brak logo

MENTAX.PL SP. J.

Toruń

Opinie o MENTAX.PL SP. J.

dziubus 2010-11-23 15:20:47
Praca w Mentax.pl jeśli chodzi o likwidację szkód jak najbardziej ok, Atmosfera świetna, zarobki niezle:)) A szefa można tylko pozazdrościć.
bara 2012-04-24 17:47:43
nie polecam tego pana miałem już raz przednim występ konkursowy i nawet nie rozumiał całego biznesu jaki mu i tej ala komisji przedstawiałem
2
:) 2012-05-02 19:52:44
Szkód pisze się przez ó a nie u:), tak na marginesie:) Jeśli w likwidacji robiłeś takie same błędy, nic dziwnego, że już z nimi nie pracujesz:)
Mi szykuje się trzeci sezon z tą firmą i chwalę to sobie bardzo. Zarobek niezły, szefostwo normalne, zresztą cała ekipa mentaxowa jest fajna. pozdrawiam ( usunięte przez administratora )
2
ed 2012-05-18 14:42:52
szkoda gadać, nie polecam kontaktów( usunięte przez administratora )/> z resztą daje się jakoś porozmawiać ale przerost niczym nie uzasadnionych ambicji nad możliwościami górą.
tttttttttttt 2012-06-23 16:30:39
nie polecam firmy i spotkania z panem(usunięte przez administratora)
tttttttt 2012-06-27 11:01:05
Długo współpracuje z Mentaxem i nie mam nic jej do zarzucenia. Tyczy się to całego zespołu jak i Pana(usunięte przez administratora)
Płatności robione na czas, praca jest, zlecenia są.
Wszystkich nie idzie zadowolić.
Jak widać po wpisach najczęściej jest to jedna osoba, której Pan B zalazł za skórę.
ona 2012-07-17 15:41:21
W zasadzie trafiłam tu przypadkiem. Także nie polecam współpracy z Panem (usunięte przez administratora). Poza nim jest całkiem nieźle. Ten przerost formy nad treścią jak widzę rzuca się wszystkim w oczy.
Ona 2012-07-23 01:53:35
Ja tez trafiłam tu przez przypadek
Wspolpacuje z mentaxem od wielu lat i nie mam nic złego do powiedzenia
Co do słynnego pana (usunięte przez administratora) opinie powyżej są nie prawdziwe
Rozmawiałam z innymi znajomymi i nikt z nich nic takiego nie zauważył
Pewnie jakiś niezadowolony wyludzacz odszkodowań albo nierzetelny psrtner
vx 2012-08-09 02:27:58
Ja potwierdzam, także jestem zniesmaczona współpracą z tym człowiekiem i miałam problemy z tą firmą. Nie polecam, chyba że wrogowi. Poza tym rozmawiałam ze znajomymi z likwidacji i wspólnie stwierdziliśmy, że te zadowolone recenzje to na 100% on sam wypisuje, bo to taki typ człowieka. I taki ktoś jest właśnie wizytówką tej firmy.
Radek 2012-08-09 09:03:48
Tak łatwo opluwać człowieka pod przykrywką anonimowości.
Miałem tutaj nic nie pisać. Pozwolić się wyżyć komuś niezadowolonemu.

Ale gdy pojawiają się kłamliwe oskarżenia nie poparte faktami to przychodzi czas na interwencję.

Proponuję podać fakty, w którym miejscu Mentax.pl był nieprofesjonalny, wobec kogo i kiedy?

Kiedy ja (usunięte przez administratora) uraziłem Panią/Pana.
Jeżeli tak było przeproszę gdyż nie mam z tym problemu.

Zatem miło będzie porozmawiać o faktach. Bez faktów będzie to tylko zwykły czarny PR. Nic ponadto z którym nie ma sensu walczyć.

Pozdrawiam
Likwidator 2012-08-13 19:55:19
Mając problemy rozwiązujesz je a nie obwiniasz innych.(usunięte przez administratora)br /> Współpraca z firmą Mentax jest jak najbardziej ok. Owszem gdyby były to 2-3 szkody na 2 msc w cztery strony Świata byłoby lipa ale wtedy rozwiązuje się umowę.
Jednak są to szkody sezonowe (przez 2 msc jest ich full) a na takie zarobki ludzie jeżdżą za granice.
Co do charakteru osób ( np. Pana(usunięte przez administratora) nie zauważyłem niczego anty. Czysta współpraca albo wywiązujesz się z obowiązków albo nie podpisujesz umowy.Likwidacja to nie 4 szkody w msc i 100 tys. na koncie. Jak w każdej pracy trzeba zarobić. Jeśli o mnie chodzi współpracuje z 4 firmami w tym firmą Mentax. W sezonie mam full pracy a poza sezonem sporadyczne szkody jednak na żadnym etacie nie miałbym tego co teraz.
Pozdrawiam...ps. jeśli mamy coś do kogoś to argumentujemy
lekarz orzecznik 2012-08-14 10:12:37
Jako lekarz orzecznik pracowałem z wieloma firmami o tym profilu. Jestem bardzo zadowolony. Praca szybka, konkretna, ludzie otwarci, mili, sympatyczni, komunikatywni. LOGICZNI!!! od roku bez żadnych konfliktów dotyczących czegokolwiek - a wierzcie mi, że na płaszczyźnie medycznej to ewenement na skalę światową!
Prezes (usunięte przez administratora) potrafi zmotywować i zaskoczyć nowymi pomysłami, technologiami. Wywiązuje się ze złożonych obietnic nawet jeżeli jest mu ciężko, a jeżeli bardzo ciężko, to potrafi wytłumaczyć dlaczego tak jest - nie ściemnia. Podejście do ludzi - rewelacyjne - jeżeli podpisałeś umowę i wywiążesz się ze złożonych obietnic to facet do rany przyłóż. Jak się nie wywiązujesz bo masz problemy - pomoże. W innych przypadkach sam sobie możesz podziękować.
przyznaję, że miałem dużo wątpliwości przed podjęciem decyzji o współpracy, ale teraz jestem bardzo zadowolony.
jowko 2012-08-14 20:03:16
Witam.
Czytając opinię o firmie Mentax.pl jestem zniesmaczony. O co chodzi? Czemu ma to służyć. Malkontenci byli, są i będą. To nie jest praca dla osób, którym przyświeca jeden cel: WYGODA! Jest to praca, która pozwala poczuć się potrzebnym społeczności ogólnie, mowa tu o poszkodowanych jaki i T.U. W tej profesji nie ma miejsca na udawanie, trzeba być człowiekiem z charakterem, lub mamim synkiem poszukującym ciągłego poklepywania po plecach jaki jesteś super. Będziesz super jak utrzymasz się w tej branży i dostaniesz zlecenia o które czasami jest trudno. I właśnie dzięki Mntax.pl można realizować się w tej profesji. W swoim życiu jestem wdzięczny za spotkanie z kilkoma osobami, między innymi z P. (usunięte przez administratora), który dał mi szansę na bycie likwidatorem z krwi i kości z czego korzystają inne podmioty - Jego konkurencja:) Oprócz Pana (usunięte przez administratora), mam dług wdzięczności za ukształtowanie mojej osoby tak a nie inaczej jako likwidatora.Panu (usunięte przez administratora)z T.U. Uniqa RCLS/o Lublin za danie szansy jako likwidatorowi oraz(usunięte przez administratora)rawej ręce Pana (usunięte przez administratora)za anielską cierpliwość co do mojej osoby i myśl przewodnią - spokojne sumienie jako człowieka. Więc jeśli chodzi o firmę Mentax.pl i samego (usunięte przez administratora)- tak z szefem jestem po imieniu! nie mam powodów do narzekania. Kasa wpływa na czas, zleceń max ile jesteś w stanie przerobić, więc czego mam się czepiać. Życzył bym sobie i wszystkim na tej platformie jak najwięcej takich firm jak Mentax.pl. Ci co są nie zadowoleni nich zważą na słowa, gdyż pewnie nie zdają sprawy, że mogą być współodpowiedzialni za pozbawienie kogoś fajnej pracy, a T.U. dobrego likwidatora, których jest spory brak. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów -(usunięte przez administratora)
aaa kotki dwa 2012-08-23 18:10:02
Jestem osobą, która pracowała bezpośrednio z tym osobnikiem. Nie podam nic bo bez problemu rozpoznałby i mścił się bo to tej kategorii człowiek. Osobiście także nie polecam a prawdopodobnie te pozytywne wpisy sam napisał bo śledzi to i powtórzę to taki gatunek człowieka. Nie polecam współpracy z tą osobą i reprezentowaną przez taką osobę firmą.
asia 2012-09-11 08:38:28
Wojtek - 2012-09-10 18:21:15

Marek ale sie zes podpisal:)tak calym imieniem i nazwiskiem:)

Ja tez nie rozumiem o co wam wszystkim chodzi. Ostrzegacie przed (usunięte przez administratora) ale zero konkretów. Zero faktów. Podajcie przykłady. Ja rozumiem, że szefostwo może wkurzyć, ale ludzie to nie jest powód, żeby walić bzdury.

Piszecie, ze wspolpracowaliscie z Mentaxem, ale nie powiecie mi, ze zakonczyliscie wspolprace dlatego ze nie lubicie (usunięte przez administratora):) Ludzie, znam niejednego, który poza sezonem rzucał mięsem w(usunięte przez administratora), a potem dzwonil do niego i prosil, zeby puscil na wyjazd:))

Kazdy, kto pracowal w mentaxie wie doskonale, ze mimo ze tylko w sezonie, to zarobek jest spory. szkody rozlozone tak, zeby duzo nie jezdzic. A z(usunięte przez administratora) da sie dobrze zyc:) pytanie, czy wy byliscie tacy fair?:)
Zdziwilabym sie, jesli (usunięte przez administratora) nikogo by nie wkurzył-prawo szefa:) Wy też nieraz pewnie wkurzyliście go. Ale opisy, jakie zamieszczacie jakoś nie dokonca pasują mi do Jego osoby. Jedyne co możecie w ten sposob osiągnąć to to, że dobry likwidator czytając was bedzie bal sie rozpocząć współpracę z Mentaxem. I co wam to da? Czytając was wyłania sie obraz szefa tyrana, który mści się tylko dlatego, że uwielbia siać zło:) Normalny potwór:) A wiecie, ze tak nie jest. Mam wrażenie, że Ci, którzy to piszą to w dużej mierze likwidatorzy, którym albo podziękowano za współpracę albo ci, którzy nie zostali wysłani w tym sezonie na szkody albo tacy, którzy mają(usunięte przez administratora)za złe, ze ten sezon w przeciwieństwie do poprzednich był stosunkowo krótki-cóż bywa i tak:)
Prawdą jest, ze kryjecie się pod durnymi nickami, nie podajecie zadnych faktów czy konkretów-oj brzydko:)
Ja miałam okazję przez 3 sezony kosztorysować szkody Mentaxu i powiem szczerze- pewna pula likwidatorów utrzymuje się nadal w Mentax. Wielu jednak już nie ma-tylko, że wielu was dostało się przez pomyłkę do tej pracy. Nie macie pojęcia jak powinien byc spisany protokół, na co zwracac uwagę, a wasze kwalifikacje to porażka. Wiec zamiast pisać bzdury, wezcie sie do roboty i podszkolcie w temacie. Wielu z was uwaza sie za super likwidatorów, a macie zero pojecia.
Jeśli prawda jest to, co piszecie, to nie bojcie sie podpisać pod komentarzem. Wpiszcie dokładnie co potwór (usunięte przez administratora) wam zrobił:))) Czy może boicie sie podpisiku, bo może jednak liczycie, że w przyszłym sezonie Radek was puści na szkody?:)) Oj ludzie, ludzie, żenada:))
piotr 2012-11-04 17:23:59
Dzień dobry ,
Prosze o informację ile kosztuje w firmie ,,Mentax,, wykonanie jednej wyceny szkody w terenie .
Chodzi mi o ,,zarobek ,, likwidatora

dziękuje
asia 2012-11-05 19:41:18
piotr - 2012-11-04 17:23:59

Dzień dobry ,

Prosze o informację ile kosztuje w firmie ,,Mentax,, wykonanie jednej wyceny szkody w terenie .

Chodzi mi o ,,zarobek ,, likwidatora



dziękuje
Zarobek jest satysfakcjonujący dla likwidatora:)))
Borys 2015-01-18 00:08:36
Musicie wiedzieć jedno, że firma Mentax jest to firma pośrednicząca a nie zakład ubezpieczeń. A co za tym idzie więcej zarobicie pracując bezpośrednio dla Towarzystwa Ubezpieczeń, chyba nie muszę tłumaczyć z czego żyje pośrednik.
janinaF 2015-02-25 21:46:50
ja akurat chcę się kadrami i innymi sprawami związanymi z HR zajmować, już kiolejna osoba poleciła mi w związku z tym prace właśnie w MENTAX.PL SP. J. , czy mają rację i dlaczego tę firmę właśne polecają? podobno dają o niebo lepsze warunki niż inne firmy ale nigdzie nie mogę o tym znaleźć info w sieci - może pomożecie i napiszecie jak jest?
me 2015-04-13 18:38:32
JaninaF a co chcesz wiedzieć? TO odpowiem :-)
2
me 2015-08-24 17:45:15
są różne formy rozliczania w takich firmach.
W zależności od formy zatrudnienia. Inaczej jest przy umowie o pracę inaczej w oparciu o umowę cywilno prawną. Szkód majątkowych nie ma dużo w ciągu roku zaś w okresie wakacyjnym bywa ich bardzo dużo.
Jeżeli chcesz likwidować szkody majątkowe i traktować to jako główne źródło dochodu proponuję albo wysłać CV do kliku Zakładów Ubezpieczeń lub też podpisać kilka umów współpracy z takimi firma jak mentax.pl lub też kama24, LCS Service, Estimates i wiele innych. Wujek google wyświetli Tobie kompletną listę.
4
marszalek 2016-07-11 20:32:49
Zarobki ok,trzeba byc debilem by szkode robic za 70 nzł i leciec w jedna strone 50 km ale coz debili nie brakuje ,zapierdzielajcie za darmoche gdzie prezes trzepie kase ponad 300 za szkode a wam daje ochłapy niech sam zapieprza za taka kase to schudnie moze .Firmy podnosza składki to niech płaca 100 za szkode plus kilometry ,a jak nie to niech zatrudnia pracowników na etat kupia im auta sprzet itp zapłaca zus,za urlop.nie badzcie frajerami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
marszalek 2016-07-11 20:40:23
frajerów to niech sobie szuka,szkode za 70 zł w promieniu 50 km.frajer to zrobi,niech grubass sam macha
1
ppp 2016-07-12 18:01:10
70 zł.
on 2016-07-13 16:48:44
odróżnijmy etat od umowy współpracy.
70 PLN jest za szkodę.
Pytanie czy osoba która tak rozpacza już realizowała takie zlecenie? Ile w jakim i w jakim okresie? Ile szkod miała 2 km od domu ile 50 km od domu ?
czy poprostu pisze aby oczernic wyżyć się ...
marszalek 2016-07-26 10:47:14
Do on,a co taka rewelacja 70zł za szkodę.Dojazd 100 km w obie strony to koszt paliwa 4o zł ,a gdzie amortyzacja pojazdu,koszty telefonów aby umówić się z klientem itp.(Ciekawe czy wiesz ile dostaje mentax od ubezpieczyciela za zlikwidowanie takiej szkody)Właśnie przez takich jak Ty pierdzieli się rynek.Proszę bardzo dam Tobie 70 zł i będziesz mnie woził swym autem w promieniu 50 km,pasuje .
Podobnie za wykonanie kosztorysu 20 zł (powinni zaproponować najlepiej 2 zł).Chyba ,ktoś nie ma pojęcia ile kosztują programy(np Audatex -za m-c koszt około 600 zł -gdzie można wykonać 15 kalkulacji
1
ON 2016-07-29 11:38:27
Do Marszalek: Rozumiem, że podpisałeś z nimi umowę, że wykonałeś oględziny, że zrobiłeś kosztorys. Chyba jednak nie bo nie dają jeszcze zleceń. Czyli przypuszczasz, że będziesz jechał 100km po jedną szkodę. Naprawdę jesteś świetnym rzeczoznawcą i masz tylko jedną szkodę w jednym kierunku. good.
Zobacz jak działają w majątku. Odrobinę wiary
3
marszalek 2016-07-29 14:28:07
Nie jestem frajerem.Co to zafirma,która nie chce w umowie lub aneksie okreslić się ile za szkodę itp. więc coś nie fair
on 2016-07-29 16:06:52
Stawek nie daje ale wszyscy stawki znają.
Nib firma krzak a od 11 lat na rynku ...
Problemy problemy problemy ... zrob kilka szkod dla nich i wtedy oceniaj a nie opisujesz jaka ta ksiazka zla po okladce.
3
marszałek 2016-07-30 12:52:54
Każda firma podaje stawki i jasno podaje procedury,a uwazasz że 20 zł za kosztorys to rewelka gratuluje twej fachowosci
On 2016-07-30 16:48:53
Skoro juz kwestie ogledzin omowilismy to przejdzmy do kosztorysowania
Powiadasz ze 600 pln za 15 kosztorysow w audatexie.
Rozumiem ze wiecej ich w miesiacu nie robisz?
Czy naprawde nie ma ich programow niz audatex?
Wezmy eurotax za 9000 rocznie robisz bez ograniczen ile chcesz.
Czyli 750 pln miesiecznie kosztow bez ograniczen
Porownujac oferte 600 za 15 rzeczywiscie wyglada to malo atrakcyjnie
Niby tylko 20 pln to malo ale jezeli zrobi ktos okolo 10 dziennie to w 4 dni pracy splacasz soft a pozniej na plus
Mozemy polemizowac dyskutowac ale darujmy sobie wycieczki o fachowosci
To nie ma znaczenia :-))

Pozdrawiam i powodzenia :-))
marszalek 2016-07-31 11:58:45
Co to za plus ,w eurotax nie ma min. ciężarówek.Uważasz że 20 zł to wielka kasa za kosztorys ,kilka lat temu jedna z firm płaciła 50zł za kosztorys w eurotax
on 2016-08-01 11:36:27
kilka lat temu za ogledziny placono 500 PLN
kilka lat temu nie wymagano kontaktu z poszkodowanym w 4h od otrzymania ogledzin
wszystko sie zmienilo ...

eurotax ma coraz wiecej ciezarowek. Zreszta ile szkod mamy w osobowych a ile w ciezarowych.
marszalek 2016-08-02 12:13:25
500 ZŁ CHYBA PRZED DENOMINACJA ZŁOTEGO,ALE TO CO PROPONUJĄ OBECNIE NIEKTÓRE FIRMY TO ŚMIECH NA SALI (SAMI TO OTRZYMUJA ZA SZKODE OKOŁO 500ZŁ)
1
ON 2016-08-02 18:28:50
sam sobie zaprzeczasz.
500 przed dominacją - SAMI otrzymują za szkodę około 500 zł :-)
Niezłe zagięcie czasoprzestrzeni ...
No ale skoro rzucasz taki argument odnieśmy się do niego.
Denominacja 1995 rok
- Jajko wtedy kosztowało 2200
- Kilogram cukru 9500
a wg Ciebie likwidacja szkody komunikacyjnej 500 :-)
po denominacji winna kosztować 500 PLZ = 0,50 PLN.
Kurde kupuje u Ciebie za 50gr likwidacje szkody a chcą płacić 70 PLN a Tobie to za mało :-)
MIłego dnia bo mi poprawiłeś samopoczucie :-)
2
eagle 2016-08-02 19:13:11
Do on,czytaj ze zrozumieniem i bądź jednym z frajerów robiących szkody za 70zł w promieniu 60km.mam wrazenie że on to jeden z szefów tej firmy
1
Nike 2016-08-02 19:48:41
500 PRZED DOMINACJA TO 0,50 PO DENOMINACJI
1
Leszek 2016-08-07 14:09:10
Wszyscy mówicie o szkodach komunikacyjnych a co ze szkodami mienia? Jak w tej firmie to wygląda?
eagle 2016-08-10 20:08:44
Szkody majatkowe tak samo jak komunikacja,70 za szkode promien 60km.Zero wpisu w umowie nt wysokości stawek .To tak jak w umowie o prace brak wpisu o wysokości wynagrodzenia.
Mimo prob telefonicznych w celu ustalenia nie odbieraja telefonu
Golub 2016-08-10 22:41:34
Moze ktos napisze co z nimi juz robi szkody od jakiegoś czasu
Sami nie napisza bo odkryja
A brak stawek w umowach współpracy to nic nowego za duzo pozniej aneksow
eagle 2016-08-23 09:52:56
Do komi napisałem jakie stawki 70zł.
eagle 2016-08-26 13:03:36
Puknij się ,70 za szkode ,opłac Zus ,kup auto utrzymaj je etc etc
Monit 2016-08-26 17:42:08
Naprawde prowadzac firme masz przychod tylko z jednego zrodla?
1
eagle 2016-08-26 20:59:27
nawet jak z kilku to co trzeba byc debilem zeby robic za darmo,wlasnie tacy durnie psuja rynek szkody robuac nawet za 50 ,a firmy stawki podnosza nawet o 100procent
eagle 2016-08-28 21:25:51
do monit
albo jestes psychiczny albo glupi pisząc takie bzdury .Zycze powodzenia zeby było 7 szkód dziennie ,a w promieniu 70 km to w przypadku oddalenia od siebie miejsc do ktorych trzeba dotrzec to 12 godzin minimum.(jednemu pasuje o tej drugiemu o innej godzinie)Ciekawe czy co onnego bedzie Ci się chciało robic ,ponadto szkody trzeba przesłać ,mam wrażenie ,że jestes przedstawicielem f-my. Człowieku szkody to już robiłem przed 1989 .I pytanie czy dostaniesz 7 szkód dziennie (puknij się ) Szkoda ze nie 10 wtedy by wyszło wiecej a najlepiej to wiesz 15 szkód dziennie po 40 x20wychidzi 12 tys .Ale TY głupi jesteś.
Jak firmy są takie cwane to proszę bardzo auto ,paliwo ich a szkode wtedy można i za 25 robić .Najpierw pomysl a nie pieprzysz kit ludziom.A o ile procent wzrosły stawki OC ?
Więc nie wciskaj kitu młodym,zadna firma nie zagwarantuje ci 7 szkód dziennie.Mam wrażenie że słyszałeś o szkodach ale w teorii.Pieknie to pierdzielic możesz małolatom,którzy nie mieli z tym doczynienia.
A liczyc nie umiesz -średnio 140km razy 20 dni-2800km czyli około 250 litrów paliwa-1100 koszty eksploatacji to około 500 ZUS 1100 inne jak telefony,materiały biurowe to min 200 a niech coś poleci w aucie
Monit 2016-08-28 23:34:33
Powiadasz przed 1989 rokiem :-) to pamietasz czasy jak bylo dwóch ubezpieczycieli...
O czym ja mam z Toba polemizowac skoro nie ogarniasz podstawowych zasad gospodarczych
Zyjesz mentalnie w czasach komuny
Nikt Ciebie nie przekona jakimkolwiek argumentem
7 szkod z roznych firm a nie tylko z jednej nie mow mi ze tylko z jedna firma na wylacznosc podpisujesz umowe
140 km srednio to nie jest duzo
Tak jak pisalem wczesniej nie masz argumentow to wyzywasz od malolatow i psychicznych ...
Widze ze karmisz sie konflikatami to jest nudne :-)
Napisz zapytanie do tej firmy co i jak i daj juz spokoj
Skoro pracowales przed 1989 to juz emeryturę masz? I jaki zus wtedy sie placi ?

eagle 2016-08-30 20:29:58
Do monit,dobzre że twa głupota nie lata
mkj 2016-09-04 19:57:31
Pewnie, że jak są krótkie terminy realizacji @plot, to wiedzą że w ten sposób wzbudzają zaufanie nie tylko wśród klentów, ale również i atmosfera przez to dopisuje.
marszalek 2016-10-24 19:58:50
znów szukanie frajerow.kalkulacje za 20 przy swoim programie..Czy co niektorzy sa naprawde debilami aby za tyle robic kalkulacje
Zostaw swoją opinię o MENTAX.PL SP. J. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MENTAX.PL SP. J.