brak logo

Amica Wronki S.A.

Mickiewicza

Opinie o Amica Wronki S.A.

Bieda 2016-12-26 20:03:34
Amica 13 brutto !!!!!!
Buahhhaahahahahaaahhahh
Szukają czarnych !!!!!!
Jestes wyprany z marzen?
Nie posiadasz checi posiadania czegokolwiek?
Lubisz parowki i inny szajs do zapychania kichy?
Chcesz byc marna imitacja meza czy niedaj Boze rodzica ?
Podejmij prace w gownianej firmie za 13zl brutto !!
Nie macie pały siana? Dzwancie do .....
Buahhahahaahahhaajah
2016-12-28 18:16:30
Czy to prawda ?
13 brutto to o 170 zl wiecej od placy minimalnej !!!
Te k...y taka placa zmuszaja ludzi do btania nadgodzin.
Chcesz godnie zyc pracujac dla Amicki ?
No problem !!!!!
Przepracuj tylko 240 godz !!!!!
Do dyrekcji tego pierdolnika :-)
Wyj3bcie się !!!!!

To ile wy godzin musicie przepracowac zeby zatankowac auto :-) 30 ? Buahahahahhahahab
Pizza 5 godz
Dentysta jedna k...a dziurka 12 godz tyry w fabryce.
Droga Amicko po jako k...e ty poszukujesz ludzi skoro ty ich nie szanujesz !!!!! do obrazania? do kopania? 9zl netto biahahahahahhaha
Chcecie durne zj3by pracownika na stanowisku w fabryce w cenie portiera !!!!! Czy k...a szatniarza.
Rozumiem dla czego ludzie szanuja Amazona i kego 15 brutto biahahahhahahah

POLECAM PRACĘ W FIRMIE AMICA !!!!!!!!
WSZYSTKIM MOIM WROGOM I D3BILOM KTORYCH NIE LUBIE :)
5
Amica-100% cotton 2017-01-01 21:00:52
Podobno wszystkie budynki z sasiedztwa przerabiane sa na cele dla Ukraincow !!!!!!
Ilu na m2 wejdzie ?
Wstyd !!!!! Konkurencja rynkowa kosztem pracy !!!!!
Sobie glupie k...y z dyrekcji od ryja odejmijcie a moze jakis ukrainski mebager was paly zastapi?
Przeciez nie ma ludzi nie zastapionych :-)
Godz pracy 150 gram frytek z KFC buahhahahaha
Ikea podnosi place o 33 % od nowego roku buahaha
Mialem kupic kuchenke ale raczej niech mi wyrywa. Jaka polityka taka sprzedaz !!!!!!
Nie kupuje u oprawcow moich przykaciol.
1
Zal Zenada Wstyd 2017-01-02 18:30:24
NIE PODEJMUJE PRACY ZA KTORA NIE MAM SZANS SIE UTRZYMAĆ !!!!!!
13brutto? w XXI wieku !!!!!!
Buhahahahaahahhhhhahahhhaahh
obojętny 2017-01-03 08:21:46
Amica nie zatrudnia ukrainców - przynajmniej jeszcze teraz....
Nick 2017-01-07 22:07:04
Jeśli ktoś pracuje w jakimś przedsiębiorstwie i nieustannie narzeka, a pomimo tego wraca tam dzień po dniu, to znaczy że jest właściwą osobą, we właściwym miejscu i na właściwym stanowisku.
1
2017-01-08 21:21:54
Amica:-)
13 brutto czy to prawda?
To ile wy pracukecie zeby zatankowac auto? 30 godzin buaahahahahha
Napiszcie prawde bo to sa jakies bzdury.
Pozdrawiam
Michał 2017-01-08 22:51:03
Planuje podjąć pracę w Amice i mam pytanie, czy firma udostępnia rabaty na swoje produkty? Macie przy fabryce coś w rodzaju sklepu firmowego? W niedalekiej przyszłości chcemy z żoną remontować kuchnię i możliwość zakupu tańszego sprzętu byłą by miłym dodatkiem do pracy.
2017-01-09 16:32:26
Rozwazasz prace za 13 brutto? W fabryce!!!!!
Podjazdowy na Orlenie tyle ma !!!!
Amica :-) pole bawelny w XXI wieku w samym centrum Europy k...a !!!!!
9 netto?
5 godz pizza
Kino 10 godz
Zatankowanie auta 30 godz
Moze do specjalisty jakiegoś bys sie udał ?
100 godz zycia 900zl buahahahahahahhahahaha
Od dzis placa minimalna za najmniej płatna robotę w Polsce to 2000 brutto :-)
Amica 2190 brutto podstawy
Drogi Panie dyrektorze :-) Pana kasa jest chujow4 !!!
Sprowadzasz Ukraińców? Pochwal sie :-)

Polecam prace w Amice !!!!!
Wszystkim moim wrogom !!!!!!
Amen
2
OMG 2017-01-10 18:30:01
Z takim pracodawca mozesz tylko zmarnować zycie.
240 godz to dopiero jako taki standard !!!!!!
Ludzie!!!!
Niedoceniony Majk 2017-01-10 21:09:11
Praca w Amice to praca dla ludzi dopiero startujących w życiu zawodowym, którzy chcą się gdzieś "zaczepić" tacy, którzy studiują i jeszcze im pomagają rodzice... Zrobią studia i wio do innej firmy za godziwe pieniądze, facet, który ma na utrzymaniu dwójkę dzieci i żonę nie ma szans wyżyć za ten zasiłek bo inaczej tego nie da się nazwać 1500 zł to czynsz + rachunki a gdzie jedzenie, higiena, artykuły szkolne dla dzieci itp. Kariery robią przydupasy, osły bez szkoły, kapusie lub "uczynne" dziewczyny... Ponadto żadnych nadgodzin i durne odrobki np. cały zakład ma postój da tygodnie bo np. na tłoczni remontują jedną maszynę a ludzie potem dwa miesiące zapieprzają w soboty za nic!!!! Szczerze nie polecam za lepsze pieniądze można spróbować sił w pobliskim Tarnowie Podgórnym np. w Kimballu czy Amazonie...
4
Zwolniony 2017-01-11 17:12:02
Ta firma zabija młodość, zdrowie, psychikę i ambicję..... Pokazałeś że potrafisz??? Że jesteś sumienny, wydajny, nie chorujesz??? To będziesz zapieprzał aż w końcu się przewrócisz a lesery, gamonie i ściemniacze będą stali z boku i się śmiali.... Nie warto tracić ani jednej godziny swego cennego życia dla tej firmy....
5
brak wsparcia kościoła 2017-01-12 11:35:14
Zapytajcie się starych pracowników czy za komuny albo przed nastaniem obecnych władz w Amice było gorzej? I gdzie jest kościół? Pytam bardzo poważnie. Przecież za komuny to kościół organizował robotników przeciwko władzy, przeciwko niesprawiedliwości i niskim płacom, dlaczego obecnie nie ma księży protestujących z górnikami, gdy np. likwiduje się kopalnie, dlaczego kościół nie widzi niedoli ludzi pracujących w takich korporacjach jak Amica. Przecież dawniej księża uczestniczyli w rozmowach z władzami przedsiębiorstw a nawet rządu. Dlaczego teraz tego nie robi? Nie jestem wrogiem kościoła tylko nie pojmuję, że ludzie nie mają w kościele oparcia takiego jak prze 1989 rokiem i co powoduje że to się zmieniło? Powody do wsparcia ludzi przez kościół w ich niedoli są takie same jak za komuny, niskie płace, wyzysk, traktowanie ludzi jak tania siła robocza, smutne to i przygnębiające.
1
Handlowiec 2017-01-12 19:22:56
Zwolniłem się ponad pół roku temu i nie żałuję ;) Jako przedstawiciel handlowy 2200 netto podstawy + premia za sprzedaż co w realu wychodzi koło 500 - 700 zł na rękę do tego auto służbowe i komóra :) W Amice w wypłaty wciągnięta jest premia, która w każdym innym normalnym zakładzie była by doliczana osobno!!!! Pracowałem w kilku zakładach ale Amika to pierwszy w którym tworzone są zupełnie niepotrzebne biurkowe stanowiska dla przydupasów i konfidentów... Albo w jednym biurku siedzą 4 koordynatorki, których zadaniem jest sprawdzanie siebie nawzajem!!! Mam nadzieję że moja stopa już nigdy tam nie postanie ;)!!!!
4
bleks 2017-01-13 16:36:41
Witam.Takie pytanko,podobno można dostać sie do Amiki bez pośredników.Orientuje się ktoś czy to prawda?Próbowałem się dodzwonić do HR-ów ale nikt nie odbiera telefonu.Kolejna kwestia bo rozważam aplikować jako wózkowy lub myślałem o tłoczni.Podejrzewam że wózkowy ,,ciągnie,, pieska po hali a o jeżdzie rakiem można zapomnieć podobnie jak to ma miejsce w Samsungu,raczej skłaniam się ku tłoczni.Może ktoś napisać jak tam jest w sensie przełożeni,pracownicy,jakieś normy trzeba wyrabiać nadgodziny przymusowe?Pozdrawiam i czekam na info.
Dobrarada. 2017-01-14 21:44:36
Amica Wronki to zakład który po pierwsze nie szanuje studentów na montażu (wiem to z własnej perspektyw ) w końcu jak zwykły monter może studiować... Jako przełożonych zatrudnia ludzi którzy nawet do obsługi komputera potrzebują pomocy bo niestety ich umiejętności kończą się na wydrukowaniu czegos .. Swojego zdania lepiej nie wyrażać bo zaraz czeka cię kara w końcu prawda zawsze boli
4
Nick 2017-01-15 00:23:23
Hahaha. Nie, nie zatrudnia. Ale zatrudnia od poniedziałku ludzi z ZK.
5 minut spacerkiem masz 2017-01-15 00:27:32
Nie 13 złotych, a 12 złotych brutto
1
Dewolaj 2017-01-15 21:00:43
Dla zainteresowanych pracą w Amica - ostatnia wypłata 1570 zł - odpowiedzcie sobie sami co można z tym zrobić :D Ludzi wszędzie brakuje to tyraj do upadłego żeby nadgonić tyły w 8 godzin bo przecież nadgodzin w sobotę albo niedzielę ludziom nie dadzą bo jakie to straty dla zakładu.... Teraz przychodzi 40 panów z ZK to dopiero zrobi się bajzel w tej firmie ale co tam najważniejsze że tania siła robocza....
3
gawron 2017-01-16 10:35:14
Lokalna gazeta gromadzi materiały na temat mobbingu w pracy w zakładzie w Amice po tym jak pracownica dokonała samobójstwa, opinie można przesłać mailem lub telefonicznie pod adres redakcji. Redakcja gwarantuje anonimowość. Widać problem w firmie stał się poważny.
5
wiem to 2017-01-16 11:34:37
tak, Amica zatrudnia bezpośrednio na umowę o pracę.
Twardziel 2017-01-16 12:16:32
Która gazeta dokładnie??? Chętnie spotkam się z nimi osobiście nawet jestem gotów skonfrontować się twarzą twarz z przełożonymi!!! Tak już mi zwisa ta robota... Trzeba nagłaśniać takie przypadki to może śmierć tej biednej kobiety gnębionej przez przełożonego nie pójdzie na marne!!!! Zresztą mobbing w Amice to temat rzeka !!!!
5
gawron 2017-01-16 12:48:39
Gazeta Powiatowa - podziw dla redaktorów że odważyli się poruszyć problem, walka z korporacjami to jak walka Dawida z Goliatem. Polska w europie jest nazywana " królestwem mobbingu" tylko w 2013 roku Spośród 603 poszkodowanych procesy wygrało zaledwie 25 osób.

Przyczyna to złe prawo, z którym przez ponad 25 lat różna władza od lewa do prawa nie robi nic, ( bo jest w interesie i jednych i drugich) takie prawo poza Polską posiadają kraje neokolonialne i republiki bananowe.

Takie statystyki to przede wszystkim skutek błędów ustawodawców. Ciężar dowodu jest po złej stronie. Gdy mamy proces np. o dyskryminację pracownika, to pracodawca musi udowodnić swoją niewinność. W przypadku mobbingu jest dokładnie odwrotnie, to pracownik musi udowodnić winę pracodawcy.

Ale to dopiero początek absurdów. W świetle polskiego kodeksu pracy bowiem mobbingowany pracownik, który chce dochodzić z tego tytułu odszkodowania przed sądem pracy, najpierw musi złożyć wypowiedzenie. Jeśli wcześniej sam zostanie zwolniony, traci prawo do odszkodowania.
3
e. 2017-01-17 09:36:38
Jestem za tym żeby w amice została sama rodzina znajomki a cala reszta to nie ludzie bez ukladow tylko z Z.K. wtedy nie bedzie dochodzic do takich tregedi.
.......r 2017-01-17 12:08:43
W Amice jest mobbing na niektórych wydziałach np Narzędziownia słynna.
bleks 2017-01-17 15:53:02
Po co wprowadzasz ludzi w błąd?Właśnie że Amika przyjmuje i to bez żadnych pośredników.......jutro mam rozmowę z kierownikiem,za telefonem czekałem 2 dni.
2
ok 2017-01-17 22:19:28
Zatrudnia bezpośrednio, wózkowy nie zawsze ciągnie pieska, zdarza się że dosiada wózek. składaj papiery, nie jest tak źle jak inni piszą. wszystko zależy na jakich współpracowników trafisz, bo nie zawsze przełożony "gnębi", często robią to zwykli "robole", bo jeden drugiemu jakby mógł to by nóż w plecy wbił.
bleks 2017-01-17 15:53:02 2017-01-17 23:38:39
poczytaj do kogo byl post.potem pisz.ok?
VanPersie 2017-01-17 23:43:59
Człowieku trafiłeś na okres w którym sytuacja kadrowa Amiki jest krytyczna.... Więc nie czuj się jakoś wyróżniony... Obecnie nawet masowo dają ludziom umowy na czas nieokreślony - ludziom, którzy powinni np. według starych zasad panujących w tej firmie dostać jeszcze umowę dwuletnią.... Wszystko żeby zatrzymać ludzi. Inaczej codziennie gibałbyś do biurka podpisać listę obecności pośrednika :) Oni tu budują największy magazyn w Polsce, chcą jechać w przyszłości 2700000 rocznie i zdobywać Europę a tu podstawowego czynnika - ludzkiego - brak!!!
3
nick 2017-01-18 08:39:32
Na wozki aplikuj, dostaniesz sie od zaraz ludzie spoko nie ma ukladow ukladzikow, zadnej rodziny, jak tu pisza na innych dzialach, nikt cie nie bedzie gonic, zero stresu, lepiej nie mogles trafic bedzie super zobaczysz.
1
Dorota 2017-01-18 12:21:10
W Amice prace wykonuje setki osób, normy są określone przepisami, które Amica musi przestrzegać. Przez Amice przewinęło się tysiące osób i jak do tej pory nikt nie oskarżył firmę o mobbing - to mocno naciągana sprawa i nagłaśniana przez tylko jedną gazetę, jest prokurator, sąd jeżeli są wątpliwości niech to wyjaśnią, gazeta czy portal internetowy nie jest od tego. Jeżeli chodzi o kościół to może on pełnić funkcję reprezentacyjną np. przedstawiciel kościoła może poświęcić nową linię produkcyjną etc. Nie jest zadaniem instytucji kościelnych ingerowanie w wewnętrzne sprawy przedsiębiorstwa, bynajmniej nie w obecnej rzeczywistości. Co do zatrudniania rodzin i znajomych, nie ma takiego prawa, które by tego zabraniało. Co do relacji pomiędzy pracownikami głosy na tym forum są mocno przerysowane, jeżeli dochodzi do nieporozumień pomiędzy pracownikami są przełożeni, jeżeli przełożeni są niekompetentni i nie potrafią rozwiązywać napięć jeżeli takie w ogóle powstają zawsze można problemy zgłosić do kierownictwa lub do dyrekcji. Obraz jaki przedstawia forum n.t Amici jest mocno przerysowany i mija się często z rzeczywistością.
2
nick1 2017-01-18 16:41:11
stresu zero bo za 12 zl czym sie stresowac chyba tylko brakiem pieniedzy a natyrasz sie jak pies
Podejrzliwy 2017-01-18 18:34:02
W którym biurku polerujesz stołek tyłkiem??? No pochwal się proszę....
2
nick 2017-01-18 21:58:27
Dorota nie masz pojęcia co się dzieje niedobrego w Amice. Twoja wypowiedz jest niezgodna z prawdą.
1
Amica 2017-01-19 01:35:52
Pozdrow kolege co pracowal miesiac na montazu miesiac na wozku jezdzil a teraz pracuje w BIC czyli tam gdzie ty
1
PajacZMontażu 2017-01-19 12:04:02
Pogłoski chodzą o rewolucji płacowej w Amica :D Mają przywrócić ponoć stażowe, zabrać premie jestem ciekaw jak to będzie wyglądać podejrzewam że "zasiłek" będzie jeszcze mniejszy :D
Adam 2017-01-19 16:12:49
Takie pytanko jak w amice jest rotacją pracowników pomiędzy działami np.przyjmując się powiedzmy na dział płyt lub tłoczni i sprawdzimy się na danym dziale może być tak że po miesiącu trafi się na montaż lub inny dział czy raczej jak pracownik daje rade na swoim stanowisku to raczej już tam zostanie?.Pytam bo rozważam zatrudnienie w amice,wiem że u sąsiadów zza miedzy można zarobić więcej ale nie każdy może pracować po 12h dlatego tym bardziej że podobno można się teraz dostać przez amike bez pośredników.Pzdr.
alenick 2017-01-19 19:50:32
czytam i nie wierzę, chyba nigdy nie pracowaliście w innej firmie narzekając na Amikę, tu jest mobbing??!! buhahaha, jeszcze mobingu nie posmakowaliście, na tle innych okolicznych firm także z okolic Poznania Amica to sanatorium, normy?? jakie normy??!! pieniądze nie rosną na drzewach trzeba je zarobić, najgorsze co tu jest to wzajemna zawiść ale tego nas uczą elyty
Murzyn 2017-01-19 23:08:20
Ja Cię nie mogę Ty to musisz być prawdziwym twardzielem - odporny na mobbing i pewnie też oporny na wiedzę skoro tyle zakładów pracy w Twej karierze... Co do pieniędzy to właśnie chodzi o to że ten zakład nie daje ludziom zarobić mimo ich chęci....
4
łubu dubu 2017-01-20 08:16:46
Dorota, machlaczysz jakbyś Misiewicza broniła . Ty chyba z Pisiusiu jesteś.
3
Pracownik 2017-01-20 12:01:48
Nie nie ma sklepu dla pracownikow a byl by to dobry uklon w kierunku pracownika a tak jako pracownik zakupilem caly sprzed do kuchni firmy Beko porownywalna cena ale lepsza jakosc wiem bo sam robie sprzed amici ...
2
2017-01-20 16:46:37
Co robisz?
Ukłonem w Waszą a juz na pewno w twoja stronę bylo by wykupienie korepetycji z jezyka Polskiego.
Jak sie czyta cos takiego to i 13 brutto wydaje sie zbyt wiele.
Pozdrawiam

NIE PODEJMUJE PRACY NA STAWKACH ZA KTIRE NIE MAM SZANS SIE USAMODZIELNIC !!!!!
1
Amica-... i kamieni kupa 2017-01-20 17:14:25
Fala podwyżek w sklepach Lidl. Sieć dyskontów poinformowała, że podniesie pensje wszystkim swoim pracownikom, a podwyżki sięgną prawie 10 proc. Pracownicy sklepów rozpoczynający pracę otrzymają od 150 do nawet 500 złotych więcej niż w roku ubiegłym. Dodatkowo sieć zapowiada, że stworzy w tym roku kilkaset nowych miejsc pracy.
2
murzyn 2017-01-20 21:22:01
podobno wiezniowie z calej polski beda pracowali w amice takie male pole bawelniane
a w samsungu ukraicy pociagi juz wynajete
dymany 2017-01-20 21:26:00
byle by nie dac zrobic robolowi. ukraina ma tanszych kierownikow dlaczego ich nie zatrudniaja?
1
Marzyciel 2017-01-21 00:42:22
Nie oszukujmy się lepiej nie będzie.... Natomiast jeśli ktoś żyje na garnuszku u rodziców a jego życiowe ambicje to byleby starczyło na fajki to z pewnością przeżyje a nawet wielbi Amicę SA pod niebiosa... Ktoś kto chce od życia coś więcej - uczy się, ma pasje i marzenia, dba o siebie albo ma rodzinę - pójdzie gdzieś indziej i nie ma się co dziwić bo 1500 - 1600 złotych to jest skandal... A zarząd się chwali jaka to ważna jest Amica w życiu społeczeństwa - przedszkola, impreza wrześniowa, Medicover itp. pfffff ja się pytam co z tej udawanej filantropii przynosi pożytek skoro w kieszeni Kowalskiego pusto!!!
3
dance macabre 2017-01-21 01:54:38
Nie 13 a, 12 złotych brutto!
pit bull 2017-01-21 02:17:17
Żadne przepisy nie określają normy. Normę określa "ludź" co biega ze stoperem i wpisuje sobie normę jaką chce ( robił w A. potem w Kimbalu ale tam stwierdzili, że nie nadaje się nawet do mycia podłogi więc wrócił ). Jesteś tak mądra posłuchaj roboli (dla ciebie gatunek gorszy), a jeśli to prawda o mobbingu i pewnej samobójczej śmierci w skutek tego to nie chce być w skórze tego co do tego doprowadził. Pewnie były sygnały o tym, ale ludzie "życzliwi" zniszczyli papierek. O ilu jeszcze sprawach nie wie sam CEO (oraz syn CEO członek zarządu)? Brak ludzi jest faktem i tego nie zmieni nawet 40 "pensjonariuszy zakładu uzdrowiskowego" we Wronkach.
Trzeba było myśleć wcześniej, bo to robole (ten gorszy gatunek) wyrabiają zysk. Wy otrzymacie premię lub 13 pensję ,a ludzie bez L4 max 950 złotych brutto jako premię roczną!
Czy w biurze pracuje ktoś na etacie od poprawiania wizerunku na tym forum? Bo z chęcią się zatrudnię wystarczy mi twoja pensja (2250 złotych netto pensji stałej). Mój adres to xxxx xxxxxxx@xxxx.xxxx Możesz napisać ;)) Za te pieniądze napiszę prawie wszystko!
2
Studentka 2017-01-21 10:00:23
Na taśmach ludzi brakuje zdarza się że jeden pracuje za trzech a jak z biurek wysypią się laski od zasobów to stadami chodzą i liczą
2
Odrodzony 2017-01-21 13:50:25
Podaję stricte receptę na życiowy sukces dla pracowników tegoż zakładu:
- zwolnić się
- kupić ekonomiczne auto Sejczento, Corse, Clio itp. zagazować je ;)
- złożyć papiery w Tarnowie Podgórnym, w Hondzie tj. Pniewy wszędzie tam gdzie więcej płacą
- uzbierać co najmniej dwóch współdojezdnych
- przestać jarać faje i chlać nałogowo browary tudzież inne napoje wyskokowe
- być sumiennym i punktualnym pracownikiem

A dla będących cały czas pracownikami Amiki:
- rozwijać się duchowo i fizycznie, edukować się, uczyć języków, podnosić swoje kwalifikacje i samoocenę...Albowiem nic tak nie wkurza przełożonych w Amice jak solidni, wykształceni, młodzi i dowartościowani podwładni... A dlaczego??? Warto prześwietlić większość koordynatorów - zawodówka, słabo władający językiem i ortografią polską, inteligencja na poziomie stułbii płowej... Nigdy nie dajcie sobie wmówić że jesteście zerami - to oni nimi są - jeżeli mistrz wyżywa się na bezbronnej kobiecie to jest on zerem i zwykłym śmieciem, którego miejsce jest w kiblu a narzędziami szczota i Domestos...
Zostaw swoją opinię o Amica Wronki S.A. - Mickiewicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amica Wronki S.A.