brak logo

VG Polska Sp. Z o.o.

Chełmek

Opinie o VG Polska Sp. Z o.o.

Ryś 2017-02-17 09:00
Na pracę w firmie nie narzekam.
Pani historia 2017-02-18 17:16
Gdyby nie trójkąt łódzki, Praca byłaby idealna.
2
k 2017-02-19 11:31
łódzka ośmiornica :-)
2
nie jest źle 2017-02-20 22:20
Piszcie co chcecie, myślcie co chcecie ale mnie jest w VG dobrze. Robota na miejscu, nadgodziny płacone, kasa na czas i najważniejsze że wszystko co płacone mam na kwitku a nie "pod stołem" i jak dożyje emerytury to wiem, że z całości będzie obliczana; wiem że jutro robota będzie i zakład szybko nie splajtuje a z umowami nie kombinują tylko dawają na czas nieokreślony.
Egon 2017-02-21 10:09
Na zatrudnienie w firmie czekałem długo bo prawie miesiąc. Nie mniej jednak było warto. Jedynym minusem dla mnie jest zmienna atmosfera, i zgrzyty w zespole które się czasem pojawiają. Po za tym naprawdę jestem zadowolony, wypłata zawsze na czas, dobra podstawa plus nad godzinki no i umowa o pracę co sobie cenię bo w poprzedniej firmie różnie bywało.
Blekota 2017-02-22 12:14
Cieszę się twoim szczęściem ale poczekaj jak zachorujesz i weźmiesz l4 to Cię wyprowadzą na koniec zmiany i taki będzie finał . Pozdro
2
nie ma źle 2017-02-23 22:38
Rzadko choruje bo się szczepie... - jakbyś skorzystał z darmowej szczepionki to byś nie pisał bzdetów.
Poza tym jak zachoruje nie ma problemu żeby wziąć 2-3 dni urlopu i się wykurować domowymi sposobami.
Jak komuś zależy na robocie to będzie pracował a kombinatorzy którzy kombinują jakby tu robić żeby się nie narobić a zarobić to dla nich nie ma miejsca w firmie.
Egon 2017-02-24 12:39
Już chorowałem. I nic takiego nie miało miejsca...
Blekota 2017-02-25 12:27
Robert nie agituj bo się błaźnisz. Żaden pracownik tego by nie napisał że szczepionki i że urlop sobie weźmie jak będzie chory .
4
nie ma źle 2017-02-26 12:17
A ty chłopie myślisz że wszyscy co pracują w tej firmie myślą jak Ty i wszystkim jest źle. I swojej opini wyrazic już nie można. A jak ktoś napisze że jest w miare dobrze to od razu uważasz że wpis jest przez kogo innego.
Pracowałem w kilku firmach na produkcji więc mam porównanie. Wszędzie jest prawie tak samo lub gorzej. Z tym że w żadnej firmie nie było darmowych szczepień.
Skoro uważasz że jest Ci tak bardzo źle to idz gdzie indziej robić. A za pare miesiecy znow bedziesz pisal na tym portalu tylko pod inną firmą że Ci źle bo takim jak Ty pesymistom nigdy nie będzie pasowało. Mnie się dobrze pracuje nie pisze że jest idealnie ale nie narzekam.
nie ma źle 2017-02-26 12:29
A i jeszcze jedno-biore urlop jak jestem chory bo zależy mi na kasie. A jak jestem na L4 jest zawsze mniej i nie ma premi. Z drugiej strony im więcej takich jak ty na L4 tym lepiej dla mnie wtedy mogę przyrobić na nadgodzinach.
Kamil 2017-02-27 09:25
Ale ty hejtujesz człowieku. Firma jest ok, warunki pracy są dobre. Prawda jest taka jak by Ci było źle to byś odszedł, no chyba że nie znasz lepszej firmy w okolicy to siedzisz i marudzisz. Ogarnij się nie rób syfu bo naprawdę nie masz o co się bulwersować.
1
Iwona 2017-03-02 09:50
@Kamil chętnie dowiemy się o coś więcej o warunkach pracy w firmie. Długo już pracujesz w VG Polska Sp. z o.o.?
Mandela 2017-03-07 15:38
W Chełmku biznesu jak na lekarstwo. Jedna firma gorsza od drugiej, wie ten kto trochę tu popracował. W tym towarzystwie VG przedstawia się ... przyzwoicie.
irek, fan ptasiej grypy 2017-03-07 16:31
Pani Bocie, niestety firma jest słabo zarządzana. Dyrektor który jako jedyny na początku wykazywał oznaki ogarnięcia tematu, sprowadził na kierownicze stanowiska osoby które nie mają zielonego pojęcia o pracy i zarządzaniu jakością przy produkcji opakowań. Szukanie ofiar na które można zrzucić swój brak kompetencji jest conajmniej śmieszne.

1
Iwona 2017-03-08 11:05
@irek, fan ptasiej grypy dziękuję za Twoją opinię. Rozumiem, że według Ciebie zarządzanie w firmie nie jest na dobrym poziomie. A co możesz powiedzieć na temat warunków pracy oferowanych przez firmę?
Kastor 2017-03-08 11:27
Irek dawaj, w koncu z kims na poziomie mozna tutaj pogadac ;)
irek, fan ptasiej 2017-03-08 14:49
Nie jestem hejterem, tylko obiektywnie oceniak atmosfere oraz organizacje pracy. Pracownik produkcyjny z reguły dostaje prace tymczasową, bardziej wykfalifikowany umowę o pracę. Tylko jeśli wynegocjujecie dobrą stawkę, dobrze zarobicie, obiecanki typu po 3 miesiącach dostaniecie podwyżkę to ściema. Pracownicy biurowi nie mają nadgodzin, tylko godziny do wybrania których realnie nie ma kiedy wybrać. Kierwonictwo oraz szefostwo myśli że ludzie nie znają realiów i że wyżyją za minimalną krajową. Natomiast nagrody na koniec roku w formie parasolki od dostawcy farb to śmiech na sali.
1
Chętny 2017-03-08 23:48
A jak tak, szukają już kogoś na sklejarki?
irek, fan ptasiej grypy 2017-03-09 10:21
aktualnie oferty:
- Operator Maszyn
- Specjalista Obsługi Klienta ze znajomością języka niemieckiego
- Pracownik Działu Produkcji

wszystko na( usunięte przez administratora )
Iwona 2017-03-09 11:44
@irek, fan ptasiej nie twierdzę, że jesteś "hejterem". Każdy ma prawo do własnej opinii i jej wyrażania. Dziękuję za rozwinięcie wypowiedzi.
Krzysztof 2017-03-10 08:37
Generalnie ja nie ma złego słowa do powiedzenia. NIe wiem co się tak wszyscy dowalają.
1
Iwona 2017-03-10 13:33
@Krzysztof chętnie poznamy również Twoją opinię.
Krzysztof 2017-03-22 15:52
Na razie tam zwalniają
1
moneo 2017-03-24 09:10
Nie wiem o co wam wszystkim chodzi, naprawdę zarąbista firma.
Patryk 2017-03-30 12:12
Pracuje w VG od dobrych kilku miesięcy. Generalnie spotkałem się z różnymi opiniami w pracy i też na goworku. Generalnie z mojej obserwacji powiem tak, łatwo nie jest, firma ma sporo do podciągnięcia w różnych obszarach. Z drugiej jednak strony powiem, że w tym regionie to jedna z lepszych firm które znam ze sporymi aspiracjami. Pracuje się naprawdę w porządku i choć na kilka rzeczy pewnie bym zwrócił uwagę to nie ma niczego do czego można by się mocno przyczepić. Na pewno zaraz ktoś mnie tu pojedzie za te słowa (bo zauważyłem, że jest tu pewien "wianuszek fanów VG" którzy lubią ponarzekać a nie chcą niczego zmieniać), ale polecam.
1
Iwona 2017-03-31 09:06
@Patryk rozumiem, że jesteś zadowolony z pracy w firmie. A co możesz powiedzieć o możliwościach rozwoju jakie oferuje VG?
Cywil 2017-04-06 08:36
nikt nie czyta tych komentarzy lub interpretuje je po swojemu. Ja nie zauważyłem negatywnych opini na temat pracy, tylko na temat kierownictwa. Nikt nie chce być ich "wtyczką" a Ci co się godzą to ich sprawa. Ludzie zamiast zajmować się pracą szukają co na kogo mozna zwalić. Tyle, firma ok, szefowie słabi.
1
Rybson 2017-04-10 08:20
NIe zgadzam się z przedmówcą. Ale każdy ma prawo do swoich opinii.
Iwona 2017-04-10 10:04
@Rybson a jaką Ty masz opinię na temat pracy w firmie?
Rybson 2017-04-20 11:24
Iwonka, generalnie ludzie narzekaja. Ale kurde nie widzialem jeszcze firmy na tym serwisie na ktorej ktos by nie narzekal. Ogolnie do firmy sie nie ma co przyczepiac, sa zreczy ktore mnie wkurzaja jak kazdego ale kurde widzialem juz troche swiata i sie popracowal to tu, to tam i powiem ze jest calkiem ok.
1
Macao 2017-04-24 13:50
NIe mógł bym się bardziej zgodzić z tobą człowieku
Blumbold 2017-05-09 21:36
Czy ktoś może mi opisać czy pracodawca oferuje karte benefit i jak ona działa? do czego mnie uprawnia itp? Znalazłem coś w sieci ale tych wariantów jest dużo i nie wiem...
Iwona 2017-05-10 09:36
@Rybson, @Macao macie rację mówiąc, że często łatwiej przychodzi nam krytyka, czy mówienie o tym co jest nie tak, niż docenianie tego co jest dobre. @Blumbold pyta właśnie o benefity dostępne dla pracowników VG Polska. Chętnie dowiemy się więcej na ten temat. VG Polska na swojej stronie internetowej wspomina również o możliwości specjalistycznego rozwoju zawodowego. Co oznacza to dla pracowników?
Pampers 2017-05-11 11:45
Pracuję tu od 5 miesiecy i w porownaniu z poprzednim zakladem jest o niebo lepiej:D. Plusik dla pracodawcy za spoko warunki
Patrycja85 2017-05-15 07:04
Ogólnie jest ok, od roku sporo zmian, trochę nowych ludzi się pojawiło, trochę starych twarzy znikneło, ale chyba na dobre te zmiany tak obserwuje
Iwona 2017-05-15 10:08
@Pampers @Patrycja85 bardzo chętnie usłyszymy więcej o tych plusach i pozytywnych zmianach. Za co doceniacie pracę w VG Polska Sp. Z o.o.?
Margeritka 2017-05-16 19:03
Czy ktoś z mógłby przybliżyć jak jest z wynagrodzeniami dla pracowników? T.J. czy podstawa to najniższa krajowa czy coś więcej? Jakie są średnie premie?
protonM 2017-05-17 19:06
w zależności od stanowiska bo nie wiem o czo pytasz. Na bazie twojego doświadczenia dotychczasowego i performance wynagrodzenie zasadnicze się wacha. Jak wiadomo inną stawke dostanie ktoś z doświadczeniem a inną ktos po studiach
3
Zed 2017-05-23 17:49
Przymierzałem się do tej firmy jakiś czas. Poczytałem sobie komentarze, kilka artykułów jest w sieci. Polecam poczytac
Pusza 2017-05-28 21:05
Czy ktoś dojeżdża do CHełmka od strony Krakowa? Chętnie bym się zabrał jeśli ma miejsce w aucie
1
lomianka 2017-06-08 08:34
hej, ja dojeżdżam z małą ekipą. Pisz lomianka99@wp.pl
Margeritka 2017-06-09 09:53
Mam wyższe wykształcenie, ale ekonomiczne. W tej branży nie mam doświadczenia. Albo może ile najmniej można zarobić i jakie są przeciętne wynagrodzenia w tej firmie?
Pebles 2017-06-12 08:23
To zależy kolego, wiesz jak jest. Na spotkaniu można zrobić różne wrażenie. Jeden ma większy o potencjał drugi mniejszy. Ja słyszałem o rozpiętości mniej więcej 2 000 do 3 000.
ZZTop 2017-06-14 14:36
bardziej 2200-2800
Iwona 2017-06-14 14:45
Obecnie VG Polska poszukuje Operatora Maszyn. Co możecie doradzić osobom, które są zainteresowane tą ofertą pracy? Jak wygląda praca w tym dziale firmy?
moneo 2017-06-14 15:06
ja się spotkałem że koleś dostał 3200 na start, musiał zrobić wrażenie.
MistrzL 2017-06-16 08:13
niech gość przyjdzie i się przekona. Od razu mówie, jak jest mięczakiem to się nie sprawdzi. Robota jest ciężka i nie ma się co się oszukiwać, za to cholernie satysfakcjonująca. Ja pracuję już rok i dużo się nauczyłem więc sobie chwalę. Ale to tylko moja opinia.
1
Iwona 2017-06-21 09:58
@MistrzL ostrzegasz, że jest to ciężka praca. Rzeczywiście sprawia to, że nie będzie odpowiednia dla wszystkich. Piszesz, że rok pracy w firmie dał Ci dużo. Mógłbyś powiedzieć co sprawia, że praca ta jest tak satysfakcjonująca jak piszesz?
MistrzL 2017-06-21 10:40
To chyba normalne. Kiedy uda ci się zrealizować kolejne duże zlecenie dla międzynarodowego klienta w niemożliwym dead linie, to człowiek czuje cholerną satysfakcję.
Zostaw swoją opinię o VG Polska Sp. Z o.o. - Chełmek
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VG Polska Sp. Z o.o.