Auto Partner SA

Bieruń

Opinie o Auto Partner SA

Tonik 2017-04-25 18:32
Słyszałem sporo dobrych opinii o firmie i mam zamiar złożyć cv na przedstawiciela handlowego . Może ktoś dodać kilka informacji? Lubię wiedzieć jak firma działa zanim pójdę na rozmowę, będę bardzo wdzięczny za podpowiedzi.
Bez odbioru 2017-04-28 23:50
I znów to samo na tej stronie - aby ukryć wszystkie prawdziwe opinie o magazynie AP w Bieruniu ( oczywiście te które przejdą przez cenzurę portalu) kilku wciąż tych samych piesków na rozkaz zarządu i kierownictwa AP Bieruń robi wciąż te same wpisy chwalące magazyn albo te odwracające uwagę w rodzaju - czy jest szybka kariera, czy są nowoczesne pakiety ... Jednym słowem śmiech i zażenowanie
Markoni 2017-04-29 15:22
Powiem tylko tyle, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!!!!
2
pkp 2017-05-07 19:54
Nigdy nikomu pensja nie przyszła później niż do 10-go .
Chrabia 2017-05-10 11:10
Na jakie zarobki może liczyć przedstawiciel handlowy w Opolu? Oczywiście chodzi mi o widełki. Jak sie pracuje w firmie?
Śmiech na sali 2017-05-13 01:48
czy te wszystkie tępogłowe wpisy w rodzaju -" to świetna firma, firma rozwojowa, straszna złość przemawia przez tych co krytykują" - czy te wszystkie wpisy robią jacyś kompletni organicznicy na rozkaz Zarządu AP czy kierowników zmianowych i kontroli ? Byłem w AP w Bieruniu (oczywiście jak przystało na każdego na poziomie tylko kilka miesięcy) ponad sześć lat temu i dobrze pamiętam co się tam działo szczególnie na dziale kompletacji
Czarek 2017-05-16 11:03
Szkoda, że na forum tak mało wpisów robią ludzie zadowoleni z pracy w firmie a często frustraci i nieudacznicy.
1
ŚMIESZNE 2017-05-17 21:24
"CZARUJESZ" ??
Gacek 2017-05-17 22:44
w sumie jak sprowokowałeś to napiszę. Ja jestem mega zadowolony. Pracuję od ponad 2 lat w centrali na biurach. Jestem mega zadowolony. Mam 3200-3500 na rękę i dla mnie to dużo/wystarczająco. Znam ludzi którzy mają taką ratę za dom więc dla niech to będzie za mało. Ale uważam że to dobre pieniądze za to co robię. Psychicznie się dobrze czuję. Atmosfera jest ok. Wszystkie działy współpracujące ok. W porządku kierownicy działów, widać że z głową ktoś to wszystko poukładał. Jest mega ok. Z minusów - angielski powinien być częściej i za free. Może więcej imprez rodzinnych? No i może zwkłego ludzkiego "brawo, świetnie pracujesz". Reszta mega plus po moich wcześniejszych pracach, stażowo leci 11 rok. Chciałeś to napisałem szczrze. Tak jak mówisz.......... ci co zadowoleni rzadko piszą ale ja przez przypadek przeglądałem to mówię - napiszę. Statysyka działa, zawsze kilka procent będzie niezawodolonych i będzie bełkot jaki to zły pracowdawca i tu mogą oni wylać swoje żale.
3
Prawda 2017-05-19 19:16
Te - gacek - A co to za centrala tego magazynu hurtowni ? Gdzie ona jest ? Te 3200 zł na mc to oczywiście z wszystkimi sobotami i niedzielami bo inaczej nikt nie uwierzy. Do ładowania towaru na palety i wózki trzeba języka angielskiego ? I kup sobie okulary bo nie doczytałeś się że wszystkie wpisy mówiące prawdę o tym ....AP w Bieruniu robili i robią ludzie którzy dawno tam nie pracują - zwolnili się sami czy zostali zwolnieni za nie wykonywanie pomylonych poleceń i mówienie prawdy o tym magazynie bałaganie - oni robią to po to by ostrzec młodych naiwnych przed dostaniem się w to badziewie zwane AP
1
Cudak 2017-05-25 10:33
@Prawda Uważam, że jesteś jednym z tych frustratów o których pisze @Czarek. Złość przez Ciebie przemawia. Uważasz, że prawo do pisania opinii mają jedynie ludzie niezadowoleni z pracy i z firmy, wszyscy je mają!!!!!
1
Lolo 2017-05-31 11:55
Ap w Bieruniu starym to (usunięte przez administratora)
Cudak 2017-06-08 21:34
Czy wiecie , że Auto Partner dostał wyróżnienie "Solidny Pracodawca Roku za 2016" ? Gdyby firma była taka jak tu na forum piszecie to chyba nie otrzymałaby takiego wyróżnienia? Może trzeba spojrzeć w lustro?
3
Hartówka 2017-06-12 21:19
Zgadzam się w 100% z Trueman. Na stanowisku PH to 2000zł netto podstawy, starsi handlowcy niekiedy mają 2200, a nawet sporadycznie 2500 max lub ci, którzy maja doswiadczenie i tyle wynegocjują. Z premią 2600-3000netto, dobrzy wyciagają więcej ale to na naprawdę dobrych rynkach i też sporadycznie. Firma ma cienkie dodatkowe profity, zero imprez(nie mówię o lokalnej popijawie raz na rok:) , zero wycieczek, auto prywatnie raczej koło domu ale można się dogadać z kierownikiem lub dyrektorem i wtedy można dalej jechać lecz za swoje pieniądze. Nie polecam rysowania auta, zgubienia jakiegoś elementu i uffff... rozbicia bo wtedy płacisz ze swoich. To jedyna firma z takim poczuciem humoru. Od tego są ubezpieczenia. kur...a. Auto zazwyczaj van 2-os ale dla najlepszych są i 5 os. Hyundai i20, Skoda Fabia, Ford fiesta, Fiat Punto, Opel Corsa, Toyota Yaris Fiat Fiorino ( roczniki czasem stare jak na służbowe np. 2008 ale większość w miarę nowych zarówno w benzynie jak i w dieselu). PH jest odpowiedzilny za wszystko, nikt niczego nie wie i odsyła do kolejnej osoby. Premia też uzależniona od dłużników, więc skamlesz o zapłatę należności żeby dostać większą premię. Ilość wizyt min 35 tygodniowo ale opisywanie i planowanie z celem smart(czasochłonne i jak coś żle zrobisz to dostajesz karę finansową, więc dlatego nie ma ich więcej ale pewnie kwestia czasu) Firma ogólnie się rozwija, powstają nowe filie i dużo się o niej mówi ale mega korpo się zrobiło i idzie w tym kierunku, a pracownik jest tylko kolejnym numerem(akwizytorem w AX :P )
Plusy:
Umowa o pracę
Tania karta multisport 52zł/m-c
pewna premia od obrotu+ osiągalne 2 małe plany, a przynajmniej jeden z nich
szkolenia dla pracowników(idealne dla świeżaków) np. sprzedażowe, doszkalające z wiedzy o narzędziach jakimi są programy.
Gadżety dla klientów(słabej jakości ale co miesiąc)
Dobra praca dla 20 latka

Minusy:
Niska podstawa
Kary za pomyłki
Beznadziejnie działający program do obsługi klientów
Auta 2 os, trzeba płacic za dalsze km prywatne i prosić o wszystko do tego samochodu zamiast pojechać na serwis
Brak szkoleń produktowych z przedstawicielami producentów(są ale sporadycznie)
Słabe promocje dla PH
Słabe promocje dla klientów(wygórowane targety)
Pracownicy pomimo wielu szkoleń mają małą wiedzę i odsyłają dalej...
Wszyscy pomagają niechętnie i opierdzielają zamiast pomagać( jest kilku fajnych ludzi)
kierowcy z firm zewnętrznych olewający wszelkie zasady
Otwieranie filii obok starych i zabieranie rynku czyli obrotu i premii.
3
Cezary 2017-06-18 18:01
Mają całkiem sporą ofertę pracy! Słyszałem sporo dobrego o firmie i aplikowałem do działu sprzedaży. Może mi ktoś podpowiedzieć jak się w firmie pracuje?
Ph help desk 2017-06-22 12:19
Ktoś aplikuje do Warszawy na PH i potrzebuje informacji?
Szukajgdzieindziejszczescia 2017-06-22 17:14
Jeśli robisz plany jako kierownik to powinieneŝ coś wynieść z premii kwartalnej ale samej wypłaty jest niewiele, a na głowie sporo. Lepiej już ma przedstawiciel, który robi plany. Tylko znów przedstawiciel jest windykatorem, akwizytorem, magazynierem, sprzedawcą, kierowcą, a nawet sprzątaczką. Słabe to jest i może zniechęcić. Ja bym szukał gdzie indziej szczęścia.
Cudak 2017-06-22 20:41
Auto Partner ma jakiś wysyp zapotrzebowania na handlowców?
Incognito 2017-06-25 14:38
Znalazłem ofertę pracy w Słupsku . Na magazyn i rozwożenie towaru po klientach . Ktoś coś wie jak to wygląda ? Zarobki, atmosfera itp ?
Cudak 2017-06-25 21:48
Jak się pracuje w firmie? Interesuje mnie ponieważ mam chęć aplikować na pracownika działu eksportu. Jak myślicie jakie wymagania może postawić firma przed kandydatem? Czy trudno jest się dostać do pracy?
zapierdalacz 2017-07-12 18:03
zarobisz dwa klocki z łaską i będziesz sie cieszyć ? Firma operuje milionami euro a nam 200zł żal śmiech
2
Pracownik 2017-07-16 12:13
Tak mała aktywność na forum świadczy o tym, że w firmie jest dobrze, mają nową ofertę prac i uważam, że jest dobrze. Ja na zarobki nie narzekam ale też nie obijam się.
ale jaja ! 2017-07-20 04:20
jesteś gościu nienormalny ? Kilka wpisów wyżej piszesz ze jesteś długoletnim pracownikiem AP a teraz w kolejnym wpisie pytasz się jak się tam pracuje bo chcesz pracować w AP
Nieznośny 2017-07-23 16:16
Czyżby obrażanie innych było najlepszym zajęciem? Jeśli ktoś ma taki sam nick to nie znaczy, że to ta sama osoba!!
seba2000 2017-08-04 18:19
na początek 5K brutto plus premie o kwartał zależne od wielkości sprzedazy
Matek 2017-08-12 13:51
Co ciekawego dzieje się w firmie? Aplikuję na stanowisko programisty baz danych i chciałbym dowiedzieć się coś więcej. Wprawdzie robiłem mały wywiad i słyszałem sporo dobrego ale wiedzy nigdy mało. Jaka jest atmosfera w firmie? Czy są jakieś dodatki socjalne?
Jarek. 2017-08-24 10:36
Aplikuję na stanowisko administratora, chętnie poznam również obiektywne opinie na temat podobnych stanowisk.
Tymoteusz 2017-08-25 08:21
Widziałem i aktualnej ofercie pracy, że maja trochę potrzeb kadrowych i w związku z tym mam zamiar aplikować. Wie, że Auto Partner to dobry pracodawca, a jak się teraz pracuje? Na jaką umowę mogę liczyć na początek?
Lidia 2017-08-28 16:07
@Pracownik na jakim stanowisku pracujesz? Na jakie warunki pracy można liczyć? @seba2000 czyli możliwość podwyżek jakaś jest? Aktualnie oszukują na stanowisko Inżynier Utrzymania Sieci. Z ich oferty pracy wynika, że gwarantują pracę w dużej firmie o ugruntowanej pozycji na rynku, stabilne warunki zatrudnienia, atrakcyjne warunki zatrudnienia i płacy, możliwość rozwoju, profesjonalne narzędzia pracy.
1
maciek 2017-09-08 15:45
zarobki w AP -sprzedawca 5 lat w "firmie roku" -sierpień 2017 2580zł na rękę z trzema sobotami i 12-stu nadgodzinami. Bez komentarza.
2
Krisfly 2017-09-09 20:17
Firma która za nic ma zwykłych ludzi, kiedyś motto (usunięte przez administratora) brzmiało: firma to ludzie! (usunięte przez administratora) Jedne sprawny na plus (rozwój firmy) inne na minus - traktowanie pracowników. Ciężko tam o godziwe wynagrodzenie przynajmniej na oddziałach. Premię uwalają za widzimisię. Wielka szkoda że podstawa i premia dla ludzi z 10 letnimi stażem to 2500 netto. Nie pracuję już tam - na moje szczęście oczywiście.
4
Czekanik 2017-09-10 22:58
Wysokość wynagrodzenia to odwieczny problem między stronami. Sądzę, że niedługo rynek pracy wymusi na firmach podwyżki!
Lidia 2017-09-20 15:20
@Czekanik co powiesz jeszcze o warunkach pracy w firmie Auto Partner SA? Jaka panuje atmosfera? Czy są jakieś dodatkowe premie? @Krisfly czy nie ma możliwości awansowania na wyższe stanowisko? Jeśli tak to po jakim czasie pracy?
Firma to l..,,,,,, 2017-09-22 20:04
Porażka na kazdym szczeblu, (usunięte przez administratora) . Odbije im sie to czkawką. Szukają ludzi bo duzo ludzi pracujach dziś szuka pracy lub juz się dogadali z innymi i odchodzą
3
Z daleka od AP 2017-09-23 23:21
Można się ze śmiechu wyłożyć. AP w Bieruniu - zwykły magazyn hurtownia a poszukuje inżynierów , kierowników, menedżerów, administratorów sieci czy sprzedawców handlowych ze znajomością kilku języków obcych. Wszystkie te wpisy robią oczywiście na rozkaz Zarządu i kierownictwa dwa czy trzy niewykształcone pieski magazynowe. Jednym z najlepszych jest "Cudak " co przez trzy wpisy jako stary pracownik wychwalał pod niebiosa ten magazyn a w czwartym wpisie się zapomniał i napisał że chce tam pracować i pyta się jakie są tam warunki. Ci co pracowali w AP jeszcze na starym miejscu za Tychami w stronę Katowic i później na ul Oświęcimskiej w Bieruniu to doskonale pamiętają jakie tam były "warunki" i traktowanie pracowników
3
kwc 2017-09-26 08:48
Witam jak tam z atmosferą w filii wodzisław śląski i jak wygląda tam praca na magazynie???wiem że zarobki małe i ludzie narzekają ale ja nie o zarobki pytam,proszę o szczerą odpowiedź a nie o desperacką pozdrawiam wszystkich.
pfffef 2017-09-26 14:09
Witam,
Pracuje w centrali. na magazynie. Praca jest bardzo fajna i atmosfera wśród ludzi genialna.
Jedyny minus to zarobki w stosunku do pracy. Pracuje się ciężko i ja jako dziewczyna muszę dźwigać wiele ciężarów. Fakt jest taki, że jak człowiek chce zarobić 3k to musi poświęcić swój wolny czas i weekendy na to, a nie raz zostajemy zmuszeni do zostawania na nadgodzinach informowani godzinę przed końcem zmiany.
Jak na Polskie standardy magazyn jest bardzo czysty, dbają o bezpieczeństwo pracowników i nie ma żadnych problemów z kierownictwem. Myślę, że sporo jeszcze jest do poprawki, bo socjal słaby, daremne paczki na święta i tylko jedna wycieczka dla pracowników w roku. Generalnie firma ma plus i jak ktoś chce pracować w dobrej atmosferze to nie ma na co narzekać. Znam osoby które pracują tam od początku tej firmy (tj 1993r) i nie zamierzają zmieniać pracy.
Ania 2017-09-28 15:34
No nie wiem... mój mąż nie raz otrzymał pensję po 10.
Lidia 2017-09-28 19:10
@pfffef jak długo pracujesz w Auto Partner SA? Czy masz umowę o pracę? Czy można w ogóle na taką liczyć? @kwc czy zamierzasz może aplikować do firmy? A może już aplikowałeś i byłeś na rozmowie? Jeśli tak to podziel się z nami informacjami o przebiegu rekrutacji.
trutututu 2017-09-30 09:12
Czytać nie umiesz???
Przecież ona pisze że 3k to z sobotami i nadgodzinami!
Ja pracuję od 2004r. i jakoś ogarniam więc nie pisz bzdetów sezonowy pracowniku!
trzebasięzainnapracąrozglądać 2017-10-10 15:44
Zarobki wrzesień 2017 -sprzedawca 2440 zł na rękę w tym 4 soboty i kilka nadgodzin !!
2
KarlU 2017-10-10 15:54
kurde ja 2 soboty i grubo ponad 3000. jestem ciekawy czemu ty 2400? moze trzeba w końcu zrozumieć że trzeba chwycic za telefon i podzwonic po klientach, wykorzystac narzędzia a nie czekac jak na zbawienie. przeciez im lepsza marza tym wyplata co mnie nie dziwi. albo sezonowi pracownicy jak to ktos napisal, pokolenie mlode ktore mysli ze pieniedze z nieba poleca.
trzebasięzainnapracąrozglądać 2017-10-10 16:14
masz rację -trzeba przestać przychodzić w soboty do pracy,przynajmniej człowiek odpocznie,spotka się z rodziną .Pewnie też jesteś sprzedawcą który siedzi na kasie , zastępuje w pełnym zakresie kasjerkę,rozlicza trasy,układa fv,zamyka wz itp. Pozdrawiam
1
TakiKlimat 2017-10-10 19:08
Takie zarobki chyba na centrali, a na oddziałach to lepiej jak pracownik zarabia mało, bo ... koszty są mniejsze - jesteśmy tylko "numerkiem" na liście płac!
AP 2017-10-10 19:39
Może się pochwal jaką masz podstawę bo to od tego dużo zależy! Niestety podstawy są słabe a na dodatek starzy pracownicy mają mniejsze niż od nowo zatrudnionego i to jest wręcz skandal!!! Parę lat już pracuje i nie jest najgorzej ale trochę lepiej mogłoby być bo od tak podwyżki nie uświadczysz, choćby parę groszy co 2 lata by dali za przepracowany czas to już by to było lepiej. Dużo można by pisać o tej firmie ale trochę mi się nie chce :) ogólnie ujmując to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywa ale źle też nie jest.
1
JonyQ 2017-10-11 08:23
...nie zdziwiłbym się gdyby ten co zarobił ponad 3 klocki (buhahaha)to jakiś mądrala kierowniczek. Zdradził go zwrot "wykorzystywać narzędzia" słyszę to kilka razy dziennie...K...wa narzędzia czyli fantastyczne promocje (promocje o 3 zeta i telefon). Wiesz jakie są odpowiedzi przez telefon na te super promocje? "Nie wk...wiaj mnie, po co do mbnei dzwonisz i odrywasz mnie od roboty"
2
Marian 2017-10-11 17:27
Fajna firma i mam zamiar aplikować na kierownika , warto?
Karola 2017-10-13 19:15
Ja jestem zadowolona z pracy , chyba reszta mojej ekipy tez. Duzo zalezy na jakiego kierownika oddzialu sie trafi.
Pensja tez w porzadku, premie zalezne od obrotu.
ale jaja ! 2017-10-15 20:47
uaaahahahaha masz zamiar aplikować na stanowisko kierownika ? Nie lepiej na Dyrektora albo Prezesa ? Następny "bystry" z AP robi wpis na zamówienie
1
Jasiek 2017-10-16 11:43
Fajna firma i nawet nie mają specjalnie ofert pracy, szkoda.
1
Zostaw swoją opinię o Auto Partner SA - Bieruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auto Partner SA