KRAKVET

Wieliczka

Opinie o KRAKVET

bellcross 2014-10-23 15:16:32
byłem tam na dniu próbnym, po pierwsze nie podobało mi sie, że jednych dają na pakowanie a drugich na dostawki do koszy (troche nie sprawiedliwe) kase jaką obiecywali to 1800netto nie wiem czy coś się poprawiło, co do pracy od rana do nocy to opowiadał o tym pracownik ale zazwyczaj jest do 17, nie mozesz siedziec tylko caly czas cos robisz nawet jesli nie masz nic do roboty(bo nie ma nic do paczek), patrzcie sami co podpisujecie bo to nie umowa o pracę tylko zlecenia i macie to zlecenie wykonać. Tyle moge powiedziec - czemu zrezygnowalem po pierwszym dniu? nie mialem dojazdu no i ten niesprawiedliwy podzial. Moja ocena tego zakladu jest neutralna, ale mam nadzieje, że kierownicy którzy tu zachwalają krakvet powiedza prawde ile sie teraz zarabia
Marek 2014-10-23 17:20:28
Możesz coś więcej powiedzieć o godzinach pracy w Krakvecie?
AS 2014-10-24 13:16:35
Skoro ludzie uciekają z tej firmy notorycznie a ogłoszenie sie pokazuje srednio o prace na portalach co miesiąc co dwa to cos jest nie tak.
W firmach w krórych jest dobrze ludzie pracuje latami i walczą o swoją posade tylko trzeba miec o co walczyc widocznie w tej firmie nie ma .
Misiek 2014-10-24 18:45:00
Przepaszam Cie bardzo a Ty widziales w ostatmich czasach kogos komu sie chce pracowac. Posiedzi miesiac dostaje pierwsza wypale. I juz ma za co chlać i sajonara
Marek 2014-10-24 19:41:40
Jakie aktualnie wynagrodzenie i jakie godziny pracy są w krakvecie?
bellcross 2014-10-24 21:08:52
W krakvecie byłem rok temu na tym dniu próbnym, Ci co tam przychodzą do pracy to nie myślą logicznie, są skuszeni zarobieniem szybko czegoś, często jest tak, że nie przzemyślą jak i ile czasu zajmie im dojazd- z5 osób które były ze mną tylko jedna była z okolic i szybko się zmyła (ale to było widąc, że z penia) 2ch gości było z samego krk( jeden na rowerze przyjezdzac chcial, konkretny kolo); drugim powodem to moze byc fakt który mówił mi jeden z pracowników, że często pracują do 19-20 a zdarzało się i póżniej(brak dojazdu komunikacją zbiorową), robote trzeba było wykonać.

Też mnie ciekawi jakie jest realne wynagrodzenie na stanowisku pakowacza.

Co do ciężarów jakie tam są to nie były większe niż 25kg(maksymalny) chyba, że maszyna pakująca przestała by działać t wtedy może ;p
titio 2014-10-24 23:01:45
Napiszę iż jeśli ktoś chce pracować to te 2tyś w pierwszym miesiącu zarobi ale pierwsze kilkanaście dni należy wytrzymać.
Marek 2014-10-25 08:00:56
A po ile godzin dziennie pracujecie by te 2 tysiące zarobic?
bellcross 2014-10-25 14:32:01
"titio" a powiedz nam na jakim stanowisku takie pieniadze? I czy to jest podstawa czy z premią za nadgodziny?
jaso 2014-10-27 09:18:12
Nic sie nie zmieniło, umowa zlecenie zamiast pracy to istny wyzysk... Nie warto.
Pracujacy 2014-10-27 11:26:40
jaso a w karzdej pracy na dzień dobry masz umowe o prace?
veni 2014-10-29 10:48:20
Jak aktualnie wyglądają warunki pracy na pakowaczy? Serio pracuje się tam po 12-13 godzin dziennie za te marne 1800pln netto miesięcznie? I to na umowę zlecenie której ani nie liczy się do lat pracy, ani do emerytury, ani przy której pracownik nie jest chroniony zapisami Kodeksu Pracy (wszak to umowa cywilna i jak coś, to sądź się potem latami w SC)??
Osobom z PRu firmowego z góry dziękuję za bzdurne odpowiedzi w stylu "jak się chce pracować" czy "nic za darmo". W takie bzdury wierzyłem jak byłem mały. Teraz wróciłem po kilku latach pracy w DE (sprawy rodzinne, obłożnie chora matka) i tam np. za 1/2 etatu (czytaj: 18 godz. tygodniowo) jako "wykładacz towaru na półki" w takim Lidlu na przykład płacą 800 EUR. Na umowę! Full legal! I to przy niewielkiej różnicy kosztów życia tak naprawdę. W PL nie oczekuję podobnych zarobków bo wiem, że tu sporo mniej płacą ale są przecież pewne granice wyzysku!

Wracając do tematu: Oczekiwałbym zatem PRAWDZIWYCH info dotyczących aktualnych warunków pracy w w/w firmie.
1
była 2014-10-31 17:24:51
Tak, w normalnej , uczciwej firmie od razu masz umowę o pracę. Wierzcie lub nie ale jest sporo takich firm.
Lolek 2014-11-01 08:18:43
To więc po ile godzin codziennie pracujecie i za jakie pieniądze?
Pracownik 2014-11-03 11:50:10
Kwestia ilośći godzin i wynagrodzenia nie jest chyba, ba napewno nie jest kwetsią do obmawiania jej na forum publicznym. Chcesz pracować to przyjdź i zobacz a nie pytaj się tych co pracowali i po 3 h poszli do domu bo im ciezko było.
Lolek 2014-11-03 13:43:29
i dlaczego mówisz o kasie rzędu 2600 na ręke skoro wszelkie ogłoszenia mówią o 1800 netto prawdopodobnie także za 12 godzin dziennie?
2
Tomek 2014-11-04 11:19:33
A zastanowiłeś się czemu się pojawiają? Zapewne na 10 osób, które się zgłoszą do pracy przychodzi 9 takich co zamiast robić to siedzą przed kompem i o każdej pracy piszą jak to źle i nie dobrze bo tu za mało dają ale pracuje się po 8 h a a tu dobrze płącą ale robić im każą. Nigdzie Cię nie posadzą i za darmo kasy nie dadzą. Oj przepraszam możesz iść na kasę do supermarketu tam na pewno będziesz siedział 8 h i ani minuty dłużej ale dostaniesz najniższą krajową.
Bartek 2014-11-04 11:21:54
Tak na dobrą sprawę to po co Ci to wiedzieć? Co to zmieni?
Lolek 2014-11-04 12:32:27
No to powiedzcie otwarcie po ile godzin i za ile pracuje sięw tej firmie.
8
Lolek 2014-11-06 11:28:22
Do Tomek : a dawno tam byłeś?
Tomek 2014-11-06 12:40:57
Jeżeli zrobią 2 zmiany po 8h dla realizujących zamówienia czyli pakowaczy to z chęcią do tej firmy wrócę, ale jeżeli nie i dalej ludzie będą pracować nawet po 17h to nic tylko przemiał nowych ludzi będzie
Lolek 2014-11-06 12:53:17
i ile zarobiłeś przez ten czas?
veni 2014-11-08 01:26:22
...to chyba oczywiste: szukam pracy a te powtarzające się ogłoszenia zwracają uwagę. Jestem zainteresowany ale jednak nie chciałbym trafić do "obozu pracy", bo szkoda mi czasu, nerwów i zachodu.
leon 2014-11-19 21:04:47
ta firma nie ma 17 oddzialow, nie stac by ich na to bylo! Wstawili 17 flag na stronie, ale magazyn maja JEDEN! i z tego magazynu wysylaja towar na cala Europe!
1
kika 2014-11-22 10:01:50
Witam! Pojawiło się ogłoszenie Asystentka księgowej. Czy ktoś może wie jakie są warunki na tym stanowisku pracy i czy warto próbować? Interesują mnie również warunki finansowe i czy z księgową można się normalnie porozumieć ;)
6
loka 2014-11-26 15:32:22
Witam, czy ktoś może przybliżyć ile zarabia się na stanowisku specjalista ds. rynku np. chorwackiego? Chodzi mi o pracę z mniej popularnym językiem? Jak się pracuje, czy praca jest stresująca?
4
TO SEM JA 2014-11-29 20:46:23
KOLEGO, firma nie musi mieć 17 oddziałów. Tak jak przykladowo Zooplus to firma niemiecka, która ma serwis w kilkunastu językach, ale główna siedziba i magazyn jest jedna- w Niemczech skąd wysyłają przesyłki na całą Europę ( między innymi do mnie).
2
loma 2014-12-11 00:48:48
klatka- czy możesz powiedzieć na jakim stanowisku pracowałeś/aś?
vivi 2014-12-11 12:07:34
ile zarabia obsługa klienta zagranicznego?
nowy 2015-02-20 05:33:12
Dziękii za info.
Czy przewidywane są jakoś teraz możliwe przyjęcia?
Jak z tymi godzinami pracy od której się w końcu zaczyna od 7:30 czy od 8mej? od 6-tej?
I czy możliwe jest żeby można było zawsze kończyć o 20tej?
Będę wdzięczny za odp.
nowyy 2015-02-20 21:32:32
fforum odżywa jak są rekru rekru?!!
rafik_rav 2015-02-23 13:10:39
Witam,rekrutacja trwa,jutro mam przyjsć do pracy,cieka jestem jak to będzie,zarobki to 1800/Miesiąc
lulook 2015-02-23 13:38:41
Cos sie zmieniło od tego roku czy nadal godziny pracy dochodza do 17 godzin ?
1
rafik_rav 2015-02-23 14:06:47
a jaka daja umowe,babka mi powiedziała że umowe o pracę !!!!!
neubalance 2015-03-13 23:25:29
umowa zlecenie i pracujemy dopóki nie skończymy
przerwa raz bo to zlecenie trzeba wykonać
4
kamila 2015-03-15 22:01:37
cześć, wie ktoś coś o rekrutacji na stanowisko marketingowe? ogłoszenie wisi już kolejny miesiąc, zastanawiam się, czy nie przesłać cv. Nie wiecie, dlaczego firma przez tyle czasu nie znalazła pracownika? Tak mało oferują czy co?
3
Były pracownik 2015-05-22 09:29:21
Ja tam pracowałem więc mogę się wypowiedzieć jak faktycznie jest. Negatywne opinie wystawiają Ci co szukają kokosów i za nic nie robienie chcieliby dostawać cuda, ta nie jest w żadnej pracy. Idziesz zarobić ale musisz dać coś od siebie a nie tylko wymagać. Praca nie jest lekka bo to praca fizyczna, nie biurowa więc nikt Was tam nie posadzi - jak chcecie prace gdzie Was posadzą i za to Wam będą płacić to idźcie do muzeum za exponat:D Kasa zawsze jest na czas, nigdy nie mają opóźnień. Płacą uczciwie za wykonaną robote, jak się postarsza to możesz awansować a nie cały czas być na najniższym stanowisku ale musisz dać coś od siebie. Zanim odeszłem wprowadzili karty Benefit - taaa pewnie za chwilę wypowie się jakiś niezadowolony -"ciekawe jak mam z niej skorzystać skoro siedzi sie tam tyle czasu" - bzdura, jak robisz swoje a nie patrzysz żeby cały dzień przeplontać się po magazynie i liczyć na to, że inni zrobią za Ciebie to wyjdziesz dużo wcześniej niż biuro, więc odpowiadając na pytanie niezadowolonych co przyszli na 3 godziny - DA SIĘ skorzystać w tygodniu i iść na siłkę. Trzeba tylko chcieć.
Dlaczego zrezygnowałem - bo moja sytuacja rodzinna zmusiła mnie do zmiany miejsca zamieszkania, musiałem przeprowadzić się do innego miasta.
Każdemu kto chce zarobić a przede wszystkim chce pracować polecam się tam udać i spróbować ale nie wierzyć wszystkim tym niezadowolonym, niechentnym do jakiej kolwiek roboty, wypisującym bzdury na różnych portalach...
5
magda 2015-06-11 09:28:13
Piszecie głównie o pracy fizycznej, a moze ktoś wypowie się o pracy biurowej? Intensywnie szukają od ok. pół roku kogoś do działu marketingu, w ogłoszeniu podają umowę o pracę i benefity, zastanawiam się, czemu przez tyle czasu nikogo nie znaleźli, czy opłaca się aplikowac do tej firmy, bo może ta umowa o pracę jest na najniższą krajową? Jak to wygląda, powiedzcie.
Janek 2015-10-15 12:32:23
Prędzej utrzymasz rodzinę za 1800 zł niż za zasiłek z bezrobocia :)
Dzienol 2015-10-16 08:32:29
Idę na dzień próbny. Czy wypłacają za niego kasę jak ktoś odpuści?
Jaro 2015-10-16 18:09:07
Idę w poniedziałek 1 raz wszyscy straszą zobaczymy mam nadzieje ze popracuję dłużej bo pracy sie nie boję i na pewno nikt nie każe pracować 5 dni w tyg po 10h
ja 2015-10-17 21:00:18
Ja tez ide w poniedzialek. Dobrze ze nie bede sam jako nowy.
1
krzychu 2015-10-18 13:46:16
Daja tam umowe o prace?? Zastanawiam sie czy isc bo aplikowalem wlasnie na umowe o prace bo smieciowke to mam gdzies!!!! Czemu jest taki przemial ludzi wywalaja ich?? Czy sami odchodza?
1
yo 2015-11-17 11:43:34
@noko wszystko Ci sie wydaje... pracowales tam, pracujesz, bedziesz pracowal/a? Czy piszesz tak, zeby cos napisac?
1
?? 2015-12-01 13:01:56
Jakie warunki płacowe są teraz na stanowisku magazyniera pakowacza. Widziałem ogłoszenie na gumtree.. Warto startować?
serio? 2015-12-31 10:40:33
Naprawde..? gdzie Wy słyszycie te pochlebne opinie o Krakvecie? Ja niestety słysze zgoła odmienne zdania...
3
ali 2016-01-25 15:33:04
Hej, chyba szukają grafika, bo ogłoszenie wisi na portalach. Ktoś może coś napisać?
janek 2016-05-21 15:48:40
Ktoś wie ile płacą na stanowisku grafika?
Anana 2016-06-10 17:39:24
Cześć chciałam zapytać jak tam jest w marketingu? Jest obecnie ogłoszenie do tego działu, czemu szukają, ktoś odszedł? Jak warunki, atmosfera itd?
fggffg 2016-09-28 21:30:35
zawsze można się tez czekoac nauczyć ciekwego prawda?
Zostaw swoją opinię o KRAKVET - Wieliczka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KRAKVET