KRAKVET

Wieliczka

Opinie o KRAKVET

Marek 2014-10-25 08:00
A po ile godzin dziennie pracujecie by te 2 tysiące zarobic?
bellcross 2014-10-25 14:32
"titio" a powiedz nam na jakim stanowisku takie pieniadze? I czy to jest podstawa czy z premią za nadgodziny?
jaso 2014-10-27 09:18
Nic sie nie zmieniło, umowa zlecenie zamiast pracy to istny wyzysk... Nie warto.
Pracujacy 2014-10-27 11:26
jaso a w karzdej pracy na dzień dobry masz umowe o prace?
veni 2014-10-29 10:48
Jak aktualnie wyglądają warunki pracy na pakowaczy? Serio pracuje się tam po 12-13 godzin dziennie za te marne 1800pln netto miesięcznie? I to na umowę zlecenie której ani nie liczy się do lat pracy, ani do emerytury, ani przy której pracownik nie jest chroniony zapisami Kodeksu Pracy (wszak to umowa cywilna i jak coś, to sądź się potem latami w SC)??
Osobom z PRu firmowego z góry dziękuję za bzdurne odpowiedzi w stylu "jak się chce pracować" czy "nic za darmo". W takie bzdury wierzyłem jak byłem mały. Teraz wróciłem po kilku latach pracy w DE (sprawy rodzinne, obłożnie chora matka) i tam np. za 1/2 etatu (czytaj: 18 godz. tygodniowo) jako "wykładacz towaru na półki" w takim Lidlu na przykład płacą 800 EUR. Na umowę! Full legal! I to przy niewielkiej różnicy kosztów życia tak naprawdę. W PL nie oczekuję podobnych zarobków bo wiem, że tu sporo mniej płacą ale są przecież pewne granice wyzysku!

Wracając do tematu: Oczekiwałbym zatem PRAWDZIWYCH info dotyczących aktualnych warunków pracy w w/w firmie.
1
była 2014-10-31 17:24
Tak, w normalnej , uczciwej firmie od razu masz umowę o pracę. Wierzcie lub nie ale jest sporo takich firm.
1
Lolek 2014-11-01 08:18
To więc po ile godzin codziennie pracujecie i za jakie pieniądze?
Pracownik 2014-11-03 11:50
Kwestia ilośći godzin i wynagrodzenia nie jest chyba, ba napewno nie jest kwetsią do obmawiania jej na forum publicznym. Chcesz pracować to przyjdź i zobacz a nie pytaj się tych co pracowali i po 3 h poszli do domu bo im ciezko było.
Lolek 2014-11-03 13:43
i dlaczego mówisz o kasie rzędu 2600 na ręke skoro wszelkie ogłoszenia mówią o 1800 netto prawdopodobnie także za 12 godzin dziennie?
2
Tomek 2014-11-04 11:19
A zastanowiłeś się czemu się pojawiają? Zapewne na 10 osób, które się zgłoszą do pracy przychodzi 9 takich co zamiast robić to siedzą przed kompem i o każdej pracy piszą jak to źle i nie dobrze bo tu za mało dają ale pracuje się po 8 h a a tu dobrze płącą ale robić im każą. Nigdzie Cię nie posadzą i za darmo kasy nie dadzą. Oj przepraszam możesz iść na kasę do supermarketu tam na pewno będziesz siedział 8 h i ani minuty dłużej ale dostaniesz najniższą krajową.
Bartek 2014-11-04 11:21
Tak na dobrą sprawę to po co Ci to wiedzieć? Co to zmieni?
Lolek 2014-11-04 12:32
No to powiedzcie otwarcie po ile godzin i za ile pracuje sięw tej firmie.
8
Lolek 2014-11-06 11:28
Do Tomek : a dawno tam byłeś?
Tomek 2014-11-06 12:40
Jeżeli zrobią 2 zmiany po 8h dla realizujących zamówienia czyli pakowaczy to z chęcią do tej firmy wrócę, ale jeżeli nie i dalej ludzie będą pracować nawet po 17h to nic tylko przemiał nowych ludzi będzie
Lolek 2014-11-06 12:53
i ile zarobiłeś przez ten czas?
veni 2014-11-08 01:26
...to chyba oczywiste: szukam pracy a te powtarzające się ogłoszenia zwracają uwagę. Jestem zainteresowany ale jednak nie chciałbym trafić do "obozu pracy", bo szkoda mi czasu, nerwów i zachodu.
leon 2014-11-19 21:04
ta firma nie ma 17 oddzialow, nie stac by ich na to bylo! Wstawili 17 flag na stronie, ale magazyn maja JEDEN! i z tego magazynu wysylaja towar na cala Europe!
1
kika 2014-11-22 10:01
Witam! Pojawiło się ogłoszenie Asystentka księgowej. Czy ktoś może wie jakie są warunki na tym stanowisku pracy i czy warto próbować? Interesują mnie również warunki finansowe i czy z księgową można się normalnie porozumieć ;)
7
loka 2014-11-26 15:32
Witam, czy ktoś może przybliżyć ile zarabia się na stanowisku specjalista ds. rynku np. chorwackiego? Chodzi mi o pracę z mniej popularnym językiem? Jak się pracuje, czy praca jest stresująca?
4
TO SEM JA 2014-11-29 20:46
KOLEGO, firma nie musi mieć 17 oddziałów. Tak jak przykladowo Zooplus to firma niemiecka, która ma serwis w kilkunastu językach, ale główna siedziba i magazyn jest jedna- w Niemczech skąd wysyłają przesyłki na całą Europę ( między innymi do mnie).
2
loma 2014-12-11 00:48
klatka- czy możesz powiedzieć na jakim stanowisku pracowałeś/aś?
vivi 2014-12-11 12:07
ile zarabia obsługa klienta zagranicznego?
nowy 2015-02-20 05:33
Dziękii za info.
Czy przewidywane są jakoś teraz możliwe przyjęcia?
Jak z tymi godzinami pracy od której się w końcu zaczyna od 7:30 czy od 8mej? od 6-tej?
I czy możliwe jest żeby można było zawsze kończyć o 20tej?
Będę wdzięczny za odp.
nowyy 2015-02-20 21:32
fforum odżywa jak są rekru rekru?!!
rafik_rav 2015-02-23 13:10
Witam,rekrutacja trwa,jutro mam przyjsć do pracy,cieka jestem jak to będzie,zarobki to 1800/Miesiąc
lulook 2015-02-23 13:38
Cos sie zmieniło od tego roku czy nadal godziny pracy dochodza do 17 godzin ?
1
rafik_rav 2015-02-23 14:06
a jaka daja umowe,babka mi powiedziała że umowe o pracę !!!!!
neubalance 2015-03-13 23:25
umowa zlecenie i pracujemy dopóki nie skończymy
przerwa raz bo to zlecenie trzeba wykonać
4
kamila 2015-03-15 22:01
cześć, wie ktoś coś o rekrutacji na stanowisko marketingowe? ogłoszenie wisi już kolejny miesiąc, zastanawiam się, czy nie przesłać cv. Nie wiecie, dlaczego firma przez tyle czasu nie znalazła pracownika? Tak mało oferują czy co?
3
Były pracownik 2015-05-22 09:29
Ja tam pracowałem więc mogę się wypowiedzieć jak faktycznie jest. Negatywne opinie wystawiają Ci co szukają kokosów i za nic nie robienie chcieliby dostawać cuda, ta nie jest w żadnej pracy. Idziesz zarobić ale musisz dać coś od siebie a nie tylko wymagać. Praca nie jest lekka bo to praca fizyczna, nie biurowa więc nikt Was tam nie posadzi - jak chcecie prace gdzie Was posadzą i za to Wam będą płacić to idźcie do muzeum za exponat:D Kasa zawsze jest na czas, nigdy nie mają opóźnień. Płacą uczciwie za wykonaną robote, jak się postarsza to możesz awansować a nie cały czas być na najniższym stanowisku ale musisz dać coś od siebie. Zanim odeszłem wprowadzili karty Benefit - taaa pewnie za chwilę wypowie się jakiś niezadowolony -"ciekawe jak mam z niej skorzystać skoro siedzi sie tam tyle czasu" - bzdura, jak robisz swoje a nie patrzysz żeby cały dzień przeplontać się po magazynie i liczyć na to, że inni zrobią za Ciebie to wyjdziesz dużo wcześniej niż biuro, więc odpowiadając na pytanie niezadowolonych co przyszli na 3 godziny - DA SIĘ skorzystać w tygodniu i iść na siłkę. Trzeba tylko chcieć.
Dlaczego zrezygnowałem - bo moja sytuacja rodzinna zmusiła mnie do zmiany miejsca zamieszkania, musiałem przeprowadzić się do innego miasta.
Każdemu kto chce zarobić a przede wszystkim chce pracować polecam się tam udać i spróbować ale nie wierzyć wszystkim tym niezadowolonym, niechentnym do jakiej kolwiek roboty, wypisującym bzdury na różnych portalach...
5
magda 2015-06-11 09:28
Piszecie głównie o pracy fizycznej, a moze ktoś wypowie się o pracy biurowej? Intensywnie szukają od ok. pół roku kogoś do działu marketingu, w ogłoszeniu podają umowę o pracę i benefity, zastanawiam się, czemu przez tyle czasu nikogo nie znaleźli, czy opłaca się aplikowac do tej firmy, bo może ta umowa o pracę jest na najniższą krajową? Jak to wygląda, powiedzcie.
1
Janek 2015-10-15 12:32
Prędzej utrzymasz rodzinę za 1800 zł niż za zasiłek z bezrobocia :)
Dzienol 2015-10-16 08:32
Idę na dzień próbny. Czy wypłacają za niego kasę jak ktoś odpuści?
Jaro 2015-10-16 18:09
Idę w poniedziałek 1 raz wszyscy straszą zobaczymy mam nadzieje ze popracuję dłużej bo pracy sie nie boję i na pewno nikt nie każe pracować 5 dni w tyg po 10h
ja 2015-10-17 21:00
Ja tez ide w poniedzialek. Dobrze ze nie bede sam jako nowy.
1
krzychu 2015-10-18 13:46
Daja tam umowe o prace?? Zastanawiam sie czy isc bo aplikowalem wlasnie na umowe o prace bo smieciowke to mam gdzies!!!! Czemu jest taki przemial ludzi wywalaja ich?? Czy sami odchodza?
1
yo 2015-11-17 11:43
@noko wszystko Ci sie wydaje... pracowales tam, pracujesz, bedziesz pracowal/a? Czy piszesz tak, zeby cos napisac?
1
?? 2015-12-01 13:01
Jakie warunki płacowe są teraz na stanowisku magazyniera pakowacza. Widziałem ogłoszenie na gumtree.. Warto startować?
serio? 2015-12-31 10:40
Naprawde..? gdzie Wy słyszycie te pochlebne opinie o Krakvecie? Ja niestety słysze zgoła odmienne zdania...
5
ali 2016-01-25 15:33
Hej, chyba szukają grafika, bo ogłoszenie wisi na portalach. Ktoś może coś napisać?
janek 2016-05-21 15:48
Ktoś wie ile płacą na stanowisku grafika?
Anana 2016-06-10 17:39
Cześć chciałam zapytać jak tam jest w marketingu? Jest obecnie ogłoszenie do tego działu, czemu szukają, ktoś odszedł? Jak warunki, atmosfera itd?
fggffg 2016-09-28 21:30
zawsze można się tez czekoac nauczyć ciekwego prawda?
julka 2017-03-24 15:51
Sklep na medal! Wysyłka bardzo szybka a ceny przystępne :)
Marcelina 2017-04-11 20:12
Już któryś raz z kolei zamawiam u nich, nigdy nie było żadnego problemu, wysyłka bardzo szybka, wszystko zawsze było ok. Jak najbardziej polecam.
Ania 2017-04-12 12:08
Hej :) Pracuję w KrakVecie (biuro, nie magazyn) i mogę powiedzieć, że jest naprawdę fajnie :) Zarobki są zgodne z oczekiwaniami dla danego stanowiska. Są dni, że jest straszny młyn i bardzo dużo pracy, jednak jest to raczej specyfika działu, w którym jestem. Wiem, że kiedyś była większa rotacja pracowników, jednak od kiedy tu jestem (niecały rok) pojawiają się drobne zmiany, ale nie jakoś strasznie często. W moim dziale odeszła jedna pracownica i doszły dwie nowe osoby. To, co z pewnością mogę powiedzieć o firmie, to że pracują tu naprawdę świetni ludzie! :) Nasz dział jest bardzo pozytywny, dlatego praca jest przyjemna i lubię tu być ;) Pozdrawiam!
Róża 2017-04-16 06:45
Hej,
Widziałam ogłoszenie w necie, że szukają pracownika... Jak wygląda praca na dziale telefonicznej obsługi klienta? Jakie są zarobki ? Dzięki
JAGODA 2017-05-29 11:20
super sklep wszystko szybko sprawnie i tanio.Polecam
Lidia 2017-08-09 17:31
@Róża - udało Ci się uzyskać odpowiedzi na pytania? A może sama podjęłaś zatrudnienie w KRAKVET i mogłabyś podzielić się swoją opinią o pracodawcy z innymi użytkownikami forum? Dla potencjalnych kandydatów będą to cenne wskazówki przy podejmowaniu decyzji o rozpoczęciu pracy w danej firmie.
Gumphry 2017-09-21 09:23
Mogę polecić Krakvet jako pracodawce, całkiem spoko zarobki, zdarza się praca po 10 godzin ale w inny dzień można pracować mniej, wypłata na czas, problemów nie robią.
Zostaw swoją opinię o KRAKVET - Wieliczka
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KRAKVET