniec 2010-04-22 18:58:24
Firma prywatna. Właściciele próbują zachować ludzką twarz udzielając się we wszystkich kościołach w mieście. A tak naprawdę to potrafią wycisnąć z człowieka wszystko, dosłownie wszystko. Spróbujesz się upomnieć o prawa pracownicze - wylatujesz. PIP i Sanepid mają w kieszeni, wię nie ma sensu się z nimi spierać. Odradzam zatrudniać się [usunięte przez moderatora]. Firma stoi na żonę, ale tak naprawdę pierwsze skrzypce wiedzie Pan K[usunięte przez moderatora]! A o ironio kierownikiem magazynu jest jego szwagier.[usunięte przez moderatora], któremu rodzina uratowała [usunięte przez moderatora] bo niczego nie potrafi, a do najprostszych rachunków potrzebuje kalkulatora. Żenada!!!!
3
cvasula 2010-10-22 11:21:19
wykolejeniec - 2010-04-22 18:58:24

Firma prywatna. Właściciele próbują zachować ludzką twarz udzielając się we wszystkich kościołach w mieście. A tak naprawdę to potrafią wycisnąć z człowieka wszystko, dosłownie wszystko. Spróbujesz się upomnieć o prawa pracownicze - wylatujesz. PIP i Sanepid mają w kieszeni, wię nie ma sensu się z nimi spierać. Odradzam zatrudniać się [usunięte przez moderatora]. Firma stoi na żonę, ale tak naprawdę pierwsze skrzypce wiedzie Pan K[usunięte przez moderatora]! A o ironio kierownikiem magazynu jest jego szwagier.[usunięte przez moderatora] któremu rodzina uratowała [usunięte przez moderatora] bo niczego nie potrafi, a do najprostszych rachunków potrzebuje kalkulatora. Żenada!!!!

Szczera prawda! Pracowałam tam i szczerze popieram to co napisano o tej firmie. Brak socjalu i wogóle warunki takie że pożal się Boże. Zimą brak ogrzewania na hali, charówa po 12 godzin dziennie. Kierownik - szwagierek - [usunięte przez moderatora]pierwszej wody. Jak nie macie pracy to się tutaj nie zatrudniajcie! Szczerze odradzam!
1
Wyzwolony 2012-12-07 17:26:27
Lepiej zamiatac ulice niz pracowac w tej firmie.... ludzie totalny [usunięte przez moderatora] dwanascie godzin to standart. Wolna sobota jedna na 2 miesiace. Kierownicy to smiech na sali do lopaty bym ich nie zatrudnil.

Wlasciciel to tyran zajechal by pracownika bez mrugniecia okiem. Brak jakich kolwiek swiadczen socjalnych. [usunięte przez moderatora](nikomu nie wolno ufac bo kazdy donosi).
5
SPEED 2013-07-08 20:51:53
W tej firmie o normalnosci mozna zapomniec ci ludzie pakuja
[usunięte przez moderatora] kasy w kosciol aby uspokoic swoje sumienie... ludzi pracujacych (charujacych na nich) maja za nic. Nie pracujesz 12-scie godz to spadaj, a o wolnych sobotach mozna zapomniec .... Ludzie [usunięte przez moderatora]niech sam zasmakuje tego co stworzyl.......
2
xyzzz 2014-04-04 17:50:25
Po tym co widze, zarowno pan Krzysztof jak i p Dorota to dobrzy i boży ludzie, i naprawde nie chca i pewnie nawet nie potrafiliby nikogo skrzywdzic. Pamietajmy jednak, ze prowadza duza firme w ktorej trzeba przestrzegac pewnych zasad. Jesli chodzi o szwagra, kierownika to trudno by bylo znalezc bardziej odpowiedzialnego i kompetentnego pracownika na to stanowisko. ludzie ktorzy twierdza inaczej sa niedoinformowanymi ignorantami i oczywiscie zgadzam sie, ze jak w kazdej firmie i w tej potrzebne sa pewne zmiany. natomiast apeluje, aby nie oceniac ksiazki po okladce. Łatwo i fajnie jest oceniac innych, ale prosciej by bylo zaczac od siebie. Krzysztof Wysocki
1
xyzzz 2014-04-04 17:51:36
Po tym co widze, zarowno pan (usunięte przez administratora)jak i p (usunięte przez administratora)to dobrzy i boży ludzie, i naprawde nie chca i pewnie nawet nie potrafiliby nikogo skrzywdzic. Pamietajmy jednak, ze prowadza duza firme w ktorej trzeba przestrzegac pewnych zasad. Jesli chodzi o szwagra, kierownika to trudno by bylo znalezc bardziej odpowiedzialnego i kompetentnego pracownika na to stanowisko. ludzie ktorzy twierdza inaczej sa niedoinformowanymi ignorantami i oczywiscie zgadzam sie, ze jak w kazdej firmie i w tej potrzebne sa pewne zmiany. natomiast apeluje, aby nie oceniac ksiazki po okladce. Łatwo i fajnie jest oceniac innych, ale prosciej by bylo zaczac od siebie. (usunięte przez administratora)
jeden-z-wielu 2014-05-15 22:49:34
Czyli według Ciebie dobrym człowiekiem można być tylko w kościele? W pracy to można być chamem? Drugie przykazanie miłości już nic nie znaczy? Ktoś kto nie jest dobrym człowiekiem nie może być dobrym szefem. Nawet jak dasz 100℅ z siebie to i tak będziesz słyszał że jest źle. Pracowałem tam pare lat i wiem co mówię. Pewnie Stokrotka albo Szeryf napiszą że to ludzie ich oszukują. Coś trzeba napisac.
8
Bialy_ninja 2014-05-31 20:55:53
xyzzz pracowales/las w tym miejscu...? Zapraszam tam do pracy zima gdzie na magazynie w srodku jest mala buda i w niej jeden grzejnik. Na magazynie potrafi nawet zamarzac chemia wiec prosze w takich warunkach szykowac F-V na wyjazd... jesli bylby taki super dobry pobozny to by zagwarantowal cieple napoje zima a jak czlowiek sie buntuje to odrazu jak sie nie podoba to spier... na twoje miejsce jest wielu chetnych .... a szwagier Szefa to totalny baran bez kalkulatora ani rusz nawet przy bardzo prostym liczeniu nie umie sie obejsc. Latem tam tez sie nie da wytrzymac brak wody na magzynie a jak sie zapytalem o wode (przy upalach +30) to uslyszalem zebym sobie kupil bo on nie bedzie fundowal ludzia wody.
A tak na koniec ludzie maja tam gorsze warunki jak nie jedno zwierze.
2
Halabala 2014-07-15 17:10:51
Powoli ta firma umiera smiercia samobujcy.... wszyscy ktorzy starali sie dla tej firmy powoli Sobie uswiadamiaja ze nie ma co sie tak meczyc i uciekaja. W takim tempie przestanie istniec....
2
jeden z wielu 2014-09-21 16:55:51
Daruj sobie prace w tej "firmie"
1
będąca na wylocie 2014-09-22 14:15:39
znowuż szykuje sie darmowa inwentaryzacja ale podobno ma wpaść na to pip ale już nie z wałbrzycha tylko nieprzekupiony z góry
1
jeden z wielu 2014-09-22 17:38:44
To fajnie ze juz poinformował ze bedzie inwentaryzacja kiedys mówił trzy dni wczesniej i trzeba było prywatne plany zmieniać na weekend. A swoją drogą mogliby się mu do tyłka dobrać sprawdzić urlopy, czas pracy.
1
stały klient 2014-09-22 18:07:10
Ostatnio coraz więcej złych opinii na temat tej firmy. Obok stałych pracowników ciągła rotacja, których widuję raz, a potem nie ma. A jedna z pracownic żaliła się ostatnio, że dachy w niektórych magazynach mają popodpierane jakimiś żerdziami, ogólnie katastrofa budowlana na włosku. Cytuję: "trzeba się przeżegnać, zanim się wejdzie".
Biorąc pod uwagę dość wiarygodne wypowiedzi przedmówców na tym forum, zastanawiam się, dlaczego pracodawca nie robi nic, by poprawić swój wizerunek.
1
będąca na wylocie 2014-09-22 18:53:20
dobrze wiesz że mamy umowy w większości na pół etatu i robimy 52 godziny na tydzień ale już niedługo odbierzemy co nam zabrane
1
kiska 2015-01-13 14:02:11
będąca na wylocie- rozumiem, że już tam nie pracujesz, tak? A możesz mi napisać ile zarabialiście tam na pół etatu i czy jest możliwość pracować na pełny?Napisz wogle jakie mialaś doświadczenia w tej pracy i czy możesz polecić komuś kto pilnie szuka jakiejś roboty?!Jak moge tam się zgłosić i jak tam wyglądają rekrutacje nowych pracowników?
Marcin 2015-01-17 18:50:13
Szanowni przyszli pracownicy firm. Zrozumcie , że opinie o pracodawcach na takich portalach są przeważnie niewiele warte i piszą je zazwyczaj osoby , którym nie chce się po prostu pracować albo zostali wywaleni przez pracodawcę właśnie za złą pracę i teraz wylewają tu swoje żale. Chcesz wiedzieć jak jest to przyjdź do tej firmy, porozmawiaj z właścicielami , a jak się da to dyskretnie z pracownikami. Przecież kilka osób pracuje tam już wiele lat i jakby było aż tak źle to by tam nie siedzieli. Praca na magazynie jest ciężka, to nie jest sklepik z ciuchami w galerii handlowej , gdzie znudzone nastolatki lub starsze tipsiary przychodzą z nudów poprzymierzać ciuchy i wydać trochę kasy ciężko zarobionej przez rodziców czy męża. Ogarnijcie się . Nikt tu nie będzie pisał prawdy i tylko prawdy ( zwłaszcza anaonimowo )
były 2015-03-01 20:51:41
Szanowny Marcinie. W dupoplascie nie chodzi o to czy praca jest ciężka czy lekka ale o to jakie jest podejscie właścicieli firmy do pracowników. Jak szanuja ludzi. Nie prawdą jest to że są tu opinie osób ktorezostały zwolnione. Ja sam się zwolnilem po kilku latach. W nowej pracy mam więcej obowiązków więcej pracy, i więcej szacunku ze strony Szefostwa. A jak chcesz dawac dobre rady ludziom to niepisz żeby sie sami wypytali o warunki pracy. Bo szeryf powie jedno a pozniej zrobi co innego. Piszesz żeby wypytac pracownikow o prace, wg. mnie jest to bardzo zły pomysł bo 95% załogi ma bardzo złe zdanie o firmie, warunkach pracy i o wynagrodzeniu. Jest pare osób ktore pracuje od dłuższego czasu, jedni nie maja wyjscia i pracują inni zapuscili korzenie zaciskaja zęby i brna w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzysku i braku poszanowania. Ja ich oceniać nie chce. Wiem jedno odradzam każdemu dupoplast.
1
Klient 2015-03-16 14:32:01
No nie.Powiem bardzo ostro : na miejscu "Szeryfa" to bym Was wszystkich tam wystrzelał.
Nie wiem jakim cudem "Szeryf" toleruje ten bajzel,nic nie potrficie znaleźć,faktura wypisana a towaru brak,dlaczego pewnie dajecie co popadnie ,albo zwykłe złodziejstwo.Towar wszędzie się poniewiera, zdeptane rzeczy to standard.
Kupuje tam od wielu lat i dziwię się do kiedy to "SZERYF" BĘDZIE TOLEROWAŁ.
Co do ich "kościelności" to widać że mają wielkie miłosierdzie na leniami.
Mało samochody masakra odrapane ,obite z każdej strony.Może "Szeryf" w nocy to rbi Wam na złość.
Jednym słowem JAKA PRACA TAKA PŁACA. I napewno nigdy nie będzie na "social"
Nie piszcie głupot, ja do swojej firmy nigdy nie zatrudnię byłego pracownika Dorplastu... powód powyżej, jak nie rozumiesz przeczytaj jeszcze raz i razy kilka.
1
Julia 2015-04-20 20:44:58
Słyszałam, że szukają ludzi do pracy. Z mojej strony niech się zgłoszą ci co chcą, Bo niektóre panie, które można tam spotkać pracują jakby za karę.
była pracownica 2015-04-25 15:29:11
Kiedyś pracowałam w tej firmie i fakt nie jest to lekka praca ale też nie tragiczna jak to niektórzy opisują. Wypłata zawsze wyliczona - w zależności ile godzin przepracowanych, dodatki na święta i jak był remanent to zawsze płatny i zapowiedziany.Ja pracowałam 8,5 godz(pełen etat), a jeśli chciałam więcej to brałam nadgodziny. A te przepełnione jadem opinie to od tych chyba co np. zostali zwolnieni za kradzież, przyjście do pracy pod wpływem alkoholu lub rozbicie samochodu pod jego wpływem. Najbardziej rozśmieszali mnie ludzie co udawali, że pracują chowając się między regałami gdzie kamera nie dosięga(jak małe dzieci). Dodam, że pracują tam ludzie, którzy przepracowali w tej firmie ponad 10 lat jak nic więc chyba tak źle nie jest.Zresztą zwolnić się można w każdej chwili - nie problem a jakoś niektórzy się do tego nie śpieszą i chodzą i biadolą jak to jest im źle i jak ich życie skrzywdziło - miałam raz ochotę taką panią kopnąć w jej wielk [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i powiedzieć aby poszła komu innemu stękać nad uchem, a nie we mnie szukać powiernika spowiedzi. Niektórzy chyba myślą, że praca polega na nic nie robieniu i gotowej wypłacie a życie to nie bajka. Pracowałam już w paru miejscach i się o tym dobrze już przekonałam. I żeby nie obrażać niektórych dodam, że pracują tam również pracowici i uczciwi ludzie z którymi miło mi się współpracowało i za to im dziękuje.
1
Beda 2016-04-12 15:04:47
Zwlaszcza ze sa redukcje i zwolnienia
Obiektywny biegly obserwator 2016-05-10 11:07:31
Nieprawda z tymi zwolnieniami firma preznie sie rozwija i podbija nowe rynki w skali makro. Kierownicy po studiach menagerskich lub po handlu zagranicznym i kazdy wlada 4 lub 5 jezykami a niedawny kirownik nawet 7. I nieprawda ze jeden kierownik ciagle pije i nie ma umowy
Stary Wajdelota 2016-06-09 14:26:40
Moj znajomy mowil ze przejal od nich jakies sanatoria bo dal kurczaka z rozna i zgrzewke piwa jakiemus zarlokowi i dostal adresy i ceny na wszystko ale czy to mozliwe? Moze sie tylko chwalil
1
klient 2016-06-10 13:10:26
To nagminne że handlowcy sprzedają dane dostawców i odbiorców.Ta firma do wyjątków nie należy i Świdnica o tym wie. Pewnie chodzi o skarżypytę...
1
Emeryt 2016-06-15 13:38:55
Dawniej przywozili mi chlopaki towar od nich i zawsze mieli papieroski gumy do zucia spozywke drobna i co tylko chcial i byli zadowoleni bo woreczkow i reklamowek bralo sie za 70 a reszty z innych firm za 1000 a za transport wiadomo kto placil pytalem co to za ludzie ze nie pilnuja interesu? Mowili ze tacy to wlasnie ludzie ja od rana do wieczora mialem na firme baczenie
Emeryt 2016-06-16 08:36:42
Potem sie wszystko zmienilo jak zaczal jezdzic ktos inny pewnie sie polapali. Od tego czasu nawet chwala sobie niektorzy wspolprace i nie ma pijanstwa za kierownica
mirek 2016-07-13 20:12:05
No bo to duza przesada i raczej to nie dopuszczlne by pracownicy jezdzili po alkoholu, co za paranoja ludzi, tu chodzi o wasze bezpieczenstwo a wy sobie jaja robicie.
Zostaw swoją opinię o DORPLAST - Dorota Wensker - Świdnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DORPLAST - Dorota Wensker