brak logo

P.H.P.Mercus Sp.Z.O.O.

Polkowice

Opinie o P.H.P.Mercus Sp.Z.O.O.

25 2012-12-19 17:40:51
tam pracuja tez wdowy i samotne matki jesli sie zwolnia to niebeda mialy z czego zyc wiec zastanowcie sie co wypisujecie
Most Wanted 2013-02-05 19:05:49
Cóż za miód na moje uszy ... Mercus do rozpirzenia i sprzedaży, tak podały media - przynajmniej te lokalne. Ciekawe dlaczego zwlekano z tym tyle lat!!!
Były niewolnik. 2013-02-28 18:54:11
Świeta prawda. Przypomniałes mi człowieku ten koszmar i moje cudowne wybawienie od Mercusa. Pasożyt żerujący na KGHM.
1
ciekawy 2013-03-20 22:25:09
witam,

Mam pytanie jak plasują się zarobki w PHP Mercus?
Nie pytam o to kto ile ma "podstawy" ale czy są do tego jakieś premie/nagrody/zyski ? Coś na zasadzie jak w KGHM (chociaż na pewno nie AŻ tyle).
Z góry dziękuję
KKbis 2013-03-24 17:37:01
Jeśli ktoś był tam źle traktowany, poniżany, pomawiany i to wyraża publicznie to co? Nie ma do tego prawa? A może pomawia, co? [usunięte przez moderatora]
2
ersdft 2013-03-24 17:38:39
Jak najdalej od tej firmy!!!
1
Oslo 2013-04-29 14:50:44
Tak uwielbiam te cytaty z prawa dotyczące pomawiania, powodzenia w skuteczności ściągania i ścigania. Jak najdalej od tej firmy zarówno w kwestii pracy jak i współpracy. Żenujący poziom firmy, przepraszam przedsiębiorstwa, do firmy to jej jeszcze daleko. Ciekawe kiedy pozamykaja te pseudo sklepy pseudo budowlane oraz to coś co przypomina salon samochodowy.
1
były pracownik 2013-07-11 16:43:17
przepracowałem tam 5 lat! Z poczatku jako ze to byla 2 praca bylem cierpliwy bo pierwsza wypłata doprowadzała do załamania. Ktos wyzej miał racje. Jako pierwsza praca jest dobra ale lepiej szukac dalej ja po 4 latach pracy przeniesiony zostalem co bylo wiekszym utrudnieniem bo dalej i wiecej za bilet placilem a poza tym przekonalem sie im blizej siedziby mercusa tym gorzej. mlody czlowieku jesli zastanawiasz sie czy isc pracowac w tej firmie lepiej poczytaj sobie te opinie. niewazne czy nowe sa czy stare. praktycznie 99% osob ma racje. Jak najdalej!!!!! A przyznam ze 3 lata jak pracowalem mialem nadzieje ze cos sie polepszy ale kiedy zauwazylem ze premie sa coraz rzadziej to zwatpilem. jedynie co moge pochwalic to imprezy mercusiady oraz wczasowe (bo to ponad wyplata az) oraz 13tka czy jak kto woli nagroda prezesa grudniowa ( o ile dalej tak jest.) Udalo mi sie zostawic te firme (z dnia na dzien) i uciec do o niebo lepszej firmy!!!! Wspolczucia dla moich starych kumpli ktorzy dalej tam pracuja bo najwidoczniej nie maja wyjscia :/ duzo by tu jeszcze opowiadac ale po co ocena mierna to i tak duza nota
2
były pracownik 2013-07-25 17:48:43
tak podwyzki mialem co roku ale odczuwalnie wychodzilo to moze z 20-30 zl wiecej kierownika mialem spoko ktory nawet podwojne podwyzki potrafil dawac ale wyobraz sobie ze po 5 lata i tak mimo to dostalem 960zl raz niewiem czemu wybuchlem i [usunięte przez moderatora] z tamtad
szaszuk 2014-08-08 11:02:33
Podwyżki w mercusię są tylko w momencie jak najniższa krajowa jest podnoszona. Wtedy większość ludzi dostaje podwyżkę.
pracownica 2014-10-18 02:15:45
Moim zdaniem nie tylko kierownictwo nie ma szacunku , także pracownicy którzy są wyżsi stażem .Zazwyczaj krzywko się patrzą i krytykują , dla nich się liczy tylko norma a jak nie ma nawet połowy to mają pretensję a się nawet nie zapytają czy się dobrze czuję . Pracownice starszym stażem nie pomagają nowym pracownikom tylko narzekają bo twierdzą że nie wiedzą jak to zrobić to skoro nie wiedzą jak to zrobić to co one się nauczyły przez ten czas haha ! Zero szacunku co chwilę się ktoś zwalnia ! Kręcą tymi karuzelami i nie patrzą w końcu coś się komuś stanie ! Dlatego nie polecam Mercusa to jest straszna firma a poza tym jeszcze trochę i sama upadnie ;)
marek 2014-10-27 20:22:06
Upaść to dziadostwo ma i tak do końca grudnia węc nie dawajcie sie kobietki i mówcie tym "wyższym" stażem wprost co o nich myślicie bo im sie chyba cały czas wydaje że mają racje ;-)
3
waldi 2015-02-05 22:19:30
Jakieś informacje o nowych miejscach pracy w PHP Mercus? Interesowało by mnie coś w handlu bo logistyka i produkcja odpadają. Na stronie nie znalazłem informacji o prowadzonej rerutacji a tu na forum wyczytałem, że rotacja ludzi jest duża, ze ciągle ise ktoś zwalnia - gdyby tak było to chyba by kogoś szukali, prawda?
1
dżej 2015-02-27 04:08:23
Przedsiębiorstwo Handlowo - Produkcyjne "Mercus" sp. z o.o. w Polkowicach powstało 1 października 1991. "Mercus" to jednak nie tylko handel. Istnieje tutaj również zakład produkcyjny w którym wytwarzane są są wiązki przewodów elektrycznych. Także znaleźć tutaj coś dla siebie można w różnych branżach
jamko 2015-03-19 18:41:45
No świetnie, czym zajmuje się mercus to juz wiemy, a teraz postawmy sobie pytanie jak oni traktuja swoich pracowników? Czy w ogóle opłaca sie próbować dostac tutaj prace, czy nie ma co? Interesowałaby mnie głównie produkcja, to trzeba mieć jakies specjalne kwalifikacje, czy biora każdego kto chce pracować?
Artur 2015-07-06 13:49:02
Witam,
w Piątek idę na rozmowe kwalifikacyjna jako operator maszyn, czyli rozumiem ze chodzi tu ote przewody elektryczne ?? Proszę o informację jakie pensi moge sie spodziewac, jaka atmosfera w zakładzie itp...
Pozdr.
Artur 2015-07-06 20:42:04
@Kazus skad odrazu taki wniosek ze "odpadnę w przebiegach". Co do pensji, mówisz o 1750 brutto?
Marta S. 2015-07-14 13:45:23
Witam,
Dostałał również ofertę do pracy w Mercus, jak to jest z tą płacą minimalną, na chwilę obecna mam nieco więcej w sklepie od 6-14 ,czy stawkę podstawową można jakoś wynegocjować na rozmowie rekrutacyjnej?
pracownik 2015-07-19 23:25:58
pracuje w mercusie na produkcji o 6 dni i powiem tak na umowie mam 1160zł brutto ale dają premie więc na dzień dobry się dowiedziałam że więcej nie zarobie niż 1200zł z sobotami pracuje się 6 dni pracownice strasznie nie miłe zapomniały jużjak same były nowe i się uczyły jestem zniechęcona i planuje się zwolnić
Mike 2015-07-24 13:45:06
Skąd taka stawka ?? Czy coś przez ten tydzien sie poprawiło :)) Pytam bo niewiem czy isc na rozmowe z dyrektorem ...
Pracownica 2015-08-01 13:16:20
Witam. Zarobki w mercusie to 1750zł brutto .. Nie zgadzam sie z komentarzem że 1200zł z sobotami nie wiecej .. gÓ**o prawda wysokosc wypłaty jest zależna czy ktoś wykupił sobie dodatkowe ubezpieczenie,czy jest zapisanym do Kasy oszczednościowej,ile płaci się za bilet(zależne to od miejsca zamieszkania) wiadome jest to że im mniej potrącają tym wiecej sie zarobi.Jest duży socjal. Chodzi o świąteczne , pod gruszą, paczki dla dzieci, kredkowe, bony co kwartał wydawane na zakup tylko w sklepach Mercus. Uważam że lepiej tu niż w jakimś sklepie świątek piatek i niedziele je**ć. tu w niedziele sie nie pracuje, sobota tylko pierwsze zmiany. Chyba że sie jest na dziale gdzie funkcjonuja 3 zmiany to wtedy sobota 2 zmiana wchodzi w gre. Co do nowych pracowników, to Wy macie łe podejście do pracy np. "nie będę tego robić bo to nudne albo to nie dla mnie" jak ktoś chce pracować to nie bedzie wybrzydzał. Pozdrawiam
Pracująca 2015-08-04 17:37:47
Pracownica. Na łeb upadłaś. Mówisz o bonach 200 zł? O świątecznym i pod gruszą które raz na ruski rok jest "drugą wypłatą"? Za to mam się dawać poniżać i szmacić, bo się mistrzowi zle jajca w spodniach ułożyły?
Widać masochistka jesteś. Tam mobbing na pierwszym miejscu występuje.
Praca mi się podoba,ale to,jak podchodzą do pracownika to o pomstę woła. Gdyby mi taka wyskoczyła z czymś takim na ulicy,to by zarobiła ode mnie uraz poniżej 7 dni i poszłaby jak niepyszna.
Toż to ja więcej w głupim barze dostawałam - 1600 na rękę a i szefowstwo miłe.
Rekrutacja trwa,nie dajcie się zmylić. Stamtąd ludzie wieją ino szum.
Ire 2015-08-04 17:43:19
Tak. W mercusie się dobrze zarabia. Na przymusowych sobotach. Nie ma opcji, abyś nie przyszedł w sobotę,jeśli jesteś wpisany na listę. Zarządzenie odgórne.No chyba ze akurat chata Ci się pali,albo Ci łeb urwało.
Plantacja bawełny,bicz w łapach a pracownicy traktowani gorzej jak murzyni.
Pracownik Mercusa 2015-08-28 21:51:21
Nie zgodzę się co do pracy w sobotę na ! zmianę , bo są w sobotę 2 zmiany i praca w niedziele też się zdarza.
Maciek 2016-05-19 12:19:06
Witam,
Prosze o informację czy w Mercus są jakieś przyjęcia na produkcję lub na magazyn?
Jaka stawa podstawowa panuje teraz w firmie..?
Maciek 2016-05-23 14:11:36
Dziękuje @tadusz: już wszystko wiem, oferte widziałem:) A więc stawka 2100 taka jaka podali w ofercie jest tylko dla doświadczonych własnie przy montażu mebli, a dla tych do przyuczenia 1880 Pozdrawiam (to w Biedronce mam 2400)
1
ja 2016-05-25 17:22:37
A coś więcej o pracy na "kabelkach".?:)
2
Kropelka 2016-06-11 08:58:38
Ale o czym wy mówicie płaca w MerCUs to najniższa krajowa z roku bodajże 1995
a więc Uwaga!!! 1370 BRUTTO :)) dla niedowiarków mogę wysłać screenshot`a umowy o pracę
3
nailnet 2016-06-13 07:57:45
Pracowałem tam do pierwszej wypłaty.. aż całe 1270zł :))) na rekę.. 21 dni pracujących... Aż nie wiem co mam wam powiedzieć... Tylko to że chociaż dziewczyny są (były) fajne..:P
3
Jolanta 2016-06-19 15:34:48
Jeszcze trochę to dyrekcja samą będzie pracowała :) za 1200zł
Kto to widział XXI wiek i 1200zł :( To nawet na rachunki nie wystarcza ..
4
a.J 2016-06-28 14:56:51
Hej.
Może powiem wam z doświadczenia o pracy w Mercus,zanim znalazłem się tu gdzie jestem:). Pracowałem przez jakiś okres czasu w tej firmie byłem i na produkcji i na magazynie co do atmosfery to jest kiepska, każdy każdego. Dziś pijesz z nimi piwo a jutro cię (usunięte przez administratora).
Praca owszem do aż tak ciężkich nie należy ale kwestia przyzwyczajenia się, zresztą jak wszędzie:), natomiast pensja jak już kto wyżej pisał, pensja woła o pomstę do nieba. Nie ma co wierzyć ich ofertą np: aktualna to widziałem 2100 :) w tym 1370 brutto podstawy + 50% premii wychodzi 2050 BRUTTO oczywiście są jakieś dodatki typu świąteczne raz na rok, pod gruszą raz na rok płacony w zależności od stażu pracy..:) Ogólnie na rękę miałem z odjęciem autobusu i ubezpieczenia 1280zł netto :))). Podejście dyrekcji do pracownika typowo ollewatorskie tylko patrza i szukają ja uwalić pracownika tylko że zapomnieli ze to oni ich szukają.To już nie te czasy!!!
Nie TY będzie następny, jak ci nie pasuje to się zwolnij :) i tak to się kręci. W skrócie opisy wystawione na tym forum dotyczące firmy zgadzają się w 98%:) Chyba ze ja się mylę to można mnie poprawić. Zapraszam
KGHM to tylko w nazwie.
7
12we34r 2016-07-23 17:15:10
Omijać szerokim łukiem. Tragedia w 3 aktach i to od lat. Tam lepiej zwykłym ludziom nie będzie. Lepiej wybrać chwilowe bezrobocie, niż wiązać się z tą firmą.
2
Msi 2016-07-25 09:18:45
Jeśli chodzi o pracę w Produkcji Elektro-Mechanicznej to praca jest OK, zarobki poniżej najniższej krajowej (wpisy wyżej).
Szanowny (d)yrektorku jeszcze raz usłyszę od małżonki że wydzierasz ryja na nią na oczach pracowników, to obiecuję (c)i , że osobiście wyciągne twój śiwy ryj na środek placu .
Pozdrawiam cię środkowym palcem.
2
qwertyhuyt 2016-07-25 19:02:00
Ta firma nigdy kulturą nie grzeszyła, również tą organizacyjną !!!
2
Msi 2016-07-27 11:06:12
Ogólnie żona pracuje bo chce ,chociaż nie musi i lubi tą prace , nie ma duzych pieniędzy ale zawsze to na waciki starczy a dokładnie 1340zł z czerwca :)
Tylko nóż się otwiera w kieszeni gdy jakiś cwel leczy swoje kompleksy na swoich podwładnych gdy mu sie jajca żle ułożyły albo żona ma okres..
Logistyk 2016-07-31 20:56:23
Ktoś coś wie o jakieś jałmużnie z okazji 25-lecia ?
Bo niestety 2 dni i po wypłacie a żyć trzeba...
Cokolwiek 2016-08-04 12:01:28
Cześć.
Odkopuję nieco starszy post :)
Więc tak: na dzien dzisiejszy weekendy są wolne:), zdarza sie sobota pracująca ale bardzo zadko .
Ale kolego @opdlew jak zobaczysz fiszkę odrazu odechce ci sie wszystkiego, możesz wierzyc lub nie na rachunki rzedu Np: 1400 nie wystarczy . Więć co ? Trzeba dorobić chociażby w sobotę ale jak jak nie ma :)) ?
Cokolwiek 2016-08-04 12:07:36
Cześć.
Odkopuję nieco starszy post :)
Więc tak: na dzien dzisiejszy weekendy są wolne:), zdarza sie sobota pracująca ale bardzo zadko .
Ale kolego @opdlew jak zobaczysz fiszkę odrazu odechce ci sie wszystkiego, możesz wierzyc lub nie na rachunki rzedu Np: 1400 nie wystarczy . Więć co ? Trzeba dorobić chociażby w sobotę ale jak jak nie ma :)) ?
123456 2016-09-10 18:21:38
Mercus to taki pasztet prochowicki : - ) Jakość, smak i pochodzenie - wątpliwe !
Pracownik 2016-09-12 18:36:16
Witam,

Czy ktoś może wie coś więcej o szykujących się w październiku zmianach w ZPEM???
Dzesika 2016-09-13 06:28:42
Dlaczego od pazdziernika ? wg mnie zmiany już od lipca są niewielkie ale są:) A jakie ? a no takie że we wrzesniu jeszcze pracujesz a w pazdzierniku już nie .
Ale za 1280brutto dać sie poniżać hmm..
Nickmik 2016-09-13 13:16:38
Pasztet prochowicki był bardzo dobrym produktem. A firma ma również szanse na rozwój, szczególnie teraz gdy zmienił się zarząd i wieloletni prezes. Może nowe, świeże spojrzenie wiele wniesie.
wertyu 2016-09-17 15:48:04
Zobacz kto jest przewodniczącym rady nadzorczej, a później się wypowiadaj. ... teraz rozumiesz kto tam nadal rządzi? Tam się nic nie zmieniło.
1
Głogów 2016-09-30 21:55:48
witam jałomużne rozdano hahaha pffff po całe 198zł. na konto ze tej firmie nie wstyd.... PIASKA na Mercusiade zaproszono pewnie nie firma a ludzie musieli zaplacic wstyd i rece opadaja 25-lecie firmy a tu ochłapy zucili zeby po zamykac geby pracownikowi widac ze sa równi i równiejsi w tej firmie ze innych źródeł wiadomo ze pentagon z kopalnianej wyplacil sobie po 80% jak i podobno wiazki na sobinie
a to zawsze dziwne najnizsza krajowa + 50% premii z czego premia jest dołaczona do wyplaty i tworzy i tak najnizsza krajowa wiec fiszka powie prawde.... tak wiec nie oszukujmy sie i innych ze Mercus placi poprostu daje Jałomużne. na koniec dodam ze dwie panie nie potrzebne w tej firmie daja znak o swojej wladzy oferujac podwyzke w wysokosci 50zł bo brakowalo na przezycie z normalnej wyplaty1360 sama nie dala kazala przekazac kierownikowi wstyd.
1
125865 2016-10-01 15:22:43
Stara gwardia wiecznie żywa choć częściowo dogorywa :-)
M.K.S 2016-10-06 12:51:58
Muszę cie niestety poprawić :) co do najniższej krajowej w Mercus Logistyka :)
A więc: Stawka zaseregowania 1240zł Brutto + 50% "premi" (620zł Brutto)
tj: 1240 + 620 = 1860zł Brutto :D
Dalej:
1860zł Brutto to jest jakiejś 1350zł na ręke w Mercus Logistyka
- ~60zł dojazd
- 50zł Ubezpieczenie PZU
1350zł - 110zł = ***1240 zł *** <- takie kokosy zarabiam! :)
Z róznych informacji wynika że: 1 860,00 PLN 92% osób w Polsce zarabia więcej.
I dziwią się że nie ma ludzi do pracy, bo tak jak "płaczą" - tyle chętnych !

Jeśli coś zle napisałam zapraszam do dyskusji :)
3
M.K.S 2016-10-06 13:02:46
i jeszcze jedno ...:))

Zapomniales dodac że dostali też do realizacji bony do sklepów Mercus na -10% + -3% KSR a są to te bony które leżą w sklepach przed kasami i nikt z klientów ich już nieche, więc pozbierali wszytkie i oddali pracownikom na odczepne :)))
To już chyba większy koszt był w jaki sposób je dawali :)) , mianowice koperta + ładna ozdobna karteczka z imieniem i nazwiskiem :)

Tak na margnesie mam dwa do oddania może ktoś chętny bo niestety nikt z rodziny ani znajomych nie jest zainteresowany ..
5
Adam Gierpek 2016-11-06 22:22:58
Witam,

Widzialem ofertę pracy na stanowisku Magazynier w Mercus Logistyka, czy możecie powiedziec coś więcej na temat pracy w tej firmie? Czy warto?
Aktualnie pracuję poza miejscem zamieszkania - przydalo by się coś nieco bliżej:)
Pozdr.
Nick 2016-11-10 09:41:51
Każdy wie, że Mercus to najlepsza spółka w grupie kapitałowej i każdy chciałby tam pracować.
fryc 2016-11-16 15:52:56
Proszę cie :)))))
1
Zostaw swoją opinię o P.H.P.Mercus Sp.Z.O.O. - Polkowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.H.P.Mercus Sp.Z.O.O.