Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-02-28 11:49:05 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o ABC Direct Contact Sp. zo.o. - Marki. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2009-02-28 12:06:22 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z ABC Direct Contact Sp. zo.o. (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w ABC Direct Contact Sp. zo.o.:
Najbardziej nie podobało mi się w ABC Direct Contact Sp. zo.o.:
anonim - 2009-06-04 11:38:20 odpowiedz | cytuj
Dziadostwo!!!!
Terminy wypłat uuuuuuuuu powodzenia!!!
Bałagan okrutny nie chcą mi zapłacic tego co zarobione...tylko zdecydowanie mniej.Listingi poginęły czy co???...
Nie polecam nikomu pracy w tej firmie!!!!!!!!! Jak najdalej od nich!!!!!! gdziekolwiek indziej tylko nie tu!!!!!!!!!1
anonim - 2009-06-04 11:38:23 odpowiedz | cytuj
Dziadostwo!!!!
Terminy wypłat uuuuuuuuu powodzenia!!!
Andrzej - 2009-09-20 01:45:01 odpowiedz | cytuj
Wybaczcie ta firma to DOWCIP!!! nie pracujcie tam nie dajcie się okradać!!!!!!! Do tej pory czekam na pieniądze już 2 miesiąc.Zawsze czytaj umowę którą podpisujesz! Oni mogą wszystko a ty masz głodować bo nie wypłacą ci wynagrodzenia!

SYF na maksa jeszcze z takim buractwem się nie spotkałem
ulotki - 2009-09-20 07:18:02 odpowiedz | cytuj
To zwykłe oszołomy którym się wydaje że są firmą dystrybucyjną , ale tam mają burdel w papierach !!!
Lepiej sobie odpuścić niż póżniej czekać na ciężko zarobione pieniądze.
ulotki - 2009-09-20 07:18:05 odpowiedz | cytuj
Lepiej sobie odpuścić niż póżniej czekać na ciężko zarobione pieniądze.
pseudodystrybucja - 2009-09-20 11:29:39 odpowiedz | cytuj
Nie wiedziałem że jest strona na której można wymieniać opinie na temat firm w których się pracowało. Ja pracowałem przy kolportażu ulotek reklamowych . Nie wiem jak wygrali przetarg na doręczanie druków bezadresowych dla Poczty Polskiej. To co robią to kpina!!! Ludzie którzy roznoszą dla nich ulotki dostają2,5 grosza za jedną sztukę materiału reklamowego doręczonego do skrzynek a właściwie nie dostają!!!!!!! Pracowałem tam wraz z kolegą i nie polecam pracować dla firmy która oszukuje swoich pracowników!

Widzę że nie tylko ja zostałem oszukany! Nie lubię się procesować ale sprawa powinna zakończyć się w sądzie! Abc direct contact to ZŁODZIEJE a ta firma to poprostu krzak.
ulotki 2 - 2009-09-20 15:59:04 odpowiedz | cytuj
Zgadzam się z tobą to kpina ,że klienci im ufają wszystko i tak idzie na skup,troszkę dla picu dają ludzią do rozniesienia i jeszcze nie chcą za to płacić.

ludzie nie rubcie dla nich dystrybucji bo was wydymają !!!!!!!!!
oni są nieuczciwi - 2009-09-20 16:08:10 odpowiedz | cytuj
Jak ktoś chce pracować przy roznoszeniu ulotek to niech sobie tą firme odpuści.Nie chcą płacić za wykonaną pracę .Zrobili już dosyć złego dla ludzi .Nie pracujcie u nich .Lepiej szukać w innych firmach.
wkurzony - 2009-09-21 14:43:46 odpowiedz | cytuj
Bardzo dawno roznosiłem dla nich gazetę Waseet. Robiłem to perfekcyjnie a i tak zawsze były jakieś zastrzeżenia. Za 2 kolportaże Wassetu mi nie zapłacili!!!!

To co oni robią z ulotkami które dostają od poczty to jazda na maksa. Bezposrednio przed kontrola z klientem lub jeszcze w jej trakcie roznosza ulotki. A te zlecenia bez kontroli olewaja calkowicie a kasa idzie do ich kieszeni!

Potencjalni pracownicy! Omijajcie ta firme szerokim lukiem.
Firmy ktore zlecają kolportaż poczcie polskiej a zlecenie i tak realizuje Abc direct nie traccie pieniedzy nie wyrzucajcie ich w bloto. Lepiej wywiezc swoje ulotki na skup odrazu!
Ulotkarz - 2009-09-24 00:22:07 odpowiedz | cytuj
Ja pracuje dla abc direct w Krakowie. Pieniądze głodowe bo płacą za 2,5 grosza za sztukę i tak jak mówicie część musi wylądować na skupie bo przy takiej stawce nie da się dobrze zrobić zlecenia nawet pracujac dziennie 15godzin bym nie rozniosl ponad 10000ulotek bo to jest nierealne. Oni ściemniają ja też ściemniam. Na skupie makulatury koło krakowa sprzedaję jakieś trzy czwarte towaru jedna czwarta roznoszę i co połapią się? Czasami wiecej na sprzedaży makulatury na skupie zaraobię niż na samych ulotkach! Bo za 2,5 grosza to się nie oplaca.

Tylko szkoda mi firm które zlecają kolportaż na poczcie tyle pieniędzy w błoto po co wogóle to drukować.
dzidziamisia - 2010-01-15 20:34:23 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich drukonoszy. Macie racje co do głodowych wynagrodzeń - tzn 2,5 gr netto ale to nie ABC DIRECT tak słabo płaci tylko POCZTA POSKA jest cholernie zachłanna. Ta instytucja bierze od Klientow co najmiej 7-8 groszy. Dotąd wykrzystywała listonoszy do DARMOWEGO noszenia druków. Po 2007 roku, po strajku listonoszy Poczta zaczęła organizować przetargi na kolportaże DB. Niestety zacząły wygrywac firmy oferujące bardzo niskie stawki tzn ok 3,3 grosza. Poczta nalicza ogromnie kary za byle co np 1000 zł przy kolportażu wartym 100 zł. Żadna normalna firma, nawet jeśli chce nie może dobrze zapłącić ludziom. Póki poczta miała monopol na klucze do skrzynek miała jakieś atuty w ręku. Teram nie ma nic.Nie chcę bronić ABC Direct ale ja znam sprawę z drugiej strony. Kazdy kij ma 2 końce
anonim - 2010-01-17 15:40:07 odpowiedz | cytuj
Firma jak ją Pani nazywa to zwykła sztuka w dużych miastach korzystają z podwykonawców magazyny w garażach ,a co oni mają wspólnego z pocztą polską ,np.carrefoura" noszą " bezpośrednio.
Śmieszny carrfour gdyby wiedzieli co się dzieje z ich ulotkami.
Pozdrawiam
anonim - 2010-01-17 15:40:08 odpowiedz | cytuj
Śmieszny carrfour gdyby wiedzieli co się dzieje z ich ulotkami.
Pozdrawiam
dystrybutor - 2010-02-06 19:32:34 odpowiedz | cytuj
co wy wogóle tu wypisujecie.ja współpracuje juz dlugo z ABC.co prawda sa głodowe stawki,ale tak jest wszędzie.pieniadze zawsze dostaje na czas.i znam wiele osob ktore sa zadowolone ze współpracy z ABC
KOOOOLLLAAA - 2010-02-23 10:33:17 odpowiedz | cytuj
TA FIRMA TO PARODIA KINA FV I WOGULE KSIEGOWOSC PRACUJE TYLKO W CZWARTKI PRZYNAJMNIEJ TAK MOWI PANI NA RECEPCJI PORASZKA NIEWIEM POCO MAJA TRZYDZIESTO DNIOWE TERMINY PLATNOSCI SKORO I TAK NIEPLACA KTOS NAPISAL ZE TO NIEPRAWDA NIEPRAWDA JEST TO ZE PLACA W TERMINIE PONIEWAZ JESZCZE SIE TAK NIEZDAZYLO TO JEST NORMALNE OSZUSTWO WYSTAWIAMY FV POTO ABY ABC MIALO KOSZTY A MY PUSTE PORTWELE W TEJ FIRMIE MOZNA DOROBIC SIE TYLKO GARBA.OMIJAJCIE TA FIRME CHYBA ZE MACIE NA KONCIE KASE ABY JA FINANSOWAC.
OPRUCZ OSZUSTWA TO W TEJ FIRMIE NIC INNEGO NIEMA WSZYSCY W MARKACH SA NASTAWIENI NA KLAMSTWO.
KABARET NIE FIRMA
Kolporter - 2010-02-23 10:47:10 odpowiedz | cytuj
Jestem zla na ta firme poniewaz niewyplacaja naleznosci za fv w terminie stale tlumaczenie niemamy uznan na naszym koncie jak bedziemy mieli wyslemy przelew.
Ale co nas obchodza ich uznania przeciez my wykonujemy zlecenia dla ABC i chcemy miec platnosci w terminie chociaz malo prawdopodobne poniewaz ABC to OSZUSCI OMIJAJCIE ICH Z DALEKA JAK NIECHCECIE WYRZUCIC SWOIJEJ KASY W BLOTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ABC OSZUSCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I KLAMCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonim - 2010-04-11 10:21:32 odpowiedz | cytuj
ja też współpracuję z ABC od dawna i nie mogę sie zgodzieć z opiniami że są to złodzieje. oczywiście spóźniają sie czasami z płatnościemi ale jest to w wielu innych firmach o podobnej branży. Nigdy nie zdarzyło się żebym nie dostał pieniędzy za pracę co słyszałem że w innych firmach sie tak dzieje. Głodowe stawki spowodowane są konkuręcją na rynku jak ABC nie wieźmie przetargu np: na poczcie za 2,5 gr to bedziecie u innych nośić za tą samą cenę albo niższą
gall anonim - 2010-04-28 15:52:34 odpowiedz | cytuj
niewiem ale poprzednia wypowiec musi byc kogos z biura w markach skoro tak dobrze wie za ile nosi sie poczte abc to zlodzieje zeruja na czyjejs krzywdzie i stale tlumaczenia niewiemy czy beda uznania na naszym kacie a co nas to obchodzi my wykonalismy prace i chcemy pieniadze po 30 dniach a nie po 90 abc to firma dziwka nikt w biurach niema zielonego pojecia o niczym a jak upomniesz sie o swoje to jestes najgorszy ale nikt z kolporterow niebedzie dorabial tak frajerska ekipe jak jest w abc zlodzieje oszusci kretacze i banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oddajcie ludzia zarobione pieniadze palanty omijjajcie ta firme bo to banda zlodziei nie firma dystrybucyjna
anonim - 2010-05-30 11:43:33 odpowiedz | cytuj
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NA KÃ��Ã��KACH NIKT NIC NIEWIE PANIE W KSIEGOWOSCI POWINNY SPRZATAC ULICE W WARSZAWIE A NIE PRACOWAC NA SWOICH STANOWISKACH PO PROSTU SA NIEDOUCZONE I DOTEGO KLAMIA ZE CARREFOUR NIEPLACI DZWONILEM DO CARREFOURA I DOWIEDZIALEM SIE ZE ZALEGAJA Z JEDNA FV NA 500 ZL PO PROSTU ABC DEFRAUDUJE PRZELEWY SWOICH KONTRACHENTOW SZUKAM OSOB OSZUKANYCH PRZEZ ABC PONIEWAZ WYTOCZE IM SPRAWE TAK BYC NIEMOZE BANDA OSZUSTOW I KRETACZY
anonim - 2010-06-25 13:07:16 odpowiedz | cytuj
roznosiłam dla nich ulotki, żadnych problemów, pieniądze zawsze na czas, jeśli pracownik jest uczciwy będzie zadowolony ze współpracy
ZDZISIA - 2010-07-14 15:59:31 odpowiedz | cytuj
TA FIRMA TO OSZUŚCI!!!!A OSTATNI WPIS -POZYTYWNY , TO Z CAŁA PEWNOŚCIA KTOŚ Z MAREK Z BIURA.ŻE TEZ SIE JAKAŚ INSTYTUCJA KONTROLNA TYM NIE ZAJMIE.PRZECIEŻ TO ZŁODZIEJE!!!
anonim - 2010-07-14 16:02:55 odpowiedz | cytuj
czekam na kase od nich juz 3 miesiac,zawsze jakieś wytłumaczenie mają! Jesli idzie o kontrole w tej firmie to myślę ze dobre łapówki daja że nic ich nie rusza.Ale do czasu!Znajomosci sie skończą i i poleci jeden z drugim
anonim - 2010-08-04 11:31:40 odpowiedz | cytuj
Ciekawe jaka firma by Ci odpowiedziała ile zalegają z płatnościami dla swojego podwykonawcy..
x