logo Amica Wronki S.A.

Amica Wronki S.A.

Mickiewicza

Opinie o Amica Wronki S.A.

Szakal 2017-09-02 13:36
No chyba tylko piatek..... I oby tak się stalo... Bo jak nie zaje@bia urlopów to trzeba bedzie odrabiac i takie dziadostwo ma tu miejsce zreszta jak widzę te naciagane naciągane postoje - i nie mówię tu o przerwie urlopowej - to mi sie rzygać chce już wolę chodzić sumiennie do tej roboty od poniedziałku do piątku i mieć wolne weekendy a nie potem sobotami je@bac...
6
Zainteresowana 2017-09-02 16:53
To przefarbuj się na blond, a nie przecież jesteś blondynką
1
Ciekawy 2017-09-02 19:07
Dzięki. Mam nadzieję że tylko piątek jest wolny.
2
Pracownik W miarę zadowolony 2017-09-03 12:01
@Ciekawa
W 1 przypadku na 10 uda sie awansowac bez plecow. Tylko trzeba skladac cv na ogloszenia ale wiadomo to jest zniechecajace i meczace jak idziesz na rozmowe i na 99% zdajesz sobie z tego sprawe ze maja kogos swojego. zawsze ten 1% nadzieji zostanie. A i nie kiedy uda sie przejsc np z montazu na tlocznie lub emaliernie bez plecow ale to tylko na najnizsze stanowisko i bez mozliwosci awansu na operatora no bo jestes bez plecow
3
menager 2017-09-03 21:18
jak nowa miotla nie pozamiata tego syfu to ta firma upadnie
6
Pesymista 2017-09-03 23:37
To prawda... Nie wróżę tej firmie cudów jeżeli nie osuszy się tego grzęzawiska jakie teraz jest w tej firmie a przede wszystkim na wszelkich działach produkcyjnych, które to nie oszukujmy się są najważniejsze bo to firma produkująca sprzęt AGD i to pracownicy produkcji są najważniejsi... I póki nie da im się motywacji, silnej motywacji to zakład upadnie i nawet Ukraińcy, nawet więźniowie nic tu nie poradzą... Ilu Polaków pracowało na Allu na kołowrotku nim przyjęli Ukraińców??? Dwóch??? A ilu teraz obywateli zza wschodniej granicy obstawia to stanowisko??? 3-4??? I nie to że gardzę Ukraińcami czy coś bo bardzo ich szanuję, bo każdy ma prawo do pracy, do życia i szkoda mi ich i tego co dzieje się w ich kraju ale oni produkcji nie uratują.... Jak wygląda pracownik montażu taki jak ja po prawie 25 latach pracy??? Przychodzę tu bo przychodzę pracy nie zmienię bo już zdrowie nie te i w kościach łupie coraz bardziej, co do awansów to niech wydajni, uczciwi i pracowici ludzie zejdą na ziemię - przełożeni wolą się pozbyć tj. awansować gamonia co jest tylko ciężarem niż kogoś kto robi robotę... Tak było jest i będzie... Więc motywacji zero... Tu już nawet nie chodzi o to żeby dostać się z produkcji do biura bez znajomości, tutaj to już nawet lider czy operator jest zarezerwowany dla "swojego"... I żadne podwyżki też nie będą motywacją bo takich praktycznie nie będzie...
16
nega 2017-09-05 10:27
Do tej firmy ludzie nie chcą iść do pracy .Ludzie sami odchodzą bo widzą co za,syf w amice panuje chamstwo na porządku dziennym brak po szanowania miedzy sobą.
1
Wronczanin 2017-09-05 11:38
O tym że w Amice zarabia się nędznie wiadomo było we Wronkach i okolicach dawno... Czarę goryczy przelała dodatkowo sprawa mobbingu a jakie będą wypłaty po podwyżkach chyba wszyscy zdajemy sobie sprawę... Złodzieje naginają jak poje@ani bo wrócą do kryminału to wygniją się ile chcą, nażrą za darmo, ciepło też mają to sobie w Amice mogą pokazywać jak można zapierd@lać... Przychodzą do tej firmy jeszcze jacyś Polacy????
3
go work 2017-09-05 11:52
na pocieszenie robia nam impreze na stadionie
1
york 2017-09-05 13:33
Żeby nie było ze się pobiją na tej imprezie .Po trzeźwemu się nie lubią w e firmie a co będzie jak sobie popiją na imprezie i znów się zacznie
3
Majster 2017-09-05 17:07
Po tym piwie 3%To nawet wróbel się nie u pije ????
1
res 2017-09-05 17:14
Chyba ze więcej wypiją
Piper 2017-09-05 18:00
Żeby nie było jak w zeszłym roku że ochrona pracowników trzepała z dyskietek a emerytów i rencistów z zaproszeń a jak ktoś zapomniał to wyjazd albo jak raz wyszedłeś to cię drugi raz nie wpuścili a za to roiło się od wpuszczonych na lewo "nie pracowników" Amiki, osób niezwiązanych z zakładem, Samsungowców, klawiszy i innych...
6
przemek 2017-09-05 18:33
Z jednej strony fajnie że Amica organizuje imprezę dla pracowników oraz dla dzieci następnego dnia, jednak zakład będzie się chwalił na cały powiat dba o swoich pracowników, nawet dba o rozrywkę pracowników,jednak trzeba pamiętać że impreza się odbywa w piątek i będzie trzeba odrobić ten dzień lub zabiorą urlopy co czynią chętnie w tym roku. Jakoś nie interesuje Mnie taka impreza. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
8
rec 2017-09-05 20:31
Mnie też nie tą imprezą chcą załagodzić co się dzieje w amice
2
Bieda jest wszedzie 2017-09-06 12:48
A co ty myslisz kazdy chce sie nazrec i nachlac za darmoche bieda jest wszędzie Amica Samsung budzetówka...
pracownik amici 2017-09-06 14:43
Co?,przecież to jest za nasze ciężko wypracowane pieniądze!!!
8
Pik pok 2017-09-07 12:00
Jeśli pójdę na tą imprezę to na jem się za swoje a nie za darmo. Kto wpadł na tak genialny pomysł ze to Amica płaci. To są nasze wypracowane ciężko pieniądze.!!!!!!.Ktoś nie chce to niech nie idzie na imprezę ale niech nie wypisuje bredni pod tytułem idą się nachlać i nażreć za darmo bo to bzdura. Idę to piję i jem za swoje.
3
Pik pok 2017-09-07 12:00
Jeśli pójdę na tą imprezę to na jem się za swoje a nie za darmo. Kto wpadł na tak genialny pomysł ze to Amica płaci. To są nasze wypracowane ciężko pieniądze.!!!!!!.Ktoś nie chce to niech nie idzie na imprezę ale niech nie wypisuje bredni pod tytułem idą się nachlać i nażreć za darmo bo to bzdura. Idę to piję i jem za swoje.
3
Bieda jest wszędzie 2017-09-07 12:27
Nie chodzi mi o pracowników Amiki widzę że z czytania ze zrozumieniem i tematami co autor miał na myśli była lufa... Chodzi mi o tych którzy wchodzą "na lewo" wprowadzeni przez kumpli pracowników lub ochroniarzy... W zeszłym roku palców by mi nie starczyło żeby policzyć pracowników "obcych" firm więc stwierdzenie że "żarli i chlali za darmo" jest nawet mało wymowne gdyż oni robili to za Wasze tzn. nasze ☺
pracownik amici 2017-09-07 14:02
Zgadzam się tak jest ,że dużo ludzi imprezuje za nasze a później jeszcze komentują co kto robił i ile wypił:-)
2
r 2017-09-09 21:44
Przykry to widok zrozpaczonej masy... która nie widzi dalej niż kawał kiełbasy
1
SmutneTo 2017-09-09 23:58
Nie obyło się bez pijaństwa, przykrych zachowań, incydentów po prostu żenada i wiecie co powinniście zarabiać jeszcze mniej, zwykła swołocz i koniec co niektórzy to nie zasługują nawet na to żeby być monterami powinni co najwyżej czyścić szamba od srodka środka w UK, po co tej chołocie duże wypłaty przecież nie pójdą za to do teatru ważne jest by starczyło na piwko, wódeczke i fajeczki.. ps nie wiem czy dobrze odczytałem sytuację ale chyba jakiś nachlany lamus na trubunach [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się na trybunach rzad rząd niżej i oblał piwskiem jakiegoś starszego pana .. Żal.....
5
Dprawiedliwy 2017-09-10 11:06
Jeśli chcesz wiedzieć to pan na trybunach nie był pijany tylko potknoł się nieszczęśliwie o ławkę. Nie wiesz to takich pierdół nie pisz bo krzywdzisz ludzi. A tobie nigdy się nie przydarzył nieszczęśliwy wypadek. Ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie to potrafią przyczepić łatkę nie mając pojęcia jak było na prawdę. Żałosne.
2
SmutneTo 2017-09-10 12:48
Zastrzegłem w mojej wypowiedzi że możliwym jest złe zinterpretowanie sytuacji, jezeli kogokolwiek obraziłem moją wypowiedzią to w tym miejscu PRZEPRASZAM... Co nie zmienia sytuacji że w wielu innych przypadkach co niektórzy znów dali czadu.....
pracownik amici 2017-09-10 13:03
Poprostu dobrze się bawili i w czym problem?
2
Dprawiedliwy 2017-09-10 14:08
Dokładnie dobrze się bawili ale nie którym to nie w nos .Po to w końcu tam szliśmy żeby się zabawić i odreagować. Nawet na przekór tym którzy robili za obserwatorów i oceniaczy zresztą nie zawsze obiektywnych .Gadajacych żeby gadać ????????????.
1
pracownik amici 2017-09-10 15:15
Jeszcze jedno jak wiemy to Amica nie jest jedyną firmą ,która organizuje taką imprezę bo Samsung również .Jak dla mnie i znajomych była to super impreza .Byli docenieni pracownicy z wieloletnim stażem i obyło się od chwalenia pana M. ,że magazyn powstał tylko dzięki niemu ale dzięki tym co ciężko pracują na produkcji.
3
gfdfrvrvrvrg4f 2017-09-10 21:48
A ja trochę racji przyznam i jedym i drugim.... Dlatego że impreza Amiki nie jest tak hermetyczna jak chociażby wigilia Samsunga.... W związku z tym przenikają różne osoby z różnych środowisk i zakładów.... Mnie szlag trafia jak słyszę opinie o pracownikach Amiki że zarabiają słabo i do tego zwykłe bydło.... I jeszcze medialne afery też podkopały wizerunek firmy, a prawda jest taka że nie byłoby we Wronkach Samsunga gdyby Amika nie postawiła fabryki pralek i lodówek.... A oprócz konkurencji zza miedzy jeszcze wielcy panowie mundurowi co tyle mają że stoją na emeryturze na portierniach i w Amice i w SEPM....Dlatego apeluję do pracowników o wzajemny szacunek i kulturę bo jakby nie patrzeć jesteśmy jedną wielką rodziną.
6
rkgdjj 2017-09-11 00:02
Jak to jest ze teraz chwalicie amike po imprezie a tyle negatywnych wypowiedzi opini wcześniej było.W powiecie jest wiadomo jaką amika ma negatywną opinie i nawet impreza tego nie zmieni .
1
pracownik 2017-09-11 09:41
Jak ludzie się zmienią to we firmie będzie dobrze
2
bedzie sie dzialo! 2017-09-11 16:37
Właśnie, po co wyżej tyle negatywnych komentarzy? Amica powinna wyciągnąć wniosek z tego jak łatwo można kupic ludzi... raz w miesiącu piwsko, kawał kiełbachy przytupajka i to wystarczy, nikt nie będzie nazekać na zarobki, traktowanie układy i inne bzdety, szanowna dyrekcjo pomyslcie o tym.
4
Dprawiedliwy 2017-09-11 21:12
Mniemam że ten tekst napisała osoba nie będąca na tej imprezie bo w wypowiedzi idzie wyczuć sarkazm. Tylko się zastanawiam czy to z zazdrości czy z żalu. Trzeba było przyjść i bawić się jak reszta,a nie porównywać ludzi do tego że idzie ich przekupić kiełbasą piwem czy muzyką. Może najzwyczajniej w świecie chcieli się oderwać od ciężkiej pracy i wszystkich innych rzeczy. Ktoś o tym pomyślał zanim ich ocenił.
2
pracownik amici 2017-09-11 21:53
Nie muszą kiełbasą nas przekupywać !Praca jak praca ,pracować trzeba wszędzie ,płaca również jakby nasz pracodawca płacił część w koperte to by było więcej.Jak wiemy Amica takich praktyk nie stosuje a co najważniejsze pracujemy po 8 godzin ,a nie po 12 ,dla pracowników ,którzy mają rodziny to się liczy.Acha jeszcze o przedszkolu trzeba wspomnieć ,który pracodawca w okolicy Wronek może nam zaoferować:)
4
będzie się działo! 2017-09-11 22:01
Ależ nie ma w tym sarkazmu tylko szczera prawda, raz w miesiącu taka imprezka żeby odreagować po ciężkiej pracy i nie będzie się myśleć za ile jest ta ciężka praca dlaczego jedni muszą ciężko pracować a inni awansują i ciężko nie pracują...proste piwsko kawał kiełbachy przytupajka załatwi sprawę i komentarze negatywne znikną, bo raz w miesiącu będzie wesoło i starzy pracownicy będą doceniani.. może i jakieś nagrody i premie przy okazji prezes przyzna...same pozytywy. Mój komentarz uważam za pozytywny i nie ma w nim sarkazmu tylko ciekawy pomysł który mnie się podoba.
6
pilne 2017-09-12 00:42
mistrz mnie rucha czy mam szanse na awans?
1
mi 2017-09-12 00:46
nie bardzo
3
taka se 2017-09-14 13:12
Na naszej imprezie wiecej było chamstwa z miasta anizeli ciezko pracujacych ludzi z Amicy.... Babka na koncercie koło mnie prosiła debila z GS aby nie palił a ten idiota stwierdzi,ł że na masowych imprezach wolno mu palic... A laseczka z ochrony tak sie bała twgo buraka z wróblewa,ze nawert mu dobrze uwagi nie zwróciła.... ciekawe jak takie CHAMY weszły na niby zamknięta impreze A co robiła ochrona??
4
pikok 2017-09-16 19:52
bardzo drastyczne zmiany moga uratowac te firme.
same zwolnienie prezesa i jednego kierownika napewno nie pomoze.
tych kierownikow co sie nie znaja na robocie jest pelno.
wyniki sa tragiczne
4
klijent 2017-09-16 20:03
sztuczne stanowiska i nie kompetentni ludzie na innych stanowiskach doluja te firme
jakos tej firmy to jakies nieporozumienie
2
azja 2017-09-18 09:42
Są trzy państwa azjatyckie, które stają się istotnymi źródłami pracowników w Polsce: Nepal, Indie i Bangladesz. Czerpie z nich coraz więcej pracodawców". Pisze Gazeta Prawna. Dlatego Amica sobie poradzi.
1
Twardziel 2017-09-18 15:21
Właśnie widzę jak sobie radzi z Ukraińcami którzy mają mówiąc delikatnie WYJ@BANE...Póki "władze" zakładu nie docenią uczciwych, pracowitych i mających łeb na karku pracowników z Polski to ten zakład upadnie... Co jeden z Ukraińców to po studiach inżynier albo magister a nie wie którą stroną biaksa trzymać no chyba że na Ukrainie tylko w biurkach siedzieli... A w zarządzie to powinien zasiąść jakiś antyukładowy dyrektor i pogonić w pi@zdu cały ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dziesiątki niepotrzebnych, h@ja wartych stanowisk, jakiś ku..wa koordynatorów, pracowników ds... i innych albo chociaż im poprzynosić jaja i niech wysiadują w tych ciepłych fotelach chociaż jakiś pożytek z nich...
3
od PRL do Polski 2017-09-18 19:44
Pietrzaka i Makowskiego na rekruterów i będą tłumy ludzi do pracy jak w Opolu na ich występie i tak jak TVP firma odtrąbi sukces tak to się robi.
3
Punkt pełna godzina . 2017-09-20 17:19
Już się lepiej pracuje taka lepsza atmosfera się zrobiła , jeszcze jednego byśmy chcieli by wszyscy równo punkt tak jak dziś o 14 schodzili do szatni . A nie minutę po już większość osób wychodzi z szatni . . Kierownicy weźcie się trochę za to . . . My klejenie zawsze musimy wyjść punkt .. Wiem wiadomo słowa jednego koordynatora #Nie patrzmy na innych # . . . To czyli my zawsze musimy być Gorśi.. A nawet dodatkowej przerwy nie mamy :/ :/
3
lis 2017-09-20 21:50
Idź na montaż będziesz miała dodatkowe przerwy i będziesz już za minutę w szatni. Panie
Romanie jedz z nimi to jest ta zmiana co im się nic nie podoba.
3
piekarnik 2017-09-20 22:04
''Już się lepiej pracuje taka lepsza atmosfera się zrobiła'' ,jest dużo nadgodzin ,nawet kaizeny w sobotę na podzespołach pani z biurka przychodzi napisać.
Panie dyrektorze może pan zrobi Kaizena na montażu po co tam trzech mistrzów ,jeżeli wszędzie jest po jednym. Więcej czasu spędzają w palarni można zobaczyć na kamerach.
6
jbbjbihi 2017-09-21 07:17
Jeżeli jesteś osobą o której myślę to cieszę sie że już ciebie nie ma nie tylko na klejeniu ale i w całej Amice... Siedź sobie na tych Wyspach i nie wracaj... A "Pan Roman" to tak "jedzie" z ludźmi że za niedługo sam bedzie robił bo mu się ludzie zwalniają ze zmiany, tak to jest jak się gnoi ludzi, padniesz na mordę, wywiozą cie do szpitala to Ci Romek przywiezie detale na salę i każe robić ... A ty Lisie nie podrzegaj bo na to jest paragraf zresztą co ty wiesz o prawie skoro żeś głupsza niż snop siana...
6
WWW 2017-09-21 14:33
Trafione w dziesiątke. Ciekawe tylko co robi za tą granicą?
1
Chomiś 2017-09-21 14:40
I się dziwia że ludzie na nad godziny nie chcą zostawać . . . Zostaniesz to co 5 sekund Ci wymyśli inna robotę no bez jaj . To się odechciewa tych nad godzin .
1
Anonim 2017-09-22 14:04
Nie dawno, zakończyłem moją jeśli można tak nazwać karierę w firmie Amica pracoweałem w tej firmie kilka miesięcy .Moje ogólne łączne doświadczenie w różnych firmach to kilkadziesiąt lat pracy w różnych firmach także w korporacjach światowych ,więc myślę że mam do czego porównywać.Chciał bym podziękować za współpracę na każdym szczeblu od Dyrektora po Panie bardzo miłe Panie w Kadrach,Kierownikowi ,Kierowniczce, Koordynatrom zmian oraz przede wszystkim kolegom i koleżankom.Zatrudniłem się do Amici razem z kolegą razem stwierdziliśmy że będziemy do końca życia mile wspominać ten zakład.Niestety kilka tygodni wcześniej zakończyłem współpracę niż kolega ( czas i nieprzewidziane zdarzenie ) Firma Amica dała mi nadzieję że istnieją jeszcze ludzie oraz firmy dla których pracownik naprawdę jest ważny, nadzwyczaj rozumieją zdażenia losowe, cierpliwość do pracownika jest ponad przeciętną,pracownicy są traktowani równo bez rzadnych nieuczciwych zagrywek Kontakt z przełorzonymi super,normalny atmosfera koleżeńska, domowa.A z wewnętrznego kodeksu etyki który panuje i jest wdrożony w firmie mogą się tylko uczyć nie które zagraniczne korporacje światowe....Jeszcze raz Dziękuję Dobre Bo Polskie :)
4
Zostaw swoją opinię o Amica Wronki S.A. - Mickiewicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amica Wronki S.A.