Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: KRAKVET

zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-10-25 08:00:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A po ile godzin dziennie pracujecie by te 2 tysiące zarobic?
zdjecie uzytkownika
bellcross - 2014-10-25 14:32:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"titio" a powiedz nam na jakim stanowisku takie pieniadze? I czy to jest podstawa czy z premią za nadgodziny?
zdjecie uzytkownika
jaso - 2014-10-27 09:18:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic sie nie zmieniło, umowa zlecenie zamiast pracy to istny wyzysk... Nie warto.
zdjecie uzytkownika
Pracujacy - 2014-10-27 11:26:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaso a w karzdej pracy na dzień dobry masz umowe o prace?
zdjecie uzytkownika
veni - 2014-10-29 10:48:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak aktualnie wyglądają warunki pracy na pakowaczy? Serio pracuje się tam po 12-13 godzin dziennie za te marne 1800pln netto miesięcznie? I to na umowę zlecenie której ani nie liczy się do lat pracy, ani do emerytury, ani przy której pracownik nie jest chroniony zapisami Kodeksu Pracy (wszak to umowa cywilna i jak coś, to sądź się potem latami w SC)??
Osobom z PRu firmowego z góry dziękuję za bzdurne odpowiedzi w stylu "jak się chce pracować" czy "nic za darmo". W takie bzdury wierzyłem jak byłem mały. Teraz wróciłem po kilku latach pracy w DE (sprawy rodzinne, obłożnie chora matka) i tam np. za 1/2 etatu (czytaj: 18 godz. tygodniowo) jako "wykładacz towaru na półki" w takim Lidlu na przykład płacą 800 EUR. Na umowę! Full legal! I to przy niewielkiej różnicy kosztów życia tak naprawdę. W PL nie oczekuję podobnych zarobków bo wiem, że tu sporo mniej płacą ale są przecież pewne granice wyzysku!

Wracając do tematu: Oczekiwałbym zatem PRAWDZIWYCH info dotyczących aktualnych warunków pracy w w/w firmie.
zdjecie uzytkownika
była - 2014-10-31 17:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracujacy - 2014-10-27 11:26:40]:
Tak, w normalnej , uczciwej firmie od razu masz umowę o pracę. Wierzcie lub nie ale jest sporo takich firm.
zdjecie uzytkownika
Lolek - 2014-11-01 08:18:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To więc po ile godzin codziennie pracujecie i za jakie pieniądze?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-11-03 11:50:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kwestia ilośći godzin i wynagrodzenia nie jest chyba, ba napewno nie jest kwetsią do obmawiania jej na forum publicznym. Chcesz pracować to przyjdź i zobacz a nie pytaj się tych co pracowali i po 3 h poszli do domu bo im ciezko było.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-11-03 13:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dzidek - 2014-08-24 17:20:00]:
Kolego to ile godzin dziennie pracujesz że wyciągasz 250h. Z tego co wyliczyłem to około 12, tak że nie wiem czy fajnie jest taką kasę zarabiać. Rozumiał bym robić 8 - 10 godzin za większą stawkę godzinową.Jeszcze do tego zleceniówka,super.A co jest nie tak w tej Firmie skoro cały czas pojawiają się ogłoszenia na magazyn i do pakowania.
zdjecie uzytkownika
Lolek - 2014-11-03 13:43:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i dlaczego mówisz o kasie rzędu 2600 na ręke skoro wszelkie ogłoszenia mówią o 1800 netto prawdopodobnie także za 12 godzin dziennie?
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-11-04 11:19:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2014-11-03 13:14:29]:
A zastanowiłeś się czemu się pojawiają? Zapewne na 10 osób, które się zgłoszą do pracy przychodzi 9 takich co zamiast robić to siedzą przed kompem i o każdej pracy piszą jak to źle i nie dobrze bo tu za mało dają ale pracuje się po 8 h a a tu dobrze płącą ale robić im każą. Nigdzie Cię nie posadzą i za darmo kasy nie dadzą. Oj przepraszam możesz iść na kasę do supermarketu tam na pewno będziesz siedział 8 h i ani minuty dłużej ale dostaniesz najniższą krajową.
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2014-11-04 11:21:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [veni - 2014-10-29 10:48:20]:
Tak na dobrą sprawę to po co Ci to wiedzieć? Co to zmieni?
zdjecie uzytkownika
Lolek - 2014-11-04 12:32:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No to powiedzcie otwarcie po ile godzin i za ile pracuje sięw tej firmie.
zdjecie uzytkownika
Lolek - 2014-11-06 11:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Tomek : a dawno tam byłeś?
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-11-06 12:34:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w zeszłym tygodniu odszedłem i w ten sam dzień coś około 6 nowych osób
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-11-06 12:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli zrobią 2 zmiany po 8h dla realizujących zamówienia czyli pakowaczy to z chęcią do tej firmy wrócę, ale jeżeli nie i dalej ludzie będą pracować nawet po 17h to nic tylko przemiał nowych ludzi będzie
zdjecie uzytkownika
Lolek - 2014-11-06 12:53:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i ile zarobiłeś przez ten czas?
zdjecie uzytkownika
Amig - 2014-11-07 13:10:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak czytam i nie dowierzam - zmiany po 17 godzin? Nie chcę, żeby to źle zabrzmiało, ale ludzie, dlaczego się godzicie pracować po tyle godzin? dziwne też takie traktowanie jak na firmę, która ma oddziały w 17 krajach w Europie.. na stronie nie ma żadnych info o pracy, nie potrzebują nikogo teraz? ? ?
zdjecie uzytkownika
veni - 2014-11-08 01:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bartek - 2014-11-04 11:21:54]:
...to chyba oczywiste: szukam pracy a te powtarzające się ogłoszenia zwracają uwagę. Jestem zainteresowany ale jednak nie chciałbym trafić do "obozu pracy", bo szkoda mi czasu, nerwów i zachodu.
zdjecie uzytkownika
veni - 2014-11-08 01:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [veni - 2014-11-08 01:26:22]:
Jeśli faktycznie zdarzają się tam zmiany po 17 godzin to już chyba wiem, czemu nie zatrudniają na chroniony Kodeksem Pracy etat.
zdjecie uzytkownika
titio - 2014-11-09 12:18:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Realne info o pracy na pakowalni w Krakvecie.

Pakowanie odbywa się dwutorowo, jest dział pakowania maszynowego i ręcznego.
Dział ręczny z założenia powinien pakować przesyłki drobne, delikatne takie które bez zabezpieczenia mogą zostać uszkodzone na maszynie, która to foliuje przesyłki większe i dobrze zabezpieczone...pasze w workach itp.
Pakowanie samo w sobie wymaga pewnej wprawy ponieważ różnego rodzaju produkty wymagają różnego zabezpieczenia.

Czas pracy faktycznie jest największym problemem, ponieważ pracuje się średnio 60h/tyg. od poniedziałku do środy jest najgorzej(zamówienia z weekendu), w tedy średnio pracujemy 8-22/23, czwartek i piątek są lżejsze kończymy 17-18.
Nadgodziny są płatne ale liczone dopiero od 12h pracy, przykładowo za październik wyszło coś ponad 400zł, do tego dochodzą premie uznaniowe za tempo i jakość pracy w granicach 100zł/tyg.

Podpisuje się umowę zlecenie która jest tak sformułowana iż przychodząc do pracy zobowiązujesz się do przygotowania wszystkich przesyłek do wysłania w danym dniu. Średnio jest ich około 2,5/3tyś. dziennie.

Problemem jest PR w tej firmie który przy rekrutacji opowiada bajki a póżniej wychodzi jak wychodzi.
W danym dniu przychodzi jedna lub dwie nowe osoby, które wiadomo w pierwszym dniu wiele nie pomogą a jeszcze obniżą trochę wydajność innych którzy muszą im wszystkie rzeczy tłumaczyć, do tego słyszą iż zamiast wyjść dzisiaj powiedzmy o 18 jak to słyszeli wyjdą o 22 to następnego dnia ich już nie ma.
Prawda jest taka iż aktualnie na ręcznym pakowaniu jest bodaj 4 gości, którzy dziennie przerabiają w granicach 400 przesyłek, gdyby było ich 8-10 każdego dnia spokojnie można byłoby kończyć 2h wcześniej.

Podsumowując...nie jest to praca dla każdego. Jeśli ktoś ma dojazd 30km, ma rodzinę małe dziecko itp. Powiedzmy sobie szczerze z początkiem tygodnia może taka osoba wracać na 24:00 lub póżniej tyle żeby się przespać 6h wstać i wracać do pracy, ciężko jest.

Ale z własnego doświadczenia wiem i odpowiadam tu wszystkim fachowcom od przeróżnych kodeksów. Jeśli chcesz pracować po 8h i do tego nie męcząc się zbytnio, zarobisz w granicach 1200-1500/mieś. jeśli chcesz zarabiać 2000-2500tyś. to niestety musisz dołożyć coś co dla każdego jest bez wątpienia
cenne...swój czas. Nie biorę pod uwagę oczywiście stanowisk kierowniczych(z wymaganym doświadczeniem i to udokumentowanym) lub różnych powiązań koleżeńsko-rodzinnych.

Generalnie
Plusy tej pracy
Pewne wynagrodzenie które zawsze dostaniesz jeśli chcesz pracować, uśredniając w granicach 9-10zł/h na rękę (250h 2200-2500)
Atmosfera w pracy...z boku stojąc wygląda to na totalny kocioł, ale te kilkadziesiąt osób od pierwszej minuty pracy robi wszystko aby skończyć jak najszybciej i każdy wie co ma robić, jeśli wpadniesz w ten rytm od nikogo złego słowa nie usłyszysz a tylko koleżeńskie uwagi.
Pewne wolne dni czyli...weekendy, święta itp. magazyn działa jak spedycja, jeśli oni nie jeżdżą my nie pracujemy bo po co :) nie ma czegoś takiego że ileś sobót musisz przepracować, lub w święta się zamieniać.
Do tego jeśli ktoś ma jakieś załatwienie, lekarza, sprawę w urzędzie itp. wystarczy powiedzieć i nikt problemów z wcześniejszym wyjściem nie robi.

Minusy tej pracy
Czas pracy...jeden w zasadzie minus ale istotny, nie dość że nie wiesz dzisiaj przykładowo ile będziesz pracował jutro, to nie wiesz przychodząc na 7:30 czy wyjdziesz o 18...20...22 popołudniem już można się orientować w miarę wiedząc ile jeszcze jest zamówień do przerobienia ile z tym zejdzie.

To tyle co mi przyszło do głowy na szybko. Mam nadzieję że kilku osobom pomogłem jak coś to pytajcie.
zdjecie uzytkownika
leon - 2014-11-19 21:04:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [veni - 2014-11-08 01:26:22]:
ta firma nie ma 17 oddzialow, nie stac by ich na to bylo! Wstawili 17 flag na stronie, ale magazyn maja JEDEN! i z tego magazynu wysylaja towar na cala Europe!
zdjecie uzytkownika
praca - 2014-11-21 16:16:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a tak szczerze to jak by tam sięzatrudnić? chciałbym pracować przy tym serwisie było by mi łatwo bo mam wiedze o karmach i innych gadżetach związanych ze zwierzętami. Włąściwie to nie wiem za bardzo jak to zrobić wszystko żeby wreszcie znaleźć pracę, na prawdę ręce opadają co to się ostatnio dzieje. wszędzie narzekają
zdjecie uzytkownika
kika - 2014-11-22 10:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Pojawiło się ogłoszenie Asystentka księgowej. Czy ktoś może wie jakie są warunki na tym stanowisku pracy i czy warto próbować? Interesują mnie również warunki finansowe i czy z księgową można się normalnie porozumieć ;)
zdjecie uzytkownika
loka - 2014-11-26 15:32:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, czy ktoś może przybliżyć ile zarabia się na stanowisku specjalista ds. rynku np. chorwackiego? Chodzi mi o pracę z mniej popularnym językiem? Jak się pracuje, czy praca jest stresująca?
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KRAKVET
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy KRAKVET?
Zadaj pytanie
x