logo Amica Wronki S.A.

Amica Wronki S.A.

Mickiewicza

Opinie o Amica Wronki S.A.

rud 2017-06-18 12:56
Do ro i ygy - jaka to różnica ,kanalie takie same.
tommy 2017-06-18 20:28
jak tam podwyżki:D
EX_Monter 2017-06-19 15:17
Ile teraz płacą na wejściu na montażu?
mix 2017-06-23 21:47
12 wszedzie
1
falus 2017-06-25 22:55
moje marzenie robic w takiej firmie ale pewnie sie tam nie dostane
tam to kasa leci
Nocnik 2017-06-26 13:57
W krajach wysoko rozwiniętych - gdzie jest najwyższe PKB i silne gospodarki np. Niemcy, Japonia, Singapur czy Norwegia jest najmniejsza korupcja, nepotyzm i kolesiostwo... To nie puste słowa to fakt, wystarczy poczytać... W takich krajach do obsady stanowisk w ministerstwach, spółkach rządowych itp. wybiera się ludzi w konkursach i trudnych selekcjach i są to ludzie o najwyższych kwalifikacjach i predyspozycjach do zajmowania tych urzędów... Tak samo jest z wiodącymi markami.... Stąd ich siła... Np. Bosch, Electrolux, Whirpool i inne z tego "topu"... Problem Amiki polega na tym że ogłoszenia a konkursach na stanowiska "wyższe" aniżeli produkcja to czysta fikcja, owszem wiszą kartki informacyjne ale te stanowiska już dawno rozdane są między swoimi... To taka proforma że niby robole mają też swoje szanse... Druga sprawa to brak rąk do pracy, pracownicy są zajechani do granic możliwości a o nowego pracownika - Polaka bardzo ciężko... Karma wróciła do tego zakładu, jeszcze dwa lata temu straszyli zwolnieniami, zabierali urlopy na jakieś niepotrzebne odrobki po prostu robili z człowiekiem co chcieli.... A dziś obudzili się z ręką w nocniku...
12
Joanna 2017-06-27 13:02
@Nocnik piszesz, że w firmie brakuje pracowników. Czy oznacza to, że teraz łatwiej się do niej dostać do pracy?
Myślicie, że w związku z brakami pracowniczymi Amica podejmie jakieś kroki celem zapewnienia lepszych warunków pracy i zatrudnienia?
po podstawówce 2017-06-28 09:54
Odpowiedź na Pani pytanie w drugim zdaniu brzmi :

NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
Joanna 2017-06-28 13:53
@po podstawówce
nie jestem związana z firmą Amica. Jestem pracownikiem serwisu gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w tej firmie. Oczywiście, poprzednie komentarze również są ważnym źródłem informacji na temat tego jak pracownicy postrzegają to co się dzieje w firmie. Jednak w firmach zachodzą zmiany, na wątkach pojawiają się nowi użytkownicy, nowi pracownicy. Myślę, że oprócz zapoznawania się z komentarzami warto też na bieżąco sprawdzać jak wygląda sytuacja aktualnie. Bardzo też proszę o zachowanie kultury wypowiedzi.
3
po podstawówce 2017-06-28 16:19
Tutaj się wypowiadają pracownicy, którzy pracują lub pracowali w tej firmie (w tym biurowi). Prawda?
Nie piszę, że jest Pani pracownikiem tej akurat firmy, ale prawda nie każdemu się podoba, a zwłaszcza pracodawcy! Jemu najmniej się podoba to co mówią pracownicy (w tym ci najniżsi)! Chociażby było to mądrzejsze i lepsze określenie na sytuację niż ją widzi (chce widzieć) góra.
P.S. Na stronie drugiej lub przy początku trzeciej ma Pani opisane co się będzie działo, a dzieje się dosłownie teraz i mimo, że tą stronę odwiedzają pracownicy biurowi, NIKT nic z poprawą sytuacji w firmie nie zrobił. Pozdrawiam Szanowną Panią Redaktor
1
falus 2017-06-30 21:24
kolesiostwo zgubi te fabryke we wronkach
to jedna wielka kula u nogi Prezesa
dziekuje
2
wpg 2017-06-30 22:56
wyslali mnie na kontrole do zus fiutu fajne
2
Nochal 2017-07-03 11:32
Do ochrony - może warto raz na jakiś zrobić na portierni kontrolę z alkomatem albo przejść sie w czasie zmiany po hali i zmierzyć promile bo praca z nawalonymi w pień alkoholikami stała się po prostu udręką. ...
9
Xxxxx 2017-07-03 19:18
Kiedy brak ludzi, pozwala sie na więcej....;)
5
abcd 2017-07-04 03:35
W stu procentach się zgadzam
Powrót Nocnika 2017-07-04 11:17
Pani Joanno na chwilę obecną sytuacja w firmie wyglada tak że nawet Ukraińcy sie zwalniają i uderzają na Poznań albo Warszawę bo mieli zamysł żeby w Polsce sie odbić i jeszcze do domu na Ukrainę przywieźć trochę pieniedzy a tymczasem oni już bidolą tu na miejscu!!!! Gdzie są te podwyżki? ?? Miały być od lipca teraz już od września czyli od wypłaty październikowej jak dobrze mniemam...A w październiku okaże sie że podwyżki będą od nowego roku bo nie ma pieniędzy...To co się tu dzieje to jest skandal... Kto silny, zdrowy, uczciwy i pracowity to j@bie aż w końcu padnie na mordę a lesery, gamonie i nygusy z dwiema lewymi łapami ślizgają się caly czas i nikt im nic nie zrobi bo widocznie są slabsi albo taka ich natura jak powiedział mi kiedyś jeden koordynator. ... Ludzie zostają na nadgodzinach albo przychodzą w soboty to jedno wielkie mataczenie oddawanie urlopów, cuda wianki dosłownie byle by robola wycykac... A na te kartki co dają to szkoda papieru, tak sie nikt nie polapie w tym bajzlu.....
10
falus 2017-07-04 23:02
olech mowi ze jest ok
1
angela 2017-07-07 22:43
wazne ze swieci na jakims chlewie amica
wzburzony 2017-07-07 23:10
Dostali zastrzyk ludzi w postaci Ukraińców i złodziei to wrócili do starych praktyk już kolejne dni wolne "pokryte urlopami" bo ponoć zbytu nie ma a roboty z dnia na dzień coraz więcej.... W 2015 roku z 20 dni zostawili mi na wlasne potrzeby....2...Z czystej ciekawosci zaczekam do dlugo oczekiwanych podwyżek żeby zobaczyć jak robole lamentuja ze znowu ich wycykali ale zaraz potem bedzie darmowe piwo i kiełbasa na stadionie napruja sie jak swinie zapomną i wszystko bedzie dobrze.... 1700 wypłaty to ten zlomiarz z telewizji w jeden dzień wyciąga ????
5
Józek Piłsudzki 2017-07-08 00:46
Było to pisane pół roku temu. Pracodawca i osoby przez niego delegowane są na tym forum i robią krecią robotę (wybielają pracodawcę). To teraz niech biurowi przyjdą na produkcję i J(cenzuza)BIĄ jak psy, bo to co sobą reprezentują to przerost formy nad treścią !!! Pozdrowienia dla Pana Prezesa i Zapraszam Gorąco i Serdecznie na produkcję, a może dowie się w końcu Pan Prezes PRAWDY. Ale Pan Prezes z biura na produkcję ma za daleko. Proponuję lektykę. W końcu co to jest te PIĘTNAŚCIE METRÓW !!!

P.S. Grunt, że słupki z zyskami się zgadzają!
2
Dorcia 2017-07-09 22:08
W 2005 roku po zakończeniu szkoły i maturach poszłam na 3 miesiące do Amiki jeszcze wtedy na pralki i stawkę na start miałam bodajże 7 złotych...Pensja wychodziła wtedy coś koło 1100 zlotych netto... Zrobilam studia, pracuję za granicą i czytając to forum - a weszłam tu z ciekawości, ponieważ mam rodzinę we Wronkach i siłą rzeczy doszły mnie słuchy o aferach - jestem po prostu w szoku że po 12 latach ludzie zarabiają po 300 - 400 zlotych więcej... Masakra że Polak Polakowi gotuje taki los...Czytam wpisy i niedowierzam... Rzeźnik liderem, konkursy o wyższe stanowiska roztrzygane przez ludzi z HR, nepotyzm, kolesiostwo to się w głowie nie mieści komuś kto ileś lat pracuje w Niemczech, tu w korporacjach nawet lider, staje do konkursu a przyjeżdża tzw. łowca głów czyli rekruter z zewnątrz który eliminuje głąbów i wybiera tego najbardziej kompenentnego... Tacy rekruterzy pracują w specjalnych firmach rekrutacyjnych ktorych wyłącznym zadaniem jest wyławianie perełek...Szkoda mi Wasz ludzie ...
6
gfdfrvrvrvrg4f 2017-07-12 15:34
Pomalutku grzęzawisko na klejeniu zaczyna się osuszać stąd moje pytanie - można? ?? Można...Wystarczyło wymienić ludzi ktorzy nie nadają sie do tego żeby kierować dużym zespolem ludzi a którzy braki w kompetencjach rehabilitowali sobie gnębieniem ludzi, poniżaniem i ciągłym wyciskaniem sztuk jak soku z cytryny...
2
ktos 2017-07-12 16:20
ale za to teraz klejenie ma nowego mistrza i jak narazie jest lepszy od tego gbura ,usmiechnie sie i na przywitanie kazdemu pracownikowi poda reke a ten stary to nawet dzien dobry nie potrafil powiedziec
4
pracownik 2017-07-12 22:22
Zmień lekarza droga Pani ten Cię oszukuje ,jak liczysz że nic nie będziesz robić leniu. Przecież ten twój nowy anioł już wystawił rozmowy korygujące pracownikom klejenia.
4
wolny 2017-07-13 22:08
jeszcze takie buble robicie? nie dziwie sie.
jaka placa taka placa
jak bym jeszcze tam robil to nasral bym jeszcze w te piekarniki
lis 2017-07-13 22:37
A nowy anioł dając rozmowę korygującą nie wiedział że operator to rodzinka przełożonego .
1
piekaarnik 2017-07-13 22:56
Coś mi się zdaję, że klejenie pozbyło się mistrza, bo im się robić nie chciało. Pracuję na montażu i wiele razy pracę na linii utrudniały pomyłki klejenia. Widzę, jak opieracie się o stoły a my codziennie albo odpadające ceowniki, albo zle wyklejone elementy itd. musimy wam odsyłać. Stary Mistrz gonił za (usunięte przez administratora) robotę to był płacz. Nowy Mistrz jest fajny, bo uwaga.... mówi DZIEŃ DOBRY. Hahahaha, ludzie nie ośmieszajcie się :)
5
robotnik 2017-07-14 11:54
Tylko że klejenie wychodzi punkt powiedzmy na po nocce godzina 6.00 ! a wy co ku. z szatni już przebrani idziecie a my wchodzimy dopiero! i kończycie nie raz o 05.30 i siedzicie .! detale to proszę od dzisiaj nie przychodzić żeby coś do robić !!
3
Fujara 2017-07-14 14:35
Po pierwsze drogi adwersarzu chciałbym się dowiedzieć jak z piekarnika możesz dojrzeć że na klejeniu opierają się o stoły, po drugie doedukuj się w temacie odpadajacych ceowników bo gdybyś znał temat a nie pierd@olił gdzieś zaslyszane informacje powtórzone ze sto razy to byś wiedział że odpadajace ceowniki to nie zawsze tylko wina klejenia...Ty jesteś taki/a nieomylny/a???? Naprawdę umieram z ciekawosci kim jesteś i jaką pracę wykonujesz na tym montażu....A zresztą tu na klejeniu ludzi takze brakuje więc jak jest tak fajnie to zapraszamy w nasze smrodki....
4
Mastodont 2017-07-14 14:49
Jeżeli ktos jest intelektualnie ograniczony do formułowania wniosków takich jak ty czyli "ceownik przyklejony klejem do szyby odpadł wiec to na pewno wina klejenia" to uwierz mi przyjacielu jesteś właśnie tam gdzie powinieneś być... A więc biaksy w dłoń i ostro do roboty, tymczasem myślenie zostaw technologom i konstruktorom... Pozdrawiam!!!!
4
EtykaDlaWybranych 2017-07-14 14:53
Amica niby porządki z rodzinami robi? Haha kilku ludków przenieśli na inne działy na poszczucie jacy to prawi są, a reszta rodzin co? Nietykalna? Kiedy kierownik wpg weźmie się za porządki u siebie i na płytach? Póki co to pół rodziny mistrza nadal pracuje i spokojnie sobie awansuje.. w biurku w cale nie lepiej... a biurowiec? Ich etyka nie dotyczy? Tam co drugi to rodzina... jak mamuśka idzie na emeryturę to kto ją nagle zastępuje? Córka, synowa... wujek wciąga siostrzenca, Bratanka... co ze związkami nieformalnymi? Ludzie to co robi Amica na poszczucie "roboli " ta ich wielka ETYKA to pic na wodę...
7
zwykly robol 2017-07-14 21:35
W tym zakładzie to prawie wszystko to pic na wodę. Duma z nowego magazynu..... To fakt. Wstyd tylko przyznawać się, że w tak markowym zakładzie zwykły pracownik zarabia marne grosze za ciężką pracę. Ale ważne, że zarząd UDAJE IŻ DBA O ROBOLI
6
Aloha 2017-07-15 08:14
Tylko montaż ma przerwy co 2 godziny a klejenie tylko 1 przerwę. Na montażu kobiety nie muszą dźwigać tyle co na klejeniu.
3
Zwykły szary robol 2017-07-15 12:45
Piekarnik widzi że klejenie opiera się o stoły i pisze o tym na forum to dlaczego jeszcze nikt z lakierni nie napisał iż emaliernia Śpi na nockach! !
4
Mały Ptaszek 2017-07-15 14:17
Tyrałem na taśmie ładnych parę miesięcy za 1500 złotych teraz robię w budowlance i wiecie co żal mi was ludzie bo nawet nie wyobrażacie sobie jakie pieniądze można zarabiac poza korporacjami które tak jak Amika wyzyskują ludzi, za te marne grosze domu czy auta się nie kupi ale można tak jak ja porobić kursy na koparki i sprzęt budowlany tylko trzeba chcieć i mieć samozaparcie i odwagę... A nie wolicie zarabiać rzygi ale mieć w miarę stabilne zatrudnienie i blisko do roboty... Nie rozumiecie że ta fabryka stoi jeszcze we Wronkach tylko dlatego że jesteście najtańszą silą roboczą w Polsce??? Siedzicie przed TV podniecacie się politycznymi przepychankami a nie macie pojęcia że w tym momencie jest najlepszy moment żeby zmienić swoje życie mam tu na myśli gospodarkę i najniższe od lat bezrobocie.... W sklepie zarabiają ponad 2000 na rękę a wy???? Ilu z was wyjedzie na wczasy nie biorąc kredytu????? Jak wam sie się nie uda i starzy nie zapisza chaty to tylko wynajem pozostaje bo nawet kredytu w banku nie dostaniecie... zamiast to jeb@nąć w h.... to tyracie a jak nie ma połowy ludzi z tasmy bo bawią się na zabawie to i tak wyjezdzacie plan żeby się podlizac.... Macie to na co zasługujecie....
14
wkurzona 2017-07-16 22:24
Ludzie czy wy Ameryke odkryliście ,przecież tak się dzieje wszędzie!!!
wronczanin 2017-07-17 19:02
post robotnik'' pasuje do twojej wypowiedzi sto procent .Następnym razem ustaw sobie budzik żeby punktualnie do szatni schodzić. Gdzie samokontrola robolu że musisz poprawiać HaHa Zjeba.....ś to poprawiaj
3
Wojsko Polskie 2017-07-17 19:23
''Jeżeli ktos jest intelektualnie ograniczony do formułowania wniosków takich jak ty czyli "ceownik przyklejony klejem do szyby odpadł wiec to na pewno wina klejenia" to uwierz mi przyjacielu jesteś właśnie tam gdzie powinieneś być... ''

Jeżeli ja jestem tam gdzie powinienem być to gdzie znaleźć ciebie ( nie będę wymieniał zawodów ponieważ nie chcę nikogo urazić) jak nie wiesz że na każdym wydziale jest technologia według której wszystko mamy tak robić jak jest napisane. W technologii jest na pewno również napisane o oglądaniu detali przed przyklejeniem ,a wy kleicie krzywe ceowniki i zganiacie na klej. A kto sprawdzał wytrzymałość spoiny że na montażu zwalaliśmy wyroby z odpadającym ceownikiem ,uchwytem itp?????? Technolog nie jest od pilnowania was czy kleicie zgodne detale.
3
Ceownik. 2017-07-17 20:41
Znalazł się kolega co zna się na pracy no proszę . Przyjdź jedź na maszynie przekonasz się jak to jest . Masz 3 przerwy w tym czasie możesz przyjść sprawdzić czy Ceowniki są proste wtedy nie będziesz musiał zwalać kuchni . . . Skoro tak się znasz czemu do kontroli nie pójdziesz ! każdy opisuje klejenie a Cholera jasna nie przekonal się jak naprawdę tam jest ! każdy tylko swoje ile można tego słuchać ! ! Kobiety dźwigają ciężkie praski , przyrządy , paczki z tablicami , a ty czekasz za kuchnia jak pod jedzie i walisz śrubke i jedzie dalej to jest twoja praca możliwe . Więc przyjdź doświadczysz jaka to praca na klejeniu. . .
2
Wojsko Polskie 2017-07-17 22:33
nie strasz mnie maszyną ,widać jak co pół godziny chodzicie na fajkę my nie możemy sobie na to pozwolić .widać brak mistrza P
4
piekaarnik 2017-07-17 22:47
No właśnie, mi też się zdaje, że mistrz był ten zły bo potrafił tych leniwych zatrudnionych po znajomości trzymać krótko:) ale to tylko moje zdanie. Od kiedy go nie ma palarnia jest pełna pracowników klejenia i armatury. Przerwę macie tylko jedną a w damskiej łazience zawsze kilkuosobowe wycieczki z klejenia:) Na przerwę też nie idziecie punktualnie tylko wcześniej, z przerwy też raczej spokojnie, bez pośpiechu. Mistrz z tym walczył i postanowiliście popłakać się do Gazety Powiatowej:) piszę co widzę
7
piekarnik 2017-07-17 23:00
Paczmy na cały zakład zgadza się przenieśli kilka ludków i myślą że mam usta zamkną
,a rodzinki pozostałych przełożonych nie dotyczy etyka .Panie Marianie M o Panu też to dotyczy Pan jako przewodniczący ZZ nie powinien świecić przykładem na emalierni.
9
po podstawówce 2017-07-18 08:54
" walisz śrubkę " a nie " wal " JEDNEJ śrubki to się PÓŁ kuchni rozpadnie ( NIKT nigdy nie " wali " JEDNEJ śrubki ). Co do technologów też mam zastrzeżenia, POWAŻNE ( panowie płyty ) !!! Kontrola ma SPRAWDZAĆ wytrzymałość spoiny. Więc albo nie sprawdza, albo tak często zmieniają normy, że " biedaki " nie nadążają. Albo co innego!
Co do Ciebie " Przyjacielu ", Ty NIE jesteś w stanie na oko sprawdzić czy ceownik, który kleisz ma odpowiednie kąty. Jeśli jest " sztochnięty " porządnie MOŻE zauważysz, jeśli nie to niestety. A co do kleju, on ma OSIEM godzin na " dojście ", PEŁNE OSIEM GODZIN, NIE mniej !!!
Spokojnie PLOTKI chodzą po zakładzie, ze PO przestoju podnoszą normy o około 20 sztuk !!! Także albo się POZAGRYZAMY, PODUSIMY albo POBIJEMY.

P.S. Ale załoga do samochodu już jest wyszkolona więc - DO DZIEŁA !!!
1
Pracownik klejenia 2017-07-18 12:09
Drogi piekarniczku czy Ty przychodzisz do pracy obserwować co robią pracownicy klejenia? Jak nam zazdrościsz ro zapraszamy w nasze skromne progi
2
Powrót Nocnika 2017-07-18 17:38
Ale Wy sie tu wszyscy okładacie klejenie z montażem zrozumcie robole że wszyscy siedzimy w tej matni zwanej produkcją wszyscy gibiemy za psie pieniądze zacznijcie sie lać za to że ktos ma wiecej przerw albo ktoś wiecej fajek spali... Ludzie miejcie trochę szacunku do samych siebie czyli klasy robotniczej bo w kupie sila jak to mówią
13
sprzatacz 2017-07-18 20:07
wazne ze robot na WPG dziala!!!! ile tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> milion dwa??!
majster 2017-07-18 20:59
Po Prostu Lizak "Chupa Chups" jesteś ! liczysz na awans chyba, a tego awansu nie dostaniesz ha ha . Opisujesz klejenie ciągle Brak Mistrza p i tak jednym słowem Jesteś Lizakiem , żeby tylko coś powiedzieć na klejenie ! A to wszystko brednie na Awans .. .
Starszy_magazynier 2017-07-19 07:33
Czekam tylko aż poleci fala hejtu w stronę logistyki, która przecież ciągle nic nie robi albo siedzi na palarni, a na nockach śpią na magazynie tak jak magazynierzy!!!
3
Magazynier 2017-07-19 14:48
Jedni śpią,drudzy siedzą na palarni a wiezniowie korzystaja z wolności i bzykają wam córeczki w szatni. W głowie sie nie mieści co w tej firmie sie juz wyprawia
6
. 2017-07-19 21:41
Jak najdalej od tej firmy i takich ludzi. Coraz gorzej w tej firmie się dzieje więcej ludzi się zwalnia a chętnych brak w tej firmie i dlatego amica przyjmuje więźniów
2
Zostaw swoją opinię o Amica Wronki S.A. - Mickiewicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amica Wronki S.A.