brak logo

ABC Direct Contact Sp. zo.o.

Marki

Opinie o ABC Direct Contact Sp. zo.o.

anonim 2009-02-28 12:06
Słowa kojarzące się z ABC Direct Contact Sp. zo.o. (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w ABC Direct Contact Sp. zo.o.:
Najbardziej nie podobało mi się w ABC Direct Contact Sp. zo.o.:
anonim 2009-06-04 11:38
Dziadostwo!!!!
Terminy wypłat uuuuuuuuu powodzenia!!!
Bałagan okrutny nie chcą mi zapłacic tego co zarobione...tylko zdecydowanie mniej.Listingi poginęły czy co???...
Nie polecam nikomu pracy w tej firmie!!!!!!!!! Jak najdalej od nich!!!!!! gdziekolwiek indziej tylko nie tu!!!!!!!!!1
Andrzej 2009-09-20 01:45
Wybaczcie ta firma to DOWCIP!!! nie pracujcie tam nie dajcie się (usunięte przez administratora)!!!!!!! Do tej pory czekam na pieniądze już 2 miesiąc.Zawsze czytaj umowę którą podpisujesz! Oni mogą wszystko a ty masz głodować bo nie wypłacą ci wynagrodzenia!

SYF na maksa jeszcze z takim (usunięte przez administratora) się nie spotkałem
ulotki 2009-09-20 07:18
(usunięte przez administratora) Lepiej sobie odpuścić niż póżniej czekać na ciężko zarobione pieniądze.
pseudodystrybucja 2009-09-20 11:29
Nie wiedziałem że jest strona na której można wymieniać opinie na temat firm w których się pracowało. Ja pracowałem przy kolportażu ulotek reklamowych . Nie wiem jak wygrali przetarg na doręczanie druków bezadresowych dla Poczty Polskiej. To co robią to kpina!!! Ludzie którzy roznoszą dla nich ulotki dostają2,5 grosza za jedną sztukę materiału reklamowego doręczonego do skrzynek a właściwie nie dostają!!!!!!! Pracowałem tam wraz z kolegą i nie polecam pracować dla firmy która (usunięte przez administratora) swoich pracowników!

Widzę że nie tylko ja zostałem (usunięte przez administratora)! Nie lubię się procesować ale sprawa powinna zakończyć się w sądzie! Abc direct contact to (usunięte przez administratora) a ta firma to poprostu krzak.
ulotki 2 2009-09-20 15:59
Zgadzam się z tobą to kpina ,że klienci im ufają wszystko i tak idzie na skup,troszkę dla picu dają ludzią do rozniesienia i jeszcze nie chcą za to płacić.

ludzie nie rubcie dla nich dystrybucji bo was (usunięte przez administratora) !!!!!!!!!
oni są nieuczciwi 2009-09-20 16:08
Jak ktoś chce pracować przy roznoszeniu ulotek to niech sobie tą firme odpuści.Nie chcą płacić za wykonaną pracę .Zrobili już dosyć złego dla ludzi .Nie pracujcie u nich .Lepiej szukać w innych firmach.
wkurzony 2009-09-21 14:43
Bardzo dawno roznosiłem dla nich gazetę Waseet. Robiłem to perfekcyjnie a i tak zawsze były jakieś zastrzeżenia. Za 2 kolportaże Wassetu mi nie zapłacili!!!!

To co oni robią z ulotkami które dostają od poczty to jazda na maksa. Bezposrednio przed kontrola z klientem lub jeszcze w jej trakcie roznosza ulotki. A te zlecenia bez kontroli olewaja calkowicie a kasa idzie do ich kieszeni!

Potencjalni pracownicy! Omijajcie ta firme szerokim lukiem.
Firmy ktore zlecają kolportaż poczcie polskiej a zlecenie i tak realizuje Abc direct nie traccie pieniedzy nie wyrzucajcie ich w bloto. Lepiej wywiezc swoje ulotki na skup odrazu!
Ulotkarz 2009-09-24 00:22
Ja pracuje dla abc direct w Krakowie. Pieniądze głodowe bo płacą za 2,5 grosza za sztukę i tak jak mówicie część musi wylądować na skupie bo przy takiej stawce nie da się dobrze zrobić zlecenia nawet pracujac dziennie 15godzin bym nie rozniosl ponad 10000ulotek bo to jest nierealne. Oni ściemniają ja też ściemniam. Na skupie makulatury koło krakowa sprzedaję jakieś trzy czwarte towaru jedna czwarta roznoszę i co połapią się? Czasami wiecej na sprzedaży makulatury na skupie zaraobię niż na samych ulotkach! Bo za 2,5 grosza to się nie oplaca.

Tylko szkoda mi firm które zlecają kolportaż na poczcie tyle pieniędzy w błoto po co wogóle to drukować.
dzidziamisia 2010-01-15 20:34
Witam wszystkich drukonoszy. Macie racje co do głodowych wynagrodzeń - tzn 2,5 gr netto ale to nie ABC DIRECT tak słabo płaci tylko POCZTA POSKA jest cholernie zachłanna. Ta instytucja bierze od Klientow co najmiej 7-8 groszy. Dotąd wykrzystywała listonoszy do DARMOWEGO noszenia druków. Po 2007 roku, po strajku listonoszy Poczta zaczęła organizować przetargi na kolportaże DB. Niestety zacząły wygrywac firmy oferujące bardzo niskie stawki tzn ok 3,3 grosza. Poczta nalicza ogromnie kary za byle co np 1000 zł przy kolportażu wartym 100 zł. Żadna normalna firma, nawet jeśli chce nie może dobrze zapłącić ludziom. Póki poczta miała monopol na klucze do skrzynek miała jakieś atuty w ręku. Teram nie ma nic.Nie chcę bronić ABC Direct ale ja znam sprawę z drugiej strony. Kazdy kij ma 2 końce
1
anonim 2010-01-17 15:40
Firma jak ją Pani nazywa to zwykła sztuka w dużych miastach korzystają z podwykonawców magazyny w garażach ,a co oni mają wspólnego z pocztą polską ,np.carrefoura" noszą " bezpośrednio.
Śmieszny carrfour gdyby wiedzieli co się dzieje z ich ulotkami.
Pozdrawiam
anonim 2010-01-17 15:40
Firma jak ją Pani nazywa to zwykła sztuka w dużych miastach korzystają z podwykonawców magazyny w garażach ,a co oni mają wspólnego z pocztą polską ,np.carrefoura" noszą " bezpośrednio.
Śmieszny carrfour gdyby wiedzieli co się dzieje z ich ulotkami.
Pozdrawiam
dystrybutor 2010-02-06 19:32
co wy wogóle tu wypisujecie.ja współpracuje juz dlugo z ABC.co prawda sa głodowe stawki,ale tak jest wszędzie.pieniadze zawsze dostaje na czas.i znam wiele osob ktore sa zadowolone ze współpracy z ABC
1
KOOOOLLLAAA 2010-02-23 10:33
TA FIRMA TO PARODIA KINA FV I WOGULE KSIEGOWOSC PRACUJE TYLKO W CZWARTKI PRZYNAJMNIEJ TAK MOWI PANI NA RECEPCJI PORASZKA NIEWIEM POCO MAJA TRZYDZIESTO DNIOWE TERMINY PLATNOSCI SKORO I TAK NIEPLACA KTOS NAPISAL ZE TO NIEPRAWDA NIEPRAWDA JEST TO ZE PLACA W TERMINIE PONIEWAZ JESZCZE SIE TAK NIEZDAZYLO TO JEST NORMALNE(usunięte przez administratora) WYSTAWIAMY FV POTO ABY ABC MIALO KOSZTY A MY PUSTE PORTWELE W TEJ FIRMIE MOZNA DOROBIC SIE TYLKO GARBA.OMIJAJCIE TA FIRME CHYBA ZE MACIE NA KONCIE KASE ABY JA FINANSOWAC.
OPRUCZ (usunięte przez administratora) TO W TEJ FIRMIE NIC INNEGO NIEMA WSZYSCY W MARKACH SA NASTAWIENI NA KLAMSTWO.
KABARET NIE FIRMA
Kolporter 2010-02-23 10:47
Jestem zla na ta firme poniewaz niewyplacaja naleznosci za fv w terminie stale tlumaczenie niemamy uznan na naszym koncie jak bedziemy mieli wyslemy przelew.
Ale co nas obchodza ich uznania przeciez my wykonujemy zlecenia dla ABC i chcemy miec platnosci w terminie chociaz malo prawdopodobne poniewaz ABC to (usunięte przez administratora) OMIJAJCIE ICH Z DALEKA JAK NIECHCECIE WYRZUCIC SWOIJEJ KASY W BLOTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ABC(usunięte przez administratora)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I KLAMCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
anonim 2010-04-11 10:21
ja też współpracuję z ABC od dawna i nie mogę sie zgodzieć z opiniami że są to (usunięte przez administratora). oczywiście spóźniają sie czasami z płatnościemi ale jest to w wielu innych firmach o podobnej branży. Nigdy nie zdarzyło się żebym nie dostał pieniędzy za pracę co słyszałem że w innych firmach sie tak dzieje. Głodowe stawki spowodowane są konkuręcją na rynku jak ABC nie wieźmie przetargu np: na poczcie za 2,5 gr to bedziecie u innych nośić za tą samą cenę albo niższą
1
gall anonim 2010-04-28 15:52
niewiem ale poprzednia wypowiec musi byc kogos z biura w markach skoro tak dobrze wie za ile nosi sie poczte abc to(usunięte przez administratora) zeruja na czyjejs krzywdzie i stale tlumaczenia niewiemy czy beda uznania na naszym kacie a co nas to obchodzi my wykonalismy prace i chcemy pieniadze po 30 dniach a nie po 90 abc to firma (usunięte przez administratora) nikt w biurach niema zielonego pojecia o niczym a jak upomniesz sie o swoje to jestes najgorszy ale nikt z kolporterow niebedzie dorabial tak (usunięte przez administratora) ekipe jak jest w abc (usunięte przez administratora)
anonim 2010-06-25 13:07
roznosiłam dla nich ulotki, żadnych problemów, pieniądze zawsze na czas, jeśli pracownik jest uczciwy będzie zadowolony ze współpracy
1
ZDZISIA 2010-07-14 15:59
TA FIRMA TO (usunięte przez administratora)I!!!!A OSTATNI WPIS -POZYTYWNY , TO Z CAŁA PEWNOŚCIA KTOŚ Z MAREK Z BIURA.ŻE TEZ SIE JAKAŚ INSTYTUCJA KONTROLNA TYM NIE ZAJMIE.PRZECIEŻ TO (usunięte przez administratora)!!!
anonim 2010-07-14 16:02
czekam na kase od nich juz 3 miesiac,zawsze jakieś wytłumaczenie mają!(usunięte przez administratora)!Znajomosci sie skończą i i poleci jeden z drugim
anonim 2010-08-04 11:31
Ciekawe jaka firma by Ci odpowiedziała ile zalegają z płatnościami dla swojego podwykonawcy..
dystrybutor 2010-08-14 22:29
Pracowałem tam kilka lat. Masakra i jedna wielka ściema dla klientów. Szkoda czasu na to, żeby ich dorabiać.
anonim 2010-10-01 23:24
dystrybutor - 2010-08-14 22:29:47

Pracowałem tam kilka lat. Masakra i jedna wielka ściema dla klientów. Szkoda czasu na to, żeby ich dorabiać.

FIRMA MASAKRA NIGDY NIE POTRAFIA SIE WYWIĄZAC Z TERMINU JA ZAWARLI UMOWE 30 DNI A TAKZE ZGADZAM SIE Z TYM ZE KOSZTY POTRZEBUJA W MIESIACU WCZESNIEJSZYM A WYPLATA Z OPOZNIENIEM BARDZO ZNACZNYM CZAS NAJWYZSZY ABY UKE SIE TA FIRMA ZAJELO
kolporter 2011-01-14 13:41
Ludzie, idzcie do roboty do ID Marketing to zobaczycie jakie kary bedziecie bulic! Tutaj jak ktos dobrze pracuje to chociaz z opoznienem ale kase ma. A stawki sa wszedzie takie same, ja pracowalem w kilku firmach i jak ktos nie chce za 2,5 grosza to niech sie nie bierze nikt nie karze.Wiadomo miodu nie ma, ale jest jakas robota. Im wiecej was odejdzie tym wiecej roboty dla mnie;)
paweł 2011-08-24 15:06
auta szmelce...i tyle ..przynajmniej w Poznaniu
xsd 2012-06-13 15:22
Firma tragedia termin wypłat 2 miesiące po terminie, o wszystko robią problemy, odradzam w 100%
anonymous 2012-07-09 14:36
i tracą Carrefoura ciekawe czy na zawsze?
limapiko 2014-01-18 14:04
nie wiem kogo biorą do roznoszenia rachunków z UPC,ale nie docierają lub są dostarczane w ostatniej chwili, a jeszcze nie wrzucają ich do skrzynki tylko rzucają gdzie popadnie(chodnik,trawnik)
limapiko 2014-04-07 09:12
widzę że zatrzymałeś się w dobie internetu, pewnie posilasz się także elektronicznie
pawellllllll 2014-09-04 01:10
ktos moze cos wiecej powie na temat tej firmy? w jakich godzinach się tam pracuje? jaka jest stawka? czy płacone jest za sztukę czy za godzinę?
1
vamos 2015-01-16 09:14
Kurcze, standardowo więcej pytań niż odpowiedzi odnośnie pracy. Mam nadzieję, że ktoś się zlituje i podpowie co z ABC i jakie są perspektywy współpracy z nimi. Może na 2015 rok planują coś specjalnego i zatrudnienie się u nich będzie obecnie jednym z lepszych pomysłów? Tylko jak przejść pozytywnie rekrutację - jakieś wskazówki?
Kani 2015-03-20 05:35
Powiem Ci że ciężko tak z góry powiedzieć jakie pytania możesz mieć rekrutacji, bo to zależy od stanowiska na które aplikujesz, jedyne z czego możesz się przygotować to standardowe pytania typu: jakiego oczekujesz wynagrodzenia, co wcześniej słyszałeś o firmie, skąd się o niej dowiedziałeś. musisz przygotować sobie troche informacji na temat tej firmy
zeni 2015-03-28 08:29
Witam, pracowałam w tej firmie i powiem tylko tyle, nie zawracaj sobie głowy tym dnem :)
markus 2016-03-09 17:28
Firma kogucik odradzam wszystkim jakąkolwiek styczność z tymi oszustami:zatrudniają na umowę o dzieło lub zlecenie żeby okraść z wypłaty.Nie można nigdzie iść na skargę bo taka umowa nie podlega pod Kodeks Pracy
markus 2016-03-10 19:15
Praca w tej firmie to ruina finansowa pracownika.Zatrudniają na umowy śmieciowe jedno miesięczne-ponawiane co miesiąc.Za wykonaną pracę czekasz dwa miesiące na zapłatę ale nie zawsze mają chęć płacić.Mnie nie zapłacili za jeden miesiąc pracy.Podejmując pracę w tej firmie 10 RAZY POMYŚL CZY WARTO?
markus 2016-04-21 16:40
Wiem o tym że umowa zlecenie i umowa o dzieło zawarte z firmą podlega tylko pod kodeks cywilny i chcąc dochodzić swoich praw musisz zakładać sprawę karną w sądzie rejonowym lokalizacji danej firmy,a na koszty poniesione z tą sprawą nie każdego stać.Dam ci przykład który dotyczy mnie.Pracowałem w firmie ABC Direct do stycznia 2016r na umowę o dzieło odnawianą co miesiąc moje zarobki to 700-900zł netto,jest koniec kwietnia a wypłaty za styczeń do tej pory nie otrzymałem.Chcąc dochodzić swoich praw musiałbym zakładać sprawę karną w sądzie rejonowym w Wołominie a ja mieszkam na śląsku i koszty związane z dojazdem,koszty sądowe i czas przekroczą kwotę należną za wynagrodzenie i na takiej pozycji jest teraz pracownik w stosunku do złodziejskiej firmy.
per 2016-05-09 10:45
markus' dlaczego piszesz, że okradają z wypłaty? Zastanwaiam sie bo jak zatrudniaja cie na dzieło to musisz wykonać w miesiacy okresloną ilość pracy ustlonej w umowie jak nie masz jej to i kasy tez nie
Iza 2017-07-26 10:45
Na stronie internetowej ABC Direct Contact Sp. zo.o. można znaleźć informacje, że poszukiwani są kandydaci na stanowisko Specjalista ds. sprzedaży. Firma oferuje między innymi umowę o pracę. Co jako obecni pracownicy możecie powiedzieć na temat tego jak wygląda praca w dziale sprzedaży? Co powinny wiedzieć osoby, które zastanawiają się na przesłaniem swojej aplikacji?
Zostaw swoją opinię o ABC Direct Contact Sp. zo.o. - Marki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Direct Contact Sp. zo.o.