brak logo

VG Polska Sp. Z o.o.

Chełmek

Opinie o VG Polska Sp. Z o.o.

Pati 2016-09-09 04:46:52
Szkoda że za tym nie idzie odpowiednie wynagrodzenie do posiadanych kwalifikacji
janusz 2016-09-14 09:37:29
tak, po tysiąc kroć tak, wypłata jest na czas...i podobno to jest największy plus.. i tak #2 premia jest. I nie, zarobki nie są adekwatne do powierzonych zadań, tylko takie na jakie się zgodziliście.
2
arbuz 2016-09-15 07:08:49
To zależy co będziesz robiła i jaka umowa, ale szału nie ma, przynajmniej na początku, raczej najniższa krajowa + do 20% premii i umowa z agencji pracy
zainteresowany 2016-09-19 09:07:21
Cześć - a jak wyglada kwestia zarobków specjalisty ds. sprzedaży ?
Rick 2016-09-23 12:47:12
Witam Was. W tej firmie już od dobrych kilku lat pracuje mój znajomy i nie zgodzę się z większością negatywnych opinii które można przeczytać o nich. Większość jest stekiem bzdur wyssanych z palca i niczym więcej. W dalszym ciągu jest firmą na dobrym poziomie. Dla chętnych polecam ich oferty pracy ;)
gosc 2016-10-09 22:05:15
Opóźnienia wypłat nigdy się nie zdarzają.
gosc 2016-10-09 22:05:31
Opóźnienia wypłat nigdy się nie zdarzają.
wuch 2016-10-09 22:09:21
Analfabeta!
wuch 2016-10-09 22:39:22
Nie wszyscy są mili - nie wszyscy chamscy; płaca zależy od stanowiska - najmniej pomocnik na sklejarni, ale są podwyżki głównie adekwatne do (o zgrozo!) pracowitości.
FilerSTS 2016-10-20 05:14:44
Co dobrego u prezesa R? Słyszałem, że faktycznie się bardzo dużo ostatnio zmieniło w VG, co najlepsze... na lepsze :).
czażasty 2016-11-04 14:35:28
Widzę, że się uspokoiło ostatnio w VG. Był taki czas, że ludzie strasznie podburzali siebie nawzajem bo konkurencja się otworzyła niedaleko i ludzi wyciągali na potęgę, w dodatku puścili plotę, że za polecenia płacą więc ludzie jak szaleni zaczęli plotkować. Uspokoiło się bo konkurencja z Katowic już roczek stoi i się okazało, że kolorowo tam nie jest. Więcej, mówi sie o kilku dużych powrotach. VG gratuluje cierpliwości a konkurencji pomysłu :)
JanuszBiznesuZcebulandi 2016-11-07 14:00:59
Aha, no nieźle, ten komentarz też fantastyczny, Jedni mówią że VG lipa, inni że u konkurencji, że to, że tamto, że podobno jedni płacą dobrze a inni źle, i podobno znajomy pracował i że zadowolony. No kpina niezła. Powroty do VG? to chyba żart. Podkupywanie ? Dajcie spokój. Albo ktoś płaci lepiej i się zmienia pracę, albo jesteś zadowolony i zostajesz. Wielkie mi konspiracje. Juź poluzujcie majty. Jesteście zainteresowani pracą? jest ogłoszenie? wysyłacie CV i dogadujecie warunki na rozmowie kwalifikacyjnej, a nie że podobno coś tam, coś tam. Szanuje VG i konkurencje bo żeby prowadzić firmę trzeba mieć odwagę, a Ci co tylko płaczą że im źle, to żałosne cebulaki.
pozdrawiam wszystkich
3
Kanis92 2016-11-08 10:06:13
WIdzę że firma poszukuję Grafików komputerowych, czy ktoś może powiedzieć jak się pracuję w tym dziale, czy może to samodzielne stanowisko?
1
colombo 2016-11-09 21:25:02
Wątpię żeby ktoś z tych którzy odeszli chciał wracać, podobno się tam dobrze pracuje i sobie wszyscy chwalą, a wiadomo że robić trzeba, czy to w tej firmie czy innej, każdy ma wybór i zazwyczaj idzie tam gdzie lepiej płacą
2
pastwick00 2016-11-14 12:36:01
Nie tylko kasa się liczy. Jak byś miał codziennie dojeżdżać 1,5h w korkach w jedną stronę a w domu kobita z dwójką dzieci na rękach to uwierz mi człowieku że się odechciewa.
Jurek86 2016-11-14 22:51:41
Kanis92 z tego co gadają to atmosfera w tym dziale jest ok, zgrana paczka, stanowisko samodzielne, nie słyszałem żeby ktoś narzekał
bobst 2016-11-20 23:08:58
Konkurencja z Gliwic ma już komplet naszych i VG to odczulo boleśnie ale bez obaw, rynek pracy ma się świetnie i zaraz zaczną się powroty, ucieczki i comebacki bo rzeczywiście Gliwice wykupione są przez H.u.h.t.a.m.a.k.i. i tam jest już korpojazda, tergety i dedlajny, naciski i normy, wrzucili im BRC i brygadowki, wypisz wymaluj nasze poczciwe VG z tym ze tu jest stary za sterami a tam jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wspierane coambitniejszymi menedżerami co sobie poszli i się mi zdaje mi się ze tam szykuje się jeszcze większa ujnia bo korpoujnia dlatego rynek i zapotrzebowania i wolnosc wyboru zaowocują akcjami typu "Panie Dyrektorzy wrócę, ale na moich warunkach" i git śmietaną i życie toczy się dalej.
Lipstick 2016-11-22 16:27:46
aha, z tego co gadają ? czyli nigdy tam nie byłeś i nie pracowałeś? Stanowisko nie jest samodzielne, podlegasz "kierownikowi". Musisz mieć conajmniej podstawową wiedzę z poligrafi, język angielski, oraz zaawansowane umiejętności z przygotowania plików do druku. Poza tym w ogłoszeniu wszystko jest. Praca trudna, ale można sie wiele nauczyć. Jeśli nie wiesz co to jest raster, cmyk, uszlachetnienia, lepiej odpuść.
3
ambitny 2016-11-24 23:20:57
Normalnie po przeczytaniu tego posta prawie się popłakałem ze śmiechu. Zasięgnij kolego lepszych informacji albo zmień źródło bo Twoja wypowiedź trochę się mija z prawdą. Ale każdy ma prawo pisać co chce. Pozdrawiam :-)
2
whitewhale 2016-11-25 08:44:41
uuu czyżby kolega z Gliwic się uaktywnił? Jak tam u Was jest, pewnie miód cud i orzeszki. Prawda jest taka, że wszędzie jest podobnie. Ludzie mają tendencje żeby zawsze widzieć trawę bardziej zielona po drugiej stornie płotu, a jak się już przez ten płot przelezie to się okazuje że nie ma różnicy.
1
whitewhale 2016-11-25 08:46:16
uuu czyżby kolega z Gliwic się uaktywnił? Jak tam u Was jest, pewnie miód cud i orzeszki. Prawda jest taka, że wszędzie jest podobnie. Ludzie mają tendencje żeby zawsze widzieć trawę bardziej zielona po drugiej stornie płotu, a jak się już przez ten płot przelezie to się okazuje że nie ma różnicy.
1
Janek 2016-11-29 08:41:10
WIele rzeczy można powiedzieć o VG i o prezesie też się tu nieźle naczytałem. Ale chłopaki powiedzcie szczerze, (i adresuje do ludzi którzy w u nas pracują a nie do tych którzy nie mają pojęcia jak tu jest) RK jest zawsze na pierwszej linii frontu. Nie zrozumcie mnie źle, dużo można mu pewnie zarzucić ale z mojej perspektywy facet jest zawsze tam gdzie Prezes powinien być, jak walczymy w weekend to zawsze jest, jak jest fakap na magazynie to zawsze jest. Przerobiłem juz kilka firm w życiu i znam takich Prezesów zza biurka, uwierzcie mi. W tym przypadku musze powiedzieć, że Prezesa widać w firmie.
1
luna 2016-12-01 07:14:55
Właśnie dzisiaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] siedmiu pracowników czyli około 4% całej załogi ,to info dla tych którzy wypisują idiotyczne posty o firmie mlekiem i miodem płynącej.DLACZEGO??? w większości to pracownicy z wieloletnim doświadczaniem w tej firmie jak by tego było mało cały czas przyjmują pracowników tymczasowych PO CO???. .Dokąd ta firma zmierza , tyle co stracili kilku wartościowych operatorów sklejarek.a refleksji i morału BRAK-d.....e
6
Cebólowy krul 2016-12-01 07:55:26
zaraz się rzucą Ci co piszą komentarze za 20 gr że znajomy znajomego syn ojca sąsiada i matka bratanka mówili że jest super boost!! i fajna atmosfera no i WIADOME PIENIĄDZE NA CZAS :)

Negatywne komentarze nie biorą się z niczego.
5
Puszysty Wąsacz w kapeluszu 2016-12-01 08:03:43
Jeśli kogoś zazdrość bierze, niech zatrudni się jak dyrektor i przyjmuje kierowników bez wiedzy i zwalnia dobrych pracowników bez możliwości powrotu, np w barze z hot dogami. Ten co ma władze, ten król, i może robić co mu się podoba, nawet jeśli według innych jest to irracjonalne. A podobno w Gliwicach, to pracował brat mojego siostrzeńca, który podobno też tam pracował, i był kuzynem, brata, kierownika spedycji i on podobno wie jak tam jest, i faktycznie trawa tam jest bardziej zielona od trawy w chełmku. Podobno.
3
miki 2016-12-01 08:16:22
Tak wrócą jak POLACY z WYSP -k...a WRACAJĄ?????
4
Janusz M 2016-12-01 09:52:52
O, jadą juz koledzy, którzy biorą 40 gr za komentarze hejterskie w stylu, że tu biją, okradają i smażą w wielkim kotle smoły. Pewnie konkurencja ma braki w załodze i znowu zaczyna się nagonka.
smyku 2016-12-01 10:12:25
Ja osobiście do Robercika nic nie mam. Pozdrawiam chłopaków ze sklejarki
fishtank 2016-12-01 12:03:32
ooo, widzę że się odezwał kolega co bierze 40gr za hejtowanie. Pewnie w Gliwicach się zespół posypał i trzeba dotrudnić kogoś i znowu będzie zalew hejtu. Kolego, czy tez koleżanko bo nie wiem kto piszę, czy bezpośrednio konkurencja czy firmy rekrutacyjne które tez tu dużo mieszają (wymienione zresztą z nazwy). Jak nie pracujesz w VG to się nie wypowiadaj na temat pracy tam. Z tej strony robi się kanał a konstruktywnych komentarzy jak na lekarstwo.
1
miki 2016-12-01 12:55:16
Każdy król powinien szanować swoich poddanych jeśli tego nie robi jest TYRANEM i DYKTATOREM
5
Cebólowy krul 2016-12-01 14:38:45
Tak się składa koleżko, że tam pracowałem i wiem o czym mówię. Mam prawo do wypowiedzi bo jest to forum dla pracowników i byłych pracowników. I DLA TWOJEJ WIADOMOŚCI nie nie jestem pracownikiem z Gliwic.

Ale słyszałem od sąsiada a ten od brata zaś tamten od szwagra co kiedyś słyszał o vg że jesteś prawdopodobnie Robertem K. lub kimś wynajętym co dostaje 20 gr za pozytywny wpis, tak tylko słyszałem :)
Co do hejtu to zapraszam do Wikipedii, tam poznasz definicje słowa, którego nie znasz znaczenia...
4
Starszy Kapłan Amisz 2016-12-01 15:02:35
halohalo, ten komentarz już był. Ale pod innym nickiem. Co Ty masz z tą konkurencją, i firmami rekrutacyjnymi, o co Ci chodzi, przecież wiadomo kim jesteś. Czy ktoś pisze dobrze, czy źle, czy prawdę, czy trochę pokolorowaną historyjkę Ty zawsze piszesz w kółko jedno i to samo, lol. Że samodzielne stanowiska, że kasa na czas, że znajomy pracuje i zadowolony. Daj żyć i wymyśl coś nowego. Doskonale wiesz natomiast że konkurencja ma się dobrze (czy ta z Gliwic czy inna drukarnia, bo w Polsce jest ich dość sporo), wiec nie potrzebuje podkopywać Waszej firmy. Zastanów się jeszcze tylko skąd te negatywne komentarze? Dlaczego ludzie szukają alternatywy? Może nie przez kase, tylko atmosferę? A może nie mogą się dogadać z kierownictwem. Wyciągaj wnioski a nie nasyłaj kolejnej osoby do polepszania PR, który jest nadszarpnięty nie przez hejterów, tylko przez Wasze działania. To nie jest piaskownica, i nikt nie uwierzy w te sztuczne komentarze. Aha i byli pracownicy mają prawo się wypowiadać, bo po to jest ten portal, Ty natomiast skoro uważasz że mówią nie prawdę, udowodnij obecnym pracownikom że jest inaczej. Było by super, ale wiem że tego nie zrobisz, bo najważniejsze są tabelki i zadowolenie na twarzy kumpli, a nie pracowników. Ale ja przecież hejtuje, no nie? Przecież nie bedziesz słuchał "nasłanego" przez konkurencje hejtera. Firma, to oprócz tabelek i maszyn też ludzie, którzy poświęcili tej firmie więcej lat niż Ty i Twoi kumple, wiec chyba by wypadało ich szanować, i pamiętaj że mówiąc im że na miejsce każdego pracownika, za bramą stoi i czeka 10 kandydatów, sam siebie oszukujesz, bezrobocie to tylko 4 % u nas. Reasumując, VG to dobra firma która zbłądziła i nie słucha głosu ludzi/ pracowników. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
8
Oceanic 2016-12-01 15:21:38
I znowu się zaczyna jazda na całego, ten lubi, tamten nie. Tego bija a tego głaskają. Tego zatrudnili a tego zwolnili. Temu płaca 20 gr. a tamtemu 40 gr. Kompromitacja.
Jak tu się wyłącza powiadomienie bo się nie chce juz czytać.
1
Oceanic 2016-12-01 15:24:06
I znowu się zaczyna jazda na całego, ten lubi, tamten nie. Tego bija a tego głaskają. Tego zatrudnili a tego zwolnili. Temu płaca 20 gr. a tamtemu 40 gr. Kompromitacja.
Jak tu się wyłącza powiadomienie bo się nie chce juz czytać.
pracus 2016-12-03 01:14:01
VG swego czasu to byla naprawde dobrze prosperujaca firma, z czasem przy braku odpowiednich motywacji dobrzy i wykfalifikowani pracownicy odeszli. kazda firma popelnia bledy i kazdy dyrektor ale jesli odchodzi taka liczba pracownikow a zarazem klientow i jak wielka jest rotacja ludzi pracujacych w tym zakladzie warto sie zastanowic co sie tam dzieje ze jest tak a nie inaczej. . ludzie ktorzy stworzyli ta firme pod wplywem rzadow odeszli, wtedy trzeba bylo dzialac zatrzymac ich za wszelka cene oni wtedy zrobiliby wszystko zeby firma sie rozrosla, teraz to tylko czekac az zamkna ten zaklad, jedzie na samych oparach.. bardzo dobzre ze ludzie odeszli, odeszli gdzie chcieli- wszedzie dobrze byle nie w vg!! na vg swiat sie nie konczy. wiem co mowie i pozdrawiam tych co chca odejsc- nie czekajcie odchodzccie!:):):) w zyciu nie podjoles lepszej decyzji odchodzac z tamtad tylko amrnowalem czas na tych niewdziecznikow:)
2
czażasty 2016-12-03 08:12:24
Co za bzdura. Twoja opinia jest tylko jedną z setek innych. Nie wiem czemu jest tak że część ludzi chce stworzyć wizję VG jako firmy w zgliszczach i to tylko dlatego że odeszło kilka osób. To prawda, kilka odeszło, kilkadziesiąt innych zostało. Mam wrażenie że to właśnie sfrustrowani byli pracownicy piszą o samych sobie podnosząc swoją wartość. O tym jaki jest stan VG na dzień dzisiejszy poczytajcie sobie tutaj i przestańcie już chrzanić głupoty: http://www.paiz.gov.pl/20160930/VG_Polska_z_najnowoczesniejsza_linia_produkcyjna
http://www.rynekpapierniczy.pl/artykul/rozbudowa-zakladu-opakowan-vg-polska-1003
http://krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,20779990,potentaci-branzy-opakowan-700-milionow-pudelek-z-chelmka.html
1
jataman 2016-12-04 18:09:06
W Gliwicach Nasi pracownicy maja 3 razy wiecej kasy niz w VG.
Nikt nie zrobi comeback'u belive me.
1
Szybki 2016-12-04 19:46:19
Buahahhahahahahahhahahahahaaaaaa. No comment
Jacekq 2016-12-05 07:28:42
nie będzie powrotów bo jest zakaz, poza tym jakie powroty, skoro ludzi zwalniają?
2
978666683 2016-12-05 13:17:38
WItam,

słyszałem, że szukają kogoś na wózek. Wczoraj jeszcze był ogłoszenie. Dzisiaj zniknęło. Wie ktoś czy to dalej aktualne?

Dziękuję z góry
Trollolowy ludek 2016-12-06 13:03:11
słyszałeś czy widziałeś?. Podobno wypłata na czas. Atmosfera dobra, zgrany zespół, samodzielne stanowisko (jazda wózkiem, chodzenie po hali i takie tam zabawy i igraszki).
1
978666683 2016-12-06 13:19:03
czytałem raczej. Jakiego można się spodziewać wynagrodzenia, tak mniej więcej?
kotek 2016-12-06 13:46:40
Co to za najnowocześniejsza i najnowsza linia produkcyjna? Diana? - najtańsza i najbardziej podstawowa maszyna w ofercie producenta, czy może Duran? - nawet szkoda komentować. Najnowsza - to fakt, patrząc na park maszynowy na sklejarni, 2 nowe maszyny podniosły średnią wieku maszyn o kilka lat, ale dalej są daleko, daleko w tyle za konkurencją. Vg przespała dość mocno okres gdzie konkurencja kupowała nowe maszyny i usprawniała procesy, nawet małe prywatne firmy a wręcz garażowe kupowało najnowocześniejsze maszyny wiodących producentów a w tym czasie do Chełmka przywożono stare, wysłużone w innych zakładach sprzęty i żądano na nich wyników jak na superszybkich inowoczesnych. Klienci to niestety dla Vg widzą i wybierają zakłady gdzie w 'stajni' są nowe maszyny. Widać to diametralnie po ilości zamówień i ilości klientów którzy odchodzą, niestety na ich miejsce nie przychodzą nowi. A to co piszą w artykułach? w dzisiejszych czasach media powiedzą i napiszą co im się karze, oczywiście za odpowiednim wynagrodzeniem, Pan Kaczmarek jest specjalistą w upiększaniu tego, nawet jak by miał za godzinę powiedzieć że zamyka zakład to teraz będzie wszystkim mówił że jest świetnie i że jesteśmy dopiero w połowie drogi. We wszystkich artykułach mówi o mocnym zwiększaniu zatrudnienia - a kilka dni temu zwolnił kilka % załogi z dużym stażem pracy. Dla niego liczą się tylko słupki i wyniki firmy, a teraz niestety ich nie będzie, nie będzie się czym pochwalić w Belgii. Może niedługo znowu informacja o Vg ukaże się w artykułach branżowych, tym razem nie sponsorowanych : " Gwałtowny spadek sprzedaży w Vg", " Kilkadziesiąt osób do zwolnienia w supernowoczesnym zakładzie Vg" itd.
3
Prominentny 2016-12-07 11:55:29
Widzę, że opinie pisane przez pracowników produkcji, tym nigdy nie dogodzisz. Czy znajdę opinię tworzone przez pracowników biurowych? Chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat pracy w firmie.
Black Hawk Down 2016-12-07 13:01:49
Czy to w biurze czy na produkcji jest podobnie. Zależy tylko od stanowiska i kierownika pod którego się podlega. Jeśli jesteś pod kimś ze świętej tójcy, powodzenia. na rozmowie kwalifikacyjnej się zorientujesz z kim masz do czynienia. Oprócz tej "wady". Firma jest świetna i ma potencjał.
2
Prominentny 2016-12-07 13:37:10
Dziękuję. Wartościowa informacją.
Prominentny 2016-12-07 16:43:49
Dziękuję za wartościową opinię.
Prominentny 2016-12-08 12:42:50
Dziekuję za wartościową opinię
Olaf 2016-12-08 21:27:48
A kto jest w świętej trójcy?
MinMi 2016-12-09 08:34:35
Kacper, Melchior i Baltazar :)
Zostaw swoją opinię o VG Polska Sp. Z o.o. - Chełmek
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VG Polska Sp. Z o.o.