brak logo

Athenasoft Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Athenasoft Sp. z o.o.

Byly_pracownik 2013-12-16 14:26:13
Wynagrodzenia przyzwoite, warunki pracy bardzo dobre,
atmosfera w firmie całkiem znośna do czasu okresowej czystki.
Czystka polega na tym że, średnio raz w roku wpadają właściciele i domagają się zwiększenia zysków. Przez co wiele osób w tym czasie traci pracę.
Dodam tylko to że firma jest na tyle nie fair w stosunku do pracowników, że podczas zwolnień robi wszystko żeby nie załapać się na zwolnienia grupowe. Niektórym proponują porozumienie stron, zastraszając alternatywą dyscyplinarką.
8
worker 2014-06-18 10:14:03
Firma "jednego przeboju", aktualnie bez wizji rozwoju, bez lidera i pomysłu na siebie. Model zarządzania, jeśli można to w ogóle zarządzaniem nazwać typowo folwarczno - administracyjny. Firma miała swojego czasu bardzo duży potencjał rozwojowy. Teraz to taki technologiczny dinozaur poruszający się siłą inercji. Jeśli ktoś jest ambitny, przedsiębiorczy i chce się rozwijać - nie znajdzie tu dla siebie miejsca. Zresztą aktualnie takich ludzi się tu już od dawna nie szuka.
12
programista 2014-06-20 13:13:25
Mam pytanie do pracowników. Może ktoś będzie mi w stanie odpowiedzieć. Od bardzo dawna wiszą te same oferty pracy dla programistów. Dosyć to dziwne, że mimo tak długiego okresu nikogo nie udało się wybrać. Czy warto zatem aplikować na te stanowiska, czy ktoś zapomniał zaktualizować dane?
employee 2014-06-30 14:47:04
wynagrodzenia dobre, atmosfera ok i temperamentni właściciele, którzy jak wszędzie interesują się mniej lub bardziej swoim interesem czemu ciężko się dziwić. Jak w każdej firmie Athenasoft również przechodzi różne okresy w swojej działalności a później wszyscy się orientują, że ktoś tu jest jeleniem bo zapieprza podczas gdy siedzą darmozjady i pierdzą w fotel. Dlatego takim ludziom się dziękuje, a jak ktoś oszukuje/kradnie etc. to wypada jednak podziękować, że dostaje się porozumienie stron a nie dyscyplinarkę i sprawę cywilną. Są ludzie i ludzie. Załoga jest bardzo zgrana i bardzo kompetentna i to wraz z pozycją firmy na rynku jest siłą tej firmy, bo produkt wiodący ciągnie za sobą usługi i produkty wspierające. To raczej normalna relacja na rynku, a co do folwarku to zniknął razem z domorosłymi zarządcami, którzy za punkt ambicji postawili sobie realizowanie własnego ego kosztem poszanowania pracowników i rozwoju biznesu. Takie podejście skutkowało roszadami w kadrze. Szczęśliwie siła tkwi w mądrych pracownikach. Czas "darmozjadów" dawno minął i już nikt nie pasożytuje. Polecam dla ambitnych ludzi a nie "pierdzistołków".
Employee 2014-06-30 18:47:07
Stanowisko nie ma nic do rzeczy. Osoba, ktora najkrocej pracuje jest tu bodaj 5 lat, reszta powyzej 10. To ludzie buduja potencjal firmy, a gdyby bylo zle to by pouciekali. Inna sprawa, ze Ci ktorym praca smierdzi to nie maja tu czego szukac.
programista 2014-07-01 22:10:01
employee, wiesz coś na temat tych wolnych wakatów dla programistów? (usunięte przez administratora)
okon 2014-07-02 11:18:03
@programista przecież @employee odpowiedział ci na pytanie. Czytaj ze zrozumieniem. "Osoba, ktora najkrocej pracuje jest tu bodaj 5 lat". Co znaczy, ze od pięciu lat nikogo nie zatrudniono. Wniosek jest taki, ze albo aplikują same "pierdzistołki" albo nie aplikują tacy, którym prace nie śmierdzi :) Swoją drogą kto pracuje 10 lat w jednej firmie? Rodzina, znajomi znajomych, dzieci znajomych, czy ludzie którzy boją się już własnego cienia?
employee 2014-07-03 09:43:22
okoń czytaj ze zrozumieniem:) zatrudnienia były ale z różnych powodów ludzie się nie sprawdzali. Ewentualnie jak zamykano jakiś projekt to kadra, której nie dało się zagospodarować też odchodziła. to normalna kolej rzeczy. "gwiazdorów" którzy pracowali nad tym żeby nie pracować też było przez ostatnie kilka lat, a dziś ich nie ma też było trochę. Akurat nepotyzmu to tu nie ma. Ja bym bardziej powiedział, że relacje w firmie są życzliwe a ludzie mają dobrą pracę i dlatego tu siedzą. Nie ma podtekstów. Każda praca ma blaski i cienie ale tutaj plusy przeważają zdecydowanie.

programista. wiem tyle, że szukamy programistów bo plany rozwojowe są wdrażane.
okon 2014-07-10 12:14:28
@agson no i się nie dowiemy. Employee może już nie pracuje. Zwolnili go, bo zamiast w pocie czoła pracować, pisał na goworku. A to z tego co pisał podpada pod "pierdzistołkizm" ;)Jest jeszcze szansa, że wyjechał na urlop. Nie zostaje nam nic innego jak cierpliwie czekać.
okon 2014-10-04 00:17:17
@agson to już nieaktualne. Ale w dalszym ciągu możesz złożyć CV na programistę. Dalej ich szukają, "bo plany rozwojowe są wdrażane". Cokolwiek to znaczy. Kolega @programista chyba już wymiękł, albo był pierdzistołkiem, albo mu prace śmierdziała.
3
icantgetnow 2014-10-20 22:55:41
Karpik - czytam te opinie i jakoś oprócz jednego entuzjasty - employee nie widzę tu jakiegoś szału. Swoją drogą jak czytam jego wpisy, to mam wątpliwości, czy to pracownik, czy nawiedzony kierownik, który ma parcie na szkło. Kto pisze w takim tonie? Mimo, że w pracy staram się pracować, to już nie przesadzajmy, że wszyscy są tacy poprawni politycznie, a już wywody o pasożytowaniu i darmozjadach - świadczą tylko o zgniłym klimacie jaki tam panował może panuje. Bo po co takich zatrudniali i trzymali do corocznych czystek? Może Employee napisz jak wygląda twój dzień w pracy. Czym się zajmujesz? Jak unikasz tych czystek. Z tego co napisałeś szczęśliwie siła tkwi w mądrych pracownikach, do których jak sądzę sam się zaliczasz. Na czym polega twoja mądrość? Sorrki, ale brzmisz jak pewien gość z mojej starej firmy, który w głowie nie miał dużo, za to ambicji sporo, do tego był wyśmienitym graczem, co trzeba mu przyznać. Jak nikt potrafił sobie robić świetny PR przed dyrami. Toteż zrobił przyspieszoną ścieżkę kariery. Na mojej wiosce mówią, że krowa która dużo muczy mało mleka daje. Bez urazy, ale wkurzają mnie takie moralizatorskie wpisy. Rozumiem, że napisałby je właściciel firmy, ale pracownik? Skąd wiesz, kto się opierdzielał lub opierdziela a kto pracuje? Gdybym miała się tu zatrudnić bałabym się takiego kolegi. Donosisz na nich? Za to ci płacą, czy jak?
icantgetnow 2014-11-20 01:33:12
Karpiku drogi mój dzieciaku. Jako starsza koleżanka mogę Ci poradzić tylko jedno. Jak dobrniesz do czterdziestki, na wiele spraw spojrzysz z całkiem innej perspektywy. A raczej będziesz musiał spojrzeć. Nigdy nie słuchaj co mówią ludzie, bo jedno mówią, drugie myślą a trzecie robią. Każdy dba tylko o swoje cztery litery i jak przyjdzie co do czego będziesz musiał liczyć sam na siebie. Czeka to każdego. Ale powiem ci jedno. Warto w tym wszystkim być człowiekiem a nie śliską szują. Bo tacy wcześniej, czy później staja się ofiarami swojej tzw. "poprawności politycznej".
Ja tam pracowałem 2014-12-09 00:03:37
Nie warto. Zostały tylko układy, największy opierdalacz i podpierdalacz został prezesem zarządu a vice babka bez szkoły. Najlepsi dawno odeszli (tylko jeden został były kierownik programistów ). Miła atmosfera dawno się skończyła jakieś 10 lat już mineło. Oczywiście zwolnili opierdalaczy ale pozwalniali też niewygodne dla siebie osoby które naprawdę dużo robiły. Ja odradzam
14
Ja tam pracowałem 2014-12-09 00:09:04
Nie warto. Zostały tylko układy, największy opierdalacz i podpierdalacz został prezesem zarządu a vice babka bez szkoły. Najlepsi dawno odeszli (tylko jeden został były kierownik programistów ). Miła atmosfera dawno się skończyła jakieś 10 lat już mineło. Oczywiście zwolnili opierdalaczy ale pozwalniali też niewygodne dla siebie osoby które naprawdę dużo robiły. Ja odradzam
3
epizodysta 2015-01-08 00:03:57
Porównując staż innych - miałem względnie krótki epizod w tej firmie. Różnie bywało, ale podstawą byli ludzie i klimat. Za moich czasów pracowało tam kilku naprawdę zdolnych ludków. Z tego co wiem te czasy już niestety dawno minęły.
1
okon 2015-01-08 09:54:42
@Ja tam pracowałem - nic dodać nic ująć. Od długiego czasu śledziłem wpisy i zastanawiałem się kiedy ktoś wreszcie bez zbędnego pitolenia napisze wprost i dobitnie jak wygląda faktycznie temat. Co więcej idę o duży zakład, że większość byłych jak i obecnych pracowników podpisałaby się pod tym obiema rękami.
13
ktoś tam 2015-01-12 13:59:04
Nie rozumiem po co wypowiadają się na forum byli pracownicy, którzy zakończyli współpracę parę lat temu. A jak sama nazwa wskazuje opinie mają dotyczyć miejsca pracy a nie kolegów/koleżanek. Zamiast obsmarowywać, lepiej zająć się swoim życiem osobistym jak i zawodowym, to nie będziecie mieli czasu na wypisywanie swoich żali i frustracji na forum. A gdyby nie Ci wasi byli a obecni pracownicy firmy, którzy stanowią niejako podstawę, firma przestałaby istnieć a tak jak widać jest całkiem dobrze. Pozdrawiam tych zadowolonych i niezadowolonych.
4
icantgetnow 2015-02-12 10:58:24
Przyjdzie taki czas, że zrozumiesz i to nawet szybciej niż ci się wydaje :) Poza tym uważam, że każdy ma prawo wyrazić swoją opinie. Jak chcesz pisać o kolorze ścian i czystości klatek schodowych, to pisz ale traktowanie odmiennej opinii jako przejaw frustracji i braku czasu to trochę niskie. To, że firma istnieje nie musi oznaczać, że jest źle lub dobrze. Nikt też z tego co czytam nie neguje, że może być tak jak piszesz - całkiem dobrze. Pytanie komu jest dobrze? Firmie, czy ludziom tam pracującym? Jak tobie jest dobrze to po prostu opisz to z czego to wynika konkretnie - a nie trolluj wpisów innych. I żeby nie było – nie jestem byłym, ani obecnym pracownikiem, ale znam trochę życie, a ono naprawdę lubi zaskakiwać. Dzisiaj jesteś po tej stronie, jutro po drugiej. Bywa też tak, że najciemniej pod latarnią. Najlepiej jest pisać posty pod szyldem "były pracownik". Pytanie, czy on naprawdę aby taki były ;) Pozdrawiam niedoszła pracownica :)
1
Staszek Chmielewski 2015-03-27 20:42:18
Anonimowe wpisy mają tą wspólną cechę, że może je zrobić osoba która nigdy w Athenasoft (ATH) nie pracowała, lub też nie potrafiła się zgrać z ambitnym zespołem, jaki uważam aktualnie mamy.

Szanuję, że każdy ma prawo do własnego osądu więc podanie kilku możliwych do zweryfikowania liczb dotyczących ATH umożliwi każdej osobie odniesienia/porównania ich do analogicznych danych z firm w których pracuje/pracowała:
1. średnia długość zatrudnienia liczona dla aktualnej kadry: 10,7 lat
2. procent osób ze stażem pracy w ATH powyżej 10 lat i więcej: 50%
3. procent osób pracujących od założenia firmy ATH w 1998 r. (17 lat): 31%
4. dynamika przychodu 2013/2014 (wykazana w bilansie): 108,7% (+8,7% w stosunku do roku 2013)
5. Rentowność brutto firmy za rok 2014 (wykazana w CIT2): 38%

W tej chwili szukamy osoby do działu handlowego. Natomiast jeżeli chodzi o pracę dla programistów, to już wkrótce takie ogłoszenie powinno pojawić się na naszej stronie. Dlatego wszystkich zainteresowanych zachęcamy do jej śledzenia.

Jeżeli cenisz sobie święty spokój lub nie lubisz samodzielnie myśleć to raczej odradzałbym zatrudnienie się w ATH. Jeżeli jednak jesteś osobą kreatywną, ambitną i nie bojącą się własnego cienia, mającą aspirację do rozwoju własnej osoby to w ATH będziesz czuł(a) się jak u siebie w domu.

Staszek Chmielewski
7
Daniel Węgrzyniak 2015-06-26 09:26:58
Szanowni Państwo, powyższe dane pochodzą bezpośrednio ze Spółki. Autor wypowiedzi p. Chmielewski jest udziałowcem Athenasoft. Zależy nam na tym aby prezentować wiarygodne treści, które są odwzorowaniem rzeczywistości i pozycji firmy na rynku. Podane powyżej dane wskazują wprost, zarówno na stabilność zatrudnienia jak i kondycję finansową firmy, która na tle całej branży jest pozytywnym ewenementem.

Wszystkich zainteresowanych, którzy chcą pracować z nami realizując swoje ambicje w ramach naszej wizji rozwoju zapraszamy do kontaktu.

Daniel Węgrzyniak

Prezes Zarządu
Maciek 2015-10-23 11:57:26
Staszek jest wiarygodny bo ta firmę założył. Każdy może też sam sprawdzić w KRS sprawozdania Zarządu. Ja tam kiedyś pracowałem nad ciekawym projektem i nie zaluje tego czasu. Duzo się nauczyłem i poznałem nowych ludzi. Dzis pracuje w innej firmie na wyższym stanowisku ale dobrze wspominam tamtem czas, nawet zachowałem kontakt towarzyski z obecnymi i byłymi pracownikami. To taka moja subiektywna opinia.
bolk 2016-05-11 20:46:45
moilek, o ile dobrze mi wiadomo - a chyba nie jest źle z moim poinformowaniem nie ma u nich zbyt dużych rotacji więc i atmosfera w zespole jest w miarę dobra. Najistotniejsze dla mnioe jest to aby wynagrodzenie przychodziło w porę :)
Zostaw swoją opinię o Athenasoft Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Athenasoft Sp. z o.o.