brak logo

S3 Group

Toruń

Opinie o S3 Group

anonim 2012-03-18 13:53:15
Jak tam jest, jakieś szczere info?
3
Niesmak 2014-11-29 12:27:37
Pozostał niesmak.

Po I etapie (rozmowa tel z pracującym w firmie obcokrajowcem-jednym z menedżerów)zaproszono mnie do siedziby firmy we Wrocławiu.

Rozmowa: 2 panów: Polak i nie-Polak (chyba Irlandczyk). Część pytań: wyświechtane zagrywki o słabości itp, część "na logikę", np. ile jest psów mieście X? Po dopytaniu, czy chodzi na pewno o psy (można nie dosłyszeć pytania, prawda?) jeden z panów zaimitował szczekanie "Woof, woof". Mało profesjonalne zachowanie.

Panom chyba nie spodobało się, że w odpowiedzi na pytanie "Co byś zrobił(a) gdybym wylał na Ciebie kawę" padła z mojej strony odpowiedź, że zostałby oblany innym napojem. Mało pokory? A może szukają korpo-cyborga?

Sala przesłuchań niewywietrzona i bardzo skromnie urządzona, nie polecam. Siedzisz jak kurczak pod jarzeniówką.

A teraz najlepsze, czyli cherry on the cake...

Po delikatnym dopytaniu, czy mogę prosić o krótkie uzasadnienie dlaczego mnie nie przyjęto ... zignorowano mnie i nie odpowiedziano ani słowem!!! Kompletny brak szacunku do człowieka.

Nie zwrócono mi nawet kosztów przejazdu do Wrocławia, a przecież zdecydowana większość firm z kapitałem zagranicznym to robi!

Mogę odradzić
3
Ja 2014-12-01 16:06:32
Zgadzam się--100% poparcia, mam bardzo podobne wrażenie odnośnie rozmowy kwal.
1
HY 2015-01-13 21:29:31
-nieprofesjonalny sposób prowadzenia interview (sala dość duszna, sztuczne światło)
- plus za siedzibę--dobra lokalizacja we Wrocł
- plus za luz, który szybko okazuje się maską (czyli minus)
1
ahref 2015-04-09 15:29:32
Podobno kolejna osoba wysprzęgla bo nie może wytrzymać ale i tak kocham ich!
p.k.s 2015-04-21 19:13:07
Proces rekrutacyjny przeprowadzony sprawnie, całość trwała niecałe 4 tygodnie. Rozmowy rekrutacyjne (2) prowadzone w miłej atmosferze, bez 'dziwnych' pytań, choć niektóre wymagały głębszego zastanowienia się. Bardzo dobry kontakt z HR w Irlandii. W mojej opinii firma z dużym potencjałem rozwoju, operująca na ciekawym, dynamicznym rynku.
3
km 2015-05-28 17:09:12
Mało profesjonalne podejście do rozmów kwalifikacyjnych. Mimo wielokrotnych deklaracji o przekazaniu informacji zwrotnej bez względu na końcowy wynik rekrutacji, nic takiego nie miało miejsca.
Na trójkę 2015-06-11 21:19:25
Nie zwracają kosztów dojazdu na rozmowę, a tacy niby "światowi". (usunięte przez administratora)za 4-5 koła
dskf;ds 2015-08-03 10:00:36
nie zwracają kosztów dojazdu na rozmowe
Super! 2015-08-14 12:07:08
Cudowna firma z wielkimi perspektywami, po prostu przemili ludzie, super eventy i jasne wytyczne, tak trzymac, to jedyna tak profesjonalna firma w PL
zadowolony 2016-01-13 12:12:46
Nie wiem dlaczego lokalizacja na GoWork wskazuje na Toruń, ale ja spotkałem się z tą firmą we Wrocławiu. Ogólna opinia - duży pozytyw - symaptyczni ludzie: od recepcji, przez HR, aż po osoby decyzyjne. Negatywnych opinii nie potwierdzę, ale wg mnie, ktoś musiał mieć gorszy dzień, bo to nie jest ten pracodawca, który szuka "korpo-cyborgów"... :)
Arek 2016-01-18 17:06:16
Moze pan manago miał gorszy dzień i po prostu chciał poszczekac?
pracownik 2016-03-25 13:37:58
Podwyżki, oraz roczne premie były wypłacone w zeszłym miesiącu :)
Jeżeli chodzi o Silicon & Software Systems (S3 Group) - to firma ma tylko jedną lokalizację w Polsce (Wrocław), więc istnieje ryzyko, że ktoś pomylił ją z inną marką o podobnym akronimie.
P 2016-06-13 13:04:48
Sugeruję zerknąć również na stronę s3group. Tam najłatwiej będzie znaleźć aktualne otwarte pozycje m.in. we Wroclawiu.
1
adrisn 2016-07-03 15:21:09
@P faktycznie ofert na stronie www S3 Group jest sporo. We Wrocławiu można aplikować na kilka stanowisk, np. Senior DevOps Engineer (Source Code Manager), JEE Software Developer czy też Senior Systems Analyst. Wszystko po angielsku :)
Zostaw swoją opinię o S3 Group - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie S3 Group