brak logo

VG Polska Sp. Z o.o.

Chełmek

Opinie o VG Polska Sp. Z o.o.

Iwona 2017-03-02 09:50
@Kamil chętnie dowiemy się o coś więcej o warunkach pracy w firmie. Długo już pracujesz w VG Polska Sp. z o.o.?
Mandela 2017-03-07 15:38
W Chełmku biznesu jak na lekarstwo. Jedna firma gorsza od drugiej, wie ten kto trochę tu popracował. W tym towarzystwie VG przedstawia się ... przyzwoicie.
Iwona 2017-03-08 11:05
@irek, fan ptasiej grypy dziękuję za Twoją opinię. Rozumiem, że według Ciebie zarządzanie w firmie nie jest na dobrym poziomie. A co możesz powiedzieć na temat warunków pracy oferowanych przez firmę?
Kastor 2017-03-08 11:27
Irek dawaj, w koncu z kims na poziomie mozna tutaj pogadac ;)
irek, fan ptasiej 2017-03-08 14:49
Nie jestem hejterem, tylko obiektywnie oceniak atmosfere oraz organizacje pracy. Pracownik produkcyjny z reguły dostaje prace tymczasową, bardziej wykfalifikowany umowę o pracę. Tylko jeśli wynegocjujecie dobrą stawkę, dobrze zarobicie, obiecanki typu po 3 miesiącach dostaniecie podwyżkę to ściema. Pracownicy biurowi nie mają nadgodzin, tylko godziny do wybrania których realnie nie ma kiedy wybrać. Kierwonictwo oraz szefostwo myśli że ludzie nie znają realiów i że wyżyją za minimalną krajową. Natomiast nagrody na koniec roku w formie parasolki od dostawcy farb to śmiech na sali.
1
Chętny 2017-03-08 23:48
A jak tak, szukają już kogoś na sklejarki?
irek, fan ptasiej grypy 2017-03-09 10:21
aktualnie oferty:
- Operator Maszyn
- Specjalista Obsługi Klienta ze znajomością języka niemieckiego
- Pracownik Działu Produkcji

wszystko na( usunięte przez administratora )
Iwona 2017-03-09 11:44
@irek, fan ptasiej nie twierdzę, że jesteś "hejterem". Każdy ma prawo do własnej opinii i jej wyrażania. Dziękuję za rozwinięcie wypowiedzi.
Krzysztof 2017-03-10 08:37
Generalnie ja nie ma złego słowa do powiedzenia. NIe wiem co się tak wszyscy dowalają.
1
Iwona 2017-03-10 13:33
@Krzysztof chętnie poznamy również Twoją opinię.
Krzysztof 2017-03-22 15:52
Na razie tam zwalniają
1
moneo 2017-03-24 09:10
Nie wiem o co wam wszystkim chodzi, naprawdę zarąbista firma.
Patryk 2017-03-30 12:12
Pracuje w VG od dobrych kilku miesięcy. Generalnie spotkałem się z różnymi opiniami w pracy i też na goworku. Generalnie z mojej obserwacji powiem tak, łatwo nie jest, firma ma sporo do podciągnięcia w różnych obszarach. Z drugiej jednak strony powiem, że w tym regionie to jedna z lepszych firm które znam ze sporymi aspiracjami. Pracuje się naprawdę w porządku i choć na kilka rzeczy pewnie bym zwrócił uwagę to nie ma niczego do czego można by się mocno przyczepić. Na pewno zaraz ktoś mnie tu pojedzie za te słowa (bo zauważyłem, że jest tu pewien "wianuszek fanów VG" którzy lubią ponarzekać a nie chcą niczego zmieniać), ale polecam.
2
Iwona 2017-03-31 09:06
@Patryk rozumiem, że jesteś zadowolony z pracy w firmie. A co możesz powiedzieć o możliwościach rozwoju jakie oferuje VG?
Cywil 2017-04-06 08:36
nikt nie czyta tych komentarzy lub interpretuje je po swojemu. Ja nie zauważyłem negatywnych opini na temat pracy, tylko na temat kierownictwa. Nikt nie chce być ich "wtyczką" a Ci co się godzą to ich sprawa. Ludzie zamiast zajmować się pracą szukają co na kogo mozna zwalić. Tyle, firma ok, szefowie słabi.
1
Rybson 2017-04-10 08:20
NIe zgadzam się z przedmówcą. Ale każdy ma prawo do swoich opinii.
Iwona 2017-04-10 10:04
@Rybson a jaką Ty masz opinię na temat pracy w firmie?
Rybson 2017-04-20 11:24
Iwonka, generalnie ludzie narzekaja. Ale kurde nie widzialem jeszcze firmy na tym serwisie na ktorej ktos by nie narzekal. Ogolnie do firmy sie nie ma co przyczepiac, sa zreczy ktore mnie wkurzaja jak kazdego ale kurde widzialem juz troche swiata i sie popracowal to tu, to tam i powiem ze jest calkiem ok.
1
Macao 2017-04-24 13:50
NIe mógł bym się bardziej zgodzić z tobą człowieku
Blumbold 2017-05-09 21:36
Czy ktoś może mi opisać czy pracodawca oferuje karte benefit i jak ona działa? do czego mnie uprawnia itp? Znalazłem coś w sieci ale tych wariantów jest dużo i nie wiem...
Iwona 2017-05-10 09:36
@Rybson, @Macao macie rację mówiąc, że często łatwiej przychodzi nam krytyka, czy mówienie o tym co jest nie tak, niż docenianie tego co jest dobre. @Blumbold pyta właśnie o benefity dostępne dla pracowników VG Polska. Chętnie dowiemy się więcej na ten temat. VG Polska na swojej stronie internetowej wspomina również o możliwości specjalistycznego rozwoju zawodowego. Co oznacza to dla pracowników?
Pampers 2017-05-11 11:45
Pracuję tu od 5 miesiecy i w porownaniu z poprzednim zakladem jest o niebo lepiej:D. Plusik dla pracodawcy za spoko warunki
Patrycja85 2017-05-15 07:04
Ogólnie jest ok, od roku sporo zmian, trochę nowych ludzi się pojawiło, trochę starych twarzy znikneło, ale chyba na dobre te zmiany tak obserwuje
Iwona 2017-05-15 10:08
@Pampers @Patrycja85 bardzo chętnie usłyszymy więcej o tych plusach i pozytywnych zmianach. Za co doceniacie pracę w VG Polska Sp. Z o.o.?
Margeritka 2017-05-16 19:03
Czy ktoś z mógłby przybliżyć jak jest z wynagrodzeniami dla pracowników? T.J. czy podstawa to najniższa krajowa czy coś więcej? Jakie są średnie premie?
protonM 2017-05-17 19:06
w zależności od stanowiska bo nie wiem o czo pytasz. Na bazie twojego doświadczenia dotychczasowego i performance wynagrodzenie zasadnicze się wacha. Jak wiadomo inną stawke dostanie ktoś z doświadczeniem a inną ktos po studiach
3
Zed 2017-05-23 17:49
Przymierzałem się do tej firmy jakiś czas. Poczytałem sobie komentarze, kilka artykułów jest w sieci. Polecam poczytac
Pusza 2017-05-28 21:05
Czy ktoś dojeżdża do CHełmka od strony Krakowa? Chętnie bym się zabrał jeśli ma miejsce w aucie
1
lomianka 2017-06-08 08:34
hej, ja dojeżdżam z małą ekipą. Pisz lomianka99@wp.pl
Margeritka 2017-06-09 09:53
Mam wyższe wykształcenie, ale ekonomiczne. W tej branży nie mam doświadczenia. Albo może ile najmniej można zarobić i jakie są przeciętne wynagrodzenia w tej firmie?
Pebles 2017-06-12 08:23
To zależy kolego, wiesz jak jest. Na spotkaniu można zrobić różne wrażenie. Jeden ma większy o potencjał drugi mniejszy. Ja słyszałem o rozpiętości mniej więcej 2 000 do 3 000.
ZZTop 2017-06-14 14:36
bardziej 2200-2800
Iwona 2017-06-14 14:45
Obecnie VG Polska poszukuje Operatora Maszyn. Co możecie doradzić osobom, które są zainteresowane tą ofertą pracy? Jak wygląda praca w tym dziale firmy?
moneo 2017-06-14 15:06
ja się spotkałem że koleś dostał 3200 na start, musiał zrobić wrażenie.
MistrzL 2017-06-16 08:13
niech gość przyjdzie i się przekona. Od razu mówie, jak jest mięczakiem to się nie sprawdzi. Robota jest ciężka i nie ma się co się oszukiwać, za to cholernie satysfakcjonująca. Ja pracuję już rok i dużo się nauczyłem więc sobie chwalę. Ale to tylko moja opinia.
1
Iwona 2017-06-21 09:58
@MistrzL ostrzegasz, że jest to ciężka praca. Rzeczywiście sprawia to, że nie będzie odpowiednia dla wszystkich. Piszesz, że rok pracy w firmie dał Ci dużo. Mógłbyś powiedzieć co sprawia, że praca ta jest tak satysfakcjonująca jak piszesz?
MistrzL 2017-06-21 10:40
To chyba normalne. Kiedy uda ci się zrealizować kolejne duże zlecenie dla międzynarodowego klienta w niemożliwym dead linie, to człowiek czuje cholerną satysfakcję.
Maciek 2017-07-03 08:27
Koledzy, kojarzy ktoś czy teraz wakacyjnie sa jakieś przerwy majtenesowe, jakieś postojówki czy coś?
Kasiek 2017-07-07 15:14
A czy w firmie kobiety również pracują na maszynach np. Sklejarkach albo innych?
MistrzL 2017-07-10 08:05
Mamy równouprawnienie czy nie mamy ?
Kasiek 2017-07-14 12:03
Mamy... ale wiadomo.... W niektórych pracach kobiety niechętnie są dopuszczalne...
Vasili 2017-07-18 11:34
Czy firma zatrudnia obcokrajowców? np. Ukraińców?
Marta89 2017-07-24 12:58
Hej,
serdecznie polecam zakład w Chełmku. Pracuje tu już dobre 3 lata. Napięcia się zdarzają jak w każdej pracy ale za to jest stabilnie i generalnie bardzo OK.
1
Beata 2017-07-25 15:58
Czy są jakieś dowozy pracownicze do firmy ?
Maciej 2017-07-26 14:03
Pozdrawiania dla wszystkich VGowiczów znad polskiego morza, tak tu zerknałem z nudów.
2
La strada 2017-08-02 08:49
Co tam słychać nowego w VG? Jakieś nowe ofert, można się zakręcić coś, wakacje się kończą, sezonówka też powoli, trzeba szukać czegoś konkretnego.
Jeremiasz 2017-08-04 09:01
Wakacje jak wakacje, robota jak robota. Zawsze się coś dzieje. Nie wiem o co pytasz, od kiedy się zmieniło? do miesiąca, od roku?. Ostatnio się uspokoiło, był czas kiedy było sporo zmian- pewnie wiesz z jakiego powodu. Ze swojej strony moge powiedzieć że co to obiecał R. to dotrzymał i teraz jest naprawdę w porzadku. Dawno nie słyszałem żadnego narzekania. Nawet największe papugi ostatnio jakoś się uspokoiły.
1
Iwona 2017-08-10 10:06
@Jeremiasz czyi można powiedzieć, że w firmie zaszły pozytywne zmiany. Możesz powiedzieć o nich coś więcej? Każda dodatkowa informacja może być pomocna podczas decyzji o wyborze nowego miejsca pracy.
Jeremiasz 2017-08-11 07:51
Poczytaj sobie, ludzie tu piszą o tym co się zmienia i co się zmieniło. Z pewnością mogę powiedzieć, że firma teraz jest dużo bardziej pozytywnie postrzegana, tak na zewnątrz jak i w wewnątrz.
kaspo22 2017-08-17 23:25
Te stawki to netto czy brutto ?
Zostaw swoją opinię o VG Polska Sp. Z o.o. - Chełmek
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VG Polska Sp. Z o.o.