brak logo

P.H.P.Mercus Sp.Z.O.O.

Polkowice

Opinie o P.H.P.Mercus Sp.Z.O.O.

a.J 2016-06-28 14:56
Hej.
Może powiem wam z doświadczenia o pracy w Mercus,zanim znalazłem się tu gdzie jestem:). Pracowałem przez jakiś okres czasu w tej firmie byłem i na produkcji i na magazynie co do atmosfery to jest kiepska, każdy każdego. Dziś pijesz z nimi piwo a jutro cię (usunięte przez administratora).
Praca owszem do aż tak ciężkich nie należy ale kwestia przyzwyczajenia się, zresztą jak wszędzie:), natomiast pensja jak już kto wyżej pisał, pensja woła o pomstę do nieba. Nie ma co wierzyć ich ofertą np: aktualna to widziałem 2100 :) w tym 1370 brutto podstawy + 50% premii wychodzi 2050 BRUTTO oczywiście są jakieś dodatki typu świąteczne raz na rok, pod gruszą raz na rok płacony w zależności od stażu pracy..:) Ogólnie na rękę miałem z odjęciem autobusu i ubezpieczenia 1280zł netto :))). Podejście dyrekcji do pracownika typowo ollewatorskie tylko patrza i szukają ja uwalić pracownika tylko że zapomnieli ze to oni ich szukają.To już nie te czasy!!!
Nie TY będzie następny, jak ci nie pasuje to się zwolnij :) i tak to się kręci. W skrócie opisy wystawione na tym forum dotyczące firmy zgadzają się w 98%:) Chyba ze ja się mylę to można mnie poprawić. Zapraszam
KGHM to tylko w nazwie.
8
12we34r 2016-07-23 17:15
Omijać szerokim łukiem. Tragedia w 3 aktach i to od lat. Tam lepiej zwykłym ludziom nie będzie. Lepiej wybrać chwilowe bezrobocie, niż wiązać się z tą firmą.
2
Msi 2016-07-25 09:18
Jeśli chodzi o pracę w Produkcji Elektro-Mechanicznej to praca jest OK, zarobki poniżej najniższej krajowej (wpisy wyżej).
Szanowny (d)yrektorku jeszcze raz usłyszę od małżonki że wydzierasz ryja na nią na oczach pracowników, to obiecuję (c)i , że osobiście wyciągne twój śiwy ryj na środek placu .
Pozdrawiam cię środkowym palcem.
3
qwertyhuyt 2016-07-25 19:02
Ta firma nigdy kulturą nie grzeszyła, również tą organizacyjną !!!
3
Msi 2016-07-27 11:06
Ogólnie żona pracuje bo chce ,chociaż nie musi i lubi tą prace , nie ma duzych pieniędzy ale zawsze to na waciki starczy a dokładnie 1340zł z czerwca :)
Tylko nóż się otwiera w kieszeni gdy jakiś cwel leczy swoje kompleksy na swoich podwładnych gdy mu sie jajca żle ułożyły albo żona ma okres..
1
Logistyk 2016-07-31 20:56
Ktoś coś wie o jakieś jałmużnie z okazji 25-lecia ?
Bo niestety 2 dni i po wypłacie a żyć trzeba...
1
Cokolwiek 2016-08-04 12:01
Cześć.
Odkopuję nieco starszy post :)
Więc tak: na dzien dzisiejszy weekendy są wolne:), zdarza sie sobota pracująca ale bardzo zadko .
Ale kolego @opdlew jak zobaczysz fiszkę odrazu odechce ci sie wszystkiego, możesz wierzyc lub nie na rachunki rzedu Np: 1400 nie wystarczy . Więć co ? Trzeba dorobić chociażby w sobotę ale jak jak nie ma :)) ?
1
Cokolwiek 2016-08-04 12:07
Cześć.
Odkopuję nieco starszy post :)
Więc tak: na dzien dzisiejszy weekendy są wolne:), zdarza sie sobota pracująca ale bardzo zadko .
Ale kolego @opdlew jak zobaczysz fiszkę odrazu odechce ci sie wszystkiego, możesz wierzyc lub nie na rachunki rzedu Np: 1400 nie wystarczy . Więć co ? Trzeba dorobić chociażby w sobotę ale jak jak nie ma :)) ?
123456 2016-09-10 18:21
Mercus to taki pasztet prochowicki : - ) Jakość, smak i pochodzenie - wątpliwe !
1
Pracownik 2016-09-12 18:36
Witam,

Czy ktoś może wie coś więcej o szykujących się w październiku zmianach w ZPEM???
1
Dzesika 2016-09-13 06:28
Dlaczego od pazdziernika ? wg mnie zmiany już od lipca są niewielkie ale są:) A jakie ? a no takie że we wrzesniu jeszcze pracujesz a w pazdzierniku już nie .
Ale za 1280brutto dać sie poniżać hmm..
Nickmik 2016-09-13 13:16
Pasztet prochowicki był bardzo dobrym produktem. A firma ma również szanse na rozwój, szczególnie teraz gdy zmienił się zarząd i wieloletni prezes. Może nowe, świeże spojrzenie wiele wniesie.
wertyu 2016-09-17 15:48
Zobacz kto jest przewodniczącym rady nadzorczej, a później się wypowiadaj. ... teraz rozumiesz kto tam nadal rządzi? Tam się nic nie zmieniło.
1
Głogów 2016-09-30 21:55
witam jałomużne rozdano hahaha pffff po całe 198zł. na konto ze tej firmie nie wstyd.... PIASKA na Mercusiade zaproszono pewnie nie firma a ludzie musieli zaplacic wstyd i rece opadaja 25-lecie firmy a tu ochłapy zucili zeby po zamykac geby pracownikowi widac ze sa równi i równiejsi w tej firmie ze innych źródeł wiadomo ze pentagon z kopalnianej wyplacil sobie po 80% jak i podobno wiazki na sobinie
a to zawsze dziwne najnizsza krajowa + 50% premii z czego premia jest dołaczona do wyplaty i tworzy i tak najnizsza krajowa wiec fiszka powie prawde.... tak wiec nie oszukujmy sie i innych ze Mercus placi poprostu daje Jałomużne. na koniec dodam ze dwie panie nie potrzebne w tej firmie daja znak o swojej wladzy oferujac podwyzke w wysokosci 50zł bo brakowalo na przezycie z normalnej wyplaty1360 sama nie dala kazala przekazac kierownikowi wstyd.
2
125865 2016-10-01 15:22
Stara gwardia wiecznie żywa choć częściowo dogorywa :-)
M.K.S 2016-10-06 12:51
Muszę cie niestety poprawić :) co do najniższej krajowej w Mercus Logistyka :)
A więc: Stawka zaseregowania 1240zł Brutto + 50% "premi" (620zł Brutto)
tj: 1240 + 620 = 1860zł Brutto :D
Dalej:
1860zł Brutto to jest jakiejś 1350zł na ręke w Mercus Logistyka
- ~60zł dojazd
- 50zł Ubezpieczenie PZU
1350zł - 110zł = ***1240 zł *** <- takie kokosy zarabiam! :)
Z róznych informacji wynika że: 1 860,00 PLN 92% osób w Polsce zarabia więcej.
I dziwią się że nie ma ludzi do pracy, bo tak jak "płaczą" - tyle chętnych !

Jeśli coś zle napisałam zapraszam do dyskusji :)
6
M.K.S 2016-10-06 13:02
i jeszcze jedno ...:))

Zapomniales dodac że dostali też do realizacji bony do sklepów Mercus na -10% + -3% KSR a są to te bony które leżą w sklepach przed kasami i nikt z klientów ich już nieche, więc pozbierali wszytkie i oddali pracownikom na odczepne :)))
To już chyba większy koszt był w jaki sposób je dawali :)) , mianowice koperta + ładna ozdobna karteczka z imieniem i nazwiskiem :)

Tak na margnesie mam dwa do oddania może ktoś chętny bo niestety nikt z rodziny ani znajomych nie jest zainteresowany ..
6
Adam Gierpek 2016-11-06 22:22
Witam,

Widzialem ofertę pracy na stanowisku Magazynier w Mercus Logistyka, czy możecie powiedziec coś więcej na temat pracy w tej firmie? Czy warto?
Aktualnie pracuję poza miejscem zamieszkania - przydalo by się coś nieco bliżej:)
Pozdr.
Nick 2016-11-10 09:41
Każdy wie, że Mercus to najlepsza spółka w grupie kapitałowej i każdy chciałby tam pracować.
2
fryc 2016-11-16 15:52
Proszę cie :)))))
2
Mick 2017-01-04 20:39
Podobno przychodzą tam nawet do pracy ludzie z centrali.
Tleniona blondyna 2017-01-07 21:08
Pojęcia takie jak rozwój, szkolenia, zarządzanie, optymalizacja, planowanie strategiczne są pojęciami tak abstrakcyjnymi jak dla przeciętnego Polaka プロ意識. No i na litość niech management wszelaki uczy się jakiegoś języka obcego, choćby angielskiego aby już nigdy żaden obcokrajowiec nie stanowił w firmie sensacji, a pani woźna nie leciała za nim przez wszystkie korytarze i nie krzyczała wniebogłosy "on jest zagraniczny !!!"
2
houek 2017-01-13 23:16
To chyba taki amerykansky :)
ewa 2017-01-17 21:36
Pracuję w Mercusie 16 lat a na rękę mam 1450 zł ....to jest jakaś masakra!!
1
ernie 2017-01-17 22:23
Bo firma w złej kondycji jest :)
1
WSK 2017-01-19 12:02
A JAK TAM KIEROWCY AUTOBUSU ?
ernie 2017-01-19 21:27
Nie mam pojecia
1
ernie 2017-01-20 21:01
ale słyszałem ze bardzo kiepsko, zreszta jak w całym mercusie :)) i dziwią sie że ludzi nie ma do pracy:))
1
Mikołaj 2017-01-24 23:32
Może być tak jak mają co niektórzy pracownicy w mercus , że firma doplaci 20zł brutto bo po zmianie angażu ludzie mają 1980zł brutto. :) Takie czasy:)
2
mjds 2017-02-07 20:49
Hi,
Firma jak firma ale większego BURDELU nigdzie nie widzialam... naprawdę.
5
qwerty 2017-03-04 08:22
Jak przez 16 lat godzisz się tyle zarabiać to wyłącznie twoja wina. Po co tam pracujesz za takie grosze? Widocznie nie masz szans na pracę za wyższe pieniądze gdzie indziej.
cokolwiek 2017-03-15 18:08
Witam,

Czy ktoś był by tak miły i zapodał jakiś adres e-mail do Prezesa Zarządu pana Lech Szyszkowicz zapytanie takie wysłane zostało na główny email firmy mercus ale niestety bez odzewu.
ciekawe 2017-03-24 10:45
Jakie konkretnie zapytanie? Ja z 'szanownym' 'panem' 'prezesm' z chęcią podyskutuje na każdy temat. Tak samo jak z (pożal się boże) 'paniami dyrektorkami' ;)
2
Rossia 2017-03-24 22:56
Akurat mam to szczęście ze panią dyrektor jak i kierowniczkę mam w porządku. A kierownik mojego działu "takich ludzi ze świeczką szukać" Ale co z tego jak "góra tego nie docenia" fuj
Abba 2017-03-27 13:24
Witam kto pracuje na wezach? ile placa , jaka atmosfera?
Un 2017-03-30 17:52
Jak ile ? To jest mercus tu nie ma ile płacą.. :))) bo ciągle 2000B przy dobrych wiatrach 2200 :) a atmosfera chyba wporządku :D
Chociaż......:)
Ameba 2017-04-21 12:44
Pieniądze to nie wszystko.
1
Śiam 2017-04-24 19:29
Co masz do zaoferowania :)
Niki 2017-05-16 14:07
Order uśmiechu.
Nicky 2017-05-17 11:57
Jak możecie tak gryźć rękę która karmi? Czy wam nie wstyd?
Pracownik 2017-05-18 08:31
Karmi :D a to dobre:D pozwala na tymczasowa egzystencję, jak już coś. Praca przejściowa i bez przyszłości. Jak nas gryzą (i nasze wynagrodzenia) to i my gryźć będziemy, prostr i logiczne. W końcu to mercus logistyka. Tam zaczyna się mercus, gdzie kończy się logika. Pozdrawiam.
4
ON 2017-05-19 00:17
Już nie opowiadajcie nie ma tragedii :)
Chips 2017-05-20 20:27
Faktycznie, jak nie masz wygórowanych wymagań co do zarobków to nie ma tragedii ;-)
qwerty 2017-05-22 12:21
Czy 68 letni przewodniczący dalej tam dorabia do emerytury, czy już wnuki kołysze?
Diablo 2017-05-23 10:24
Witam, może mi kto coś powiedzieć o kierowniczce h2 ?
Urlichvon 2017-05-27 16:24
A gdzie znajduje sie H2?
Ameleinium 2017-06-02 07:03
Nowy zarząd , nowe perspektywy :) Czy będzie lepiej ?? chociażby zarobki ??
usb 2017-06-03 00:44
Nowy zarząd nie przyszedł aby zwiększać zarobki czy inwestować w ludzi tylko ciąć koszty. Poczytaj opinie o nowej władzy to szybko dojdziesz do właściwych wniosków. Do odstrzału w pierwszym rzucie cała handlówka ze sklepami na czele, budowlanką i wielobranżówką. Za pół roku do roku zostanie to wymiecione do czysta. Takie jest moje subiektywne odczucie.
4
Czarny Bez 2017-06-12 13:11
Skąd taki pomysł? Przecież nikt nie chciałby się pozbywać tak dochodowych domen.
Wonsz 2017-07-20 15:11
co tam słychać :)
Zostaw swoją opinię o P.H.P.Mercus Sp.Z.O.O. - Polkowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.H.P.Mercus Sp.Z.O.O.