brak logo

Fundacji im. Bł.Anieli Salawy

Kraków

Opinie o Fundacji im. Bł.Anieli Salawy

aga12.9@o2.pl 2014-11-05 19:54:18
fundacja nastawiona na zysk nieszanująca opiekunek płaca skandaliczna 5,40h bez biletów za dojazd do podopiecznego słowem wolontariat
5
zuzia 2014-11-08 21:55:28
PSEUDO FUNDACJA NIE SZANUJE PODOPIECZNYCH PUSZCZA OPIEKUNKĘ NA GODZINE A ZAKRES OBOWIAZKOW NA 5 GODZIN ALE FUNDACJA MA 12 ZŁ A OPIEKUNKA 5,40 CZYLI ZYSK JEST A PODOPIECZNY ZOSTAWIONY SAM SOBIE BO OPIEKUNKA MUSI ISC DALEJ DO NASTĘPNEJ TYRKI I CZY BEDZIE MIAŁA SIŁE SPROSTAC WYTYCZNYM?
1
nowa 2014-12-06 18:12:42
Hej, chcialam spytac czy piszesz na podstawie wlasnego doswiadczenia?
Wlasnie zaczelam prace w fundacji i powiedziano mi, ze stawka to 12zl na godzine brutto, netto okolo 10zl.
Wielkie dzieki
1
ja 2014-12-12 15:54:20
Fundacja kompletnie nieprofesjonalna, koordynatorki i kierowniczka (po prostu prostaczka) niekompetentne. Nastawiona na zysk. Zdecydowanie nie polecam tam pracować!
2
Jen 2015-02-09 11:37:51
Te panie nazywające się opiekunkami chorych chciałyby nic nie robić, ale tylko naciągać starych ludzi, wykorzystywać ich bezradność. Mam możliwość obserwowania takich przypadków, gdzie klei się od brudu, gdzie łaskę się robi idąc po zakupy - bo po schodach nie będzie chodzić jedna z drugą czarownice. To jest skandal, bydło, a nie pomoc ludziom.
2
była pracownica 2015-10-25 12:25:40
Pracowałam-nie polecam. Są 2 działy. W jednym stawka 5,4 za godzinę. W drugim- 9 zł z groszami. Pracy za dużo jak na dany czas. Zero szacunku dla opiekunek ze strony osób pracujących w biurze (z małym wyjątkiem). Jak opiekunka potrzebuje wolnego to wielki problem. Pracowałam parę lat bez urlopu. Na początku byłam pełna energii. Ale jak długo można tak ciągnąć. Inne opiekunki z tego co wiem również po pewnym czasie tracą siły, cierpliwość. Lubię tą pracę ale nie w takich warunkach. Opiekunki w większości się angażują, choć zdarzają się wyjątki- jak wszędzie. Podopieczni też są różni: z jednymi można się dogadać, inni mają wymagania powyżej zakresu obowiązków. Ale można zdobyć cenne doświadczenie w tym zawodzie i iść w swoją stronę
xyz 2015-12-22 21:18:19
Porażka, w większości personel z "ulicy" bez doświadczenia, oczywiście poza paroma wyjątkami. Panie tam zatrudnione najchętniej przyszłyby do podopiecznego, pogadały, wypiły kawkę i urwały się przynajmniej 20 min wcześniej oczywiście nic nie robiąc! Aroganckie, bez szacunku do podopiecznych i pracy. Może mają nie wysokie stawki , ale same zdecydowały się na taką pracę!
5
Jasia 2016-01-10 13:10:12
Fundacja bierze za godzine 18zl a opiekunka 6.00to chyba lekka przesada zeby tak okradac ludzi opiekunki sa przemeczone a jak mozna tak je okradac
Gosia 2016-01-11 17:12:41
Tez jestem byłą pracownicą Fundacji. Zlecenia zależą od "widzi mi się" koordynatorek a nie oczekiwań podopiecznych. Od stycznia obiecywali 10zł na rękę, ciekawa jestem czy dotrzymali słowa?!
2
Ewa 2016-01-11 22:34:52
10zl brutto czyli 6.50 na reke adla nich od mopsu 18 zl pracowac tam to trzeba pracowac na okraglo od rana do wieczora lacznie z weekendami zeby zarobic najnizsza płace bez wolnego ROZBOJ W BIAŁY DZIEN tylko nie rozumiem ze za takąpseudo fundacje sie nikt nie bierze to 18 zł maja od urzedu miasta czyli naszych podatkow a tak okradaja ludzi zreszta tam robią same emerytki zeby dorobic do emerytury to jedna wielka pseudo fundacja moze Pip wezmie im sie za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
Wolontariusz 2016-01-11 23:10:15
Praca tam to jedna wielka źenada I upokorzenie dla ludzi ktorzy godzą sie tam pracować bez etatu biletu jakies płachty do wypełniania tylko szkoda tych pan ale my im dziekujemy bo chociaź mamy tyle radosci co one przyjda bo rodzina nie ma czasu ja płace 9zł wolałabym dac tej pani co do mnie przychodzi bo to aź wstyd źeby pracowała za 5zł ktore jej płaci fundacja usmiechu mało na jej buzi bo kazdy musi jakos zyc nie tylko te panie z mopsu co biora krocie za prace za biurkiem a te biedne opiekunki bo deszczu mrozie szkoda bardzo szkoda t ych pan
2
Wolontariusz 2016-01-11 23:12:11
Praca przyjmiemy wolontariuszy do opieki zapewniamy głodowe stawki I gwarantujemy chorobe psychiczna tak powinny brzmiec ich ogłoszenia umieszczane codziennie dla nastepnych naiwnych wyzyskiwacze
2
hehe wolontariuszka kasia 2016-01-11 23:47:57
A na nowy rok mimo że dostają więcej kasy, obniżyli stawkisjogodzinowe,buhahaha..........to niedopuszczalne, ale to b
2
Ewa 2016-01-13 23:28:13
BANDA A ZADNA ZADNANDACJA TAM SAME EPRACMETAMEMERYTLEDWO RADZACE SOBIE ZE SOBA A MŁODYCH BRAK DLACZEGO?????????? PONIEWAZ MOPS PŁACI ZARZADOWI A CI CO NA NICH HARUJA MAJA MIEC AZ 7zł od stycznia na smieciowej umowie idzie na godzine a dojazd czasami wynosi 2g to chyba przesada ale moze unia zagladnie tym złodziejom do papierow a fundacja z nazwy powinna sie wstydzic ze tak okrada ludzi uczciwie pracujacych......
1
Kama@8 2016-01-14 23:50:19
Najlepiej jakby mopsy przestały funkcjonowac to rodziny zajeliby sie opieka nad swoimi rodzicami a panstwo dawołoby im pieniadze za opieke a nie fundacji wyniosłoby to o wiele tanieja jakosc opieki lepsza a tak to złoty interes dla tej pseudo fundacji.....
1
Marek 2016-01-15 17:43:00
Odradzam tam prace moja zona dorabia do emerytury I wogule nie ma jej w domu przychodzi zmeczona a płaca grosze
2
Henryk 2016-01-15 22:41:43
Byłem ich podopiecznym opiekunki spoko ale teraz mi kazali płacic 9zł to wolałem dac te 9zł swojej opiekunce a nie im bo oni od miasta dostana drugie tyle a moja opiekunka 5zł a teraz jestesmy obydwoje zadowoleni bez ograniczen sie dogadujemy a nie tak jak oni jej zagraja ciagle w biegu jakies karty do wypełnienia szkoda mi jej ciagle sie spieszyła a to do fundacji musi jechac,zeby karty oddac a to podpis jakis złozyc a tak to ma czas wypic ze mna kawe takze lepij dla mnie
2
Jurek34 2016-01-16 12:02:39
Z opiekunek mają tanią siłę roboczą dziwię się tylko źe mają chętnych do takiej ciezkiej pracy bo strasznie ich wyzyskują
2
Wiola 2016-01-16 12:09:22
To jedno wielkie scierwo wykorzystuja opiekunki płacąc im tak marne pieniądze źe tylko sie wyzygac na tą tyrkę odradzam tam pracowac
1
Lisek 2016-01-18 23:46:51
Znajduja chetnych bo wykorzystują bezrobocie nie szanuja uczciwie pracujących ale kosza ile sie da łupią a mops płaci hanba ze to sie dzieje polak polakowiwilkiem
2
Mis 2016-01-26 16:11:37
Jakby wszystkie opiekunki jednego dnia sie zbuntowały to moze by spojrzeli na nie ludzkimi oczami ze ta praca daje im zyski dzieki własnie opiekunką cizko pracujących
2
Grazyna 2016-02-04 19:40:17
Miałam tam własnie podjac zatrudnieni ale takie stawki jak oni oferuja to smiech inne firmy płaca 15 a oni 7.00 to dopiero wolontariat a nie praca
2
Grazyna 2016-02-04 19:40:20
Miałam tam własnie podjac zatrudnieni ale takie stawki jak oni oferuja to smiech inne firmy płaca 15 a oni 7.00 to dopiero wolontariat a nie praca
1
Grazyna 2016-02-04 19:42:38
Miałam tam własnie podjac zatrudnieni ale takie stawki jak oni oferuja to smiech inne firmy płaca 15 a oni 7.00 to dopiero wolontariat a nie praca
1
Bosia 2016-02-12 21:28:58
Właśnie skończyłam prace w fundacji. Pracowałam za grosze bo obiecano mi od stycznia 10 zł na ręke.Pracowalysmy bez umowy miesiąc 2 lutego dostałam umowę o pracę ale 10 zł brutto i obiecywano nam pracę na stałe a dano umowę zlecenie.To jest jedno wielkie oszustwo. WE swieta tez pracujemy za grosze wiec proszę nas nie oczerniac
2
co za bzdury! 2016-02-17 11:09:47
Nikt w fundacji nie operuje słowami na rękę Podając kwote jest zrozumiałe żę jest ona brutto.10 zł to na rękę rzeczywiście 7 zł Pretensje raczej nie da fundacji tylko doZUS i Urzędu Skarbowego ,czyli do Państwa .Zeby opiekunka do ręki otrzymała 7 zł na tę kwotę trzeba przeznaczyć 12zł 30 gr Zainteresowanych zapraszamy na wyjaśnienia
trochę refleksji.... 2016-02-17 11:22:16
Stawki dla opiekunek są zróżnicowane od 10 zł brutto! do 14 zł brutto w zależności od wkładu pracy i zaangażowania opiekunki ,to jest sprawiedliwe uważamy żę dla niektórych opiekunów 10 zł to zawyżona stawka ,ale taka jest najniższa zgodnie z procedurami .Drodzy opiekunowie weżcie się do pracy i zawalczcie o wyższą stawkę .Sami najlepiej wiecie jak pracujecie i przestańcie skomleć!!!! Praca u podstaw !
2
Ewa 2016-02-26 20:48:28
Ja pracowałam na okragło swieta wekendy za ta sama stawke 200godzin a nie zarabiałam nawet najnizszej krajowej to jest zenada lepiej sprzatac niz psychicznie sie wykanczac z rodzinami za tak załosne pieniadze
2
Grazia 2016-03-05 13:29:15
Ja dorabiam ale przyznam ze płaca marnie I praca okropna po mrozie chłodzie psie zycie nie polecam
2
była pracownica 2016-03-06 12:54:39
Nieprawda. wynagrodzenie zależy od widzimisię koordynatorów i dyrektorki. miałam podopiecznych leżących, podopieczni mnie chwalili w czasie kontroli z mopsu a stawkę miałam minimalną. a dowiedziałam się że inna opiekunka która ma leżących ma stawkę 15 zł na rękę. więc jak to jest?
2
Wiola 2016-04-14 18:57:51
Niepowinni funkcjonowac za podatki nasze dostaja kase od mopsu jedni I drudzy maja z naszych podatkow fortuny
1
ag 2016-05-24 17:31:16
Warunki pracy koszmarne. Stawka godzinowa bardzo niska. Pracownicy fundacji nie szanują ani opiekuna ani podopiecznych. Totalny brak logistyki - podopieczni porozrzucani po całym Krakowie - na kilka godzin pracy, czasami musiałam kolejne kilka spędzić na dojazdach. Pracownicy biura przekazują nieprawdziwe i nierzetelne informacje nt podopiecznych, więc nigdy nie wiadomo co zastanie się przy pierwszej wizycie.
Przy podpisywaniu rachunków zostałam poinformowana, że obniżono mi stawkę godzinową i dostanę niższą pensję. Gdy nie zgodziłam się na to, usłyszałam " a co ty dziecko wiesz o życiu". Totalny brak kultury i szacunku dla pracowników.
Podpisywać rachunki można w godzinach pracy biura co często pokrywa się z czasem, w którym jest się u podopiecznego. Kilkakrotnie zdarzyło się, że przełożyłam godziny pracy z podopiecznym, żeby podpisać rachunek natomiast po przyjściu dwiedziałam się, że biuro nie zdążyło i rachunków jeszcze nie ma.
Nie przyjęto mojego wypowiedzenia - musiałam doczekać do zakończenia umowy.

Nieprzedłużanie umowy to była najlepsza z możliwych decyzji. Nie polecam nikomu!
3
ag 2016-05-24 17:36:19
ach i zapomniałam
specjalistyczne usługi w rozumieniu fundacji obejmują wszystko
od wsparcia psychologicznego przez zrobienie zakupów aż po funkcje sprzątaczki

na wsparcie szacownego dowództwa nie ma co liczyć
2
była pracownica 2016-05-28 21:12:14
Zgadzam się z Tobą całkowicie. Mi udało się odejść z wypowiedzeniem i też jestem z tego powodu szczęśliwa. Aż trudno uwierzyć, że tak można traktować pracowników. I tylko podopiecznych żal. Bo my, opiekunki, możemy odejść. A oni też mają różne doświadczenia z Fundacją, np. ciągła zmiana opiekunów, zabieranie opiekunek pomimo dobrych relacji z podopiecznym itp.
1
ag 2016-05-30 20:35:27
Tak - zdecydowanie szkoda podopiecznych.
Ale ja pod koniec pracy poszłam na L4 na 3 dni i już nie miałam do kogo wracać, bo u moich podopiecznych już ktoś inny był. A część z moich podopiecznych to były właśnie osoby, które już wcześniej miały takie zmiany i bardzo je przeżywały - ale w fundacji nikogo to nie obchodzi.

Uważam, że MOPS powinien porządne kontrole zacząć robić i sprawdzać, jak fundacje wywiązują się z zadań na które dostają pieniądze.
2
Misia 2016-06-22 23:02:14
Biora 18zł od mopsu a opiekunka dostaje 7 to chyba jest wyzysk
1
Wiesia 2016-07-25 00:07:01
Normalnie????????? Panie co tam pracują to emerytki dorabiaja do emerytury ale wyzyc z tej pracy sie nie da a mops płaci 18 zł za godzine a oni daja 7 a dojazd....umowa....to banda nieszanujaca pracownikow lepiej sprzatac bo płaca uczcieiej niz cała fundacja
1
Wiesia 2016-07-25 00:07:19
Normalnie????????? Panie co tam pracują to emerytki dorabiaja do emerytury ale wyzyc z tej pracy sie nie da a mops płaci 18 zł za godzine a oni daja 7 a dojazd....umowa....to banda nieszanujaca pracownikow lepiej sprzatac bo płaca uczcieiej niz cała fundacja
Ania 2016-09-06 16:37:15
Rozumiem jak ma sie z czego zyc ale ta fundacja na pomocy zarabia kolosalne pieniadze wykorzystujac wyrobnice w postaci opiekunek jak chcesz pomagac to jest mnostwo hospicium a nie tam gdzie pod szczytna nazwa fundacja salawa zarabiaja na słabych schorowanych ludziach mopsy I ta fundacja jest pck ktore ma lepsza opinie od nich
Ewa 2016-09-09 17:25:52
Wolontariat uprawia sie w hospicjum a ta fundacja to machina zarabiajaca kolosalne pieniadze na podopiecznych I opiekunkach
hgvw 2016-09-09 22:23:37
@ ewa - a czemu tak twierdzisz? To naprawde dosc powazne oskarżenie, wiec podaj jakieś rozsądne argumenty
Zostaw swoją opinię o Fundacji im. Bł.Anieli Salawy - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacji im. Bł.Anieli Salawy