logo Autoliv Poland Sp.z o.o.

Autoliv Poland Sp.z o.o.

Oława

Opinie o Autoliv Poland Sp.z o.o.

. 2017-01-10 22:32
I czy wtedy wypłaca premie ?
Ziom 2017-01-12 20:33
Jest tam taki chłopaczek na prototypowni z olawy co na drugiej zmianie oglada filmy :)
2
Xyxydoo 2017-01-14 00:42
No i co ?
xyz 2017-01-22 02:19
atmosfera bardzo przyjazna (dział r&d), kadra zarządzająca bardzo spoko - są pomocni. co do samej pracy to praca jak każda inna, czasami się ratuje świat a czasami przysypia. kasa, płatne nadgodziny i premie jak najbardziej ok, co roku jakieś marne podwyżki - ale są. nie ma problemu z urlopami w okresie wakacyjnym. niestety firma traci na słabym socjalu, a dla takiego pracownika z wrocławia to w sumie na jego braku... karta benefit 74zl (sic!), brak opieki medycznej dla szeregowych pracowników, homeoffice dla wybrańców, brak elastycznego czasu pracy, dojazdy. dofinansowanie do biletów do kina są super pomysłem pod warunkiem, że się nie ma multisporta - trzeba wybrać jedno z dwóch. posiłki na stołówce pozostawiają wiele do życzenia, za taką cenę. związki zawodowe działają bardziej na minus niż na plus.
Ogólnie jeśli ktoś szuka stabilnego zatrudnienia, zależy mu na miłej atmosferze i sympatycznych ludziach a nie zależy mu na jakimś super, ekstra rozwoju oraz benefitach to polecam.
1
Dora rada 2017-02-17 09:16
Kiedyś pracowałam z Wiolką Wenger ,wiecie o kogo chodzi ,strasznie wredna baba,skończyła szkołę podstawową i i strasznie szkodzi jak widzi ludzi inteligentnych i ambitnych z wykształceniem wyższym jak 8 klas szkoły powszechnej.Kilka lat temu za bramą zakładu pobiła koleżankę,bo złożyła zażalenie na złą atmosferę i mobing jaki panował przy maszynie z tą kobietą. Straszne babsko.
1
pracownik 2017-02-28 07:09
Szefostwo nie widzi co się dzieje na prototypowni na drugich zmianach i nockach jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A ten cwaniaczek z oławy ciągle ogląda filmy zamiast pracować.
2
Fabryka dla Wołów 2017-03-11 21:29
Pracowałam tam jakiś czas i muszę wam powiedzieć,że jeśli jesteś młodą osobą ta praca jest dobra na chwilę ,za nim nie znajdziesz czegoś poprostu lżejszego,bo ten zakład oferuję ci pracę ponad siły fizyczne i psychiczne,latem jest upał rzędem 35 stopni na hali,a ścięgna ci pękają od pracy na krojowni i do tego niebotyczne wymagania co do normy,które są wciąż podkręcane ,a pensja stoi w miejscu ,defacto z zarobkami na zachodzie za owiele lżejszą pracę to symboliczna miska ryżu .Jednym słowem praca dobra jeżeli masz długi u providenta ,alimenty ,kredyty mieszkaniowe ,męża alkoholika a dzieci chcą jeść,no to jesteś związany/a z takim zakładem,bo nie masz wyjścia,a kto jest mądry to szuka możliwości na lepsze życie ,tak,że życzę wszystkim dzielnym pracownikom autolive wytrwałości i mocnych ścięgien,byle do emerytury jaka by nie była ☺.
3
goscinnie 2017-03-14 07:29
A JA WIEM
Bo tam pracowałam ponad 10 lat
i....
NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zadna prca nie jest warta takiego traktowania i wyzysku
wyciskaja z czlowieka ostatnie soki
nie dadza zarobic na podstawie tylko kaza zapieprzac w kazda sobote
a jak nie przyjdziesz to ci wystawi madra liderka taka opinie po roku ze z podwyzka mozesz sie pozegnac
Jednym slowem
chamstwo,kumoterstwo i mobing
6
goscinnie 2017-03-14 07:31
atmosfera bardzo przyjazna?????
szok
co za bzdury
2
nick 2017-03-15 18:05
Proszę czytać ze zrozumieniem - przyjazna atmosfera w administracji: dział rozwoju, nie produkcji.
Dzień świra 2017-03-17 11:03
Praca jak w kołchozie,żebym mogła zarobić 2400 to 6 dni w tygodniu obowiązkowo a i 7 byłoby mile widziane,mówię wam gdybym nie miała zobowiązań kredytowych i była trochę młodsza to wyjechała bym na zachód a tak to antydepresanty godzinę przed wyjazdem do pracy i byle do emerytury (za 25 lat).
4
Dzień świra 2017-03-17 11:03
Praca jak w kołchozie,żebym mogła zarobić 2400 to 6 dni w tygodniu obowiązkowo a i 7 byłoby mile widziane,mówię wam gdybym nie miała zobowiązań kredytowych i była trochę młodsza to wyjechała bym na zachód a tak to antydepresanty godzinę przed wyjazdem do pracy i byle do emerytury (za 25 lat).
1
Życzliwa 2017-03-17 23:57
Współczuję,ja już 6 lat temu wyjechałam z tego obozu pracy do dzieci które żyją w Norwegii . Najpierw wyjechały dzieciaki i znalazł dobrą pracę oraz mieszkanie.Jestem z nich bardzo dumna,bo nie ma większego szczęścia dla matki jak świadomość,że dzieci mają lepsze i lżejsze życie niż ich rodzice,bo żeby sobie poradzić w obcym kraju trzeba mieć trochę samozaparcia i charakteru,ale co miałam im pieozwolić żeby skończyli na taśmie jak beduini w polskiej republice bananowej ,a tak gdy sami się ustatkowali pojechałam do nich i opiekuje się wnukami a w międzyczasie pomagam w sklepie polskim na pół etatu mam 800 euro ,żyjąc z dziećmi nie wydaję na rachunki więc te pieniądze odkładam i dobrze że wyjechałam,bo życie mam bezstresowe a w autolivie to już ledwo na krzyże wyrabiałam o ścięgnach nie wspomnę a mobing szkoda gadać,baby na halach prymitywne po szkołach podstawowych i z patologicznych środowisk. Tak ,że pani też może los się jeszcze odmieni,może dzieciaki kiedyś wyjadą za granicę i kto wie,może mamie pomogą.
2
Życzliwa 2017-03-17 23:58
Współczuję,ja już 6 lat temu wyjechałam z tego obozu pracy do dzieci które żyją w Norwegii . Najpierw wyjechały dzieciaki i znalazł dobrą pracę oraz mieszkanie.Jestem z nich bardzo dumna,bo nie ma większego szczęścia dla matki jak świadomość,że dzieci mają lepsze i lżejsze życie niż ich rodzice,bo żeby sobie poradzić w obcym kraju trzeba mieć trochę samozaparcia i charakteru,ale co miałam im pieozwolić żeby skończyli na taśmie jak beduini w polskiej republice bananowej ,a tak gdy sami się ustatkowali pojechałam do nich i opiekuje się wnukami a w międzyczasie pomagam w sklepie polskim na pół etatu mam 800 euro ,żyjąc z dziećmi nie wydaję na rachunki więc te pieniądze odkładam i dobrze że wyjechałam,bo życie mam bezstresowe a w autolivie to już ledwo na krzyże wyrabiałam o ścięgnach nie wspomnę a mobing szkoda gadać,baby na halach prymitywne po szkołach podstawowych i z patologicznych środowisk. Tak ,że pani też może los się jeszcze odmieni,może dzieciaki kiedyś wyjadą za granicę i kto wie,może mamie pomogą.
2
Dzień świra 2017-03-18 09:00
Dziękuję za dobre słowo,ale na dzieciaki bym nie liczyła,pokończyli szkoły specjalnej troski OHP niestety i jedynym co mogę od nich wymagać i o co się modlę to żeby nie poszli w ślady ojca i nie popadli w alkoholizm albo narkotyki albo nie skończyli w zakładzie karnym.Ach życie życie ,kończy mi się przerwa więc czas wracać do tego wariatkowa ,ale już jest sobota,jutro wolne tak , że kupię sobie dzisiaj ze 2 albo 3 VIPy z biedronki ,zamkne oczy i wyobraże sobie, że jestem człowiekiem.
4
Mrówcza farma 2017-03-19 12:01
Muszę się odnieść do wszystkich wpisów krytykujących naszą fabrykę. W autolivie pracuję już 13 lat i ludzi tu pracujących mogę podzielić na Starych pamiętających czasy gierka (za których było lepiej)gimbaze(jarają trawę na przerwach) bez ambicji i ilorazu inteligencji do dalszej nauki i rozwoju, matki polki,które dzielnie znoszą trudy dnia codziennego walcząc z odorem po alkoholowym,który wydzielają ich kochani mężowie oraz kombinują jak zapełnić puste żołądki swoich dzieciaków (o nerwicy nie zaspokojonej macicy nie wspomnę)ostatnio nawet cyganie i Ukraińcy.......
3
Mrówka cała 2017-03-19 16:26
Zapomniałaś powiedzieć o zarobkach .Z samej podstawy po opłaceniu rachunków i długów (niech licho weźmie mojego starego)zostaje mi na 3 plastry salcesonu,dlatego proszę nie narzekać,że w soboty się pracuje,bo dzięki tym dodatkom jak opłacę rachunki ,kredyt (niech szlak trafi mojego eks)zostaje mi na 4 plastry salcesonu ,pasztet w kiszce,szemrany tytoń bez akcyzy i gilzy (w końcu od życia też coś się należy
1
Mrówcza farma 2017-03-19 17:09
A ja cię zaskoczę ,bo dzięki naszej firmie w ciągu 3 lat dałam radę odłorzyć 1200 złotych(ogrzewałam tylko jeden pokój w zimie) na 22 letniego bolida,1,0 benzyna,marki nie pamiętam,bo znaczek odleciał. Do pracy nim nie jeżdżę,bo paliwożerny jest ,tyle co do markietu kilometr od domu ,no i raz do roku jak mam urlop nad bajoro za miasto, nogi sobie pomoczyć,jak słońce przygrzeje i komary nie gryzą to zamykam oczy i wyobrażam sobie,że jestem gdzieś w ciepłych krajach z kulturą jak każdy normalnie żyjący Europejczyk. A jutro na rano do roboty i znów ścięgna będą wołały o pomstę do nieba.
4
Andzelyka 2017-03-29 14:05
Oj idzie lato i znów trzeba będzie wypacać się na hali,słuchając brzęczenia niezaspokojonej liderki.Chyba poszukam sobie chłopca ze wsi ,bo ja tak lubię opalać się na leżaku wśród zapachów wiejskiego życia a wieczorem są zabawy w remizie pod takt disco polo ,a w mieszkaniu z mamą to ja się duszę jak w pudełku i tak w ogóle to za młoda jestem żeby latem tyrać w fabryce.
2
Inżynier jakości produkcji 2017-04-07 17:38
Jako inżynier jakości nie mogę dać wysokiej oceny (Jelcz-Laskowice).
Bardzo duża rotacja inżynierów, ciągłe nadgodziny (codzienne!), ogromny stres ciążący na 1 osobie za produkt, brak work-life balance, brak możliwości zaplanowania popołudnia, a nawet wieczoru(!) gdyż często gęsto o 16.00 testy nie wychodziły lub problem na produkcji sie pojawiał i trzeba było dokończyć sprawę, a na dodatek wygórowane wymagania od strony przełożonych AMG liderów w porównaniu do szkoleń rozwojowych. Często brak kompetencji zarządzania liderów i potęgowanie stresu. Lider pracuje od pon-piątku od 8-16, a inżynierom każe przychodzić w soboty, gdyż musi być produkcja! Powinno to być gdzieś zgłoszone. Mobbing również się zdarza.

Nie polecam firmy, jest wiele możliwości we Wrocławiu, szczególnie dla inżynierów.
2
Wągier 2017-04-08 18:32
Co się dziwisz,że jest mobbing jak ryczące czterdziestki po przejściach z dwudziestoletnim stażem użerania się ze starym alkoholikiem ,spłacając długi i cierpiąc na syndrom nie zaspokojonej brochy muszą gdzieś odreagować i albo okładją swoje dzieciaki w domu albo doprowadzają do szału ludzi w pracy albo jedno i drugie. Jak to mówią,,kto się patolem urodził,kanarkiem nie zdechnie".
2
Handlarz 2017-04-12 10:09
Zainteresowany asortymentem... vdg.industry@gmail.com
Edmund 2017-04-28 22:52
A jest taki osiol jak T.Greczanik????
Stasiek 2017-05-21 00:42
Siema ludziska ,jak tam w autolyvie ,jedziemy ,jedziemy za polske ,za kaczora,za miskę ryżu,Antoni powinien dać wam medale z kartofla za zasługi dla ojczyzny,ja już mam na to jak na lato ,a wam życzę dużo zdrowia psychicznego i mocnych ścięgnien.
1
byłem widziałem 2017-05-25 20:20
faktycznie jedna wielka porazka z tym kolesiem.wszystko z reszta w autoSyfie jest jak on..niczym papier toaletowy!!
1
Andzelyka 2017-05-26 14:01
Podobno idą afrykanskje upały ,a z okolycznych wiosek zalatuje grilem i obornykiem oraz moje ulubione melodie disko polo ,chyba powiem liderce ,że mam okres i mnie brzuch boli,a co ,mam się wypacać w tych 40 stopniowych upałach na hali przy szyciu,niech ukrainki robią,a ja se fsiąde na rower i pojadę na nasze wioski okoliczne,kto wie może se znajdę chłopaka.

2
~Marcin G 2017-06-07 11:16
Mam firmę transportową i dostałem z Waszej firmy z centrali ze Skandynawii ofertę na przeniesienie zakładu do Rumunii. Z informacji jaką mam to zamykają zakład w Oławie a maszyny które tu są przenoszą do Rumunii. Możecie mi powiedzieć jakiej wielkości są to maszyny, oni twierdzą że są to zwykłe stoliki z maszyną do szycia. Czy są też jakieś długie linie produkcyjne . Będę wdzięczny za odpowiedź , oferta jest bardzo ciekawa.
4
Doinformowana 2017-06-14 20:33
Nie wiem kolego jaki masz interes w wypisywaniu takich bzdur.
Firma ma się świetnie, wciąż się rozwija i inwestuje duże pieniądze w rozbudowę.
Nikomu z zarządu nie przyszłoby na myśl, aby przenieść tą fabrykę do Rumunii (prędzej odwrotnie).
NIE Pozdrawiam
Mrówcza farma 2017-06-22 14:15
Znów przyszły upały z afryki ,na hali 38 stopni ,aż mnie się podpaska zagotowała ,jeśli to prawda z tą Rumunią to ja jestem za ,a nawet przeciw. Może tam będzie trochę bardziej umiarkowany klimat,bo w tym jelczu to ja już nie wytrzymiem,upał,ścięgna i jeszcze z tą matką jak w pudełku.
2
Andzelyka 2017-06-23 12:30
Wczoraj Teresa z Anglii powiedziała,że możemy przyjeżdżać do nie do pracy,na hali upały,wiatraków nie ma,ścięgna padają a liderka z nowu drze kopare,chyba się skusze i pojadę tylko wie ktoś ile się tam zarabia?
1
Rezydent UK 2017-07-01 10:38
Andzelyka mieszkam od 14 lat w Anglii i w skrócie wygląda to tak,jeśli będziesz zarabiać minimalną krajową to dostanieszb 1150 funtów i skoro jest minimalna możesz aplikować o zasiłek working tax 200 funtów miesięcznie oraz house tax jeśli masz mieszkanie który pomoże ci zredukować opłaty za czyndz nawet do 400 funtów,czyli mieszkasz prawie za darmo .Średni koszt wyżywienia się dla jednej osoby to 200 funtów maksymalnie miesięcznie reszta jest dla ciebie,jeśli masz dzieci mozesz aplikować o child tax to jest do 800 funtów miesięcznie i rodzinne do 16 roku życia na każde dziecko 80 funtów miesięcznie. Teraz najlepsze dzieci mają szkołę,lekarza oraz leki i dentyste za darmo do 16 roku zycia,ty też jesli masz working tax ,a z reguły mają wszyscy, więc gdy lekarz wpisze ci receptę nic za to nie płacisz.
1
HWDautolive 2017-07-01 14:06
Potwierdzam to co kolega mówi,pracowałam w autolivie 2 lata i mam nie miłe wspomnienia z tym zakładem związane. Praca ciężka w gorącu,ludzie opryskliwi ,najbardziej baby,które przynosiły do pracy swoje własne prywatne problemy i wyrzywały się na mlodszych ,żeby się dowartosciować ,a gdy przyszedł czas wypłaty to po opłaceniu rachunków mogłam sobie pozwolić żeby wziąść laptopa na raty,śmiech na sali.Ale w końcu się odważyłam i wyjechałam do rodziny w Anglii .
1
HWDautolive 2017-07-01 14:22
Na początku nie było łatwo,bo tęskniłam za krajem,ale jak zaczęłam pracować i dostałam pierwsze wynagrodzenie w wysokości 1100 (teraz po 3 latach jest 1400)funtów to poczułam,że to ma sens.Bo za pracę lzejszą niż w autolivie i z większym poszaniwaniem pracownika,bo na zachodzie jest inna kultura pracy,odnalazłam swoją godność .Utrzymanie kosztuje mnie 300 funtów miesięcznie (czynsz,internet,telefon,jedzenie)od panstwa dostaje 200 funtów z tytułu working tax i tak zostaje mi 1300 funtów dla mnie na wlasne potrzeby,z tego 800 funtów odkładam co miesiąc na konto oszczędnościowe.Acha i dwa razy do roku wyjeżdżam w ciepłe kraje,bo przy tych zarobkach jest to banalnie proste np.majorka ful inclusive 2 tyg.400 funtów hi hi .Po latach mogę stwierdzić,że jeżeli ktoś jest młody i nie ma zobowiązań i nie może ruszyć swojego życia z miejsca to ma coś z głową nie tak.
1
Weź mnie sp....ol 2017-07-03 13:52
Powiedzta mi czemu w autolivie jest taka kupa,robisz cały miesiąc,deprechy dostajesz od użerania się z szurniętymi babami, ścięgna wysiadają ,robisz musowo w sobotę,a na koniec miesiąca,gdy dostaniesz piniondze to nie wiesz czy się śmiać czy płakać.
1
Rolnik szuka żony 2017-07-05 12:31
Witam wszystkie dziewczyny z autoliva.Szukam partnerki na moje ranczo za miastem,bo słyszałem,że są tu amatorki przygód wiejskich. Kilka dni temu zdechła mi moja kobyła więc przydałaby mi się para rąk do pracy na roli,tak ,że szukam dziewczyny lubiącej życie wiejskie płynące w rytmie disco polo i zapachu obornika,ale nie stroniącej od pracy fizycznej,bo życie na roli nie składa się tylko z leżenia na słońcu i zbijaniu bąków ,na przyjemności trzeba sobie zapracować.Mam 28 lat ,jestem wysokim szatynem o 20 cm dyszlu,marzę o założeniu rodziny i spędzaniu wolnego czasu pod sklepem z kolegami.W zamian mogę zaoferować sielskie życie na wsi ,a reszta sama jakoś się ułoży,jak się postaramy to PIS daje Pińceset plus na każde dziecko,więc może być wypas.Dzwonić na numer 774162118 i pytać o Staśka.
4
Zulugula 2017-07-15 22:33
Siema brygada,mam pytanie,bo chodzą słuchy,że nasz autolive przenoszą do Rumunii i jeśli ktoś chce utrzymać posadę to będzie się musiał przenieść razem z fabryką i zamieszkać w hotelu robotniczym na miejscu oraz chodzić na kursy języka Rumuńskiego ,a wynagrodzenie wacha się w granicach 2500 do 3000 romów .Ktoś wie czy to prawda i po ile stoi rom do złotego .
1
Edi800 2017-07-16 11:48
Autoliv - jeżeli nudzi Cię życie, nie masz pasji, rodziny - to praca dla Ciebie! Koordynatorzy i zarząd planuje produkcję w taki sposób, by pracować na 120% sił, od poniedziałku do niedzieli włącznie. A i tak ciągle mało. Płaca nie najgorsza, ludzie sobie chwalą - ale tylko Ci, co siedzą w zakładzie od niedzieli do niedzieli. Premia uznaniowa - jak nie przyjdziesz w sobotę do pracy to zabiorą Ci ze 100zł, nie zrobisz normy kolejne 200zł. Jak chodzisz w soboty i niedzielę to też premię uwalą. W imię zasad Autoliv.
Zarząd zajmuje się pierdołami, przy czym ma gdzieś konkretne problemy. Powiększają halę, powiększają produkcję, pomniejszają magazyny. I gonią, i wymagają więcej i więcej.

Jedyne plusy to socjal. Co CI z premią zabiorą na wakacje i święta w średniej daninie oddadzą. Dodatkowo karta Multisport za jakieś 70zł to też dobra opcja. I tyle dobrego. Albo CIę zajadą fizycznie albo psychicznie. Z dobrego zakładu zrobił się chlew.

Dodam, że chodzi o Autoliv w Jelczu, którego tutaj nie ma.
2
Kordian 2017-07-16 19:46
Wiesz ,że w jakimś kościele dzwonią,ale nie wiesz w którym,ja akurat pracuję w administracji naszej firmy to ci powiem .Prezes autolivu podpisał kontrahentą umowę na korzystnych warunkach z Petru Łukaszenko i filię z Jelcza przenoszą nie do Rumunii a na Białoruś i zapomij o pracy w delegacji,bo Łukaszenko do pracy wynajmie swoich więźniów politycznych których ma na kopy w obozach pracy,nasz boss za wynajęcie jednego więźnia będzie płacił 10.000 Białoruskich rubli czyli około 980 złotych ,a praca będzie dwu zmianowa po 12 godzin od poniedziałku do niedzieli ,bez rzadnych zasad bhp ,premi i bonusów ,tak ,że sorry Gregory,ale szykują się zwolnienia. I nie myślcie o wyprawkach za wysługe lat,bo drobnym druczkiem do umowy zawarta była klauzula,że zaniechacie roszczeń do wyprawki w zamian za dodatki socjalne,które wam przysługują. Tak ,że radzę szybko składać podania do okolicznych Kauflandów i Biedronek.
1
Patrycja 2017-07-20 10:45
@Edi800 a jak dokładnie wygląda forma zatrudnienia? I czy oprócz premii uznaniowych, są jakie dodatkowe bonusy, płatne nadgodziny?
2
@Edi800 2017-07-22 21:28
Jakiego zatrudnienia ,do autosyfu przyciąga ludzi tylko desperacja ,długi,spłaty sądowe mężów,brak wykształcenia ,mówiłem już o długach,więc spłaty sądowe przy rozwodzie itd,itp.Jeszcze brak wartości własnej,zero ambicji oraz strach przed wzięciem swojego życia we własne ręce. Nie wiem nic o bonusach,ale dostaniesz za darmo od liderki opi......ol na dzień dobry na rozpoczęcie dnia pracy i tak dzień po dniu.
1
Komornik 2017-08-02 08:30
Uprzejmie informuję panią Wiolette Wenger,że termin spłaty należności męża zbliża się ku końcowi i jeśli do października nie otrzyma on zasądzonej części wartości mieszkania,rozpoczynamy egzekutywe długu i wystawiamy mieszkanie na licytację.
2
Karol 2017-08-10 16:23
Od jakiej ceny ta licytacja się zaczyna?Jak od złotówki to ja w to wchodzę.
2
Komornik 2017-08-12 18:42
Uprzejmie informuję,że egzekutywa długu roszczeniowego zasądzonego przez organ sądowniczy ma na celu zadośćuczynienie stronie podzkodowanej,czyli w tym wypadku mężowi pozwanej,w formie zapłaty mu za lata spędzone z pozwaną ,więc zadaniem komornika jest uzyskanie należnego długu wszystkimi dostępnymi środkami prawnymi,więc cena wartości sprzedawanej nieruchomości będzie odpowiednio zaniżona,żeby mogła być atrakcyjna dla potencjalnych kupujących i zarazem zaskutkowała jak najszybszym rozliczeniem się strony zasiedzianej w lokalu sprzedawanym ze stroną pokrzywdzoną w tym przypadku z mężem ,więc proszę być dobrej myśli i życzę powodzenia na licytacji,która już nie długo się rozpocznie.
2
Przypadkowy czytelnik 2017-08-16 22:20
Oj nudzą się Ludki na nockach! Jedno jest pewne, w Autolivie pracują dowcipni Ludzie!
4
Narzeczona 2017-08-19 16:38
Panie komorniku proszę w imieniu narzeczonego o niezwłoczne odzyskanie tych piniondzy od tej szelmy,bo mój partner i ja mamy zamiar się pobrać i gotówka nam się przyda na wesele i miesiąc poślubny który planujemy na wyspach Kanaryjskich.
1
@Edi800 2017-08-26 10:18
Co ty jesteś opóźniona w rozwoju ,czy masz sznur na szyji i musisz spłacać długi,nikt o zdrowych zmysłach nie pcha się z własnej woli do obozu koncentracyjnego ,jesteś młoda,nie masz dzieci i męża alkocholika wyjedź za granicę póki czas.
1
Provident ,,promyczek nadzieji" 2017-08-26 22:07
Masz kłopocik ,czy marzenia wszystko jest do załatwienia,tutaj kasa pali w ręce, weź swój dowód i nic więcej,o powody nie pytamy ,ale chętnie pożyczamy ,leżak ,plaża,ciepłe kraje,może mąż,który jest frajer , komornikiem wciąż cię straszy ,weź pożyczkę później spłacisz ,raty uczciwe bać się nie musisz weźmiesz pięćdziesiąt to stówę wrócisz,ale co z tego liczy się spokój,spłać swego męża i nie prowokuj.
Numer kontaktowy -0774182719
1
Halinka z krojwni 2017-08-30 00:13
Proszę mi powiedzieć,czy jest możliwość obejrzenia tego mieszkania przed licytacją ,bo ja mam jakieś 40 tysięcy zdolności kredytowej to bym wzięła.
1
Jaj 2017-09-02 19:45
Fajnie ze masz takie marzenia bo to co piszesz to jest bajka, odnośnie wakacji na 2 tyg za 400 funtów. Na majówkę.
Fred 2017-09-30 20:40
Acha,czyli pracę już masz jako szpicel,więc nie zawracaj nam gitary i daj się odstresować po robocie .
1
Zostaw swoją opinię o Autoliv Poland Sp.z o.o. - Oława
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Autoliv Poland Sp.z o.o.