brak logo

TARANKO

Warszawa

Opinie o TARANKO

anonim 2010-04-18 13:10:56
Chcialam przestrzec wszystkie osoby ktore beda sie ubiegaly o prace w tej firmie. Jezeli chodzi o wynagrodzenie to jest to najnizsza krajowa plus premia (uzalezniona od sprzedazdy miesiecznej), kazdy pracownik chcacy pracowac jako sprzedawca w sklepie taranko zobowiazany jest do podpisania deklaracji wekslowej ktora musza podpisac rowniez poreczyciele danej osoby. Kazdy podpisuje rowniez odpowiedzialnosc materialna, takze w razie kradziezy, ktora jak wszyscy wiemy zdarza sie w kazdym sklepie wszystcy pracownicy musza zaplacic z wlasnych pieniedzy za poniesione straty. Natomist jezeli chodzi o znizki pracownicze to ZAPOMIJCIE o takich bo ich po prostu nie ma :( Pracowalam tam do konca stycznia i szczerze odradzam)
3
K. 2010-11-10 10:13:37
Ja równiez ostrzegam przed pracą w tej firmie a zwłaszcza w KING CROSS POZNAŃ MARCELIN. Praca w Taranko to koszmar. Po tygodniu zostałam zwolniona przez pracownika ( !! ) - ktory nie miał do tego odpowiednich kompetencji. Własciciel nie miał odwagi powiedziec tego osobiscie. Powód zwolnienia - moje CV były w agencjach pracy, poratal pracy itp. Niestety po tygodniu, zwlaszcza gdy wlasciciel zwlekał z podpisaniem umowy - nie miałam zamiaru wycofywac moich aplikacji, bo moja sytuacja nie byla pewna w tej firmie. Trzeba sie czyms asekurować. ZUPEŁNIE BEZSENSOWNE ZWOLNIENIE. ogloszenie "zatrudnię pracownika" jest zamieszczone juz baaaardzo dlugo, wiec problem polega nie na nieuczciwych sprzedawczyniach, ale na NIEUCZCIWYM PRACODAWCY. Poza tym - wynagrodzenie minumim - zadnych znizek dla klientów - a premie nigdy nie osiągalne. Trzeba caly czas stac (przez 12 godzin), nie mozna usiąsc, nawet jak w sklepie nie ma klientów. Robią z ludzi małpy. I oczywiscie wciskanie kitu klientom. Na koniec własciciel STRASZYŁ SĄDEM. Wstydziłabym sie miec takiego pracodawce. zenujące zachowanie. podstawówka. OSTRZEGAM WSZYSTKICH KLIENTÓW I PRZYSZŁYCH PRACOWNIKÓW.
2
viola 2013-02-15 23:08:56
Firma wbrew obietnicom wcale nie zapewnia stabilnego zatrudnienia. Bezpodstawne zwolnienia z pracy są na porządku dziennym. Brak szacunku dla pracowników i ich lekceważenie szczególnie ze strony kadry menedżerskiej z centrali firmy. Niekompetentne kierownictwo w sklepach obarcza swoimi obowiązkami pozostałych pracowników m.in. zleca sprzedawcom przeprowadzanie rozmów kwalifikacyjnych z kandydatami do pracy (sklep TARANKO w King Cross Warszawa-Praga). Donosicielstwo i stronniczość, nieumiejętność zarządzania i motywowania personelu ze strony kierownictwa, które rości sobie dodatkowe przywileje m.in. wcześniejsze kończenie pracy, co najmniej godzinę przed czasem zaplanowanym w grafiku. Ponad to brak ogłady w stosunku do klientów i nieumiejętność poprawnego wysławiania się. Szczególnie ma to miejsce w w/w miejscu. Nie polecam.
2
ja 2013-06-16 19:37:48
czy obowiazek podpisywania weksla in blanco zgodnie z obowiązującym prawem pracy jest legalne? Firma dawno chyba nie przeszła rzetelnej kontroli, fakt każdy musi podpisać taki weksel i mieć 2 żyrantów!!!
5
aa 2013-12-19 18:06:02
Ja nie mam problemów z podpisanym wekslem jest to zabezpieczenie nie tylko dla firmy ale tez dla nas , ponieważ nowe potencjalne koleżanki z lepkimi rączkami omijają nas z daleka , ja pracuje w TARANKO (jeden z warszawskich sklepów) prawie 6 lat i nie zgadzam się z poprzednimi opiniami , gdyby było tak źle to z pewnością bym nie pracowała tyle lat, a w niektórych salonach dziewczyny pracują od otwarcia salonu ponad 10lat to o czymś świadczy.
2
rysio pysio 2014-06-10 08:32:30
Dziewczyny uważajcie na TARANKO. (usunięte przez administratora) szczególnie na Arkadii. Wynagrodzenie to podstawa 1680 dla zwykłego sprzedawcy plus premia w zależności od utargu. zazwyczaj wychodzi ok 1800-1900. Ciągle jesteście pod stała kontrolą kamer i firmy. NA Arkadii jest nie miła atmosfera, szczególnie ze strony kierownika i "zastępcy". jak cos sie dzieje to jest oczernianie zwykłego pracownika ktory pracuje po 12 godzin czasem nawet i 3 dni pod rząd. Kierowniczka nigdy nie bierze odpowiedzialności i nie potrafi stworzyć prawdziwego zespołu. Maksyma lepiej zamiatać ulice niz pracowac w Taranko
1
ja ... 2014-07-27 21:32:15
Jeśli chodzi o sklep na Jubilerskiej , nie polecam !!!
Kierowniczka nie ma zielonego pojęcia o stanowisku na jakim się znajduje m.in. zero zaangażowania jako kierownik ,brak podejścia do pracownika i do klienta. Jest pyskata i niekompetentna!!! Stanowisko zawdzięcza wyłącznie lizaniem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] D Nie można jej zarzucić nic co do sprzątania :D jest perfekcyjna i moim zdaniem to jej wychodzi najlepiej :D Najwyraźniej dziewczyna pomyliła zawody!!!
Trzeba również uważać na jej ulubienicę która obecnie ją zastępuje. Jest jeszcze gorsza, leń uciekający od roboty, fałszywość , donosicielstwo !!! Co najgorsze świetnie gra , udaję dobrą i pomocną a za plecami obrabia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wybiela się z każdego błędu obarczając zespół. Jeśli chodzi o nią za dużo by pisać złych rzeczy. Nie polecam tam pracy ze względu na atmosferę a przecież ona jest najważniejsza !!!
2
sprzedawca 2015-01-13 18:11:31
"rysio pysio" to po co się pchasz do pracy jako sprzedawca, idz zamiatać ulice, bo tam nie trzeba myśleć i brać za nic odpowiedzialności
1
sprzedawca2 2015-01-13 18:55:32
oj, kasiu, kasiu, nieładnie tak wypisywać o firmie w której się pracowało!
1
asior 2015-02-11 14:27:17
orientuje sie ktos jak wyglada praca w magazynie w Taranko? jakie wynagrodzenie , godziny pracy? umowa na stałe?
koka 2015-03-06 21:45:31
totalne bzdury na temat tego sklepu...pracuje tam tyle lat i jakoś do tej pory nic się takiego nie wydarzyło...ludzie są zawistni po prostu..
karolinamej 2015-05-01 19:39:27
Witam,

czy ktoś mógłby napisać ile aktualnie zarabia kierownik ???
sprzedawca 2015-05-15 14:11:16
nie całe 2500 netto
To już za mną 2015-06-10 14:26:37
Nie polecam nikomu pracy w tej firmie. Struktura organizacyjna jest na poziomie zerowym. Brak kompetentnej kadry zarządzającej. Zero zainteresowania pracownikiem zarówno ze strony kadry menadżerskiej jak również Pana prezesa. Pracownik jest tylko pionkiem w tej firmie, nie ma możliwości żadnego awansu, docenienia. Stanowiska kierownicze w sklepach przyznawane są na zasadzie koneksji rodzinnych. Wynagrodzenie to najniższa krajowa plus "premia" tzn. jałmużna. Zero zaplecza socjalnego. Przykre jest to, że pracownik nie dostaje nawet przysłowiowej czekolady na święta. Mówiąc krótko szkoda życia na pracę w takiej firmie (tym bardziej przykre, że to polska firma).
3
lola 2015-06-24 22:40:15
Naprawdę kiero zarabia 2500 zł??? Słyszałam że tyle tam premii i dodatek funkcyjny.. Q
To już za mną 2015-06-25 00:51:59
Stanley a Ty w ogóle rozumiesz co to jest 'struktura organizacyjna' ? To jest właśnie klucz do całokształtu pracy, atmosfery i zarobków.
Iza 2016-01-29 14:54:01
atmosferę w pracy mamy taką jaką sami sobie zorganizujemy. pracujemy w zespole 4-ro osobowym (salon-Gdańsk) i jest super. z tego co wiem w niektórych salonach dziewczyny pracują do 15 lat więc jakby było tak źle to dziewczyny by nie pracowały tyle lat.
1
Iza 2016-01-29 14:54:04
atmosferę w pracy mamy taką jaką sami sobie zorganizujemy. pracujemy w zespole 4-ro osobowym (salon-Gdańsk) i jest super. z tego co wiem w niektórych salonach dziewczyny pracują do 15 lat więc jakby było tak źle to dziewczyny by nie pracowały tyle lat.
jula 2016-02-18 11:15:24
byłam na dodatku w tym sklepie i odniosłam bardzo pozytywne wrażenie, dużo pracy było tego dnia bo dostawa ogromna, ale klientki sympatyczne. Co do wynagrodzenia za dodatek...hmm poszłam na obiad i po pieniądzach hehe 50 zł za 9 godzin pracy to ździerstwo
1
lala 2016-05-11 11:31:51
Ubrania są bardzo fajne i eleganckie co prawda może nie na każda kieszeń ale jako sprzedawca masz zawze taniej
Zostaw swoją opinię o TARANKO - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TARANKO