brak logo

Stollux

Istebna

Opinie o Stollux

Anonim 2010-10-19 08:40:56
Moim zdaniem najczęściej narzekają ci, którzy sami nie do końca są w porządku.
anonim 2010-11-26 12:07:30
Ostrzegam!
Nie płacą, szczególnie jeśli nie deklarujesz dalszej współpracy!
Zibi 2012-05-28 11:16:44
Praca ok, choć robiłem tam na zlecenie w 2009 tylko przez pół roku bo potem pojechalem do anglii. trza sie narobić i nie ma oszukiwania, ale kasa też była dobra i ekipa zgrana. Jak to czytacie chłopaki to pozdrawiam !
ciesla 2012-12-16 20:03:06
oszusty aroman to najgorszy cwaniakktoremu sie wydaje ze wszystko wie i umie najlepiej wystarczy go tylko z tej firmy usunac i ta firmaznowu odzyska jaka taka reputacje
ciesla 2012-12-16 20:13:08
zgadzam sie z tym w 200 procentach a kasę od inwestora to pierwsze wyciągają ale płacić ludzi na czas to się nie chce płacić ta firma to żenada stanowczo odradzam tym miejscowym i firma podwykonawczym z nimi współpracującymi proszę mi uwierzyć nie pisze tego złośliwie
majster 2012-12-31 13:24:59
Haha, nie ze złośliwości.... Ludzie dajcie se spokój z pierdołami, ci co robiom, to zawsze robotym w Stolluxie najdóm, a ci co nie robóm bedą narzekać i bluzgać po forach... Porządny człowiek umie powiedzieć coś prosto między oczy niż poza plecami obgadować...
2
ciesla 2013-01-02 23:49:25
robiłem to wiem,i prawda ze zawsze znajdzie robote ale napewno nie w stolluxie
nowy 2013-01-31 15:38:11
Powiem tak,miałem tam robic ale w ostatniejchwili wyszła mi oferta roboty w Niemczech i pojechałem, bo kasa jednak lepsza. Ale bdz co badz nie proponowali złych warunków no i jest to największa firma tego typu w Trójwsi i w ogóle w ślskim zajmujaca sie budowa domów z drewna. Więcjakby tacy zlibyli,jak topiszecie, to by rychło upadli, a tak działaja juz kapke czasu. Zreszta, daj prace wieluludziom i jakos nie zauważyłem, zeby od nich uciekali, a to tez o czyms swiadczy...
Pkt78 2013-04-26 11:36:47
Ale gupoty piszecie, normalnie płacą, nie czekałem jeszcze na wypłatę ani dnia, tego to im nie można zarzucić... Ogólnie robota jak robota, raz lepiej raz gorzej, klimat ogólnie ok.
wiesiek 2013-07-10 13:39:21
Szkolenia, integracja...dobre.
Firma zatrudnia podwykonawców wszelkiej maści, bez doświadczenia. Maja ciągle problemy z inwestorami (błędy budowlane) , a podwykonawcom nie płaca. Brak kultury dla inwestora i pracownika. ODRADZAM
1
kuleczka 2013-07-15 21:56:22
zgadzam sie z wieskiem stollux to kompromitacja a nie budowanie domow psie budy byc moze tak ale to tylko dlatego ze pies nic nie powie
1
lepszy majster 2013-07-15 21:59:05
miedzy oczy to mozna dostac stollux to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stworzone przez niby dyrektora romana
zielonka 2013-10-09 23:03:41
Firma stollux została zbudowana na krzywdzie ludzkiej a kazda krzywda sie wróci
manipulanci oszuści najpierw bezdomny był prezesem teraz zmienili na kolejnego naiwniaka (usunięte przez administratora) skacze jak piesek na widok janka uważają sie za najsprawiedliwszych na świecie czekam na ich koniec upadek a nawet im tego życze pozdro
2
ajcila 2014-04-07 18:21:25
Chcialam skorzystac z ich uslug,ale slysze tylko negatywne opinie,
(usunięte przez administratora)
lechmal 2014-07-12 23:26:44
Witam.
Firma Stollux wykonała mi karczmę. Z tego co wiem to Stollux ma potężne problemy a w ogóle to jeszcze istnieje????? Tragedia z wykonaniem, na ustrki nie reagowali, nie chcieli przyjechać na poprawki. Nie jestem jedynym oszukanym przez Stollux - chętnie podam przykłady innych osób oszukanych przez Stollux. I nie jestem konkurencją. Moja karczma znajduje się bilbordach firmy Stollux, nie wiem jakim prawem???????? bo nie polecam tej firmy. NIGDY !!!!!!!!!!!!!
4
gorg 2014-07-16 12:46:32
To ciekawe co piszesz. Daj zdjęcia karczmy, o której piszesz, bo oni wybudowali już bardzo dużo takich obiektów.
Zyga 2014-07-16 21:00:50
Faktycznie z tym zawieszeniem to jakieś plotki, gdyż byłem tam ostatnio i pracownik od handlu mówił że takiego nawału dawno nie było. Można to chyba potwierdzić tym że przyjmują nowych pracowników.
gorg 2014-07-29 14:06:29
lechmal, nadal czekam na zdjęcia tej Twojej karczmy. Dlaczego nie odpowiadasz? Odezwij się, bo zaczynam podejrzewać, że jesteś kolejnym zwolnionym dyscyplinarnie pracownikiem tej firmy.
kamaria 2014-09-01 21:49:38
Prosze podać e-mail a ja Panu chętnie prześlę zdjęcia domu wykonanego przez stollux !!!!! - wszystkie zalania, przeciekania, zdjęcia stolarki. Szczerze nie polecam i z góry mówię, że popieram zdanie Pana lechmal, równiez miałam kontakt z innymi poszkodowanymi i byłymi pracownikami. Z wielką uwagą przeczytałam wszystkie komentarze....... Od kilku lat mam problem z domem wybudowanym przez firme Stollux. Moja sprawa znalazła swój finał w sądzie. Dom posiada wady, które są wynikiem nienależytego wykonawstwa i niezgodnego z projektem. Przez ten czas śledziłam fora i miałam kontakt z osobami, które również nie maja pozytywnej opinii o tej firmie. Nie mam zamiaru opisywać na forum dokładnie na czym polegały i nadal trwają problemy z tą firmą, gdyż kosztuje mnie to dużo nerwów i zdrowia. Osoby które chcą z nimi budować szczerze przestrzegam. Przez nich jestem w ciężkiej sytuacji gdzie spłacam ogromny kredyt, mój dom nie nadaje się do zamieszkania do dziś d 2007 r. Zainteresowanych proszę o kontakt na e-mail (katarzyna.argo@wp.pl) prześle wiele interesujących zdjęć na temat ich prac i wykonawstwa, udostępnię opinie biegłych sądowych również negatywnie oceniających ich prace. Zrobię to ponieważ sama wiem że zdjęcia udostępniane przez nich wprowadzają w błąd. Mój dom na ich stronie jest zmieszczony bez mojej zgody i nie przedstawiony tak jak wygląda w rzeczywistości o czym będziecie się mogli sami przekonać.
2
gorg 2014-09-11 13:59:54
Prawda jest taka, że narzekają Ci, którzy sami nie są w porządku. Skoro sprawa jest w sądzie, to niech sąd wyda wyrok. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. A że firma duża, to każda usterka jest dobra, żeby dostać kasę.
kamaria 2014-09-14 16:12:20
Nie gorg narzekają tacy co nie dają sobie wcisnąć bubla. Sąd już wydał wyrok potwierdził wady wykonawcze i odstępstwa od umowy. A nie nazwała bym to byle usterką skoro do dnia dzisiejszego nie mogę zamieszkać w domu gdyż nadzór budowlany nie wydał mi zgody
1
as kier 2014-12-05 18:15:18
no cóż widze, że domi chciałaś tam iść na staż, ale może coś powiesz o pracy tam bo mam nadzieje, że Tobie udało się tam zatrudnić już. ciekawe jaka szansa po stażu jest na zostanie tam na dłużej i aktywność jakąś. tak właściwie to może powiecie mi co takiego może mnie tam spotkać? czy niechcecie za bardzo o tym mowic...
pokrzywdony 2014-12-29 14:49:45
Uwaga na Firmę Stollux bądź Domlux i fazie końcowej Stolux Beskidy jest to jedna i ta sama firma zarządzana przez tego samego szefa dwie pierwsze firmy maja długi paromilionowe a trzecia powstała jako klon tych pierwszych. Nie życzę nikomu źle ale zastanówcie się wcześniej jak podpiszecie umowę zróbcie wywiad środowiskowy bo później będziecie kilka stówek w plecy
serwis 2015-01-20 13:00:20
witam wszystkich poszkodowanych przez firmę stollux bądź domlux ,Beskidy złączmy nasze siły i załatwmy tego drania
Budowałem dla nich 2015-02-02 08:44:14
stollux to firma ba babrosie budowałem dla nich pare domow to wiem,zadna tam wielowiekowa tradycja ciesielstwa zamki robia maszyny mszenie to nie mszenie tylko upychanie widelcem wełnianki na akord. przygotowanie materiału w niektorych przypadkach jest katastrofalne na 8m2 szalowki 3m2 było z korą i do tego 2 rozne rodzaje podejscie do firm wspołpracujacych tez wiele do zyczenia roman jest najmadrzejszy a prawda jest taka ze gostek cos tam widział ale nie bardzo wie co mogłbym wiele tu opisac ale szkoda mi czasu pozdrawiam wszystkich
tico 2015-02-03 12:07:09
..ostatnio jadę z Ustronia a tu patrzę.. zamiast Stollux nazwa Unihaus. O co tu chodzi? wie ktoś?
majzel 2015-03-19 12:33:45
Unihous to nowa dupna nazwa tej firmy:-) ucieczka od starych problemów heh:)
1
chacharzy 2015-04-25 13:49:36
Nikt z pracowników tej bandy oszustów nie ma wyksztaucenia budowlanego, nie znają się na budowlance. W nie widocznych miejscach ścian dawają nagnite drewno, nie dotrzymują żadnych zasad budowlanki - ściany nie zbijają cieśla ale kucharzy i kelnerzy, każdego zatrudnią bo fachowiec by u nich nie pracował. Byłemm tam 2 lata i po prostu paranoja, każdą budowę oddawają z ogromnymi usterkami,Co powiedzeieć, kiedy się im na budowie zwalą na ziem gotowe ściany z oknami, albo przeleje strych i ściany i wełna w ścianach mokra jak szczur
1
kl e o 2015-06-13 08:06:07
Jestem za.....
Eliza 2015-12-18 18:57:23
Czy DomLux Wisła to kolejna próba ucieczki Firmy Stolux i pana Łacka od długów i oszukanych klientów? Bo Unihaus i Stollux Beskidy tez już mają kłopoty...
1
Potwierdzone info 2016-01-02 14:38:29
Tej firmy już nie ma.
nick 2016-01-18 13:36:50
witam mi sa winni 250tys.prosze o kątakt 782753880,508462058
1
LESKOS 2016-01-19 13:37:04
Witam!
Trzeci rok mieszkam w domu z bali zbudowanym przez STOLLUX z Istebnej. Do dzisiaj mam mieszane uczucia. Z jednej strony było sporo wpadek- fakt, ale mieli też bardzo porządnych ludzi. Tak bywa w budownictwie. Dom z bali to nie jest łatwy temat i dopiero teraz zaczynam rozumieć na czym polega budowla - dom z bali. Dom budowali prze 6 miesięcy, nie ma większych usterek ale chyba tylko dlatego, że codziennie byłem na budowie i poprawki były wykonywane na bieżąco. Zmieniono też jednego podwykonawcę. Mieszka mi się dobrze , ale druga raz nie chciałbym tego przechodzić. słowem , jak kto ma dużo czasu i może kontrolować i sprawdzać na bieżąco to ok. Nie wyobrażam sobie jednak budowy w systemie deweloperskim ...
Modlishka 2016-09-09 13:57:15
Witam

Ja również nieszczęśliwie budowałam ze Stolluxem. Szukam osób, które dochodziły swoich "praw" w sądzie i z jakim efektem końcowym. Będę wdzięczna za wszelkie informację. podaję maila anetagalara@interia.eu
2
klara 2016-09-12 17:37:40
totalnie negatywna zbankrutowałam przez nich
2
Elżbieta A. 2016-11-21 22:24:16
Czy ktoś jest teraz na etapie budowy z firma Stolux/domlux, ?chciałabym porozmawiać jeśli można przyjechać na budowę i zobaczyć, chcę wybudować karczmę i zlecić to tej firmie ale ze względu na opinie mam bardzo mieszane uczucia, z góry dziękuję...
anonim 2016-11-24 10:58:47
prosze podac mail
Zostaw swoją opinię o Stollux - Istebna
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stollux