logo Amica Wronki S.A.

Amica Wronki S.A.

Mickiewicza

Opinie o Amica Wronki S.A.

HE 2017-04-12 14:12
Jestes z Marianowa lub z Ćmachowa w Amice spokojna glowa!
2
operator 2017-04-14 21:07
od lipca cos sie zmienia, bedzie lepiej jak w samsungu, to nie znaczy ze dobrze
realista 2017-04-20 21:58
Niestety prawda jest taka jak ktoś napisał wiara z maturami a nawet po studiach tyra jak woły na taśmach a po zetach liderzy i inne "lepiej płatne" stanowiska... Choć nie obchodzi mnie polityka, reformy, ustawy itd. to po sytuacji w Amice najlepiej widać absurdy reformy oświaty 99' te całe gimnazja a już licea profilowane rzesze młodych ludzi niby ze średnim i maturami ale bez zawodów i sorry ale nie znający się na niczym... I tak jest nie tylko w Amice ale w całej Polsce gdzie nie ma pracy dla ludzi z wyższym a ci ze średnim i maturami są no nie oszukujmy się - nikim... Chcesz przyjść do takiej Amiki, zrób dobry zawód typu ślusarz, tokarz lub inny narzędziowiec idź gdzieś do wzorcowni, narzędziowni czy remontu za może nie oszałamiającą ale nie najgorszą stawkę... Średnie to strata czasu....
6
Elton John12 2017-04-26 16:15
Potrzebny nr na portiernie do Amici
bojo 2017-04-30 11:52
Na 3 produkty Amica (płyta indukcyjna, lodówka i piekarnik) 2 popsuły mi się w ciągu 7 miesięcy. Płyta indukcyjna już od początku była wadliwa. Nie działał panel sterowania. Zamiast wymienić mi na nową firma Amica naprawiała. Po 7 miesiącach padła lodówka. Reklamacja zgłoszona do serwisu i póki co zero odzewu. Niby mają 14 dni ale ja niestety jestem bez lodówki co jest bardzo kłopotliwe. Piekarnik póki co działa. Szczerze mówiąc nie kupię już w przyszłości produktów polskiego producenta z Wronek.
2
JUT 2017-04-30 14:23
TRRRR
Perkins 2017-04-30 20:34
W Amice nie rządzi patola tylko układ z majsterkiem nie tylko kakaowiec -wazeliniarz '' ale i blondi ślimaczy się na widok majsterka nie pomijając świętej trójcy. A co do blondi ,to już nie jedną osobę z stanowiska wykopała.Ostatnio zachowywała się jak liderka .W piątek brak ludzi do pracy a blondi zafundowała sobie wolne i wyjazd i na meczyk Lecha .Jak inny z pracowników zadzwoni o urlop to skrzeczy na całą taśmę jak tak można.
4
Obiektywny 2017-05-03 11:04
Czytając ostatni wpis ręce mi opadły. Pani która opisała sytuacje, jakoby osoba niczym lider taśmowy (niby tak się zachowywała w opisie) pojechała przy braku obstawy na mecz. Osoba ta jest ogromnie pracowita i pomówienia w jej stronę to naprawdę nie sprawiedliwość, osobiście chciałbym tyle umieć co owa Pani. Natomiast osoba opisująca pracuje 15 lat i nadaje się tylko do jednego stanowiska, poza tym gdzie by ją postawili tam by sb nie poradziła, więc zadaje pytanie dlaczego taka osoba ocenia niesprawiedliwe uczciwego pracownika? ?? Zazdrość, zawiść czy jeszcze co innego?????
6
W-k 2017-05-03 15:04
Zgadzam się z Obiektywnym , bo niby kogo wykopała ze stanowiska ? Nowe osoby przychodzą do pracy i mają swoje stanowiska a ta osoba biega po całej taśmie i pracuje za ludzi którzy nie przychodzą do pracy. A jeśli wygrała bilety na mecz to czemu miałaby nie skorzystać? Chyba ktoś tu zazdrości ; A tak w ogóle to na tej taśmie panuje zawiść , co innego ci mówią w twarz a co innego za plecami. Po prostu brak słów.
6
pracownik 2017-05-03 15:56
Nie jest to zazdrość ani zawiść ,są pracownicy którzy pracują 10 -15 lat są też pracowici ,tylko nie udzielają się tak i nie ślimaczą jak owa pani .mija rok st. monter -kontroler itd. A kto jest blisko majsterka nie może narzekać .
1
Obiektywny 2017-05-03 17:07
Oj jaka zawiść, widzę że zazdrość górą! Tyle żeby zazdrościć trzeba coś umieć a ta osoba umie tylko szum wokół sb robić i miele jezorem i donosi. ...ludzie zastanówcie się! Sami się wykanczamy, za mało pracy? ???
3
Pracownik 2017-05-03 19:07
Ogarnij tyle stanowisk co jak to napisałeś owa "blondi", to wtedy możesz się wypowiadać, nawet połowy stanowisk z tego co ona nie przepracowałeś! Więc nie masz prawa udzielać się na Jej temat! A to że nie jesteś doceniany, bo tylko potrafisz pisać bzdury na tym serwisie to już nie moja wina. Człowieku ogarnij się bo na dzień dzisiejszy robisz z siebie totalnego idiote..
4
Obiektywny 2017-05-03 21:32
Popieram powyższy wpis! Ocenić kogoś jest łatwo, ale trzeba zadać sb pytanie jaki ja jestem!
2
pracownik 2017-05-04 09:06
ludzie opanujcie się , gryziecie się pomiędzy sobą.A całej tej klice tylko oto chodzi żeby doprowadzić do zgrzytów między nami.
7
Bezsensu 2017-05-04 09:48
Ale to im się nie uda, a po drugie nikt nie pozwoli na to, aby ktoś oczerniał w taki sposób naszych współpracowników i żeby wyszło mu to na sucho..
2
Murator 2017-05-04 12:36
A ja czekam tylko na lipcową "rewolucję płacową"... Jak się okaże że będzie tyle samo a może i mniej to pakuję manaty i spadam... I ani myślę siedzieć na 3 miesięcznym wypowiedzeniu po prostu porzucam to w jasną cholerę!!!
10
RzygamAmica 2017-05-05 10:44
Montaż to jedna wielka patologia,z nikim nie porozmawiasz bo zaraz Ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zjadą,przychodzi nowy pracownik to albo na kołowrotek albo na drzwi,zero rozwoju,ewentualnie jeszcze sie cofniesz bo jak wyrwiesz sie z kołowrotka to i tak za jakiś czas tam wrócisz. Za te pieniądze wyrywać sobie rece to żenada. Podwyżki? Dostaniecie pare groszy,moze 20...
RzygamAmica 2017-05-05 10:59
Montaż to jedna wielka patologia,z nikim nie porozmawiasz bo zaraz Ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zjadą,przychodzi nowy pracownik to albo na kołowrotek albo na drzwi,zero rozwoju,ewentualnie jeszcze sie cofniesz bo jak wyrwiesz sie z kołowrotka to i tak za jakiś czas tam wrócisz. Za te pieniądze wyrywać sobie rece to żenada. Podwyżki? Dostaniecie pare groszy,moze 20.. Ludzie zasmarkani do pracy chodza i zarażają innych ale taka kwoka przy majsterku bedzie twarda bo K. Nakrzyczy i premii rocznej nie bedzie wiec trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na taśmie i mdleć byle tylko do lekarza nie isc. I co macie z tej premii murzyny? Ta wasza premie roczna + wypłatę to teraz ogladam co miesiąc, nikt was siła nie trzyma w tym zakładzie,w okolicy jest pracy w brud... lżejszej i lepiej płatnej. Chyba ze trzyma was tam coroczna impreza bo raz do roku możecie sie obrzygać za darmo,zjeść karkówkę z grilla i jak sie uda to za darmo jeszcze zamoczyć,bo watpię ze żona za taka wypłatę kawałek [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chociaz pokaże.
4
w-ś 2017-05-05 12:54
Ciekawe co zrobił windziarz, że dostał takie stanowisko.Przykręca 2-3 śrubki ,klei kody i jeszcze pieprzy kolejność klejenia.niezły dupowłaz.
2
RzygamAmica 2017-05-05 15:35
Nie wiesz ze Rzeźnik z zawodu w Amice jest traktowany jak człowiek po studiach?
T 2017-05-05 21:46
może pora się zwolnić, zostawić amicę dla dupowłazów , prostaków, więźniów, rodzinki i emerytów :)
2
RzygamAmica 2017-05-05 22:43
A kto powiedział ze ja tu nadal pracuje? Zrobiłem dokładnie tak jak mówisz
X-Y-Z 2017-05-06 11:41
@RzygamAmica zwolniłeś się tylko dlatego że Twoje lizanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się nie skończyło tak jak chciałeś czyli mundurkiem czerwonego. Jak tylko dowiedziałeś się że "rzeźnik"(jak Ty to określiłeś) dostał to stanowisko to zabrałeś manatki bo nie spełniłeś ambicji. Tylko problem polega na tym że żeby zostać czerwonym to trzeba coś umieć a nie tylko dwa stanowiska. Byłeś jednym z najbardziej fałszywych ludzi na tej taśmie...tak to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] majstrowi lizałeś, słodkie oczka robiłeś jak prostytutka na widok dolarów a za plecami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rąbałeś.
2
X-Y-Z 2017-05-06 11:42
@RzygamAmica zwolniłeś się tylko dlatego że Twoje lizanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się nie skończyło tak jak chciałeś czyli mundurkiem czerwonego. Jak tylko dowiedziałeś się że "rzeźnik"(jak Ty to określiłeś) dostał to stanowisko to zabrałeś manatki bo nie spełniłeś ambicji. Tylko problem polega na tym że żeby zostać czerwonym to trzeba coś umieć a nie tylko dwa stanowiska. Byłeś jednym z najbardziej fałszywych ludzi na tej taśmie...tak to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] majstrowi lizałeś, słodkie oczka robiłeś jak prostytutka na widok dolarów a za plecami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rąbałeś.
3
RzygamAmica 2017-05-06 14:51
Hmmm chyba mnie z kimś mylisz... nie przypominam sobie nawet żebym miał okazje aż dwa stanowiska zwiedzić i sie wykazac. Od kiedy rozwiązali nowa taśmę byłem zamurowany w jednym miejscu
Du.Pa z PIS 2017-05-07 14:08
Kogo ty sie spodziewałeś dresiarku?Modelek z okładek? Przecież w takich kołchozach tyrają (bo ciężko tu mówić o pracy) matoły, dresiarskie JP 50% , joł joły, pustaki, lachociągi, pincetplusy, wąsiate Janusze, Grażyny, dicho dupodajki, absolwentki/absolwenci zawodówek i OHP. Nikt normalny nie pójdzie do takiej "pracy". 5 lat w takim kołchozie a będziesz z wyglądu typowym robolem-robolką. Taka praca wyniszcza. Nie ma to jak polskie tępaki w dresach z łysymi glacami i tępymi gębami oraz śmierdzącym oddechem co wymagąją od "świni" urody. To też działa w drugą strone bo Kacha lat 35 o aparycji przechodzonego lachona zniszczona głupotą, rodzeniem dzieci i ciężką tyrką wymaga od faceta aparycji modela:)
4
Rejsik 2017-05-07 16:09
Mała taśmą wraca od jutra, więc jeśli było Ci tam tak dobrze to wracaj razem z całą resztą i zasuwaj na trzech stanowiskach na raz
RzygamAmica 2017-05-07 18:42
Amica jest dokładnie dla tych jak kolega wyżej napisał,chcesz to idź sam sobie tam nakurwiaj,ja mam co robić i nie za te wasze marne groszaki
kolo 2017-05-08 20:04
Haha, dokładnie, nie ma jak awans za 100 na łape więcej na miesiąc, a by się pozabijali:D
1
X-Y-Z 2017-05-08 20:59
Po czym Ty poznałeś że niby kobietą jestem? Ja tam u siebie ani cycków nie widzę ani męża nie posiadam, bo o ile wiem to małżeństwa z ta sama płcią u nas w kraju zabronione. Ani męża ani żony a tym bardziej dzieci nie mam. Więc radzę bardziej zorientować się do kogo pan pisze. Nie pozdrawiam
lider 2017-05-10 00:56
amica=bubel
1
Byly Pracownik 2017-05-12 00:51
Kodeks Etyki Grupy Amica to jak zwykle fikcja i pokazywanie jak to dbamy o pracownika. Nie ma równego traktowania ,komunikacji nie ma.Jak nie masz dostępu do komputera to nie masz wiadomości i informacji związanych z życiem zakładu .Potencjał jest .Tylko nie wykorzystany ,Rekrutacje fikcja wybierani po znajomości ,bez doświadczenia.Rozwoju nie ma bez układów . Pracodawce oceniam Bardzo dobrze widocznie jego podwladni nieodpowiedni.
9
Mack 2017-05-13 14:08
Szkoda papieru na jakieś ogłoszenia o konkursach na stanowiska biurowe i szkoda czasu pracownika... Wszystko dla niezbędnych formalności i w myśl kłamliwej propagandy że w Amice każdy ma szansę na awans i rozwój :D Buahahahaha!!!! Kłamstwo i obłuda :D Znajomości i rodzina to klucz do sukcesu w tej firmie.... Tutaj naprawdę zapieprzają ludzie inteligentni, pomysłowi co mają coś w głowach problem w tym że są oni blokowani, spychani na boczne tory albo robi się z nich nieudaczników... Zdarza się też tak że takiego gamonia awansują żeby się go pozbyć podczas gdy sumienni i dobrzy pracownicy będą monterami do emy bo koordynator albo majsterek mają spokój, dobrze zrobioną robotę i plany wyjechane... Druga sprawa do stosunki między samymi robolami, jak nisko trzeba upaść żeby kopać pod kimś dołki albo sprzedawać do biurka za 70 groszy podwyżki, to jest szok a najgorsze są nasze kochane panie, faceci to sobie nawrzucają od najgorszych dadzą po mordzie a "baby" to sieją ferment i niezdrową sytuację że się odechciewa przychodzić do roboty...
11
xyz 2017-05-15 12:08
Pracowalem tam kiedys , nie polecam chyba ze przejsciowo na kilka miesiecy, nikt normalny co ma troche oleju w glowie nie bedzie j.. na tasmie x lat za minimalna i dawal sie pomiatac przez kmiotow po zawodowce. Podwyzki 40 groszy hahahahahhahahahahahahahhaa
6
donek 2017-05-17 14:20
Osoby z wyższym na taśmie to mit, kilka miesięcy max kilka lat i odchodzą, powód jest banalny, trudno wytrzymać prymitywny klimat jaki panuje zarówno na taśmach - które są zdominowane przez rzezników stolarzy piekarzy mechaników bez wyników itd nie wytrzymają długo patrząc jak awansuje się zawodówe lub OHP. Dlatego Amica jest stworzona dla tego typu ludzi, zostają jeszcze osoby po średnim, które zatrzymały się w połowie drogi i każdego dnia przeklinają los że muszą resztę życia spędzić w tym dziadostwie.
5
takie tam. 2017-05-18 18:28
Dlaczego tylko Ikonowicz i Razem walczą o poprawę bytu pracowników, szara maso pracująca bo to socjalista, dlatego ani on ani Razem nigdy nie przekroczą w kapitalistycznej Polsce progu wyborczego, nigdy nie będą posiadać własnych mediów, Polska została sprzedana jak Amica kapitałowi który ma za zadanie... pomnażać kapitał a miernikiem kapitalizmu jest wzrost PKB, robotnik, szeregowy pracownik który w socjalizmie stanowi wartość w przeciwieństwie do PKB i bezduszne, w obecnym systemie jest tylko tanią siłą roboczą, rękoma zdolnymi do wykonywania prostych poleceń montowania dóbr itd. Ikonowicz został nazwany przez Redemptorystę Rydzyka 'komunistą" - człowiek który walczył w solidarności przeciwko komunizmowi! Tylko że On jako nieliczny zachował w sobie wartości socjalistyczne, prospołecze i do dziś nie sprzedał tych wartości jak inni Judasze w obecnym sejmie.
Ikonowicz obecnie pomaga walczyć o zachowanie domów mieszkańcom toruńskiej Winnicy.
Piotr Ikonowicz szukał sposobów, by im pomóc. Jednym z nich był list otwarty do ojca Tadeusza Rydzyka, który ukazał się na łamach tygodnika "Angora". Uznał bowiem, że redemptorysta jako jedna z najbardziej wpływowych osób w Toruniu jest w stanie wywrzeć wpływ na prezydenta miasta. "Nikt nie wątpi w to, że twórca Radia Maryja jest w Toruniu autorytetem i jego słowo wiele znaczy dla radnych i prezydenta miasta" - napisał społecznik.
Redemptorysta, zamiast konkretnie odpowiadać na pytania zrozpaczonych mieszkańców, miał proponować im poczęstowanie się sękaczem. Wniosek, jaki wyciągnął z rozmowy z Rydzykiem Ikonowicz, jest taki, że najbardziej wpływowy polski ksiądz stoi według niego po stronie biznesu, a nie po stronie ludzi...który to raz. I
Ikonowicz to wróg biznesu i kościoła nie zapominajcie o tym w następnych wyborach.
Dlatego głosujcie na PiS i PO tak jak od kilkunastu lat i zakasajcie ręce do roboty bo normy Pewnie Pan podniesie by żyło się mu lepiej : .
Tuba 2017-05-19 13:06
Hmmm premia roczna pracowników produkcyjnych zamieniona na jakieś 250 złotych co 4 miesiące pytam się w związku z tym czy zmiana tyczy się też "umysłowych"??? Bardzo wątpię... Pan Prezes, którego zresztą bardzo szanuję podpisuje kodeks etyki i tak naprawdę chyba nie ma pojęcia o sytuacji w firmie, którą przejął, postawił na nogi i rozbudował bo jak przeczytałem "rozdział" o przeciwdziałaniu nepotyzmowi i kolesiostwu to prawie bym z krzesła spadł.... Bierni mierni ale wierni, pracuję w tej firmie wiele lat i żal patrzeć jak prawdziwe perełki gdzieś tam odchodzą bo nie stwarza się im żadnych perspektyw rozwoju podczas gdy głąby, wspomniani "rzeźnicy" robią kariery ... Żal... Dlatego Amica nigdy nie wybije się z przeciętności i zawsze będzie tylko średnią półką w Polsce i najniższą półką za granicą...
6
hrw 2017-05-19 13:09
Pani która udaje tylko takom miłą i słodką osobę w rzeczywistości jest osobom z dwiema twarzami. Co innego gada z pracownikami w niebieskich mundurkach a inaczej zachowuje się i co innego mówi jak na horyzoncie pokarze się ktoś wyżej postawiony.
3
pracownik 2017-05-19 15:02
Popieram powyższy wpis. Niema nic gorszego jak udawać miłą słodką ''Landrynkę'' a rzeczywiście być osobom inną jak się okazuje.
1
pracownik 2017-05-19 15:58
Najlepiej to się ślimaczyć a udawać jaka to krzywda się dzieje.
2
Monter 2017-05-25 23:19
Co sądzicie o tych wypowiedzenich co były dziś dawane
po podstawówce 2017-05-26 01:21
Jeśli dobrze rozumiem są to wypowiedzenia warunków finansowych, a nie wypowiedzenie umowy o pracę. A więc Twoja umowa o pracę na dany czas zostaje lecz zmieniają się warunki finansowe (wynagrodzenie godzinowe, premia). Jeśli masz wątpliwości możesz iść do Dyrektora, przełożonego czy personalnego.

P.S. Moim zdaniem firma sobie tym sama tym papierkiem robi krzywdę.
2
Joanna 2017-05-26 09:35
@po podstawówce rozumiem, że ostatnio w firmie zaszły zmiany. Dotyczyły one całej firmy, czy też niektórych z jej działów? Uważasz, że firma robi sobie krzywdę. Dlaczego tak myślisz?
Bez nadziei... 2017-05-26 23:22
Morale pracowników są bardzo niskie, ogólnie ludzie przemęczeni, zajechani, na taśmach zresztą jak i na innych działach brakuje pracowników, a sztuki trzeba robić ehhh szkoda słów obawiano się że skazani i Ukraińcy wygryzą zwykłych pracowników tymczasem okazało się że nawet Ukraińcy uciekają i nie dziwię im się bo to też ludzie, którzy przyjechali tu z nadzieją na godziwy pieniądz tak jak Polacy wyjeżdżają do UK czy Niemiec...Tak naprawdę to nikt już tu nie wierzy że lipcowe a teraz już wrześniowe podwyżki coś zmienią bo każdy zdaje sobie sprawę z tego że to będą grosze...
4
szybki 90 2017-05-27 09:53
witam, jak wygląda praca na magazynie jako wózkowy? idzie przeżyć ? ludzie są okej, czy lepiej poszukać pracy na magazynie w innej firmie
Wrc 2017-05-27 10:10
Amice omijaj szerokim łukiem chłopie... lepiej staraj sie na magazyn do samsunga,przynajmniej zarobisz,bo w amice to miesiąca nie przeżyjesz za te marne ochłapy
1
Terry 2017-05-27 14:03
Jest magazyn - magazyn i jest magazyn - dowożenie towaru na taśmy także lepiej wypytaj się gdzie się faktycznie dostaniesz bo jako logistyk na taśmach to prze@@bane...
1
po podstawówce 2017-05-29 16:53
Droga Pani. Nie ważne czy podpisała Pani ten "papierek" wczoraj, dzisiaj czy przedwczoraj. Nie podpisując "zgody na nowe warunki finansowe " w okresie (powiedzmy JEDNEGO miesiąca - zależnie od stażu w tej firmie - od czwartku tj. 25.05.2017r.) czyli 26.06.2017 PRZESTAJE Pani być pracownikiem tejże firmy BEZ prawa do "odprawy, wypowiedzenia, odszkodowania za zaległy urlop ". Gdyż MIESIĘCZNY OKRES wypowiedzenia był ważny od 25,05.2017 - 26.06.2017 r. czyli JEDEN MIESIĄC.

Firma "zaoszczędzi " na odprawach, odszkodowaniach za urlop, a może i "zapomni" o pracownikach na L -4, wychowawczych, w ciąży.

P. S. Powtórzę jeszcze raz. Firma sama na siebie kręci bat. Po pierwsze:
Podwyżki miały być w lipcu, teraz "będą" we wrześniu.
Po drugie:
Podwyżki mogą się okazać mniejsze niż wypłata "przed podwyżkami".
Po trzecie:
Jeśli pracownicy nie podpiszą tych "podwyżek" firma nie będzie miała kim pracować.
A odszkodowania za niewywiązanie się z umów idą w miliony złotych !!!
Czy Pani to rozumie?
po podstawówce 2017-05-29 17:10
Oczywiście post wyżej jest do Szanownej Pani skierowany. Pozdrawiam Serdecznie Adminkę portalu.

P. S. Wszelkie moje wypowiedzi należy traktować jako PRYWATNE oraz POUFNE, co NINIEJSZYM ZWALNIA mnie z odpowiedzialności "karnej, skarbowej, odpowiedzialności finansowej" a MOJE posty należy traktować jako PRYWATNE ZDANIE rozpowszechniane na postawie prawa obywatelskiego nadanego mi przez KONSTYTUCJĘ II RP, tj. "prawa do swobody wypowiedzi". A wszelkie NIEZGODNE z tym prawem opinie należy usunąć na podstawie Konstytucji oraz Jej praw podstawowych. Niniejszym NIE mogę być POCIĄGNIĘTY do odpowiedzialności:
- karnej,
- osobistej
TAKŻE PRZEZ MOJEGO "pracodawcę"

!!! !!! !!! !!!
po podstawówce 2017-05-29 17:13
Oczywiście chodziło mi o KONSTYTUCJĘ III RP !!!
Zostaw swoją opinię o Amica Wronki S.A. - Mickiewicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amica Wronki S.A.