brak logo

ALTIX Sp. z o. o.

Warszawa

Opinie o ALTIX Sp. z o. o.

ygaj 2013-09-03 00:12
Miałem "okazję" poznać strukturę firmy przyglądając się z boku - i stwierdzam, że jest to jedna z większych pomyłek - typowa "polska" myśl zarządcza. Z tego co słyszałem, szef niepełnosprawny - może wzbudzać wsp
10
prawda jest najważniejsza 2015-06-15 15:24
Niestety nie polecam do pracy, pracowałam chwilę i to co mogę powiedzieć, to nigdzie nie doświadczyłam takiego: spiskowania, mobbingu, chamskich odzywek, wyzwisk o innych za ich plecami, przekleństw, pomiatania pracownikiem i oszukiwania go. Firma wtedy jak pracowałam (nie wiem czy w dalszym ciągu tak jest) mieściła się w piwnicy domu jej właściciela, o tyle o ile nie ma w tym nic strasznego to - problemy z toaletą oraz gdy się zapcha to grożenie pracownikowi że obarczy się go kosztami naprawy, mówienie o tym że jeżeli zapomni się zamknąć drzwi, które łączą piwnicę z domem właściciela to kara pieniężna. Nie wszyscy są tacy, ale taką atmosferę wprowadza właśnie właściciel i kilka osób mu bliskich.
9
spięta 2016-04-29 22:57
kiedy była ta duża rekrutacja @misja? Bo ostatnio powiem szczerze widziałam tylko jedną oferte pracy jako asystenka dyrektora działu. Poza tym nic wiecej
Daniel Zawodnik 2017-01-27 12:09
Znam tę firmę raczej od strony klienta. Zamówiłem u nich wiele produktów, zawsze były problemy, ale brałem, bo było dofinansowanie z PFRON. Jednak ostatnio zamówiłem zegarek za 1500 zł. Zwodzili mnie, że trzeba czekać, że jest ale, i tak dalej. Okazało się, że nic z tego nie wyszło i oszukiwali mnie cały czas. Cud, że zamówiłem "za pobraniem" i mogłem po prostu zrezygnować z zamówienia i ich olać.
2
warszawiak 2017-03-15 15:42
Olbrzymia rotacja w firmie, ale co się dziwić - marne zarobki, oszustwa na premiach, podbieranie klientów i premii od nich przez starszych stażem i oczywiście dyrektorek który wszystko rozwala i myśli, że jest nieomylny... Oczywiście jak coś rozwali, to jest na kogoś pod nim...
5
Piotr 2017-03-20 20:41
Dla mnie super! Ciekawa firma, zaangażowani ludzie.
1
ewa 2017-04-13 21:55
Jak długo czekał pan na zamówienie ,bo ja już 3 miesiące.
anon 2017-05-04 20:59
Nie polecam.
Ciężko tutaj o dobrą organizację, dużo spraw jest realizowanych na ostatnią chwilę. Bardzo duża rotacja w biurze, chociaż pracownicy w większości to przyjaźni i dobrzy ludzie.
Szef to osoba specyficzna i trudna, chętnie szerząca swoje prywatne poglądy polityczne i religijne.
Do tego wyrzucanie pracowników z irracjonalnych powodów, a za chwilę proponowanie części z nich
jednak pozostania w firmie. Często wywierana jest duża presja, wyrzuty i tworzenie bezpodstawnych konfliktów.
Ogólnie rzecz ujmując - bardzo niepoważne podejście i do klienta, i do pracownika.
3
abcd 2017-06-27 21:26
Zdecydowanie polecam… omijać to miejsce szerokim łukiem. Niektóre zadania były niezmiernie ciekawe i rozwijające, a pracownicy zgrani i oddani sprawie, ale zarządzanie to zupełnie odmienna kwestia. Ogromna rotacja pracowników, mobbing, hipokryzja, niesprawiedliwe ocenianie, sondowanie poglądów politycznych i religijnych osób zatrudnionych, szukanie kozłów ofiarnych. Praca w tym miejscu psychicznie wykańcza.

Sprawy załatwiane są na ostatnią chwilę – „a nuż się uda”. Nie szanuje się kodeksu pracy ani czasu pracy, zebrania i zadania niejednokrotnie zlecane 15 min przed końcem. Pracownik chcący wyjść o czasie z racji na inne zobowiązania nazywany jest urzędasem, którego nie interesuje pomaganie niepełnosprawnym. Z góry zakłada się, że pracownik nie odmawia bezpłatnego „wolontariatu”, za to odmawia wzięcia urlopu. Częste są obraźliwe uwagi dotyczące innych pracowników, granie na emocjach, próby wywoływania poczucia winy, niestosowne uwagi ad personam, obgadywanie, szukanie spisków i wrogów. Zarząd bardzo przeczulony na swoim własnym punkcie, emocjonalny, bez dystansu do siebie, skupiony na zdobywaniu nagród i zarobku. Pomoc niewidomym to tylko ładne tło dla słabo skoordynowanych działań.

Zastanawiam się, czy zarząd naprawdę wierzy w to co robi, czy zakłada, że pracownicy nie są w stanie zorientować się, że są poddawani manipulacji i że zwyczajnie wciska im się kit niesienia pomocy środowisku niewidomych. Permanentny przerost formy nad treścią. Wielka szkoda...
11
Zostaw swoją opinię o ALTIX Sp. z o. o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALTIX Sp. z o. o.