logo Amica Wronki S.A.

Amica Wronki S.A.

Mickiewicza

Opinie o Amica Wronki S.A.

widać to golym okiem 2017-03-06 20:51
Wydaje mi się , kieruje nimi - skąd to możesz wiedzieć? może ty wreszcie przestaniesz kierować i manipulować? Zazdrościsz powiatowej poczytalności? Tego że pierwsza odważyła się poruszyć temat? Cały czas pijesz do redaktor z powiatowej, może napisz co ona ci zrobiła że tak jej nienawidzisz?
4
taki tam 2017-03-07 00:36
my na was zarabiamy miliony a wy myslycie ze wy zarabiacie
moze obiadek za 12 zl
6
wiem co piszę 2017-03-07 17:02
I na jakiej podstawie wyrazili swoje zdanie? Na podstawie wypowiedzi?:
-p. R.Olech (może by najpierw sprawdzili dlaczego pluje jadem, może by sprawdzili jak było z tym "pokopaniem", może by porozmawiali z jej sąsiadami i innymi ludźmi z wronek, którzy ją znają),
-właścicielki GP -kto zweryfikował to co pisze, kto zweryfikował ile już krzywdy narobiła ludziom, kto sprawdził ile ma prawomocnych wyroków za pomówienia?
-Ikonowicza, który parykularne interesy swojej partii (dużo szumu i zamieszania i niby troska o pracowników) przedkłada nad interes pracownika- nikt mi nie powie, że namawianie do niekupowania wyrobów Amiki jest w interesie pracowników.
Jak można wydawać sądy, skazywać i nawoływać do "egzekucji" bez zakończenia sprawy. Na tej zasadzie można każdego z was obrzucić błotem -nie ważne wtedy jest gdzie leży prawda, ale kto głośniej krzyczy i robi dużo szumu grając na emocjach. Wykorzystanu tu w sposób niegodny tragedię- śmierć pani Ilony z góry wskazując winnego, bez dania szansy sprawdzenie tego - ugrywając przy tym swoje interesy. Popatrzcie na zdjęcia (selfi) w GP na zadowolone miny pań o, których pisałem wyżej- są obecnie jak królowe balu.
21
Trzeźwo myślący 2017-03-07 22:33
Szanowna Pani ma chyba jakąś obsesję. Jedna osoba pisze wszystkie posty i podszywa się pod wszystkich wypowiadajacych się w obronie wizerunku firmy??? Z całym szacunkiem, Pani chyba nie docenia pracowników Amica. Jeśli szuka Pani zwolenników to proszę skierować swoją uwagę na swój fanpage, a nie w kółko hejtowac uczciwych ludzi, chyba dość już Pani namieszała.
12
Trzeźwo myślący 2017-03-07 22:56
Jeśli natomiast chodzi o cyt. "poczytalność powiatowej ", cóż, w tym temacie niestety nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ nie jestem specjalistą w tej dziedzinie medycyny. pozdrawiam
7
dr. 2017-03-08 08:30
To forum wygasło dzięki tobie i zostałeś na nim tylko ty ze swoją poczytalnością i nickami. Nie możesz przeżyć powiatowej i jej sukcesu, obawiam się o twoje zdrowie psychiczne, jest one zmienne jak twoje IP.
5
zajechany 2017-03-09 01:01
amica nie umie zatrzymac starych pracownikow
a nowi ich oleja
10
Były ZADOWOLONY pracownik 2017-03-09 15:40
Dr. Gratuluję sukcesu GP dzięki kogoś cierpieniu... pracowałam w Amica, do tego na wiazkach... sytuacja życiowa zmusiła mnie do wyjazdu z Wronek i zwolnienia się z pracy, ale bardzo chętnie bym wróciła. Nigdy nikt mjie do niczego nie zmuszał. Z racji tego, że miałam małe dziecko nawet nie pytali się czy będę chodziła na 3 zmiany. Jak potrzebowałam urlop, bo np musiałam pracę pisać licencjacka to dostałam go bez żadnego ale. Oskarżenia niektórych są az śmieszne... molestowanie- podobno wszystkie młode dziewczyny były, czuje się pokrzywdzona, bo poza pracą nic mi nie proponowali. Przenoszenie na inne stanowiska jest czym normalnym. Jesteś tam gdzie jesteś potrzebny... jak jesteś monterem to możesz pracować na każdym stanowisku montera a nie tam gdzie się pracownikowi podoba. Jak zarobki Ci się nie podobają to do Samsunga... tam jest super. Jak się w samsunga powiesila kobieta to cisza... ale Amica to trzeba powiedzieć głośno... a co do kamer. Wypowiedziała się dziewczyna, która powiedziała w prost, że pracuje 14 lat i jej się praca podoba. Pracowała na taśmie przez wiele lat :) pozdrawiam :)
16
o! 2017-03-09 17:18
Gratuluje 14 lat pracy na wiązkach w Amice brawo ty!
7
Pracownik 2017-03-09 17:23
Szukacie tylko taniej sensacji i oskarzacie niewinnych ludzi i tylko o to wam chodzi. Wam nie zależy na tym żeby pomóc pracownikom !!!!!
10
Były ZADOWOLONY pracownik 2017-03-09 17:39
Proszę czytać ze zrozumieniem. Nie pracowałam 14 lat na wiazkach w Amice. Nigdzie tak nie napisałam. Ciężko zacząć pracę mając 10 lat :) a jeszcze ciężej pracować tyle lat na wydziale, który w Amica funkcjonuje od ok. 5
5
tak 2017-03-09 18:19
No anonimowo można pisać różne rzeczy...
5
Były ZADOWOLONY pracownik 2017-03-09 19:46
To tak jak anonimowo przyszli pracownicy do gazety :)
5
tak 2017-03-09 20:31
W pewnym sensie podziwiam twoją elastyczność potrafisz odgrywać przeróżne role, na końcu zawsze chodzi o powiatową. Nie wiem czy to pismo czy redaktor bardziej nienawidzisz ;) Może wystarczy zadzwonić do powiatowej i powiedzieć redaktor co tak naprawdę leży na wątrobie..... Pani redaktor nie gryzie.... śmiało
6
Były ZADOWOLONY pracownik 2017-03-09 23:39
Nie mam nic do gazety ani pani redaktor, mi nic złego nie zrobili. Wrecz nawet gazety nie czytam a pania redaktor zobaczylam dopiero w telewizji. Piszę tylko to co myslę, a do tego mam pełne prawo :) w sumie nie do konca chodzilo mi w mojej wypowiedzi o gazete. Chcialam raczej podzielic sie moim zadowoleniem z pracy w firmie. W tym momencie moge rowniez pochwalic nie tylko prace tam ale rowniez sprzet, bo mam chyba wszystko z tej firmy i jestem bardzo zadowolona. nie wiem do końca o co chodzi z tym odgrywaniem ról, ale chyba to komplement więc z grzeczności podziękuję.
6
tak 2017-03-10 09:41
Pojawił się kolejny materiał n.t mobbingu w firmie.. zachęcam do przeczytania F.B gazety powiatowej.
4
Były ZADOWOLONY pracownik 2017-03-10 14:22
Skomentuje to tak... pracując na wiazkach nie widzialam wobec nikogo mobbingu... nawet nie słyszałam, żeby głos podnosili na pracownika. To raczej pracownicy, jeden na drugiego gadał. Nie wiem jak jest na innych działach ale z opowiadań pracowników, którzy pracują po naście lat, nikt się nie skarżył. Moja rodzina też pracuję w firmie od początku jej założenia na różnych stanowiskach i się nie skarżył na pracę. I Dziadek i babcia pracowali... moje rodzeństwo i moi rodzice nadal pracują. Swoją pracę bardzo dobrze wspominam i bardzo chętnie bym wróciła tylko za daleko mam :(
11
mops 2017-03-11 00:42
a jakie ty miales zarobki??
Były ZADOWOLONY pracownik 2017-03-11 09:57
Ok 1500 zł miesięcznie. Tyle co normalny pracownik. Mało tego. Teraz też tyle zarabiam, jestem po studiach i pracuję w zawodzie. Jest to bardzo odpowiedzialna praca w biurze. Więc jakoś nie tylko w Amica zarabia się takie pieniądze... spójrzmy np na sąsiednia firmę samsung, w której gdyby nie 12 godz zmiany,ludzie też zarabiali by minimum. Takie jest życie...
3
maly 2017-03-11 21:39
a ja juz tam nie pracuje dostalem sie do vw i mam 3 razy tyle i mozna placic za prace??
mozna !! a nie zyski wypracowywac na okradaniu "roboli"
2
Mamuśka 2017-03-11 22:02
Pracowałem w Amice prawie 10 lat dopóki Amica nie sponsorowała klubu piłkarskiego było dobrze zarobki w miarę relacje międzyludzkie dobre. Jak zaczęli sponsorować piłkę to stoczyli się na dno. Zarobki w dół (zabranie stażu)wliczenie go w stawkę minus 9% na fundusz premiowy(premię) której i tak nie było,bo zawsze coś, relacje między przełożonymi coraz gorsze wyzwiska, chamskie odzywki brak planowanego urlopu 2 tygodnie (sam tego doświadczyłem) Traktowanie pracownika jak niewolnika,śmiecia oczywiście przez przełożonych. Z powodów ekonomicznych po 10 latach pracy stawka 7.5 godz uprawnienia gazowe elektryczne się zwolniłem. W nowej firmie tę stawkę dostałem po okresie próbnym + premia.Teraz zarabiam przy 8 godz. pracy 4500 netto i nie żałuję swojego odejścia z firmy Amica atmosfera w pracy jest o wiele przyjemniejsza zero mobbingu. Ludzie weźcie los w SWOJE RĘCE zawsze może być lepiej a nie tylko narzekać.Ja już nie pracuję 12 lat w Amice i mam się dobrze.
6
Biedrona 2017-03-11 22:13
Ja też pracowałem w Amice teraz pracuję w VW i jest O.K.
ciekawski 2017-03-11 22:30
Może napiszesz gdzie tak płacą i za co? 4500netto -tj 6350 brutto - tj ~40zł/h brutto
1
Mamuśka 2017-03-11 23:34
VW Poznań
1
Mamuśka 2017-03-11 23:36
zwykły robol
1
zajechany 2017-03-12 20:40
i mozna placic? mozna!! tylko po co jak ludzie robia za minimum
1
ciekawski 2017-03-12 21:13
W WV mają 35zł/h - ale operatorzy CNC a nie zwykli monterzy czyli jak ich nazywasz nie "robole"
1
Mamuśka 2017-03-12 21:58
podstawa 4045 brutto +dodatki średnio w skali roku z dodatkami 4500 na rękę
1
Życiowy 2017-03-13 16:13
Hahah nie było mnie tu miesiąc czasu i widzę że nic się nie zmieniło - stałe narzekanie - na pensje na mobbing leje z tego ludzie jesteście z miesiąca na miesiąc starsi zróbcie coś ze swoim życiem miast siedzieć na forum i wyżalać się myślicie że Wasz Prezes a mój już były czyta to i nawali wam nie wiadomo ile????
2
Pracownik 2017-03-14 08:15
Normalnie az w glos się rozesmialam . Co ty kobieto tu piszesz kiedy ty tam pracowalas ???? Bo nie pamiętam stawki 7 50 hehehe a też pracuje 10 lat. Urlop zawsze mamy latem zaplanowany i premie miesięczna tak samo Wiadomo zarobki nie są jakieś szalowe moglo by być lepiej. Ale te bzdury co tu napisałaś to az boki zrywać . Powiedz gdzie zarabiasz te 4500 wszyscy tam pójdziemy hahaha
5
Były ZADOWOLONY pracownik 2017-03-14 14:05
VW pracuje mój przyjaciel i ma wypłatę nie całe 3000 zł na rękę. Szkoda tylko, że siedzi w robocie wszystkie weekendy żeby tyle mieć... a wracając do Amica, potwierdzam, że premie były co miesiąc i nie było problemu z urlopem. Może przez chwilę był problem z roczna premia jak ja pracowałam, ale na końcu i tak wszyscy dostali i nie taka mała. Komuś coś się nie podoba to niech szuka pracy gdzieś indziej a nie tylko narzeka. Skoro pracuje jeszcze w Amice, to nie jest tak źle jak jeczy.
8
Pracownik 2017-03-14 15:07
Dokładnie :)
3
Były ZADOWOLONY pracownik 2017-03-14 22:41
Jak samochód ci juz nie odpowiada, bo np dużo pali, to rozgladasz się za nowym. Jak mieszkanie wynajmujesz i za dużo płacisz to nie miaczysz właścicielowi tylko szukasz tańszego. Tak samo jest z pracą, jest źle to szukam innej. Proste. Pracy nie brakuje, tym bardziej we Wronkach.
8
Mamuśka 2017-03-15 10:32
Czyli zacząłeś dwa lata po tym jak ja odszedłem z pracy,to skąd możesz wiedzieć jak było wcześniej!!!!!Rok po tym jak się zwolniłem stawki poszły trochę w górę bo ludzie zaczęli spieprzać do Anglii i były straszne braki w personelu!!!! We Vw 3000 na rękę mają przez pośrednika!!!!
Ciekawski 2017-03-15 12:21
Przecież pisałeś wcześniej, że 4500 na rękę. Teraz piszesz że 3000. Zdecyduj się wreszcie, bo za chwilę okaże się że to jest naprawdę 2000 z nadgodziny i sobotami. Coś mi się wydaje, że jesteś prowokatorem albo piszesz na czyjeś zamówienie
2
A. 2017-03-15 12:25
Pacowalam w Amice parę lat, co prawda w biurze, ale muszę powiedzieć, ze poza bezpośrednim szefem, który był zarozumiałym bucem z dolarami zamiast oczu i kasa pancerna zamiast serca miałam o firmie dobra opinie. Nie słyszałam o przypadkach bzposredniego mobbingu. Choć szefowie furiaci oczywiście sie zdarzali.
Co jednak mnie od Amiki odrzuca to kolesiostwo i nepotyzm. Moze to jest specyfika małego miasteczka, ale jak siedzi w środku i widzi, ze o awansach, sukcesach i nagrodach decydują przede wszystkim układy i więzi rodzinne... to naprawdę się odechciewa wierzyć w ta firmę. Malo to ma wspólnego z profesjonalizem.
Moze teraz się coś zmieniło, ale jeśli nie, to kiepsko widzę szanse Amiki na zachodnich zagranicznych rynkach, bo tam się jednak inaczej biznesy robi niż z poklepywaniem po plecach przy wódce. Trzeba mieć przede wszystkim dobry, profesjonalny produkt z całym zapleczem - marketingiem, komunikacja , R&D, logistyka, serwisem.
Niemniej jednak ktoś teraz robi Amice krecia robotę. HR i PR maja co robić. Oby to zmieniło firmę na lepsze i przyczyniło się do wyeliminowania również innych negatywnych zjawisk, o których wspomniałam.
5
Mamuśka 2017-03-16 00:36
Proszę przeczytać wcześniejsze posty ze zrozumieniem!!!!!!!!! Dopiero potem się wypowiadać dalej!!!!!!Jeśli tak czytasz jak odpowiadasz to się nie dziwię że zapierdalasz za minimalną krajową!!!!!!Nie jestem przez nikogo podstawiony,piszę tylko fakty jak było i jak jest naprawdę!!!!!Zaznaczę że na rynku pracy nie jestem od wczoraj tylko od ponad 20 lat i nie pracowałem tylko w jednej firmie!!!! Zawsze szedłem tam gdzie lepiej płacą, dlatego mam teraz 4500 netto .Oczywiście przez pierwsze 6 miesięcy we vw na produkcji mają 2800 brutto podstawy + dodatki ,po 36 miesiącach już jest 3900 brutto podstawy+ dodatki (dodatków jest naprawdę sporo)stawki cały czas idą w górę do 36 mies z automatu ,potem zależy od majstra.Nie będę pisał ile mają"starzy pracownicy" z kilkunastoletnim stażem ,bo oczy z orbit wyskoczą dodam,że to jest Poznań nie Wronki
3
vw 2017-03-17 09:33
Operatorzy cnc narzedziownia w volkswagen zarabiają 5.000 tys netto w godzinach plus dochodzą dodatki i premie.
buc 2017-03-17 10:10
Pierwsze wpisy na tym forum sa z 2011 roku jest 2017 rok a tutaj pojawiają się ciągle te same problemy, to znaczy że mało kogo interesuje to co tu piszecie poza piszącymi.
cuda! cuda! o gła sza ją! 2017-03-17 10:46
Nasz Burmistrz odniósł się do sprawy firmy, uważa że to analogiczna sytuacja z tą od Palikota, że Ikonowicz jest zmanipulowany, a dziennikarka w coś gra... słuszności postulatów nie ocenia, jeżeli nasz Burmistrz zarabia 1500zł za ciężka fizyczną pracę to trudno oceniać słuszność widocznie potrafi za te pieniądze żyć dlatego ja również z nim się solidaryzuje bo wie chłopina jak to jest!! - piszę to celowo ponieważ burmistrz widzi tylko postulaty odnoszące się do zarzutów prokuratorskich innych jakby nie widzi...Dziękuje Panie Burmistrzu że solidaryzuje się Pan z zarabiającymi najniższą krajową w firmie, on wie jak przeżyć za takie pieniądze to co tutaj marudzimy, może warto złożyć CV do urzędu pieniądze chyba takie same, burmistrz podpowie jak za to postawić dom utrzymać rodzinę kupić samochód i zapłacić rachunki o wakacjach nie wspomnę zawsze jest balkon lub ogródek:) o układach jakiś nepotyzmach to nie ma mowy w urzędzie dlatego szansę mamy aplikujemy może się uda!;) jeżeli coś kręcę to przeczytajcie wpis na powiatowej:) p.s Mam nadzieje że zarobki burmistrza w wysokości 1500zł dobrze zostały zinterpretowane jeżeli nie to mnie poprawcie pomylić się każdy ma prawo:)
4
w 2017-03-17 13:18
Dołączam się i solidaryzuję z Burmistrzem. Brawa za to że tak świetnie sobie radzi za tysiak i coś
2
go work 2017-03-17 17:06
juz sa pierwsze pary ze skazanymi
1
uh 2017-03-17 21:04
Jak to jest, jezeli masz władzę i pieniadze to kupujesz sobie spokoj, . Dziwne te insynuacje w tym atrykule mam rozumiec ze jezeli o jakies firmie lub polityku pisze sie dobrze to znaczy ze ta firma lub polityk kupil sobie spokoj w gazecie lub u danego dziennikarza i ten pisze z pieniadze co chce firma lub polityk?? a jezeli nie zaplaci to pisze sie zle, a wiec tam gdzie pisza o kims dobrze to znaczy ze dobrze zaplacili komu trzeba?skad burmistrz wymyslil takie niemoralne praktyki? a fuuj
5
etam 2017-03-17 21:55
poczekamy 2 miesiace , sloneczko wyjdzie i szukajcie nas
a wy bo nie ma ludzi
2
Pracownik 2017-03-18 02:00
A trzeba bylo sluchac starszych, jak sie nam wydawalo glupszych, ucz sie ucz bo nauka to potegi klucz, jako pracownik tej firmy nigdy nie spotkalem nikogo po politechnice na tasmie, owszem po jakims hotelarstwie, wycieczko znasrwu to tak ale takie kierunki w amice bez znajomosci akurat nie sa potrzebne
3
NOOO 2017-03-19 21:31
Spotkałeś koordynatorów mistrzów i innych pracowników wyższego szczebla wyłącznie po Politechnice?
2
Pracownik 2017-03-21 15:58
Brawo ty !!!! :)
Perkins 2017-03-21 23:05
Związki zawodowe walczą jak lwy o wyższe płace i lepsze jutro dla pracowników, na tablicach informacyjnych wieszają kolejne bzdury odnośnie sytuacji w firmie ludzi jak nie było tak nie ma, płace jak były żałosne tak są dalej i powiem Wam tak z natury jestem pesymistą i zobaczycie z tych podwyżek wyjdzie wielkie nic, pieniędzy z inwestycji nie zablokują na podwyżki bo żeby firma przetrwała na trudnym i wymagającym rynku to musi się rozbudowywać - to jest uwarunkowane i to się nie zmieni i ok ja to rozumiem... No więc komu zabiorą ??? Sobie???? Buahahahhhha marzenie ściętej głowy....
8
he 2017-03-22 21:15
Czas na nowy związek zawodowy, chociaż wiem że za samą myśl można sobie narobić kłopotów :)
5
a jak! 2017-03-24 13:19
No to nasz burmistrz pojechał po bandzie.. dobry materiał dla telewizji:) artykuł w powiatowej jest powalający... Tak sobie myślę Wronki od pewnego czasu stały się miejscem gdzie wychodzą na powierzchnię układy i patologie firmowo - polityczne... moim zdaniem Piotr Ikonowicz powinien kandydować na urząd burmistrza miasta, to dopiero byłaby rewolta...facet bez układowy, posyłkowym firm by nie został tylko walczył by o poprawę życia mieszkańców.. w urzędzie nikt nie miałby szans liczyć na fory.. bo to nie jest w naturze Ikonowicza taki typ człowieka... nie do kupienia. Idzmy za ciosem i poprośmy Ikonowicza o start w wyborach na burmistrza Wronek... niech drżą posady ha ha
4
Zostaw swoją opinię o Amica Wronki S.A. - Mickiewicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amica Wronki S.A.