brak logo

Newag S.A.

Gliwice

Opinie o Newag S.A.

Bono 2016-08-19 19:29
Tak masz rację ,tyle ci zapłacą że nie będziesz wiedział co z taka wielka kasą zrobić,nie osmieszaj się a po za tym pisz o której firmie ci chodzi Nowy Sącz czy Gliwice? Bo jest kolosalna różnica
rany...... 2016-08-19 19:54
Dalszy ciąg wszelkich idiotyzmów ze strony -wiadomo- ....... brak słów
Edek 2016-08-23 11:55
To zależy od stażu pracy i na jakim wydziale kto pracuje,najwiecej zarabiają spawacze a tak to ludzie mają 12 do 16zl ale to i tak już bez znaczenia bo i tak wszyscy idą do zwolnienia ( ponad połowa już zwolniona )
Edmund 2016-08-23 17:41
Człowieku długo tak jeszcze będziesz głupoty wpisywał,nudzi ci się to Znajdź inne zajęcie no chyba że siedzisz na zwolnieniu i tylko tak zajmujesz czas ,daruj sobie !!!!!
akjahstedhckcidjdnbdxgtshsn 2016-08-24 12:09
O co chodzi z tym Newagiem w Gliwicach!!! najpierw zwalniają grupowo likwidując zakład a teraz co...? próbują utrzymać i jednocześnie odbudować firmę?!!! O co w tym wszystkim chodzi? Po co to wogóle było rozpieprzać ...
Niki 2016-08-24 20:12
Radko napisz w końcu wyraźnie o jakiej firmie mówisz newag w Gliwicach czy Nowym Sączu????bo niewiem czy dociera do ciebie że Gliwice zwalniają i zamykają zakład ,pojmujesz różnicę????!!!!!!!
Benek 2016-08-24 20:17
Tak zakład idzie do zamknięcia,ludzie są zwalniani grupowo,ktos tu celowo wprowadza ludzi w błąd tylko w jakim celu ??? Może temu ..........komus płacą za to ???
Kopex 2016-08-24 20:21
Płacą ci za pisanie głupot ? Masz jakiś cel.w tym ???? Pisz prawdę jak jest jak niewiesz to się nie wypowiadaj ,newag w Gliwicach zwalnia ludzi,sa zwolnienia grupowe,zaklad będzie zamknięty, niech się w końcu ludzie dowiedzą !!!!!
Paweł 2016-08-25 18:00
Czy ktoś może napisać oco tu chodzi,co z tą firmą w Gliwicach,co chwilę jakieś inne wpisy ,raz że potrzebują za chwilę ktoś pisze że zamykają jak to w końcu jest , można się starać o posadę u nich czy jednak nie ???? Są tu pracownicy z Gliwic,moga coś powiedzieć na ten temat???
Eldorado 2016-09-07 14:30
Newag świętuje 140 lat firmy,ciekawe co świętowali ???? Doprowadzenie firmy do riuny i zwolnienie setki ludzi ??? faktycznie było co świętować ,premie niezłe sobie przyznali a ludzie co ? Kpina to jest
jaca 2016-09-12 09:55
W Gliwicach narazie napewno nie beda przyjmowali.. Tylko zwalniaja. Sa niby plany na naprawy kolejnych kilku lokomotyw, ale w bardzo okrojonym skladzie. 70 osob ma zostac a reszta na bruk. Niby sa pomysly i plany na ratowanie zakladu, ale raczej nikle... maszyny juz sa wywozone, a zwiazkowcy maja bardzo male szanse na zdzialanie czegokolwiek bo i jak skoro ludzie z doswiadczeniem juz zostali zwolnieni..
Bogdan 2016-09-12 10:27
Bo szukają do Nowego Sącza a nie do Gliwic,tam już niema czego szukać,dla zakładu niema już żadnych szans,Konieczek proponował tej resztce załogi która pozostała wykupienie zakładu! Kpina normalnie . doprowadzili zakład do riuny ,zwolnili najlepszych ludzi ,typowe polskie podejście ,wykupić ,zniszczyć , doprowadzić do riuny , zamknąć i tyle w temacie
Adam 2016-09-15 09:09
Pani z Warszawy być moze. Nowa dojna zmiana,
Benek 2016-09-21 14:26
To idź i się zatrudnij to się dowiesz jakie są warunki pracy i płacy
Paki 2016-10-04 03:13
Ile zarabia tutaj młodszy konstruktor?
Dino 2016-10-06 08:01
I co z newagiem,bedzie praca ,bo słyszałem że mają wykupić ludzie zakład tylko czy będzie im się to opłacało ???
Beno 2016-10-06 10:55
Czyli co ? Masz jakieś nowe informacje? Wiesz o czymś czego pracownicy nie wiedzą ???
Aro 2016-10-11 18:35
Związkowcy siedzą w kieszeni u prezesa i myśla o sobie a nie o pracownikach ,chcą jak najwięcej dla siebie .zwazki że solidarności są do bani i tyle w temacie
1
Aro 2016-10-12 16:42
Pytanie zatem brzmi kto jest na zakładzie najważniejszy ludzie -zaloga czy związkowcy? Ludzie na nich pracują a oni co ?
Aro 2016-10-12 16:45
Kierowników szukają ? A to ciekawe a co z tymi co są lub już niema ? Mają dość tej dobrej zmiany???? Śmiech na sali
Albano 2016-10-17 10:49
Czy to prawda że newag Gliwice ma zostać podzielony na spółki ??? A wiecie co mówią na temat spółek ,rozłożony został ten zakład na łopatki
Albano 2016-10-17 20:07
wystarczy poczytać gazetę lub zajrzeć do Internetu by się dowiedzieć że takie są plany ,polecam dziennik zachodni
Xyz 2016-11-19 14:05
Ile zostało osób w newagu Gliwice? Jedni mówią że 250 inni że 70 ,co dalej z tą reszta ludzi , będzie robota czy prezes już im podziękował za współpracę???
Skórka 2017-01-05 13:49
Macie jakieś nowe informacje czy powstała już ta spółka pracownicza czy Jakubas nie zgodził się ??Podobno ktoś chce kupić Gliwicki newag ,nic niewiadomo czy wiadomo ?
Jurop 2017-01-11 14:29
Nic złego nie będzie się działo, nie siejcie paniki.
Beno 2017-01-13 13:46
Jurop jeśli nic złego nie będzie się działo to powiedz co się już stało,i co jeszcze się stanie bo nikt nie sieje paniki tylko stwierdza oczywisty fakt
mic98 2017-01-17 14:12
Kto mi powie czy warto iść do odziału firmy w Gliwicach
aaa 2017-01-18 20:35
Człowieku, czy ty potrafisz czytać ze zrozumieniem wcześniejsze posty? Zakład jest wygaszany, zwolnili większość załogi, NS nie prowadzi rekrutacji do Gliwic a ty się pytasz, czy warto iść do oddziału w Gliwicach.
2
mic98 2017-01-20 11:34
Byłem na rozmowie. (warunki dali niezłe) Ale pewnie jak zwykle skończy się na obietnicach.
z rozmów wynikało, że otwierają dział i że mają na kilka lat roboty.
aaa 2017-01-20 15:06
A to dobre - nowy dział w Gliwicach, ale chyba nie na produkcji. Jakiż to nowy dział otwierają i jeszcze z robotą na kilka lat?
Dziulek 2017-01-22 18:15
Newag to dobra firma z pozycją na rynku. W takich można pracować i nie narzekać!! Jeśli komuś się nie podoba zawsze może zmienić na inną , przecież to proste!!
aaa 2017-01-22 22:37
Odezwał się pracownik działu PR. A co pracownika obchodzi pozycja na rynku. Pozycją rodziny nie nakarmi, jak dostanie minimalną płacę. Dla pracownika liczy się zarobek, warunki i atmosfera w pracy a nie pozycja na rynku.
2
Dziulek 2017-02-03 10:57
Nie zgadzam się z taka oceną firmy. Newag to poważna firma.
Fago 2017-02-03 17:44
Tak a dlugo już tam pracujesz ??? Ile ci płacą za te wpisy dużo? Opłaca się ???
1
aaa 2017-02-04 13:57
Poważna firma? Nie kpij! Poważna firma nie wytransferowuje technologii i nie doprowadza do ruiny swego oddziału, tylko go rozwija. Poważna to jest Pesa ze swym zakładem w Mińsku Maz. a nie ten śmieszny góralski zakładzik z jego chciwym zarządem
3
Jeżyk 2017-02-07 19:01
Czy są aktualnie przyjęcia do firmy na stanowisko serwisanta.? Słyszałem, że to dobra firma. Nie wiem co myśleć o tych wpisach. Bardzo często ludzie oczerniają firmy bo byli zwolnieni z pracy albo mają taki kaprys. Myślę, że trzeba samemu sprawdzić.!!
Stefan 2017-02-08 14:17
Tak ,tak masz rację idź i sprawdź , koniecznie!!!!! A potem podziel się z nami swoją opinią tylko przypadkiem nie płacz że ci tam źle
1
popcorn 2017-02-16 12:45
Marudzić można wszędzie, ale myślę , że z tego nie będzie chleba. Newag to nie instytucja charytatywna tylko poważna firma z dobrą opinią i nie będzie opłacać leniuchów .
1
Stefan 2017-02-16 17:11
Pytacie o Newagu ale o którym filii w Gliwicach ? Bo jeśli o niego chodzi to przecież jest w likwidacji i nie przyjmują ,trzeba pisać konkretnie bo tylko Nowy Sącz przyjmuje i z nim można mieć plany na przyszłość
Stefan 2017-02-16 17:12
Pytacie o Newagu ale o którym filii w Gliwicach ? Bo jeśli o niego chodzi to przecież jest w likwidacji i nie przyjmują ,trzeba pisać konkretnie bo tylko Nowy Sącz przyjmuje i z nim można mieć plany na przyszłość
Natalia 2017-03-08 09:53
Każdy ma prawo oceniać firmę w której pracuje lub pracował. Jednak należy pozwolić innym podjąć pracę w Newag S.A. bez uprzedzenia. O oferty pracy najlepiej zapytać bezpośrednio na ich adres e-mail:sekretariat@newag.pl
Ala 2017-03-08 17:40
Pozwól że inni będą robić to co chcą ,jeśli mają ludzie ochotę na pytanie tu na forum to ich prywatna sprawa ,każdy robi to co chce!!! Tu idzie się więcej dowiedzieć jakie są warunki pracy i płacy ,jacy są kierownicy,majstry czy liderzy w kadrach tego nikomu nie powiedzą
1
Iza 2017-03-15 18:06
Czy NEWAG S.A. ma jakieś nowe oferty pracy? Słyszałam dobre opinie o nich i chętnie bym się tu zatrudniła. Jak przebiega proces rekrutacyjny? Jakie zarobki na wstępie mogą być? Jaka jest ogólnie atmosfera w firmie? Czy poza pensją są jeszcze jakieś dodatki?
Dna 2017-03-30 16:09
Czy to prawda co mówią że jednak newag Gliwice nie zamkną tylko zostanie otwarty jako zakład remontowy ??? Czy ktoś z pracowników co tam jeszcze są coś wiedzą na ten temat czy jednak Jakubas zamyka zakład ???
Waldi 2017-04-09 20:24
No i co z oddziałem Newag S.A. w Gliwicach? Czy na pewno będą zamykać? Jak ktoś wie mógłby podzielić się ta wiedzą. Nowy Sącz ma jeszcze nowe ofert pracy tam chyba pracują normalnie? Szkoda ludzie tracą pracę , będą musieli szukać czegoś nowego ale tak już jest.
Elf 2017-05-17 11:38
Co możecie powiedzieć na temat dalszych losów firmy w Gliwicach??? Czy będzie coś tam jeszcze robione ,czy firma zostanie zamknięta??? Ktoś coś wie
oczko 2017-05-23 11:42
ja jestem bardzo ciekaw co będzie nadal z Newag GLIWICE wasz kolega === czy ktoś ma informację dotyczące dalszych losów firmy? co mowią kierownicy wogóle cośktoś wie?
Jerzyk 2017-06-16 19:43
Newag może ma trudny czas ale myślę, że nie zamkną oddziału.
Elf 2017-06-25 10:50
A jaką masz wiedzę w tej sprawie? Może się podzielisz z nami
Jurop 2017-06-25 12:19
Newag ma w ofercie prace dla młodszego specjalisty ds. inwestycji. Czy ktoś słyszał coś o tej robocie? Czy warto startować, zastanawiam sie jakie mogą mieć wymagania wobec kandydata? Proszę o info. Będę wdzięczny.
Zostaw swoją opinię o Newag S.A. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Newag S.A.