brak logo

Grupa G3

Turkowy

Opinie o Grupa G3

12578 2016-03-10 13:19
Zgadzam się z powyższymi opiniami dotyczącymi donosicielstwa. Jeżeli nie ma się znajomości u kierownictwa, nie donosi się im nie liże dupska to jest sie w tej formie nikim bo przeciętnemu normalnemu człowiekowi w tym zakładzie nie nalezy się nic, są tutaj sam układy i układziki, a kierownictwo podchodzi do każdego bardzo indywidualnie jednemu należy się urlop a drugi na pogrzeb nawet nie dostanie, ,,musi się zamieniać" porażka a już nie wspomną o blond pani operator na procesie która w tym zakładzie robi sobie już co chce już nie wspomne o mobbingu psychicznym jaki stosuje wobez innych pracownic, nic dziwnego że żadna z nią nie wytrzymuje i każda młoda woli zajść w ciążę niż z nią pracować noo ale jak się liże dupsko i nie tlyko... kierownikowi E. to się jest pod ochroną. Niestety. Sporawiedliwości nie było nie ma i nie będzie w tym zakładzie.
1
jakub 2016-03-10 13:20
ludzie sa ok nie jest zle najlepiej sie nie mieszac
POMYŁKA 2016-03-10 13:23
Opis firmy:
GRUPA G 3 SPÓŁKA JAWNA GRZEGORZ PIOTR RADOSŁAW GUGAŁA to firma, której branża została w Polskiej Klasyfikacji Działalności (PKD) sklasyfikowana jako: Produkcja pozostałych mebli. Powstała w 2002 roku. Forma prawna firmy GRUPA G 3 SPÓŁKA JAWNA GRZEGORZ PIOTR RADOSŁAW GUGAŁA to Spółka jawna. Firma posiada numer NIP 6191913558, numer REGON 251544903 i KRS 0000226215, a jej siedziba mieści się pod adresem: Turkowy, Turkowy 65 a, 63-642 Perzów, województwo WIELKOPOLSKIE. Z firmą GRUPA G 3 SPÓŁKA JAWNA GRZEGORZ PIOTR RADOSŁAW GUGAŁA skontaktujesz się telefonicznie pod numerem 48627910000. Odwiedź stronę internetową http://www.grupag3.com
janek 2016-03-12 20:43
Narzekacie wszyscy idzcie na miesiac do Drewnexu popracowac do piecowic tam jest dopiero ciezka praca po 10 godzin i w jakich warunkach,to trzeba zobaczyc gacie po przerwie zmienicie na druga strone i dalej jazda,wtedy to sie widzi ciezka prace,zarobic mozna,umowa smieciowa,no i te 10 godzin,ale kto nie popracuje ten nie odczuje,najszybszy pracownik popracowal do pierwszej przerwy tj.5 ~8 trzy godziny,poszedl na przerwe na fajke i juz nie wrocil,takze nie narzekajcie,a jak dobrze sie zakrecisz to tez babe zachaczysz wszedzie jest podobnie
1
janek 2016-03-12 20:46
Narzekacie wszyscy idzcie na miesiac do Drewnexu popracowac do piecowic tam jest dopiero ciezka praca po 10 godzin i w jakich warunkach,to trzeba zobaczyc gacie po przerwie zmienicie na druga strone i dalej jazda,wtedy to sie widzi ciezka prace,zarobic mozna,umowa smieciowa,no i te 10 godzin,ale kto nie popracuje ten nie odczuje,najszybszy pracownik popracowal do pierwszej przerwy tj.5 ~8 trzy godziny,poszedl na przerwe na fajke i juz nie wrocil,takze nie narzekajcie,a jak dobrze sie zakrecisz to tez babe zachaczysz wszedzie jest podobnie
telele 2016-06-12 23:26
oj to co sie dzieje na procesach jest świętą prawda, operatorki sa tragiczne, szkoda gadać, największy syf jest ponoć u pań operatorek K i M, jedna na drugą gada a obie tak naprawdę nic nie robią, kobiety które z nimi pracują się tylko skarżą. Pani K wydziera się na całą hale, przez co śmieją się z niej nie tylko na hali meblowej, ale też i na innych halach jest postrzegana jako histeryczka. Obie próbują rywalizować z innymi operatorkami, najbardziej z Panią A, która została opisana we wcześniejszych komentarzach, dlatego nie ma co już tu o niej pisać. Pani K du.pe liże każdemu kogo wcześniej obgada i to na każdej zmianie. Panie, które z nią pracują mają istne piekło gdyż każda z osobna jest dobrze obgadana, bo operatorki zamiast pracować zajmują się plotkami :) Na procesie u I i K tez jest dno, bo w ogóle nie potrafią zając się maszyną, zero zorganizowania. Ale one są jeszcze młode i dają sobą pomiatać, więc nie one rządzą na procesie tylko reszta kobiet.
1
udbhx 2016-06-16 10:53
Huhu
processc2 2016-06-16 11:08
Każdy ma prawo zmienić sobie stanowisko,a pracownice zawsze będą narzekać
1
ungiler 2016-06-16 17:50
Zajmijcie się swoimi sprawami każdy może być operatorem. Widać właśnie z twojego opisu ze sam/sama zajmujesz się plotkami pocałuj wwszystkie operatorki z procesu 2 w du*pe Jeżeli pracownice dziewczyny które pracują na procesie 2 jak mają dość to niech się zwolnią albo zmienią Stanowisko. Zawsze macie pretensje i uwagi TO MOZECIE STARTOWAC NA OPERATORKI "DROGA WOLNA" A od nas zdala :) Zajmij się sobą widze że ci się nudzi. K.M Operatorki
1
Prowadkapa 2016-07-18 23:44
Na komplemencie jest jeden zajebisty kierowni ktor lubi sobie po nosie przyjebac kazdy to widzi jak chodzi postukany i takiemu nic nie zrobia .
A on by tylko zabieral kazdej kase zeby mial na dzialke a inni kierownicy pozwalaja na to .
Jak jezdzi na widlaku to jest postukany i kobitki trzeba wtedy uwazac.
A co do kablowania to hwd dla nich
2
Życzliwa 2016-07-20 01:28
Ona pracuję u operatorki A na zmianie.
Stały pracownik 2016-07-30 09:22
Pracuje wiele lat jako operator. Robiłem na większości maszyn i na kilku halach. W firmie jest coraz lepiej, zarobki bardzo dobre. Do tego technologia na miarę 21 wieku. Jak ktoś jest mądry i cwany to radzi sobie z największymi liniami produkcyjnymi i roboty fizycznej nie ma żadnej. Ja na zarobki nie narzekam, bo jak się przyciupie godzin to 3,5 klocka spokojnie wyciagne, ale widzę młodego gowniarza, który opiera się o maszyn [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] umie i narzeka na stawkę 10zł to mnie szlag trafia!!! Kiedyś tak nie było, każdy młody dostawał szkołę i uczył się roboty.
Ogólnie nie polecam tzw zielonej hali. To jest średniowiecze G3. Wstyd, że w takiej firmie ta hala jeszcze istnieje. To chyba tylko, ze szefowie mają sentyment od niej. Stare maszyny i kierownicy A. i J., którzy mają brak szacunku do ludzi. Jak ktoś tam trafi to niech ucieka. Polecam Komplement i nową hale pod Słupia.
Najgorzej mają kobiety na linii. Raz, że praca ciężka a dwa że tam,gdzie dużo bab w kupie są wojny. kluca się i w łyżce wody jedna drugą by utopila a robią za te same pieniądze . Te wszystkie flondry trzeba pozwalniac i będzie spokój. Te co na maszynach robią nie narzekają.

Jeśli chodzi o stanowiska biurowe to osobny temat.
Nikomu loda nie trzeba robić. Ogarniete osoby mają szansę pracować w administracji. ALE:
Kierownik produkcji. Może zostać nim każdy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] który ma mordę. Z reguły zostają nimi kontrolerzy jakości, ale ostatnio przyjmuje się też nowych.Wykształcenie jest nie istotne,trzeba mieć mordę. Najlepsi to ci, co przeszli z kontroli jakości. Mądrzy i ogarnieci i z kultura osobista . Nie zazdroszczę pracy kierowników. Odpowiedzialni za wszystko a podobno zarabiają trochę więcej od operatorów.

Kontrola jakości. Tutaj często zostawili najlepsi operatorzy. Ale mają swojego menadżera K., który jebie ich tak, że przykro słyszeć. A firma spełnia niby standardy IWAY. Obłuda jak cholera. Do tego kierownicy, którzy każą pakować im i dopuszczać każde g... a. No i zarobki podobno nie aż takie rewelacyjne. Teraz jest tak, ze żaden operator nie chce być kontrolerem i podobno nawet kobiet szukają. Osobiście nie.polecam, chyba że mundurek i papiery kogoś pociągają.
Reszta ludzi w biurze nie wiem,ale jest ok.
Stały pracownik 2016-07-30 12:01
Aha, żeby wszystkich kobiet nie obrażać. Jest dużo porządnych i inteligentnych. Ale wystarczy jedna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na linii pakowania i smród na wszystkie zmiany. Zarobki na start 9,5 albo 9,7zł/h Niby nie dużo, ale jest umowa wypłata na czas, czyste toalety, stołówka ładne szatnie. Jak ktoś pokaże że umie robić to każdy kierownik doceni. Z premia jest różnie, ale powiedzmy że jej nie ma:) Kiedyś zabierali premie teraz jej nie dają. Takie to sprytne.
Stały pracownik 2016-07-31 20:25
Są przyjęcia na nową hale. Głównie kobiety na pakowanie. ogarnięty facet też znajdzie robotę jako operator bądź widlakowy.
2
××× 2016-08-07 05:21
Tak. Wypłata jest jak najbardziej terminowa, 10 tego dnia każdego miesiaca. Pracuję tam 6 lat i tylko dwa razy była później, w przypadku gdy 10 wypadł w niedzielę.Jeśli kogoś satysfakcjonuje wypłata 1800 +chodzi o kobiety, praca w soboty na pierwsze zmiany i nocki od niedzieli, to polecam:)dotyczy Dobroszyc.
1
××× 2016-08-07 05:21
Tak. Wypłata jest jak najbardziej terminowa, 10 tego dnia każdego miesiaca. Pracuję tam 6 lat i tylko dwa razy była później, w przypadku gdy 10 wypadł w niedzielę.Jeśli kogoś satysfakcjonuje wypłata 1800 +chodzi o kobiety, praca w soboty na pierwsze zmiany i nocki od niedzieli, to polecam:)dotyczy Dobroszyc.
to ja 2016-08-19 12:27
Byłem tam na rozmowie (Dobroszyce). Kierownik stwierdził ze mam lepsze papiery i kwalifikacje od niego, wiec co tu więcej mówić. Firma stawia na ilość nie na jakość co za tym idzie odpowiednie traktowanie pracownika. Bardzo chętnie poznałbym tą młodą Panią co tak chętnie i z gracją udaje się do męskiej toalety.
ssss 2016-09-07 19:55
nie wiecie może czy są przyjęcia?? i na jakie stanowiska..???
Paweł 2016-09-10 13:30
Przyjęcia są cały czas. Trzeba przyjść zapytać i normalnie rozmawiać.
K 2016-10-03 18:41
Na produkcję pewnie jakiś przyjęcia są
Kk 2016-10-04 08:16
To prawda! Produkcja szerokie pojęcie!
czarnula xxx 2016-10-11 18:19
uważajcie koleżanki na D. która lubi obsmarowywać innych a siebie uważa za gwiazdę. widziałam nie dawno że wielce wróciła do zakładu więc uważajcie bo lubi się interesować nie tym co trzeba.
4
laska 2016-10-11 19:18
na blondyne z prowadnic z komplemetu tez trzeba uwazac ;)
1
marysia 2016-10-12 19:12
a powiecie coś o zarobkach i ofertach pracy?
1
nowa 2016-10-12 20:59
SUPER zakład wszystko zależy od tego kto ma jakie podejście.
hehe 2016-10-12 21:45
Dla mnie najważniejsze jest to, że każdy dba o zarobki
aaaaaaa 2016-10-25 20:15
na ile zmian jest praca w tym zakładzie?
Pl 2016-10-28 19:02
Praca nie jest zła w Dobroszyce 1 hala. Zarobki ok komu zależy na pracy to będzie pracował. Trzeba mieć jednak nerwy ze stali ze wzgląd na pracujące tu kobiety. Co nie które są ok a są takie że tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizą że wydaje Im się że wszystko mogą. Kierownicy wpozadku choć nie powinni udawać że niczego nie widzą.
Ciekawa 2016-11-29 05:50
Za co ma płacone widlakowy na maszynowej nie jaki Dawid.F chyba za spanie na nockach.
anna 2016-12-08 19:17
jak wam sie widzi praca w tym zakładzie?
xxx2 2016-12-22 17:13
To Pani zTurkowej z niejakiego procesu. wiec musisz przyjśc kolego do nas to gwarantujemy rozrywkę.
xox 2017-01-03 12:23
"Rozmowa kwalifikacyjna" o ile tak można nazwać tę szopkę na żenująco niskim poziomie. "Rekruterzy" czyt. osoby, które mają chyba jakieś kompleksy, wyżej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają. Seksistowskie poglądy przedstawiane przez Panów pokazują tylko braki intelektualne i przerośnięte ego. Widzę, że nie jest to wyłącznie moja opinia, że ta "firma" to jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie polecam podejmowania jakiejkolwiek współpracy z nimi.
1
qawa23 2017-01-13 19:11
są tam jakieś przyjęcia na ciekawe stanowiska?
Denis1978 2017-02-26 22:00
Pracowałem tam ładnych pare lat, zaczynałem jeszcze gdy istniał mały zakład w Perzowie, no i jak w pracy pracować trzeba, pieniądze były i raczejnie narzekałem, no i najważniejsze- tam 2+2 zawsze było 4. No ale zwolniłem się i przeprowadziłem w inny region Polski no i odnośnie pracy to jest tragedia, w kilku firmach już pracowałem no i katastrofa, tutaj dużo mniej płacą, więcej stresu i nerwów każdego dnia , jadąc do pracy nie wiem czy dziś w firmie 2+2 będzie 7 czy 264, codziennie inna polityka. Pracę w g3 zawsze będę wspominał miło, Pozdrawiam wszystkich,.
MAXS 2017-03-03 11:14
Ten zakład to pomyłka za sobote i niedziele 50 zł dodatku nie 100 procent i to mus tym już wkrótce zajmą się odpowiednie instytucje
młoda 2017-03-07 11:44
witam a co powiecie o kierowniku Piaseckim?
2
Jack 2017-03-07 13:37
Nikt nie płaci w okolicy takich gownianych pieniędzy jak w g3 wyplata z jedną sobota 1800 zl i to jeszcze jak masz nocki bo jak 2 zmiany to prawie stowka odpada jednym slowem porazka totalna nie polecam w okolicy jest wiele lepszych zakladow
3
anonim 2017-04-13 12:59
U Gały w Dziadowej Kłodzie nie ma żadnych dodatków ani premi ani zadnych 50 zł za sobote,a na Swieta Mozesz wziąsc sobie worek odpadów jak sie spytasz,maszyny sa powiązane sznurkami i taśmami jedna wielka Patologia,a Pan od BHP na to pozawala, wózki widłowe bez dozoru technicznego.I co powiecie na to Pracownicy z Firmy G3 turkowy
WŚĆIEKŁA 2017-05-28 19:01
Koleżanka D. dlądyneczka zasmarkana można jej tylko pogratulować jaka jest pusta, takie osoby nie powinny tu pracować, nie ma żadnych oporów, czy to stary czy też młody chętna z każdym, a każdej innej dupę smaruje jak nie wiem co. pochodzi z jakieś dziury a wielka dama bez zasad.
4
Xxxc 2017-06-12 20:41
Ciekawe gdzie za 8 godz pracy i 3 sobót wyciągnięta 2800 żenada bo jak każdy umie liczyć to nawet 2200 nie ma
7lat 2017-06-16 01:48
Prawo pracy!!! Nie wyplacanie wynagrodzenia za nadgodziny i okradanie w ten sposob swoich pracownikow nadaje sie do sadu pracy panie R G. A za nie podpisywanie listy obecnosci w soboty i niezetelne prowadzenie ewidencji pracy pracownikow ktore nalezy do pracodawcy pan bedzie musial sie tlumaczyc i udowodnic nie ja choc gdy zaistnie taka potrzeba to znajde nawet 10 swiadkow ktorzy mnie popra ze mnie pan R G okradl, mam dowody za przepracowanie wiecej godzin niz etatu chodzby przez nagranie pani kadrowej w ktorym to bardzo dobrze slychac i widac jak przekazuje mi godziny przepracowane przezemnie w danym miesiacu co wiecej na filmie slychac ze zostala powiadomiona o nagrani tej rozmowy gdyz wiedzialem ze ani od kadr ani od szefa nie dostane karty z potwierdzeniem przepracowanych godzin na nagraniu slychac zarowno pana R.G jak i kadrowa jak stanowczo odmawiaja wydania i podpiania karty z godzinami w ten sposob majac zarobione 3600zl otrzymalem tyle co na umowie czyli najnisza krajowa(dla swiadomosci 2000brutto + premia = 1570zlnetto i jest to zgodne z prawem nie liczy sie stawka godzinowa, premia i zadne dodatki) w ten sposob pan R G okradl mnie z mojich zarobinych 2tys zl wiec idac pracowc a pozniej zwalniajac sie przepracujcie do dnia wyplaty zebyscie nie utracili pieniedzy zarobionych miesiac wczesnij. Pozdrwienia dla milionera okradajacego zwyklych pracownikow i do zobaczenia w sadzie. Wpisane kuprzestrodze dla przyszlych pracownikow Grupy G3
4
prawda 2017-06-30 22:40
Za długo tam pracowałem i dobrze wiem jak tam jest, to ze odprowadzają składki od tego co zarobisz jest ok, chociaż podpisując umowę masz najniższą plus "niby premie" której więcej nie ma niż jest a w rzeczywistości jest to stawka godzinowa o czym w umowie się nie pisze. Stanowczo odradzam pracę w tej firmie chyba że ktoś naprawdę jest zdesperowany znalezieniem innej pracy, układy jak w każdym innym zakładzie, wszędzie są, kierownictwo ok ale szefostwo dziadostwo, nie widza tego ze dzieki ludzie się tego wszystkiego dorobili co mają, w ogóle nie szanują pracowników (nieważne czy pracują rok czy 15lat), stawiają teraz na pracowników z Ukrainy chcąc się więcej jeszcze dorobić tylko ze oni podobno mają być zarejestrowani na inne firmy tj. Drewtur czy Bis które są od dawna w rodzinie państwa G. Ciekawe jak w umowie będą mieli napisane gdzie i pod jakim adresem będą świadczyć pracę, chyba będzie to trzeba kontrolować, może najpierw przez pip a później przez sama ikeę a juz mam do niej dostęp przez życzliwego przyjaciela ???? trzeba im pokazać jak państwo G. się dorabia na pracownikach chociażby chowając do garażu panamere gdy tylko Szwedzi przyjeżdżają ????
1
Iza 2017-07-20 08:33
Takie sytuacje miały miejsce przez cały okres pracy @7lat? Bo jednak taki okres to sporo jak na pracę w takich warunkach. Czy sprawa się jakoś wyjaśniła? Doszło do rozprawy?
Lola 2017-07-28 23:26
Nie ma co narzekać, będzie jeszcze gorzej. Wchodzą Ukraińcy, Polacy są przenoszeni ze swoich stanowisk na inne hale do cięższej pracy. Do tego Ukraińcy są zatrudnieni przez pośrednika. Czyli Gugala płaci pośrednikowi 20zl za godzinę pracy Ukraińca, natomiast Polak nie ma co liczyć na podwyżkę. Wręcz, przeciwnie będzie się straszyć ludzi zwolnieniem bo Ukraińcy przyjdą na miejsce Polaka. Fakt, brakuje ludzi do pracy ale takie podejście do sprawy?
1
Byly operator 2017-08-09 00:15
Dobrze ze z tej firmy ucieklem w pore. Pozdrawiam tyrających na 3 zmiany;)
Iza 2017-08-12 18:55
@Lola kwestia narodowości nie ma tutaj żadnego znaczenia. Polacy tak samo jak Ukraińcy wykonują taką samą pracę i również mogą być zatrudnieni przez agencję pracy. Czy w Grupie G3 długo trzeba czekać na umowę o pracę?
J. 2017-08-28 12:38
Rozumiem, ze Ukrainki przyjechały zarobić, ale nie do zaakceptowania jest dla mnie to ze maja najlżejsze elementy, a my jesteśmy przesuwane na inne stanowiska, żeby one nie pouciekały. Także to nie jest fair, pracujemy za taka sama stawkę.
Iza 2017-08-28 12:48
@J. a czy ta sytuacja była w jakiś sposób wyjaśniania z kierownictwem? Chyba, że każdy pracownik jest przypisany do danego stanowiska i nie ma możliwości zmiany? Jeśli może doprecyzować swoją wypowiedź, to na pewno Twój punkt widzenia będzie dla innych jaśniejszy.
Bbbv 2017-09-10 19:15
Pracowałam chwilę na komplemencie w Dobroszyce chyba, ale nijaka p.M.G oraz B. G. Są okropne nie da się z nimi pracować. To stręczycielki.
Iza 2017-09-10 19:31
@Bbbv, rozumiem, że wiele rzeczy w Grupa G3, pracownikom się nie podoba i dopytywałam o nie już wcześniej. Jednak to co piszesz o pracujących tutaj osobach przekracza granice, czy masz dowody na rzekome stręczycielstwo, które tutaj występuje?
Zostaw swoją opinię o Grupa G3 - Turkowy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa G3