logo Amica Wronki S.A.

Amica Wronki S.A.

Mickiewicza

Opinie o Amica Wronki S.A.

Nick 2017-02-19 19:07
"Informatorze" podejdź do jednego z tych technologów i powiedz mu to prosto w oczy jeśli masz jaja. Cwaniaczyć w internecie każdy potrafi, ale nie jesteś tak anonimowy jak ci się wydaje. Adres IP może policja namierzyć, a założyć sprawę w sądzie o odszkodowanie za znieważenie to już tylko formalność.
3
Zdumiona 2017-02-19 21:46
Koordynatorów, Mistrzów, Technologów, Kierowników, nie ma za wielu, proponuję postulat, ukończone Studia Wyższe Techniczne biegła znajomość języka obcego. Zakładamy że będą to tylko osoby kończące Politechnikę Poznańską:

Liczba studentów uczelni rosła stopniowo osiągając w połowie lat 90. XX wieku średnio około 15-16 tys. Gwałtowny wzrost liczby studentów zaznaczył się od lat 1996-1997 szybko osiągając w latach 2004-2006 poziom średnio około 20. tys. rocznie. Od roku 2006 liczba studentów już nie rosła, ponieważ uczelnia wyczerpała swoje możliwości rozszerzania prowadzonej działalności dydaktycznej. W latach 2010-2011 nastąpiła stabilizacja liczby studentów Politechniki Poznańskiej w przedziale 19,5 – 21,0 tys. uznanym przez Uczelnię za optymalny dla dalszego podnoszenia jakości i poziomu kształcenia oraz badań naukowych.

Myślę że tylko ta Politechnika jest w stanie dostarczyć profesjonalnej kadry Amice i zapewne dostarczyła.
Czy postulat ma uzasadnienie? Mając ok 50 km od firmy Politechnikę jedną z najlepszych w Polsce gdzie rocznie kończy ją tysiące osób, gwałtem dla profesjonalizmu byłoby nie korzystanie z takich zasobów wysoko wykwalifikowanej kadry! To chyba jest oczywista oczywistość że w tak renomowanej firmie jak Amica, ludzie w biurach są w większości po tej Politechnice z racji dostępności zasobów ludzkich jak i zdrowego rozsądku nakazującego stawianie na wysoko wykwalifikowane kadry, jestem przekonana że mistrz o którym piszą media jest wyjątkiem od reguły i firma na pewno naprawi to potknięcie, dlatego żeby postulat miał uzasadnienie, musiałaby wystąpić patologiczna sytuacja w hierarchi pracowniczej,, co w tak znanej firmie i dostępności wykwalifikowanych kadr dzięki Politechnice jest niemożliwe.
3
Wszedłem tu po artykule o samobójstwie ILONY PUJAN 2017-02-20 16:48
Chodzi o to, żeby mieć jak najtańszą siłę roboczą, a ty piszesz o podnoszeniu pensji i zatrudnianiu drogich, wykwalifikowanych pracowników. HAHAHA:)
5
informator 2017-02-20 20:23
nie strasz nie strasz bo sie ze srasz. jest kilku kumatych i maja pojecie ale tych co widze co dzien to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i osadzki czyscic
3
teczki osobowe 2017-02-21 08:03
Może odnoszę złe wrażenie ale" zastraszanie" nie tylko jest popularne na tym forum, ale również w firmie, to nic innego jak terror psychiczny inaczej mobbing Peter napisał:
"Ja sam siedzę cicho bo co nam pozostaje. Jak się postawię to tak jak bym się zwolnił... Przez kilka lat gdzie nepotyzm, protekcja ludzi, którzy nie posiadają wysokich kwalifikacji, gdzie pracownicy którzy wyrażają swoje zdanie są tłumieni i zastraszani i gdy wyrażą głośno co myślą to zacytuję jeszcze raz : "Jak się postawię to tak jak bym się zwolnił" świadczy o tym jak daleko zaszła ta aberracja w firmie. Postulat o zmianie tego zwyrodnienia, które narastało przez lata jest uzasadnione, choćby dlatego że oprócz płac jest to najczęściej powtarzający się problem. Jeżeli Pan Piotr Ikonowicz przedstawi postulat zarządowi, może Prezesi przejrzą na oczy , bo nie sądzę żeby czytali forum i nie sądzę żeby rozmawiali o tego typu problemach z pracownikami, postulat wymusi na nich że zaczną zaglądać w teczki osobowe pracowników na stanowiskach wyższego szczebla...mogą się mocno rozczarować... oby okazało się inaczej i żeby większość posiadała Wyższe Techniczne, a aberracja dotyczyła marginesu...
6
salvador 2017-02-21 16:10
Jestem po "lekturze" artykułu dot. samobójczej śmierci jednej z pracownic.
Dziwi mnie fakt podejścia managerów, zwłaszcza piarowców(PR). Widać niedbałość, zacofanie. Ludzie, umówmy się że taki pracownik jak manager PR powinien być na bieżąco z pracownikami, znać ich, chociaż w stopniu podstawowym, problemy, emocje związane z pracą etc. Ta sprawa śmierdzi na odległość i ktoś tutaj ewidentnie zamiata coś pod dywan. Nie dajcie się, managerzy mają głowy za wysoko uniesione a dobry manager to manager ludzi, na tym ten zawód polega.
Jeśli rzeczywiście jest tak jak czytałem zarówno w komentarzach jak i poprzez artykuł, zsolidaryzujcie się bo takie coś zamiecione, rozrośnie się do problemu na większą skalę. Mężczyźni - pomyślcie o swoich kobietach i vice versa.
5
aaaaaaaaaa 2017-02-21 17:37
Witam Ja i moim znajomi już nigdy ale to nigdy nie kupimy produktów tej chorej firmy ciekaw jestem czy ci tyrani kierownicy tez sa tacy madrzy w domu
4
Prawica RP czy Lewica RP 2017-02-22 09:45
W całej sprawie związanej z Amicą są dwie strony medalu, Prawicowa i Lewicowa,
Lewicowa to ta która stoi w obronie pracowników Amici, was którzy tu piszecie co w firmie się dzieje wraz z G.P. i jest strona prawicowa reprezentująca Ż.P.SZ.
Strona prawicowa stoi w obronie fabryki, w obronie kadr zarządzających, można przeczytać na stronie posty osób które nie mają nic do zarzucenia firmie, a mobbing jeżeli jest stosowany to wyłącznie pomiędzy pracownikami... nie ma słowa o kadrach zarządzających, a wasze argumenty jak i poszkodowanej są ich zdaniem wymysłem i fantazją dziennikarki, z jednej strony lokalne media prawicowe piszą że Policja nie podjęła śledztwa i są to kłamstwa z drugiej strony czytamy na wp.pl -" Będziemy prowadzić postępowanie z art. 218 kodeksu karnego, w którym chodzi o uporczywe naruszanie praw pracownika - poinformowała nas Sandra Chuda, oficer powiatowy z Komendy Powiatowej w Szamotułach. Sprawę wszczęto, jak mówi, na podstawie doniesień medialnych. "
Pani Anna nie poddaje się i dziś wieczorem chce opublikować oficjalne pismo do Prezesa, więcej znajdziecie na profilu Powiatowej. Możecie również stanąć po stronie mediów prawicowych skupiających się wokół członków Klubu Gazety Polskiej i uznać że wszystko co tutaj piszecie to wymysły i fantazje, a kadry zarządzające nie mają sobie nic do zarzucenia, jest demokracja, ja już teraz na pewno stoję na lewo po stronie pokrzywdzonych. Każdy ma prawo wyboru, można stanąć na prawo i uznać to za wymysły - sytuacja jak w polityce i codziennych mediach wymusiła podział, dobrze że już wiadomo kto kogo reprezentuje.
3
Leo 2017-02-22 15:11
Na emalierni jest taka atmosfera że masakra. Jest taka blondyna matka trójki dzieci a zachowuje się jak niezrownowazona psychychicznid chyba dawno bolca między nogami nie miala. Zawsze jak przychodzi ktoś nowy to u niej nowa ofiara do nasmiewania i znęcania się nad tym nowym pracownikiem
10
pracownik 2017-02-22 22:59
latwo zgadnac dlaczego zadna zona kordynatora z tloczni czy innego dzialu nie pracuje na montarzu bo kazdy wie co sie tam dzieje i jak sa traktowane kobiety...sam bylem swiadkiem jak kordynator szedl z koszem na smieci pod reka i wywalal wszystkie kubki do smietnika bo przerwy sa tak krodkie ze ludzie nie maja czasu sie najesc i wypic....zeby sie ktos wkoncu z to wzial
2
Czarno i Biało 2017-02-23 14:02
A ja wam powiem, że nie przełożeni są najgorsi ale pracownicy. Na emalierni na lakierni są dwie takie baby co gnebia ludzi. Nazwijmy je czarno i biało. Obie potrafią pracowników do łez doprowadzić że aż pracownicy mają strach przychodzić do pracy. Jak sobie razem robią to pomiataja wszystkimi, a jak którejś z nich nie ma, to języka w gębie zapominają. Kierownik tego działu powinien je rozdzielić albo zwolnić!!!
10
Leo 2017-02-23 14:57
Ta biała lubi si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w życie innych. Nie jedna osoba przez nią płakała. Uważa się za najlepszą na świecie
5
amicowiec 2017-02-23 15:26
a z jakiej zmiany one sa??
2
1236 2017-02-23 15:34
czyżby aga?
5
Syla 2017-02-23 17:23
I dobrze, odważni ludzie walczcie o swoją godność i nie pozwólcie się poniewierać byle kolesiom którzy są mądrzy jak by co najmniej doktorami byli a tak naprawdę po zawodówce [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiedzą o pracy na taśmie a rządzą i myślą że mogą poniewierać innymi bo dostali pracę po znajomości. Uf jak dobrze że już tam nie pracuję gdyż skończyłam studia i nie pozwolę żeby jakieś ścierwo decydowało czy mogę mieć wolne żeby iść na egzamin czy wesele, to było 8 lat temu ale śni mi się po nocach do dziś, zróbcie ludzie z tym porządek dla własnego dobra!!!! Tylko Wy, szarzy ludzie tworzycie ta firme nie dyrekcja!!!!!
5
pinda 2017-02-23 17:54
No niestety takie czasy nastały, że człowiek człowiekowi wilkiem, jeden drugiemu nie pomoże a jeszcze kosę podłoży. Pracownicy nie umieją się dogadać między sobą, patrzą tylko na swoje interesy, brak solidarności i jakiejkolwiek współpracy, każdy dba o własny tyłek.
3
jghjii 2017-02-23 18:16
Wyzyskiwacze ,śmiecie ,oglądam na żywo, i mi wstyd ze pralkę tych śmieci mam w domu do dyrekcji tego obozu pracy
4
tomek 2017-02-23 18:18
WŁAŚNIE 0GLĄDAM SKANDALICZNY PROGRAM O AMICE.
MAM DO WYMIANY KUCHENKĘ , PRALKĘ ITP..
PO TYM PROGRAMIE NIGDY W ŻYCIU NIE KUPIĘ PRODUKTU AMIKI !!! TO SDKANDAL!!!!

NA SZCZĘSCIE NIEMIECKIE PRODUKTY SĄ WOLNE OD TAKIEGO SQRWYSYŃSTWA....
5
Maro 2017-02-23 18:58
A jak jest z jakością produktów amici czy faktycznie są takie złe?
2
768 2017-02-23 20:05
Niech ktoś się zainteresuje jednym koordynatorem z klejenia . Nie szanuje kobiet.
7
kamil.w 2017-02-23 20:08
Wstyd w Amice pracować
755 2017-02-23 20:11
Tłocznia tam to samo
Bez nadziei... 2017-02-23 20:26
Obawiam się że bojkot produktów Amiki zaszkodzi najbardziej... Zwykłym pracownikom...... Ci u góry zawsze sobie poradzą a także młodzi, którym nie zależy... Szkoda starych pracowników... Nie bronię Amiki patologiczne zachowania powinny być nagłaśniane i piętnowane ale nie wydaje mi się by u konkurencji było lepiej... To jest kapitalizm... Tak samo ludzie powinni zbojkotować Adidasa za wyzysk ludzi w Wietnamie czy H&M za to co robi z ludźmi w Etiopii... A Bosch kupił jakąś fabrykę w Polsce myślicie że nawalą Polakom po 3 tysiące euro??? Smutne ale prawdziwe... Po 1989 każdy rząd dokładał starań żeby zrobić z Polaków murzynów Europy, w ogóle kto doprowadził do tego żeby firmy zatrudniały ludzi przez pośredników typu Adecco, Work Service czy Ranstadt... Wyzysk i okradanie razy dwa...
8
lex 2017-02-23 20:47
Kto teraz będzie chciał się zatrudnić w Amice jak tak w tej firmie jest i za grosze ludzie pracują i są zastraszani .W tej firmie jest mobbing od kilku lat
3
Solidarność - to tylko słowo 2017-02-23 21:32
Pamiętam czasy gdy ludzie się solidaryzowali gdy walczyli o lepszą Polskę dla robotników, dla zwykłych ludzi z poparciem i pod sztandarami kościoła i intelektualistów którzy jak się wtedy wydawało walczą o nas za nas i dla nas wszystkich, my walczyliśmy o prawo do mszy, o prawo do religii, o wolność i poszanowanie osób o poglądach centrolewicowych centroprawicowych , prawicowych,intelektualiści pomagali walczyć o naprawę wypatrzeń w ówczesnym systemie... Dziś kościół nie walczył o nas w Amice tak jak my o niego kiedyś dziś intelektualiści, obecnie politycy którzy po 1989 roku zmieniają różne partie.. zapomnieli o nas.. został tylko Piotr Ikonowicz.. " ostatni człowiek z idei"... Jaki to był ponury widok... ludzie którzy boją się mówić do kamery bo stracą pracę, w trakcie gdy toczy się program w ich sprawie oni za zamkniętą bramą w stresie pracują jakby nic się nie działo... to był przerażający widok.. żaden nie wyszedł przed bramę... nawet komuniści pod presją ustępowali... i rozpoczynali rozmowy.. stoi córka ze zdjęciem matki na rękach inne kobiety opowiadają o ich życiowych tragediach.. w tle zakładowa głucha cisza zamknięta brama.. i biurowiec.. a w nim zapewne panowie w wytwornych garniturach i eleganckie panie... nikt nie wychodzi porozmawiać nikt nie odbiera petycji... gdyby żył ś.p Andrzej Wajda byłby to doskonały scenariusz do "Ziemi Obiecanej - czasy współczesne" ależ czuję się oszukany... w końcu popierałem Solidarność co mi pozostało... przepraszam za to że w 1989roku wraz z moim pokoleniem zamieniłem wam życie , przepraszam za tamtych polityków którzy dziś pokazują swoje oblicze walcząc na różne sposoby wyłącznie o władzę i przepraszam za kościół o który wtedy walczyliśmy i wspieraliśmy a którego dziś wsparcia zabrakło. Tego widoku Polski którą wywalczyło moje pokolenie a które zobaczyłem pod bramą fabryki nie zapomnę do końca swoich dni.
4
ktoś 2017-02-23 23:36
Czyżby?
1
ktoś 2017-02-24 08:18
Manpower też !!!
ktoś 2017-02-24 08:24
Krk pomagał NIEMIECKIM zbrodniarzom w ucieczce z Europy po drugiej wojnie światowej. Ta partia, która jest u władzy też ugadywała się z komuchami, udając prawicę pokazuje lewe oblicze! Prawicowiec NIGDY nie dopuszcza do gnębienia Ojczyzny jaką jest POLSKA. NIEZALEŻNIE kto gnębi Nasz kraj!!!
My jesteśmy Panami!... 2017-02-24 08:34
„Nasza rasa jest Rasą Panów. Różnimy się od niższych ras tak, jak one od insektów. Masy będą lizać nasze stopy i służyć nam jako nasi niewolnicy.”

Menachem Begin, premier Izraela, laureat Pokojowej Nagrody Nobla, w przemówieniu w Knesecie, cyt. Amnon Kapeliouk, Begin and the Beasts (Begin i bydło), New Statesman, 25.06.1982
życiorys:
W wieku 16 lat związał się z syjonistycznym, młodzieżowym ruchem narodowo-radykalnym Bejtar.
W 1938 został przywódcą Bejtaru w Polsce. Koncentrował się na szkoleniach wojskowych (organizowanych nieoficjalnie przez rząd II RP), wstąpił do Armii Polskiej w ZSRR (Armia Andersa). Jej dowódca, generał Anders, latem 1942 ewakuował polskich żołnierzy z ZSRR do Iranu. Begin jako kapral podchorąży Wojska Polskiego przybył z Armią Polską na Wschodzie do Palestyny. W Palestynie kilkuset żydowskich żołnierzy zdezerterowało (za cichym przyzwoleniem polskiego dowództwa) z Armii Polskiej. Begin przed odejściem z armii Andersa uzyskał zwolnienie z przysięgi wojskowej.
W walce o utworzenie państwa żydowskiego Begin był zwolennikiem stosowania terroru. Brał m.in. udział w przygotowywaniu zamachu na Hotel Króla Dawida w Jerozolimie, w którym 26 lipca 1946 zginęło 89 osób.

Facet wiedział co mówi.
O czymś nie wiem? 2017-02-24 08:44
To gdzie byli wczoraj ci Twoi Prawicowcy? Na zadymie stadionowej, na marszu upamiętniającym Bohaterów z przed lat nic innego nie potraficie? Prawdziwi Prawicowcy należą do Klubu Gazety Polskiej? Jaka jest ich opinia na temat tego co dzieje się z prawdziwymi Polakami w firmie Amica???? Poza mieleniem języka pustymi frazesami Ojczyzna! Polska dla Polaków! Ggy macie okazję stanąć w sprawie Polaków z Amici nie zrobiliście nic!
1
klika 2017-02-24 09:32
Dlaczego ludzie w Amice się boją? Ludzie się boją bo doskonale zdają sobie sprawę że pomiędzy pracownikami wmieszani są dwulicowi ludzie, którzy mówią za plecami kto co myśli, mówi i robi, są to pracownicy powiązani rodzinnie, towarzysko z pracownikami z góry, tylko oni czują się bezpiecznie, nie zarabiają 1500zł i drażni ich ta cała sytuacja, chcieli by żeby było tak jak dotychczas, oni spokojni pewni siebie zarabiający dobrze, uprzywilejowani a reszta to ludzie, którzy pracują za marne grosze akurat to ich nie obchodzi, ważne oni mają dobrze.
5
ktoś 2017-02-24 11:20
Mieszasz prawicę tą prawdziwą Dmowskiego z oszołomami, którzy tą prawicę udają! Pisałem o prawdziwej prawicy. Nie o farbowanych lisach od 1989 roku u koryta!!!
Nadal o czymś nie wiem? 2017-02-24 11:47
Dobrze. to pytam Ciebie ponownie. Poza mieleniem języka pustymi frazesami , gdy wczoraj nadarzyła się okazję która się chyba już nie powtórzy stanąć w sprawie poniżanych, wyzyskiwanych ale co dla was najważniejsze PRAWDZIWYCH POLAKÓW z Amici co takiego zrobiliście? Gdzie byliście?
1
Buntownik 2017-02-24 12:08
No właśnie gdzie byli przedstawiciele wronieckich parafii, dlaczego nie stanęli w obronie uciśnionych ludzi??? A nie... Oni przecież umieją tylko z ambon prawić kazania o antykoncepcji, aborcji i nieumiarkowaniu w jedzeniu i piciu.... I pojawiać się na eventach typu "otwarcie hali" czy przedszkola... I choć cały czas jestem katolem to od wielu lat chodzę do pustych kościołów po mszy, nie mam zamiaru słuchać tego bełkotu o życiu w ubóstwie jako drodze do zbawienia.... Mało tego czekałem tylko jak wiec pod Amiką zakłóci znowu grupa prawilnych chłopaczków tak jak to było podczas przyjazdu Palikota... Pytam się gdzie byli przedstawiciele PiSu, PO, Nowoczesnej, Kukiza, Pslu czy Razem???? Wszyscy są gówno warci a na froncie z prześladowanymi politykami pozostał Piotr Ikonowicz stary marksista wierny od lat swoim poglądom i ideałom...
2
Proszę Państwa. 4 czerwca 1989roku w Polsce skońc 2017-02-24 12:51
I tak oto po ponad dwudziestu latach cała robotnicza Polska dzięki antenie TVP info nadającą na żywo z pod bramy Amici zrozumiała że obudziła się z ręką w nocniku.
Neutralny 2017-02-24 13:02
A niektórzy to po co przychodzą do pracy
??? Pracować czy robić pierdoły.
2
Neutralny 2017-02-24 13:03
A niektórzy to po co przychodzą do pracy
??? Pracować czy robić pierdoły.
1
maxx 2017-02-24 14:14
W Amice pracują dwulicowi ludzie donoszą miedzy sobą i do przełożonych co się dzieje na wydziale i we firmie.Pracowałem w tej firmie kilka lat to wiem co się dzieje jakie układy są.Dobrze ze tam nie pracuje.
1
Czapka z głowy 2017-02-24 14:39
Czas pokazał że Powiatowa i Pani Ania mieli dużo racji, a wczoraj na chwilę można było poczuć że nie jesteśmy sami. Dziękuję Panu Ikonowiczowi członkom Ruchu Sprawiedliwości Społecznej Naszemu "Trybunowi Ludowemu" - Pani Ani za odwagę, dla was za to że próbowaliście stanąć w naszej obronie, za to że o nas usłyszała cała Polska i za to że... co widać w postach powyżej otwarły się oczy na wiele przemilczanych spraw.
7
stare wraca 2017-02-24 19:08
Wczoraj siedzieli cicho jak myszy pod miotłą gdy mogli walczyć o wyższe płace i prawa pracowników a dziś zaczynają swój taniec na f.b Powiatowej, Pan D. umieścił filmik, jak Pan Ikonowicz nie wytrzymuje i pogania takiego bardzo kulturalnego łysego nienagannie ubranego chłopca. Pan Ikonowicz nie przebiera w słowach.. sytuacja wycięta z kontekstu, nie wiadomo tak naprawdę o co chodzi.. wiadomo że Pan Ikonowicz jest nietolerancyjny i wulgarny... piękna manipulacja rodem z telewizji trwam. Tylko co to ma wspólnego z tym że tylko Ikonowicz wczoraj staną po stronie pracowników.. ? Nawiązała się dyskusja pomiędzy rodzinami pracowników Amici i Samsunga. Pan którego rodzina pracuje w Amice pisze że w Amice zarabia się 12 złotych a nie 11.. i że ogólnie siany jest ferment... jeżeli jemu i jego rodzinie praca w Amice za 12 złotych wystarczy a cała sprawa to sianie fermentu.. to się dziwię,,, mam nadzieję że Ci wszyscy krytykujący naprawdę zarabiają 12 złotych i są zadowoleni... nie pracuje z nimi więc trudno mi ocenić... Co do całej reszty która dziś chce kompromitować Pana Ikonowicza i Panią Anię... każdego dnia będę im zadawać pytanie gdzie byliście gdy mogliście stanąć w obronie pracowników Amiki... Polaków przed kamerami... więcej na f.b Powiatowej.
2
ktoś 2017-02-24 19:09
A ty GDZIE byłeś? Pewnie siedziałeś na kawie. W biurze! Teraz masz przy władzy "prawice" jej się poskarż! Efekty jak widać.
1
Nadal o czymś nie wiem? 2017-02-24 19:24
Mój głos był oddany na lewicę nie został zmarnowany wczoraj mnie i innych pracowników pracujących za 12 złotych starała się reprezentować .Ciebie w którym miejscu reprezentowali prawdziwi obrońcy prawdziwych Polaków od Dmowskiego ?
1
Dobra rada 2017-02-24 20:28
Pracowałam tam i jestem w stanie uwierzyć, że przyczyną smierci tej kobiety było psychiczne nękanie przez pana K. Osobiscie nie doświadczyłam niczego zlego w tej firmie, ale złe opinie i rozne opowiesci na temat tego przelozonego słyszało sie zawsze. Ludzie nie staną murem i nie powiedza co mysla poniewaz boja sie o strate pracy, maja rodziny, kredyty, amica daje im tzn monterom marne grosze, ale pewnego rodzaju stabilizacje zawodowa w postaci comiesiecznego wplywu 1500zl z ktorego trzeba wyżyć kolejny miesiąc... Szanujcie się. Dobry pracodawca to najlepsza wizytówka firmy. Wszyscy jestesmy rowni niezaleznie od tego na jakim pracujemy stanowisku. Doceniajcie monterów i reagujcie na niepokojace sygnaly, poki nie jest za pozno.
2
STOP 2017-02-24 21:24
Na dziale klejenia od dawna dzieje się źle. Zgłaszanie problemów ? Strach się odezwać,nawet dział personalny nie reaguje. Ludzi w Amice się ucisza by wszystkie brudy nie wyszły na jaw bo przecież marka ważniejsza niż ludzie. My chcemy pomocy ale w firmie nikt jej nie udzieli tylko "usunie problem sprzed nosa" a o pomoc z zewnątrz aż strach prosić.....
2
........... 2017-02-24 23:33
W Narzędziowni to samo się dzieje zastraszanie ludzi przez przełożonych wulgaryzm wyśmiewanie. Ludzie zamiast się zjednoczyć to miedzy sobą rywalizują aby się przypodobać przełożonym donoszenie.l nikt nie zwraca na to uwagi jak jest Amica to nie ludzie mobbing jest
1
wiem co piszę 2017-02-24 23:43
Ciekawe, kto pisze te komentarze? We Wronkach nie ma bezrobocia. Kto tylko chce to pracuje. Jeżeli w Amice było by tak źle, a W Samsungu tak dobrze to dlaczego Samsung musi sprowadzać 600 Ukraińców, a do końca roku ma ich być 1200. Amica nie zatrudnia ani jednego Ukraińca bo nie musi. Nie zastanawia was to?. A może ta rozdmuchana akcja to walka o pracowników?
4
pool 2017-02-24 23:51
Jesteś prowokatorem albo kimś kto chciałby tam pracować ale się nie nadawał. Żeby tam pracować trzeba coś umieć. Nie każdy się nadaje i byle kto pracy tam nie dostanie. Ludzie tam pracujący nie bawią się w tanie gierki bo zbyt się szanują
1
!!!!!!! 2017-02-25 07:29
Same prowokacje.kto to wogóle pisze?mam wrażenie że portal jest pełen wynajętych troli które mają za zadanie szkodzić amice.może na rynku nie ma rąk do pracy i komuś zależy żeby amica miała kłopoty??
2
ktoś 2017-02-25 08:24
Ale ty jesteś NIEDOUCZONY. Kontekstu też nie rozumiesz. Współczuje, że nie masz nic do napisania oprócz politykierstwa. Od 1989 roku masz przy korycie samą LEWICE !!! Sprawdź kto i kiedy sprzedał JEDNĄ polską firmę (Jego rząd upadł)!!!
Po co sam sobie dajesz plusa? ;) Mam nadzieję, że kawusia smakowała.
1
Ken12 2017-02-25 09:28
Haha!zastraszanie!Haha!nie widzę możliwości zastraszenia slusarzy.wszędzie znajda sobie robotę bo fachowców wszędzie przyjmą.wszedzie.oni są raczej jak swiete krowy.nawet zarabiają lepiej i ciągle chcą ich przyjmować a nie słyszałem żeby ktoś się tam zwalniał...dziś być lepiej slusarzem niz socjologiem..mają rację Ci co pisali wyżej.to jest nagonka na amica.pewnie walka o pracowników.nie wszystko jest cacy wiadomo,tam gdzie polacy tam problemy,ale to jest po prostu jakaś mocno podejrzana akcja..
Zostaw swoją opinię o Amica Wronki S.A. - Mickiewicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amica Wronki S.A.